Toyota

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

mida arvate Toyota Land-cruiser 120

freedu21
21:07 08.02.2006
Kuidas on vastupidavus,mis on põhiasjad mis kuluvad või mis on selle auto nõrgad kohad.Soovin osta 2004 ja üles land-cruiserit.Tänud ette
Viljar
20:21 11.02.2006
Tundub, et LC 120 on üks populaasemaid autosid eestis. Kuigi nende hind on suht kallis, on ta juba muutumas rahvaautoks.
kasutaja
15:41 20.03.2006
Olen LC 120 omanik 6 kuud, ei oskagi midagi kritiseerida kõik toimib,trassil suht hea (enne oli bmw 730) vahet on aga ilmselt praegu vale hinnata ootan siis suve ka ära,ronib igati hästinii lumes kui ka tõusudel (testisi männikul),disla hääl kandub salongi ainult kõrgetel pööretel ,kütusekulu 11 l linnas kui metsikult ei talla ,nii et minu jaoks igati väärt liikur ,ruumi on ka piisavalt,peres 4 inimest ja suuremat sorti peni kõik on rahul,
nii et edu ostul
Tänulik
17:27 20.03.2006
meil oli land cruiser kaks aastat, ostsime siis kui allest tulid, selle aja jooksul ei lagunenud mitte midagi aga selle eest saime suurt sõidu rõõmu. Kahjuks juhtus aga tõsine õnnetus, aga auto turva varustus päästis hullemast.... Minu arust super auto
w
17:35 20.03.2006
olen kuulnud et millel on tagavara ratas tagaukse peal lase üle vaadata uksehinged need pidid nõrgad olema toyota mehed räägivad sama
Andrus73
18:01 20.03.2006
Põle sel uksel muhvigi häda koos selle rattaga, ainult lund kogub hirmsasti sinna ratta ümber. Ma kurdaks pigem juhitavust, kuidagi ebakindel on. Kogu aeg peab nagu valvas olema, ei lase mugavalt sõita.
koer
18:01 20.03.2006
Kuidas maanteel kütusekulu on ja ega möödasõiduaeg liiga
pikaks ei veni. Kuidas pikemat otsa maanteel on sõita. Näiteks
Tallinn-Tartu-Tallinn. Väsitab või mitte.
kasutaja
09:41 21.03.2006
käisin Riias päevaga ära,ei olnud probleemi,juhitavuse kohalt nii palju et auto sain kuskil novembris,kohe oli sõit sillamäele ,kummid on originaalis MS,see libedaga küll ei pea,aga teelpidavus minu jaoks oli OK,midugi kui ära läheb kinni ei hoia,aga see juba igamehe sõiduoskustes kinni
RULLY
14:10 22.10.2006
soovitan osta seda maasturit,väga töökindel nagu toyota ikka,uskumatu läbivus,kütuse kulu 10-11l. ikka,mootori müra on jah natuke aga see luxus ja mugavus katab ära, soovitan osta just selle kerega toyota maasturi,konkurendid NISSAN,MITSU VÕI KOREA JEEBID VÄGA NÕMEDADA JA NÕRGAD...
por12
20:18 11.04.2007
Land Cruiseri sõiduomadused on väga head, nagu sõiduautol. Mootori müra suht puudub, ühesõnaga sõiduautolik. Linnas ja maastikul OK, kuid maanteel muutub see kõikumine ja hüplemine tüütuks. Ühesõnaga liiga pehmed amordid või siis abiks oleks reguleeritav vedrustus. Tehnika poolest räägitakse, et on väga vastupidav. Välimus on kaasaegne, salong aga häirib, eriti see, et puudub multifunktsionaalne rool. KA kõik muud nupud ja lülitid on ajast ja arust. Üldmulje on siiski väga hea ning hinna poolest ka parim pakett.
kalo986
00:59 29.04.2007
Mina olen länkkariga väga rahul, ostsin tuttuue ning olen siiani 3 aastat ilma mingite probleemideta sõitnud. Sõidumugavus igati OK, olen sellaga käinud ära isegi Portugalis ning väsimust ei olnud teemaks. Mõõdasõitudega, mägedes turnimisega sai länkkar eeskujulikult hakkama. Auto mahutavus on suurepärane. Võiks seda ülistuslaulu jätkatagi :-)
jussike12
20:31 29.09.2009
Ise nüüd kah 2 nädalat LC 120 omanik olnud.
Kütusekulu tõesti imeväärselt väike. Ca 10,8 l linnas. Aga nupud-lülitid on tõesti ajast-arust. Mulle tuli meelde, et kunagi 90 alguses oli mul Hiace buss ja sellest ajast saadik on Toyota meestel vist ladu samu lüliteid täis...
Aga sõita pn mõnus ja linnapildis ei paista ülemäära ka silma enam :)
-
21:11 26.11.2009
lc 120 põhivead on pihustid,alumised sarniirid ,mootoripadjad,veepump,esimesed pidurikolvid,osadel esimesed rattalaagrid,ja vanematel mudelitel jooksevad pihusti tihendite tõttu mootor kokku (kuni 2006 )mudelitel(Õlivõttur läheb umbe)...kere poole pealt tagumiste uste aknaraamid lähevad rooste, velgedelt tuleb värv maha, esimeselt iluvõrelt tuleb värv maha ja 4-5 aastat vanadel autodel lähevad ukseinged läbi ...Roolisammas hakkab kolisema,tagusisest kardaanist tuleb vibra sisse ...pidurikettad lähevad kõveraks(pidurdamisel tuleb vibra sisse

Kui need vead on kõrvaldatud siis on ideaalne auto!!!
a vat
22:06 26.11.2009
NEED KES SIIN KOMENTEERIVAD auto vastupidavust , ja ise pole ostnud uuena , vaid kasut auto , siis peaksid arvestama et kõik inimeed ei kasuta autot poeskäimiseks. paljud autod on ikka romustselt tampi saanud maastikul.
ÜLdislt on vastupidavus super, juhitavus tasemel.
Paremat maasturit võimatu leida mis sobib nii metsas-maanteel - ja linnas sõitmiseks. see auto sobib igalepoole.
kpl
22:54 26.11.2009
üldiselt on nii,et see mis sobib kõikjale ei ole tegelt kuskil hea.
riisiraketike
10:05 27.11.2009
Täpselt nii ongi- universaalsed riistad on ****d.
Sedaaniga on maanteel kordades mõnusam kulgeda, kui länkariga. Vähemalt ei tekita merehaigust...
Metsa jahileminekuks eelistan kastikat, kuna sinna on mugav saak sisse visata ja hiljem kast survepesuriga ****st puhtaks pesta...
Linnas sõitmiseks- jah hea kõrge vaade, kuid kuskil umbes parklas või kasvõi Solarise parklasse sissesõitmiseks väga kehv variant kuna on liiga suur kobakas oma gabariitide poolest...
Aga eks ta nii ole, et mõnele on lihtsalt riistapikendus...
Kui aga elad kuskil külakolkas, siis on asja ette- saad ka sopasel ajal kodunt välja ning lahtilükkamata tee ka probleemiks ei ole.
LC omanik
16:49 27.11.2009
Kül siin mõni inimene on ikka kade võis siis olematu ti..ga. Kui sul on pappi mitut autot pidada, siis anan vintti.
Osta LC ja jääd ellu.
riisiraketike
14:57 28.11.2009
Täpselt nii ma tegingi- maanteel kulgemiseks on 2009 S80 ja metsas jahil käimiseks on 2005 Hilux. Ja arvan, et elan palju paremini, kui keegi ära rööbatud kasutatud Länkari omanik, kes käib siin foorumis ainult sülge pritsimas- rohkem autosid maailmas olemas ei ole...
Aga kade- no andke andeks...
Lihtsalt ei ole vajadust sellise auto järgi ja S80 tellmisel Info Autost isegi ei kiiganud Amservi poole...
Kui peaksin aga kolima kuhugi korraliku ligipääsuteeta metsakolkasse, siis alles hakkaksin Länkari asja kaaluma.
viimasele
16:42 28.11.2009
Aga linnas, mees? Kuidas sa linnas sõidetud saad? Selleks polegi autot? Solarisse ei saagi nüüd.
Muig
17:58 28.11.2009
to riisiraketike: s80 on ju esivedu ja eitede auto. Kui oledki naine, siis vabandused ja võtan sõnad tagasi.
KF
18:25 28.11.2009
Ostsin uue 120ne 2007. Maha müüsin 2008. Maantesõidu omadused ikka väga nutused. Maastikul OK. Keegi siin eespool mainis ohutust-ei jaga seisukohta. Veojõukontroll ja stabiilsuskontroll on võrreldavad 1990-1995 sakslastega. Talvel oli nendega igavene jama-uimased. Enne oled metsas kui toimima hakkavad. Vastupidavus hea. Küntud põllul sain 100 kätte. Ainult õhufilter hakkas häält tegema. See vist mingi tüüpviga. Amservi mehed igatahes teadsid et see viga tuleb. Kui just metsas ei ela-siis ei ostaks. Pigem mingi linnamaastur X5 või Touareg,ML. Need ikka tehniliselt 10 aastat ees. Vaatasin uut mudelit, krt sellel ikka sama mootor. Häbi Toyota 3,0L ja 127kw. Vähemalt 170 peaks sellisel mootoril olema tänapäeval ja moment ka nutune.
mr. ?
19:56 28.11.2009
Suurepärane linna auto kuna teed on maastiku omadustega,kohati hullemad !! Maal ja maastikul veel parem ning kui esinebki mõni viga - keda huvitab ? ... või peab mõni auto ka 100% vastu näit. 3 aasta jooksul ??
-
14:59 29.11.2009
lc 120 põhivead on pihustid,alumised sarniirid ,mootoripadjad,veepump,esimesed pidurikolvid,osadel esimesed rattalaagrid,ja vanematel mudelitel jooksevad pihusti tihendite tõttu mootor kokku (kuni 2006 )mudelitel(Õlivõttur läheb umbe)...kere poole pealt tagumiste uste aknaraamid lähevad rooste, velgedelt tuleb värv maha, esimeselt iluvõrelt tuleb värv maha ja 4-5 aastat vanadel autodel lähevad ukseinged läbi ...Roolisammas hakkab kolisema,tagusisest kardaanist tuleb vibra sisse ...pidurikettad lähevad kõveraks(pidurdamisel tuleb vibra sisse

Kui need vead on kõrvaldatud siis on ideaalne auto!!!
.............

need vead mis siin eespool mainitud on esinevad KA UHIUUEL AUTOL need on tüüpvead ja peaksid esinema alates 30000 km läbimisel

Õlivõttur läheb umbes umbes 70000-200000 km läbimise järel oleneb auto kasutamisest.

Nüüd on väljas uus mudel Lc 150 arvatavasti osad vead hakkavad ka sellel mudelil korduma aga vähemalt maantel sõites enam auto ei uju nagu vanemad mudelid .

lc 2007
15:28 29.11.2009
õige jutt.Mul on 2007a.127kw.10 000 km pealt vahetati amservis kõik pihustid,30 pealt 2 lekkivat amorti ja veepump.Pumba kohta ütles kiilakas tööde vastuvõtja, et sihukest asja ei saa olla,oleneb kes ja kuidas sõidetud on.Mul jäi peale seda üsna pikaks ajaks suu lahti. Ei saanud aru kas oli nali,või vana ongi ********.Nüüd 80 000 ees ja enam jamasi pole olnud.Autoga olen rahul,varem olen kahte pajerot omanud.
uss3
15:44 29.11.2009
Muu on OK aga salongi müra maanteel jätab soovida.
Sellise raha eest võiks tiba vaiksem olla. Samas kasutatud peast ostmisel tuleb hoolega jägida isendit, ehitjate lemmik riist oli/on ja nedega on ikka kõvasti segukotte ja muud pahna veetud.
Mustakivi autos oli üks isend müügil, segu tolmu oli kogu salong tagant täis. Huvitav miks müügiks puhtaks ei tehtud, või oli see liiga suur väljaminek.
Tegemist oli liisingu poolt käest võetud LC-ga
-
15:57 29.11.2009
veepump läheb läbi kõigil lc120 netel mõnel varem mõnel hiljem ja see ei olene isegi auto kasutamisest nagunii läheb ... kui garantiiga vahetatud saab siis on pikaks ajaks asi korras sest uuendatud pump pannakse vahele millel ei teki sellis jama et 40000 hiljem uuesti vahetama peaks...pihustid 10000 pealt lähevad vahetusse sellepärast et nad hakkavad plagisema kui külma ilmaga käivitada mootorit ja mingi 5 minutit auto abloluutselt edasi ei liigu...see tuleb tegelikult eestis müüdavast ****st kütusest...mujal sellist jama cruiseritega pole.
-
16:00 29.11.2009
amordi lekkimine ja ka näiteks roolilati lekkimine on väga harva juhtuvad vead lc 120-nel...need on üldiselt suht vastupidavad
-
16:03 29.11.2009
Kasutatud peast tuleks kindlasti auto ajalugu esinduses kontrollida ja ka auto lasta üle vaadata...et hiljem mingeid 50000 krooniseid üllatusi ei tuleks mingite vigade näol
marita57
10:42 12.12.2009
eddikk (registreerimata) kirjutas:

nii, uue länkariga siis proovisõit tehtud. Päris hea, võrreldes vanaga tundub suurem, kuid parameetrid suht samad. mootorimyra kandub salongi, kuid ei häiri. minek oli natuke viletsam, kui vana 120, kuigi mootor pidi sisuliselt sama olema, 127 kw. prooviauto oligi 3 liitrise mootoriga. masin seest ypris kena. kyttekulu ulmeline 8,5.
LC Omanik
09:20 13.03.2010
Ostsin LC120 2009 august, sain sõita kaks nädalat, läbisõit uuel autol, 600 km, tagumine amort täiega õline ? Kaldun arvama, et pole ainuke.
Tänaseks 11000, rohkem kalasid pole välja ujunud. Mis arvate, kas tihedam - 15000 km tagant õlivahetus, aitab mootorit kokkujooksmisest säästa? Ise lootsin panuse teha sellele preventiivsele teole. Arvan, et sillad surevad igal autol meie teedel. Veepump on imelik kulumaterjal, ehk keegi selgitab, miks nii.
LC Omanik
14:29 12.04.2010
Ehk oskab keegi iseloomustada pihustite väsimuse märke.
Kas külma mootori klapilagin on pihustitest?

Eelmisele
14:58 12.04.2010
Tüüpviga, probleemid hakkavad 90-100 kg läbisõidu puhul üldiselt.
lc120
17:23 23.04.2010
endal odo näit 65000 ja külmast peast samuti jube kligin mootoris sees, peab vist jälle amservi raha viima.
120 omanik
11:21 23.05.2010
Endal länkar 120 aasta 2007 ja külma mootoriga "klõbin" täitsa olemas. Tegin just 75 000 hoolduse ja esinduses kontrolliti ning pihustite näitajad kõik ideaalsed. Esindus pakkus, et kui klõbin häirib, siis tuleb pihustid ära vahetada - 47 000.- kr. Kas on olemas alternatiivseid variante, a-la pihustite remondikomplekte ning kedagi, kes pihusteid remondiks?
vennaste
20:29 24.05.2010
500000km -i seljataga , vahetatud esimene vasak sarniir ja tagumine poolass. Tank, mis tank.Klõbinat ei maksa tähele panna, kiirusele ja läbivusele ei mõju.
Ainuke Toyota mida osta tasub.
to vennaste
18:14 26.05.2010
"Ainuke Toyota, mida osta tasub!"
Teine on veel, nimelt Supra MK4.
motomees500
21:20 09.10.2011
Nii sõbrad :)
Minul LC 120 ja aastast 2004. Paar päeva tagasi sai odomeetri näiduks 300 000. Auto ostsin Eestist ,aasta vanana ja 70 000 sõitnuna. Tänasks olen vahetanud esimesed rattalaagrid, paar tuhat kilti tagasi sai ka vahetatud kõik pidurikettad ja klotsid ja muud remonti pole masin vajanud. Loomulikult olen autot hooldanud vaid Toyota esinduses ja graafikujärgselt. Auto ei logise ega kolise kusagilt ja hooldustes on vahetatud vaid kuluosad- rihmad, õlid, filtrid,piduriklotsid ja rehvid. Ainsa puudusena ütlen, et se kuradi pihustite kolin nats häirib külma mootoriga, aga pole veel raatsinud 2000 euri välja käia uute pihustite eest:) Uuel nädalal läheb pill 300 000 hooldusse, aga arvatavasti peale vedelike ja filtrite midagi vahetusse ei lähe.
hupapupa
00:29 30.01.2012
toyota land cruiseri kataloogis seisab, et keskminekütusekulu on 8,2 l/100. Länkari mehed kes siin ringi kolavad, ehk oskaks vastata palju kellegil keskmine kulu tavaliselt on. vastajad võiksid ära märkida kus autot rohkem kasutatakse kas maal või linnas.

veigerekpuit
00:41 30.01.2012
10-ne kanti tuleb keskmine,linn-maantee segamini.
Pole arvet pidanud,kui palju linnas,kuipalju maal kulub.Eriline kupataja ka pole....
motomees500
13:24 30.01.2012
Mina arvan et ikka keskmiselt 10-nega peaks arvestama, ülitäpselt pole mõõtnud, aga eks see keskmine jah sinna 10 ne poole tüürib. Kompuuter näitab keskmist 10,2-10,5 . Sõidan igalpool linnas, ja maanteel, kruusal ja asfaldil.
hylgemöla
16:13 30.01.2012
ei usu mina, et see suur rauahunnik länkar 10,11 l 100 km-le tarbib, vat ei usu.
Pigem ikka sinna 20 l linnasõidul.
wushu
16:26 30.01.2012
võtab kyll sinna kanti , kui vajutad siis pigem 13-14 aga mudu üle 10 natu
motomees500
16:58 30.01.2012
Viimase vastajaga absoluutselt nõus. Sel juhul vast võtab 20, kui teine auto nööriga sabas ja vaja põlvini lumes ,üle põllu 100km sõita :) Ma ikka oma masinaga juba 300 000 läbi sõitnud ja tean küll enam-vähem mida räägin. Kui ainult Tallinna linna hommikustes ja õhtustes ummikutes seigelda, siis ehk on võimalik kütuse kuluks kah 15 saada, rohkem kindlasti mitte. Ja siin ka eelnevalt hulga postitajaid, kes samuti väidavad, et nende masin nii 11 linnas võtab. Vaevalt, et nüüd kõik ajavad jama - ei usu ma seda.
to hylgemöla
17:21 30.01.2012
oman isendit ja ka ei usu aga nii ta võtab. ei vähem ega rohkem, keskm. 10, aga ma olen sinuga lojaalne ja ei usu seda. kogen seda iga päev ja ei usu seda. sinul on lihtsam, sul pole länkarit. jõudu edaspidiseks.
lc120 omanik
18:23 31.01.2012
LC120 D4D kütusekulust rääkides: maantee- rahulikult cruiscontroliga 90-ga lastes 7,5- 8,2 (suvel). Sõltub tuulest jm teguritest, talvel suure külmaga kulub tiba rohkem. Linn 10,5- 11,5. Ummikutes seistes võib-olla max 12,5. Ökosõitu ei tee. Need on näidud, mida ei ole mingi küsimus reaalselt saavutada. Mõõtmised on tehtud arvutuste teel ja ühtivad ka auto kompuutri näiduga. Uskumatult heade parameetritega auto, võttes arvesse massi ja pidevat nelikvedu.
motomees500
20:11 31.01.2012
Noh jah, las igaüks arvab, mida tahab. Jällegi olen viimase eelkõnelejaga nõus ja rohkem ei viitsi kütusekulu nimel sõna võtta. Olen olnud LC-120 omanik aastatst 2005 ja võin ka julgelt kinnitada et ikkagi keskmine 10-ne kanti jääb. Kui keskmine oleks 15, siis tõenäoliselt oleksin vist RAV 4 omanik :)Hülgemölal tõesti on lihtsam, sest tal pole Cruiserit :)
uviline4977
09:01 08.02.2012
Kas LC 120 -el on pidev nelikvedu või tagasild, nelikvedu eraldi lülitatavad nagu näiteks Hiluxil?
riisiraketike
12:27 08.02.2012
Ikka pidev nelivedu. Sellepärast ka paljud tunnevad ennast roolis kindlalt, arvavad, et füüsikaseadused nendele ei kehti, auto ja ise on purunematud. Tulemuseks lõpetavad oma sõidu põllul või kraavis.
Kes asjaga aga oskab ringi käia, sellele on masinaga sõitmine mugav nagu vanaema süles.
uputaja
15:43 24.02.2012
millist käigukasti tasuks sellel autol valida?
autot läheks vaja maastikul ja natuke ka teedel.
kuidas selle automaadiga maastikul üldse sõita on? lumes vist nii libistada ja nõksutada ei saa nagu manuaaliga?
to uputaja
23:42 24.02.2012
Ikka automaat. Maastikul on automaadiga ka väga ok, kui raskemaks kisub, siis aeglusti sisse. Ega sul lumes niiväga nõksutada vaja polegi- kui hakkab kinni jääma, lased mööda jälge nõks tagasi ja läheb jälle. Manuaali leiab tänapäeval lc120-te hulgas harva.
riisiraketike
15:30 27.02.2012
tsiteerin:
Ikka automaat. Maastikul on automaadiga ka väga ok, kui raskemaks kisub, siis aeglusti sisse. Ega sul lumes niiväga nõksutada vaja polegi- kui hakkab kinni jääma, lased mööda jälge nõks tagasi ja läheb jälle. Manuaali leiab tänapäeval lc120-te hulgas harva.

Jutt kõik õige. Ainult üks küsimus - kuidas aru saada, et hakkab kinni jääma?
Praktikas kipub ikka nii olema, et kinni jäädakse vähese sõidukogemuse ning auto võimete ülehindamise tõttu. Kui lumi sul rattad maast lahti tõstab või siis sopas sildadeni auto ära uputad ei ole sul miskit nõksutada vaja. Vaja hoopis traktorit otsima minna...
Manuaalkastiga 100, 120 ja 150 seeria länkarit Eestis leida vist ei õnnestugi. Mõni üksik piiri tagant sisse toodud kindlasti on.
Samas automaatkastiga sa sidurit oskamatusega põhimõtteliselt sisse ei kõrveta kuna siduri ehitus erineb kardinaalselt manuaalkastiga masinast. Manuaali puhul ketta ning siduri korvi vedrude üle kuumutamine väga lihtne tulema rasketes oludes oskamatu juhi käes.
Länkar
19:26 02.03.2012
Minul Toyota Land-cruiser 120 4,0 bens võtab keskmist 13l 100-le. Ei mingit müra. Ja on supper auto. Ja mahub Solarise parklasse.
ummi17
22:28 11.07.2012
Kui palju LC120-ne diislitel ressurssi on. Vaatan et müügisolevad 03 ja 04 aasta autod on enamikus 200-300 ja rohkem tuhhi sõitnud, kas teist sama paljut peavad veel?
Aivar737
10:01 11.05.2013
Mul hakkas keskdifri tuli vilkuma, AMSERVIS kolgiti ja arvati, et vahekasti lõpus el.mootori aeroob või lüliti.Enam ei kustugi ära, muudkui vilgub.Tahaks lahti võtta aga ei tea, kas ka kokku panen pärast.Selle tõttu ei tööta ka püsikiiruse hoidja.Oskab keegi hüva nõu anda probleemi lahendamiseks?
e.v.o
11:09 11.05.2013
4x4.ee foorumist oskavad kindlasti vastata
passati omanik
11:23 11.05.2013
mida arvate sellisest isendist. plaan soetada omale selline.
http://www.auto24.ee/used/1182776
Aivarleega
22:32 21.02.2014
Olen sügis,talv vahetanud kaks korda kütusefiltrit ja homme panen kolmanda-mis jama on? Keegi ei kurda Land Cruiser 120 sellist jama. Jõud kaob, kollane tuli läheb põlema ja siis veel kolm kollast tuld ja jääb seisma. Sõitsin õrnalt tühikäigul 20 km/h ja jõudsin ikka kohale. Andke nõu.
viimasele
21:53 24.02.2014
Vaheta tanklat ja puhasta paak sodist.
966
09:33 28.03.2014
Maastikul hea, aga linnas suht mõttetu küna, ei sõida edasi ega tagasi.
priit 777
05:51 22.01.2016
naljatilgad, oi olen 2 nädalat sõitnud ja remontinud ei ole, ostke fiat, sain kasutatult sõitsin 5 aastat midagi ei remontinud ja müüsin järgmisele edasi

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte