Teen siia teema mis on areng sellest: http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=62032
Kuna seal läks asi rahvaautodest ikka väga kaugele, siis vabandades Toyota rahva ees ,toon demagoogiakunnid siia üle. Lühidalt siis küsimus: miks Mclaren F1 on legend ja meistriteos ja uus Veyron seda mitte pole?
Kle kui arukas on see väide, et värskelt tootma hakatud auto kohta ütleb tehase esindaja, et tema soovide kohaselt peab antud auto vastu pidama 10-20 aastat. Kas see on argument antud masina kasuks? Üdini mõttetu väide Piech'i poolt kui ta seda üldse öelnud on. Sinu McLareni kohta seibideks lagunemise jutt on puhas lapsik demagoogia. Või tahad sa seda kuidagi muudmoodi nimetada?
kui nii siis ega siin ilmselt enam muu ei aita, kui tuleb joonlaud appi võtta...
...keemik ja T astuvad ette, rebivad lukud lahti ja mõõdavad kummal pikem...;-)
Gordon Murray tegi pika testi TopGearile Veyroniga.
-"My heart goes out to the Bugatti engineers in a way I wouldn't have understood at all if we hadn't done the SLR. With the McLaren F1, I set targets, and we saw them through. Starting with the weight and weight distribution, package, and the aerodynamics."
-"The SLR, like the Veyron, was done the wrong way around. The styling was done as a show car, and then they said to us, 'Make that.' With the Bugatti, they had two other arbitrary figures to meet, 1001 horsepower and 400kph. So it needed 10 times as many engineers finding solutions to problems they should never have had if they'd started from the right point. And it's not a bad car."
-"In aerodynamics, it's no further ahead of the F1. In body structure, it's behind the F1 and the SLR in that it's a hybrid construction where they're all carbon. But the engine and transmission are excellent. And the ESP system lets you get on with chucking the car about."
-"But what's the Veryon for? It feels so big, wide, and intimidating to drive in the mountains, and vision is poor. The secondary ride harshness and noise are terrible. It has a tiny trunk and no room for the stuff you need to carry with you in the cabin. So it's not a real-world supercar."
-"The real disappointment is it doesn't feel that quick in a normal road situation. Oh, once you're going there's loads of torque then power and the acceleration that goes with it, but there's turbo lag and far too much rotating mass. But they've done some amazing things with it. On the track, the chuckability, steering, and braking shine."
-"Bugatti says it's not a track car but a road car. But I enjoyed it more on the track than in the mountains. If I had one, that's all I'd do with it - take mates to the track and give them rides, show them what 1001 horsepower feels like when the turbos get going - and what the brakes are like. It's brilliant at that."
F1 oli, on ja jääb meistriteoseks. Enzoga prooviti ka aga välja tuli käkk, mida toodeti rohkem kui algul lubatud (eesmärk kasum, mis F1'e puhul oli sekundaarne)
Täitsa huvitav et isegi linkidelt mille oled siia pannud suudad sa valesti maha viksida. Mitte ei näe ,et Murrey ütleb et: The secondary ride harshness and noise are t e r r i b l e. Kui püüad siin mingit püha tõde selgitada siis tee seda täpsemalt ja ära moonuta oma iidolite sõnu omale sobivas suunas. Ka on seal palju positiivset mille sobivalt välja jätsid... Topgearist rääkides on seal ka palju erapooletumaid tegijaid kui endine troonikandja Murrey. Minu meelest sa just ütlesid et sakslased ei tea sõna – erapooletus. Võibolla ka sulle täiesti uudissõna? Neil on seal (Topgearis) kõigil rohkem kogemusi superautodega kui meil siin kunagi olema saab. Loe siis sellise mehe nagu jeremy Clarksoni jutt ka läbi: http://driving.timesonline.co.uk/article/0,,12529-1890873,00
.html Muuseas jagasid selleaastasel Topgeari auhindade jagamisel esikohti… (trummipõrin) Veyron ja… Toyota Aygo
Mis puudutab su Aygo teemasse visatud hooletuid linke siis ma ei tea mis aastal see veyroni jutt kokku keerati aga viimane lause sealt vähemalt mulle kõige rohkem meelde: Let's wait and see the first independent tests on this new exotic when it actually hits the streets .... Kle give us a break. Peale selle nagu sa võibolla oled vahepeal targemaks saanud (ka sinu puhul võibolla täitsa võimalik) siis on kogu see jutuke üks suur bs ehk siis demagoogia nagi sa armastad öelda. Mitte ühtki tõetera. Ja see F1-e kohta käiv jutuke oli ju üldse mingi lapsekese kirjavigu täis kodutöö. Mitte kuigi veenev siiani. Aga siiski üks asi jäi jälle silma su eelneva “faktirea” põhjal. Sa ütlesid et F1-ga sõideti tavaseades…. Huvitav et mina lugesin sealt välja et: the only difference is that the 7500rpm rev limiter was disabled. Ehk siis loe jutt mõttega jälle läbi enne kui selle siia lingid.
Miks sa arvad siis et Piechi jutt vastupidavusest ja F1 seibidest on mula? See mees ütles kunagi kui Veyroni prototüüp avalikustati pressikonverentsil ,et Veyron tuleb selliste andmetega ja sellise ressursiga. Võibolla ta pärast kahetses oma öeldut aga igatahes on ta teinud üsna kõik mis humanly possible et oma sõnu mitte süüa. Sellise hinnaga auto juures kliendid vist ei andesta kunagi lausutud lubadusi (eriti selle mehele). F1 puhul on asi suht lihtsam. Keegi pole midagi lubanud ja asi ants. Igaüks sõidab omal vastutusel. Murreyl olid hoopis teised eesmärgid autoga. See auto sai teoks märkamatult – nagu ühemehe unistus mis tuli siis kui ta tuli ja keegi tast enne midagi ei teadnud. Veyroniga vist nii see päris ei olnud. Ligi 5 aastat oli asi kõigil meeles ja hambus. Ahjaa kui sa arvad et Piech oli mingi lihtne pintsak kes istus oma troonil ja ainult käsutas siis soovitan uuri ka Porsche ajalugu – saad teada mis mehega tegu ja jälle grammi võrra haritumaks oma armastatud alal. Tegu siis vähemalt sama kõva guruga kui formulamees Murrey . Tegelikult imho veel kordades legendaarsem tüüp kui F1-e looja.
Et veel asja segasemaks teha siis minu arvates on F1-e otsene konkurent hoopis Koenigsegg CCR - sama eesmärgiga samade vahenditega tehtud ning ülimalt sarnaste tehniliste näitajatega masin.
Jutu kopeerisin vwvortex lehelt kus keegi oli viitsinud ajalehe skännidest selle ümber taipida. Ma ei kas see oli tahtlik või mitte, mina ise seda ümber kirjutata ei viitsinud.
TopGeari ma linkisin puhtalt Murray hinnagu pärast, mitte sellepärast, et TopGear või Clarkson väga tegijad oleksid. Clarkson on rohkem show ja loba mees kui automees. Sellest peaks iga tõsine autohuviline aru saama, kes TopGeari saateid vaadanud. Aga noh olgem ausad, saksa ajakirjade Kesknädala stiilis hinnangutest teeb TopGear kordades pädevamaid teste.
Firstly the tyres (like the rest of the car) were standard, and, although designed for F1, it would be interesting to see how they reacted to the stresses of 240mph. Plus, it's not unknown for the aerodynamics to stop working at certain speeds, either. Piiraja 7500 pealt 7800 peale 300rpm võrra tõsta on küll ikka kohutavalt suur modifikatsioon!
See et sa kopid suvalistelt saitidelt juba teiste kommentaare tõe pähe maha ja ei vaevu originaali isegi mitte läbi lugeda näitab kui pealiskaudne sa tegelikult oled. Sellepärast ei võta ma sind ka kuigi tõsiselt siin.
Kui sa topid Murrey lingi tema hinnangu pärast siis loe ta palun enne ise läbi ka.
Sellest ma ka aru ei saa et kui megatõsine autohuviline sina siis oled kui ei aktsepteeri Clarksoni hinnanguid paljalt sellepärast et ta on suht populaarne ja suudab end huumori ja huvitava jutuga ka laiemale ringile arusaadavaks teha. Sama võiks siis ka öelda et Rolling Stones on jama bänd ja muusikast kottigi ei tea kuna ta nii populaarne on… Nagu ma siin enne kusagil mainisin et Clarkson on oma 20 aastaga rohkem superautosid katsetanud kui teised kokku (kaasa arvatud Murrey). Ma arvan et ta on piisavalt pädev et tema juttu tõepähe võtta. Kuna vastupidiselt Murreyle on temal siiski rohkem võrdlusmomenti väga paljude teiste autodega läbi eri aegade siis tema kriitikat ma usun millegipärast rohkem. Murreyl on suht oma ettekujutus ideaalsest autost ja teda ümber veenda teise vaatenurga nägemiseks on arvatavasti päris ränk. Kuna ta oli ka CARis mõne aja kaaskirjutaja siis on see pessimism täiesti tuttav . Täitsa huvitav keda sina siis nn. tegijaks pead (peale Murrey kui ex-mcclareni mehe, kelle 100% erapooletuses julgen siiski ikka veel kahelda)
Sellest nn lapsejutust mõned nopped: 1. Firstly the tyres (like the rest of the car) were standard, and, although designed for F1 2. Between 232 and 236mph the aerodynamics stopped working again and it began to weave around. 3. no ja siis ka see et piiraja tõsteti 7500-lt 7800-le. Siiski olid rehvid valmistatud custom for F1 st. et Rehvimaailmast neid päris ei saa… aga ok selle anname veel andeks aga samuti näitab midagi ka see ,et teatud kiiruselt (mitte väikselt) kaob hetkeks sõidukindlus (weave around), mille kohta Murrey ise tol hetkel ütles umbes et: anna aga talda , see peaks tagasi tulema – vedas et tuli ikka;) Ja see et sa kiirustelt 350kmh ja edasi loobid lauseid et 300rmp kasvu ei loe suurt s..gi? No vähemalt veyroni puhul oli probleemiks et tõsta kiirust 1 kmh võrra oleks tulnud võimsust tõsta 8 hepa võrra ehk siis 30kmh=240hj. See siis pole ju eriline modifikatsioon sinu loogika järgi eks?
Kuna sa seda vaest Kesknädalat igas teises lauses mainid siis äkki peaksid sinna tööle minema – sul oleks seal edu…;)
No anna andeks kui nii õrnahingeline oled. Aga kas su jutt tõesti vääris enamat? Läbi lugesid mõttega ikka enne kui Ferrari parimaid käkkideks kutsud. Nimeta veel sii smõni käkk - koeniggsegg, pagani vms? Veelkord siis - no offence.
Ma ei viitsi ajakirja CAR skännima/weebist otsima hakata aga väga paljud on öelnud/kirjutanud et Ferrari võib proovida palju tahab, F1 aga jääb ületamatuks. Jutt ei käi 0-100km/h jms näitajatest.
T on ju Toyota fänn ja need on teadagi sellised tühja lalisevad pässaka aruga nolgid kes sõidavad Corollaga Mersu kõrvale ja räägivad kõrvalistmel olevale libule, et kus ikka see mersumees on tobe et sellise panniga sõidab.
ot ot mul alates 98-st aastast kõik Carid olemas kodus:) Huvitav et ma ei loe sealt poole sõnagagi välja et Enzo mingi käkk oleks. Ikka tugevalt positiivne on see iseloomustamine. Isegi nii kiidavad et mul tavaliselt viskab see kiidulaul poole lugemise pealt üle (porschega on neil seal samasugune überarmusuhe:)
Sellest on mul tõesti savi kui tõsiselt sina kedagi võtad. Lugesin artikli skännid otsast lõpuni läbi ja märkasin, et sealsamas vwvortex lehel oli keegi selle ümber taipinud, tõesti ei uskunud, et keegi midagi valesti oleks võinud sealt ümber kirjutada, seega ei hakanud üle kontrollima.
Kirjapilt on muideks Murray.
Clarkson võib kõikide maailma autodega sõita ka minu poolest, aga sageli ei ole ta erapooletu kohtades kus oleks see vajalik. USA toodangu alusetut alla tegemist on tihti olnud ja UK toodangu alusetut kiitmist jne. Kihvt tüüp on ta küll, aga tänaseks see mees ei ole autoalaselt enam minu jaoks 100% usutav.
Kesknädal on saksa autopressi tabavaim võrdlus imo. Alati tuleb masendus peale kui eesti Autobildi tõlkeartikleid sirvin või kui keegi totu tsiteerib sinisilmselt mõnda järjekordset sakslaste testi.
300rpm piiraja ülespoole tõstmine ei ole võimsuse tõstmine vaid 6nda käigu pikemaks venitamine. Sest F1 mootor toodab maksimum võimsust @7400rpm, kõik sealt edasi on kas sama või juba väike langus.
CAR'i eelmine editor oli tegija vana, nimi hetkel ei meenu.
klge mehed te võrdlete 97a F1-te ja 2004a koeinggi või bugattit te ju tegelt suht eba võrdlus aga kannatab võrrelda kül sest F1-he tehnika isegi kohati parem
ok ma saan aru et sa hakkad väsima ja ei suuda enam konsentreeruda - niisamam lõõbid et targana paista. See et sa oma vigu siin püüad seletada on muidugi tore aga mulle jäi mulje et kui seal vortexi lehel olnud tekstis poleks olnud teatud kindlaid negatiivseid omadussõnu veyroni kohta siis oleks su case ka suht haledaks jäänud.Mis mõttes et kirjapilt on Murrey. No jah ainult mõni sõna on muudetud eks:)
Clarksonist lõpetuseks et sinu jaoks on vist tõesti ainult su pime usk su õpetaja (ja Murrey muidugi ka). Ülejäänud maailm võtab selle mehe juttu suht tõepähe - vaesekesed... See et ta teeb ameerika masinaid maha? Kas sa tead mis ta lemmikauto on hetkel (peale veyroni:)? Fordi viimane GT40 - selle ostis ta ka endale (nagu teada on tal päris suur autode kollektsioon) Sa poel ka öelnud keda sina aktsepteerid kui asjatundjat - kas tõesti oled see sina ise ja murrey? See et selline autoriik nagu saksamaa on sinujaoks null tegime juba selgeks - case closed. KA ei kommenteeri ma pikemalt su pöörete ulmet, aga niipalju et äkki "venitaks" veyroni viimase käigu ka pikemaks? Me räägime kiirustest 350-400kmh... Kust otsast sa võtad et f1 mootor pärast 7400 pööret võimsust kaotab? Ise mõtlesid välja? - ilus teooria seljuhul...
GT40 on tavalisest performance ameeriklasest sama kaugel kui eskimo Ibiza saarest. Ma tõesti ei viitsi kõike seda Clarksoni tühja möla veebist otsima hakata. Tema saateid vaadates olen korduvalt seda kohanud. Näiteks kasvõi maniakaalne linnamaasturite alla tegemine. Sõitis ükskord X3 bemmiga kuhugi põllu peale. Bemmil olid all täiesti tavalised asfaldi suverehvid. Clarkson keeras kiirelt mudavallide vahale bemmi kinni ja hakkas asfaldirehvidega ratast ringi susistama ise suuri silmi tehes. Ükskõik millisele tõsisele pärismaasturile panna samad rehvid alla, siis susitanuks ta samamoodi seal mudas. Siis loomulikult tuli briti Land Rover jämeda mustriga all-terrain rehvid all ja tõmbas demonstratiivselt bemmi välja. See on lihtsalt üks näide Clarksoni jaburast show-stiilist.
Vortexi kopeerimine oli nagu seletasin, kui leiad selle kallal veel midagi nokkida, siis lase aga käia :)
Nimi on Gordon Murray, mitte Murrey nagu sa kirjutad. Aga see pole tegelikult oluline.
Kui sa mootorite võimsusgraafikutest midagi teaksid, siis saaksid aru, et mootor saavutab oma tippvõimsuse teatud pööretel, mis ei ole kunagi sama kuhu on seatud pöörete piiraja. Mootori võimsusgraafik on nagu lame tagurpidi u-täht, kus tõus on järsem ja langus lamedam. Tippvõimsus on selle u-tähe harjal. Näiteks nii: http://www.roachie.net/images/dyno.jpg Ametlikud andmed - F1 tippvõimsus on @7400rpm, piiraja @7500rpm. Isegi minu suht tagasihoidlike tehnikaalaste teadmiste valguses tunduvad sinu kommentaarid minu piiraja jutu kohta ikka väga idiootsed.
Asjatundjate kohta, nagu ütlesin - CAR'i eelmine editor oli tegija vana, nimi hetkel ei meenu. Tema artiklid olid tasemel.
Miks Murray sümpatiseerib - ta on tegude mees, mitte mölalõug. Tema tehnilist ekspertiisi ja nö hands-on kogemust autode tehnika vallas on raske kellegi teise omaga võrrelda.
Kui ma briti huumorit tahan, siis vaatan Monty Phyton'it, mitte autosaadet.
Jätame selle Clarksoni poisi rahule nüüd. Tähenärimine on sul käpas. X3 reklaamib ennast kui maastikuvõimelist linnamaasturit – seega tõestas Clarkson äkki midagi? Showelement on seal tõesti sees alati aga kui lugeda pikemaid Cari artikleid siis parimatest nendes on samamoodi asjasse palju mittepuutuvat – küll rahvaarvust, küll puudelehtedest, küll 100-st muust autodesse mittepuutuvast. Nagu aru saan siis jätad ka need lugemata – kui nii siis jääd paljust ilma. Mulle läheb kord ka taustsüsteem kuhu masinad pannakse mitte kuiv statistika, mis võib paljudest asjadest väärettekujutuse jätta (nagu näha). Showmeestest veel et näitek mr. Bean omab samasugust F1-e ja pidi selle masinaga üsna sihtotstarbeliselt ümber oskama käia. See niisama jutu jätkuks – ma ei väidagi et ta seda kokku-lahti oskab võtta. Lihtsalt seda et huumorimeel ei tähenda veel tehnikatundmatust.
GT40 on kahjuks küll kõige puhtaverelisem jänki mis kunagi välja tulnud sealt maalt – nii originaal kui selle tähistamiseks loodud uusversioon. Milline on veel siis performace ameeriklane või kui see masin on ebatavaline (siin jutt siiamaani superautodest olnud ju) siis milline sinu silmis “tavaline” usa raud väärib kiitust ? Aga noh jah – kui Clarkson gt40-t juba kiidab meeletult siis eks ta üks jama ole… Ka Caris ülistati seda masinat kui Clarkson ei kõlba…
Kõik su jutt võimsusgraafikutest on õige aga vasta siis idioodile miks oli vaja just rekordi püstitamiseks 6-t käiku pikendada ja mis juhtuks veyroniga kui seda sama teha 7-a käiguga. Ära räägi mõttetutest pöörete juurdekeeramistest sellistel kiirustel. Me ei räägi typer-st ega teistest sinu lemmikutest praegu. Sinu toodud lingil on max hobujõud ca 300 juures. Me räägime siin praegu kordades suurematest jõududest ja teatud kiiruste –võimsuste juures ei ole enam päris 1+1=2. Kui sinu lause on ala stiilis et : keerati ainult pöördeid mõnisada juurde ja seda ei saa nimetada mingisuguseks modimiseks, siis ütle milline minu kommentaar selle väite valguses niiväga idiootne tundub…
Caril on koguaeg olnud “tegijad” editorid – sellest ka tema pidev edu. Muuseas praeguseks on vana Top Geari saatejuht. Murrayt ma maha ei tee – kaugel sellest. Ta on absoluutne tipp oma alal. Mind häirib lihtsalt see kui sa pead ühte meest mingiks “jumalaks”. Kui sinumeelest on 2. kohal mingi “eelmine Cari editor “ kelle nime sa isegi ei mäleta siis no anna andeks… see ei tähenda kohe mitte kuidagi et neid tegijaid niivähe olekski.
Ps. Rääkides tähenärimisest veel – nimi on Monty Python mitte Phyton nagu kirjutad;)
Nonoh...
Siin ju "gorjatshie estonskije parnii". :))
Sorry, pidin ütlema.
Aga kas te sellepeale ei ole tulnud, et teil mõlemil võib-olla natuke õigus.
1. Clarkson, olgu kui suur jutu ja nalja mees, on tegelikult ikkagi meeletu autode katsetamise pagasiga.
Ja ta ilmselt võtab seda asja (NAGU ME KÕIK) oma mätta otsast.
Kohalikke liiklusolusid arvestades. Et teed (ka need kitsad ja käänulised 3 järgu teed Inglismaal), liiklus, praktilisus, jne.
Ma arvan, et kui Eestis neid katsetama hakata (seoses meie teedega, siis võiks ime asju juhtuda nn. TOP10-ga).
Samuti, on neil seal TopGearis auto võimete hindamiseks (kui seda ringi läbimise aega saab nii nimetada) STIG (kes kurat ta on?), mitte aga Clarkson, kes ei püüagi nagu maksimumi autost välja pigistada, vaid just eelpool mainitud asjade seisukohast läheneda.
2. Enzo ja F1. Noh, mulle küll meeldib SUBJEKTIIVSELT F1 rohkem, aga Ferrarit ma maha ei teeks. Lugesin kah seda artiklit (ENZO New Yorgis) kunagi, et jah tuhatoosi kaan ei tööta, ukselink ja mis iganes seal veel oli, ka mootoriga vist midagi (no kuulge, New York suve palavusega ja sealses liikluses, pole ka ime) ei tööta, aga et see pidigi olema üks Ferrari juurde käivatest asjadest ja et seda pahaks panna küll ei saa.
3. Arvestades Clarksoni pikkusega, siis ainüksi juba see on suht kõva subjektiivsuse näitaja, et missuguse auto sa suudad endale leida, mis oleks igati vastuvõetav sõiduomaduset poolest linnas/maanteel/ringrajal ja mahuks veel sisse ära ka.
Nii et vähe sellest, et otsustamine on väga subjektiivne on see otsus veel täis erisuguseid kompromisse.
Lugesin Inglismaal (nädal tagasi) mingist kohalikust kollasest lehest, et see STIG olevat (lõpuks) välja uuritud. Nime ma muidugist enam ei mäleta. TopGear'is teadvat ainult produtsent kes Stig on. Aga kui te veidi googeldate, leiate ise üles.
Kindlasti on meil mõlemal mingis jaos õigus. Teema sai alguse sellest et härra T ütles paar mõtlematut lauset millest oli liiga lihtne kinni haarata ja seda ma ka tegin. Öelda et veyron on mingi fritsude gemüüse , mis on Piechi taolise paberimäärija ja tema hordide mõTTetu unistus ning mis ei kannata kriitikat (võrreldes F1-ga) siis mõtlesin et äkki ka teisi huvitab et on ka teistsuguseid vaatenurki (mis vahest palju objektiivsemadki).
Mis puudutab Stigi ja Veyroni ja tema aegade edetabelit siis oleks vast kohatu oodata et Veyron lükkaks mõne estfieldi taolise mänguauto kohavõrra tahapoole...
Ja veelkord - Veyron ei ole üldsegi mitte esimene auto mis ületas oma näiatajte poolest F1-te. Selle au sai endale Koeniggsegg CCR.
Keegi pole väitnud (vähemalt mina mitte) et F1 on mõõdetavate näitajate poolest absoluutselt parim. Samuti nagu F40 (Ferrari siis), kuid on siiski üks väheseid klassikuid kuhu hulka lihtsalt suure rahaga midagi tehes end sisse ei mehkenda.
autona on mõlemad mõtetud kui aluseks võta auto ehk transpordivahend. Samuti kui aluseks võtta fun transpordivahend. Aga liikuva skulptuuri investeeringuga puhtalt kihutamise riistana, või tehnoloogilise verstapostina on asi vastupidi.
Tegemist ei ole autodega tavainimese mõistes vaid rikaste poiste mänguasjadega. Meie vaesed ostame 1:43 mudeli hoiame kahe näpu vahel ja teeme põrr põrr. Rikastel on abivahendid.
siin tõi üks välja väite, et ..."Veyron on üks fritsude gemüse kuid F1 on tegija". Küsimus - mis maa firma toodang on F1 mootor?
Ei hakka siinset pikka vaidlemist läbi töötama kuid superautode võrdluseks on minumeelest vaid üks võimalus - vormel1 võistlusrada.
Kõik ülejäänu - tuhatoosi avanemine, interjööri disain jms. on mõttetus sellises hinnaklassis.
Kuidagi vaikseks on jäänud - kas tojotsi foorumis on liiga palju vastuväitlejaid et siin enam midagi öelda pole. Või on tõesti vastuväited otsa saanud?;)
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.