Sõiduki ostu finantseerimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

topeltmaksustamine käibemaksuga kasutusrendi puhul

Magnus
10:01 28.07.2005
Ostes esindusest aasta tagasi kasutatud autot, soovitati esindusest soojalt võtta auto lühikeseks ajaks kasutusrenti, et siis hiljem auto madala jääkväärtusega välja osta. öeldi, et mingeid probleeme ei teki ja nii saab kuumaksu väiksema kui kapitalirendil ja saab samal ajal auto lõplikuks väljaostuiks raha koguda. Nüüd siis, kui liisinguperiood hakkab lõppema, saadab liisingfirma mulle kirja, et juhul, kui soovite autot omale välja osta, võetakse jääkväärtuse käibemaksu arvestamisel arvesse auto hetke turuhinna väärtus, st et klient maksis kogu perioodi suhteliselt suurtelt kuumaksudelt ära käibemaksu, ja nüüd maksab kogu käibemaksu veel korra uuesti!
Palun need, kes veidi teadjamad on, kommenteerivad sellist kliendipettust, ma ei teagi, kelle, riigi kasuks?
siilionu
10:54 28.07.2005
Kasutusrent ongi rohkem firmade tarbeks, saavad km tagasi. Sinu puhul oleneb aga km suurus auto turuväärtuseks, s.t. pane rõhku turuväärtuse määramise protsessile :) peaks vist tehtama hindamisakt, seal aga arvestatakse sõiduki vigu jne. Eraisikuna on suht absurd kasutusrenti võtta nagunii.
jl
11:00 28.07.2005
Sa pead maksma käibemaksu auto turuväärtuse(Mis on määratud kas konjuktuuriinstituudi tabeliga või aksepteeritud hindamisaktiga) pealt + lepingujäägi.
A
11:05 28.07.2005
Ma saan ikkagi aru, et see käibemaks tuleks tasuda jääkväärtuselt, ütleme, et jääk oli 30 000 eeki, siis sellele lisandub käive. Ettevõte pakub sulle auto väljaostu kuid enamus neist on käibemaksukohuslased ja müüvad koos käibega. Midagi sellist peaks pigem olema aga äkki ma eksin.

See mis sa pakud tundub absurd, et maksad maksad ja tuleb jääk ja tahad välja osata ja siis pannakse täiega veel. Ütleme et kui sul on kallis auto, nt. miljon ja maksad ilusti ja siis tuleb lõpp ja auto turuväärtus on 300 000 ja sina maksad sellelt käibe veelkord - ABSURD.
magnus
11:07 28.07.2005
Noh, olgu siis minu kogemus õpetuseks kõigile eraisikutele või mitte km kohuslastele, kes kasutusrenti võtta plaanivad - ärge usaldage seda juttu, mida süüdimatud müügiagendid esindustes räägivad!
Z
11:08 28.07.2005
väljaost toimub hindja poolt määratud/kokkulepitud jääkväärtuse alusel, juhul kui antud akti ei tooda siis toimub käibeka arvutamine konjuktuuritabeli järgi. Ehk - mine sama müüja juurde, tema kirjutab sulle et antud auto on kulunud jne ning jääkväärtus on 10 tubrikut millele lisandub siis km.
magnus
11:12 28.07.2005
A, Sa eksid! Tsiteerin hansaliisingu kirja: "kui te soovite kasutada liisingueseme väljaostu eesõigust, on liisingueseme ostuhinnaks liisingulepingus kokkulepitud liisingueseme jääkväärtus summas ...krooni, millele lisandub käibemaks. Nimetatud käibemaksu suurus on sõltuvuses liisingueseme harilikust väärtusest liisingueseme müügihetkel. Kui liisingueseme jääkväärtus on madalam liisingueseme harilikust väärtusest, on käibemaksuseaduse §12 lõike 4 kohaselt maksustatavaks väärtuseks kauba harilik väärtus, mille määramisel on tunnustatud Eesti Konjuktuuriinstituudi poolt väljaantavas kataloogis "Mootorsõidukite hinnad" näidatud sõidukite hindu"
jl
11:22 28.07.2005
Se on sellepärast nii et reeglina on jääk madalam turuväärtusest(pank ei riski), nad saavad ka auto kindlamini kasumit mahamüües ise ju nii.
näiteks jääk 30 000.-
konjuktuurijärgi 80 000.-
hindamisakti järgi 40 000.-
maksad 30000.- plus käibekas (+40 000.-x1,18-40000=7200)=37 200.-
magnus
11:37 28.07.2005
jl, kõik õige, aga selline tegevus soosib ju tegelikkusest madalamete hindamisaktide koostamist, ja mis saab siis, kui esindus sellega nõus ei ole? Autot peaks ju iga kasutaja tegelikult hästi hoidma... Aga põhiline probleem on selles, et automüüja ei vaevu enne kasutusrendilepingu sõlmimist sellisest asjast rääkima, vaid kiidab hoopis takka!
magnus
11:41 28.07.2005
jl, ja Sinu suhteliselt odava jääkväärtuse puhul saab klient ikkagi 1800 krooni kahju ka juhul, kui esindus odavama hindamisakti kostab
siilionu
11:50 28.07.2005
Liisingu kirjast selgub üheselt, et käibekas arvutatakse ikkagi konjukt.instituudi tabeli järgi (usutavasti su lepingu jääk on sellest väiksem). Niiet jl näite järgi siis käibekas tuleks 14400kr.
Automüüja polegi finantseerimise asjadest kõige pädevam rääkima, tema müüb vaid auto finantseerimisasutusele, kellega sa kasutusrendi lepingu teed.
jl
12:14 28.07.2005
Siilionu-olen teinud ise selle asja täpselt niimoodi läbi.Sest siis, kui ise võtsin polnud järelmaksu, mis ilma käibekata on.
Arvud olid suvalised küll näites, üritasin selgeks teha paremini.
Magnus-Kust se 1800 tuli,kas pead silmas hindamisakti hinda vms?
jl
12:24 28.07.2005
Hm, sain aru, jäägi ja hindamisakti vahe pealt makstav käibekas ..10k pealt 18% on 1800.-
Aa
22:11 08.05.2007
Nagu mina olen aru saanud,et lepingut on võimalik muuta.Lepingu muutmine a-la 2500 kr.Enne lõppu muudad lepingut ja maksad jääkväärtuse ära,viid nulli.Ja pärast pole enam mille pealt käibemaksu maksta.Käisin pangas ja küsisin kas selline asi on ültse võimalik vastati kõik on võimalik.
matsuamet
16:37 26.08.2007
Kõik on võimalik ostja ja müüja vahel, kuid käibekas tuleb maksta siiski vastavalt seadusele. Ehk siis asjaolu, et auto jääkväärtus on null, ei vii nulli tema turuväärtust, need on kaks ise asja.
mina mina
21:51 04.12.2007
suhteliselt vana teema küll aga teadmiseks,et mingit eelmainitud topelt käibemaksustamist ei toimu.ehk kui kasutusrendipuhul on jääk summa X (mis ei sisalda käibemaksu) siis lisandub summale X käibemaks ja ongi kõik.liisingufirmade lepingulõpetamise planketidel on küll lahter küsimusega kas hindamisakt on või ei aga see pole vajalik.see probleem millest on rääkinud ka teema algataja,et võetakse aluseks turuväärtus ja selle alusel maksad käibemaksu osa ei pea paikka.
marita57
14:44 08.05.2008
Väidetavalt on Euroopa Kohtu lahendi tulemusena kehtima hakanud kord, mille kohaselt edaspidi maksad kasutusrendi järel autot välja ostes käibeka ainult laenujäägi, mitte turuväärtuse pealt. Kas keegi oskab seda infot kommenteerida, on see tõsi või mitte?
teadja
18:29 08.05.2008
käibemaksu maksad laenujäägi pealt, kui mina oma edasi müüsin, siis tuli küll jäägile käive ainult jäägi pealt...
teadja 2
11:15 02.07.2008
teadja jutt jummala õige. kui lepingus on jääkväärtus kirjas ,siis maksad käibekat ainult jäägi pealt. ühtegi hindamisega tegelevat üritust sponsoreerima ei pea.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte