Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

testudo autokooli sõiduõpetajad

tulevane autojuht
11:17 02.07.2005
kas keegi äkki soovitaks mulle head sõiduõpetajat testudos, kuna tahan sinna nüüd suvelõpus minna, aga kardan just kõige rohkem sõiduõpetaja pärast(närviline jne) tahaks rahulikku kes mulle ilusti kõik selgeks teeks..
Ette tänades!1 :)
Lambitibi
13:44 02.07.2005
Minu sõiduõpetaja on Malle Kiis ja olen väga rahul.:)
---
12:12 04.07.2005
mina sõidan Ottiga (Otto Kiisma). soovitan julgelt.
samas sõber sõidab Malle Kiismaga ja tema ka rahul.
antka
12:26 09.07.2005
mina sõidan Sergeiga ja olen ka väga rahul.
H
13:00 06.09.2005
Mina sõitsin ka Sergeiga.Väga hea ja tore õpetaja.Soovitan:)
in
22:05 11.07.2007
head õpetajad,kui tööd koju kaasa ei võta
To in
23:12 11.07.2007
Mida sa sellega mõtled?
tunk
21:41 21.07.2007
sõitsin Ottoga, kärgib ja mürtsub, aga sõidu sain kiirelt ja hästi selgeks.malle on hea rahulik.positiivne.
accord2003
23:33 09.08.2007
Ott (Otto Kiisma) väga tore õpetaja,olin tema õpilane aastal 1994 (vist)Head mälestused-Ta ei ole nagu "ÕPETAJA" vaid "INIMENE" KIIDAN :)
n
14:36 19.08.2007
Mina sõitsin Jaan Hõbemägi`´ga ja olen väga rahul.Hästi rahulik õpetaja ,alati võib kõike küsida ilma ,et peaks kartma iroonilist vastust.Kui vea teed seletab ilusti vea olemuse lahti.Soovitan soojalt,kuigi raske aegu saada!
jänx55
11:37 21.08.2007
Mina sõitsin kah Jaaniga ning samuti jäin väga rahule. Hea rahulik õpetaja ja tõesti- igasugu asju võis küsida ning ükskõik kui totakas mu küsimus kaoli, sain alati normaalse vastuse. Kordagi ei läinud närvi ega mõnitanud, ka mitte suuremate lolluste puhul. Enamasti tegi sõidu ajal märkmeid pidevalt ning peale sõitu siis alati analüüsi ka, et mis oli hästi, mis halvasti ja mida tuleks teisiti teha.
*M*
18:35 04.09.2007
Kindlati Soovitan mina Malle Kiismad väga konkreetne ja väga vastutulelik. Ka Otto Kiismad soovitan väga, see kes soovib sõidu kiiresti selgeks saada siis on Otti parim valik!
kuddi
21:24 07.10.2007
Plaanin minna testudo autokooli ja seal oli üks õpetaja kes alustas sõite kadriorust, hiljem mustamäel. nime kahjuks ei mäleta. Kui kellelgi aimu keda ma mõtlen, oskate teda ehk kommenteerida, kiita, laita.

piip2112
16:40 01.12.2008
sõidan ka Ottoga, väike kartus oli sees siinsete kommentaarida järgi, et võib närvi minna ja kuidagi kuri, aga ta tegelikult väga konkreetne ja pole vaja karta, väga proffesionaalne igatahes, teeb korralikult nalja ka.
piip2112
16:42 01.12.2008
lisaks on tal väga uus ja mugav auto- kõige uuem toyota corolla
Värske õpilane
17:16 24.12.2008
Otto kärkis ja mürtsus jah. Kuna olin nullist algaja, läks ta päris närvi, et ma ei õppinud tema jaoks piisavalt kiirelt ja ei olnud kannatust rahulikult korrata asju, mis välja ei tulnud. Liiga resoluutne ja konkreetne minu jaoks, tekitas krampisolekut :( Vahetasin ta poole pealt Sergei vastu ja õpetamise vahe on nagu öö ja päev! Väga rahul olen Sergeiga ja õpin palju põhjalikumalt!
m a r g u s
17:46 24.12.2008
no kui te juba õpetajat kardate siis ärge parem liiklusesse ronige..kui sa pärast 2 nädalat ikka suudad oma sõiduki enamuste fooride juures välja suretada siis võtab isegi vanajumal 2 käega peast kinni ja võib pahasti öelda :) ärge kartke seda autokooli,autokool ei ole katk ega
Värske õpilane
20:22 24.12.2008
jep. samas peaks õpetaja julgust sisendama, mitte ebakindlust juurde tekitama lisaks omapoolse terroriga.
sic transit gloria mundi
12:02 25.12.2008
asi on suht selge...kuna õpetaja palk oleneb temaga tehtud tundide arvust, siis võite kolm korda arvata, mis on talle kasulikum - sisendada julgust või ebakindlust..
Ky
17:01 26.12.2010
Milline selle autokooli sõiduõpetajatest on kõige noorem ja reipam?
to Ky
19:49 06.01.2011
Päris head õpetajad on Testudos, jagavad asja. Ühe võin kinnitada: Testudo on kindla peale minek. Lõpetasin äsja selle autokooli ja väga rahul.
to Ky: Sergei ja Marko. Sergei sõidab VW Jettaga, väga rahulik ja põhjalik, seletab ülimalt hästi ning annab palju asjalikke nippe. Marko sõidab Toyota Corollaga ja temast olen ka palju head kuulnud.
Tegelik
09:04 07.01.2011
Tegelikult pole oluline kas on noor ja reibas, oluline on oskus õpetada ja selgitada ning toetada õpilast
09
01:09 09.01.2011
noor ja reibas on üldiselt õpetaja-idealist. õpilase käekäik huvitab teda isiklikult, eriti ilmselt noore õpilase oma, kes toetust tõenäoliselt enim vajab. tavaliselt sobib noorele justnimelt see noor ja reibas õpetaja, kes pole rutiini veel mingisuguse mitmekümne aastase staaži jooksul sisse elada jõudnud. kogemused loevad muidugi ka, ilmselgelt, aga omast kogemusest.. aegajalt loeb lihtsalt hea läbisaamine rohkem.
teada
09:13 09.01.2011
Noor ja reibas on väga tinglik tõesti. Ma sõitsin Ottoga ise kunagi aastaid tagasi. Jah - ta kärtsub ja mürtsub küll ja rohkem ja veel vajadusel, aga ainult vajadusel! Aga muidu kui saad temaga suhtlema, siis ta on väga mõistlik inimene ja saad aru, et ega ta tõesti tühja kohapealt sind ei noomi ja nagu ülal keegi ka kirjutanud on, siis tõsi ka see, et mees oskab head nalja kah visata!

Rahulikust, noorest ja vaiksest sõiduõpetajast pole kasu kui ta sulle permanentselt su vigu selgeks ei suuda teha, st. sellisel kujul, et sa oskaksid neid ka iseseisvalt aastad hiljem roolides vältida. Autokoolist ei pea jääma sulle meeldiv kogemus, kuigi sa seda igaljuhul soovid. Tähtis ja ka meie algelis-olematule liikluskultuurile on samuti vajalik see, et sa oskaksid käituda liikluses õigesti ja teha õigeid otsuseid. Mitte arendada sõbralikke vestlusi kõrvalistujaga :)
idealist
16:51 09.01.2011
autokoolist ei pea jääma mulle meeldiv kogemus..? oota, miks? sest ma olen puupea, sest ma olen vaikimisi juba valmishuligaan ja minust on vaja kaheldava väärtusega psühhoterrorivõtetega see haigus välja ravida? üks asi on piitsa ja präänikuga õpetamine - oskus mõlemat kasutada näitab õpetaja kompetentsust ja viib kiiresti eesmärgini -, teine aga stampida kõigi peal mingit ühte ja sama õpetamismeetodit ja siis muutuda närviliseks ja ignorantseks, kui see ei toimi.

sõbralike vestluste arendamine on ilmselgelt liiast. sümpaatne olla saab ka roolis maast ja ilmast pläkutamiseta. aga see on lihtsalt mu arvamus. ottoga ega kellegagi eelpoolnimetatutest ma kunagi sõitnud ei ole, nii et pole mõtet leili minna :)
ehehhee
17:12 09.01.2011
lasnamäel üks andis vitsa ühele kes sõita ei osanud
Linda K
23:00 03.03.2011
Mina 6ppisin ka Jaan Hõbemägi käe all-tõesti väga rahulik ja tore inimene. Ja suurepärane õpetaja-ma ei suuda siiani uskuda kuidas ta mind nii kaua kannatas(mingi poolteist aastat käisin tal tunnis enne kui load sain:D). Aga nüüd sõidan nagu vana kala juba 4 aastat.Pisut keeruline aegu saada jah, aga peab ise hoolas olema ja ette broneerima. Ja see on ka tõestus,et on hea õpetaja kui palju õpilasi ja keegi pole loobunud temast.
Sergei õpilane
20:32 26.10.2016
Sergei on ideaalne õpetaja, kes suudab ka kõige juhmimale asja selgeks teha. Ta on karm, aga õiglane. Rangus võib tõesti ära ehmatada, kuid just see sind ARK-iks ette valmistabki. Otsekohesus pole sõimamine! Paremat õpetajat, kellelt küsida ja kes asjad puust ja punaseks selgeks teeb, annab otsida! Sergei räägib vahel asja eest kurja häälega, aga ei karju ega sõima. Kõik raskemad kohad seletab skeemidel enne ära ja peatab auto, kui millestki aru ei saa. Parim õpetaja.
jarru
08:27 27.10.2016
Panin tähele, et Testudo kodulehel ei ole õpetajate nimesid, ei ole lisatundide maksumust, pidi olema üllatavalt kõrge, saad teada siis, kui on hilja vahetada autokooli. Üks õpetaja pidi olema juhataja elukaaslane, võib käituda kuidas tahab, lahti ei lasta. Koduleht teeb maha teisi autokoole, mitte küll nimeliselt... Päris positiivne, eks. Kas neil mingi kontor Veskimetsas? Ahjaa, mu sugulane sattus sinna kooli, temalt see info.
To Sergei õpilane
16:17 27.10.2016
See et õpetaja karm ja õiglane on, see ei tee veel temast head õpetajat.
Esimeses autokoolis oli mul "karmi käega" ja "krõbeda suuga" sõiduõetaja.
Kärkis paukus ja sõimas, aga tegelikult mitte si**agi ei õpetanud. Oli ainult rahapeale väljas.

Teises autokoolis sõiduõpetaja oli rahulik mees. Õpetas, seletas ilusasti kõik lahti. Vahest viskas nalja ja oli igati inimlik mees. Raha tahtis ka vähem, lausa tegi ka soodukat. Sõidu lõpus lasi mul oma koju sõita.

Muudetud 28.10.16 08:35

jarru
08:49 11.11.2016
Autosõidu autokooli arendusjuht ja Kvaliteetse liiklusõppe ühenduse juhatuse liige Tarmo Salus arvab nende -soodukate- kohta mitte siis nii väga positiivselt. Tsiteerin 2.novembri Autolehte: -sõidutunni eest kasseeritakse mustalt 7-10 eurot...Sellise hinnaga lihtsalt pole võimalik toda äri ausalt ajada- Seoses sellega käib juhiõppe tase alla. Ehk ei ole seetõttu sõiduõppe odavuse tagaajamine just see kõige õigem tegevus? Kusagilt Kopli korterist ostetud puskar on küll odavam, kui Selverist ostetud konjak, aga...no edasi mõtlete ise? Pealtnäha teevad purju ju ühtemoodi, loodan, et kedagi paneb mõtlema.
heh
16:11 26.12.2016
Tegin Testudos omale b-kati loa 2010.a algul 2,5 kuuga ära varasema null kogemusega. Siis sai Sergei ja tema diisel Jettaga õpitud sõitma, kooli sõidueksam Ottoga ja bensiini ning Corollaga kukkusin sellise kolinaga läbi(mingi 11-12 auto väljasuretamist, muid vigu polnud:P). Ilmselgelt pidin Corollaga harjutama ja sama Ottoga sai mingi 5 korda enne korduseksamit sõidetud(vahepeal seda kärkimist oli). Kuna ARKi eksam oli mõned nädalad hiljem, siis enne enne eksamit sai jälle Ottoga 2-3 korda sõidetud ja ARKis esimese korraga läbi. Tagant järele mõeldes polnud see diisel Jetta esmaõppeks hea variant. Aga kool ja õpetajad toona olid kõik OK.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte