ajapikku lihtsalt klaas "vananeb" ja tuhmub. Samuti ka reflektor. Seda aga ei anna(ei ole mõttekas nii ajaliselt, rahaliselt kui ka tulemuselt) uuendama hakata. SEDA on mõttekam juba uus osta(ehk siis uus latern). Kuid klaasi on võimalik uuendada. Just nimelt läbi poleerimise. Sellepärast tahan poleerida. KIvitäkkeid ta päris ära ei võta, juhul kui kaalsi kuumutada kõrgel temperatuuril, oleks see ka võimalik. Siis muutuks ka klaas "ohutuks klaasiks"(murtud servad ei ole teravad, killud tulevad tükükestena ära jne...) Aga siin juba räägime uuest klaasist, sest keegi ei hakka seda tegema, muidugi kui just töökoda igapäeva töökoht ei ole :P
Aga nuh, selleks ma teda tahan. Kuigi ma siin juba vaikselt mõtlen, et siiski uus klaas osta(250 krooni), seda poleerimisvahendit ei paistagi eriti leiduvat :(
Nendega pole mõtet jännata ja poleerida. Tean, et poleeritakse esiklaase( tagajärg, mis juhtub kui ei viitsita klaasipuhasteid õigel ajal vahetada). Kui esiklaas maksab olenevalt margist päris palju, siis oleks nagu mingi iva sees. Aga jah, muidugi on ka tulesid, mille klaase ei saa eraldi vahetada. Kui siis uus komplektne tuli osta, siis läheb ka omajagu rulli. Näide: Mondeo esiklaas maksab koos vahetusega samapalju kui esituli (al.97a).
Turtle Wax i valikus on mingi klaaside poleerimise vedelik, olen seda ise proovinud, kuid muud efekti peale mustuse eemaldumise ma ei täheldanud.
PS. Kuna klaas on eriti kõva materjal, siis vaevalt leidub sellele mingit poleerimisvahendit, mis on tavatarbijale mõeldud ja profivahendid maksavad rohkem, kui uus latern.
Poleerida on mõtet ainult plastikust tulesid.Taga-ja suunatuledest on võimalik ka päris suured kriimud välja poleerida ja tuli on nagu uus.Aga klaasist esilaternad osta parem uued.