Dacia

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

kuidas Dacia tundub?

pets
16:23 16.11.2005
kuidas dacia tundub?

Muudetud 12.07.09 21:14

uni,
19:11 16.11.2005
loe kõik kõrvalfoorumid läbi, jäta mõnitajad ja **** pikkuse üle vaidlevad sellid kõrvale ja tee järeldus, et selle raha eest on daciast liikurit küll, aga et tasuta lõunaid pole, siis on ka tegelikult aru saada, mille arvelt hinna kokkuhoid saavutatud on. ise sõidan iga päev ja miskit tõsist küll ei kurda.Ebamugavused, millest foorumites rägitakse,tunduvad kõik tõesed olevat.JÕUDU OTSUSTAMISEL.,
xxx
19:20 16.11.2005
mõtetu junn
Selle raha eest saab mõne parema kasutatud auto
ei sisesta
18:05 19.12.2005
Tundub et see üks kangemaid vist praegu eesti turul. Ma arvan et võta kindlalt ära sest ma nägin ükspäev kuidas Logan kiirendas. See oli meeletu. Ta oli nagu rakett. Pani trollist mööda nagu loomast.
To: ei sisesta
20:29 19.12.2005
Nägin sind puu taga seismas, kui troll nagu loom sinust mööda pani.Usun, et oleksid ka trollis tahtnud olla, kui Logan trollist möödus. Nagu loomast, kelle "kõhus" sa oleks istunud.Tegelikult unistad sa salaja Loganiga sõitmisest, tahtsid ju noorespõlves komonaudiks saada ja raketiga kihutada. Ja näe, raketid nimega Logan ongi saadaval.Kirjuta Jõuluvanale, ta äkki toob sulle.
To: To:ei vasta
20:51 19.12.2005
No ma ju ütlesingi, logan on hull raket ja seda ei ole vaja üle mainida, et ma seda tahan sest mul on see juba. käisin just ostmas. Tellisin täislaksu. 149900.- raisk läks.
Peeter
22:17 31.12.2005
Soovin kõigile Daciasõpradele head vana aasta lõppu ja nael kummi uuel aastal!
roobert
12:01 18.01.2006
mul poeg sai kingiks ja paneb seda juba teist päeva köögilaual kokku.nii palj juppe puudu ,et tuleb poodi tagasi vist viia.poeg veel liiganoor ka vist ,et talle täislaksu ostsin.karp oli ahvatlev aga sisu seda kohe mitte.
Sull7
22:03 18.03.2006
Talv hakkab lõppema ja võib öelda et Dacia tuleb meie tingimustes täitsa korralikult toime,läbivus hea ja soojaks läheb samuti.Juhi jalgade sooja suunamine on natuke mööda minu meelest,soe läheb pedaalide alla mitte jalgadele-kui kõrvalistuja jalad ammu higistavad siis juhil hakkab enam-vähem soe,seda regullida ei anna ka vist nagu kiirvaatlus tuvastas.Hiljuti sõideti tänava ääres parkides juhiuks sisse,väike mõlk ka tagauksele.Kuna sõitjat ei tea läks kasko alla ja omavastutus tuli maksta.Juhiuks vahetati välja,tagumine remonditi,töö ooteaeg oli 2 nädalat ja korda tehti kahe päevaga,remondi hind 15kilo.
vend
14:38 22.03.2006
mul sai sõber kingiks solksolgi, väljast pole nagu viga, aga aju ei antud komplektiga kaasa! Tundub, et on kogematta jooksu pannud ja nüüd siin kommib!!

Muudetud 12.07.09 21:17

Elle
23:26 28.07.2006
Mina arvan, et Dacia kohta saavad arvamust avaldada ainult need, kes sellega iga päev sõidavad. Tutvusin enne foorumi reeglitega ja ma ei saa aru, kuidas ilkuvad ja mõnitavad kirjutised üldse läbi lähevad?? Mina liisisin selle auto, olen sõitnud aasta ja mitte midagi halba öelda ei saa. Nüüd on võimalus ka väiksema sissetulekuga inimestel muretseda uus auto ja Dacia näol igati korralik auto. Meil on varem olnud ikka teiste peetud: algul Moskvitš, siis Žiguli 01, edasi WW Passat, siis Mitsubishi ja nüüd lõpuks uus. Neid teisi on loomulikult tulnud pidevalt remontida, see aga on kulu. Uus auto, palju kindlam ja miks mitte Dacia. Mina soovitan küll ja ei hakka ilkuval toonil halvustama teiste valikuid.
rein
08:20 29.07.2006
Sõidan samuti juba aasta aega daciaga ja probleeme pole olnd,aga eks ikka on paremaid ja neil ka parem hind.Selle raha eest millega dacia saad,ega paremat ei saa.enne oli ka mul kasutatud auto ja sellele paned veel rohkem remondi peale, kui selle auto liising on.Julget ostmist
mina,mina
21:55 22.07.2008
ei sõida DACIAGA ja elu väga lahe
?
15:17 14.06.2009
Kas Eestis DACIA libamaastur ka juba veereb?
kuremarja mati
13:24 18.06.2009
mähke monstrum see veel on? Kas näeb sama välja nagu Nissan Cube?
Dacia omanik
20:29 14.11.2009
Ilma asjata mõnitate. Sõidan Dacia-ga varsti juba 3 aastat. SELLE raha eest midagi paremat ei leia (kui tahad just uue autoga sõita). Minu vaatevinklist tal on ainult üks tõsine viga - plekk on liiga õhuke. Kuid jälle: selle raha eest sul on auto, mis ei vea alt ja hoiab sinu raha kokku.
Läbisõit on 75 000. Garantii korras värviti katus üle ja nüüd tuli välja, et õõtshoovad tahavad vahetamist (mingi kumm on kuskil kulunud), samuti lubati teha garantii korras. Ja ongi kõik - pane kütust juurde ja sõida!
daciamees
04:05 16.11.2009
Miks sul katus üle värviti?? õõtshoovad juba vahetusse??? Kehv dacia sulle sattunud siis:(. Mul 2esirattalagrit vahetatud garantii korras,,ja hiljem 151tuhande peal sarniir ja rooliotsad läksid.Hetke läbisöit 3aastaga 158000km-i ja sellest pool söidetud kruusateid pidi.Tubli auto:)
rooba
04:51 08.01.2010
kas tolmu ka sisse laseb, kui kruusakal sõidad? Peaks omale ka sellise panni ostma, ehk hoiab vihma eemal.
daciamees
01:16 09.01.2010
Võid ju seda autot panniks söimata,kuid minu oma on küll väga korralik tarbeese olnud. Mis puutub tolmu siis jumal tänatud tolmu kah sisse ei lase.Ainuke mure on et tangi ja talla pedaali vaid:D. Hetkel läbisöit juba 166tuhat ja köik ok on.
superluxs
23:58 22.05.2010
Sõitsin korra Daicia taksoga-jube peldik on ikka küll,hullemat "autot"ei ole olemas!
ex-pert
09:29 23.05.2010
pildil paistab maastur täitsa nunnu.Tuleb see ära oodata.
mölaööbik
10:55 24.05.2010
Selle raha eest saate täpselt selle auto mis tema hind on! Kui tahate mugavat autot peate ka rohkem maksma. Ma ei saa aru mida siin vaielda on. See auto on mõeldud inimestele kes ei saa lubada endale või ei tahagi kallimat autot. See auto teeb oma töö ära. Väga nõrga ajutegevuse vili on Daciat võrrelda kvalieet saksa autodega. need maksavad ka vähemalt pool milli rohkem, kui tegemist on rikkaliku varustusega.
pässakas
12:02 24.05.2010
Dacia on mõeldud vähenõudlikele inimestele, kel on autot vaja liikumiseks minimaalse raha eest ja selle raha eest saabki sellise tooriku, millel on minimaalselt lisasid ja on lihtne auto. Ida-Euroopa ja arengumaade autoturu tarbeks. Ja ega ei saa just öelda küll, et Eesti kuuluks oma majandusega sinna ladvikusse.
kardaanike
12:10 24.05.2010
Väga palju on suuri ja paljulapselisi perekondi kes ei jookse tulistvalu ostma uut Passatit või Avensist, mis on vähim kvaliteet mida saada. Hea kui nad suudavad endale kasutatud autogi osta. Dacia on üks nende võimalus liikuda vabalt, kui nad ei taha kasutatud, vaid uut autot. Ka odavaid autosid peab liikuma, sest mitte kogu elanikkond siin Eestis ei koosne Sõõrumaadest, Kilkidest, Karudest, Kruudadest ja Pantidest! Ja kui nüüd ise mõelda, siis ega ise ka ei taha eriti pidevalt istuda teeninduste uste taga igasugu elektrooniliste probleemidega, pigem kulgeks rahulikult lihtsama ja askeetlikuma autoga, teades et see pole küll nii mugav aga see eest viib mind sinna kuhu parasjagu vaja on!
MC.daazhia
12:25 24.05.2010
väga palju on inimesi kes ei kujuta ette kuidas autost hiljem(3aasta pärast) lahti saada.
Pole paha.
12:56 24.05.2010
Natuke teemast välja,Tõin Saksast endale 35 000.- Golf 3,mille läbisõit 105 000km,omanik 38a sündinud mees,autol kõik paberid olemas,servise raamat otsast lõpuni,auto 100% komplektne ja nagu otse tehasest,seda seest,väljast ja põhjaalt.Viimased 3 aastat sõitnud ainult 4000 km. Läheb võibolla 3-4 aastat kui tahab raha saada ja müün ka 3 aastapärast sama hinnaga maha,kuna asi on tõesti prillikivi. Aga see on minu arvamus ja minu maitse,loomulikult Dacia ongi ehitatud Lihtsalt ja odavalt,inimestele kellel on vaja liikuda A-punktist,punkti-B. Sõidumugavus on muidugi kehva,müra on suur ja seest hakkab juba aasta jooksul rämedalt nagisema.Aga ega 100 000 eest ei saagi tuttuut Autot.Eks paljud vanemad inimesed ostavadki selle Dacia,sest tahavad ka veel elus Uue autoga sõita,mis siis et sõidumugavus ja juhtimine on oluliselt kehvem kui 90ndate kespaiga Sakslasel ja Japanlasel.
Kuule Pole Paha
13:57 24.05.2010
Kelgid siin, kuidas sa said auto, mille maksis kinni mingi Saksa vanur. Ta jättis auto ressursi kasutamata ja müüs sulle odavamalt kui võiks.
Samuti võiks nii mõnigi Dacia sellises seisus olla 10 aasta pärast.
mölaööbik
14:09 24.05.2010
Jah, ega see Dacia ka pole papist tehtud ja tänapäeval kasutataksegi palju plastikut interjööris, ka teiste brändi autodel. Ma arvan et kõigil ei võimalda minna saksa ja rääkida seal penskareid pehmeks, ja ega neid autosid pole ka seal jalaga segada et lähen ja saan kohe 4000kilti sõitnud auto. Ja ära unusta et auto vananeb ka seistes.
datsia
20:22 26.05.2010
Paistab et koolivaheaeg on jälle alanud.
Mingid alaealised ja/või autota tegelased tulevad jälle tarka mängima.

Promoge oma saksa ja jaapani saane kuskil mujal.

Seda, mida naabrimees õllekõrvale rääkis, ei tasu ka alati tõe pähe võtta :)
Ma täpsustaks eelmist
12:49 27.05.2010
Promoge oma olematuid saksa ja jaapani läbiaetud saane mujal. Kõigepealt ostke endale üldse üks auto ja siis tulge siia määgima! Enamusel pole autotki aga tulevad siia lihtsalt lahmima.
Dacia
22:48 28.05.2010
Umbes kümme aastat tagasi oli mossemehed need, kes külvasid liikluses oma venimise ja pehmelt öeldes kummalise käitumisega kaost, nüüd on nad soetanud uued autod.

Mossemehed vahetasid neile nime andnud sõiduriistad peamiselt Hyundai Getzide, Chevrolet Aveode, Dacia Loganite ja Renault Thaliate vastu. Vähemalt minu "loodusvaatlused" on andnud sellise tulemuse.

Kui mingi auto sõidab maanteel 70ga (ja ei ole veoauto), siis tavaliselt on see üks neist neljast. Kui ta paikneb lisaks veel ka keset teed, siis kuulub juba kindlasti nende nelja hulka. Peeglisse see juht põhimõtteliselt ei vaata, sest sealt paistaks kahekilomeetrine kolonn ja võiks põhjustada ärevust.

Kui keegi sooritab linnas parempööret umbes tund aega, siis juhib ta üsna tõenäoliselt ühte neist autodest. Ta keerab rooli liigutustega nagu lüpsaks lehma. Vasakpöördele kulub kaks tundi, sest manöövrit ei alustata enne kui tee silmapiirini tühi.

Eelmisel nädalal oleksin ühe Getziga kokku põrganud, mina tegin parempööret bussireast, tema teisest reast. Aga juht arvas, et tal on õigust ülegi, signaalitamise järgi arvan seda. Nojah, parempööre keskmisest sõidureast on nii uue kui vana mossemehe jaoks täiesti okei.

Lõpliku ajendi andis selleks kirjatükiks Aveo juht, kes sooritas täna õhtul omas stoilises rahus vasakpöörde Tammsaare teelt Sõpruse puisteele nii punase tulega kui üldse võimalik. Otsesõitjad suutsid avariid vältida, kuid pime juht jätkas kõigutamatult teekonda. Ta isegi ei pidurdanud, loivas oma pöörde lõpuni ja jätkas linna poole liikudes küllap hävingu külvamist.

Ma olen kõigi nimetatud nelja autoga sõitnud. Nendega pole mingi vaev sõita maanteel 90 km/h, nendega saab pöörata paremale ja vasakule sama kiiresti kui ükskõik millise teise autoga, neist näeb välja väga hästi. Nad pidurdavad täiesti normaalselt. Aga miskipärast on uue aja mossemehed just neist teinud oma relvad, millega võidelda sujuva liiklusI
peep0909
23:38 28.05.2010
Osad vanakooli mossemehed, kes omale uut autot ei raatsi/saa osta, aga tahavad ikkagi lääne autoga sõita, ostavad omale ford escordi ja panevad ka tuima liikluses kõigile kala näoga.
stammer
23:45 28.05.2010
Vanakooli mossemees = uueaja daciamees!
to: Dacia & stammer
18:38 29.05.2010
Ärge ajage sellist madalalaubalist mäda suust, teete lihtsalt oma niigi hädise margi veelgi rohkem täis. Oma lolle uuringu tulemusi võite oma vanaemale ette kanda, kuid arvan et saate ta käest kepiga mööda molli, lolli ila ajamise eest. Minu esimene auto oli 412, ja pole kunagi ühtegi Daciat omanud veel, mis ei tähenda aga seda et ma seda kunagi üldse ei teeks. Tööautoks väga hea lihtsa ehitusega askeetlik liikur.
Te ei tea autodest midagi. Ainus eesmärk on oma pubekamulinat siin edastada, sest arvatavasti ei suuda te koolis end maksma panna, ja arvate siin teie madalalaubaline jutt teeb teid kõvadeks meesteks.
landy
17:32 02.06.2010
audi a4 v6
20:55 02.06.2010
see muidugi tundub seal rohkem nagu cayenne olema, aga muidu duster on vähemalt disaini poolest juba täitsa huvitav ja näitab selgelt, et odav ei pea olema kole!
jmke
15:55 09.08.2010
Ise töötan renualt/dacia esinduses nii et oskan niimõndagi autode kohta öelda.
JA TÕSI TA ON ET SUUD EI MAKSA LAHTI TEHA KUI POLE SÕITNUD DACIAGA.....

Tegu on lihtsa autoga ja just see teeb tast töökindla. Neid saksa autosid olen parandanud ja ühte ma ütlen "selle raha eest on autot rohkem kui mis tahes sama hinnaklassi kasutatud sakslasel või japsil"
Dacia on neile inimestele kes ootavad autost seda milleks auto on loodud (bemmimeestele: Liikumiseks punktist A punkti B ja seda võimalikult soodsa hinnaga)
Tal on tüüpvigu aga selle hinna juures on seda lihtne andeks anda.kõik autod lagunevad (fakt) mida vähem on igasuguseid lisasid seda töökindlam ta on. JA SAKSA AUTO EI OLE MINGI TÖÖKINDLUSE ETALON seda on pigem toyota ja subaru. Sakslased ehitavad autosid et saada järelturul kasumit (jah just varuosadega) niiet neile pole töökindlus just kõige kasulikum. Japsid saavad kasumit just kavantiteediga normaalse kvaliteedi juures.
Ja need jopskid kel endal ei olegi lubegi ja autot ja käivad foorumeid reostamas: KÄIGE P***sse
to jmke
17:06 09.08.2010
Ise töötan renualt/dacia esinduses ....

Saatsin su "targa" jutu meili teel esindusele.
ei noh
18:23 09.08.2010
Välimuselt on ikka väga kole auto ,eriti sinist värvi eksemplarid.Disainer kes selle kerekuju joonistas pidi ikka kõva laksu all olema.Sõita taga ilmselt võimalik muidugi on.Aga eks see ole nii öelda maitseasi, nagu toidugagi inimesed söövad ikka enamasti korralik toitu aga karu metsas ei põga ka raibet närida.
ehee
21:58 09.08.2010
sa võid seda saata kuhu iganes rääkisin nii nagu asi on .
daciamees
00:05 11.08.2010
Kuulge dacia kriitikud,äkki teete omale dacia kirumise foorumi ja jätate selle foorumi reostamata??? Aga kui asjast rääkida siis; mu dacial juba 195tuhat söidetud ja jumala rahul.Järgmise auto ostan kunagi ka dacia omale:).
daciamees
18:29 11.09.2010
Hetkel oman 2autot Dacia Logan LS Articat 2006a ja Renault Thalia 2008a ja pean tödema,et Dacia on Renaultist igas suhtes parem ja ruumikam ka.Laguneb ka vähem kui Renault. Hetkel täitus Dacial juba 200tuhat km-i kihutatud meie teedel.
landy
23:22 14.09.2010
Daciamees, räägi, mis mootoriga isend ja mis on olnud suuremad remonttööd 200K KM sees? Oled sõitnud kõvakattega või kruusateedel?
daciamees
15:39 15.09.2010
Autoks siis dacia logan SL Artica 1,4L 55kw .Siiamaani on vahetuse läinud siis; 2korda esirattalaager(juhipoolne) ja 151tuhande kilomeetri läbides läks sarniir+rooliotsad. Rattalaagrid olid vist algul miskid tehase praagid sest need läksid kui auto läbisöit oli 20tuhat ja 60tuhat. Nüüd pole enam laagreid läinud.Auto läbisöidust siis kuskil 90tuhat sellest olen söitnud kruusateid pidi ja 110asfaldil. Nii,et ainuke järeldus mis vöib teha,et kuradi töökindel ja hea auto.
daciamees
23:09 25.09.2010
Nu nii mind enam dacia omanike hulgas pole.Eile sõideti mu dacia nii sodiks,et see truu ja töökindel auto läeb otse emexisse. Sai siis söidetud teisega 203tuhat kilomeetrit
VX
08:50 26.09.2010
Sõitjad jäid ikka terveks?
Võib sellest avaldusest välja lugeda, et teist korda enam Daciat ei osta :)
landy
11:22 26.09.2010
Daciamees, kuhu kohta paugu said? (Pilte?)
Äkki siiski on juppe mida varuosaden kasutada?

Oli sul 1, 2 või 4 turvapadjaga versioon?
vahele jäid
13:08 26.09.2010
milleks heale autole varuosi?!?!
rooba
13:56 26.09.2010
Tundub, et see Dacia sai paugu saiade vahele. Varuosana kõlbab kasutada sumps ja mootoriõli oli päris värske veel.
Lugeja111
13:57 26.09.2010
Ei sõida Daciaga, kordades kallima masinaga. Endale arvatavasti nii pea Daciat ei osta, kuid midagi halba selles autos üldse ei leia. Küllaltki vähe igasugust elektroonikat, muud jama jne. Kütusekulu tundub küllaltki väike olevat (muidugi siin foorumis tunduvad kõik autod 3x vähem kütust võtma, kui tegelikult). Kütusekulu võib muidugi olla seotud sellega, et Dacia juhid on küllaltki rahulikud sõitjad.
Võin julgelt öelda, et olen keskmisest kõvasti agressiivsema sõidustiiliga ja vihkan seda kui keegi ees mökutab. Siiski ei leia vahet, mis autosse see mökutaja kolinud on, sest sõidaks ta sama sõidustiiliga nii Mosse, kui Ferrariga. Jäävad ju pahatihti linnavahel jalgu ka 10 aastat vanade luksusmasinate juhid, kes proovivad linnas oma suurtest sedaanidest 9l sajale saada, et õhtul foorumis enda autot ülistada :).
Igal juhul tundub mulle, et hetkel proovitakse kõvasti Dacia vendadele ära teha, nagu ka viimases postis näha, aga mille jaoks? Mis sellest siis maailmas paremaks muutuma peaks, kui me tõestame, et Dacia on halb auto?
Edu
to Lugeja111
14:06 26.09.2010
Aga avalikud tänavad ei olegi võidusõiduks mõeldud. Pahatihti jalgu jäävad sõidukijuhid äkki on lihtsalt kursis, et meil on liikluseeskirjad?
Dacia või mitte, sa ei saanud ikka ära ütlemata jätta, et sõidad "kordades kallima" autoga. No tõeline äss, eks president eraldab sulle medali kevadel selle eest.
Ja mistarvis see viha luksautode omanike vastu - ise kiitled siin ennast uskumatuks rahabossiks. Eks osta enale ka ja katsu linnas 30 sajale saada, siis saad jälle siia tulla ja terve foorumi täis onada.
daciamees
17:02 26.09.2010
Terve juhipoolne külg on sees.Auto oli mul liisingus,seega liising ise otsustab mis romuga teeb.
daciamees
17:05 26.09.2010
Ei oska siia neid pilte üles panna.Sorry!!!
daciamees
13:40 22.10.2010
http://www.avariilised-autod.ee/vehicles/details.php?id=1467
2
niipalju siis jäi järgi daciast. Kel huvi saab nüüd kindlustuse oksjonil osaleda:D:D
Priit V
14:20 22.10.2010
Olude sunnil sai autoabiga ühel päeval Saksa Autosse sõidetud ja autoabi mehega juttu aetud. Tema sõnul on Dacia see auto mida ta on pidanud remonti viima vaid korra või paar.
daciamees
15:12 22.10.2010
Väga vastupidav auto on dacia küll.Tulevikus ostan jälle omale dacia. Ainult,et 1,4 mootoriga ei osta.(liiga lahja kiirendus)

Muudetud 22.10.10 15:20

M.
16:04 24.10.2010
Minul on 1994a W124 MB. Sõidan mugavalt ja muretult. Kas me 16 aasta pärast mõnda 2010a Daciat näeme liikumas?
Eelmisega nõus
17:23 24.10.2010
Üldiselt on nii, et kui pidada autod punktist A punkti B liikuriks, siis on Dacia ehk tõesti hea valik, samuti on ka hea valik maja asemel osta omale telk, mis on ju tuhandetes kordades majast odavam aga elada ju saab sealgi suurepäraselt.
eelmisega nõus on ilmselgelt k
15:10 28.10.2010
Elan telgis aga sõidan ringi ferrariga?
Taiah Hhlalal
15:33 29.10.2010
See 124 on ammu hiina juppidest tehtud.Lase ennast matta ka selles.Tehnika areneb ja sinu MB on samal tasemel ZAZ 968 M iga.
rooba
08:00 01.11.2010
Diiseldacia peaks päris öko olema. Kerge auto ja võimas mootor see 1.9 td.
Dacia Logani omanik
17:53 06.11.2010
Viimasele - Daciat ei pakuta 1,9 diiselmootoriga vaid 1,5 dCi-ga, millel 55 kW.

Nõustun Daciamehega. Auto on tõepoolest väga hea. Väljast kompaktne, seevastu seest ruumikas. Pakiruum on 510 l - väga eeskujulik mahutavus. Alles hiljuti vaagisin poes, kas 90x100 cm mõõtudega pagasiruumi kummimatt mahub Dacia pakiruumi põrandale või mitte, paistis teine nõnda suur poes. Pagasiruumi asetasin, nägin imestuseks, et oleks ka 100x110 cm ära mahtunud.
Ka salong on suur ja avar. Ise olen 182 cm pikk ja ei istu just ninaga vastu klaasi. Minu pikkuse järgi sätitud istme taha jääb tagaistmel istujale veel lahedasti põlveruumi. Ka laiuti on tagaistmel ruumi kolmele keskmist kasvu meesterahvale.
Salongi kostuva müra valjuduse üle ei kurda. Tegemist on siiski odavautoga, aga pean ära mainima, et müratase ei ole üldse mitte suur. Näiteks rehvimura ei ole rehvimõõduga 165/80 R14 sugugi valjem kui nt keskmisel kaasaegsel japsil või sakslasel. Mis aga väga hästi salongi kostub on 8-klapilise 1,4 liitrise 55 kW mootori müra. Kui käisin proovisõidul, siis see häiris mind kohe väga. Kui Dacia ära ostsin lasin paigaldada mootoriruumi ja salongi vahele heliisolatsiooni ja see tegi sõidu tunduvalt vaiksemaks, ent mootori müra kostub salongi sellegipoolest.
Nõustun Daciamehe väitega, et 1,4 liitrine 55 kW mootor on Dacia 1050 kg kere jaoks nõrguke. Kiirendus linnas on enam vähem rahuldav. Saab ka väga hästi kiirendada, aga siis on kütusekulu oodata sinna 11-12 liitri kanti. Maanteel täislastis on kiirendus praktiliselt olematu. Nimetagem seda pigem sujuvaks hoovõtuks kui kiirenduseks.
Kütusekulust: Tehas lubab linnas hakkama saada 10,2 l/100 km kohta. Võib olla Tallinnas tõesti kui meeleheitlikult liiklusvoos püsida tahta. Mina ei ole kerge jalaga juht - samas mitte ka väga agressiivne. Minu küllaltki hoogsa sõidustiili juures kulub Tartu linnas 8,x - 9,x l/100 km. Mitte, et ma bensiiniraha loeks - ma lihtsalt põhimõtteliselt ei kanna paagitäit raskust kaasas kui iga nurga taga on bensiinijaam, kust alati lisa saab kui vaja. Tangin 20-25 liitri kaupa, sest minu tähelepanek on, et ca 20 liitri kütusega (95) saab Dacia Loganiga linnatsülkis sõita 230-240 km, ja see on minu arvates mõistlik intervall tankla külastamiseks.
Maantee kulu sõltub suuresti lastist, mis kaasas on. Tavakulu on 5,8 - 6,5 l/100 km. Täis lastis võtab 1,4 liitrine mootor ikka liitrikese kuni kaks rohkem - oleneb kui palju möödasõite teha ja kuidas ristmikult pöörde sooritamise järel hoogu võtta. Tehase kütusekuluga võrreldes on selle auto puhul küll väiksemad näitajad.
Maanteel on selle väikese ja suhteliselt uimase bensiinimootori plussiks pöördemoment, mille maksimum 112 nm tuleb kätte juba 3000 p/min. 90 km/h sõites näitab tahomeeter 2500 p/min ja 100 km/h sõites näitab see ca 2800 p/min - seega 100 km/h möödasõidule asuda ei olegi selle väikese 1,4 liitrise mootori jaoks teab mis pingutus - isegi 5. käiguga mitte (reeglina mina käiku vahetada ei viitsi möödasõidul).
Vedrustus ja veermik on vägagi mugavad. Auto on eeskujulikult pehme ja stabiilne. Ei mingit raputamist ega üleliigset õõtsumist. Sõidab väga hästi siledal teel ja üllatus-üllatus - mida kehvem tee, seda parem juhitavus tundub. Veermiku hooldus on odav - kui ei kasuta just esinduse poolt väljapakutavaid A-varuosi. A osad on kohati isegi 4 korda kallimad kui B osad. Dacia suureks plussiks on veermiku lihtne ehitus - mõned puksid ja liigendid, isegi stabilisaatorvarrast ei ole (muide sõites sellest küll aru ei saa, et selline osa autole projekteerimata on jäetud). Väga odav hooldada.
Kokkuvõtteks: kui keegi pakuks välja minna esindusse ja osta tuliuus Dacia 114 000 - 150 000 EEKi eest, siis ütleksin kindla EI. Nii suur Dacia entusjast ma ei ole. Aga järelturult soetada 55000-60000 isend - minu arvates just täpselt nii palju ongi mõistlik Dacia Logani peale kulutada. Tegemist on ju siiski väga hea autoga, millel on väga hea hinna ja kvaliteedi suhe. Miinuseks minu silmis on vaid 1,4 ja 1,6 liitrised 8-klapilised bensiinimootorid, mis on selle auto liigutamiseks veidi jõuetud. Kui Dacia Loganil oleks 1,6 liitrine 83 kW Renailt Megane'i mootor, millel dünaamika tunduvalt parem ja väändemoment samuti, oleks Dacia Logan lihtsa mehe jaoks ideaalne odavama otsa auto.
Olen Dacia Loganiga sõitnud ca 10 000 km ja seda 6 kuu jooksul, ja kahetsema olen pidanud vaid mootori vajaka jäämist. Muidu sain ma endale igati tubli ja korraliku sõiduvahendi soetatud.
Endine Dacia omanik
22:20 15.11.2010
Mul oli kõige kallim Dacia mudel 1,6L 16 klappi 105 hobust. Alguses võttis kaua aega, et harjuda siduriga, nagu natuke ettevaatamatult sidurit lahti lasid, nii kummidel suits taga (15 tollised). Maanteel möödasõiduga mingeid probleeme ei olnud. Autoga olin üli rahul, kliima töötas hästi ja toonitud klaasid, suvel, ei lasknud kah palju päikest sisse. Talvel ei jäänud ka kõike suurema lumetuisuga kuskil hange. Auto kõrgem, kui teised ja kergus mängib kah rolli. 510 L pakkiruum mahutas kokkupandava aia laua, kolm tooli, suure eesruumiga telgi, grilli, kolme inimese riided 2 nädalaks, 35 L-se autokülmiku jne.
Tegin vasakut pööret Tammsaarest Sõprusele, olin peaaegu pöörde sooritanud, kiirus umbes 40km, kui punase tule alt tuli mersu 60-70km-iga. Löök tabas auto paremat esinurka.
Tagajärg: masin mahakandmisele, mersul esiots totaalselt sassis, mahlad väljas, Dacial, avanesid sulgusid kõik neli uust, ainsana, sees, kindalaegas enam ei tahtnud lukustuda.
Autost kohutavalt kahju 36t läbisõit ja aasta veel garantiid.
Endine Dacia omanik
22:24 15.11.2010
Millegi pärast enam esindus 1,6L 16 klapilisi ei paku.
Pole kah, eriti kerge jalaga, no ei meeldi kui valgusfooris süttib roheline ja mõni alles siis hakkab otsima käigukangi :).
Bensiini kulu rekord oli 6,9 sajala, linnas. Tavaliselt kuskil 8-9 vahel.
Dacia Logani omanik
22:44 15.11.2010
Viimasele - mis su 1,6 77 kW mootorist ja käigukastist sai. Jäid need terveks ja kas need oleks mingi raha eest ka müüa? Vahetaks oma 1,4 liitrise mootori hea meelega välja ja saakski endale väga hea auto.
Daciamann
21:33 20.11.2010
daciamees
20:22 21.11.2010
Üldjuhul peale avariid liising selle dacia omale haarab ja üritab ise maha seda müüa avariiliste autode oksjonil.Minu lõmmis dacia niimoodi müüdi maha.Oleks see mulle jäänud siis päris palju pappi oleks varuosade eest veel saanud.
Endine Dacia omanik
09:18 30.11.2010
Vastuseks. Aulo läks kindlustusele. Mootori vahetus nii lihtsalt ei käi. Tehasest tuleks tellida pardakompuuter. Peale mootori on veel mingid erinevused, nii et see vahetuse lõbu läheb kalliks. Tervitustega.
Thor Beerija
11:25 01.12.2010
Täiega jama.Maas ainult 42 cm lund ja selles sõites logani esiots roogib lume esiaknale, nii et kojamehed ei suuda sellega võidelda.Krt. Kinni lumme ka ei jää, et saaks lume harjaga kapotilt maha lükata.
audi_a6_v6
12:47 01.12.2010
Ja pagasnikusse harja järgi minnes selgub, et ei leiagi harja üles, sest ega pagasniku valgustus on lisaraha eest luksus, siis on juba närv must ja mõtled, et teed ühe suitsu, aga noh sigaretisüütaja on ka liigne luksus, sedagi pole, istud juba vihasena tagasi autosse, et hangest välja tagurdada ja oh kurat, midagi ei näe, peeglisoojendused ju ka luksus, lõpuks lähed poodi ja ostad AUTO:)

Muudetud 01.12.10 12:49

Zark
14:10 01.12.2010
audi_a6_v6:
Äkki võtad vaevaks ja ütled millisel Dacia mudelil neid üles loetud asju EI OLE? Kui sellele vastust ei tule siis ma teen ka nalja - nimelt klõpsan ühele teatud lingile ;-)
audi_a6_v6
15:06 01.12.2010
http://www.citymotors.ee/files/Upload/pdf/Car/30-pricesPdfEs
t-345.pdf

Oleks ju nii lihtne enne plõksimist ise järgi vaadata, kusjuures paar aastat tagasi oli tõesti ka sigaretisüütaja baasvarustusest väjas. Edu:)
audidas
15:23 01.12.2010
Millega sa seda Daciat nüüd oma vaimusilmas võrdlesid, mõne audirimakaga vä? Mitu korda ma olen öelnud, et ärge võrrelge omavahel autosid millel hinnavahe on suisa 4 kordne! Aga ju siis eestlane on liiga palju buratinot vaadanud ja endale sellega puust ajud saanud, mis midagi kinni ei võta, veel vähem hoiab! Aga mis teha kui lusikaga on antud ja kulbiga võetud, hea kui oskab Audi rõngadki üle lugeda!
nii arvan mina!
15:28 01.12.2010
Mõne vaesema perekonna jaoks on see võimalus liikuda, sinusuguste jaoks kel peret ja kohustusi pole, nemad saavad jah endale midagi paremat lubada! Mina isiklikult leian rahale palju parema rakenduse kui selle mingi luksauto alla peksan. Näiteks remondin eluaset, või panen selle raha lihtsalt juurdekasvu tootma, aga muidugi on ka idioote, kes peksavad selle raha mingi mõttetult kalli auto alla!
Kui on vaja liikuda siis autot on Dacias piisavalt selle raha eest! Enne ostan uue Dacia kui ära lääbatud saksa romu!
naisinimene
17:15 01.12.2010
to audi_a6_v6:
Tööauto dacia dci 7-mekohaline 2009a, olemas sigaretisüütaja, el.peeglid.
Isiklik auto dacia sandero stepway....ei ole tõesti el.peegleid, kuid pagasiruumi valgustus ja sigaretisüütaja on olemas.
Load sain 82a-l ja siis ei osatud el peeglitest ja paljust muust unistadagi, kuid sõidus said kõik sõidetud ning tagurdamised tagurdatud. Kas nüüd enam ei osata???
äh äh äh on miees selline!
19:07 01.12.2010
Audi a6 v6 on nannipunn! Tema ilma elektripeegliteta, parkimisanduriteta, sigarisüütajata sõita ei suuda! Äkki on munakotisoojendajat ka veel vaja?
Tema ostab suvalise rimaka millel on need asjad olemas. Kui sapikale need asjad paigaldada, siis audi a6 v6 on kindel auto ostja!
audi_a6_v6
10:47 02.12.2010
Ärge risustage teemat, kui tahate teha võrdluse audi vs dacia, siis tehke selle kohta eraldi teema!

Lihtsalt lisaks ühe küsimuse siia, et mõned inimesed ise ka aru saaksid, kui lollid nad on: Kas kasutate mootorsaagi selle pärast, et käsisaagi enam kasutada ei oska?
naisinimene :)
14:34 02.12.2010
Lugedes audi_a6_v6 kommentaare, tuleb vägisi Eino Baskini ütlus meelde: inimene on nagu kana, ikka üritab teisest kõrgemale ronida ja allolijale pähe sittuda...
Vastuseks tema küsimusele saagede kohta: eelistatakse mootorsaage käsisaele tööjõudluse tõttu( kuigi ise teen oma küttepuud elektrisaega, on naiterahva käele kergem ja mugavam ning müra ka vähem). Võrdse kandevõime ja mahutavusega sõiduautol ei ole margil ja nt elpeegli olemasolust mingit vahet tema kiirusele või töövõimele...sarnaste sõiduvõtetega ja LE järgides jõuad ikka punktist a punkti b enam vähem üheaegselt :)
Mõni sõna kaoma subjektiivsest arvamusest daciast. Minu unistuste auto on volvo või saab :) Paraku ei kannata ressurssid kummagi neist soetamist. Valik jäi daciale , kuna tööautona olin juba aasta jagu seda kasutanud ja meeldis just selline uimasevõitu kiirendus (dacia dci 7-kohaline disla) Kütet maanteel võtab sigavähe, aga manööverdamiseks vajab ikka veidi pinda, vähemalt minuarust ) Et viimane sooduspakkumises disla läks kevadel nina alt ära ja rattaid oli hädasti vaja, jäi pilk Stepwayle.Nüüdseks 6 kuud selja taga ja esmamuljed sellised: juhtida mugav, väljavaade hea, manööverdada mõnus.Isegi naisinimene saab parklas hakkama :D Müra võiks vaiksem olla, kuid ei ole ka eriti häiriv. Uurisin pigimattide paigaldamise võimalust, hinnaks küsiti 7000, see muidugi läbi teeninduse.Praegu naastrehviga asfaldil kiirusel 50-60 on müra nats tugevavõitu, õnneks asulasõitu väga vähe. Soojem võiks olla ) Külm küll ei hakka, aga aknad kipuvad udused olema. Kui keerata nupp asendisse, mis just aknad puhtad hoiab, siis on minul jalgadel jahedavõit..aga ma ka suht külmavares.Enamus kasutada olnud autod on olnud tagasillaveolised, seega praegu uue autga ja esisillaveolisega tahab talvine sõit harjumist :)Lumepudrusel teel tunnen praegu ebakindlalt, ei saa veel päris korralikult auto käitumisele pihta, Lumes , praeguses kohevas vähemalt, läheb nagu loom....lumi laternateni ja muudkui ronib, ei tee teist häältki, rääkimata kinnijäämisest. Igatahes praegu olen pisipuudujääkidele vaatamata väga rahul.
Meeldib veel see, et lühemat kasvu inimesena, on enamus autodega see väike probla, et ulatuda siduripedaali korralikult lõpuni vajutada. Sõidad istmega siis nii ligi kui võimalik ja põlved käivad vastu armatuurlauda või roolisammast. Stepwayl see ebamugavus puudub ja nii mõnigi sinikas põlve peal ootamatust pidurdamisest(kui metsloom näiteks teele hüppab) on ära jäänud.
Salong on avar, Mu pikakasvulised lapsed istuvad tagaistmel ja ei kurda ebamugavust. Ka pagasiruumi mahutavus rahuldab minu vajadused täielikult. Natuke meele mõruks teeb tagavararatta asukoht. Porisel ajal ratast vahetada muidugi jama.
Enamus meist peab raha hoolega lugema ja see seab ka piirid meie autovalikule. Neile, kes jõukamad ja edukamad: olge rõõmsad , et teil on hästi läinud ja rõõmustage koos nendega, kes saavad vähema raha eest uue liikumisvahendi endale soetada ning nii oma elu veidigi kergemaks, mugavamaks muuta.
Päikest teile kõigile, igasuguste erinevate autode omanikud.

audi_a6_v6
15:35 02.12.2010
Täitsa lõpp, kui kenasti on võimalik vastata, hakka või uskuma, et on ka mõni normaalne kommija siin:) Aga muidu siis jah, elektrisaag on ka mootorsaag, lihtsalt elektrimootoriga ja ma ei pidanud silmas tööjõudlust, vaid pigem nagu mugavust, et ei pea ise saega (kaabitsaga peegleid) nühkima, aga see selleks, mõni logani mees võiks siin igaljuhul enda üle natuke naerda ka osata!
to: a6 v6
15:38 02.12.2010
Sina kulla mees kipud siin ju tulema ja vigisema, et Dacia on sitt ja Dacia kehv! Kuna sul pole ühtegi mõistliku põhjendust oma jutule, kaldun arvama et sa oled ise see loll keda sa sõimad! Just nimelt see kanaga võrdlemine on nagu rusikas silmaauku mõne tüübi puhul!
Mu vanal 1981 aasta autol pole ka ei elektripeegleid ega elektriaknaid, immost ja kesklukust vaikib üldse ajalugu, aga ma ei leia et selline vana klassik vähem auto on kui sinu elektrit täis topitud nuhtlus. Ma suudan ka ise peegleid reguleerida ja kuna peale minu ei sõida minu autoga mitte keegi teine, siis miks ma peaksin neid pidevalt reguleerima, kas sellepärast et peaksin olema edev nagu sina A6 V6?
Sellisel lihtsakoelisel autol nagu Dacia, on palju neid plusse mida pole ei bemaril, audil ega isegi mersul! Ja see on lihtsus ja töökindlus. Lihtsuses peitub jõud! Dacia ongi toodetud ostjategrupile kes ei taha või ei saa auto eest rohkem välja käia kui just nii palju kui maksavad Daciad! Mõnel inimesel on teised asjad väärtuslikumad kui auto. Minule on auto transpordivahend, ja mida lihtsam ja odavam, seda parem.
Kui ma tahan endale nautlemise autot, siis m ostan vähemalt 30 aastat vana klassiku, sellel on vähemalt väärtus! 10 aastat vanal audi või bemaririmakal pole mingit väärtust, sest neid on kõik nurgad ja tänavad täis. Nautimiseks soetatud auto peab olema omapärane ning suhteliselt rariteetne juba tänasel päeval, see tähendab et igal tänavanurgal selliseid ei seisa! Milleks endale osta 10 -15 aastat vana elektroonikajunn, ja siis sellisega pidevalt teeninduses istuda!?
Mul on omal käed otsas, ja suudan ka kõik 4 ust sulgeda eraldi!
tra on ikka tekst mõnel!
15:47 02.12.2010
to a6 v6

Ma arvan et sa võiksid ise hoopis enda üle natuke naerda, kui su ajutu peakolp muidugi seda suudab! Sa paned ikka siukest teksti siin, et tule taevas appi! Inimest hinnatakse mitte tema auto vaid isiksuse järgi!
Selliseid inimrühmi nagu daciamees või naine, või audimees või naine ei eksisteeri, ainult sinusugustele madalalaubalistele on selline tekst omavahel paras parajaks suhtlemismõõdupuuks, omavahel suheldes!
Daciamees või volvonaine, no keda see kurat huvitab!?
See teema on vastusteks suletud.