Citroen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

uus c4 2011

anzpoiss
11:28 05.02.2012
Tere,

kas kellelgi juba kogemus olemas uue c4-ga? saab hetkel suhteliselt normaalse hinnaga kampaania autosi!
valikuks oleks 1,6 l bensukas 88kW. Pidi olema sisuliselt täiesti uus va siis mootor! Salongis vaadates ja näppides jättis suhteliselt soliidse mulje. Isegi Style varustuses olev sõiduk! Ennast huvitaks Comfort varustus!
On's kellelgi juba probleeme esinenud autoga!
Über
11:40 05.02.2012
Ei saa aru, miks peaks ostma sellise võrri ja uuena salongist? 2 aasta pärast maksab see 2 korda vähem ja sõidumugavust ja turvalisust pole sellistel minipunnidel ollagi. Lagunema hakkavad ka kergesti Muidugi kui rahaga pole midagi mõistliku peale hakata, siis lase käia. Ainult, et jõukas inimene selliseid punne ei vaatagi.
Kui tahad rahvaautot siis pigem vaata kasutatud VW või toyotat, need pakuvad ka väikseid ja ökosid mudeleid ja eraisikute käest mitte müügiplatsilt. Prantslastega on alati kõige rohkem jama, ka uuena.
ostuhuviline
12:10 05.02.2012
Mismõttes võrr? Et peab ostma kohe 3.0 bensuka mille kunagi hiljem järelturul realiseerimine võrdub loteriivõiduga?

Uuel autol on ka mõte. Nimelt garantii! Väiksem mootor vähem kütet. Mina ostaks diisli ;)
ahaaahaa
12:20 05.02.2012
mõtetu teema küsida auto vastupidavust ,kui auto 1 aasta näiteks vana .autod hakkavad rohkem lagunema paari aastaga ja prantsuse käulad ei sõidagi lõpmatuseni ,neil tuleb igasuguseid rikkeid aastate jooksul niipalju,et omanik loobub autost remondiarveid vaadates tulevikus.
Über
12:24 05.02.2012
Ma ei mõelnudki, et 3 liitrise bensuka. On olemas näiteks 2-seid diisleid ja 1,8 bensukaid. Aga kui tahad kvaliteeti siis Saksa ja Jaapani autod on õigem valik.
Arvuta järelturuväärtuseid 5 aasta lõikes ja näed ise.
G60
12:27 05.02.2012
Vähemalt on see võrr uus, pole kellegi teise ära ruunatud ning täis peeretatud ja esimese 5a jooksul pole peale hoolduse mingeid muid kulusid, täiesti murevaba. Kui mingi props on, lööd jalaga esinduse ukse lahti ja tehakse korda. Ja 5a pärast kui garantii on läbi, siis on see paras müüa Überi sugusele lollile kes arvab, et ainult kasutatud auto on normaalne. Normaalne inimene ostab omale ikka uued asjad, sa ju kellegi vanu trussikuid ka ei taha, miks peaks auto vana olema. Kui raha on vähe, siis lihtsalt võtad odavama, näiteks sellise C4 võrri, millel on rohkem lisasid kui 2x kallimal volkaril.

Ma ei saa aru idiootidest kes ostavad 5+ aasta vanuse VW või Audi ja on iseendaga jõle rahul.... mõttetu osta 100 000+ km läbinud autot, see on just paras aeg auto müügiks.

Muide, viimases autolehes ilmunud saksa TÜV tabelis mingis vanuserühmas oli Passat üks viimaseid......
Über
12:36 05.02.2012
Jah tõesti ennem sõida 5 aastat vana kesklassi mugava autoga kui uue ja mõttetult kalli säästuvõrriga.
peepmeez
12:42 05.02.2012
Neid saksa TÜV andmete statistikat tõmbavad alla Passatid ,mis sõidavad taksot ,aga neid on Saksas väga väga palju .Lisaks on Politseil Saksas Passateid palju mis saavad koledalt piitsa.
ükski riigiamet Saksas ei ostagi mingeid Korea ja Prantsuse junne.
Kõikide riigiametite autod on ongi seal VW ,Mersud,BMW,Skoda.
Ja siis toovad Eesti ärimehed siia ja müüvad "vähekasutatud" autosi
ohoho
13:36 05.02.2012
Taksosi hooldatakse Saksas korrsalikult.Kui tahad vastupidavat autot siis osta suure taksofirma mersu või audi,või kasvõi vw saksast ja läbisõit pole oluline.
Kuid hetkel vaadtaes kasutaud autode ja uute hindu siis kisub pigem uut ostma.
Kindlasti kõlbab ka see sitikas sõita. Ainult et tänapäeval on see 1,6 mootor juba pigem suur kui väike. Kui ta muidugi turboga pole.
G60
14:35 05.02.2012
Seda 5a vanust 100...150 Kkm sõitnud mugavat autot peab juba päris palju remontima, kütust võtab ilmselt rohkem ja ainus eelis mis saab on vaiksem salong. Kui maanteel pikki otsi tihti ei tee, siis suurel autol pole rohkem eeliseid. Hea hinnaga uue auto pidamine pole oluliselt kallim kui garantii on 5a aga südamerahu maksab ka midagi. Kui osta see 5a auto ja pidada teda samuti 5 aastat, siis tema on juba lõpus ikka üsna läbi ja hind kukub samamoodi kordades, lõpus veel roostetab (MB), laguneb (Audi, BMW, teised), ja igasugu muud vanadusest tulevad probleemid.
Pole see vana panni pidamine nii hea midagi. Samas kui meil poleks übereid, siis kellele me oma vanad pannid müüksime :)
Pealegi, uus C4 võrri suurune auto on ilmselt turvalisem kui 5 aasta vanune klass suurem auto, lihtsalt tehnoloogia areneb koguaeg edasi. See ei kehti muidugi korea ja muude maade alustavate firmade kohta aga Prantslased on juba turvaga päris tasemel, kindlasti mitte kehvemad kui 5a vanem üks klass suurem auto.
G60
14:45 05.02.2012
to: anzpoiss
Mul on olnud kunagi eelmise põlve C4, pidasin teda ca 4 aastat, oli firma auto ja peale 4 aastat lahkusin sealt töölt. Meil oli seal veel neid eelmise põlve C4-sid. Minu arvates on piisavalt murevaba aparaat ja selle raha eest täitsa OK varustus, mul oli exclusive 1.6 80kW. Kütusekulu vastas tehase etteantule ja kui väiksele autole omane salongi müra välja arvata, siis oli täiesti piisav liikusvahend. Ma omale enam ei ostaks esiveolist aga uute esiveoliste hinna ja kvaliteedi/varustuse suhe on sellel liikuril täitsa paigas, selles suurusklassis.
Kahjuks jätab Veho teenindus soovida ja ma valiks hoolduseks muu koha.

PS! Jutu mõte on see, et ehk on ka uus mudel sama pädev või parem isegi.

Muudetud 05.02.12 14:45

Citroen...
15:17 05.02.2012
Eks need külajuttude kuulajad/uskujad, et Prantsuse autod ei kõlba kuhugi üritavad siin tarka panna :D
anzpoiss
15:21 05.02.2012
seda lahmimist ma juba ootasin :D
just uus täpselt sellepärast, et ega ongi plaan pidada ta täpselt garantiiaja lõpuni ja ega kui ta isegi peale seda veel kestaks - siis lihtsalt oleks kopp ees sellest ja müüks ta enivei maha. hetkel ongi üks uus ja teine kasutatud auto peres ja sooviks selle kasutatud maha müüa, sest eks sel tuleb ette lihtsalt ajast tingitud vigasi - muud midagi, vbla mõnele tundub see puhtalt minu laiskusena aga ma ei viitsi koguaeg asja lappida!
auto läheks naisterahvale ja üks suurem meil juba peres on seega teise suure pidamine ei ole minuarust mõtekas - samuti ka diisel ei ole mulle otsatarbekas kuna aasta ls jääb kõvasti alla 30 tuhande!
on veel valikus ka škoda fabia, kia cee´d aga need jätavad kangesti sellise topsi mulje ja seest on nad kuidagi eriti lagedad ja koledad (noh cee´d veel vbla oleks "kena"). uus golf oleks muidugi tore a ikka räme kirvepoiss on!
noh ma ei tea 88kW vabalthingav 0-100km/h 10,8seki ei tohiks nii väga võrr olla või? kindlasti kiirendavad need 2.0TD kiiremini 0-100 a mis see mõni sekund siis nii tähtis nüüd on.
see, et auto laguneb on täiesti normaalne ei olegi olemas sellist asja mis ei laguneks kui sa teda ka kasutad - aja tuum on selles, et valida ta rohkem selliste kriteeriumite järgi millega sa ise sõites kõige rohkem kokku puutud - salong, selle materjal, istmed jne. see, et mõni šharniir lendab on ausaltöeldes savi.
Just see sama garantii mis on 5a ajendabki ostma - juhtub midagi (jääb nt tee peale) viiakse see ise minema - lendab mõni jupp - vahetatkse garantii korras välja!
Peale gar.aja lõppu ei ole enam see minu asi - vaid uue omaniku mure!
Ja igasuguste testide järgi tundub see c4 junn/võrr üpris turvaline olema.
Tänan G60 - seega võib enamvähem arvestada tehaseandmetega 6-7L keskmine kulu on täiesti normaalne (paljude uute puhul on need nr ikka väga mööda - reaalsus ja paber)
eks vähe naiivne küsimus on, et kuidas vastu peab kuigi masin veel suhteliselt noor - aga mõtlesin, et ehk kellelgi juba on ja jagab kogemust mis meeldib mis häirib!
anybody?
Über
16:02 05.02.2012
Mina olen oma sakslased ostnud just Saksamaalt ja eraisikute käest. Pole mingisuguseid probleeme olnud, autod nagu uued. Muidugi kui Eestist osta saad ära aetud panni, mis on läbi mitme omaniku käinud ja tundmatu ajalooga. Vaata Saksa automüügiportaalide eraisikute kuulutusi ja seal on palju häid masinaid ja väga hea hinnaga. Lisaks mulle meeldib ise auto ära tuua, saab lisaks odavale autole ka reisida. Sõidan tavaliselt Eestis 3 aastat ära ja siis müün 10% ostuhinnast odavamalt Eestis maha, kusjuures ei ole peale õlivahetuste mittemingisuguseid mui töid teinud. On ju vahe kas maksta igakuiselt liisingut ja autoväärtus samalajal kahneb ja 3 aasta peale kaotada auto väärtusest pool + intress pangale või maksta ainult 1500.- (turuväärtuse kahnemine) + õlivahetused 3 aasta peale? Auto toomise kulu ma ei arvesta sest see on puhkuse-kaubareis, mida nagunii tuleks ette võtta.
huvilne
16:16 05.02.2012
kus neid eraisiku müügi kuulutsi vaatada
mine sa tead oma Saksaga......
17:04 05.02.2012
Elusees ei ostaks uut või uuemapoolset autot Saksast. Päris imelik peaks ikka olema....
anzpoiss
17:22 05.02.2012
über! hästi ei taha su juttu uskuda.
ega sakslane ei ole ju loll, et müüb korras 100tuhat sõitnud auto lihtsalt "hea hinnaga" maha. ta sõidab soetab ja müüb need täpselt samuti garantii ajaks ja müüb peale seda. ning kuna seal tavaliselt need vahemaad pikemad ja sõitu seega rohkem siis 3-5 a vanused autod on ikka sõitnud reeglina 200-300 tuhat - mis muidugi ei pruugi olla ja tähendada veel auto halba seisukorda.
minujaoks on aga see auto mis nii vana ja palju sõitnud amortiseerunud - kust ma täpselt tean mida sellega tehtud on!
ma ei ütle, et nii on vale ja teisiti õige - olen isegi ju neid kasutatud ja saksast toodud omanud - aga minu kogemus küll ei ole nii lilleline, et see piirduks 3a jooksul aint korraliste hooldustega!
selge on see, et vana omamine on rahalises nr ikkagi soodsam aga aja- ja närvikulu maksab ka siin elus midagi. pealegi firmale ei ole need liisingud mingid erilised koormised!

Muudetud 05.02.12 17:59

anzpoiss
17:54 05.02.2012
ja teema kisub vägisi muuks jutuks ära uus vs. vähekasutatud saksast.
no hard feelings kõigi arvamusel on oma iva sees, st. kes kust otsast vaatab aga jääme ikka selle viimase c4 arutluse juurde ;D
hahhhhh
17:59 05.02.2012
Überi jutt on paras jama küll..... aga nohh, peaasi, et ta ise seda usub....
päris nii ei ole ju...
18:03 05.02.2012
pigem on kas uus või vähekasutatud eestist vs. sama masin saksast... aga jahhh jääme ikka teemasse.....
stammer
18:30 05.02.2012
Uus auto on uus auto ja C4 on päris asjalik. 3 aastat peaks küll muretu olema. 1.8 on täpselt paras mootor. Enamjaolt ju niikuinii sõidad üksi.
Ka Kia cee´d SW on vägagi tegija auto. On mõne sõidu kogemus nii 1.6 bensuka kui ka 1.6 diisliga. Mõlemad head, aga diisel on kõvasti ökonoomsem ja muidugi ka... natuke traktorlikum.
karu-ott
13:40 06.02.2012
Arvan, et uus C4 väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega. Endal küll C4 ei ole, aga on C2 ja isegi sellega kannatab sõita, 1,4 bens ja siiamaani käima ilusti
läinud igal hommikul. Kolme aasta jooksul korralised hooldused, ainult garantii-
korras vahetati genekat ja nüüd 40 tuhande pealt esimesed piduriklotsid. Autol endal vanust 3 aastat ja selle ajaga küll midagi küljest ära kukkunud
pole.
nax
19:31 16.03.2013
Värskendaks teemat, kas kellelgi on juba kogemusi?
elarike
21:28 17.03.2013
Käisin proovisõidul. Auto tundus igati okei, automaat vahetas käike ilusti ja mürasummutus oli samuti hea. Salong tundus kvaliteetne ja mingeid nagisemisi ei registreerinud. Vedrustus oli keskmine ei olnud liiga jäik eha liiga pehme. Kaalun täitsa ostmist.

Kuidas muidu uute C4 tagumised amordid talvel olid, kas kobisevad samamoodi nagu vanal?
R6
22:27 17.03.2013
Loll jutt et prantslasesd pasad on!!pigem on need omanikud kes ei tea autost sittagi, ise olen audidele ja bemmidele oksenduseni peale maksnud nyyd oman midagi palju paremat ja saa on prantslane

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte