Volkswagen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

start-stop süsteem

sarvik64
20:45 20.01.2016
Kas start-stoppi on võimalik välja lülitada?Garantiiga auto,aastahooldusel öeldi,et ei oska nemad kuhugi linnukest teha.Külmade ilmadega on ise off-olekus.Järelikult kuskilt temp-andurilt saab infi.Ära väsitab see nupuvajutamine peale iga käivitust.
v_
21:17 20.01.2016
Kui ma õigesti mäletan siis mu vanal 2010 Audi A4 2.0TDI 105kw sai selle püsivalt välja lülitada ja nii ma ka tegin. Audil ei olnud ka elektrilist küttekeha. Praegusel 2 aastat vanal Passatil on see olemas ja puhub ka seistes kuuma. Samas aku tühjeneb tõenäoliselt hoolega, sest lülitub peale natuke aega seismist ise käima. Ise kipun ka iga päev manuaalselt start-stop süsteemi välja lülitama, et ummikutes ei peaks starterit kulutama. Üldiselt kui aku on tühi siis ta ise välja ei lülitugi. Ümber ehitama ei soovita küll hakata. Kui aku nõrk osta uus, tuleb odavam ja pärast ei pea järgmine omanik ning esindus pead murdma, et mis autol viga on...

Kuna mul on mitu autot siis vahepeal kui sõidan teise autoga koban ummikus seistes refleksist olematut start-stopp nuppu, et masin välja ei lülituks.
grigoori
23:59 06.02.2016
Saab ikka, VCDS abiga.
Olenevalt aastakäigust tuleb muuta kas temperatuure või voltaazi, mille puhul start /stop rakendub.
Uuematel see variant ei tööta, tuleb muuta aju kodeeringut.
Guugelda disable start stop vcds.
najh
00:13 07.02.2016
Mul oli uut passatit kätte saades sama küsimus. Esinduse mehed ütlesid, et kuni garantii kehtib, siis nemad aidata ei saa - väidetavalt on sellised modimised ka tagantjärele näha ja võib garantii kehtivust mõjutada.
grigoori
10:07 07.02.2016
Alati annab enne hooldusesse minekut tehaseseaded taastada. Ma ei oska ütelda, kas ajusse jääb muudatusest jälg maha. Kaldun arvama, et ei jää.
Mul on garantiiline Superb ning modimiste kohta pole esinduses siiani keegi sõnagi lausunud. Mul on lisaks veel turvavöö hoiatused maha võetud, cruise kiiruse display odokale kuvatud, comfort entry/exit aktiveeritud. Viimaseid asju pole Superbi varustuses kunagi olnudki, küll aga volkaril.

Muudetud 07.02.16 10:08

toktor viktor
10:48 07.02.2016
vaevalt keegi hakkab erinevate moodulite kodeeringuid vaatama, näha jäävad ainult prose fläshimised
mina mina
10:52 07.02.2016
konsoolis on selle jaoks nupp olemas.
ei ole küll volkswagenil konkreetselt sees istunud aga eeldan, et sama mis skoda puhul.
grigoori
12:12 07.02.2016
jah, nupp on olemas. Aga jutt sellest ju käibki, et tüütu seda pidevalt vajutada.
mina mina
17:10 07.02.2016
On aru ma ei saa - mis krdi tüli seda nuppu vajutada!?
najh
19:58 07.02.2016
Seda nuppu on tüütu vajutada, sest kujuta ette, mõni inimene peab autoga rohkem sõitma kui tööle ja tagasi. Kui sul ikka 10-15 korda päevas vaja nuppu vajutada, siis tüütab ikka ära küll.

Aga Grigoori, äkki jagad õpetust, kuidas sellest lahti saaks :)
grigoori
20:15 07.02.2016
Voltaaži ja temperatuuri muutmise variandid siin:
http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f197/disable-stop-sta
rt-vcds-tweak-94276.html

Ma ei ole päris kursis, milline volkar millisele Superbi platvormile vastab, aga eelnev kehtib vanematele mallidele.

Uuematel saab asja jonksu niimoodi:
VCDS - 19 Gateway -> (Long) adaption -> channel 13 -> change code 002000 into 292029

VCDS klooni viimase tarkvaraga saab näiteks siit:
http://www.soov.ee/26972-diagnostikaseade-vcds-vag-com-157-u
us/details.html

B8 Passatile võib olla ka selline variant:
http://www.vcdscoding.com/#!passat/cog8

Muudetud 07.02.16 20:48

ronn01
12:27 08.02.2016
Sidruni manuaalis on kirjas, et esinduses saab välja lülitada. Aga miks üldse vaja seda süsteemi välja lülitada??
grigoori
16:07 08.02.2016
Ega seda mõistlikult seletada ei oskagi. Sõida ise paar nädalat linna vahel ja siis saad aru.
huvilinek
16:49 08.02.2016
grigoori mis on comfort entry/exit
ronn01
17:04 08.02.2016
Sõidangi, mind see küll ei sega, sellepärast küsingi, et milles point?
grigoori
17:15 08.02.2016
Mind jällegi segab.

Comfort entry/exit: ainult mäludega elektriistmele. Peale sõitu auto ust avades liigutab istme tahapoole ja seljatoe ülespoole, et väljumine ja sisenemine lihtsam oleks. Süüte sisselülitamisel liigub iste endisesse asendisse tagasi.
WollyBolly
18:16 08.02.2016
Mul saab kohe-kohe kolm aastat sõidetud start/stop süsteemiga. Väga mugav ja kasulik asi. Aga igale oma, mõnele ei meeldi ABS, automaatne kliima või nt elektriaknad ka.
toktor viktor
18:19 08.02.2016
Väga mugav ja kasulik asi -äkki seletaksid lähemalt, milles väljendub mugavus ja milles kasulikkus
PS
19:06 08.02.2016
Kasulik - saab tihti kallist start-stop akut vahetada..
Nipiga värk
19:14 08.02.2016
Kui ma autot ostsin, pakkus müügimees mu autole ka seda vidinat, ma ütlesin et linnas kus ma elan ei ole foorigi.
insener-tehnik
20:10 08.02.2016
to to...viktor
Võtan vaevaks vastata kuna tundub ,et W.. ei taha või ei oska vastata. Vaata MUGAVus seisneb selles, et saab nuppu vajutada- võtit oleks ju ebamugav keerata ja KASULIK on see kohe väga paljudele. Esiteks kütusemüüjatele, sest mootor tarbib käivitamise hetkel mingi % rohkem kütust (võib-olla kompenseerib seda seistud aeg). Teiseks remondimeestele, sest iga käivitamine kulutab mootorit rohkem kui pidev ühtlane töö ja sellest tulenevalt on kolmandaks varuosatootjad, kes saavad siis rohkem oma saasta toota.
Teadaolevalt on ju eelmise sajandi keskelt alates kogu autoehitus üles ehitatud varuosade ja järelteeninduse müümisele. Need liikuvad "arvutid" meenutavad järjest vähem autot selle algses mõttes. Hea lobitöö igatahes...
Tsebu
21:30 08.02.2016
Ebays on superbile müüa selline vidin ( http://www.ebay.com/itm/Auto-START-STOP-Engine-By-pass-Skoda
-Superb/321994180011?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trk
parms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D2014060
2152332%26meid%3D207ce4a5734643acaa920b1147b9584c%26pid%3D10
0011%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D321972633657
) mis käivitades teeb selle automaatse väljalülituse ära. Asja hea külg on see, et vajadusel saad siiski süsteemi uuesti sisse lülitada erinevalt voltide või temperatuuridega aju mudimisest. Äkki sobib ka wolkarile?
grigoori
23:03 08.02.2016
Milleks mingi vidinaga pead murda, kui arvutiga võid iga kell koodi muuta ning süsteemi permanentselt aktiveerida või deaktiveerida. Võtab umbes minuti aega.
OnuValdek
12:38 16.07.2025
Arvutiga muidugi kõige lihtsam linnuke teha ja kodeering endale sobivaks muuta. Ise muutsin ka enda Audil start-stop kodeeringu ära vcds-iga sest auto tuleb siis välja lülitada kui ma ise tahan mitte siis kui auto arvab ja keerab mootori kinni. Samuti lülitasin ka vihmasensori välja sest ka see on täiesti mõttetu asi, vana hea intervall ületab ikka mäekõrguselt vihmasensorit.
stammer
20:03 16.07.2025
uuematel volkaritel ei saa seda kodeeringuga muuta.
Ostad Aliexpressist 6€ "petujunni" vahele ja korras.
Rikkamad kliendid ostavad sama "junni" ebayst , aga kallimalt.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte