Eestis tean kahte vanemat SC-i, see roheline mis hiljuti müügis ja must liigub ka ringi.Kuigi ei mäleta kas kumbki on sc300, või ka 400? Kuigi omanike ring väike, oleks tänulik, kui saaksite jagada kogemusi. Lexus on hea, peab vastu, see on selge, kuid siiski 92-93 a. SC, mis nõrgad kohad, on sellele juppe saada, on midagi mis peaks ära ehmatama? LS 400 omanikud rääkinud bensukulust kui auto korras 12 linnas, kuidas SC-il?
Plaanis soetada SC400, et teaks mida vaadata, mida arvestada.
Tänud!
Ühe musta SC300 omanik olen mina. Auto on aus ja suurematest parandustest olen 3 aasta jooksul mis ta minu käes on olnud teinud ainult siduri vahetuse.
Muidu on veel katki läinud ainult piduri voolik ja roolivõimendi õli voolik. Äi tea miks need voolikud meil vastu ei pea. Muidugi olen ka kogu jooksu piduriklotse välja vahetanud...
Jupid ei ole mega kallid kui neid Ameeriakst tellida ja mitte teenindusest osta.
Standardvigadest veel nii palju, et tahhomeetri ja spidomeetri seierid kipuvad ära kustuma ja neid eraldi väidetavalt ei parandata (ainult kogu armatuui vahetus aitab?).
Auto halbadest pooltest oskan välja tuua vaid korralikult suure kütusekulu, suht kalli kindlustuse ja väikese pagasiruumi (tagaistuja istmed ei käi ka alla).
Tumerohelisega kulgesin mina umbes poolteist kuud, ning omanikku tean juba mitu aastat, seega olen auto hingeeluga täpselt kursis.
Auto aus ja korralik, ning sisaldab rohkem luksusvidinaid kui paljud tänapäeva keskklassi pereautod. Veojõukontroll toimib korralikult, ning kellade/vildegega pole probleeme täheldanud.
SC tüüpvigadeks on jahutusvedeliku tilkumine genekale paagi katkise tihendi tõttu (esineb vist kõikidel autodel vähemalt korra), mis võib geneka hingusele saata (vahetus oli vist tüüpi 80 dollarit, või naela. Ei mäletagi enam.) Teine suur probleem on hiiglaslikud uksed, mis (võin pea anda) moodustavad vähemalt 1/10 auto tühimassist :) Mitte, uks ise ei ole probleem sest ka kitsas kohas autost väljumine pole küsimus tänu tõelisele inseneritööle, mille tulemusena uks justkui sõidab eest ära, ning kohati on vaja parklas vähem ruumi, kui keskmise ida-saksa pereautoga. Probleem seisneb hoopis uste massis, mis tähendab paratamatult, et 12 aastat vanal autol on nad juba ära vajunud, eriti hulluks saab teha olukorra, kui sulle meeldib hoida uksi avatuna, või mis kõige hullem nende peale toetuda. Ühe hingesüsteemi maksumus oli vist tüüpi 6000 krooni, ehk 12000 per auto. Enne kui ostad tasub korralikult uksi loksutada, pahatihti, enamasti moodustab see 12 000 umbes 10% auto ostuhinnast.
Salongis on suurim probleem ilmselt käepideme ja kõlari vahelt polstrist jooksev pragu (ei ole minu silm jäänud puhkama ühelgi SC mudelil, millel seal seda ei oleks. Iseenesest pole asi mille pärast muretseda, sest koht on suhteliselt hästi peidus. Lisaks veel juba mainitud näidikute pimenemine. Foorumites räägitakse et piisab sellest, kui seadistada armatuuri valgustus vähem kui maksimumile.
Lexuse sillapukse liigub ka B kategooriana suhteliselt palju, hinnaklass oli tüüpi 80 daala per õõts, (võin praegu valetada). Turbo pealeehitamine 400 seeria puhul on sisuliselt välistatud, 300 puhul on see väga levinud lisa, 40+0'le saaks teoreetilsielt ka, ent enamus sellistest modifikatsioonidest kaotavad konditsioneeri ruuminappuse tõttu, ent minu isiklik arvamus on et lexus on siiski luksusauto, ning ilma konditsioneerita ei vääriks ta seda nime mitte.
Kui sind huvitab sc seeria autode kõvema varustusega versioon, siis Toyota Soareri nime all toodeti puutetundliku ekraani, õhkvedrustuse ning mõningal isegi pööravate taguratastega versiooni. Olid ajad kui Lexus oli odav Toyota :) Soarereid küll minuteada tehti ainult parempoolse rooliga (Jaapani siseturu tarbeks, nüüd on nad laialt levinud inglismaal ja austraalias)
Kütusekulu minu puhul oli tüüpi 500km per paak, loeksin seda siis kombineerituks, spetsjomm tervet paaki linnas ja tervet maanteel ei sõitnud, ent mu igapäevased kulgemised sisaldavad suhteliselt võrdselt mõlemat. Paak on 70 liitrit. Parematel aegadel sai sõidetud paagiga isegi 420 miili, kui nüüd hästi meenutada. Nagu suure mootoriga autode puhul tavaks saanud on maantee kütusekulu kordades väiksem linnasõidu omast. 90 peal tuksub mootor sisuliselt tühipööretel.
Ilmselt hiljemalt kuus kuud peale ostu saadab statoil sulle koju kuldkaardi, ent edev inimene nagu sa oled (muidu me ju SC'st ei räägiks) ei pane seda ilmselt pahaks.
Ning kindlasti ei saa mööda vaadata faktist, et ei ole mitte palju autosid, kus saad 150 000 eest pea 200kw, ning lexuse kvaliteedi.
Osta.
BTW: Britikeelset infot lexuste ja soarerite kohta liigub enam kui sa lugeda jõuad. vana hea goole'i nipp aitab siinkohal vast kõige paremini.
Kõike paremat,
Rando
Märkus: Vabandan et nii vanale teemale vastasin, lihtsalt tore on meenutada toredaid aegu :)
Oli ka kunagi SC300. Sai välja vahetatud S60 vastu hakkasin maja ehitama - oli vaja autot millel on natukenegi ruumi kuhugi asju panna ja 4 ust. Kuigi S60 oli 8 aastat uuem, siiis Lexusega teda ikka võrelda ei anna. :(
Lexuse plussid siis:
Palju parem juhitavus.
Palju vaiksem nii motori- kui rehvimüra
Paindlikum mootor
Mugavamad istmed ja igatpidi palju mugavam sõita
Parem audiosüsteem
Tagarataavedu
Paljud vaatasid tänaval järgi :P
Volvo plussid:
Uuem
Võtab vähem kütust
Rohkem pagsiruumi ja 4 ust.
Ühesõnaga Lexusest on kuradi kahju - oleks raha nii palju, et 2. autot pidada poleks teist maha müünud. :(
Auto on väga töökindel. Sõidan täis originaal kompleksuses. Esiklaasi saamine oli keeruline, kuid õnneks Carglass aitas hädast välja kui Lexuse esindus tõstis lihtsalt käed püsti. Esinduses sellelel aastakäigule kindlasti ei soovita juppe tellida pigem võta netist ja telli otse Jaapanist- kogemus olemas ja vaatamata tollimaksu lisandumisele on hinnad mõistlikud.
Minu mure on konditsioneer, sest ilmselget viga ei suuda tuvastada- kusagil elektroonikas vist, kuid kedagi, kes viitsiks otsimisega tegeleda pole veel leidnud.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.