Mootori tuunimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Vaz-Tuning

Vaz-Tuning
15:29 05.09.2003
Kuidas tuunida Vaz 2107-t. Ootan nõuandeid ja asjakohast informatsiooni. Mul seiseb suhteliselt vähe sõitnud o7 kuuri all ja tahaks mingisugust huvitavat autot ehitada!
saurik
15:58 05.09.2003
..tead sa cccp-i tuunijast vin diisel..tuleb vähem kanepit suitsetada...las vanur puhkab kuuri all edasi ja alles jäänud raha eest mine kardi rajale.
pric
17:21 05.09.2003
Jäta kogu see tehnika sinnapaika ja ürita auto kerega midagi ette võtta. Ma ei mõtle mingeid spoileried-stangesid, vaid täielikku muutust.
RST
23:08 05.09.2003
Tee see auto ideaalselt korda. See on juba väga hea tase. Usu mind.Pane alla ilus valuvelg, lisaks võid klaase toonida. Mingit aerodünaamilst abimeest pagasnikuluugile ei ole eriti sobilik panna.
05 õnnelikum elu
16:38 06.09.2003
Discoverylt (või oli see BBC?)näidati kunagi kuidas britid tuunisid Ladat.Algul tehti rajal ühe õnneliku 05 mõned kiiremad kapslid lendasid ratastelt ja veljed vastu asfalti jne...igatahes seltskonnale pakkus asi nalja kõvasti.Saade ise oli selline,et valiti välja kellegi auto ja siis asus tiim tööle.Mootor sai teadagi turboka ja kolvid-nukkvõlli,igast amordikad-vedrud vahetati,sportistmed...mida kõike.Mootor ehitati sama firma poolt mis cossut tegi.Lõpuks siis värviti,tumehall oli vist ja loomulikult kuulus asja juurde tagatule kohale tuulest viidav viisnurk,et kõik teaksid...2000 inimtöötundi ja hulk britiraha paigutati sellesse idarauda.Ja siis rajale...endine sõitja ei suutnud ära imestada millega sõidab,kurvi mindi külg ees suitsevate tagaratastega...kiidusõnu sealt tuli.Kena oli vaadata kui 4. võttis ratta ringi.Ei mäleta mis pidurid sinna istutati,ventileeritavad olid vist ees. Tehke järele.Ja paremini.
zaztjuuning
17:03 06.09.2003
tee mingi selline tjuuning nagu peugeot 206 reklaamis hindustan ambassadoriga, äkki saab parem.
teine variant on see, et see auto lihtsalt ideaalselt korda teha ja läikima lüüa ja võimalikult originaalilähedaseks jätta. siis on ka normaalne. mingid valuveljed ja toonklaasid ja **** on ikka ekstra mõttetu...
ott
09:00 09.09.2003
Mis te ilgute, Vazi mootor on hea materjal tuunimiseks, odav ja palju materjali ja kui midagi p.... läheb võib alati otsast alata. Arvan et kõik tänased kuulsad tuunijad on alustanud Lada 1600 kuubisest mootorist. Ja ärge unustage et Estonia vormelil arendas see mootor karburaatoriga nii 200 hobest.
ärapanija
09:33 09.09.2003
See firma mis tuunis oli LOTUS ja see 05 oleks maksma läinud tavalisele inimesele miljon eesti krooni(võin eksida) ja muide sinna ei pandud enam zazi mootorit vaid Fiati twin-cam.Lõpuks mootori võimsuseks kujunes välja tervelt 180 hj. Aga jah mehed rääkisid. et nad pole kunagi nii jubeda masinaga sõitnud.Kui veel auto oli stock. Nii et ära hakka selle 05 üldse jamama :)
Mõnel mehel on siin valed andmed mitte 2000 h nähti vaeva selle masinaga vaid 1000 h :))
ärapanija
09:45 09.09.2003
See eelviimane lause läks veits nihu mitte ära jama 05'ga vaid vaid ära jama üldse Lada'ga.Kui sul just mõnes heas tuning firmas tuttavaid ei ole :)

Edu !!!
niisama
11:31 09.09.2003
Ah kirjutaks midagi asjalikku kah siia läbu sekka. Kui tahad tõesti 07-ga midagi teha siis tee välimus hästi korda ja kui benakulu pole oluline siis mootorist saab ca 120 hj päris lihtsalt kätte (uuri enne kindlasti järgi kuidas täpselt üht või teist asja tegema peab):
- tee moorori alus TÄIESTI korda s.t. tihedaks ja täpseks (annab muideks kõige rohkem)
- tõsta veidi surveastet ca 10-10,5ni (plokilt ja/või kaanelt veits maha)
- kaane portimine - kanalid suureks ja sujuvalt voolavateks
- racing sisselase ja kaks 38 või 40 mm. Weberit otsa
- racing väljalase ja summuti
- natuke korralikum nukk
Ja pane kogu asi "valgete kinnastega" kokku. vajalikud jubinad ja nõuanded saad ralli- või rongrajameestelt, Lada mootori juppe vedeleb veel paljudel garaazhis. Saad endale üsna pulli aparaadi ja mis võib-olla veel olulisem - kogemuse, et mis asi see tuning tegelikult on.
Karikas
12:50 09.09.2003
Unustasid mainida pöörete tõstmise! See annab kõige rohkem võimsust juurde. Muidugi peab selleks alumine ots tihe, loksuvaba ja ülitäpselt tasakaalustatud olema, kuid pöörete tõstmise põhivõtmeks on liikuva süsteemi (kolvid/kepsud) raskus. Kolbidelt tuleb igasugune üleliigne raskus maha lihvida/treida. Mõistusega asjale läheneda, siis vene masinatel saab nii üsna palju kaalusäästu. Kepsu kallale ise ei julgeks minna, kuid ka nende putitamiseks on omad võtted. See võimaldab pöördeid kilo või paar tõsta, ning sinna sihitud kollektorite ja ümber tehtud nukaga saab tõesti imesi teha. Ainult et ärge unustage - tuunitud võistlusautod võeti paar korda hooajal (kui mitte peale igat võistlust) lahti ja varustatu uute kuluvate jubinatega (sh. ümber tehtud kolvid). Kas on aega ja tahtmist (rahast ei räägi) vaz-i puhul sellist vaeva näha?
niisama
09:34 11.09.2003
Tegelikult sellepärast ma ka ei soovitanud väga tõsiselt kolbide ja kepsude kallale minna, et säiliks teatav tänavaautole vajalik vastupidamine. Tasakaalustamisest piisab täielikult - olen näinud Lada mootorit kus kolvigruppide kaaluvahe oli 28 grammi! Kui kaalud on täpseks aetud siis ega rohkem ei soovitaks tänavaauto puhul sealt maha võttagi. Mingi 7000-7500 pöördeni läheb ta niigi. Hooratast võiks ju veidi kergemaks ajada. Ja mille muidugi unustasin - standard sidur lendab sellise mootoriga väga ruttu laiali nii et ka see tuleks vahetada.
ddig
08:17 12.09.2003
Väga soovitatav on leida 70-ndatel valmistatud mootor, kuna uuematel ei ole silindrid enam nö oma telje peal. Võtame mootori ploki, paneme igasse silindrisse täpselt istuva 1m pikkuse toru, siis need torud "vaatavad" kõik ise suunas ehk nad ei ole mingit pidi parraleelsed ega omavahel joone peal. See on tingitud tootmiseks kasutatavate pinkide kulumisest!?
Sellised uuemad mootorid ei jookse korralikult pöördesse, kuna silinder muudab kolbi liikumise suunda. Kui hea siguli mootor jookseb ca 8000 pööret, siis need ei jookse seitset tuhandetki.
Karikas
09:14 12.09.2003
8000 jooksevad nad ainult radikaalselt ümber tehtult. Muidu panevad ennem kepsu kotti. Palju pole vaja, et tuurid nii kõrgele saada, kuid et kepsud sellele valule vastu peaksid on ikkagi kergemaid kolbe vaja. Tasakaal ja silindrite suund siin palju rolli ei mängi. Keps katkeb väljalaske takti lõpus, kui hoo sisse saanud kolbi maha pidurdatakse. Seda on lihne arvutada. Palju on pool kolvi käiku ehk vända raadius? Oletame et ca 4 cm. 8000 pöörde puhul on siis kolvi kiiruseks 33,5/s. See on ca 120km/h. Kujutage ette, et mingi keha peab 4cm jooksul selle hoo maha pidurdama! Veerantpööre tehakse siis 0,0018 sec. Kiirendus oleks siis keskmiselt 17863m/s2 ehk kolb kaaluks 1823x rohkem, kui muidu kepsu otsas rippudes. Ja rõhutan, see on viimase veerandi keskmine pidurduskiirendus, kuna vänt ei pidurda teda läbi kepsu mitte lineaarselt, vaid viimases pooles kordi tugevamalt ning veerandi alguses üldse mitte. Kui seal veel mingid loksud sees, siis need toimivad kui lööv haamer, vajutamise asemel. Kõike arvesse võttes peab üks kepsupolt kannatama 1-2t. Kovi kaal on siin ülioluline, nagu ka auto kaal kiirendusvõistlustel.
ärapanijale
09:54 13.09.2003
Näet,selgubki töde,tänud mäluvärskenduse eest. :)
kets
11:49 25.09.2003
Seepärast ongi lihtsam turbo peale panna, mis põhiliselt kolvipõhja ja plokikaant kärsatab, kui võimsust pööretega saada.
dymaz
14:40 25.09.2003
ziks on sara kül, kuid 2 aastat teenis ta mulle raha ja teenis välja golf3 me selle eest olen tänulik, kuid närvirakud kahjuks ei taastu... ja ma ostes uut autot teadsin kindlalt et parem vana 10 aastane golf kui tutikas 09 lada. kui sa ei ole parajasti rikas siis ma arvan et odavam on osta endale uus välisma auto ja günekoloogi toolile hüvasti öelda. ma vahetan golfis õlisid ja isegi neeninduses siduriketta, korvi ja survelaagri vahetus tuli mul 500 eeki odavam, nii et mõtle hoolega enne kui närve ja tervist rikkuma akkad

PS talvel pole ma külmemat autot näinud
sass
13:37 02.10.2003
Olen ise järgi proovinud et 80a 03 seeon siis 1,5 läks 8000 pööret välja seda sai mõõdetud kahe tahhomeetriga.Aga kepsu poldid kipuvad katki minema.Mul küll seekord ei läinud.Ladale peaks peale minema mingi fiati kahe nukaga pea olen näinud ise ringraja autol
DYMAZ
09:25 03.10.2003
ma sain kah oma ladal 8000 kätte aga see rikub mootorit
Fon
11:38 24.10.2003
Deus
12:15 24.10.2003
Esimestel Ladadel oli vist selline mootor, millele oli Fiat peale kirjutatud, sellega vist saab misket head teha aga ise ple täpsemalt uurinud...
korts
20:30 12.03.2004
ei lada on mudugi wega hea auto kui korralikut ära teha aga ma arvan et alusta sellest et te välimus ilusti korda .lihvi kollektorid era ja lase suuremad tyysid panna jne. kuid soovitan enne proffide käest nou kysida muidu edu sulle! omalgi lada aluatasin samat moodi. edu!
tankist
10:33 14.03.2004
Mohhamad Azar Adar
10:33 15.03.2004
Kõige lihtsam ja kiirem variant on vinge nukk peale panna.
Võimsus suureneb veerandi võrra ja kütusekulu kahekordistub(rahulikul vajutamisel).
gaz
16:48 15.03.2004
no 8000-nde mehed-rääkige kuidas te selle saite? kohapeal kräunutades?
sigajänes
22:32 17.03.2004
Sain 8200 ja natuke pealegi kätte oma 408 ga ja sugugi mitte tühikäigul vaid sleppis ja teise käiguga ja ilgelt mõnus oli.
Nii, et ei maksa kohe selliseks kriitiliseks muutuda kui ei tea tehnikast mitte *****gi.
õpetaja Selma
22:41 17.03.2004
Kallis Vaz-Tuning kui sul seisab kuuri all suhteliselt vähesõitnud o7, siis ei ole mõtet seda üldse tuunida. Sest kui ta sul seisab seal nagu ma välja lugesin siis ei ole mitte mingisugust vahet selles kas ta seisab seal tuunituna või tuunimata.
oi jah
09:13 02.01.2005
see brittide tuunitud vaz läks 100 000 naela kanti maksma, aga välimust tal tõesti ära ei rikutud, tehti ladast lihtsalt auto
ERMS1
14:27 02.01.2005
Vaata sellelt saidilt:
http://www.chipinfo.ru
Seal kirjas rauast softini kõik.
ERMS1
14:33 02.01.2005
jaan
14:26 03.01.2005
See saade oli BBC "Top Gear" ja VAZ ehitati Lotuse inimeste poolt.
mossemees66
11:36 17.04.2008
mossemees66 võtab sõna.
kui tahad hp juurde kergenda hookas ära ja puuri väljalase kanalid suuremaks Endal tegin nii(küll mossele, aga sama veneteema ju kõik)
mina sain enda 2140 koos patroli turboga vähemalt 100 hp juurde (ja karpa tuleb vahetada)
mossemees66
11:36 17.04.2008
mis mosse on kehvem või,mul on 100hp
mossemees66
11:39 17.04.2008
väääägaaa huvitav küll MILLINE??? vinge nukk bemmi oma või (või äkki barbi)
cmepc
13:35 07.09.2008

Muudetud 07.09.08 13:50

cmepc
13:49 07.09.2008
nullviiel on ilus kere ja mootor pole ka kõige kehvem
1600 mootorist saab ligi 100Kw kätte

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte