Peugeot

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Peugeot 508

eurotont
22:46 04.06.2012
Igasugustele koerakuudis elajatele soovitaks enne oma teadmatuse ja rumaluse ilmarahvale kuulutamise eel siiski isiklikku kogemust. Naabrimehe mula aia najal ja töökaaslaste ärplemine õlleklaasi taga arvesse ei lähe.

Teen ettepaneku, et kõik sõnavõtjad peaksid avalikustama ka oma autode omamis ajaloo, kus alla 1 aasta olnud isendid arvesse ei läheks!

Minu oma siis siin: M408IE, Cherry 120, BX19GT, Peugeot 406 Break, Mazda 626, Clio, Avensis, Mondeo, Mazda 6, Accord, Picasso C3, 508

Muudetud 04.06.12 22:54

kuuditeemale
02:09 05.06.2012
Kõik muud pereautod ja sportautod mida prantslased teevad ei käi kuuditeema alla, need on mugavad igatpidi, kuid ka töösõiduk võik olla sama mugav kui 508.
Iseasi kuidas see tehnika neil prantsuse pereautodel vastu peab, las seda arutavad juba asjatundjad.
jdjd
09:13 05.06.2012
Eurotondilt väga sobiv algatus: Mul on elus olnud täpselt 2 autot:
- Peugeot 206 1,9D mis sattus esimese eestist uuena ostnud omaniku käest 60k läbisõiduga mulle ja lahkus minu käest 325000 läbisõiduga (jah, 325 tuhat km-i). Hooldasin teda kogu selle aja esinduses ja auto sõitis kogu selle aja ilma suuremate tehniliste probleemideta.
- Peugeot 508 2,0D praeguseks 5,5k läbi sõitnud ja ma endiselt armastan seda autot.
Ehk mina olen sõna otseses mõttes oma rahakotiga otsustanud, sest mõlemad Peugeotid olen ostnud oma raha eest. 508 maksis parasjagu nii palju, et sama raha eest oleks võinud saada ka päris alumise otsa uue Audi A4-ja või uue BMW 3-e. Aga ei tahtnud, sest sama raha eest sai väga palju rohkem Peugeoti
Omier
10:41 05.06.2012
Sai oma 10a vana A6 maha müüdud ja peaks oma uue 508SW kohe-kohe kätte saama.
Ootan huviga.
peugeotokaruott
22:37 17.06.2012
Paneksin oma 508 -le 16 tolli asemel 18 alla. kellel on? kas on väga jäik?

Muudetud 01.07.12 10:38

...
23:39 17.06.2012
19" oli küll kohati päris vastik, vaevalt et 18 palju parem on. eks vahe tuleb sisse just suurte külmadega, kus nad niigi kõik kolisema hakkavad...
Omier
09:01 19.06.2012
Sain oma SW 4 päeva tagasi kätte.Läbitud hetkel tühised 200km ja peab mainima, et alguses on muljed väga positiivsed.
Auto on suur, mugav, korraliku koostekvaliteediga, ja minul olev diiselmootoriga variant on ikka rämedalt öko.
Eks edasine paistab, kuidas auto on.
mluiks
22:19 24.06.2012
Lahake oma pirukate juttu eraldi teema all, siin räägiks ikka 508-st.
Minu meelest on siin ka mõttetu võrrelda uuena kaks korda kallimaid Saksa luksautosid Peugeot’ jm nö tavaautodega. Sama hinna juures on sakslased juba 100 000+ km sõitnud ja ei konkureeri uute prantslastega.
Mina olen viimased 8 aastat Peuget’ga sõitnud (1998 a. 406 ja 2004 a. 406, mõlemad 1,8 bensukad). Mõlemad olid minu meelest väga head ja mugavad autod.
Pärast pikka kaalumist otsustasin 406 sedaani uuema 508 SW vastu vahetada. Kaalusin ka Mondeot, muid marke ei viitsinud vaadata. Kuigi olen üsna Peugeot „lõksus“ üritan natuke 508 kohta konstruktiivset kriitikat teha.
Mulle meeldib 508 soliidne siseruum, sest enamuse ajast näen autot seestpoolt. Samas Active tasemel eriti uut lisavarustust pole võrreldes sama taseme 406-ga (bluetooth ja püsikiirushoidja on ehk olulisemad asjad). Ka tippvarustuses 508 lisavidinad jätavad minu meelest soovida. Head-up displei on võrreldes saksa markidega väga prostalt lahendatud, navi ei ole puutetundliku ekraaniga, puudub iseparkiv süsteem jne.
Ka vedrustus ei ole kõige parem. Peale proovisõitu vanasse 406 istudes tundus see isegi mõnusam. Heal teel on 508 mõnusalt vaikne, aga aukudes koliseb veermik natuke palju sellise klassi auto kohta. Talvistel prrovisõitudel siiski kolin hullem ei olnud võrreldes suvega.
Rool on väga kerge ja elektrooniline roolivõim ei taga väga head roolitunnetust. Maanteekiirusel võiks rool ikka raskem olla. Kerge rool oli algul möödasõitudel harjumatu. Linnas teeb see sõidu muidugi lihtsamaks.
Head sõna väärib automaatkast, mis saab üsna hästi aru sellest, mida juht soovib. Linnas rahulikult sõites vahetab käike täpselt siis kui ka ise ökonoomsuse huvides käigu kõrgemaks vahetaks (ca 2000 pöörde juures). Samas möödasõidul vahetab käigu(d) alla ja hea kiirendus on tagatud.
Veidi negatiivselt üllatas 1.6-se bensumootori kütusekulu. Ühtlaselt sõites ja maanteel on auto ökonoomne (maanteel ilmselt tänu 6. käigule), aga kui veidi gaasi anda, siis läheb hetkekulu selliseks, mida vana 406-ga ei õnnestunud ka kõvasti tallates saavutada. Kuna linnasõit tähendab tihti ummikutes istumist, siis oleks võinud start&stop süsteem ka bensiinimootoril saadaval olla. Spetsiaalselt linna kütusekulu ei ole mõõtnud, aga tundub 9-10 l kanti jäävat, seejuures enam eriti ökonoomsemalt sõita ei oska. Senine keskmine on 7,6, üle 2500 km sõidetud ja sellest 2/3 maanteel. Muidugi enamuse ajast on maanteel 2 ratast katusel, mis panevad kütusekulule 1,5-2 l juurde.
Aga välimuselt on auto ilus ja selle nimel olin nõus mõne omaduse arvelt lõivu maksma.
Igal ühel on omad põhjused konkreetse auto ostmiseks ja pole mõtet lahmiva kriitiga teiste otsuseid maha teha.
jdjd
22:38 24.06.2012
Saabusin just oma 508SW-ga 2,5 nädalat väldanud Euroopa-reisilt. Sõitsin 5427 km-i ja tegin seda 4-ja paagitäiega, keskmine kulu seega 5,1 (sama näitas ka auto ise). Paaki tankisin kõige rohkem 72L (oli päris ärev hetk Saksamaal, kus õige mahasõidu maha magasin ja tänu remondile pidin päris mitme km-ise ringi tegema). Kilomeetrite hulka mahtus pisut linnast sõitmist (st mitte ainult linnast läbi, vaid ka linnas endas), autobahni ja kiirteid (enamasti 110 kiirusel, mõned sajad km-id ka 130, mõned km-id 180), mägesid ning väga palju tavalisi maanteid 90-ga.
Sõitsin kogu selle vahemaa ise ja kordagi ei olnud tunnet, et ma ei suuda autos rohkem olla, istmed on minu jaoks väga mugavad, auto on vaikne, püsikiirus, vihmasensor ja automaatsed kaugtuled teevad sõitmise ka kehvades tingimustes väga mugavaks. Konditsioneer suutis ka Austrias tabanud 35-kraadise kuumusega hakkama saada, enamuse ajast oli ka katuse aken ilma katteta.
Reisi jooksul magasin koos kaaslasega 5 ööd autos ja isegi see oli kaunis meeldiv kogemus (pakiruumis proovisin enne ostmist lamamise ära, sest reisimine oli üks auto soetamise eesmärkidest).
Navi mind kusagil võssa ei juhatanud. Oli oma ajahinnangutes väga täpne ning oskas riikides, kus TA olemas oli, ka operatiivselt ümbersõite planeerida.
Praegu läbitud 11500 km peale on kogu auto keskmine kulu 5,2 aga ma sõidan sellega praktiliselt ainult mööda maanteid. Auto on 2,0 manuaal.
Omier
10:47 25.06.2012
Sai tehtud esimene reisikene jaanipäeval hiiumaale.
Kogu reisi pikkuseks kujunes umbes 650km.
Esimesed umbes 100 km linnas ja auto näitab keskmiseks kuluks 5.0L/100km.
Auto on 1,6 diisel ja oli täislastis.
Ise kahjuks seekord autos kaasas ei olnud ja ei oska veel pikemal sõidul mugavust/ebamugavust kommenteerida.
siimrasmus
17:46 25.06.2012
Kas 1,6 diisel nii suurele kerele lahjaks ei jää?
Omier
09:27 27.06.2012
Kusjuures ei saa kurta, et 82kw nüüd nii vähe oleks sellele autole.
Meie teedel saab väga ilusti hakkama.
Eks loomulikult oleks võimsama mootoriga lihtsam, aga rahaline pool minul hetkel suuremat motot peale ei lubanud.
peugeotikaruott
20:28 28.06.2012
1,5 a. nyyd siin 508 arvustusi täis. keegi polegi midagi lastehaiguste kohta kirjutanud. Ega pole endalgi! 34000km. täis 2,0 D automaat.
keskmne kulu momendil soojal ajal 6,3.
508 SW 1,6 aut
10:36 16.07.2012
omatud 3 kuud ja sõidetud 6700km, sellest enamus Eestis.
üldiselt auto meeldib, aga näis kauaks.
Pole rahul järgmiste asjadega;
1. Salong haiseb siiani plastiku vms keemia järgi, eriti kui auto on olnud Päikese käes
2. Juba tulevad salongis esimesed käginad ja naginad. Kehvemal teel käib auto tagaosas mingi omatte elu, mis koliseb ei tea, aga kindlasti miskit salongis, mitte veermik.
3. Vihmase ilmaga ja peale pesulat teeb rool pöörates vägagi naljakat ulumist
4. Vihmasensor laseb klaasi hlavasti läbin. enne kui pühib
5. Istmed pole just parimad. Kui pole el.iste siis ei saa istmikupadja kaldenurka muuta- mis vägagi kummaline tänapäeval.Allure'i poolnahk sisuga on külgmised istmepadjad tõsiselt häirivad kuna iste ise on kitsas, lühiksel sõidul hea aga pikal sõidul surub reite külgedele ebameeldivalt.

Mootor ja käigukast on head. Mootor on võimekas ja turbomootori kohta oodatult janune ja käigukast on täpne ja sujuv.

Uuesti ei ostaks kindlasti.
jdjd
12:29 10.09.2012
Maaletooja kutsus eelmisel nädalal hooldusesse elektroonilise seisupiduri tarkvara uuendama. Selle tulemusena töötab nüüd ka seisupidur nii, nagu peaks - on võimalik kohalt ära minna nii, et seisupidur automaatselt vabaneb. Enne käis päris korralik jõnks läbi. Seega, kes sarnase kutse saanud on, minge käige ära.
508 SW 2,0HDI 120 kw AT6 Allur
23:59 17.12.2012
Olen sõitnud nüüd juba 1000 km ning ilmade külmenedes on keskmine kulu linnasõidul 9,9 l/100km. Seda jube palju. Peale tallanud ka pole, et ilusasti ikka sisse sõita. Loodan, et kevadel lume sulades sulab ka kütusekulu :)
Softi lasin uue panna, kuna külmaga võtmevaba sisenemine hakkas jupsima ning nüüd kadus ka ära käsipiduri automaatne pauguga vabastamine.
See mul juba 15 aasta jooksul 8 Peugeot ja võin öelda, et kõige parem.
NaeruK
11:15 18.12.2012
2.2 automaat dislal läbisõit 20 000 km ja linnas kulu 8,0. Eks ikka loeb kui palju ratast startides ringi lased :)
Esimese pesuga selgus ilmselgne - peeglite kokkuklapimine vaja välja lülitada. Lisaks külmaga ei tööta võtmeta sisenemine, Sony telefoniga handsfree ja navi läks hulluks.
Ps! Mudelil ka olemas nn lumehelbe režiim, millega piirab paarutamist.
ostuhuviline
12:16 18.12.2012
Tavaliselt autodel on ESP mis sisaldab endas ka veojõukontrolli. Viimane siis piirab "paarutamist". Misasi on aga lumehelbekese reziim?
NaeruK
12:33 18.12.2012
Vabandan, vale sõna. Helves muudab gaasipedaali "uimasemaks" (pole nii tundlik), lisaks ei lase rattal tühja käia. Ehk võrdluseks võib tuua manuaalkasti, millel kohalt startides teine käik sisse pannakse.
mluiks
11:00 21.12.2012
"Lumehelbeke" on automaatkasti talverežiim, mis paneb kohalt minnes sisse 3nda käigu. Muus osas pole täheldanud, et gaasivajutuse uimasemaks teeks. Ka paksus lumes saab aru, et vaja pöörded üleval hoida.
ESP minu meelest eriti hea ei ole. Kohalt minnes lseb rattad julgelt ringi käima, aga libisemisse sattudes tõmbab liiga julmalt kiiruse maha.
Linnasõidu kütusekulu sõltub väga palju trajektoorist. Kui ikka pikalt ummikus istuda, siis head numbrit ei tule. Endal 1,6 bens automaat ja linnas soojaga kulu ca 8,5, nüüd külmaga ca 10,5.
Kas teistel ka külmaga tagavedrustus koliseb? Panin eelmisel talvel proovisõidul ka sama tähele. Vana 406-ga oleks selliste häälte peale kindlasti mingid puksid vahetamist tahtnud. 406 oli ka oluliselt mugavama vedrustusega ja võimaldas kurvides palju sportlikumat sõitu. Pidurid olid nõrgad, 508-l on need väga head. Ka muus osas pole 508-le midagi ette heita. Soojaks läheb normaalselt kiiresti, kuigi automaatrešiimis kliima teeb maksimumiga sooja puhudes päris kõva häält.
NaeruK
21:53 24.12.2012
Küsiks kliima kohta. Kolm varianti: nooltega ring, nooltega ring kus sees A, mitte miski. Keegi oskaks seletada, mis mida teeb? 20800 km seljataga ja endiselt ei tunne autot. Manuaali lugenud aga tulutult.
ss
09:39 26.12.2012
See nooltega ring näitab, kuidas toimub salongi välisõhu võtmine. Nooltega ring ja A täht tähendab automaatset, ainult nooltega ring õhu siseringlust ning ilma tähiseta peaks olema pidev väljast õhuvõtmine. Automaatse korral mõõdab andur õhu kvaliteeti ning kui ees sõidab tossav veok, peaks minema õhuringlus siseringlusele.
annula8
12:11 10.01.2013
42000km seljataga probleemideta 2,0D 120KW. automaat!
petugeo
20:10 06.02.2013
508 sw-ga on nüüd 3000 km sõidetud - üldiselt on väga meeldiv, aga foorumist läbi käinud veermiku (tagaosa) klobin häirib küll.
Kuidas see neil, kes seda varem kurtnud, edasi arenenud või hoopis lahenenud on?
aa
17:47 07.02.2013
Tagasilla kolin hakkab pihta 15 kraadi külma juures,eelmine aasta sai esinduses käidud aga nemad laiutasid käsi.sellel aastal ei ole külmasid olnud ei tea praegu öelda
petugeo
02:15 09.02.2013
Mul klobiseb ebatasasustest ja aukudest yle s6ites iga ilmaga, ka plusskraadide juures.
Omier
17:15 26.02.2013
kas kellelgi on veel mureks kliima "AUTO" reziim?
kui kliima puhub AUTO asendis ja temp on HI, siis on kõik ok.
Kui AUTO asendis keeran temperatuuri 21, 22 või 24 vms. siis tõmbuvad esimesed küljeklaasid mingi aja möödudes uduseks.
Kui kliimal lülitada AUTO välja ja lihtsalt käsitisi sättida temperatuur ja puhumis tugevus, umbes keskmisele asendile on ka kõik ok.
Esindusest öeldi, et see probleem on ka teistel olnud, kuidas teil on....?
jdjd
15:06 27.02.2013
Mul on samuti sama lugu. Ja selle üle kurdavad nii inglismaa/iirimaa, kui ka soome foorumite kasutajad samuti. Tundub, et see on mingi disainiviga.
Mõmmimees
11:37 02.03.2013
Siis on imelik küll. Mul just vastupidi ( teine mark ) - AUTO reziimis tõmbab just kõik klaasis udust puhtaks, sõltumata temperatuurist. Harilikult hoiad ju talvel ikka 22-24 C vahel.
Omier
09:58 04.03.2013
Mu eelmisel autol (Audi A6) oli 6 aastat kliima AUTO reziimis ja ei olnud probleemi.Sellepärast mulle praegune peugeoti kliima jääbki natuke arusaamatuks, miks klaasid tal uduseks lähevad.
peugeotokaruot
13:48 29.03.2013
Kliimaga tuleb jälgida ,et poleks sisse lültatud salongi ringlus!
sõidetud 45000km , SW diisel aut. tagasild pole kunagi kolisenud!!!! see on küll arusaamatu kuidas teistel koliseb!??????
DL
20:40 20.04.2013
kui koliseb taga, kontollige kas tagavararattas on rihmaga ilusti kinni ning on oma pesas paigas.
Esinduste vennad räägivad ka sellest, et lumi ja jää kogub veermikusse ning see kolisebki. Ei tea kas on tõsi, mul ei ole mingit kolinat ei ees ega taga.
508 SW 1.6 115kW AT Active
21:02 20.04.2013
Üldiselt olen autoga rahul - turbomootor teeb oma asja, käigukast on täpne. Mootor ja käigukast sobivad igati hästi kokku. Vaikne ja ruumikas salong. Keskmine kütusekulu 7.2l/100km. Väga head mugavad istmed - vahest sõidan kuni 800km päevas ning istet saab sättida nii ei selg ära ei väsi.
8 kõlariga stereo teeb selle klassi auto jaoks päris head häält.
Mis häirib:
Tagaluugi avamisel alumisest servast vesi jookseb otse sinu peale. Tagavararatta kinnitus ja pesa ei ole hea - ratas ei istu täpselt pesas ning selle kinnitav rihm ei ole kõige parem kiinitusvahend. Vahest sealt tulebki kolin.
Vahest keskposti juures uksetihendid teevad häält.
Igal juhul, see tundub olemata parim Peugeot mida olen proovinud.
pesukas67
08:29 26.04.2013
kas kellegil on olnud probleeme rattalaagriga,esimene laager teeb häält.Auto on 56000km sõitnud
iizikas
12:12 26.04.2013
aga vaheta või lase siis vahetada, milles probleemi näed?
peguo
14:01 26.04.2013
peaks ju garantii alla minema see rattalaager või mine sa prantslaste garantiitingimusi tea...
krooniz
22:31 27.04.2013
Sõidan 2 aastat ja 44000km 508 ga ja mingeid probleeme pole ,enne olid nii bmw kui kui audid kui 120 kw diidliga see peugeot lausa nurrub ja mõnus jõuline mootor ja hea vaikne salong heade materjalidega.....automaat super..mingi aeg oli peres sharan suht uus ja see lagunes igatpidi...
LV12345
20:14 20.01.2014
Kes vene keeles aru saab, võite lugeda foorumit:
http://peugeot508-club.ru/forum/

palju infot just 508-le.

Vead, mida Peugeot parandab tasuta (tehase defekt, ehk garantii):
http://peugeot508-club.ru/forum/index.php?/topic/343-otzivni
e-kampanii-spisok-tehnotov-faq/
küsin
16:25 09.10.2014
Auto on 70 000 sõitnud, veidi üle 2 aasta vana ja mõlemad esimesed laagrid undavad. Garantii alla ei lähe, sest kolmandast aastast alates algab libagarantii. On kellelgi sama kogemus või kommentaare?

Tagasild koliseb suvel ja talvel. Varuratas, muu kraam ja katted välja võetud, tagumised istmed alla lastud ja teine mees peadpidi pakiruumis kuulamas. Kolin tuleb tagasillast.
Meelis pezo
16:57 24.10.2014
Peugeot, 508sw, läbisõit 50000 2,0D Hetkel on olnud suht heas korras. Mõned vead olid.
1. Autot pestes tuli vesi salongi. Päris korralikult. Keskuses lahendati see probleem, lihtsalt tuleks tihedamalt endal pask kapoti alt välja koukida.
2. Euroopa reisil auklikel Poola teedel suvel hakkas tulede aut. regulaator veateadet andma. Järgmine hommik aga oli kõik korras ja siiamaani ei ole seda viga enam olnud.
3. Öösel kõrvalistuja aken avanes, ise, signalisatsioon töötas. Lülitasin signalisatsiooni välja ja hetkel on paar kuud vaikus olnud. Märgin selle vea ära kui keskusesse lähen. Vaatan mis ütlevad.
4. Härib vähe müra, ehk ukse tihendid võiksid olla rohkem müra summutavad.

Aga muu, sõidumugavus ja kütusekulu on olnud 5+ ja muid vigu pole täheldanud. Selle raha eest on autot küll ja jääb ülegi.

Autol pole hetkel navi peal, kuid on võimalik lisada navi. Kas kellelgi on kogemust? Ja kas on alternatiive originaal navidele? Mind huvitab sisseehitatud navi, ärge hakake pakkuma jurasid, mis iminappadega kinnitatakse klaasile.
soovitus
15:19 29.10.2014
Ma soovitan margiesindusse minna, kui on murele lahndust vaja.
küsin
13:06 13.03.2015
Ütlesin, et esimesed laagrid undavad. Parempoolne laager vahetati sügisel margiesinduses ära, undamine jätkus. Nüüd peale suverehvide allapanekut tuli undamine tagasi, tegemist siiski rehvimüraga. Paanikaks pole põhjust.
SamsungS4
22:11 09.06.2015
Tere , oskab mind keegi ehk aidata nimelt mul.peugeot 508 on usb-i ja aux-i väljund, aga kuidas need toimivad?
Mida ma vajutama pean et muusikat läbi nende autos kuulda ?
otsi
22:22 09.06.2015
auto manual on lugemiseks ja seal on ka juhend nendeks toiminguteks olemas.
SamsungS4
22:39 09.06.2015
Kahjuks auto manual on läti keeles , sp siis pöördusingi.
SamsungS6
23:23 09.06.2015
No vaevalt, et need sul USB ja AUX väljundid on. Ju ikka sisendid. USB toimib nii, et topid mälupulgale oma mp3-d peale. Pulga pistad auku ja seejärel valid sisendist oma pulgakese. Pulk pidi vist fat või fat32 formaati formaaditud olema. Minul Peugeot luges kolmest USB pulgast ainult ühte. Paari telefoni proovisin ka. Nende mälu ei lugenud, kuigi auto juhendist oli midagi selle kohta kirjas.
Aux toimib nagu aux ikka. Lased sinna kusagilt(mp3 mängija, telefon) helisignaali sisse, valid selle sisendiks ja kogu muusika.
Sisendit saad valide Source nupuga. USB-d ei saa valida, kui seal midagi sisse pole topitud.
See jutt kehtib siis minu 2015 a. Peugeoti kohta. Pole 508.
TK
23:24 09.06.2015
Äkki aux on sisend hoopis, saad cd pleierit või moblast audio muusikat sisestada. Usb on digitaalne sisend-väljund, kui sul kuskil on mp3 player, äkki loeb ja mängib.
reimps
08:39 10.06.2015
Eestikeelne manual netist täitsa saadaval.
Paremal üleval vali keeleks eesti keel

http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/

Vali oma mudel välja ja head lugemist.

Muudetud 10.06.15 08:40

ronn01
01:48 14.07.2015
Kuidas need 1,6 THP mootorid on vastu ka peavad, räägitakse klappide tahmumisest??
VB
22:24 07.12.2015
Tere 508 omanikud. Kas kellelgi on 120 000 täis ja kuidas vastu on pidanud?Olin ise 407 omanik ja alates sealt hakkas asju minema.
56454645
14:44 27.12.2015
on 130k ees, tõe huvides sellest küll vaid viimased 20k minu käes. kaasa antud hoolduspaberites vist oli kirjas, et 1x esisillas oli midagi vahetatud, rohkem nagu peale korraliste hoolduste midagi ei olnudki. so far kõik tiptop.. salongis on teatud kulumismärke, aga selles on ilmselt eelmine omanik rohkem süüdi kui autotehas. 2.0d keskmine kütusekulu 5.5l/100le.. sellest umbes 40% vast linna. maanteel on legaalsel kiirusel alla 5 saada reaalne.
lukseps
13:54 13.01.2016
508SW 2-liitrine diisel automaat, spidol tänaseks 185 000 KM ja tuleb tõtt öeldes vaid kiita, sest vahetust on vajanud vaid esimesed rattalaagrid (garantiiga) ja pidurikettad ning mõned pirnid. Aga muidu käib vaid korralistes hooldustes. Ja vahel ka tanklas:)
VB
21:43 13.01.2016
Esimesed 50 km sõidetud, lahe:)
professor_sammaljalg
12:05 13.05.2016
mul siis 20tkm sõidetud, natuke alla 100tkm ees. kuna see 100 kilo enamuses sõidetud linnas ja kastiõli vahetasin alles mina, on mehhaatroonikaplokk otsas. käiku sisse pannes ja paigalt võttes läheb käik sisse pauguga, mida soojem ja mida soojem kastiõli, seda hullemini.

€1300 + 3-4h tööd, järgmine nädal läheb vahetusse.
ronn01
12:33 13.05.2016
Kas garanii juba läbi? Ega see vana takso pole?
professor_sammaljalg
12:53 13.05.2016
auto on aastast 2011, pole olnud takso, oli naisterahva erasõiduk ja vahetati nelja-aastasena uue vastu, mil mina ta esindusest ostsin.
jatno
13:20 13.05.2016
kas automaatkast?
vulkkarimiis
13:44 13.05.2016
200 000km pealt veel parematel salongimaterjalidel kulumismärke ei esine.
See on olnud viimastel aastatel <opli tugev külg.
Olen aga näinud palju Skoda Superbe millistel juba 100 000 pealt kulumine näha salongis. Peugeote pole uurinud
Omier
13:54 13.05.2016
Minu 508 kettal 89 000km. Ise algusest peale omanik.
Salongis käigukanginupu nahkosa täiesti auklik. Sisemistel uste käepidemetel lakk vms. koorub. Rool päris auklik ei ole aga ühel küljel märgatavad kulumise jäljed.
Ei ole nende asjadega rahul.
Vermik ja mootor siiani väga tip-top.
professor_sammaljalg
14:30 13.05.2016
tavaline automaatkast jah, aisini toode. kasutuses veel volvode ja alfa romeote küljes

netist lugedes tundub pigem 2.2 150kw tüüpviga olevat, aga ju saab 120kw mootor ka jagu, kui õli ei vaheta. tootja soovituslik intervall pidi olema 25k ainult, milles peugeot ei arva ööd ega mütsi.

muidu ei saa kurta, aasta jooksul peale kuluosade läbi läinud ainult üks kont ja välistemp andur. salongis pole ka midagi kulunut märgata
Alemagne
13:13 26.05.2016
159k sõidetud 4 aastaga 1,6 diisel manuaaliga. Kütusekulu on kukkunud algselt 5,2lt 4,6 peale, sõidud muidugi 80% maanteel. Vahetatud on käiguhoovastik, mis hakkas käiguvahetamist segama, laagrid pole veel otsi andnud, mootor töötab laitmatult, põhimõtteliselt kulud hooldusest hoolduseni.
vanematele
10:48 03.07.2016
kas nüüd on 508-ga rohkem kogemusi, kuidas vastu peavad ja mis on läbi läinud?

kas tasub 13900€ eest see osta vanematele
Peugeot 508 SW Allure 1.6 THP 115kW 4a vana, 56 tuh. km
http://www.auto24.ee/used/2259482
professor_sammaljalg
13:47 04.07.2016
mina ostaks küll, ainult käigukastiõli vahetaks kohe ära, kui seda juba tehtud pole. muidu paistab küll hea diil olevat.
Peugeotkk
18:17 07.07.2016
Kus soovitad Aut.k õli vahetada? Palju maksis õli+ töö?
professor_sammaljalg
19:47 07.07.2016
Tollel valgel on nüüd muidugi robotkast, mille õlivahetus sama lihtne, kui manuaalil afaik, aga enda 508 tavalise hüdrotrafoga kastil lasin dünaamilise õlivahetuse teha Kadrinas Hõbenooles, aega võttis tunni ning raha küsiti kokku 228.-
...
21:56 07.07.2016
vaatamata müüja väidetele on sel autol täitsa tavaline 6 käiguline automaatkast
Peugeotkk
14:17 08.07.2016
Käisin enda eelmise auto KIA Sorentoga samuti Hõbenooles.

Mõtlesin, ehk Tallinnas veel mõni pädev tegija.

Hetkel 2014.a 508 2,0D 48K kellal. Ei kiirusta veel vahetama.
Lihunik
14:23 08.07.2016
Selle nädala Auto Lehes

Kasutatud Auto: Peugeot 508

Vägagi positiivne hinnang, kui valida diisel.

Muudetud 08.07.16 14:47

professor_sammaljalg
15:26 08.07.2016
Ma eelnevalt uurisin ka, et kas tasub äkki Tallinnas kuskil teha lasta, et neid dünaamilise vahetuse aparaate siinmailgi juba, aga soovitati ikka Hõbenooles ära käia.

48tuhat ei ole tegelikult vara, kuna väidetavalt on tootjapoolne soovituslik välp ainult 25k ning sama kastiga Volvot on nad pidanud remontima juba 67k pealt, tänu vahetamata õlile.
stammer
16:19 08.07.2016
Tuttav käis Hõbenoolt Kadrinast otsimas, aga see asub hoopis Kadapiku külas, vana Flora filiaali territooriumil.
Lihunik
16:22 08.07.2016
No loodetavasti see asi ikka nii hull ei ole, et mootoriõliga samas rütmis ka aut.k õli tuleb vahetada 225 € !

4x225€=900€ On u. remondi hind :D Nii, et vahet pole väga.

Tundub rohkem pedantidele info.

Peugeot ei soovita seda üldse vahetada....

Tlns juba palju 508 taksosid, kahtlen sügavalt, et neil kõigil juba kastid õhtal.
Keegi neil seda kasti õli vaevalt, et vahetab.

Eks siin mängus ikka ka kasutaja oma hoolimatu kasutamisega (rally stiilis pidev sõitmie või külma kastiga jõhkralt kiirendamine) või lihtsalt mõne kasti kehvem kvaliteet (Antud Volvo juhtum)

Muudetud 08.07.16 16:27

professor_sammaljalg
17:57 08.07.2016
Remont on €1400 pluss edasi-tagasi sõitmisega raisatud kütus ja terve tööpäev.

Nagu ma juba varem olen maininud, siis kasti tootja Aisin soovitab välbaks 25k, mida ka Hõbenooles peeti liigseks, 50 tuhat on juba paras. Peugeot vahetust ei soovita, kuid garantiiaja veab enamus kaste välja (kuigi ka neid vahetatakse, esindus ei remondi midagi).

Ma ei kujuta ette, millist närvihaiget härra Lihunik vaimusilmas näeb seda kasti liikluses lammutamas, kuid reaalselt mõjub vahetamata õliga kastile halvasti palju linnasõitu, haagisevedu jne. Mul oli 100tkm pmst ainult linnasõitu kui mehhatroonikaplokk vahetust tahtis, pideva maanteesõiduga venitaks mitusada tuhat rohkemgi arvatavasti.

508 taksod on minuteada robotkastidega ja vahetatakse neil õli nii vähe või palju, kui tehas ette näeb, mina seda ei tea.
jatno
20:34 08.07.2016
minul manualiga peogeot aga ühel tuttaval kelle automaatkastiga, tuli peale seda nn. dünaamilist õlivahetust ka varsti mehhatroonikablokk välja vahteada
...
22:22 08.07.2016
taksod on tõepoolest robotkastiga 1.6 diislid. eespool toodud väide et esindus kaste ei remondi, ainult vahetab, ei pea paika. minu andmetel ühtegi Aisini vahetatud ei ole, mehhatroonika plokke vast kümmekond.
professor_sammaljalg
23:03 08.07.2016
Touche, andmed kastivahetuste kohta pärinevad välismaisest internetist.

Mina ka kusjuures vahetasin kõigepealt õli ning kuu hiljem ploki. Samas ei tohiks segi ajada põhjust ning tagajärge - juba autoostust saadik aasta varem tiksus peas, et peaks õli ära vahetama kuid kiire läks üle siis, kui esimesi kordi mittekorrasolekust juba märku andis. Sestap saigi mindud kohe õli vahetama, mis, üllatus-üllatus, ei remontinudki..
vka
13:26 15.07.2016
Soov oleks soetada endale kasutatud 508SW, umbes 50-100tkm läbisõiduga ja seoses sellega tekkis küsimus. Kas vastab tõele, et Peugeot 508 SW Active 1.6 Turbo 115kW on mootoril rihma asemel kett? Peugot hoolduses öeldi, et on esinenud probleeme 2011-2012 a autodel ja on soovitatav vahetada kett. Kas kellegil on olnud antuid probleeme?
ja1234
19:03 15.07.2016
turbo kohta ei tea aga ilma turbota 1,6 88kW on küll rihm, peaks olema sama mis Citroenil, kui esinduses öeldi ju siis on
vka
19:33 15.07.2016
Vabandust, 1.6 115kW turbost on jah jutt, andsin VIN-koodi 6 viimast numbrit esindusele ja selle alusel öeldi, et kett. Foorumitel lugenud, et VW TSI Passatidel bensiini mudelitel on sama jama olnud ketiga. Igatahes kas rihmavahetus teostatakse iga 5a v 120 000 km pealt või juba 100 000 km?
toashel
10:52 08.11.2016
Kas keegi tahab/julgeb pikemalt rääkida 1,6 THP mootori probleemidest? Kellel mis juhtunud on - klapid, kett, kollektor jne. Omal on see rada läbi käidud, küll garantii ajal. Kas keegi on nende probleemidega käinud teeninduses peale garantii lõppu?
Mis summadest jutt? Omal varsti garantii saab läbi, siis siit ka teatud huvi.
Vaatan, et sel teemal väga keegi sõna ei võta. On see mootor ju laialt kasutuses, infot peaks liikuma ja mingid kogemused ka varrukast võtta.
annula8
20:36 18.11.2016
see 1,6 bensukas on BMW mootor. bmw omanikud kindlasti kirjutavad.
üldiselt on ta õnnetus. peugeoti 2,0 diislid aga poolmilli ja ei mingeid probleeme!
Thp
22:18 18.11.2016
98 bens, 0w30 õli ja Iga 60 tuh km pärast keti vahetus ja no problems. Õlivahetust iga 10 tuh pärast peab ka tegema!
E-kunn
00:45 28.11.2016
Nimelt lakkas töötamast parem esi lähituli. Pandud uus pirn ja ei midagi. Uurisin siis netist kaitsmete kohta, inglise keel ei ole just kiita ja leidnud infot et mis kaitse ja kus. Kas siis 2011 508-l on eraldi kaitsmed parema ja vasaku esitule jaoks? Kui jh siis kas oskab keegi aidata või on kellelgi sama mure olnud.
jkdj
08:37 28.11.2016
Kaitsemd sageli suures plokis kusagil kapoti all. Manuaalis võiks ka kirjas olla-skemaatiliselt.
karvanejakole
10:39 28.11.2016
Mõnel autol vaja seadmega ajusse ka teada anda, et uus pirn, Peugeoti kohta ei tea.
mluiks
18:39 19.12.2016
Olen ka kuulnud jutte, et 1,6 THP mootor on probleemne, aga midagi konkreetsemat pole kõrvu jäänud. Enda autol (1,6 THP automaat) 95 000 km täis ja seni pole õnneks mingeid probleeme olnud. Üsna algul oli mingi õhulugeja vms viga, jõud kadus ära, aga peale selle pole muid jamasid olnud. Viimastel aastatel on hakanud veidi õli kuluma - ühe hoolduse (20 000 km või 1 aasta) vahel olen 0.5 - 1.0 liitrit juurde valanud. See vast suht normaalne, olles kuulnud et VW TFSI mootoritel peab iga teise tankimisega üli lisama.
Muide 1,6 THP mootor on ketiga, mitte rihmaga. Hooldus on odavam kui diislil ja kuna väga palju ei sõida ja diisli usku pole, siis sai bensukas valitud. Seni pole kahetsenud.
Üldise vastupidavuse osas pole ka väga kurta, 2 korda on tagumised õõtshoova puksid (erinevalt poolt) vahetatud, teine kord läks garantii alla, esimesel korral miskipärast mitte...
ronn01
14:56 20.12.2016
Ketti pole vahetatud?
mluiks
14:03 21.12.2016
Veel pole vahetatud. Ei mäleta, kas keti vahetus oli 100 tuhande või 120 tuhande hoolduses.
ja1234
14:41 21.12.2016
kas turbo sööb õli
ronn01
14:49 21.12.2016
Nende kett peabki vastu hästi vähe ja teine häda oli klappide kinni kiilumine.
karvanejakole
16:44 21.12.2016
Mis mõttega tehakse mootor ketiga, kuisee vajab nt iga 100 või 120tkm tagant vahetust? Insignial nt rihma vahetus 150tkm pealt ja ei mingit probleemi. Kett võiks ikka min 300tkm kesta, et tekiks eelis rihma ees.
ToivoME
22:36 09.03.2017
On kellegil diisli omanikest sellist asja nagu "risk of dpf clogging" ka ette lööma hakanud?
90k sõitnud isend. Hetkel tuli välja, et üks eelsüüteküünal lühises ja esindus ütles, et vb sellest.
Omier
08:29 10.03.2017
Sai autol 97 000 km ette ja ca. 2 nädalat tagasi lõi põlema mootoritule ja näitab EGR-i viga. Nimelt, et EGR-i klapp ei avane/sulge korralikult.
Võtsime lõdviku maha ja testisime klapi tööd, klapp töötas. Võib-olla kuskil elektris niiskus sees ja paneb aegajalt villast.Veateate kustutamisel viga kohe tagasi ei tule. Pigem mingi ca 2 päeva pärast.
EGR seest ise puhas nagu tite tagumik.Garantii nagu kiuste lõppes 2kuud tagasi.

97 000km läbimisel praegu esimese ringina vahetusse ka kettad klotisd.
Kuna auto ripub praegu tõstukil klotisvahetuses, siis EGRi probleemiga tegeleb peale klotisvahetust.

jants90
21:57 19.04.2017
Ostsin 508 diisli 2.0 103 kw 2011a,1000km täis sõidetud,läbisõit 180000 olen rahul,kütusekulu 6,ainus viga hetkel see et peegleid ei saa reguleerida millegipärast.
ToivoME
23:32 19.04.2017
Äkki täpsustad mis peeglitest käib jutt?
jants90
23:26 12.05.2017
Välispeeglid,parem vasak.

Muudetud 12.05.17 23:27

Orlants
14:23 05.07.2017
Mis kogemused on 120k+ km läbinud 1.6 THP masinatega? Kas tasub üldse vaadata või kipub päris käes ära lagunema vms?

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte