mul on avensis 2000a. diisel. leevendiga hooratas on omadega õhtul. uus on aga liiga kallis. kas sinna saab midagi aretada, näiteks vedrudega siduriketas ja leevendid kinni keevitada? andke nõu.
eh leevendeid ei vajai sidurikettal kinnikeevitada, sest tal on hooratta sees leevendus, sidurikettas ei ole leevendust.
hooratas kinikeevitada ja leevendusega ketas vajaka, kui ainult hoorratas kinnikeevitada siis kohapealt minema ei saa normaalselt.
ma tean et originaal sidurikettal pole leevendeid. mul on see kogu kupatus maha võetud(korv, ketas ja hooratas).kas on kellelgi kogemusi millise auto juppe saab sinna aretada? tean et bemarile on nii tehtud
see on "leevendiga"hooratas.hooratta sees on veel omakorda liikuv ketas, mis ongi leevendi. see on d4d mootorite nõrk koht, oleneb muidugi sõidu stiilist.
loen siin imestusega et isegi niiiiii väikestele mootoritele pannakse nn.- leevendeid? suurtel masinatel on selle seade ülesanne siluda väntvõllil mõjuvaid jõude ja ära hoida kriitilisi pöördeid. idee kohaselt kui see kinni keevitada siis peaks mingitel pööretel tugevat vibrat tundma.
Mis mõttes "nii väikestele mootoritele" ? Igal mootoril on kas siis kettal või hoorattal leevendid, kui pole just mingi "hardcore sport on-off tüüpi" sidur.
Pealegi sellel mootoril on pöördemomenti ehk jõudu (justnimelt seda, mis esmajärjekorras sidurit kulutab) küll ja rohkem.
nagu ma aru sain siis oli siin juttu hooratta sees liikuvast massist mida nimetatakse suurematel masinater demferiteks, mulle oli lihtsalt üllatuseks et auto mootoritel sellis seadet kasutatakse.
mul tekkis ka kerge vibra sisse hooratta tõttu. vahetasin ära. värin kadus. samas on vana ketas veel suht kõlbulik, kui...pikalt enda käes hoida ei taha. värin tekib ainult 1000 pöördega. niiet...kui soovi on, siis anna teada.
oskab kegi mulle siis seletada kuidas se hooratas välja näeb, on tal sees sillikooni sees liikuv mass või on silikooni asemel kumm- sellisel juhul oleks tegelikult eluaegse summudiga, või on hoopis terasvedrudega mass sees?
mõnele tundub kindlasti loll küsimus aga ma pole ennem näinud niii väikseid demfreid
soomest saab selle 1000euroga (kui muidugi kaupled hinda).sellised hoorattad pidi olema 99 ja 00 aasta mudelitel.mina sain soomest 01 aasta kasutatud täis komplekti 250 euroga(hooratas,sidur ja korv) ja see on juba tavaline hooratas.originaalil on 10mm augud 01 aasta omal 13mm.lasin treialil aukudele puksid sisse panna ja poldid pidi nats lühemaks lõigata. auto jälle korras!
Ma tegin poe 2006 aasta Avensis 2,2 turbodiisliga proovisõitu, panin tähele, et tühikäigupööretel oli sees kerge vibratsioon.Spidomeetris oli 4000 km.Praegu on see masin müügis kui vähesõitnud proovisõidumasin hinnaga 380000.See siis vist ikka d4d tüüpviga.
Ega ükski 4 silindriline mootor pole tühikäigul tegelikult mingi "vibravabaduse champion". Palju seda tühikäigul töötava mootoriga autos istudes tunda on, sõltub rohkem mootoripatjade lahenduse õnnestumisest.
4 silindrilistel kõrgrõhu turbomootoritel (ja ka 4 silindrilistel diiselmootoritel)on veel komplitseeritum lahendada tühikäik täiesti vibravabaks. Kui see oluliselt häirib tuleb vaadata 6 ja rohkema silindriliste poole.
mul avensisel vahetati leedu esinduses ära pandi gorolla oma eestisse jõudes tuli juba vahetada hoorattas uuesti ,(seekord õige),siduri korv,survelaager ja ka starter edu mingitele aretajatele.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.