Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Muruniiduk - kas tasub paaritonnist osta?

...
21:08 31.07.2022
Selline näebki raider välja aga vaja on muruniidukit, mitte raiderit. Mis fantasöör, mis pinged? Millest Te räägite? Ma ei saa aru.
Marko
21:34 31.07.2022
14:39 täna kirjutas kolmikpunkt:

Mul on raider hetkel sellises firmas nagu Mehka, paranduses ja kui olen arve kätte saanud, maksan ära ja tuuakse koju.

mida me siit välja lugema peaksime?
Marko
21:35 31.07.2022
ainult punkt võiks vahepeal vait olla.
Kässar
22:42 31.07.2022
Ma ei suuda tõsiselt võtta inimest, kes räägib 2 tuhande ruudusest platsist ja lükatavast muruniidukist. See on megaulme lihtsalt. Iseliikuv seevastu on täitsa mõeldav, mina näiteks ei taha murutraktorit. Kuidagi narr on seal peal istuda ja õlut juua ning muru niita. Isesammuvaga vähemalt saad kindlasti oma kohustuslikud 100 sammu päevas kätte ja rohkemgi veel, et siis nagu trenni eest ka.
Mis mulle ALKO puhul meeldib, on see, et veorihm on täiskatte all. Mul on üks pisem STIHLi isesammuv murukas ka , aga sellel on veorihm lahtine ja viskas juba ühekorra kõrge heina sees rihma maha. Räige kopp oli sellest eest, et ma ostes ei viitsinud alt vaadata, tundus iseenesest mõistetav, et veorihm on katte all, mida ta kahjuks aga ei olnud.
ALKO Honda mootoril on 166 kuubikut ja 3,2 või 3,4 kw. Jõust puudust justkui ei ole. Too vanem ALKO väiksema mootoriga ikka kõrges heinas kippus lämbuma ja pidi vahepeal tagasi hoidma.
Isesammuvaga põõsaste vahel manööverdamine ei ole probleem, kui on väiksem masin. Praegune kärakas mul nii mugav tõesti ei ole, sest massi on palju.
Honda mootor tundub tõesti hea olevat, justkui vibraks ka vähem, kui eelmine ALKO enda mootor. Üldiselt alla Hondat enam mootorit võtta ei tahaks, sest Honda mootoreid kiidetakse ikka väga palju. Eks need teised ajavad ka asja ära ja pole mul onlnud probleeme ka teiste mootoritega, kuid Honda on ju teada tuntud oma pommikindlate mootorite poolest.
ALKO on Saksamaa inseneride disain ja Austrias pannakse neid kokku, seega kvaliteet peaks juskui enam vähem ok olema. Honda enda muruka korpust ma ei usaldanud, kuna jutud on sellised, et paari aastaga on sõel. Seega siis tuli leida kuldne kesktee ja saigi ALKO ära võetud.
Td
23:09 31.07.2022
Eelmine koguriga mtd kestis 20a. Korpus siiani kõva lihtsalt mootor väsis ära. Sellel mudelil polnud rattad otse kere küljes ilmselt seepärast kestab. Nüüd ootab uut mootorit .
Uus niiduk samuti koguriga +multsimine+ tagaratta vedu. Koguriga esirattavedu kindlasti ei toimiks.
Keeramise ja muid trikke tehtud põhiliselt veidi esiots üles jne. Pole vanal suutnud 20a korpust lõhkuda ega uuel 3a jooksul ,oleneb ikka ehitusest ja materjalist.
Ostes peab jälgima pisiasju,et ok niiduk leida.
qp
22:39 07.08.2022
Enamus käsiniidukeid ei kannata sangale surumist. Enne ostmist poes saab kontrollida kas kere paindub läbi või mitte. Mul tagaveoline kogujaga Jonsered, üle 10 aasta tööd teind ja seda saabki pöörata vaid esirattaid tõstes. Tehas on sellele mõelnud. Tagarattad on vabakäigu siduritega. Väike miinus see mis siin ennist välja toodi- korpuse tagaserv künnab vahel maasse esiosa tõstes. Maksis see aparaat €uridesse panduna omal ajal 650. Nüüd sellise võimsuse ja laiusega massap üle 800.
Td
10:47 08.08.2022
See mis juba poes uuena hakkab painduma see on ikka rämps.
Pole raske hinnata korpuse tugevust.mida kõrgem korpus seda tugevam. Nagu õelnud enda vana 95a mtd siiani korpus tugev,pealegi kogujaga niiduk kus korpus saab veel kõvemini pihta. Alati keeratud tagaratastel. Enne väsid ise ära kui niiduk.
nõnnamuudu
15:25 24.08.2022
Mults teeb sammaldumise krundile, ei soovita.
nõnnamuudu
15:40 24.08.2022
Saaremaal on õuedes näha roboteid toimetamas, ilmselt on välismaalt selle moe võtnud.Uuemad on mobiili pealt piiride paigutamisega ja tööle panekuga.võid hispaanias olles roboti tööle panna.
Kässar
19:27 25.08.2022
Miks te sammalt kardate, mul just sammal meeldib, seda vähem on muru, mida niita. Mõnusalt pehme ka palja jala all.
nõnnamuudu
22:50 29.10.2022
Mootor on ju pea kõigil igiliikur briggs ja stratton, vahe tuleb kerest, partner pudistab detaile, poldid kogu aeg kaovad, tükid tulevad ära ja roostetab.MTD kere on igavene, Huskvarna on hea, muid pole pidanud.minu jaoks Partner asjad on aut.
Ants maalt
22:12 03.11.2022
Partnerit ei toodeta juba 12 aastat! Mäk kullok on nüüd. Täpselt sama masin Husqvarnaga vaid värv teine. Huski trakatseid olen näinud musti, oranže, punaseid, halle, kollaseid ja rohelisi.
.
19:54 18.08.2023
Poole meetrine rohi. Kas see ajab asja ära: https://mehka.ee/ee/product/husqvarna-hicut-64964954002 Pärast riisun rehaga kokku, siis on järgmine kord lihtsam niita. Poolemeetrine on hetkel. Peale niitmist hakkan regulaarselt niitma, et nii kõrgeks ei kasvaks. Tahaks loodussäästlikult ja ilma sisepõlemismootorita ja elektrimootorita hakkama saada. Pole varem sellist aparaati kasutanud. Kinnistu on alla 2000 ruutmeetri suur. Aega läheks aga poole päevaga saaks ehk tehtud, kuigi alguses poole meetri kõrguse rohu niitmine võib päris raske olla ja aega kulub rohkem aga hiljem on juba lihtsam.
.
20:04 18.08.2023
sa oled ikka eriline kinumees... samahästi võid seda poolemeetrist pardliga niita. tee üks pilt ka, siis me usume et see maalapp sul olemas on.
hlm
21:02 18.08.2023
Ilmselge troll ju. Oleks võinud asisemalt trollida.
Marko
21:38 18.08.2023
Aga klikke tuleb, nagu Tuubiski. Seal on ka kõige vingemad vennad need, kes tulemasina ja kirjaklambri abil plastpudeli sisse augu suudavad puurida...
.
21:57 18.08.2023
Ei olegi minu maalapp...veel mitte. Ma juba mõtlen, et millega niita. Pardliga küll ei saa.
Marko
22:15 18.08.2023
Just-just, maja ostmisel (saamisel) on esimene ja kõige suurem mure see, et kas sellise niidukiga saab hakkama?
.
06:40 19.08.2023
talv on tulemas, niitmismured mõneks ajaks kuuse all ootel ja järgmisel aastal lendad oma käsivurriga nii varakult peale, et muru ei jõuagi poole meetri kõrguseks saada. siis on see riist igati hea paarituhande ruudu nühkimiseks.
aga tore kui inimesel on unistused- kõik saavad abiks olla ja klikid on ka kellelegi kasulikud.
Rain002
10:54 19.08.2023
Kui soovid nii säästlik ja roheline olla siis ostad käsivikati.Sellega võid ka meetrist heina niita. Kindlasti edulisem tööriist kui see lükatav. Võid ka sirbiga proovida.
Oskaja saab käsivikatiga ka väga kena murupinna. Ära siis luiskamisel sõrmi maha lõika.
.
12:24 19.08.2023
tuli meelde üks luuletus lapsepõlvest
Ei luiska sa
ei luiska ma
hea luiskaja on meie taat
Ta luiskab likat likat
ja teravaks saab vikat.
.
17:11 19.08.2023
Vikat või sirp oleksid ka variandid. Sirp võtab veel nendest kõige vähem ruumi aga kuidas sirbiga niita? Püsti seda ju ei tee ja kui kükitada või põlvitada, siis on küll jama. Selle lükatavag ehk kõige parem ikkagi ja peale talve siis, nagu siin keegi soovitas.
vanames
22:27 19.08.2023
Meetrise heina jaoks trimmerile nuga otsa ja - tuld. Võib ka tamiiliga lasta kui hambuline, tavalist tüdined vahetamast.
naljamees,
22:49 19.08.2023
mõistlik oleks maaomaniku luba ka ikka enne saada, kui sirbiga peale lendad:)
Marko
23:01 19.08.2023
Kui see päristeema oleks, siis ma pakuksin kõige mõistlikuma variandina ühekäevikati välja. Kena asjake.
.
12:41 20.08.2023
Trimmeriga ei taha just niita. Prooviks ikka ilma mootorita hakkama saada. Muidugi tuleb maaomanikult luba küsida aga ma arvan, et niidan siis, kui olen ise maa omanik. Niitmine ehk esimene töö, mida tegema hakkan, et oleks kinnistul mugavam liikuda. Siis on hea sügise lõpus või talve alguses küttepuud palgina ära tellida ja talv läbi puid saagida ja lõhkuda. Muid töid vaja samuti teha ja palgatööl vaja ka käia. Peale niitmist on aga kohe vaja kuivkäimla ehitada või osta, kuna ilma selleta nagu raskevõitu, kuigi ajutine elamine 6 km kaugusel.
.
13:19 20.08.2023
eks see ole jama jah kui palgid rohu sisse ära kaovad. aga saagida tuleb ikka käsisaega, siis säästad maailma bensiinivingust ja linnud ei pea kuulama mootori vingumist.
.
23:26 21.08.2023
Hea mõte aga ma siiski nii kõva mees ei ole. Ostaks mõne aku sae. Proovin ilma sisepõlemismootoriteta hakkama saada, kuigi auto on sisepõlemismootoriga. Las elektriautod arenevad veel siis vahetan auto elektriauto vastu välja või äärmisel juhul hübriidi. Sisepõlemismootor on suurepärane leiutis aga tuleb ajaga kaasas käia ja on aeg seda unustama hakata ja uute asjadega harjuda.
ConnorFlint
07:17 22.08.2023
"Trimmeriga ei taha just niita. Prooviks ikka ilma mootorita hakkama saada" - Ehk siis ilma sisepõlemismootorita? Sest noh, väga rammusaid akutrimmereid olemas. Ise olen Makita usku ja kahe 18V akuga trimmer olemas, mis on ikke väga tige relv oma hinnaklassis. Sai ka võsa lõigatud, kus ka 6-7cm läbi lõikas. Pidevas töös jagus 2x6Ah akusid u 1h, muru/heina trimmerdamisel u 1,5h.
Olemas ka Makita kahe akuga kettsaag, mida kasutan enamasti langetamiseks. 15 tolline latt ja kõik, mida on vaja olnud langetada, on ka ära teinud. Laasimiseks kasutan väiksemat, ühe akuga saagi. Loomulikult on ka saed 18V akude peal.
Kuna mul on Makita tööriistu terve pinu, siis on ka kobar akusid ja 4 tk 18RC laadijat (üksik laadija laeb kiiremini, kui näit 2-ne v 4-ne laadija)
Nõnnamuudu
20:13 28.09.2023
Minu kogemus ütleb seda, et hind pole nii oluline, mark on tähtsam.Husqvarna niidukid on ennast näidanud kvaliteetsena, et roosteta, ei kaota mutreid pidevalt, ilusad ka.partner roostetab kere poolest läbi, pidevalt on mingi osa kadunud ja lõpuks on täiesti romu.MTD oma mootoriga on ka hea, samad sõnad.
qp
19:15 29.09.2023
Nönnamuudu, Jonsered, Husqvarna, Mc Culloch, Poulan erinevad vaid värvi poolest. Nime partner ei kasutata juba 2010 alates.
fdghfgh
08:04 09.04.2024
Karbussist läheb mingi toru silindri juurde- kas mingi primitiivne egr või karterituulutus? Tundub, et mootor saab liiga palju õhku ja käik ebaühtlane. Kui peopesaga karbussi otsa varjutada ja vähem õhku anda, muutub töö stabiilsemaks. Karbussi tihendid pealtnäha normaalsed, sealt ei tundu leket olema. Pole veel seda toru proovinud pimedaks teha, seega ehk keegi teab mis asjaga tegu.
maaks
08:36 09.04.2024
See "kas mingi primitiivne egr või karterituulutus" on tegelikult "kütusepumba käitur :-) :-)
Paagi peal/ karpa all on membraan (mille all vedru). Silindrist tulev "vurts" liigutab koos selle vedruga membraani üles-alla millega pumbatakse kütus paagist karburaatori "sissevõtu kaevu". Kui nüüd membraan kulunud/veninud, siis ei tööta see süsteem enam korralikult ja niiduk hakkab jukerdama.
fdghfgh
14:03 09.04.2024
Teemaks tavaline käsiniiduk, pole tal mingit pumpa, benavoolik läheb otse paagist karbussi. Lisan pildi ka, paremal näha see kanal karbussis, mille otsas voolik. Kanali katte võtsin pildi ajaks küljest. Aga teine ots läheb jah karterisse, niiet ilmselt tuulutus.
A maalt
19:44 09.04.2024
Suure Huskvarna karteri tuulutuse närisid hiired ära. Alles ei jäänd midagi. Sai ilusti sõita kuni mikid 6 kuu pärast ärkasid ja selle voolikujupi mulle saatsid. Mingit pumpa ta tööle mul ei pand.
fdghfgh
11:38 10.04.2024
Tundub, et sai korda. Mingi Loncini mootor ehk siis hiinakas. Liiga palju õli olin vahetuse käigus sisse kallanud. Panin tuimalt selle 0,6l pudeli sisse nagu enamik riistu tahab, varras näitas küll üle normi, aga mõtlesin, et mis see suurem tilk ikka teeb. Aga tundub, et tegi. Lasin kogu kupatuse välja ja ühtlasi sai ka läbipesu tehtud ning panin õige normi sisse ja käib nüüd täitsa ühtlaselt. Aga üks Briggs vedeles kümmekond aastat õues kuuri seina ääres, korjasin nüüd lauale, vaatasin, et magneeto käib kergelt vastu süütepooli trafoplekke, panin vahe paika ja käivitus poolest pöördest. Briggs on ikka üleprahi mootor. Ei olnud tal kolb kinni roostetanud, ei karbuss ära ussitanud, isegi mingi vana benatilk oli veel sees.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte