Toyota

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Toyota Rav4 2023a

jants90
10:06 24.09.2023
Tere on kellelgi Toyota rav4 2023aasta?
Oleme endale soetamas lähikuul kuid tahaks teada mis
On head kohad ja nõrgad kohad see CVT kast kindlasti üks miinus ,
Mis keegi veel oskab kaasa rääkida? Aitäh .
mootoriks siis 2.0 bensiin esivedu,või pigem see nöelda 4 wd mis pole päris 4 vd...
Deus
10:21 24.09.2023
2023 aasta masina kohta on puht statistiliselt juba võimatu öelda mingeid nõrku kohti. Veel 5 aastat ei saa seda julgelt. Mine sõida, kui taguotsale sobib ja nupud ei häiri, võta ära.
4WD'd ei oma, on ainult AWD. AWD toimimine sõltub nupuasendist.
V
12:42 24.09.2023
Mis siin ikka küsida,tundub populaarne mudel :)Augustikuus soetas selle 92 inimest kui ühte siinset uudist tsiteerida. Kõige populaarsem Tojots.Garantiiaja võib rahulik olla igasuguse autoga.
Ahhh.
18:04 24.09.2023
Milleks selline ebard auto . Esivedu .
Mootor on suure kere kohta lahja ja norm edasi ei liigu...
Tagaluugi lukk läheb kohe talvel tuksi tüüpviga.
Nii ütles mulle Toyota esinduse mehaanik.
mikkeli22
21:44 24.09.2023
Auto nagu kiviajast pole valgustatud akende lüliteid, aknapesuvedelikku andurit, vardaga kapote aga eks ta sellepärast kestab ka.
Käigukastiga eestis ok ega üle 150 palju kupata.
2.0 bens on maanteel ökom kui hybriid ja linnas vastupidi. Minul oli 2019a oma esivedu ja 6.8 keskmine kuni 21000km.

Tagaluuk mul ei jamanud aga peegel kukkus alla sees :D
GLS600
22:37 24.09.2023
Toyota pakub fikseeritud kuumaksega BZ4X hetkel, 490 kuus. Ehk tasub kaaluda kui linnas või selle lähedal enamik sõidud. Lisaks kuni 5-aastane või kuni 75 000 km läbisõiduni kehtiv hooldusprogramm hinnas.
Deus
22:45 24.09.2023
Ja mis kulud sa välja jätsid just kuumaksest?
Marsui
15:35 25.09.2023
Mul 2023 2,5 hübriid esiveoline. Keskmine kütusekulu 8000km kohta 5,1 . Negatiivne on müraisolatsioon maanteel sõites 90+ km/h. Käigukasti kohta küll kurta ei saa, palju parem kui Opel Insignia automaatkast. ja liigub edasi väga hästi kobaka auto kohta.
Lisaks Marsuile
14:14 26.09.2023
ja teem jätkuks. Kasutame RAV 4, 2023, hübriid, "nelivedu". Kütusekulu on tõepoolest väga hea, kuskil 5,1...5,5 (nii maanteed, kui ka linna), heliisolatsioon tõepoolest talutav kuni 90..100km/t. MMSästeem on kehva, raadiojaamade otsimine kohmakas, sõidu ajal tuleb kaardilugejalt abi paluda. Osad olulised näitajad armatuurlaual väikesed, samas tarbetu kompass kriibib oma suurusega silma. Eelmine mudel läks talvel väga kiiresti soojaks, selle koha veel ei tea. Lisaks mingid Toyota "kiiksud" raadiot ei saa kuulata, kui juhi uks on lahti, auto hakkab piibitama. Kui parempoolne uks on lahti, ei hakka. Senistest kogemustest: väga hea kütusekulu ning kiire soojenemine talvel. Muu keskpärane või isegi kehvapoolne
notformee
15:10 26.09.2023
Sai tehtud proovisõitu ja see nimetatud sõiduk jättis ikka üle ootuste halva mulje. Kiviaegne automaatkäigukast, multimeedia ilmselt aastast 1994 ja müra...
wigry
15:44 26.09.2023
Toyota eCVT ei meenuta kusagilt otsast klassikalist CVT kasti. Pole seal ju mingit rihmülekannet. Kõik puhta fikseeritud hammasrattad mida veavad ringi elektrimootorid/generaatoris. Seega see eCVT vast kõige töökindlam ülekanne üldse manuaalkasti kõrval automaatkastidest rääkimata. Nii et palun autoril selgeks teha mis on eCVT.
Ozempic
16:38 26.09.2023
Ecvt undab kiirendamisel samamoodi nagu tavaline cvt. Käisin kord uueCorollaga proovisõitu tegemas ja kiirendusel oli selline hääl nagu siga oleks aia vahele kinni jäänud.
Naine arvas, et proovisõidu auto on katki.
hsd
17:59 27.09.2023
Oman 2019 2.0 isendit ja sõitnud 100000km. Selle aja jooksul on läbi läinud ainult juhiukse keyless andur.
Selle CVT on minu arus päris õnnestunud ja käitub hästi kui on soojaks sõidetud. St jõulisekt kiirendades "vahetab käike". Lärmab külmana või oskamatust kasutamisest.
Äsja sain sõita ka 2023 isendiga ja selle CVT veelgi paremaks tehtud, hakkab "käike vahetama" juba rahulikult kiirendades.
Auto peamine miinus on, et lähituled on viletsad.
Kaaak
18:53 27.09.2023
10 aastat garaniid - mida siin karta on???
R
19:47 27.09.2023
Corolla ja CHrv-v käigukast oli küll väga mõnus ja hübriid anna töökindlama nö turboka. :)
10aastat
21:44 27.09.2023
10a garantiid on kuni 185000km vist ja sinna lähevad peamised komponendid mootor/kast ja nipetnäpet. Soojenduse mootor toyotal ei lähe näiteks sinna alla ja rattalaagrid ammugi :D
Toyota keregarantii on samuti kehv, vaidlevad ning pole nõus tegema üldiselt juba ca 3a vana masinal. Kogetud asi
KeegiTeine2
07:56 28.09.2023
Ei saa aru sellest RAV4 või üldse Toyota menust.
Miks peaks keegi tahtma selle plastikjuniga sõita, mis ei liigu peast ega pe_sest kuskile edasi ja käigukast on ATV pealt laenatud...
Revalis
09:58 28.09.2023
Sest, et hallmetallik diiselpassat või 10a. vana Audi ei ole iga mehe unistus..
Kuule..
13:00 28.09.2023
Kas sellel uuemal MM ekraanil on ka parem reso ?
arvaja...
13:09 28.09.2023
Keegi siin kurtis, et saa toyota populaarsusest aru. Pole hullu, sa ei peagi saama. Saavad need, kes paljud rahulolevad kasutajad, kellel need autod on ostetud. Tegelt veel raskem on nendest aru saada, kes vanu äraaetud saksa panne ostavad ja sinna teise auto hinna paari aasta jooksul remondiks panevad.
NiiNaa
16:25 28.09.2023
Aga ei pea ju saksa panni alternatiivina vaatama. On Mazda ja Honda ja korealased. Ja ka Prantslased on viimasel ajal oma kvaliteeti kõvasti ülespoole upitanud.

Kui omale autot otsisin 3a tagasi olid Toyota miinused:
1. Heliisolatsioon
2. Välimus nii seest kui väljast. Naisele kohe üldse ei istunud.
3. Vilets rooöitunnetus ja nati uimane automaatkast.

Sai prantslane hoopis võetud. Seni pole garantiisse asja olnud.
Rav4 omanik
16:50 28.09.2023
Omades RAV4 hübriidi nõustun eelnevatega. Käigukast on kohutav - sõidaks nagu rolleriga, maanteel meeletu müra salongis, ukse käsitoel olevatel nuppudel puudub valgustus, ekraani graafika on nagu vanal nokia 3110-l, hooldusintervalli ei näita ( pead ise meeles pidama või lootma sellele et hooldusest keegi sulle helistab ja tuletab meelde, et teil peaks kilometraaz täis olema)
Positiivsena no ei lagune (olen omanud ka eelmist põlvkonda), linnas hübriidiga liikudes väga madal bensukulu, palju ruumi, baasvarustus on juba väga hea võrreldes "sakslastega"
wigry
00:14 29.09.2023
Ise olin meeldivalt üllatunud uue Qashqai käigukasti ja mootori kooslusest. Sõidab vaikselt, sujuvalt, reipalt. Kuigi jah klassikaline CVT nii et kui 100k vastu peab on hästi. Aga sõidab ikka väga mõnusalt ja vaikselt. Mootori pöörded hoiab ka jõulisemalt kiirendades madalal, mingit kummi otsas venimise tunnet pole ning salong samuti vaikne. Nii et soovitan proovimist. Võib-olla sobib?
Marsui
14:57 29.09.2023
Mul 2023 hübriid ja uue multimeedia ekraaniga. Spidokas ka täisdigitaalne. Võrraldes vanema ekraaniga on ikka ilusam küll. Kuna juhtmevaba Carplay, siis enamuse ajast on Carplay pilt ees ja Toyota enda menüüsse eriti asja pole. Minule isiklikult roolitunnetus meeldib.

Tulin Opel Insignia pealt ning seal oli oluliselt kehvem tagasiside roolist. Sama oli Renault Koleosiga, rool liiga kerge ja talvel väga kehva tagasiside teelt. Samuti oli Koleosi veermik häälekam.

Koleosi standard Arkamys 3D heli kordades parem muidugi. RAV-i heli vaikselt kuulates kaob kuhugi tausta ära. Valjemalt kuulates normaalne. Roolisoojenduse nupp asub nõmedas kohas, sõites võimatu silmaga näha seda. Kõrvalistuja istme kõrgust ei saa reguleerida.

Kütusekulu väga hea ( 8000km keskmine 5,1), istmed mugavad minu jaoks(nahk/Alcantara nahk), tagaistmetel kaks seljatoe asendit. Lähituled pigem kesised ( mul muidugi LED-Matrix võrdluseks eelmise auto pealt).
marita57
20:01 29.09.2023
#Sama oli Renault Koleosiga, rool liiga kerge ja talvel väga kehva tagasiside teelt. Samuti oli Koleosi veermik häälekam. Koleosi standard Arkamys 3D heli kordades parem muidugi.
Mis aasta Koleosest on jutt, esimese või teise põlvkonna omast?

#Roolisoojenduse nupp asub nõmedas kohas, sõites võimatu silmaga näha seda.
Kas rool soojeneb tervikuna või on see Toyota lollus, kus soojendatakse ainult keskosa ka RAV4 peale jõudnud?

#Kõrvalistuja istme kõrgust ei saa reguleerida.
Kõrvalistuja peab olema tänulik, et tal üldse istuda lubatakse.

#Lähituled pigem kesised ( mul muidugi LED-Matrix võrdluseks eelmise auto pealt).
Kas ostsid teadlikult säästuvariandi või maatriksLED-e ei saagi uuele RAV4-le?
Kuule...,
11:50 30.09.2023
Kas Androidauto on ka juhtmevaba ?
Mulle tundub, et müügisolevate poolnahksisuga ( luxury plus )on juhiistme padja alumine uksepoolne äär juba väikese kasutuse järel kortsus . Teistel varustustel nagu pole seda probleemi.
Marsui
11:53 30.09.2023
Minu kogemus 2.põlvkonna Koleosist(2022). Linnas oli see kerge rool mõnus, keera või sõrmega kuid maanteel libedaga oleks soovinud rohkem tagasisidet.

Roolisoojendus RAV-li jah kahes kitsas piirkonnas roolil ja läheb isegi liiga kuumaks.

Matrix LED tulesid RAV-le ei saagi. Premium varustusega saab “luupidega” LED esituled, mis veidi paremad ehk kui reflektoritega variandil. Premiumil aga istmed täisnahk mis mulle ei meeldi. Luxury Plus varustusega nahkistmed, millel keskmine osa Alcantara nagaga(pööratud nahk) ja palju parem kuumaga/pakasega.

Esiklaasi elektrilise soojenduse saab ainult Premium Plus varustusega ehk kõige kallimaga.

Kuna peres suur koer, siis pagasi ruumi suurus/kõrgus mängis suurt rolli ning hinnatasemelt jäid valikusse Kodiaq, RAV4, Koleos ja CR-V.
Neist kõige väiksema kütusekuluga on RAV4, kõige mahukam Kodiaq, kõige mugavam Koleos. CR-V polnud nagu midagi väga ette heita aga lihtsalt ei kõnetanud mind millegagi. Valisime RAV-i kuna oli soov hübriid ära proovida ja seni oma valikuga täitsa rahul. Mõningad järeleandmised tuli ikka teha, nagu näiteks esituled.
Marsui
17:38 30.09.2023
Android Auto on vist ikka juhtmega. Mulle tundub see Luxury Plus istmete nahk selline paksem, ehk seetõttu tekivad mingid jàljed rohkem sisse? Näiteks Style varustuse nahk tundub palju õhem ja rohkem “tehislikum”. Äkki seetõttu säilitab siledama pinna kauem?
coroll
08:03 03.10.2023
valgustatud aknalülitid on olemas. samuti klaasipesuvedeliku vähesuse märgutuli aga seda näeb alles kui vedelik suht otsas. hooldusi tuletatakse meelde kui mytoyota äpis auto registreeritud. siis nad näevad su läbisõitu.
kui uut autot hakkasin valima mõtlesin rav4 peale aga 9 kuud ooteaega ei innustanud kuidagi. valisin hübriid corolla. kolm ja pool aastat ja rahul. 110 alas maanteel võiks vaiksem küll olla.
A maalt
13:16 10.11.2023
Corollal on jah valgustatud nupud kuid Rav-4 pole seda. Corollal on isegi sinine valgustatud triip uste sees, Ravil pole seda.
Rav polegi luksusauto, et väga vaikne peab olema- ometi sama hinnaklassiga prantslased on märgatavalt vaiksemad, tavalised LED tuled jäävad konkurentidele alla. Ruumikus on esmaklassiline, istmed samuti head. Kapoti esiserv on pikk ja kõrge.
Kui keegi veel miskit linnamaasturit otsib, siis soovitan Renault Arkanast mööda minna- see Venemaa jaoks tehtud auto võiks olemata olla, tagaistmel istuda ei saa, lööte jalakondid ära. Auto kahele nagu Toy CHR-gi.
maaks
13:24 10.11.2023
2022 rav-il on ustel akende nupud igastahes valgustatud, see et uksel sinist triipu ei ole on omaette boonus :-)
Äkki see valgustuse olemasolu sõltub auto hinnast, "hind alates" mudelil pole?
Väljamaa foorumites samuti silma jäänud, et osadel varustustasemel puudu valgustus, aga nende (LX, limited, ...)ja meie varustustasemed on kuidagi arusaamatud võrrelda.
EDIT Lävepaku katted ("luxury" my ass) olid minu autol puudu, aga sinna said aftermarket asjad kiirelt külge.

Muudetud 10.11.23 13:26

valgustus
17:08 11.11.2023
2019a omal pole kindlasti lülitite valgustust tagumistel ustel
mees metsast
14:57 11.01.2024
ma ei saa aru kust te neid rav 4sid ostate omal oli 19a autol uksenuppudel sinine valgustus ja nüüd 23a omal valge valgustus.
raitsa36
08:19 20.01.2024
Vaatamata siinsele mõningale kriitikale RAV-i pihta on mul see tellitud ja kuu lõpuks peaks kohal olema. Mind huvitab hoopis see, et RAV-il on peal kaugkäivitus äpi kaudu. Kas keegi on seda kasutanud ja kui kiirelt ta pakaselise ilmaga auto soojaks kütab? Ja teisipidi - suvel jahutus?

Muudetud 20.01.24 08:20

63amg
09:05 20.01.2024
no mis küsimused! kõik ju sõltub millised temperatuurid on väljas.kas -25,või pluss 30. võiks ju vähemalt viisakusest mainida kas on tegemist disla,või bensakaga. pole mingi ime,kui igasugused filtrid umbe lähevad,kui lastakse kohapeal tunde mootoril tiksuda
raitsa36
09:44 20.01.2024
Küsisin omaarust Toyota foorumist ja palusin vastuseid neilt, kes on asjaga kursis ja kasutanud seda süsteemi! Milleks niisama rääkida asjadest, millest endal kogemus puudub? Kasvõi seegi, et diisel RAV-i pole Eestis võimalik isegi tellida. Veelkord - vastust ootasin konkreetselt inimeselt, kes on kasutaja!
Arengud
20:08 20.01.2024
Hea lugeda, et ukselingi valgustus on rav4’ni jõudnud.
Ety412
10:54 21.01.2024
Distantskäivitus on vist täna võimalik kõigile panna aga nagu juba mainitud, et hästi see pull ei lõpe.
63amg
12:03 21.01.2024
mis vahet see on kas sul on toyota või mitte.kõik sõltub välistemperatuurist.pealegi, linnades ei tohigi mootorit tühikäigul lasta töötada jahutuse,või soojendamise eesmärgil.mupo teeb sulle trahvi
maaks
09:07 22.01.2024
1. RAV4-a diiselmootoriga osta ei ole võimalik juba aastaid
2. reaalselt hakkab talvel sooja puhuma ~10min kohapeal käimise järel või >5min sõitmise järel. Külma tootma hakkab kohe kui mootor pöörleb ja kompressor rõhu ülesse saab.
3. võõramaa foorumitest jäänud kõrva info, et distantskäivitus pandi äpis kinni
Ety412
10:59 22.01.2024
Ei tee see mupo midagi. Minu meelest käib jõhker autode käiamine seistes. Elaks nagu kuskil taga siberis.
maaks
11:18 22.01.2024
Ei jõua riik igale inimesele miilitsat järgi panna - igaühel peab endal mõistus peas olema. Vahel on abi ka kiuslikust naabrist :-)
keskkonnanõuded
11:51 22.01.2024
"Õuealal ja lähemal kui kümme meetrit elamust ei tohi peatatud või pargitud sõidukil mootor töötada kauem kui kaks minutit."

Muul juhul pole keeldu.
Vahekast
14:05 22.01.2024
Tore on: keskkonnanõuded.
Käia 2 min ja mine läbipaistmatute klaasidega tänavale, seal ootab Sind järgmine nõudeesitaja/ riigikassa täitja.
Seadused võetakse meil vastu 1:1,le muude eu riikidega, aga lahendusi ei pakuta. Näit. Soomes nõue sama, aga maja parklas ootab mind pistikust sooja saanud auto ja ma ei pea rikkuma/kraapima klaase, vaid väike harjake ning voilaa. Siin ei ole parkimiskohtagi rääkimata pistikust.
Kui nüüd keegi räägib midagi teemal, et me ise valinud need sinna, siis .............! MEIL ju valimisi EI TOIMU, vaid toimub siseringi kuulujate kinnitamine "paremusjärjestuse" alusel juhtivatele kohtadele, aga see ei ole selle foorumi teema.
marita57
13:11 23.01.2024
#1. RAV4-a diiselmootoriga osta ei ole võimalik juba aastaid
# 2. reaalselt hakkab talvel sooja puhuma ~10min kohapeal käimise järel või >5min sõitmise järel. Külma tootma hakkab kohe kui mootor pöörleb ja kompressor rõhu ülesse saab.
# 3. võõramaa foorumitest jäänud kõrva info, et distantskäivitus pandi äpis kinni

Natuke oma kogemustest ja natuke ametlikest allikatest:

1. Diiselmootoriga RAV4 ei ole võimalik Eestis enam uuena osta. Bensiinimootoriga ka ei ole võimalik. Valida on ainult täishübriidi ja pistikhübriidi vahel.
2. 5 min sõitmise järel nullkraadise välistemperatuuri puhul puhub küll sooja, kuid selleks, et sõitjateruum selle puhumise tulemusel ka soojaks saaks, kulub neid 5 min ikka päris mitu tükki. Teoreetiliselt on kõik võimalik, aga praktikas ei hakka autotootja kütteseadet üle dimensioneerima ja kütteseadme võimsusest suure auto tarbeks lihtsalt napib. Kui ei meeldi, käi jala, osta VAG grupi auto või koli soojemasse riiki.
3. Distantskäivituse kohta võõramaal ei oska kaasa rääkida, aga Eestis see töötab läbi MyToyota äpi. See võimalus on olemas täishübriidil alates Luxury varustustasemest ning kõigil pistikhübriididel.
4. Vedelkütusel töötava eelsoojendi paigaldamist hübriidautodele (meenutan, RAV4 on Eestis ainult hübriidina!) Toyota jätkuvalt ei luba. Ei lubanud 5 aastat tagasi ja ei luba ka praegu.

Kui keegi omab päriselt (mitte ei arva, et võiks olla ja tegelikult ei ole) kehtiva garantiiga hübriidmootoriga RAV4, millel on peal vedelkütusel töötav eelsoojendi (näiteks Webasto), palun sellest koheselt siinsamas jutulõimes teada anda!

Muudetud 23.01.24 13:13

jee.kim
13:33 23.01.2024
No ei tea, minu vanal prantsuse diislil oli juba 1,1kW eraldi soojendi...
Taavikas40
16:34 04.08.2024
2 kuud vana 2024 hübriid limited luxury versioon. Mulle meeldib. Mootor on väga jõuline ja võrreldes 2.0 bensukaga nagu öö ja päev. Kui vajutad, siis ei piinle ja ei karju vaid "möergab" madala võimsa häälega. Minek on ikka väga hea. Uued ekraanid on ilusad ja mulle meeldib. Sisu on tagasihoidlik, aga jällegi mulle meeldib. See tänapäeva uus läikiv plastik igas saksa autos on kohutav. Plekid ja kriimud kiired tulema. Toyota rav4 sisu on just veel ikkagi auto sisu mitte mingi pe..majakas.
Müratase võiks maanteel väiksem olla, aga sõidumugavus on super. Auto hõljuks nagu pehmetel patjadel, nii mõnus vedrustis on lihtsalt.
Ise kasutan suvel küll seda äppi, et käivitan auto juba enne parklasse minekut, kui kuumad ilmad väljas. Mingi 10 minutiga on auto väga mõnus jahe seest, kui jõuan autoni. Teiseks on järele proovitud, et tihi ei lähe bensiinimootor enne 20 minuti üldse käima, kui isegi konditsioneer sees ja kohapeal jahutab salongi! Süsteemid kõik töötavad ja võid autos istuda kedagi oodates pikalt 0 bensiinikuluga. Võrreldes tava bensukaga olen juba 2kuuga säästnud umbes 200 euri kütuseraha. Kokkuvõttes võrreldes 2022 aasta 2.0 luxuri comfortiga on vahe väga suur. Eriti just see, et mootor ei lõuga, kiirendus nagu turbokal ja ülim pehme tunne sõites ja sujuvus.
Deus
17:33 04.08.2024
Ma ütleks, et kasutuse koha pealt täisjama. Needsamad ekraanid, jama, kehvasti disainitud auto külge. Liigne sõidumüra. Kogu auto kehvasti disainitud, sõidad nagu USA masinaga, kust pead ümber piilari pidevalt vahtima ainult et neil on see normaalne suuruse tõttu, sellel pole vabandusi. Vedrustus on jama, ei hõlju patjadel, iga pagana kivi tunned ära.
Hübriidindus on Toyota leivanumber, see töötab tõesti hästi. Küsimus on lihtsalt selles, et kes millise masinaga enne sõitnud on. Siksist Volgasse ja sealt selle rooli on tõesti hea tulla aga kui oled ikka pärisautodega enne sõitnud, siis peab kas helisüsteemi investeerima või kriitilise meele alla neelama.
Raul Jaak Ervin Üks Jalgvärav
12:46 05.08.2024
Ma olen sõitnud tutika RAV 4 plug in hübriidiga Norras 2023 aastal 2000 km. mina seda kuskil ei laadinud ja sain sealsetel teedel hakkama keskmiselt 5,3l bensiinikuluga, mis on selle üpris raske auto kohta väga ok bensiinikulu. Ei meenu küll mingite A piilarite vaatevälja segamine, või mingi häiriv ebakõla salongi viimistluses. Päris palju sai sõidetud Norras ka kruusa mööda, ma ise verdustuse režiime ei näppinud, aga pigem oli see masin ikka suht pehme ja mingeid kive see vedrustus küll ära ei lugenud. Müra osas väga midagi kosta ei oska, sest Norras kiirteid ei ole ja niipalju kui Oslo ümber sai mingid distantsid 110-120 km/h sõidetud, ei meenu midagi erakordselt lärmakat. Toyota on auto, mis ajab hästi asja ära ja paika ei pea selle juures tavaliselt ülevoolav kiitus, ega samuti ka mingi "pärisautoga" sõitnud inimeste maha laitus.
peep1982rav
13:15 05.08.2024
alates 10.2023 Plug in Rav4 Täis varustuse omanik.

Kaks miinust on roolitunnetus (olematu)ja vedrustus (vedel) aga nohh enamus nö maastureid selliseid. Laadimis kaabli pagasi põhja all veidi väike aga saab hakkama.

Plussid- plug in on 203kw kui aku täis ja kiirendus ja möödasoit täitsa ok. Aga kui aku tühi siis selle 2.5 mootor ikka väga nõrk.
Kütusekulu- kord kuus peab tankima aga igapäevsed tegemised ainult elektri pealt ( suvel saab 80 km ja talvel ca 65 km ainult aku peal)
JBL muusika hea, rooli ja istme ja akna soojendus super. Lisaks istme jahudus ( ei kujutaks ette olla autos suvel kui poleks istme jahutust).
Väli ja sise disain maitse asi.
Roolinupud loogika veidi sassis (heliga seotud tegevused mõlemal pool rooli)
Deus
14:07 05.08.2024
Salongi sobivuse ja mittesobivuse mõõteks saab anda selle pildi:

https://enthusiastauto.com/files/01-2021/ad331/2003-bmw-325x
i-manual-2126976477_large.jpg

Kui sinu jaoks on kõik hea siin pildil, siis nii ongi, kui aga suudad välja tuua 8+ viga, siis saad aru, mille kallal norimine käib. Mõned lihtsalt ongi leplikumad.

Erakordselt lärmakas on subjektiivne arvamus, palju asju saab raadio valjemaks keeramisega ära kaotada.

Roolitunnetus ei ole maasturiks olemisega mitte midagi pistmist, me ei sõida juba eelmisest sajandist alates talasildadega.
Kuule..
13:41 08.08.2024
Deus :... kui oled ikka pärisautodega enne sõitnud.

Ma siin ilma igasuguse irooniata, aga kui peetakse silmas keskmist linnamaasturit siis oleks huvitav kuulda, et mida võiks linnakodanik ka veel kaaluda alternatiivina.
maaks
14:26 08.08.2024
Samas hinnaklassis ja sama varustustaseme juures (+garantiitingimused) ei ole rav-le tegelikult konkurenti! Ainus oleks Suzuki Across, aga seda Eestis ei müüda :-)
Mazda CX-5 on väga hea sõita (rool, käigukast jne.), aga hind ...
Forester (ma pole ise sellega kunagi sõitnud)? Subarul on turvavarustus kõikides versioonides hinnas.
Deus
14:36 08.08.2024
Jah. Tahtsin ka CX-5'te pakkuda, kõikides punktides on parem aga tõesti, kaasaarvatud hinnas.
"kui olen pärisautodega" - jah, olen ja omanud ning oman ka praegu.
Kuule..
15:48 08.08.2024
Kas päris auto on preemiumklassi autod ?
Deus
15:54 08.08.2024
Ei, ei ole ilmtingimata, sobivad ka päris mitmed agrikultuursed autod.
Kuule..
16:21 08.08.2024
Oleneb muidugi mida linnakodanik peab tähtsaks, kui autot soetab.
Kui sõidetakse 10th aastas ja sellest 90% on linnasisesed sõidud siis ma arvan, et vastupidavus ( madal veaprotsent ), järelteeninduse tase ja kättesaadavus kodukohas, madalad jooksvad kulud ( linnas hübriid, kindlustused, maksud, rehvid jms ), mingil määral ka järelturu hind ja no garantii ka. ( seda pakuvad tänapäeval pea kõik tootjad normaalselt ) . Eks siit koorub kuskilt keskelt see töde.
Miks ma seda arutan on see, et endal plaanis ka seekord soetada linnamaastur ja selle põhjuseks on vanadusest tingitud probleem sisse ja väljasaamisega autost.
Rähn
16:40 08.08.2024
Kui võrrelda uut Volkswagen Tiguani (2024) ja Toyota RAV4, mis on head ja vead
Deus
16:43 08.08.2024
Läbi käidud teema enda isaga, siin isegi eraldi teema selleks olemas aga lühidalt: Berlingo, Sharan ja sellelaadsed kuudid paremad sisse-välja käimiseks.
raitsa36
11:05 10.01.2025
29.01.2024 ostsin mina Toyota RAV4 bensiinimootoriga - seega see on valeväide, et bensiinimootoriga ei saa uut RAVi osta.
maaks
12:03 10.01.2025
Kes kirjutas ja kus, et bensiinimootoriga RVA4-a ei saa osta? @raitsa36
marita kirjutas diiselmootorist ...
raitsa36
13:08 10.01.2025
@maaks marita kirjutas: 1. Diiselmootoriga RAV4 ei ole võimalik Eestis enam uuena osta. Bensiinimootoriga ka ei ole võimalik. Valida on ainult täishübriidi ja pistikhübriidi vahel.
jee.kim
17:24 10.01.2025
Ja mis mootoriga see hübriid siis on?
stammer
21:29 10.01.2025
eramaa ei ole õuemaa!
Njah b
11:59 11.01.2025
No bensiin vs hübriid vs pistihübriid on ikka 3 erinevat asja
jee.kim
14:21 11.01.2025
Diiselhübriidid on ka olemas aga diiselmootoriga nad siis pole või?
maaks
09:12 13.01.2025
Mäletan kah seda juttu ja vaatasin amservi lehelt tookord üle ja ainult hübriidversioonid olid hinnakirjas ära toodud.
Kas sa 29.01 tellisid auto või said kätte? pane vin @raitsa36

Muudetud 13.01.25 09:13

raitsa36
16:01 13.01.2025
@maaks - auto tellisin 16.01.2024 ja kätte sain 29.01.2024
Bensiinimootoriga autod olid Rootsi laos saadaval.
Ka Amservist võtsin tookord pakkumise, kuid ELKE tegi parema pakkumise.
maaks
09:10 14.01.2025
Ehk siis saidki laost auto, mis on toodetud 2023a millalgi ...

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte