Autondus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Edevad linnud

Kärss
20:21 06.07.2019
Foorumis on teemasid kassidest-koertest ja ka lindudest, aga mitte päris selles kontekstis. Mul selline naljakas probleem, et linnud käivad osadel autodel end küljepeeglist vaatamas ja reageerivad oma peegelpildile nii, et situvad seejärel terve ukse täis:) Pildi panin punasest autost, kaks ülejäänud linnumagnetit on sinised. Põhjus, miks just need autot, tundub olema vaid selles, kuidas paikneb peegel uksel oleva klaasitihendi suhtes, kuhu on linnukesel hea oma küüned taha lükata ja siis peegli ees edvistada. Enamus edvistajatest on põldvarblased (mitte linnas levinud koduvarblased) ja ainus lahendus probleemile on olnud kilekotid ja vanad "sokid", mis hoovis parkides kohe peeglitele peale tuleb tõmmata. Lindudel oleks nagu sõltuvus peegli osas, sest kui näiteks koju saabudes on vaja midagi kiiresti tuppa (külmkappi) viia, on õue tulles juba esimesed sitalärakad ustel. Ükski linnupeletaja ei tööta, sest lind harjub nagunii kõigega - peeglite probleem on aastaringne, kuid marjade söömise probleem ajutine ja seal saab need loetud nädalad kõikmõeldavate hernehirmutistega suurepäraselt hakkama. Ega ma siin nõu küsigi (kui keegi pakub, kuulan huviga!), aga see on nüüd ainus asi maailmas, kus ma automaatselt kokkuklapitavatel küljepeeglitel mõtet näen. Õnneks puudutab see vaid üksikuid autosid ja varasemalt pole väga häirinud, kuna need juhtunud olema vaid mingiks hooajaks ostetud autod. Praegu on aga see peeglite peitmine üsnagi igapäevane tüütu tegevus, neid autosid samas müüa kah veel ei tahaks...
edev lind
20:49 06.07.2019
Miks peaks linnud ennast peeglist vaatama,ons sellel mingi seletus?.Kas oled ise näinud pealt kuidas nad ennast vaatavad ja siis häda teevad.Äkki satub juhuslikult õhust lennates.
edev lind
20:58 06.07.2019
Pakkusid ise parima vastuse ka(kokkuklapitavad peeglid) iga kord midagi peale mässida jube tüütu tundub.Äkki siis näevad ennast uste klaaside peegeldusest.)
Mahno3
15:24 07.07.2019
Elan ka maal ja oman peeglitega autosid. Sõltumata autost pole keegi end imetlema ja pasanteerima tulnud. Valikut on nagu olnud....erinevate tootjate sõiduautod, kaubikud, maasturid... Tsikkel seisab ka õues teinekord, ei peida sellelgi peegleid, kuigi paagi peal oleks ju eriti mugav promeneerida.
allemann11
15:51 07.07.2019
Häda pole minu auto peale tehtud. Küll aga meeldib linavästrikutele käia "vaenlast" toksimas ja tema peale karjumas. Ehk sätivad end istuma ja toksivad peeglit üsnagi agresiivselt.
63amg
16:08 07.07.2019
ka minul on sel aastal sama probleem.võibolla sellest,et parkisin teise koha peale.kui enne parkisin ida-lääne suunal,siis praegu põhja-lõuna suunal.asukohta muutsin ka u.50 meetrit.ei tea,eks paistab.minul muidugi selline albatross pole käinud ,nagu sel punasel masinal,vaid väiksed linnud
Kärss
12:03 09.07.2019
# Kas oled ise näinud pealt kuidas nad ennast vaatavad ja siis häda teevad.Äkki
# satub juhuslikult õhust lennates.

Kui ma vorbiks tuhat pilti neist, kas siis oleks usutavam? See tsirkus on siin maal käinud eluaeg, lihtsalt nende lindude ja minu autoeelistused on praegu just täpselt samad. Ei arva, et minuga rohkem juhtuks kui teistega - ma lihtsalt olen veidi uudishimulikum, et kui mingi muster korduma hakkab, tunnen siirast huvi, miks see nii on. Sellest pildil olevast mõlemal pool pargivad teised autod, lindudele need teised huvi ei paku... no mine võta kinni, miks nad seda teevad:)
...
13:58 09.07.2019
Mul on ka punane peeglitega auto, aga linnud istuvad auto kohal puuokstel ja s.tuvad sealt alla.
Birdman.
13:24 10.07.2019
Nad ei vaata ennast. Üritavad konkurenti kes peeglis vahib minema ajada.
qp
23:02 12.07.2019
Meie linnud , ei tea kuid tulin just välismaalt kus papagoid on küll edevad ja neile meeldivad peeglid.
karoQQQ
22:02 16.07.2019
oma osa on siin ka koledal punasel värvil...
Kärss
00:13 23.05.2026
Just rääkisin kodus, kuidas linnud on hoovis järgmise neljarattalise ohvri valinud ning taustal jälitustegevusega ametisolev nutiseade otsustas kohe pakkuda vaatamiseks samateemalist värsket videot:)
https://www.facebook.com/watch/?v=2059764292089572
Kusjuures vahepeal sõlmisin ühel vähemsõitval autol peeglite ümber lindude pärast kilekotid. Paar nädalat hiljem, kui sõitmas käisin ja kilekotte tagasi ei pannud, oli ka nende huvi selle auto vastu kadunud ja enamus autodest ongi sellest õnneks endiselt puutumata. Tundub pigem üksikute isendite veidrus. Mõne auto puhul aga tüütu probleem, millest looduse keskel elades pole pääsu.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte