Tere,
Tekkis selline küsimus, et mul on auto liisingus ja ostja tahab peaaegu kohe kätte saada(autot siis). Ostja plaanib siis auto välja ostja. Kuna alles neljapäeval on liisinguga võimalik suhelda, siis sooviks teada, et kui kaua võtab paberite ajamine aega? Kas saab hakkama ühe päevaga või kulub selleks mitu päeva. Juhul muidugi kui neljapäeval ära saata nii liisingu lõpetamise avaldus kui ka ostja kinnitus liisingu eseme ostmiseks. Kuidas oleks mõtekam teha, kas sedasi, et ostja ostab liisingu käest auto välja, ostja maksab mulle ja ostan auto välja (kuskilt lugesin, et pool omanikule, et see auto välja ostaks ja siis kui auto on omaniku vahetanud maksab uus omanik ülejäänud) või on veel võimalusi? Endal ei ole finantsi, et isegi poolt summast maksta?
Kui muidugi keegi ei tea, siis ilkuda pole mõtet, mina ei saa mitte midagi teha, et alles reede õhtul olid inimesed kohal, kes huvi näitasid ja ütlevad, et ära ostavad. Kahjuks liisingu ettevõtte töötab ainult E-R ja sedagi 8.30-17.00 ja riiklikel pühadel suletud.
Kas kellelgi juhtub kogemusi liisingu eseme müümisega - asjalikke muidugi!?
Ega seal muud teha ole kui oodata, sest kõigepealt saad avalduse alusel lõpuarve raamatupidamisest(võib võtta paar päeva), maksad jäägi ära ja alles siis saad volituse(ost-müük) enda v uue omaniku nimele, et vormistama minna ARK'i. Kõige lihtsam ikka, kui korraldad samaaegselt nii vaheraha maksmise (mis makstakse sulle) kui jäägi maksmise liisingule liisingule. Kas ka ostja ootab? Mis tal üle jääb?
Aga kui ostjale annan õiguse välja osta(st näitan ära oma avaldusel, et see ja see inimene ostab auto välja), kas siis lõpparve saab tema või saadetakse arve ka mulle (niisama huvipärast küsin)?
Loodan, et enamuse pabereid saab meili teel korda ajada ja alles siis kui vormistamiseks lähe siis kohale minna ja originaalid ära anda, kuna ostjat on ka kohutavalt nõme suhteliselt kaugelt tallinna kutsuda, et mingi avaldus ära esitada ja siis näiteks järgmine päev taas tallinna kutsuda....
Mina isiklikult mitte mingit vaheraha ei saa, jään omadega nulli...
Eks siis jääb loota, et on võimalik asi kahe päevaga ennem järgmist nädalavahetust korda ajada... Ja ka seda, et ostjal on piisavalt palju kannatust...
Nõme on kui asi jääb katki tänu sellele, et ei viitsita oodata :(
Aga ikkagi peab oma auto liisinguhaldurile kohe neljapäeva hommikul helistada ja talt täpsemini üle küsida, gaah, ootamine on nõme.
Ühesõnaga helistasin mina liisingusse, sattusin mingi erili frukti otsa, kes ei osanud mitte midagi asjaliku öelda... pidevalt konsulteeris (okei, see selleks..) asjalikku nõu ei saanud... ainult öeldi selle peale, kui küsisin et kui kaua nagu aega võtab liisinguga tegelemine, siis kuni kuu (karp kukkus lahti), kui ütlesin, et asjaga kiire, siis öeldi ka, et saab kiiremini...
Nii palju siis klienditeenindusest....
Lõpuks ikkagi viisime ära avaldused kontorisse ja öeldi, et kahe tööpäeva jooksul saadetakse arve uuele omanikule... tuleb ikka isiklikult kohoale minna, meili teel või telefonitsi on raske asju ajada...
Teadmiseks nendele, kellel selline asi ees seisab: Kui auto on liisingus ja loovutada kolmandale isikule väljaostu õiguse siis:
1) kirjuta avaldus - vormi saad hansaliisingust - saada kas posti/faxi/meili teel ära või vii ise kohale
2) ostja peab kirjutama avalduse auto ostu kinnitamiseks liisingule - avaldus on vabas vormis ja peab sisaldama liisingu nime, liisingulepingu numbrit, auto "kaubanduslikku" nimetust ja auto registri numbrit. Tema võib samamoodi toimida
3) Kui ei ole isiklikult veel avaldusi äar viinud, siis tuleb originaalid ka liisingule üle anda
4) kahe tööpäeva jooksul saadetake arve auto väljaostjale
5) kui ta on arve tasunud, siis helistatakse ja kutsutakse vastavasisulisi pabereid vormistama, millega annab auto ARKis arvele võtta
6) arki minek
7) auto on uue omaniku oma
Teema võib lukku panna.
umbes paarkümmend minutit :-)
Sai lõppev kasutusliising kapitaliliisingusse üle võetud. Auto oli enne Balti Autoliisingu oma, aga kuna Balti Autoliising tegeleb ainult vähemalt kolme autoga firmadega, siis pidi omandiõigus ka üle minema Hansa liisingule.
telefoni teel sai kokku lepitud HL-i mineku aeg, eelmine õhtu auto Tartust Tallinna toodud ja kokkulepitud ajal olid dokumendid juba allkirjastamisvalmis ning ootel.
ARKis selgus, et üks volitus oli puudu, see sai lastud ARKi faksile saata ja kui see ka kohale jõudis, siis läks edasi libedalt.
Kõik kokku ca 1,5 tundi, sinna sisse mahtus ka ARKi sõit koos paarikümneminutilise poeskäiguga.
Loomulikult liisinguvõtja ehk eelmise omaniku kätte.
Aga asjaajamise kiirusest - liisingfirmal on kohustus sinu avaldusega tegelda 5 tööpäeva jooksul. Kui kirjutad neile, et jube kiire on, ostja tuleb teisest eestimaa otsast ja tahab autot kätte saada, siis vormistavad ka kahe päevaga ära. Alla selle pole mõtet unistada.
See küll ju normaale pole, et mina kui ostja maksan selle liisingujäägi kinni ja siis müüa sõidab sellega eitea kus ja teeb eitea mida vahepeal...
Mis saab siis kui ma ei soovi seda sõidukit, kuna müüja on selle vahepeal rikkunud?
Raha tagasi küll, aga see võtab kindlasti jälle paar päeva aega, kes selle hüvitab?
Kui mina olen tasunud liisingujäägi ja vaheraha liisinguvõtjale, siis ainuke koht kuhu ta sõita võib on otsejoones arki pabereid ümber vormistama.
See, et sõiduk jääb nädalaks veel liisinguvõtja kätte on täielik debiilsus.
Üks võimalus on muidugi sõiduk jätta kuhugi tasulisse valvega parklasse ja võtmed niikauaks panka hoiule.
Aga jällegi peale raha tasumist tahan ma sõidukit KOHE, mitte jumal teab millal see liising viitsib neid paberied määrida.
Kas on mingi võimalus, et sõiduki saab samal päeval oma nimele vormistada? Tegu swedbanga liisinguga. ja mina tahan sõiduki liisingult välja osta+liisinguvõtjale vaheraha.
saad kyll samal päeval, kui liisingust paberid saad.
tänapõeval on võimalik saada Swedist paberid 2 päevaga, enne peab olema auto eest tasutud.
Headel aegadel sai 1h.see oli siis kui kõigil hästi läks.
SEB.
Õhtul kõne liisingusse, hommikul koos ostjaga panka, sealt paberid kätte ja samas pangakontoris toimus ka tasumine(raha ostjalt müüjale ja müüja omakorda pangale).
Seejärel pangalt ARK-paberid näppu ja ARKi.
Kokku võttis aega ca. 2 tundi.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.