Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kas OÜ Autosõit või Kalju autokool

roland1954
16:48 06.04.2007
Tere,
kumba kooli eelistada ja soovitage eelistatuimas head sõiduõpetajat.
Tänan vastajaid.

Muudetud 06.04.07 16:54

andosdad
14:29 10.04.2007
Kaljus käin ise aga ei meeldi üldse, sõiduaegasid väga vähe-nüüd ootan juba 3nädalat, et saaks sõita.Samuti on sõiduõpetajad vähemalt teatud neist halvad, õde sõitis sellise vennaga nagu Marek, kes närvitseb ja ajab teisi oma mölaga närvi.
kj
21:30 10.04.2007
vaadake ark-i veebilehelt autokoolide kohast statistikat, eksamite läbivuse protsent loeb. samas - kes sõitma õppida tahab, saab igas koolis hakkama; kes ei, see süüdistagu vaid iseend. ise käisin kaljus ja vaid kiidusõnad (y).
Tips2
15:20 11.04.2007
Lõpetasin hiljuti Kalju ja ainult kiidusõnad, sõiduaegu sain normaalsed, ehk mul lihtsalt vedas. Sõitma õpetati küll hästi ja Tallinna hullumeelses liikluses saan ilusti hakkama.
...
12:17 13.04.2007
käin kaljus, klassiruum on ajast ja arust sisustusega, väga väike ja tõeliselt ebamugav on seal 2,5h järjest istuda. samuti on teooriakursus ülerahvastatud ning kõik ei mahugi normaalselt laua taha istuma. ma ei tea, kas autokoolidele on mingid sanitaartingimused ka ette antud, aga kalju koolis on igatahes ainult üks wc ja seegi suht haledas seisukorras :S. teooriaõpetaja on suhteliselt lahe tegelane ja igav ei hakka tunnis, aga kalju ise jättis mulle suhteliselt kummalise mulje. sõiduõpetajat soovitada ei tea, mul endal sattus paras frukt sõiduõpetajaks :S tundub, et suuresti on see kalju kool lihtsalt üles haibitud ja ei usu, et teised koolid palju kehvemad on.
Soovitan
22:24 13.04.2007
... mine proovi teised koolid ka kõik järgi, saad teada. Lihtne ju. Järsku on kuskil Teie kõrgeaususe jaoks privaatne WC kuldpoti ja muude taoliste lisadega. ( ikka täielik lasteaed käib siin kribimas)
Tips2
09:16 14.04.2007
Ei märganud tõesti, et see WC oleks probleeme tekitanud. Rohkem on probleeme olnud teatris sellega, et terve vaheaeg seisa vetsusabas.
Minu arust sai seal klassiruumis küll kõik vajalik ära õpetatud, ma ei kujuta ette, mis seal siis nii väga oleks pidanud olema. Tähtsam oli asi selgeks saada.
Eks sõiduõpetajad on igal pool erinevaid, kõigiga ei ole ka klappi, inimesed on ju erinevad, samas on võimalik õpetajat vahetada. Mulle meeldis, et sai valida erinevate õpetajate vahel ja autod olid ka kohe näha, kes millega sõidab.
Viriseda annab muidugi alati, mul läks natuke üle poole aasta ja kõik eksamid tegin esimese korraga ära. Palju oleneb muidugi endast, mina alustasin nullist ja sain ainult kooli autoga sõita. Keegi ei saa sind õpetada sõitma, sa pead ise õppima ja mitte virisema, et kõik teised süüdi, et hakkama ei saa ja vetsu ei saa ja klassiruum kaasaegne ei ole, sõiduõpetaja pole tasemel ja auto ei sobi, mida iganes.
Ja makstud rahast saab raha maksuametist tagasi ka lisasõidutundide eest.
Vabandust, kui pikk jutt, s... keema ajavad vingujad.

Patrioot
12:17 14.04.2007
Vali Mustamäe Autokool hoopis :)
mezisumm
17:16 14.04.2007
nõustun Patrioodiga :D
Mustamäe Autokool on hea valik! ;)
Kahjuks ikka veel Kaljukas
18:28 14.04.2007
Käin Kaljus septembris 2006st. Ajad on nii harvad kui saab üldsegi olla. Selgelt rahategemise kool. Teooria oli küll hea, ning klassil polnud midagi viga, kuid sõiduõpetajad ülistavad ennast rekkasõidu kogemuste põhjal.
Kui oleks teadnud, et nii kaua läheb, siis ei oleks sinna läinudki, sest oli juhus kus jõuludel ei olnud kuu aega sõitnud.
Vägagi selgelt on aru saada, eteesmärk on raha teha, sest päris tihti tuleb uusi gruppe, kuid kui sõiduõpetaja aegu vaadata, siis need on nii täis kui täis.

Ei soovitaks küll kellelegi, tean küll, et kuidas õpid nii ka saad, kuid olen väga hästi õppinud, ning sõitki hea, kuid kui õpetajad tahavad nöökida, siis nad ka nöögivad- rekkamehed.
Mina...
21:54 14.04.2007
... olen kuulnud, et seal pidi 2-3 endist bussijuhti olema, kes pool Venemaad ja teist niipalju Euroopat läbi sõitnud. Kindlasti on sellistelt midagi ka õppida. Järsku ikka endas asi. Tahad kergelt eksamile - põrud läbi. Nüüd märtsist tuli välja uus eksamineerimise määrus, mis veel karmim kui eelmine. Mütsiga lööma minna ikka suht mõttetu. Sõit võib ju hea olla , aga kui liikluses orienteerumine ikka nõrk ja vigadega, tuleb veel pingutada.
kirss2
18:25 15.04.2007
See sõiduaegade probleem pole minu meelest ainult Kalju autokoolis vaid enamikus koolides Tallinnas. Mul käib praegu üsna palju tuttavaid erinevates Tallinna autokoolides ja tundub, et kõigil on üks mure- saaks vaid regulaarselt ja tihedamini sõiduaegu.
dd
18:55 15.04.2007
Ma näen siis teemas päris mitut mainitud kooli esindaja postitust :D
...
23:56 15.04.2007
mõnel on tõesti nii, et on ainult tema arvamus ja vale arvamus. kirjutasin, mis mind selle kooli juures häirib ja pole sõnagi sellest rääkinud, et ei saa koolis hakkama vms. lihtsalt kuna ise otsustasin ka suuresti tänu rohketele ülistavatele kommentaaridele kalju kooli kasuks, siis tahtsin kirjutada, et pole seal kõik sugugi nii roosiline, kui foorumites kirjutatakse.

to Soovitan: sa ise pole ka vist lasteaiast kaugemale jõudnud, sest elementaarne eesti keele oskus puudub sul täielikult.
...
19:03 17.04.2007
OÜ Autosõit oleks minu valik. Septembri keskel läksin ja detsembri lõpus sooritasin juba kooli linnaeksami. Eksamid tegin nii koolis kui ka ARKis kõik esimese korraga. Sõiduõpetajaks oli Ermo Karilaid. Vahepeal oli küll aegadega veidi probleeme, aga üldiselt leidis mulle alati sobiva. Suve lõpus lähen ilmselt A-kategooriat tegema ja siis ka OÜ Autosõitu.
zdtjj
00:47 18.04.2007
Kalju autokool minuarust täiesti asjalik kool,aga muidugi seda õpetajat kes mind õpetas(ehk margus)teda enam pole,pensionile läks.Marek Päästelit oskan kah soovitada,samas hoidke eemale mehest nimega Arthur(sõidab mercedesega)see mees on ikka täielik tainas.Tean,kuna sõber sõidab temaga.
Mis puutub klassiruumi või wc olukorda,siis mina ei pannudki tähele et miskit viga oleks olnud.......ses mõttes et ma läksin sinna õppima liikluse teooriat,mitte sisekujundust.Pikk jutt sitt jutt,aga mina soovitaksin kalju autokooli küll.
koolitüdruk
21:30 18.04.2007
Käin Kaljus ja väga rahul.
-k-
19:51 26.04.2007
Paljud ei sa ju midagi soovitada kui on ühes käinud...mina käin Kaljus ja seda juba ammusest ajast:d aga ei virise kuna MUL pole võimalust sõitmas käija...olen saanud kolme õpetajaga sõita 2 neist supper ja üks oli minu jaoks suti karm:s aga üldiselt olen VÄGA rahul...
Ps! mu tuttav käis Mustamäe AK ja see ********!!! üks sõidutund maksmata lendad välja...ja sõidetakse ainult paaris linnaosas tuttaval jäi lasnamägi, nõmme- täielikult läbimata... Kaljust sõidetakse kõik linnaosad läbi... mis on supper...
Patrioot
20:08 26.04.2007
Väike adrenaliinisüst hoiab närvid erksad ;)
Ei käi nendes koolides
21:43 26.04.2007
Huvitav mina olen ka ainult mustamäel ja nõmmel sõitnud. Pirita, Lasnamägi ja paljud teised on välja jäänud. Kas siis autokooli ajal peaks sõitma ka mujal? St kas seda tuleks õpetajalt nõuda?
-k-
22:31 26.04.2007
loogiline oleks ju...kas sa ise ei leia et hiljem tahad sa ka mujal tallinnas sõita...ja teistes kohtades on väga palju kohti kus sa ilmselt mis ilmselt kohe kindlasti hätta jääd kui kedagi vana kala kõrval pole. kaljust sõidetakse läbi: Majaka, Lasnamäe/ Maarjamäe; Baltijaama ümbrus/ Pelgulinna; Kadriorg/Keskturu ümb.; Kesklinn/ Tondi; Nõmme/Pääsküla; Kristiine(veskimetsa); Mustamäe/ Õismäe... Ühesõnaga KÕIK...muidugi tähendab see ka seda et ei piisa ainult 40 tunnist...tuleb neid ikka natuke juurde osta samas mul on peaaegu kõik läbitud ja just sai 40 tundi...oleneb kaua platsil passid:D Aga nõudmisest ma ei tea...see on su enda heaolu ja kaks võimalust kas selle eest hoolitseb hea AK või sina ise:)
Ei käi nendes koolides
14:22 27.04.2007
Siis tuleb vist õpetajaga rääkida...mina arvasin, et ongi ette nähtud ainult see kant kus ARK tegutseb, et nagu eksamiks vms.
oipaganas
20:31 03.05.2007
Autosõidus on c klassi mesad :D
samuti ka a, b ja r :D
oi ma nüüd räägin-tüdruk
12:09 07.05.2007
Nüüdseks on minul Õnneks suure tähega load lõpuks käes.
Käisin minagi siis Kalju autokoolis ja kui algus oli päris kõike lubav ja helge, siis lõpuks venis asi nii pikaks et juba kohe.

Esiteks sõiduõpetajatel olid sõiduvihikud puupüsti täis, aega kinni ei saanud panna, ja nii tekkis sõidukordade vahele sageli mitmeid nädalaid. Ja ma ei taha väga kriitiline olla, aga minu kogemus oli Kalju autokoolis väga ebameeldiv.

Kolmandaks sõnaotseses mõttes tekitati olematuid sõidutunde juurde, ja kui ma keeldusin nende eest maksmast, siis öeldi, et kui ei meeldi minge mujale.
Teiseks sõiduõpetaja jäi tundi hiljas 5 minutit ja peakoguaeg lõpetati tund ära ka 5 minuti varem ja selles 5 minutit vähemalt ta täitis pabereid ja kogus allkirju. Seega 15 minutit on tunnist nagu niuhti kadunud.

Ega mul poolepealt ei olnud lihtne ka mujale minna kuna raha oli mastud, pidin selle kõik välja kannatama. Aga minul isiklikult oli jah Kaljuga 2 aastat pistmist ja kogemused on kehvad - Tõesti raha röövlid, lüpsid niikuis said ja kõik teenindajad ja juhtkond toetavad sõiduõpetajaid, ükskõik mida sa ka ei ütleks.
Ei soovita Kalju Autokooli.
...
22:05 07.05.2007
Kui te Kalju Autokoolis õppisite autosõitu sama püüdlikult kui üldhariduskoolis eesti keele grammatikat, siis üldse ei imesta, et teil 2 aastat, palju raha ja aega kulus. Jätkake samas vaimus ja maitske oma istutatud vilju. Hüva maiustamist.
tean ka
14:53 14.05.2007
kalju, ainult negatiivsed kogemused, pressivad vaid raha välja
jah559
20:30 26.05.2007
jah, Kajuga vaid halvad kogemused:(((, ei soovita. Olen 100% nõus, et see koht on rahategemise koht.
e
15:06 06.06.2007
Igaljuhul Autosõit Autokool. Mina jäin väääga rahule :) Pluss neil ka endal oma libedarada.
SS
00:54 20.11.2007
Poleks üldse õnnetu, kui Artuur matsu teeks =)
Pedagoogiliselt on tyyp väga ebakompetentne. À la viskab ookeani ja vaata ise, kuidas hakkama saad. Olen lubadeta sõitnud aktiivselt 3-4 aastat. Saan hakkama, kuid loogiline, et vead tulevad sisse. Võrdub kõik pole briljantne.
Selle asemel, et kätega vehkida ja küsida oma rõvedas eesti keeles, kas on natukene arusaadav ( =D ) võiks asjadest rääkida ja teemad lahti seletada.
Kui keegi läheb täiesti nullist sinna kooli õppima, siis 80-ne sõidutunniga võiks ikka arvestada. Samuti on jamasid sõbral, kes õpib samas koolis, teeb sõite sama õpetajaga.
Üks teine semu omistas liikumispaberid OÜ Autosõit teenuseid tarbides. Ainult kiidusõnu kuulnud. Ise seisukohta ses suhtes ei võta, kuid noh, saate aru- teie endi huvides.
Kalju on aga minu meelest täitsa lahe tyyp. Kahju, et mingi idiootset pläma ajav vanamees 90 prosa tundidest andis.. =( Kahe ja poole tunnise loengu võiks vabalt pidada 45 minutiga =D Katsuge olla no. Nii ikka ei saa. See, et mõned idikad meibi Puiatu erikoolist aru ei saa, ei tähenda, et normaalse IQ´ga inimesed peaks selle pärast norskama.

Kokkuvõtteks- Soovitan Kaljut inimestele, kes pole enda arenemiskiiruses kindlad, kellel on soovi ja tahet maksta väga palju raha väga pika aja jooksul.

Autosõitu soovitan inimestele, kes soovivad, et õpetaja õpetab lühema aja jooksul rohkem, ja arvatavasti ka nendele, kellel pole soovi maksta märkimisväärselt suuremaid summasid õpingute eest.

Palju õnne ja Häid jõule!!

Ja ikkagi ei saa mainimata jätta, et äkki jõuluvana sõidaks foori taga Arturi mesale sisse ja siis põgeneks!!

Parimate soovidega,

SS Grupp
Ütle SS-lane
20:49 20.11.2007
Palju teooriatunde toimub Kalju-s , et pikalt ja kõik peavad aru saama ja palju teooriatunde toimub autosõidus. Kas Autosõidus ei võeta nii, et kõik peavad aru saama ? Mina ei tahagi kiiresti. Tahan selgeks saada. Pole varem tegelnud ja ..Kui Artur õpetab kauem, kui ütled 80 sõidukorda, siis kui palju kulub sõidutunde Autosõidus. Palun vasta, kui tead.
Veel tahaks teada enne kui kooli valin. Kummas koolis on eksamiteks ja reaalseks liiklemiseks ettevalmistus parem, et ka ARK-s läbi saaks ja ise juhina kindel?
lkoi
10:41 21.11.2007
Konkreetne aeg oleneb ikka sinust endast. Kohustuslik on läbida 40 sõidukorda, aga ega keegi sind eksamile ei lase, kui sa ikka väga ebakindel oled roolis. Ise õpin Autosõidus, siiani küll kõigega rahul. Pole ka probleeme olnud sõiduaegade saamisega. Meeldis ka see, et esimesed tunnid on platsi peal, eriti kui nullist alustada.
lubade omanik
11:16 21.11.2007
Autokoolid tuleks kinni panna,sest Tallinnas on juba praegu LIIGA PALJU AUTOSID!Igal kuradi sammul on ****ing ummikud- töölegi ei saa enam normaalselt sõita.Sõitke bussiga või trolliga-pole teil neid lube nii palju vaja!Piisab sellest kui mina ja veel sajad tuhanded autojuhid siin sõidavad.TALLINN EI OLE KUMMIST-SAAGE ARU!!Olen jah egoist aga mul sügavalt poh...!
eelmisele
14:27 21.11.2007
Kui oled mees teisi soovitama bussiga sõitma, siis oleks kena kui sa ise autost loobud ja teistele eeskuju näitama hakkad.
to lubade omanik
14:36 21.11.2007
kui sul on sügavalt poh*, siis miks sa arvad, et teistel sinu jutust samamoodi poh* pole? Koli maale, kui linn liiga närviline sinu jaoks!
teadja
15:18 21.11.2007
to lubadeomanik:
get a life! kobi oma kapsalehe alla tagasi ja ole seal kui ei oska aega planeerida ja peab ikka mustakalt kesklinna oma autoga ronima...
las inimesed õpivad ja valivad kooli, kus omale sõiduoskusi hankida.

to Ütle SS-lane
vaata arki lehel koolide statistikat.... saad teada nii arvudes ja statistiliselt milline kool siis tegelikult parema ettevalmistuse annab.

Muudetud 21.11.07 15:19

to teadja
15:52 22.11.2007
ma saan aru ,et teadja on kapsauss kuna soovitab kapsalehe alla minna.Ma ei kujuta küll ette kuidas kapsauss autoga sõidab :)) või on tal lihtsalt kade meel,et mina oma autoga roomavast kapsaussist mööda lähen...
teadja
16:14 22.11.2007
OT:
5+ eelmine, loodan et tuju muutus paremaks, arvasidki ära, et kapsauss olen, tubli, väga tubli. Mis seal ikka, eks igaüks vaatab asja oma mättaotsast, kahju kui mõnel see nii pilvedes asub, et kogu maapealne tegevus jääb märkamatuks tänu sompus ilmadele.

Muudetud 22.11.07 16:17

to teadja
11:36 23.11.2007
mätta otsast võib küll kapsausse leida ning nagu ma aru saan oled sa veel pilves kapsauss:))).Lõpeta see "kommi" tarbimine ja sa näed ise,et ilmad polegi enam nii sombused:))))
z
08:19 24.11.2007
soovitan autosõitu! normaalne kool, nii asjaajamine kui õpetajad.
Nii ja naa
20:10 25.11.2007
Suvel oli vabaduse puiesteel mingi remont ja kiirus oli piiratud 30km/tunnis. siis sõitis seal mingi tume, kollaste kirjadega Autosõidu mesa nii 20-nega esimeses reas ja kõik kes temast teisest reast möödusid näitas ta rusikat ja proovis ette keerata pigem rammida. See halli päine päss sellest auto koolist normaalset muljet küll ei jätnud. Võibolla oli tegu mingi endise paldiski maante auto kooli töötajaga.
Eve Lõhmus
22:19 22.10.2008
Igatahes, mina Olen praegu OÜ Autosõidus ja õpsid, kellega kokku puutunud, on täitsa head. Alustades Oliver, Saupõld ja Einar :). Eile tegin linnasõidu eksamit ja nii õnnelikult, et mina olin peateel ja üks **** sõitis meile kõrvalteelt külje pealt sisse. Täna tegin eksami uuesti. Kuigi ehmatus oli päris suur ja no mingid peavalud, palavikud ja turvavöö marraskile hõõrunud nahk on need, mis ma eilsest koksust sain. Vaene õps, tema poolt sõideti sisse. Kusjuures ma pole kindel, et kui see minu poolt oleks tulnud, kas ma oleksin suutnud täna uuesti sõita. Aga no homme ARKi aegu kinni panema. Täitsa tore aeg on olnud:)
misjamavärk
22:26 22.10.2008
autosõit on mõttetult kallis kool
Eve Lõhmus
22:33 22.10.2008
Ma ei ütleks, mina sain soodukaga, alustasin auggusti alguses ja see maksis 5000 eeku. Võtsin peale kohustuslike tundide veel 4 sõidukorda, noh eks enne ARKI peab veel paar võtma, aga kokkuvõttes soodsam kui Tallinnas ja eks oleneb ka sellest, kuidas ise sõidad ju.
Tallinna sõiduõpetaja
00:23 24.10.2008
Tule sõida 2*2= 50 min Tallinas, ja saa hakkama tipptunnil ka HAABERSTI ringristmikul, siis tule keksima, et oled valmis autojuht. Autojuht oled siis, kui oled valmis sõitma suvalisel ajahetkel nii Euroopas, Scandinaavias,Lõuna-,või- põhja Ameerikas. Ülejäänu on vaid enesepetmine. Saa täiskasvanuks, ja tule jalgadea maapeale.
Eve Lõhmus
19:13 27.10.2008
Eks iagüks sõidab seal, kus hakkama saab. Mina ei ole öelnud, et ma olen valmis autojuht. Teiseks, sõiduõpetyaja nii ei räägiks;) pane ikka teinekord oma nimi ka, kui nii julge oled, Atoõpetaja!
Keegi222
19:16 27.10.2008
Oma kogemuste põhjal Kaljut ei soovita. Autosõit kooli kohta ei tea. Aga julgem soovitada Hajat.
Endine Kaljukas
19:27 05.11.2008
12.09 @ 07.05.2007

Tervist! Ka mina kaisin Kaljus ja uldiselt ei jaanud ma rahule.
Ei hakka kogu stooryt siia kirjutama aga minul oli yldiselt sama case nagu tydrukul, kes kirjutas siin teema @ 12.09, 07.05.2007, et tund algas hiljem ~5min, lopetati varem ~5min, opetaja kooris korval istemel 6una ja s6i, vahest haarast s66mise k6rvalt ka rooli pihku...Tegin sealt minekut. Ja 6igesti tegin. Sest nagu ytleb yhe panga reklaam, et "Et vahetus 6igel hetkel teeb head" Siis minu heaks tegigi vahetus head!
Pimp22
17:04 19.02.2009
Rääkige Kalju`kad viimaseid kogemusi koolist!
'k
19:13 19.02.2009
soovitan autosõitu.
kk
00:56 20.02.2009
Eks Autosõidu tegelased ikka soovita enda oma :-)
zzzzzzzzzzz
00:22 22.02.2009
Kaljusse kyll ei soovita.. mine oma kooli omasse. Tuleb sama, aga kordades odavam
zzzzzzzzzzz
00:22 22.02.2009
Kaljusse kyll ei soovita.. mine oma kooli omasse. Tuleb sama, aga kordades odavam
Silverrr
10:56 22.02.2009
Olin kaks kuud tagasi Haja-s. Super. Õps oli Arsen. Soovitan kõigile!
to: Silver poiss
12:25 22.02.2009
Ja nüüd oled otsapidi ARKis? Kuidas ARKis läheb?

Küsin seepärast, et ARKi teooria tegin ühekorraga, aga sõidueksam ei läind hästi esimene kord :S. Arsen oli ka mul õpsiks.
Kalju autokooli õpilane
15:08 01.04.2009
Minu arvates on asi Kalju autokooliga selline kahe otsaga: olen läbi sõitnud kõik linnaosad, ringristmikud on nii peas kui olla saab, enda arvates olen üsnagi normaalne sõitja (kursuse lõpetaja kohta). Vähemalt olen endas kindel, et julgeksin Tallinnas sõita. Kuid samas - nüüd leiab mu õpetaja erinevaid põhjusi, miks ma peaks veel sõidutunde juurde võtma. Tundub, et ma ei lõpetagi seda autokooli iial. Arvan, et kui oleksin läinud mõnda teise autokooli, oleks mul load juba ammu käes.
parm..
00:43 05.04.2009
üsangi normaalne sõitja - kas arvad, et ARK laseb läbi üsanagi norm tegelasi? Miks autokool oma nimega peaks riskima selle nimel?? ammu load käes - kas sa tahad õppida sõitma, või tahad lihtsalt paberit, sest arvesta, kui hakkad üksi sõitma, siis muutud nii või naa lohakamaks juhiks!
A-kat olemas
01:05 05.04.2009
Sai ka A-kat ära tehtud ja seda just Kaljus. Ja saan öelda ainult head. Rattad head, varustus hea ja ka õpetajad tasemel. Kusjuures Kaljus sain lisaks tavapärasele õppele, ka veel väga palju muid kasulikke sõiduvõtteid teada, mis praegugi selgelt meeles, kui oma kaherattalisega mööda Tallinna tänavaid vuran.

Kõigile kes arvavad , et nad on piisavalt tublid ja kõvad sõidumehed, aga õpetaja ei taha sellest aru saada ja üldse on kõiges süüdi autokool ja Ansip. Siis arvatavasti olite põhikoolis kolmemehed ja süüdistasite ka ainult õpetajaid.

Tegelikult tasub kuulata mis Teistel öelda on. Reeglina on ikka õpetajad targemad kui õpilased.
nii..
19:37 26.06.2009
To: Kalju autokooli õpilane

Kalju autkoolis tehaksegi nii, olen Sinuga täiesti nõus. Võib pikalt seletada sellel teemal, et see on vägaväga hea, kui sul kõik tallinna ristmikud ja asjad peas oleks... aga tegelikult saab sõidu ja load ka lihtsamalt (ehk kiiremini, vähema rahakuluga).
Ehk siis, kõik, kes te soovite et teil kõik ristmikud kümme korda läbi oleks kulutatud, ka need, mis asuvad kuskil Maarjamäel näiteks ja teil ei ole midagi selle vastu, kui kulutate selleks meeletult oma aega ja raha,.. siis palun... Lõpuks õpid ikka sõitma, kui load ja auto olemas.
Ma ei taha sellega öelda, et õige oleks ARK-i minna ettevalmistuseta, vaid seda, et ettevalmistusi on erinevaid, ka sellise autokooli ettevalmistusel ei ole midagi viga, kes ei vii sind mitukümmend korda kuhugi Koplisse või Piritale... ehk siis kohta, kuhu Ark niikuinii ei lähe.. Sellepeale võib jah öelda, et seal peab ka oskama sõita,.. AGA, kui oskad sõita seal, kus ark eksamit teed, siis oskad ka neis paigus...
cif
19:11 28.06.2009
nõus viimasega. Sellepärast keelasingi vennal Kalju mõtte ära. Mis mõte on ronida alguses lasnamäele? Võin öelda, et alguses ei saanud seal suurt midagi aru, kuid kui nüüd load juba ligi aasta olnud, on seal lihtne sõita, sest liikluse "loogika" selge.
Ma olen seda meelt, et autokool peaks õpetama sõitma ja kui näeb, et hakkab looma, siis võtme marsruute eesmärgiga, et õpetada ARKiks. Kui load käes, tuleb ülejäänud ise.
Kaljus "tehakse liiga palju raha" minu meelest. Hoolimata sellest, et õpetatakse hästi, lihtsalt rahast hakkab kahju.
just nii..
20:56 29.06.2009
... ja sellele ei viita mitte ainult see, kui palju ja mis kohtades sõidetakse vaid ka muud tingimused, mis seal on. näit. teooria läbisaamise mõttes. (kehtib 2 nädalat ja vaid korra nädalas saab teha ja küsimuste/vajalike õigete vastuste suhe minuteada kõige karmim tln - annab venitada ka sealt)
Rahul
14:36 15.07.2009
Julgen soovitada kalju autokooli. Kuigi eksam pole samadel marsruutidel, kui koolis sõitsime, oli eksam probleemideta.
venus009
12:16 14.09.2009
Julgen julgelt soovitada kalju autokooli. Ise seal käisin ja nüüd olen ARK-is sõidujärjekorras.
Sõiduõpetajaks oli Marek. Jutukas mees, aga ei riidle, ei nähva. Seletab sõidulõpus ilusti asjad lahti.
Aga eks teooriaga on nii, et kui teooriat annab kalju ise on kõik väga ok, kolm tundi läheb lennates, teeb nalja jne. Ent teine õpetaja, nime kahjuks ei mäelta, ei suuda õpilasi endaga kaasa viia ja aeg muudkui venib ja venib. Aga üle elasin :)
Jah, kalju autokool on teistest tunduvalt kallim, ent hinna ja kvaliteedi suhe on neil paigas :)
Kalju Autokooli õpilane
18:10 08.12.2010
Kalju autokoolis on asjaajamine täiesti lootusetu. Teavitamine eksamite, esmaabi ja arvelduste koha pealt on täiesti puudulik. Nii Kalju ise kui see sekretär ülbitsevad täiega. Jooksutatakse täiesti ilmaasjata iga paberi pärast. Igas asjas on õpilane süüdi. Kalju Autokoolist on raske saada arveid, kuna tahetakse vist pigem musti makseid. Õhtuseid õppesõidu aegu on pea võimatu saada. Ainult nädalavahetusel ja päeval saab. Teooriaosa mida Kalju annab on suures osas enesekiitmine ja mees kes igal võimalusel toonitab, et on psühholoogiat õppind ei oska isegi Sigmind Freudi nime õigesti kirjutada. Sõiduõpetajad on täiesti OK ja õpetavad hästi. Soovitan kõilil eemale hoida kui ei soovi probleeme.
To: Kalju kooli õpilane
19:16 08.12.2010
Ei tea Autosõidu kohta midagi õelda, aga foorumites tehakse kõvasti maha, ise proovivad seda ilustada, nagu sealt välja tuleb. Olen lõpetanud Kalju Autokooli pool aastat tagasi ja see jutt, mis sa kirjutad on mulle väga võõras. On teada, et täiuslikku inimest pole olemas, nii ka sinule sobivat autokooli igas osas. Eestis lasti nädal tagasi hulga uusi sõnu kasutusele ja ega sa pole nendest tuttsik. Neid on meil palju, muidu poleks seda sõna vaja välja mõelda. (Tuttsik- uinuv/ magav inimene). Võin julgesti kiita ja soovitada!!!!!!
To: ...
19:34 08.12.2010
Tahad normaalselt laua taga istuda ja Kalju Autokoolis ei mahu, võin sulle õelda, et käin Autosõidus koolitusel (küll mitte Tallinnas), aga meil ei ole ühtegi lauda, kõik konutame nagu kanad ja kukked õrrel. Kui teed valikut, siis uuri kuidas Teil seal on. Kolm tundi õrrel istuda on äärmiselt ebamugav!!!
Silver Aia
23:03 08.12.2010
Mõttetu on anonüümsete kommentaaride põhjal autokooli valima hakata. Kui tahad kooli valida, siis küsi oma tuttavate käest. Foorumis elatakse välja oma solvumisi ja saamatusi ning alaväärsuskomplekse. Adekvaatset infot siit ei saa.
Õppesõitja Kalju autokoolisool
09:16 09.12.2010
Kas teilt ka on tahetud Kalju kooli poolt sularahamakseid ilma arvet väljastamatta?
Õppesõitja Kalju autokoolisool
09:22 09.12.2010
Sinusugused ongi kõigega nõus kui müts pähe tõmmatakse igate moodi pole ime, et oled kõigega nõus ka Kalju Autokooliga. Kilienditega suhtlemisstiil Kaljul ja tollel Heldil lootusetu. Nada jahvatavad oma ja ei kuula isegi mida räägid. Arveid ei väljattata ettemaksu nõutakse suuliselt teatatud summades ja soovitavalt sularahas. Et mitte liiga ühekülgseks jääda siis sõiduõpetajad on normaalsed seal.
x
00:17 14.12.2010
Kalju Autokoolis kõikide maksete pealt saab deklaratsiooniga tagasi tulumaksu. Millega ei olda rahul?
k
21:40 16.12.2010
Vastus rahulolematule.
Kalju Autokooli õppetöö korralduses ei ole üllatusi.

Vabandame, kui meie töös on pidanud keegi pettuma.
Oleme andnud endast parima.

Juba esimeses loengus lepime kokku eesmärgid, reeglid ja vastastikused õigused, tegevuskava ja õppekava täitmise tingimused.

Kursuse ja esamaabi koolituse läbimiseks, kursuse eest tasumise ja tulude deklaratsiooniga seotud informatsiooni teeme teatavaks esimeses loengus
-suuliselt, aga ka igale kursuslasele
-kirjalikult infolehel
-kodulehel.
Kes ei saa osaleda esmaabiloengus,
nendele asitame kordusloengute ajad kokkuleppe kohaselt autokooli tahvlil.
Kui midagi jääb selgusetuks, on võimali helistada üldtetefonile 6701089, esitada küsimusi aadressil www.kalju@kaljuautokool.ee või tulla edaspidiste kokkulepete sõlmimiseks autokooli vastuvõtuaegadel.
Meeldivat koostööd soovides
Kalju Aun
Aa
20:27 17.12.2010
Hindan Kalju Autokooli, kes julges oma nimega välja tulla. Kui valin Tallinna Autokooli, siis astun kahe kuu pärast nende juurde õppima. Teistele autokoolidele soovitus, reklaamige ennast isikult.
ma pole teind
02:35 18.12.2010
Mis sa nüüd poiss selle oma nime all mõtlesid, et kui kunagi suurde linna tuled, siis lähed sinna kooli õppima või? Sinna kus omanik isegi oma meili aadressi kirjutada ei oska või? Sinna kus esimeses tunnis lepitakse kokku eesmärgid? Ma nüüd küsiks, mis eesmärgid? Kui ma tulen sinu juurde Kalju, siis mul on üks eesmärk - saada juhiluba, sul on mõni teine või?
Vastastikused õigused- mis see tähendab? Kas sul Kalju on mingid õigused minu üle või minul sinu üle? Õppekava täitmise tingimused lepime ka kokku või - tahad sa sellest hr. huubelmanniga rääkida? Ma ei saa kahjuks kirjutada enam ühegi mnt ameti ametniku nime suure tähega - vabandan - arvuti ei võimalda, ta on minust targem..
Vaata Kalju - hea et sa nii vastad, aga püüa seda teha veidi professionaalsemalt, see siin on üks suur hämamine.
Moded võivad minu teksti kustutada, kui see tundub olema ebaõiglane või riivab mõnda lugupeetud inimest, avaldasin Eesti kodanikuna oma arvamust.
Üks Q est
18:43 18.12.2010
Alati, kui valite kuhu autokooli õppima minna, siis võrrelge ARK koduleheküljelt läbisaamise statistikat. Need on seal olemas aastate lõikes. See on sinu jaoks kõige tähtsam, sest mõni käib kümneid kordi ennem, kui läbi saab. Olgugi, et autokool reklaamib, et neil on kõige paremad õpetajad, autod ja õppevahendid, kuid puudub hea lõpptulemus.
Cab
12:43 19.12.2010
A poh, jätke see Kalju nokkimine. Igal ühel on omad puudused ja Kalju vaevalt, et sihilikult soga ajab.
ARK statistikat võite vaadata, aga see on veits aegunud info. Ja värsket enam avalikkusele ei suunata. Satistikast veel - üks minu tuttav kirus maapõhja suht hea statistikaga autokooli Odium, kus sõiduõpetaja läks tänaval mingile jalgratturile rusikatega kallale, kes õppeautole kogemata ette sõitis ja röökis avatud autoaknast: "idinaahui" inimestele, kes tema arvates eeskirja rikkusid.
Saad jah hea sõidukooli ja raudsed närvid, kool hea statistika aga mingi pervo talumise hinnaga?
mis vastus ?
20:22 20.12.2010
Tuleb välja, et tundides nalja tegemine on teile tõesti mõnus, sest raha tiksub sisse. Õpetaja teab, et meie koolil on head õpetajad, autod ja õppevahendid ja järelikult ei pea ka pingutama mingi lõpptulemuse pärast. Miks pingutan, kui meil on ju kõik nii hea? Õpilasena ootan ka lõpptulemust. Arvate, et autokooli hea läbisaamine AKR-s tehakse mingi pervoga, siis eksite rängalt. SEE ON HEA KOOSTÖÖ TULEMUS!
Cab
22:27 21.12.2010
Ja ongi hea koostöö tulemus, nõus!
Mu point oli selles, et mingi perv-õpetaja suudab õpilase ilmselt ka hea statistika osaks muuta. MINA aga eelistan meeldivat õpikeskkonda ja õpetajat, kes ei vehi rusikatega ja rõvetse. Pigem maksan selle eest rohkem.
Nalja võib tunnis teha, see ei välista head tulemust kui õpetaja teab MIDA rääkida ja MILLAL rääkida. Surmani ära tüütavalt igava jutuga vana peer on sama õudne kui ropendav ja tõmblev sõiduõpetaja.
K
15:03 24.12.2010
Uus liiklusseadus § 16. Liikleja kohustused (vastastikuste õiguste ja kohustuste täitmist harjutatakse juba autokoolis) § 16. Liikleja peab olema
- viisakas ja
- arvestama teiste liiklejatega ning oma käitumises
hoiduma kõigest, mis võib takistada liiklust, ohustada või kahjustada inimesi, vara või keskkonda.

Viisakus ja õiged hoiakud saavad alguse lapsepõlvekodust ja ned saadavad meid ka liikluses.

Paku teistele seda, mida ootad teistelt.

Autokooli õppe-eesmärgid nii teooria-, kui sõiduõppes
1. LIIKLEMISOSKUSE OMANDAMINE
2. LIIKLEJATEVAHELINE KOOSTÖÖOSKUS ( liigelda ohutult ja teistele meeldivalt). Haakub uue liiklusseaduse § 16 -ga
3. JUHI TOIMETULEKU OSKUS MITMESUGUSTES LIIKLUSOLUKORDADES
4. OMA LIIKLUSKÄITUMISE ja VÕIMETE HINDAMISE OSKUS, ENESEKRIITIKA (Teinekord on inimesel hästi arenenud kriitikameel, kuid nõrgalt arenenud ENESEKRIITIKA. Õnneks on see arendatav)
5. JUHI OSKUS VÄLTIDA RISKI - SUJUV JA ÖKONOOMNE LIIKLEMINE
Õppe-eesmärkide saavutamine eeldab vastastikust austust ja soovi teha koostööd.
Häid jõule
Kalju Aun
viis+
22:21 26.12.2010
Soovitan Autosõitu, sest seal õpetja veedab lõbusalt sinuga kolm tundi ka üksinda, kui trehvad sellisesse gruppi, kus rohkem õppijaid ei ole.
Toivo Laas
22:20 05.01.2011
Pooldan täiega Kalju kooli. Ausalt, ei saagi aru, miks härrasmees peab tohmanite ees ennast õigustama, mehe nimi räägib enda eest. Parimat normaalsetele, t
Paganas
13:28 06.01.2011
Mis nimi see on mis räägib?
Ammune lõpetaja
16:54 21.06.2012
Julgen vabalt soovitada Kalju Autokooli. Endal oli õpetajaks Raivo, aga olen kuulnud et ka teised õpetajad on tibens tobens.

Aga ettevaatust! Lootes, et sealne sekretär (nime kahjuks ei tea, vanematsorti daam") seda näeb, ütlen, et selline teenindus ei kõlba küll mitte kusagile. Suhtumine tema poolt minusse nagu kõntsa, olgugi, et olen korduvalt jätnud õigel ajal sõidutunnid maksmata, üritan temaga endiselt suhelda võimalikult viisakalt. See "daam" on küll tekitanud vajaduse sellest koolist võimalikult kiiresti lahti saada.

Kalju on ka igavene nokkija ja kipub mõnikord liiga isalikult käituma, aga väga hea sõiduõpetaja ja muidu normaalne mees.

Soovitan.
Ammune lõpetaja (registreerima
10:12 02.07.2012
Igal asjal ja probleemil on rohkem, kui üks pool.
Kui on inimesi, kes viivitavad arvete tasumisega, siis on ka neid, kes jätavad arve hoopiski tasumata.

Kui heaks õpetajaks nimetatud õpetaja kirjutaja arvates "nokib" ja see on seotud juhikandidaadi liiklemisoskuste arendamisega, siis see saab olla vajalik.

Kui osapooled peavad kinni kokkulepetest, pole vast ka nimetatud probleeme.

Vabandame, kui autokooli töötajad eksisid.
Kalju Autokool

Kalju non
11:33 18.09.2013
Jah, ruum on väike, kitsas ja ebamugav. Sõiduõpetaja Raivo on tõeliselt meeldiv kuju, kuid seda ei saa kohe kindlasti öelda Kalju enda kohta. Ausalt öeldes ei ole ma eales nõnda ebameeldivat inimest kohanud.
E.H.
02:24 13.01.2014
Kui fataalsed vead või puudulik õppe kõrvale jätta, siis tegelt pole vahet millisesse autokooli minna. Antud temaatika puhul ei sea ühte paremaks kui teist. Pigem sõltub see ikkagi omavahelisest arusaamisest.
Ise olen endine Kaljukas ja kui interneti uskuda siis tõsise maapealse põrgu läbi teinud, ehk siis sõiduõpetajaks Silvar. Reaalselt ütlen aitäh takkajärgi mõlemale, ehk siis Kaljule, kes põletas mind läbi koolieksamilt ja ma läksin Tallinna ARKi täiesti 0 närviga (sõit on sõit ja esimese korraga) ja pani mind mõistma, et tegelikult igapäev on liiklus üks suur ARK eksam, ja Silvarile, kelle pedantlikud nõudmised, õppetemaatika rohkem kui ARK eksam ja vahvad jutud on mind siian aidanud väga suurel määral. Samas ma ei kiida Kaljuautokooli, vaid lihtsalt nendin fakti, et minule sobis.
On ka kogemusi teiste autokoolidega ja paraku tõden, et kõigil on omad puudujäägid, ehk siis kellel on ainult toolid reas ja pole laudu, koht kus õpetaja jaoks on kogu õppe üks suur nali jne..
Tehnoloogiainimesena tahan öelda, et kõikidel autokoolidel on arenguruumi rohkem kui küll ja eks teinekord valitud näited jätavad soovida.
Samas, autokoolide ja koolituse eesmärk on jätta ellu ja vigastusteta kõik kes liikluses osalevad. Nii, et soovitan valida selle kooli kus ennast mugavaklt tunned ja klapp tekib, ja alati on ju ennem lepingu sõlmimist võimalus küsida ja paluda näidata, et millised on õppetingimused jne..
Head õppimist!
stammer
09:23 13.01.2014
*Samas, autokoolide ja koolituse eesmärk on jätta ellu ja vigastusteta kõik kes liikluses osalevad. *

Kui see vaid nii oleks, siis oleks meil avariisid kordades vähem. Peaeesmärk on ikka raha teenimine!
õpilane kiir
10:35 13.01.2014
Kalju Autokool on loomulikult Tallinnas parim
aga e-autokoolitus pakub täna tasuta sõidutunde ja B-kategooria maksab ainul 160.- valiksin ise odava variandi.
Kahtlane
10:43 13.01.2014
K autokoolis käib enamuses musta raha pesemine.
kolmele viimasele
22:39 13.01.2014
Jaa, autokoolides käib kõva rahateenimine ja rahapesu. Kui bensiin ja auto soetamise kulu tunnitasust maha arvata, jääb alles 4(loe: neli) euri, millest riik tahab nüüd veel maksu. 1,33 sotsiaalmaksu, 2,67 euri jäi alles. Sellest läheb tulumaks maha, palju alles jääb? Päevas tuleb kobe 17 euri palka. Kuutasu 340 euri, ihaldusväärne töö, eks ja saab veel sõimata, nagu näha, selliste käest, kel pole raha autokooli jaoks. Elu nagu lill.
Tasuta sõidutunnid... Kas järgmiseks tulevad tasuta lõunad ja tasuta taksosõit? Eksitava sisuga reklaamid on ju nii vana nali, et ei aja isegi muigele. Aga eks elust arusaamised erinevad veidi inimestel.
Hakake aga jukgelt ise ka sõiduõpetajaks, kuna piimajõgedel ei paista lõppu olevat. Soomlased muuseas tahavad siia õppima tulla, veel ei lubata ilma sissekirjutuseta, aga seal maksab kursus 2300.- Ei saa aru, mida eestlased vinguvad.
Keegi Silvar
19:05 25.01.2014
Tänud Sulle Eda. Nüüd saad vast aru,kui üksinda sõidad, miks ma nii nõudlik olin. See oli selleks, et üksinda sõites ellu jääksid. (vastus kirjutisele E.H)
Meil kõigil, sealhulgas ka kom
22:42 19.04.2014
Meil kõigil, sealhulgas ka kommenteerijal ... omad võimed, võimalused, soovid ning vajadused.
J
15:03 16.06.2014
Kaljut ei soovitaks küll kellelegi, aga kui ikka olete raha peale väga vihased ja satute sinna, siis edu ja külma närvi teile.

Teooriat andsid minu ajal Kalju ja keegi A tähega mees, kes oli vana rekkeajuht. A tunnid olid meeldivad ja kunagi ei hakanud igav, aga Kalju, see oli õudne. Igav ja ennast kiitev jutt, iga tund algas sellega, et tema on psühholoogiat õppinud. Samuti käskis kõigil mingid raamatud osta, maksmine oli muidugi sulas.

B-kati õpetajaks sain Silvari. See on ka ainuke positiivne mälestus Kalju autokoolist. Mees teab, mis mees teeb ja õpetab korralikult sõitma.

A-kat andis Kalju ja Kalju vend/sugulane vms(vist oli Ülo). Kaljuga sõidud olid talutavad, arvestama peab, et iga 5 min tagant karjub sulle kõrva, et karu või jänes jookseb tee peale ja kui sa nüüd kohe peaga kolme ringi ära ei tee, siis saad järgmised 5min loengut, kuidas sa oleksid juba surnud ja siis hakkab otsast peale. Ülo(kui see oli ta nimi) tunnid oli täielik ajaraiskamine: peale ristmiku läbimist küsib sult, et kas sõitsid õigesti, sest tema luges viimati LE 1990a ja pole uue asjaga kursis. Peale sõitu uuris kellega ma B-kati sõidan, kui vastasin, et Silvariga, siis tuli vastuseks, et juu sa siis ikka sõitsid õigesti.

A- ja B-kat läbisin minimaalsete tundidega ehk siis B-kat 40 ja A-kat 20 sõidutundi(vana LE ajal), samuti sain teooriast esimese korraga läbi ja siis läks asi huvitavaks. A-kat "eksami" päeval juhtus mulle jälle Ülo, viis mu Hiiult Maksimarketini, lasi ümberpöörde teha ja siis avastas, et tal kuskile kiire, sõitsime Hiiule tagasi, pani paberile autogrammi ja eksam oli sooritatud. B-kat oli Kaljuga järgmisel päeval, kes siis avastas, et ma lisatunde polegi võtnud, kohe alguses uuris, et äkki jätame ikka eksami ära, et sa niikuinii ei läbi seda, sest sõidukogemus on liiga väike. Sellega ei nõustunud ja soovisin eksamiga jätkata. 10min pidin uurima autot ja iga asja talle lahti seletama, siis lasti rooli. Peale eksamit hakkas jutt pihta, et ikka nii ei saa, väga vähe olete sõidutunde teinud ja tema ei julge riskida ja pead veel sõitma, samas ühtegi viga mulle ette ei heidetud. Peale seda helistas kohe Silvarile ja tegi talle selgeks, et nii väheste sõidutundidega ei tohi kedagi läbi lasta. Sai siis Silvariga kokku lepitud, et võtan 2 sõidutundi, tegin need ära, Silvar oli rahul ja soovis edu eksamil. Helistasin Kaljule, et eksamit kokku leppida, siis saadeti tuimalt pimedasse kohta ja öeldi, et ma pole eksamiks valmis. Sellega rahul ei olnud ja kool jäi aastaks pooleli.

Kui jätkamissooviga tagasi läksin, siis hakkas sekretär pihta, et nüüd on nii ja nii palju vaja maksta, lisaks on vaja see ja see uuesti teha, raha taheti sulas ja tsekki ei saanud väljastada, sest paber oli otsas. Sellega ei nõustunud ja lubasin järgmine nädal tagasi tulla. Kodus vaatasin kõik arved üle ja tuli välja, et olin korduseksami ära maksnud ja seega oli kool mulle võlgu, mitte mina neile. Selle peale öeldi, et mina sõida siis selle raha eest. Paningi end sõidutundi jälle kirja(sõiduõpetaja huvides jätan tema nime mainimata) ja esimesel sõidutunnil kohe uurisin, et kuidas olukord on, sain vastuseks, et mine parem kohe ära, enamus sõiduõpetajaid on ära läinud, kooli tulemused nii palju langenud ja Kalju enam kedagi eksamilt normaalselt läbi ei lase, vaid pead ikka 2-3 korda käima. Seega otsustasin paberid välja võtta, läksin teise autokooli, kus tegin eksamid ja sealt läksin otse ARKi. Kõik eksamid tegin esimese korraga ära.

reklaamimees alati
16:17 16.06.2014
Küsimus on täiesti kohatu. Mõni autokool otsib lolle ja teeb odavat reklaami endale nagu alati.
Kalju Autokool on ikka päris autokool aga teised on rahamasinad või naljanumbrid. Kalju Autokoolist paremat ei ole kindlasti olemas.
kolmele...
09:18 18.06.2014
siin kumas läbi, et E-koolitus odav ja keegi kohe jookseb sellepärast ainult sinna. Mul tuttav käis ja rääkis õudukaid. Jah sai miskit algul odavalt, aga lisatundideta ei saa eksamile ja lisatunnid 2 korda kallimad, kui teistes koolides ja kui märkad et miskit valesti ja tahad kooli vahetada, siis pead veel lepingu katkestamise pärast maksma 50 euri. Aga edu lihtsameelsetele, arvestage aga edaspidigi, et pealtnäha ilusa luaduse sees on alati mingi konks.
Kas jälle tellitud või pahatah
13:48 26.06.2014
Tundub olevat õige meenutada endist kommentaari all.

Meil kõigil, sealhulgas ka kommenteerijal ... omad võimed, võimalused, soovid ning vajadused.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte