Autoleht kirjutas kunagi loganist. Neil oli kokkuvõte ülevaatuspunktide, teeninduste jne. kaudu tehtud. Üldiselt öeldi, et auto on vastupidav, aga on olnud kaebusi kehva värvkatte osas. Milleks alati kohe saksa autodega kõike võrreldakse? Mulle pole ka audi, bmw, VW kunagi erilist muljet jätnud, seepärast ma nüüd nendega kõike võrdlema ei hakka. Samas pole ma isegi dacias sees kordagi istunud ja ei oska auto kohta ka arvamust avaldada. Leian, aga selle raha eest on seda autot küll ja küll. Kõik ajavad lisasid taga, aga minu arvates on enamus kalli summa eest pakutav lisa mõttetu rämps. Kelle südame aga mõni mark kiiremini põksuma paneb, siis olgu rahul, milleks kuskil dacia foorumis oma käru kiita ma ei saa aru? Minge oma margi foorumisse oma ostu põhjendama.
Need lisad on lihtsalt jõmmidele riistapikenduseks, enamus jõmmide IQ aga on nii madal, et nad ei oska neid lihtsalt kasutada, mis kõige hullem, need palju kiidetud lisad lihtsalt ei tööta enam, aga tullakse ikka oma mittetöötava lisaga siia oma ülilühikest riista pikendama! Toome näiteks eesmised udutuled, millegi pärast näen neid põlemas ka päevasel ajal päikesepaistelise ilmaga ja just nimelt kallimatel ja uuematel autodel! Ma ei saa aru kas inimesed ei tee udusel ja päiksepaistelisel ilmal vahet, või on riist juba nii pikk et selle tagant enam välja ei näegi!
pane ikka kõik ilusti ühte kahte postitusse, ei ole vaja viit kuut, kas tõesti arvad, et muidu sind ei loeta? Võibolla sul on õigus! Ma juba ütlesin, et mitte 250k vaid 100-150k sõitnud sakslased saad ka kätte dacia raha eest ja see ei ole kaugeltki räim, ma ka ütlesin seda, et kõik lisad töötavad ja ma ka ütlesin seda, et dacia ju laguneb rohkem (kui alla 100k juba selline jupimajandus) ja ega töömehe tund ei maksa daciale vähem kui audile? Ja nüüd tuli ka välja tõsiasi, et sa pole dacias isegi sees istunud mitte! Ma pakun, et sa kaod siit peale 1. septembrit ja uued postitused hakkavad tulema õhtuti, mitte enam päeval, sest siis on sul ju tunnid. Aga muidu loe ikka tähelepanelikumalt, kui ikka inimene, kes on daciat kasutanud kõrvutab teda ca 20 aastat vanema masinaga (audiga) ja ikka ei leia daciast päris täisväärtuslikku vastast, siis ütlen mina sulle omadest kogemustest, et see 20 aastat vana audi ei kannata jälle kõrvutamist 5 aastat vana audiga, ainult osad varuosad on vanal palju odavamad, kuluosad aga oluliselt mitte, kõik muu on uuemal parem. Huvitav, mitu postitust sa nüüd vastad ja kas ka eelmisi loed?
foorumi teema oli 100 000km daciaga, inimeste kogemused jne... mõni mode võiks kõvasti seda audi ja vw juttu maha võtta. Iga eesti inimene on sõitnud vw või audiga, pole mõtet tehnilise teema ja kogemuste najal alustatud thread`i ära nus_sida.
Räägin nüüd enda kogemusest Daciaga...Vanaisa ostis endale nüüd Dacia..tegi üleelmine talv metsa ja müüs..Ostu põhjus oli see et vanaisa tahtis ka veel korra elus uue autoga sõita.Nüüd on autoga sõidetud ca 30 000km. esisild koliseb,rattalaager on läbi,uksed ei käi korralikult, rooliotsades lõtkud ja tagumised amordid suhteliselt pehmed.Eks sellest 30 000km on kõva 70% sõidetud kruusateedel,tee iseenesest on üsna korralik aastaringi.Eelmine sõiduk oli diisel golf 2 aastast 83. Vanaisa kirub ja sülitab tuld ja tõrva dacia pihta...Ütleb et tema üle 25a vanune volkar pidas kordades paremini vastu ja mugavus,ehk istumine ja pikemad sõidud olid golfiga paremad ja ökonoomsemad,tegu ikkagi diisliga.Dacia puhul meeldis rooli tunnetus,eks uuel autol ikka juhtimine kuidagi parem kui vanema.Kes nüüd mida sellest järeldab on tema enda asi aga üks mis on selge,et Dacia kõlbab ainult linna ja koormusi auto ei talu.
Nüüd ajab küll keegi midagi sassi,viimane kommentaar oli eelmisel leheküljel kus kribasin Autode turuväärtusest,selle hoidmisest,turvalisusest ja mugavusest. Ja nüüd rääkisin vanaisa eest,kuna tema raali ei oska kasutada kui oskas siis soolaks terve riigi sisse. Mis teil dacia omanikel viga on? Foorumi teema on 100km daciaga ja igaüks toob enda kogemused,kokkuputed selle isendiga siia. Kui keegi ütleb et Dacia on saast,siis see on tema arvamus.Mina ütlen ka 130 000 on autosi ***** kanti,mis on Daciast üle,seda igas mõttes! aastaarv on dacial uus.muu ei kannata ikkagi kriitikat. Nõuka ajal olid ka Volgad,bobedad,mossed ja zigullid......ja oli sapakas....Siin aga üritatakse selgeks teha et zapakas on tegelikult parem,vastupidavam kui volga?
to Volli. siin on 2 varianti. Sa kas oskad hästi oma "raali" kasutada (sellest võibolla cookide kustutamise oskus enne oma viimase kommentaari tegemist). Või siis arvad tõemeeli, et ei ole vahendeid saamaks teada samast arvutist ja sama kasutaja poolt tehtud postitusi - seljuhul oled sa oma "raali" teadmisetelt küll oma vanaise tasemel. Ja mõnda teatud läbivat ja ühtset kirjaviga näeb ka sinu kirjastiilist. Ehksiis kasutajad: Volli., Legendaarne testivõitja dacia, .............., mitu inimest sama arvuti tagant ja täpselt samade kirjavigadega seda kõneall olevat arvutit kasutab?
Keegi ei eelda, et sa siin Daciat taevani kiidad ja seda et oled läbi ja lõhki vanade Audide fänn näen ka teistes teemadest kust oled erinevat enimede alt seda automarki kiitnud. Samas teed ennast väga lolliks kui siin nö. negatiivseid arvamusi erinevate nimede alt pritsid (tunned ennast kuidagi kindlama niimoodi?).
Sulle võib jääda su enda arvamus! mis cookidest sa räägid? Kasutan vaba wifi võrku.Audifänn? kui pead mind kuidagi fänniks sellepärast et mul on olnud paar sõidukit,millel ees 4 rõngast siis küll.Viimasest audist möödas pea 4 aastat.Tundub et hoopis sina oled kuidagi paranoiline kõigi suhtes.Äärmiselt nõrgad inimesed kes kriitikat ei kannata ja samas kõik mis on endale hangitud on Parim,mis siis et naabrimehel ja kõrval majas veel 5 kodanikul sama auto,aga vat see sinu oma on ikka kõige parem!
Keegi kes siin korra eest vastutab võib Minu kommid ära kustutada,ei tahaks kuidagi enda arvamusega vaenu õhutada. Päikest :D
to Volts (jälle uus nimi):ära palun mängi lolli siin. Esialgu sind kustutama ei hakka aga palun loe reegleid ja vali endale 1 ja kindel kasutaja (Vollist on saanud Volts) Tubli et sa wifit kasutad - see aga ei kahjuks ei tee sind päris nii anonüümsemaks kui sa loodad. Mina kannatan kriitikat väga kenasti. Mul ei ole Daciat ega ka tule lähemas tulevikus. Aga paljalt seepärast alusetult siinsete omanike valikut naeruvääristama ka ei hakka. Samas kas sulle ei tundu, et erinevate nimede alt täpselt sama juttu ajada on lihtsalt lapsik? Minu meelest on siin teemas päris palju asjalikku ja isiklikule kogemusele põhinevat. Ja siiani on need inimesed ka sama nime alt esineda julgenud.
Mis puutub siia jällegi audirapped? ei ole selline auto24 foorumi fänn et registreerima peaks.Lihtsalt hängin siis ja kuulan ilma ning ütlen isegi sõna sekka kui on midagi öelda.Praegu lihtsalt oli öelda mis mina autost arvan ja mis kokkupuuted on.
Mina ütlen et Dacia ei ole just kõige vastupidavam,kui 30 000km läbides sellised probleemid ja Kõik! Vähemalt ei kõlba see auto kruusateid sõitma. Miks üritate kuidagi nüüd peedistada et ma ei ole reg.kasutaja ja hämate midagi audirontidest? Las nad olla rondid ja kõige halvemad autod üldse.See on igaühe enda arvamus. Kasutan nimesi Volts.-Volli. Peaks nagu taipama et tegu võib olla ühe ja sama inimesega. Seisis kord üks veoauto SISU..tähed olid ümber tõstetud ja saadud SUSI
to Volts: kuigi võiksid ka vaikselt taipama hakata, siis kirjutan sulle veel võimalikult lihtsalt. Sa kas mängid rumalat või oled lihtsalt pahatahtlik kuna tundub, et sa ei saa väga hästi aru mida öelda tahan. Sinu hängimise ja sõna sekka ütlemisele kehtivad aut24-s teatud kindlad reeglid - Foorumis on KEELATUD: # Ise kirjutamine ja ise vastamine eri nimede alt. Sinul on neid eri nimesid siin teemas kaugelt rohkem kui Volli. või Volts. Ja ei moderaatorid ega teised kasutajad ei pea "taipama" kuidas sa oma nimesid siin väänad. Seega ei puuduta siin kuidagi sinu registreerimine antud asja. Pea meeles, et igal pool mujal foorumites oleks sinusugune "mitteregistreeritud" reegliterikkuja ammu blokeeritud. Ütlen veelkord - kui tundub et sa ei saa sellistest pisiasjadest aru siis tuleb hakata sinu sõnumeid vaikselt koomale tõmbama. Kas soovid seda?
Minupärast võtku teemad maha ju kui arvatakse et ma olen siin rohkem kui voltsi või volli nimega esinenud.Ise ma igaljuhul teadlikult seda teinud ei ole! Kui ma tõesti olen seda teemat "sogastanud" siis palun ise moderaatoreid et jutt maha tõmmatakse.Palun kustutage minu postitused ja muud teemad mis läbi minu võrgu-arvuti on tulnud,kuna ei vastuta "võõraste" asjade eest!
Kogu asja point on selles, et kui sina remondid oma saksa saani omast taskust, siis mina kui vastaspool ostan Dacia, millel on garantii! Ok, pole nii mugav kui merss või bemm, aga tühja sest mugavusest! Auto on sõitmiseks mitte poosetamiseks! Ja ma arvan et need ajad on ammu selja taga, kui tibidele bemmid muu saksa stuff meeldis!
Kuna ma olen pereinimene, on mulle oluline rahaline kokkuhoid remontide näol! Mul oli enne E39, aga see auto oli nagu Tallinna linn, mis kunagi valmis ei saanud, ja mul sai sellest kõrini! Muidugi on saksas toodetud auto hea, ei vaidlegi, aga on üks aga, vana saksas toodetud auto on hea küll, ainult et igal pool mujal lääne euroopa teedel, aga mitte eesti teedel Eesti teedele sobivad hästi just kas sellised odavad autod nagu Dacia, millel on tehase garantii, või siis vanemad 80ndate sakslased, millel oli tugev veermik, ning odav ülalpidamine! Kui ma tahaks endale hobiautot, soetaksin mõne USA klassiku endale, mitte mõnd tänapäevast saksa autot! Mul on vaja sõita, ja selle töö teeb isegi vene auto ära, Daciast rääkimata!
See on kogu mu sõnum! See auto ei ole ei rikastele ega vaestele, see auto on toodetud sihtgrupile, kel on vaja teha oma sõidud ära odavalt kuid operatiivselt ja asi ants, ning töövälisest rehvi põletamisest huvitatud pole!
Ei ole mõtet võrrelda seda autot bemmide, mersude ja audidega, see on kohatu, ja siis kritiseerida et on kehva auto! Las inimesed otsustavad kas nad tahavad pidevalt oma taskust vana sakslast lappida, või tahavad muretult kulgeda, teades et on garantii!
Mind isiklikult solvab see et tõde kustutatakse ära, aga pidev inisemine ja vingumine ning mahategemine, mis siin pidevalt käib seda ei puutu keegi, nagu mingi konspiratsioon mingi konkreetse automargi vastu!
Kui sulle meeldib audi, siis mine ja osta, kui sulle meeldib BMW, siis mine ja osta, kui sulle meeldib MB, siis mine ja osta! Lihtne! Pole vaja siin kaagutada, et see auto on halb ja sinu auto on nii hea! Keegi ei palugi sul Daciat osta! Inimene valib ise mida ta osta soovib, ja selleks pole vaja siin kritiseerida, nokitsege oma autode kallal parem!
to haista gang, pumbaelmar jms: teadmis... ja siinolijaid solvad sa sellega et sa siin 10-e erineva nime alt oma tõde kuulutad. Seepärast sind ka siit kustutatakse. Ja just selle sama pärast ära mängi siin mingit märtrit ja solvujat oma "tõega". Sai ka Volli.-le märkus tehtud sama asja eest millega sa siin silma paistad. Davaite zit druzna... äkki?
Kuule haista?! Mis garantiist sa räägid? Tahad öelda et hoolduste eest ja juppide vahetamise eest ei maksa sa sentigi? Kui leitaksegi mõni jupp mis garantii korras välja vahetatakse siis tunnihindega lüakse sulle kirves ikka selga,See ei käi konkreetselt dacia kohta vaid kõikide uute autode kohta!
Dacia rihma vahetuse eest küsitakse esinduses 5000.- mis on sulaselge rööv,oleks tegu suure mootoriga millel rhma vahetuseks on vaja pool nina laiali lammutada.Vanemal autol teed selle eest veermiku kap remondi ja saad rihma ka veel vahetatud. Inimestele ei jõua ikka päris kohale,et tasuta lõunaid ei ole. Lõuna on tasuta aga lusika eest maksad renti ikka.Uued autod on kõik ehitatud nii et sa ise võimalikult vähe seal teha saad ja iga pisema veaga jooksed teenindusse.
Kas sa vahetad iga päev hammasrihma? Tunnen kaasa sulle! Enam lollemaks ennast ju teha ei saa!
Garantiist jäävad tõsi küll välja geneka, roolivõimu ning AC rihmad, piduriklotsid, katted ning kettad, kojamehed, pirnid, kaitsmed, releed, filtrid, õlid, hammasrihm, rullikud ja pingutid, mõnel autol, näiteks Audil ja VW isegi veepump koos hammasrihma vahetusega, kõiksugu õlid ehk siis normaalne kuluosa. Kuid veermiku osa puksid lähevad vägagi kindlalt garantii alla, olen ise garantiid teostanud, nii et ära tule mölisema siia! Samamoodi siduriosad, kui see annab saba ikka tänu materjali väsimusele, siis vahetatakse ka vigased siduriosad garantiikorras välja!
Samamoodi mootor(v.a. hammasrihm, õlid ja filtrid), käigukast (v.a. õlid ja filtrid)
Kui käigukastis või mootoris tekkis viga kliendist olenemata, parandatakse su auto garantiikorras, loomulikult kui sa ei pea kinni hooldusaegadest ja lased mootoril või käigukastil kokku joosta, pead oma auto ise omade rahadega remontima! Seega poleks paha aegajalt ikka enne sõitu õlitasemeid kontrollida, ning jälgida et hooldusesse auto ikka õigetel läbisõitudel jõuaks! Ka süütepoolid lähevad garantii, kui nad on sul läbi läinud enne garantiiaja lõppu, või enne ettenähtud aega, jne!
Loomulikult garantiilise remondi töö on samuti garantiiline! Sellist asja pole olemas, et vahetatakse garantiiline jupp ja selle vahetuse eest küsitakse raha!
Mis esindust sina külastad Juusturiiv? Kas Kamazi esindust, või hiina elektriauto esindust!?
Ma ei mäleta et oleksin garantiiremondi eest kliendilt midagi küsinud! Arve läks edasi peakontorisse, hiljem suured saksad tulid ja garantiiarved üle vaatasid ja kui oli garantiijuhtumid tõestatud, maksid suured saksad esindusele need garantiiremondid koos juppidega kinni, klient ei maksnud midagi! Klient jõi kohvi ja ootas millal tema auto valmis sai! Klient oli lihtsalt kuningas!
Vastupidi,ma olen vahetanud rihma ja muu sinna juurde kuuluva ise ära,samuti lihtsamad remonttööd teen ka ise ära.Miks? mitte et ma kooner oleks vaid meeldib ise nokitseda ja kuna tehinka näppimine ei ole võõras siis miks ma maksan kellelegi x summasi kui võin ise vabalt tööd ära teha ja kokkuhoitud raha eest naisele midagi ilusat osta.Seda muidugi sellisel juhul kui autol ei ole garantiid.Rihma vahetuse eest küsiti mult 8000.- seal sees jupid.tegin ise ja juppide peale läks ca 3000.- ja seega 5000 nagu maast leitud,praegusel ajal ikka päris kobe summa,minujaosk vähemalt.Eks inimesi ja eelistusi on erinevaid: Kellele meeldib süüa teha,kellel tube koristada,kellel ise autot remontida.Pärast kui midagi ****sti tehtud siis saab süüdistada ainult ennast,mitte teeninduse vahet joosta ja oma õigusi nõuda,kuna üldjuhul on ikka teenindusel õigus :) aga võibolla olen ma ise loll ja tõmmatakse ***** lohku.Hea et viimane mulle kaasa tunneb.
Jutt käis uuest autost millel siis vastavalt margist 3-7 aastane garantii, mitte kasutatud autost! Vaevalt küll et sa vahetad garantiilisel autol ise rihma, sel juhul kaotad ka garantii!
Teiseks, igal inimesel pole selleks vastavaid ruume ja tööriistu et ise näiteks hammasrihma vahetust teha!
Kolmandaks, kui esindus astus ämbrisse näiteks hammasrihma paigaldusega, maksab esindus nii uue hammasrihma, rullikute, pingutite eest ja kui asi hullema, ka mootori maksab kinni!
Oli juhus kui esinduses vahetati hammasrihm koos rullikutega, aga mõnesaja kilomeetri pealt jooksis mootor kokku, esindus tellis uued detailid ja remontis selle auto oma kulu ja kirjadega!
Kui sul on kasutatud auto, ära kuku esindusi kohe süüdistama, et nad koorivad sul seitse nahka, sul pole garantiiline auto ja sul pole ka õigust garantiid nõuda! On nüüd selge?
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.