Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Yeti ja Roomster

wigur
15:54 27.09.2005
No nii, nüüd on siis paar aastat aega raha koguda:

http://www.autonet.ee/uudised/autouudised/22989

Muudetud 14.03.10 09:49

marita57
21:26 27.09.2005
Yetist palju, aga Roomsteri kohta ei midagi!
wigur
23:22 27.09.2005
Roomster pidi järgmine aasta juba tulema. See Roomster on üks imelik auto. Taga istujatele on ruumi aga kui istmed sees, siis nagu pakiruumi pole. Selleks, et pakiruumi saada, peab istmed välja korjama, mis aga nullib selle auto eelise nelja-viiekesi ruumikalt reisida.
kallo
18:09 06.09.2006
Mitmed Eesti autoajakirjad on selle lillelise Roomsteriga (mis sellise kaunitusega näeb küll nilbe välja) juba proovi- ja testsõidud ära teinud. Pea kõigil neil ajakirjanikel on jäänud selle hea mulje. Et (suhteliselt) väikese raha eest saab huvitava kujundusega ja üldse uudse keretüübiga auto. Sealjuures kvaliteet ise on hea, nagu uuemad Skodad üldse..

Kas keegi ise ka on käinud proovisõitu tegemas ja ehk on keegi masina omale ka ära tellinud juba?
erkki
15:36 13.09.2006
tegin täna proovisõidu Tartus, kuradi hea mulje jättis.
mootor oli alles kinni mis kinni, aga sõidumõnu täitsa Octavia tasemel.

paari nädala pärast tellin omale ära
hqs
15:07 19.09.2006
käisin ise selle lillelise Roomsteriga juulis sõitmas ja igati OK, läheb kah arvatavasti järgmise aasta alguses kaubaks (kui vana skoda täitsa otsad annab :P)

Täisvarustuses masin 250keek, igati hea tehing ju.
tont
14:32 25.09.2006
Kas hqs ostab ruumsteri pereautoks? Väliselt kuidagi kitsas sõiduk, nagu Fabiagi.
marita57
11:26 01.10.2006
Roomster ongi eest täpselt sama kitsas kui Fabia, kuna ta baseerub samadel detailidel. Mistõttu on selle masina kontseptsioon kuidagi eriti kööbakas välja kukkunud - müügimehe pirukas ta nagu ei ole, aga kui endale pereautot osta, siis miks on juhi olukord kõige kehvem?
vastus
11:45 01.10.2006
mage masin, ise eiostaks seda ka 200000 kr eest, kui sellise hinnaga müüki tuleks.
Kuidagi jubeda välimusega.
stefaan
18:17 01.10.2006
Minu arvates on Roomster on väga õnnestunud. Kes ostavad, kes ostavad.. Need inimesed kes on ostnud Fabia/Astra/Note klassi masinaid pereautoks, omavad nüüd valikuvõimaluste seas ka Roomsterit. Müügimehe lihtpiruka versioon tuleb kindlasti ka kunagi Roomsterist. Ja müügimehe piruka omadusi on tal palju rohkem kui enamusel konkurentidel. Või peab müügimehe pirukas olema tüüpiline ülispartaliku sisu ja välimusega kuut? Ei pea ju.
Maritale (teistele ka) põnevat lugemist siit:
http://www.autozeitung.de/images/cars/1907/vt_minivans.pdf
Kus siis Roomsterit võrreldakse sama hinnaklassi eestis üsna levinud ja fännatava pere- ja müügimeheautoga - Merivaga.

Ja võrreldud konkureerivate pereautode Note ja Modusega:
http://www.autozeitung.de/images/cars/1822/minivans.pdf

Ma ei tähtsustaks üle testide tulemusi. Pigem on siit hea vaadata-võrrelda autode sisu, mõõtmeid ja omadusi ja eks igaüks hindab rohkem neid faktoreid, mis ise omale tähtsamaks peab.
Marek
18:32 25.10.2006
mis krdi kohapealt see Yeti maastur on?Rav 4 on ka rohkem maastur.Iga junn millel 4wd ei ole veel maastur, healjuhul linnamaastur.
marita57
09:04 06.09.2009
Kas RAV4 või Yeti on rohkem maastur - vaidlemise küsimus. Aga müügis ta on. Hakake raha koguma!
VVV1
15:21 08.09.2009
Ei hakka sellise auto jaoks keegi spetsiaalselt raha koguma. Justnagu teistel tootjatel poleks ennegi linnamaastureid ja muid 4wd-sid valikus, et mis varem mittenähtut seal siis olla võiks ?
marita57
20:14 25.10.2009
Septembris läks kogu Eesti peale kaubaks 5 Yetit.
hõnn
17:00 04.11.2009
junn on see yeti, konkreetsest sihtrühmast, kellele seda toodetakse, ma aru ei saa

maksimaalselt ajab see auto muigama, aga kesse ikka tahaks, et tema üle naerdaks
gghg
11:10 15.11.2009
Yeti on Honda CR-v esimene põlvkond teistmoodi tuledega.
Yeti
14:27 15.10.2010
Kindlasti on vahepeal Yeti omanikke juurde tulnud. Kuidas olete rahul? Plussid ja miinused? Milline on mootor ja kägukast?
YETI
22:35 16.10.2010
13000 ja iga päevaga rohkem autoga rahul. Esiveoga 81 kW diisel.
Vaikne, sujuv ja mugav väikeauto kõrge istumisega ja sobiliku hargivahega.

Muudetud 21.10.10 22:53

-huvitatud
12:56 29.12.2010
kuidas pooleveoline Yeti prääguste lumeoludega hakkama saab.
hurabus
16:25 29.12.2010
ilmselt nagu tavaline esiveoline auto sqidabki.
"Yeti" klepakas kyll ei lykka tagant ;-)

kliirens 18sm - abiks kyll
keemik1
23:38 29.12.2010
kliirens on siiski väga abiks. Ka nelivedu istub kenasti kinni kui põhja peale jääb. Kerge mootoriga kuid esiveoline Yeti võib ka sealt välja tulla... või noh OK - läbi sõita:)
Yeti4x4
09:17 30.12.2010
Olenevalt mootorist ja veoskeemist on Yetide tühimass küllaltki erinev. Kuid kliirens neil ei erine (v.a. Greenline), kuna olenevalt modifikatsioonist kasutatakse vähemalt kolme veidi erineva jäikusega vedrustust. Kui võrrelda omavahel esiveolisi 1.2TSI ja 2.0TDI, siis neil on tühimassi erinevus 75kg. Kuna see oluline kaaluerinevus asub valdavalt esisilla kohal, võib arvata, et raskema ninaga masin veab lumepudrus paremini.
Omast kogemusest ütlen, et 4x4Yeti on lumes ja jääl üle ootuste krapsakas :)
jetiii
20:06 01.01.2011
Kuidas diffrilukkudega lood on, palju neid on 4x4? Kas esiveolisel ka lukustab?
Yeti4x4
21:36 01.01.2011
Mingeid mehaanilisi difrilukke Yetil loomulikult pole. Kuid elektrooniline veojõu jagamine (EDL) vasaku ja parema poole rataste vahel toimib ootuspäraselt. Abi temast igal juhul on. Selles veendusin, et kui kogu ABS elektroonika vägivaldselt kaitsmekarbi sisu puistates (jääraja rõõmude tarbeks) ära "nullida" - on hangede vahel liikumise alustamine märksa vaevalisem. Tavaseades paksus lumepudrus manööverdades tuleb veojõukontroll nupust kindlasti välja lülitada, EDL (ja ka ESP) jääb siis toimima. Väljalülitatud veojõukontrolli puhul on ESP mõnevõrra sallivam auto libisemiste suhtes, kuid järsemate rooliliigutuste puhul sekkub resoluutselt ja ning ka sügavasse külglibisemisesse masinat ei luba kunagi.
marita57
18:15 15.01.2011
Minu käsutuses oleva info kohaselt saab Yeti 18cm kliirensile "halva tee pakett" lisaks ostes ka 2 cm veel kõrguselisa. See peaks siis juba päris piisav olema.
Kas EDL on ainult nelikveolise Yeti eelis või on see ka esiveolise võimalus?
Yeti4x4
19:09 16.01.2011
Erinevalt teistest Skoda mudelitest, Yeti ei saa raskete teeolude paketiga 2cm kliirensit juurde. See pakett sisaldab mootori ja käigukasti kaitsvat plaati põhja all. Samuti pidavat kütuse- ja pidurisüsteemi "torud" olema paremini kaitstud.
Ida poolsetes riikides on küllalt levinud ühe numbri võrra kõrgema profiiliga talverehvi kasutamine (ehk 215/65 ametlikult lubatud 215/60 asemel) ning mingeid hõõrdumisi või probleeme see ei pidavat tekitama.
EDL peaks toimima ka esiveolistel. Võimalik, et peale selle süsteemi hiljutist väikest edasiarendust nimetatakse seda nüüd ka Yeti puhul XDS-ks.
keemik1
23:34 17.01.2011
Sai nüüd terve nädalavahetus 1,8TSI 4x4 proovitud. Ei oleks veel 5-6 aastat tagasi uskunud et Skoda näo nii kõrvuni tõmbab. Hea väljavaade, väga mõnus veosüsteem (eriti hea fiiling veel kui ESP välja lülitada), väga ergas mootor (tõsi - vajutamisel ka janune), ja superluks juhitavus. Ma ennustan et see mu järgmine auto võib olla. Isegi manuaalkastiga harjus jälle väga kiiresti. Nüüd tahaks veel ka samas kestas kuid diislit ja DSG-d proovida.
Mulle tõsiselt meeldib see masin. Thumbs up!
1980i
10:13 13.03.2011
On kellelgi 1.4 TSI Yetiga kogemusi? Kuidas kütusekuluga on? Kas on mõttekas 1.4 soetada või 1.2 TSI ka täiesti piisav. Valdavalt kulgemine linnas, aga aeg-ajalt ka maale ja maanteele sattumine. Pluss mereääres ja metsas käimine. Hetkel Auto100 laopakkumised, kas on lootust pakkumise hinnast veel soodustust küsida või pole sellel üritamisel suurt mõtet?
klamsa
10:14 23.03.2011
Endal 1,4 TSI Yeti nüüdseks pea pooldeist kuud olnud ja esimesed 2500 km läbitud. Kütusekulu teeb tuju rõõmsaks - viimase paagitäiega 100% linnasõitu ja keskmine kulu on 7 l/100.
Ainus viga on see, et -20 kraadi juures läheb kaua soojaks. Aga see vist kõigi VAG väikeste bensumootorite viga.
1980i
10:54 16.06.2011
Lp Yeti omanikud, oskab keegi mulle rääkida Yeti kindlustuskuludest (kasko-, liiklus-) ja kellel teist kindlustused võetud RSA-st, huvitaks ka muud kindlustused (tean vaid seda, et Swed. on paras kirves). Jutt 1,4 TSI mudelist, aga teretulnud on ka kõige teiste mudelite omanike info. See huvitaks ka, et kellel on 16" veljed, et kasutab keegi 215/60 profiiliga rehvide asemel ka mingi muu lähedase proffiliga rehve.
1,8TSI 4x4
22:03 19.12.2011
aastane kasko 440,liiklus 96 minul.
ostuhuviline
23:55 19.12.2011
Minu jaoks on 7 liitrit keskmine kulu katastroof. 5-6 liitrit on veel kuidagi talutav aga pikkadel otstel peaks ikka alla 5 liitri kulu jääma.

Igal juhul TDI Yetit peate proovima ja kuumakse väheneb kokkuhoitud kütuse arvelt võimsalt. Auto ise ka parem kehvemates oludes liigeldes, diiselmootor on madalatel pööretel jõulisem.
To Ostuhuviline
18:44 20.12.2011
Mingi daun oled või? Kodanikul on 90 kilovatisel autol linnakulu 7 liitrit ja sa nimetad seda katastroofiks.Mine sõida oma müriseva diisliga edasi ja ära aja siin lolli juttu.
1980i
11:08 14.01.2012
Lp. esiveoliste Yeti'de omanikud, kuidas on sõidumuljed nüüdse lumega. Ise hätta pole jäänud, veab läbi lume küll, pööretel pisut kipub vibama. Endal 1.4TSI. Huvitav kuidas 1.2TSI omanikud hakkama saavad, eriti need kel on DSG-kast.
Toomas 2
20:26 19.01.2012
1,2 -DSG kastiga Yetiga olen sõitnud 36 000 km. Lumest läheb auto hästi läbi ja mingeid probleeme pole olnud. Esiteks on auto põhi kõrgem, kui tavaautodel ja vajadusel saab DSG kastil ka käsitsi käike vahetada. Suvel metsas seenel käies ja pori sees ukerdades vahetasin käsitsi käike ja läbivus oli suurepärane! Üldiselt olen autoga väga rahul ja mingeid puudusi ega probleeme pole tänase päevani esinenud, kütuse kulu on trassil olnud veidi suurem, kui tehase poolt lubatu, kuid linnas on isegi vähem kütust võtnud ja keskmine on lubatud 6,4 l piires 100 km kohta. Ehk vaid esimesed 8000 km oli küttekulu suurem. Autole sai lastud paigaldada eelkütte seade ja seetõttu on ka momendil küttekulu normaalne ja auto alati soe.
Yeti omanik
20:31 19.01.2012
1,2 Yeti täiskasko on aastaks 404 eurikut ja tavakindlustuse aasta 102 eurikut.
Allan Yeti kasutaja
10:58 02.02.2012
Sõidan Škoda Yetiga (1,2 TSI bensiin, esivedu, manuaal) ametisõite ja pean paar märkust siia lisama.
Nimelt auto läbivuse ja teel püsimise kohta oskan öelda vaid head (sõidkogemust kokku 13 aastat), väga meeldib väljavaade ja panipaikade olemasolu. Kütusekulu jääb trassil veidi alla 8, linnas 10 l/100km.
Negatiivne auto juures on soojendus ja pakiruumi maht.
Hetkel väljas valitseva pakasega läheb auto soojaks alles 10-12 km sõitmise järel (mootori temperatuur 90 kraadi), seevastu vanem Golf 3 on soe juba 4-5 km järel. Isegi kergemate miinukraadidega annab soojendus soovida.
Pakiruum on seevastu külallt pisike ning näiteks pereautoks teda ma ei sooviks.

Üldiselt 10 palli süsteemist annaks 8 punkti.
To Allan
19:20 02.02.2012
No oleneb perest.Meil neli inimest ja titekäru ja muud sellist vedada pole vaja.Käidud kahel pikemal reisil ja ei tule ette küll,et ruumipuuduse tõttu midagi maha oleks jäänud.
Auto ise väga bueno.Juhitavus,teel püsivus,manööverdamisvõime,kiirendus-kõik on tasemel.Kütusekulu mul suht sama,ainult mul 1,8TSI 4x4.
1980i
21:53 02.02.2012
Mõni Yeti omanik ka leidub, et kel ka näit. titekäru tarvis vedada on? Endal ka seda muret veel pole, aga kes seda teab mis tulevik toob. On kellelgi autoga kaasaskäivat rehviparanduskomplekti reaalselt tarvis ka läinud?
Kui kaua tavalise konditsioneeriga masin soojeneb? Endal "Climatronic", sellega võtab pea 10 min aega, kui esiklaasi sulatatud saab.
iips
14:23 21.02.2012
Yetile peaks võtma esiklaasisoojenduse. Näiteks 1.4 TSI mootoriga saab selle kindlasti, kuidas 1.2 on ei tea. 1.2 ongi külm, aga nüüd vist paigaldavad autosse mingit lisasoojendusseadet ja seda tasuta.
askeet2
09:42 10.01.2013
Mõni Yeti omanik liigub siin? Ise plaanin soetada 1.2TSI manuaalkastiga. Igalpool ainult kiitvad hinnangud ja peale tuulemüra suurematel kiirsutel pole suurt midagi kurdetud. Lähen tuleval nädalal proovisõitu tegema. Kas on ka mingeid pisiasju auto juures, mis närvidele käivad vms ebamugavusi? Kas lisasoojendusega 1.2TSI läheb talvel kiirelt soojaks?
incz
14:48 12.01.2013
Endal 1.4 TSI. Talvel võib kaua soojaks minemisega aega võtta. Tagaklaas läheb kähku poriseks. Need on vähesed miinused. Ja kui 1.2 TSI soovid, siis võimalusel proovi ka DSG kastiga proovisõit ära teha, tasub kaalumist kui liikled enamasti linnas.
Tarmo_40
09:33 19.01.2013
vahetasime pere "autobaasi" täielikult välja- Yetide vastu. Naisukesel 1.2 L, endal 2.0L/81 kW, mõlemad manuaalkastiga.
Soojendusest. Lisasoojendus on vist alates 2011 a. kõigil Yetidel sees ja toimib hästi. Ise kasutan aktiivselt ka istmesoojendust. Lihtsamat sorti autodel on need lisasoojendused kõik elektrilised. Kartsin, et see lüpsab liialt akut- naisukesel lühikesed otsad, ei lae v-o korralikult ära, aga seni ple probleeme esinenud. Kui soojendus suurema võimsusega tööle rakendada tõstab ka masin kohe pöördeid, see vast avitab.
Otsin infi auto plokisoojenduse kohta. Ei, käivitamisega ple probleeme, tahaks lihtsalt vältida ebameeldivat soojendusprotseduuri enne sõidu alustamist. Sooja mootoriga kulub ka mootor olulislelt vähem (kuulu jrgi pidavat -20 C juures auto käivitamine kulutama mootorit sama palju kui 600 km sõitu). Kas kellegil on soojenduse paigaldamise küsimuses kogemusi?
valivMart
11:28 19.01.2013
Valides mitmete väikeste maasturite vahel otsustasin Yeti kasuks. Kavatsen lähiajal osta 1,8 TSI 4x4 DSG 6-k. aut. Tehases paigaldatud eelsoojenduse kavatsen ka tellida. Sellisega on mul varasemast head kogemused - mugav käivitada külmas ja hea istuda sooja autosse, eriti lühikestel sõitudel. Mida minu valikust arvatakse?
saagearu
11:34 19.01.2013
yeti ei ole maastur!!!
Tarmo_40
10:05 20.01.2013
Kui mõeldud on nö autonoomnset soojendust (põletab benssu), siis ei ole seda valikut kaalunudki- kole kallis (üle tonni vist oli). Ise mõtlesin ikka elektrilist- 240V võrgust. Et aegrelee hakkaks plokki soojenama nt kell 6 hommikul, kell 8 oleks mootor soe. Selline vidin läheb minu teada jahutussüsteemi kummitorude vahele. Hind peaks jääma alla 100 EUR-i, diiselmootorile veidi kallim.
1.8L masin peaks olema v ägeda minekuga, aga jällegi- ekspluatatsioon tänu suurele kütusekulule kallis.
valivMart
12:43 20.01.2013
Seisuküte kaugjuhtimispuldiga on minu arvates hinda väärt. Mul pole elektriküte sobiv kuna auto parkimiskohal on elekter praktiliselt kättesaamatu. Seisuküte (juhitav puldiga e. käivitumise aja eelneva valikuga) kütab jahutusvedeliku soojaks ja puhub ventilaatoriga sooja õhku kabiini. Selleks kulub vähe bensiini ja ka akut tühjendatakse vähe. Auto on siis käivitamiseks ja sõiduks valmis. Lühikestel sõitudel on see eriti mugav... Ka külma ilmaga seisvas autos olles pole vaja mootorit töös hoida. Veoautodel on selline süsteem väga levinud. Autojuhid saavad kabiinis külma ilmaga ööbida.
ostuhuviline
13:26 20.01.2013
Võta kindlasti TDI. Kui kütusehinnad veel natukene kasvavad ei jõua sa ennast ära kiruda, et bensumootori valisid!
ostuhuviline
13:29 20.01.2013
Kindlasti tasub kaalumist Octavia Scout. Mis mul Yeti puhul absoluutselt ei meeldi on tema pakiruum. No sa ei pane sinna taha mitte midagi ilma istmeid alla laskmata! Octavia Scout on palju mahukam ja ka pakiruum on normaalse suurusega kuhu viskad lapsevankri + asjad ja 4 inimest ka autosse.

Niru pakiruum on kõigi väiksemate SUV-ide probleem.
valivMart
14:58 20.01.2013
Tegin arvutuse. Kui sõidan aastas ainult ca 5000 km, siis saan bensiini ja diisli auto hinnavahest 2-3 aasta bensiini osta. Siin saab igaüks ise arvutada ja valida. Mina eelistan praegu bensiini...
+-
15:58 20.01.2013
arvutan peast ja odavam sellise läbisõidu juures on taksot kasutada aastas
klamsa
09:02 21.01.2013
Emmaljunga lapsevanker läks Yeti pakiruumi vabalt. Octavia puhul häiris mind põlveruum tagaistmel - no ei mahu sinna normaalselt istuma. Yetil seda probleemi pole. Oma roll on kindlasti ka kõrgematel istmetel.
Kui vähegi võimalik, siis eelsoojendus on hea valik. 1,4TSI talvel soojeneb päris pikalt.
1,8 TSI
21:12 21.01.2013
on väga hea mootor Yetile.Minul linnas tavaliselt 9,3-9,6 ,maanteel 7-7,7l sajale.Täiesti mõistlik kulu selle dünaamika kohta.103kw diisel võtab vast paar liitrit vähem.
keemik1
18:09 31.01.2013
Mul täpselt küsitud 1,8TSI DSG 4x4. Sõidan ca 80% linnas ja saan arvutades talvel 9l kütusekulu. Seega neliveolise kuubiku kohta mis dünaamikalt väga üllatusvõimeline, pole see minumeelst sugugi paha.

PS. Ahjaa.... minu autol ka väiksed tehnilised-tarkvaralised trikid läbi viidud. Seega originaalsest 112-st kw-st on asi üsna kaugel. Ja ma pole ka teabmis kerge jalaga. Seega... VÄGA ok kütusekulu:)
tomster m
15:42 01.02.2013
skoda klubi foorumist võid vast rohkem infi leida.Muidu ise olen octavia rs omanik ja olen väga rahul antud isendiga.
külaline-kägu
11:32 05.03.2013
Roomsteri omanikud/kasutajad, kiidate/laidate?
Mind huvitaks roomster aastast umbes 2007-2008.

Muudetud 05.03.13 14:50

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte