Võistlustanner ehk autode võrdlus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mazda 6 (2008) Või chevrolet cruze (2011)

O_V
01:00 20.02.2015
Tere!

Olen dilemma ees, nimelt soovin soetada endale autot ja olen valinud välja kaks marki. Üks on mazda 6, 2008 aasta mudel (uuem kere) ja läbisõit jääb 120 tuhande kanti ja teine on chevrolet cruze, 2011 aasta mudel ja läbisõit jääb alla 90 tuhande.

Minu küsimus oleks:

1.kumb auto vajab rohkem hooldus (hooldus summad, kuidas on lood Eesti kliimas elekotroonika, rooste ja teiste näitajatega)?
2.Millisele autole võib kuluda rohkem raha (aasta lõikes)?
3.Turvalisus on millisel autol parem?
4.Millise auto ostaksid sina? Põhjus..

Aitäh kõigile kes leiavad aega vastata neile küsimustele, otsuse langetan enne 23 kuupäeva.

Muudetud 20.02.15 01:02

PS
08:35 20.02.2015
1.hoolduskulud annab esindus
2.arvan, et Mazdale kulub rohkem
3.Turvalisus on suhteline mõiste
4.Mina ei ostaks kumbagi. Aga kui muud pole, siis Cruze (v.t. punkt 2)

lenni
09:00 20.02.2015
Mazda 6, hoiab paremini hinda (uuem kere), näeb hea välja, uuemal kerel pole enam roosteprobleeme, vastupidav.
O_V
09:34 20.02.2015
Tahaksin lisada, et auto on 5 aastaks. Ja PS milline oleks alternatiiv?
kupu_3
10:30 20.02.2015
Äkki hoopis koleauto Avensis? Seda nüüd kõik ostavad.
Mahno3
11:08 20.02.2015
Alternatiiv on ilmselt käia jala, sõita bussiga või võtta takso.

Aga kui tõsiselt, siis pea igal tootjal on selles suuruses auto olemas. Kuna sa ühtegi kriteeriumit ei avalikkusta, siis ei oska mitte kuidagi aidata.

Mina ilmselt ei ostaks mitte kumbagi neist, sest daewoo/chevrolet vastu pole mul usaldust, mazda aga lihtsalt ei meeldi.
Tuudur
12:29 20.02.2015
Mina ostaksin sellest valikust kindlasti Mazda.
Esiteks seepärast, et minu kasutuses on sama aasta aga see vanema keremudeliga mazda 6 ja pole ka sellel mingeid roosteprobleeme ega remondiprobleeme. Näiteks ka hooldused on suht odavad tänu ketiga mootorile.
Teiseks on need erineva klassi sõiduautod, juba seepärast valiks Mazda
Kolmandaks on Kia ja Chevrolet (daewoo) korea autodest kõige rohkem probleeme tekitavad.

NB! Eeldatavasti võtab Mazda rohkem bensiini samaväärsete mootorite korral, kuid see vahe on väike.
okastigu
12:33 20.02.2015
Igaljuhul Mazda. Juba välimuselt on Mazda tunduvalt viisakam, töökindluse vahet ei hakka üldse kommenteerimagi.
tuulekuu
12:54 20.02.2015
Oskan ainult pakkuda muud varianti,minule sobiv oleks Citroen S-cross või lihtsalt linnamaastur,hind mõistlik,al16900eur.
n_v
15:13 20.02.2015
Ise kaldun arvama, et cruze on parem valik kuna aasta mängib ka auto juures rolli.

Muudetud 20.02.15 15:15

n.
15:20 20.02.2015
mina olin ka chevroleti suhtes väga kriitiline kui mul ämm 2009. aastal aveo ostis. kui aga väljanägemine ja salong kõrvale jätta, siis opeli tehnika on väga hästi vastu pidanud.
solksolk
11:48 21.02.2015
Palun, loe siit mazda 6 kohta.
http://www.autoleht.ee/testid/kasutatud?id=2259

cruze kohta kahjuks ei suutnud leida sellist artiklit, vist liiga uus auto veel selleks.

Turvalisust on väga raske öelda, kuna mõlemad läbisid omas klassis turvatesti 5-le tärnile.
Selleks oleks vaja detailsemaid teste ja mõeldud nende kahe võrdlemiseks, aga sellist teist ilmselt ei leia.

Samas kui nüüd võtta uus karmim turvatest small overlap test.
Siis nende videot on siin, siin küll 2012a mazda 6, aga vist on tegemist samaga.
https://www.youtube.com/watch?v=5NgOCzAOzKM

Ja siin on Cruze sama test siis
https://www.youtube.com/watch?v=tv2CX91Ai4M

Antud juhul hinnatakse Mazda 6 testisooritus paremaks, kui Cruze oma.
a piilar deformeerub tõesti mazda 6-l natuke vähem, samas kui vaadata hoolikalt mõlemat videot, siis jälgi juhi lendamist autos, mulle tundub küll nagu cruzes lendaks juht natuke paremini.
See test ongi muidugi paljude autode valulävi, lihtsalt seda testi polnud kui need autod konstrueeriti.

Samas kui minna nüüd turvatesti lehele ja võtta nende detailsed testid ette
mazda 6
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/mazda/6/2012

chevrolet cruze
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/chevrolet/cruze/2
013

Siis näeme huvitavat tulemust, small overall on mazda 6 hinnatud A ja Cruzel M, ehk siis Mazda 6 -l paremaks.
Aga huvitavaks läheb asi edasi, kui vaadata nimekirja edasi.

Mazda 6
Small overlap front
A
Moderate overlap front
G
Side
G
Roof strength
A
Head restraints & seats
M

G tähendab siis good
Kui nüüd vaadata sama asja Cruzel.
Small overlap front
M
Moderate overlap front
G
Side
G
Roof strength
G
Head restraints & seats
G
Siis sellel on small overall küll M, ehk siis marginal, aga kõik teised on G ehk siis good,
Mazda 6-l aga kaks viimast olid A ja M.

Soovitan vaadata teste ka www.euroncap.com
ja edasi tee siis ise otsus, kumba sa turvalisemaks pead.
Ehk siis, seda järeldust kumb on turvalisem on väga raske teha, kuna nagu isegi näed, ühel ühed vead, teisel teised.
Ammendavaks vastuseks tuleks mõlemaga teha rohkeid võrdlevaid teste, samuti omavahel.
Aga vaevalt neid tehtud on, iga autoga ei jõua lihtsalt kõiki teste teha.

Siinjuures toon välja ka uue mazda 6 small overlap testi
https://www.youtube.com/watch?v=_AbU_ZmXWkw

Aga jah kindlasti on tegemist erineva klassi autodega, mis mõjutab kidlasti ka turvatesti tulemusi ja kõik ei ole üksühele võrreldav standard turvatestides.

Tänapäeval ongi autode turvalisuse võrdlemine muutunud väga raskeks, kuna paljud sooritavad euroncapi testi hästi.
Muidugi jälgides ka euroncapis hoolega juhi liikumist ja auto käitumist, võib ühteist välja lugeda, kui oskad, samuti lugedes sealjuures olevat teksti ja vaadates muud infot.
Nüüd muidugi see uust small overlap test, võimaldab turvalisusel jälle suuremat vahet teha, kuna test on karmim.
Kuid 5 aasta pärast võibolla sooritavad selle ka paljud autod hästi, mis on muidugi hea, sest turvalisemad autod ongi head.

Muudetud 21.02.15 12:23

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte