Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

millised kõrvaklapid?

n_punkt
10:51 31.10.2008
kumb on parem kas kinnine või avatud tüüpi akustiline süsteem "täismõõdus" kõrvaklappide puhul

teiseks, kui oleks valida vaid nende kahe vahel (ceteris paribus) tehniliste näitajate põhjal - kumma valiksid? miks?

1.kinnist tüüpi akustiline süsteem; sagedusala:10 - 27000 Hz;tundlikus:98 dB; takistus:32 Ohm

2.avatud õhuga akustiline süsteem; sagedusala:15 - 22 000 Hz; tundlikkus:100 dB; takistus:32 Ohm;

Muudetud 31.10.08 10:51

Juulius
16:13 31.10.2008
Inimese kõrv pidi vist nagunii kuulma ainult 20 - 20 000 Hz, seega pole selles suhtes vahet. Kinnised on paremad, kuna ei häiri teisi ruumis viibijaid. Avatud aga pidid vähem väsitavad kõrvadele olema. Väga asjatundja ei ole.
kkkkkkkkkkkkkkkkkjjj jjjjjjjj
22:11 11.12.2023
Tere!
Oleks vaja kõrvaklappe, et teisi maja elanikke ei segaks, kui tahan muusikat kõvemini kuulata. Olen mõelnud, et võiks olla sellised, mis käivad kõrva sisse..., mingeid suuri, mis pähe käivad, ei taha. Mingit erilist kvaliteeti pole vaja..., peaasi, et töötavad ja mõne aasta võiks ikka vastu pidada. Poodides müüakse palju erinevaid variante ja erineva hinnaga. Võivad olla täitsa juhtmega, kuigi vist ilma juhtmeta müüakse ka. Mis on airpods? See kõrvaklappide, nutitelefonide jms. asjade maailm on minu jaoks võõras ja ei tahagi kõike omada ja kõigest teada, kuna pea pole prügikast ja kõike polegi vaja. Kõrvaklappe oleks aga küll vaja. Kas kõige odavamad kõlbavad?
Deus
23:07 11.12.2023
Mine Klicki või On-Off'i ja osta endale silma ning rahakoti järgi meeldivad sel juhul, sest sul pole mingeid eelistusi. Või telli AliExpressist Marshalli kloonid 40 euri eest, aku kestab terve igaviku ja ainuke vahe originaaliga on kehvem opamp (nimetagem seda eelvõimendiks) seal sees ehk kvaliteedivahe on olemas aga kui pole meeletult hea kuulmisega, siis ei saa vahest arugi.
Samuti on neil seal samas Aliexpressis ka igasuguseid 5 -10 euri vahemikus nööpkuulareid juhtmega, mil bassi nii et segab ajukäärud sirgeks aga kõrgem osa tihtipeale kannatab selle all. Jällegi, miski HiFi mees või audiofiil pole, ei saa arugi.
suur terts
00:16 12.12.2023
Minu isiklik arvamus on, et klappidega on samamoodi, nagu jalanõudega. Neid peab reaalselt katsetama. Kindel on see, et kõrvasisesed kvaliteeti ei anna ja ega see heli valjus on ka rohkem selline kriiskamine (ehkki täna on korraliku summa eest ka korralikumaid kuulareid saada). Aga ma olen ka keskmisest nõudlikum kvaliteedi otsija. Isiklik eelistus oleks pigem kinnised ülekõrva, kui teisi häirida ei taha. Täna ütled küll, et kvaliteeti ei taha aga homme..., otsid juba uusi ja paremaid.

Airpods? Olen proovinud aga kaks miinust. Miskipärast mul kõrvas ei taha püsida hästi ja loomulikult saavad akud alati liiga vara tühjaks. Aga jah, mine proovi kuskil kohapeal järgi.
küünik
12:49 12.12.2023
Kodus valjusti kuulamiseks, nii et teisi majaelanikke ei häiri, pole vast vaja mürasummutust, aga kindlasti on kõrvapealsetega lihtsam paremat kuulamiskogemust saada. Hinnaklass määrab palju, aga veidi uurides saab ka kuni 50€ juures mööndustega normaalse toote, millega just stuudiotööd ei tee, aga mürtsuvat muusikat kannatab kuulata. Ise kasutan nii airpodsi nööpe kui ka suuri klappe ja unistan Sony või JBL-i või Sennheiseri tippklassi kõrvakatest :(
njah b
13:13 12.12.2023
"Sony või JBL-i või Sennheiseri tippklassi kõrvakatest" - mis ajast need tippklass on? Need tavalised rahva brändid. Tippklass oleks näiteks FOCAL kõrvaklapid

https://audiocity.ee/toode/focal-stellia/

Deus
13:18 12.12.2023
Ja läksksi selliseks madistamiseks nagu see tegelane lootis oma postitusega.

Tullakse ja hakatakse üle trumpama, kuigi küsis ainult "Lihtsalt klapid".

Lihtsalt klapid on 15 eurised Sonyd ja punkt.
Keskklass läheb Shennu ja ATH valdkonda.
Tonnistele klappidele teeb silmad ette Verum AGA selleks on ka vaja puhast algmaterjali muusika ja ka klapivõimendi näol.

Nüüd kus see nimekiri on läbi loetud, siis lugege seda lauset ka veel: NÖÖPKLAPPE küsiti!!!
küünik
13:46 12.12.2023
njah, ei, ma tõesti ei mõelnud kolmetonniseid "fuck all" klappe raadiostriimi või mp3-pleieri kuulamiseks, kõike head sullegi.
ConnorFlint
14:26 12.12.2023
Lihtsalt klapid:
https://www.selver.ee/korvaklapid-mikrofon-t110-must-jbl-1-t
k

Endal sellised kasutusel, enamasti kas koosolekutel v siis töö tegemisel taustamusa kuulata.
Töötavad küll
PS: kuram, ma nüüd vaatasin, mida need maksavad...
Ise ostsin säherdused 2022a sept 9,90 eest...
Järjekordne reaalsuse laks, kuis raha on odavamaks läinud....

Muudetud 12.12.23 14:50

15:03 12.12.2023
Ühesõnaga... tuleb ise proovida. 3-4 euroga tasub üldse proovida või need on täielik rämps ja ei sobi isegi mittenõudlikule kliendile?
ConnorFlint
15:05 12.12.2023
3-4 euroseid ei tasu eriti proovida.
Kunagi oli endal kogemus, et säherdune lagunes juba karbist välja võttes ää - juhe irdus kuularist...
NiiNaa
16:25 12.12.2023
Kõige odavamete viga on jah vastupidavus. Juhtmed lihtsalt murduvad ära pistiku juurest kui asja nagu "piiks" pilpa peal ei hoia. Mul laste odavama otsa telefonidega kunagi kaasa tulnud klapid läksid kõik seda teed.

Siis tellisin Amzon.de mingid 22€ maksavad E1000C klapid ja nende juhe on kohe tunudvalt kvaliteetsem ning jämedam. Seni hästi vastu pidanud ca 1,5 aastat. Lisaks kaasas jullad erinevate suurustega kõrvade jaoks ja heli kvaliteet ka odavatest mõne eurostest prem .a seda isegi minu täeisti treenimata kõrvade jaoks. Seega mingi 20€+ eest võiks midagi juba saada. Kahjuks neid konkreetseid klappe Eestis ei müüda ja analoogi ka kohalikust poest ei oska soovitada...
18:03 12.12.2023
Kui Rimist saab 7-10 eurosed kõrvaklapid, siis need on etemad kui 3-4 eurosed?
kakakajotjotjot
18:31 12.12.2023
Loomulikult. 2x kallimad on 2x paremad.
14:24 13.12.2023
Klicki kodulehel näitab, et isegi 1 euroga saab kõrvaklapid kätte. Nii odavaid muidugi igaksjuhuks ei osta, kuna on liiga suur tõenäosus, et isegi mina nendega rahul ei ole. 3-4 eurosed jäävad samuti valikust välja. Samas paarikümne euroseid jälle ei raatsi osta.
Deus
15:22 13.12.2023
osta.ee või okidoki ja vaata miskeid vanade iphonedega kaasas olevaid nööpe ja elu lill, suure tõenäosusega tutikad, mul endalgi kodus kastis neid hunnikus vedelemas, postikulu kallim, kui klapid ise.
18:30 13.12.2023
Selleks on vaja teada, milline näeb välja iphone. Mul pole endal kunagi olnud. Lihtsam vist tõesti osta Rimist, kus ma tihti käin 7-10 eurosed.
kakakajotjotjot
19:20 13.12.2023
Huvitav, kas netis enda lollina näitamine on tõesti nii põnev?
Ma pole näinud aifööni...
ConnorFlint
18:18 14.12.2023
Niih, kui nüüd aiföön nähtud on ja viitsi ka oksjonikeskonnal silm peal hoida, siis saab ka sinihamba klapid suht pisi hinde eest:
https://www.osta.ee/nr-531-bluetoothiga-juhtmevabad-korvakla
pid-tws-bth-f-5-204509143.html
19:53 14.12.2023
See teema on vastusteks suletud.