kas keegi oskab õelda, kas pärlmutter värvi autole kandes peab seal see juba olema lakk, või algul värvitakse ja siis lakitakse????
Ja millist krunti peaks kasutama pärlmutri alla????
reeglina ostad selle sa selle pärlmutteri koos krundiga sest kui on vale krunt all, hakkavad nende lahustid segunema ja see tekitab kobrutamist. tööjärjekord. krundid ära, lased 100%lise kihi värvi ning ootad kuni matiks kuivab, seejärel lased 80%lise kihi värvi ning ootad jälle.lõpuks lased 20%lise kihi värvi ning ootad. lõpuks lakid ära kahe kihiga. lakk peab kah värviga sobima. osta kohe valmis segatud toonkrunt. värv ja lakk, mis omavahel sobivad
aga mida see 100% ja 80% tähendavad täpselt, kas lihtsalt värvi kogus mis sa korraga nagu värvitavale pinnale paned, et algul värvid kõik kenasti ära, siis juba pealiskaudsemalt ja lõpuks lihtslt üle korra veel?
protsentidest said õieti aru. krunt peab kuivama kuskil 24 tundi . sejärel käid üle 400mm vibra paberiga ning seejärel teed kas 800mm või 1200mm vesiliiva paberiga üle ning lased ära kuivada. värvimise ajal peab auto keretemperatuur olema vähemalt 20 kraadi.
mnjah,pärlasid tasub eristada ka.on olemas pärla millel juba pärl komponent sees ja on eraldi pärla segu,mis koosneb pärlaterast,sideainest ja lahustist.
esimesel juhul ei oska kommenteerida kodanik "konn"a töömeetodeid,isiklikult olen seda värvinud enam-vähem nagu iga teist lakialust.
teisel juhul lastakse alusvärv(heledam toon - valge,hõbe jne.),seejärel pärla komponent ja lakk.
ja pärlaterade toon on ka varieeruv
irw kritiseerida?mingi eriline hellik oled?
mis mõte on ajada võhikule mingitest toonkruntidest ja 100% ja 80% värvikihtidest?
ma ytlesin,et ei oska sinu töömeetodeid kommenteerida,eks iga v66ba teeb omamoodi.ja kui sa midagi sydamesse võtsid,siis on see tõesti sinu isiklik tragöödia.
ära pane pahaks aga ma küll kindel ei ole et sa talle kuigipalju abiks olid. Seda "maalritööd" tahaks isegi näha - arvan et pääris jube jääb. Iga mees jäägu ikka oma liistude juurde
point on selles,et auto värvimine on niivõrd spetsiifiline eriala ,mida pole eriti võimalik läbi neti foorumite õpetada.teoreetiliselt võid olla väga hea - elu on aga paraku näidanud,et praktikas on sellised tegelased alla nulli.
kogemused tulevad aastatega,siga sirget ja kuradi peeglit pinda ei suuda paraku ka meil siin eestis veel mõnigi v66ba valmis meisterdada.
ja kui hakata samm sammult tööprotsessi kirjeldama,läheks see tekst kuradima pikaks,rääkimata sellest kui sul veel juhtub midagi prse minema vahepeal - mida siis teha?
ja selle kodanik konna jutust ei saand mina kahjuks sttagi aru - mulle pole kunagi myydyd pärlat koos krundiga,milline on vale krunt?
milline lakk sobib millise värviga?milleks kodanik RR-le yldse toonkrunti vaja?oled sa kindel,et krunt peab kuivama 24h?milleks vibrapaber kui arvatavasti kodanik RR-l pole vibratki?kui hakata juba siin mingit tööjärjekorda kirjeldama ,siis võiks seda teha juba põhjalikumalt!
juba palju asjalikum!
saan aru mida silmas pead fer, kuid ega ma ei hakka autot tervenisti värvima , mul golfil tagaluuk vaja üle värvida ja sellega ma usun et saan hakkama!
üleüldse mehed see on golf 2 nii et ma ei ajagi erilist kvaliteeti taga!
tänud siiski fer ja konn.
ei hakka uut teemat tegema,küsin siit teema jatkuks
Mure järgmine.Ostin auto(metalli värvi),vahasin siis peale ostu kohe auto ära,siis tuli välja tagumine stange teist tooni veidi,natuke tumedam kui muu auto.
Nüüd häirib see mind kõvasti ja küsin kuidas nii tehakse ,et auto oleks üleni sama tooni.
eee, kaks lahendust: 1. kas värvid terve auto stange värvi või 2. värvid stange auto värvi. kuidas seda teha? ilmselt sinu puhul võiks kasutada lähima värvitöökoja teenuseid ;)
hõbedast värvi on väga raske samasse tooni saada. Ma arvan et ennem ei paistnud lihtsalt välja se.
NB; siin foorumit lugedes saab ikkka naerda.
NB; RAHVAS ÄRGE KÕIKKE USKUGE MIS SIIN KIRJUTATAKSE
kindlasti olen nyyd minagi paha ja keegi hakkab mind nyyd sõimama siin ;)
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.