Sõiduki ostu finantseerimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Ettevaatust, Liising+Kasko+Avarii - häving!!! Loe

liirum
09:00 03.03.2009
2007 aasta sügisel olid ilusad ajad ja sai endale liisingu abiga masin soetatud, hinnaga 300 000.- . Nagu ikka uuel nn.liisinguautol on KASKO, nii ka minu masinal, Iffis. Esimene aasta möödas, tegin uue KASKO, seekord Ergos, Kindlustusväärtusega 270 000.-,
Minu õnnetuseks juhtus avarii ja auto kuulub mahakandmisele. Vahepeal aga on autode hinnad hoolega langenud, ning minu auto turuväärtus on antudhetkel kahanenud ca 150 000.- kroonini, kuid panga ees on minul tasuda veel 200 500.- .
Kindlustusest öeldi mulle, et kindlustusselts hüvitab hetke turuväärtuse järgi auto. Ja mina pean selle vahe ise pangale hüvitama. Olgugi, et lepingut sõlmides oli kindlustusväärtuseks 270 000.-
Mille järgi annab KASKO oma hinna? Kas siin on tegemist turuväärtusega?
Mida teha? Kas üldse on midagi teha? Kuidas näeb välja uue auto võtmine
ja kuidas siin neid väärtusi arvutatakse? Kindlasti pole ka sissetulek enam
nii hea, et endale uut autot saada. Pangad ju ei anna enam liisingusse,
ja mina jään pangale üle 50 tuhande võlgu, olen maksnud poolteist aastat
+ sissemaks ca 30 000.- ja nüüd olen autost ilma ning veel võlg üleval.

kommunist.
09:32 03.03.2009
raitsss
09:42 03.03.2009
Tervitus,
Kasko igakuine summa sõltub sellest kui suureks auto väärtus hinnati, kui sa maksad kogu aeg 270 000 kr pealt kaskot, siis see tähendab seda, et ka sellises väärtuses on see auto kindlustatud! See ei tule kõne allagi, et pead veel ise peale maksma. Sellise asja eest võib panaga kohtusse anda ja neile suure pleki külge panna. Summat ära kindlasti maksa, vajadusel maksa paar tuhat krooni juristile, kes selle sulle ja pangale selgeks teeb et see on väär !

Edu
raitsss
09:44 03.03.2009
Lisaks, veel kui auto hinnaks arvestatake 150 tuhat, siis peaksid ka selle eest kaskot maksma, aga maksad ju 270 000 pealt !
andrei8
10:02 03.03.2009
Ole hea ja kirjuta mulle, viin sind ühe isikuga kokku, kes seletab sulle asja ära. Mees teeb ****st sai lausa. Omal oli sama asi kunagi ja võitsime.
ana.var@mail.ee
Karll
10:59 03.03.2009
Tere,
te võite kindlustamisel oma 300tuhandesele autole kirjutada sinna ka 500000.-, sellest ei olene teie kuumaks. Kindlustuse makse arvutamisel kasutatakse teisi kriteeriume. Auto mahakandmisel võetakse auto väärtus hetke turusituatsioone arvestades. Soovitan pöörduda juristi poole, kes kindlustuse vastu apelleerida oskab. Samuti tasub mõelda järgmist autot kindlustades DAS teenuse ostmise peal, se firma võitleb järgmine kord teie eest seltsidega!
audi a4 v6
12:57 03.03.2009
viimane räägib õiget juttu!
kaaruks
13:38 03.03.2009
valus,valus...aga sellised need asjad juba kindlustusega on..endal üks väga valus kogemus oli ilma kaskota autoga...aastast 90... sai siis üks audi 100(sigar) taastatud..ühesõnaga ladusin uutest juppidest kokku,mootor kap remont,keretööd ja üleni ära värvitud...maksumusega ca 35 000....ja siis ühel heal päeval otsustas üks 53 mulle tagant sisse lajatada..lõptulemus oli siis selline et auto tagumist osa ei olnud ja tagumised uksed ka ei käinud..kindlustus pakkus mulle 14 000 autoeest ja tõi näiteid auto turuväärtusest ja näitas kõiksugu raipeid ja üritas ikkagi selgeks teha et mu auto ongi 14 väärt....lõpuks suure kisa ja käraga sain 14 ja auto endale. see oli nüüd hoopis teine teema aga samamoodi valus ikka :S
jake01 registreerimata
22:10 03.03.2009
Valus tõepoolest...aga nii if'i, ergo, hansa jt seltside kaskokindllustusseltside põhitingimus ongi, et hüvitise suurus sõltub sõiduki turuhinnast. See on ka nende kodulehtedel kirjas.
audi a4 v6
16:21 04.03.2009
kuule liirum, kas nüüd pidid kohe mitu teemat tegema või, mõni inimene kohe suudab kogu maailmale kuulutada kui rumal ta on? Kas sinu arust peaks nad sulle tõepoolest kogu jäägi välja maksma? Vaevalt küll, sellisel juhul tuleks siit päris mitu petuskeemi! Aga kui autode hinnad oleks vahepeal tõusnud, kas sa ka siis kiunuksid, et turuhinna järgi võetakse?
y2k..
17:10 04.03.2009
mul ykskord joppas yhe vana vectraga. ostsin auto mingi 15 kilo eeest, yks sõitis talvel sisse mulle, eest stange, tuli, tiib suund, kapotinurk olid puruks.
kindlustus hindas matsu väärtuseks 12 kilo, kuid too aeg olid need vanad vectrad suht kallid isegi. auto jäeti mulle, sain raha kaaa ja 1000 eest ostsin lammerist jupid ja ise ladusin nii umbes sirgelt kokku käepäraste vahenditega. joppas ka veel, et tykid olid sinised nagu ylejäänud auto, toon oli veidi erinev. sõitsin sellega sis veel mingi 1,5 aastat ja myysin sis 8 kilo eest maha.
kuid nii ei pruugi alati trehvata-.
liirum
20:31 04.03.2009
Oh teid! Pakkumise tegi maakler ja seal oli hind kirjas. aga ok. sina audi jubina mees rahune! Tahtsin vaid selle, enda kogemusega teada anda teistele, et asjalood on hetkel sellised ja avarii korral võib auto liisingusse võtnu kanda suurt kahju... EDU Kõigile. Pole vaja enam kommenteerida!
Jake 01 registreerimata
21:34 04.03.2009
See hind peaks tähistama hüvitise ülemist piiri st. et sellest summast hüvitis üle ei lähe, aga allapoole saab alati jääda (olenevalt turuhinnast).
Ilmselt antakse sulle veel valida, kas sa soovid jäänukit endale või arvab kindlustusselts selle hüvitisest maha ja selle võrra peaks summa veel vähenema.
Mahakandmisega on kah tegelikult nii ja naa. Otsid äkki ise odavama remondikoha, mida selts ja liisingupakkuja aktsepteerivad ja saad sõiduki äkki sõidukorda hoopis? Aga vaadates ostukuupäeva on tegemist ilmselt garantiilise sõidukiga, sellisel juhul on olukord võibolla keerulisem.
Räägi veel seltsi kahjukäsitlejale oma mure ära, samamoodi liisinguhaldurile, võibolla leiate siiski sobivama lahenduse.
Michelle5
00:27 10.03.2009
Soovitan advokaati ja kohe. Selline kaitumine ei ole moeldav. Sina maksad ju solmitud hinna jargi maksu mitte muutuva auto hinna jargi seega peab kindlustus oma osa taitma ja nuud selle kinni maksma.

Koik head.
Jake01
07:49 10.03.2009
to: Michelle5

Kindlustuse osa ei ole hinnamuutustest/langusest tuleneva kahju kinnimaksmine. See risk jääb siiski alati liisinguvõtja kanda. Lugege enda liisingu- ja kindlustuslepinguid ning -tingimusi enne kui auto soetate. Kõik on kirjas ka kindlustusseltside kodulehekülgedel - kindlustushüvitis määratakse turuhinna, mitte kindlustussumma, ega liisingujäägi järgi.
rlv
17:38 13.03.2009
Kui kindlustus väidab, et sellise auto turuväärtus on selline, siis pead sa saama selle raha eest väga sarnase auto osta. Kui saad, siis ostagi ja siis ei ole sa ju sisuliselt mingit kahju saanud. Kui aga pakutava hinnaga sarnast autot ei saa, siis võid seda alati kindlustusele ka tõendada ja kui nad ei nõustu, mine kohtusse, või vähemalt vaidluskomisjoni.
Ergo muide üldse ei küsi, kui suur on auto kindlustusväärtus. Nende hinnakiri ja hüvitiste suurus on margi- ja mudelipõhine.

Muudetud 13.03.09 17:40

marita57
11:55 18.03.2009
Omadest kogemustest tean, et juhul, kui auto läheb avarii tagajärjel mahakandmisele kindlustus üldjuhul ei huvitu sellest, mis oli auto väärtus kindlustuslepingu sõlmimise hetkel, vaid vaatab seda nn konjunktuuriinstituudi "sinist raamatut" ja annab selle järgi auto turuväärtuse.
anduhenri
12:30 18.03.2009
millek siis üldse kaskot vaja? kui katab vaid poole hinnast?
jdnsjndjnsd
22:41 21.03.2009
kuidas poole ? turult saad turuhinnaga ju terve auto osta . see et sina oled pangale rohkem võlgu on ikka sinu viga .pole vaja õhku osta kalli laenuraha eest.
oxyal
23:01 21.03.2009
Sõiduki kokkuleppeline väärtus väheneb kindlustusperioodi alguspäevast 1% kuus. Mina ostsin auto hinnaga 250 000eek,nüüd 220 000eek.Kasko tegin Hansa Varakindlustus.
marita57
10:08 22.03.2009
Jah, selle valemi järgi võidakse sul arvutada seda summat, millele oma auto kindlustad ja mille eest kindlustuspreemiat maksad. Mahakandmise ehk auto väärtuse kompenseerimise korral, kordan veel, see summa, milllele auto sai kindlustatud, kedagi ei huvita.

Kalli laenuraha eest õhku ostmise korral on tõepoolest võidus need, kes oma masina on lohaka kasutamise ja keskmiselt suuremate läbisõitudega ära rondistanud. Kes on autot paremini hoidnud ja vähem sõitnud, on mahakandmise korral kahjumis - ja sinna pole mitte midagi parata.
kyl123
10:43 15.04.2009
kindlustuse kohustus on taastada kahjueelne olukord. taastagu siis - otsigu samaväärne auto asemele millele liisingleping üle kantakse.
ametnik435
11:36 15.04.2009
Auto turuväärtus ja Sinu poolt liisingule makstud summad on kaks täiesti erinevat asja. Selline olukord on liisingu ja Sinu enda risk. Sellise olukorra vastu oleks vast aidanud suurem algne sissemakse või väiksem jääk!
viper87
20:31 19.04.2009
Varakindlustust ei soovita kellegile, sest minul on ilge möllamine selle firmaga.
Reixmees
19:27 23.07.2009
Teemaalgataja pangu ennast olukorda, kus ta näiteks oleks auto ostnud enda, mitte panga raha eest.
Matsu pannes on ju loogiline, et kindlustus hüvitab antud hetke masina turuväärtuse, mitte ei maksa mingit iks summat, mis liisinguauto puhul sõltub otseselt sissemaksu suurusest.
Juhul kui kindlustus hüvitaks autode jääkväärtused, mis pankadele võlgu ollakse, oleks meil hirmus palju puruks sõidetud minimaalse sissemaksuga liisingusse võetud üle jõu käima hakanud luksusautosid.
Teemaalgataja on lihtsalt liiga väikese sissemaksuga liisingulepingu näol endale võtnud riskantse ja sõiduki mahakandmisega lõppenud avarii puhul üle jõu käiva kohustuse. Mustad stsenaariumid ja tehingu riskid on mõistlik ikka enne lepingu allkirjastamist läbi mõelda.
JJ
19:50 23.07.2009
Teie, kes te siin ülimat tõde pritsite, olge parem rahulikud ja teised valige kindlustusfirmat!

Mul oli sama case, ainult auto oli ostetud Hansa Liisinguga ja kindlustatud Hansa Varakindlustuses. Konks ongi selles, et Hansa Varakindlustus reklaamib välja: "Täiskahju korral hüvitatakse sõiduki kindlustus- või turuväärtus, sõltuvalt sellest kumb on SUUREM".

Nii oligi ja kuigi mu 2007a auto turuväärtus oli samamoodi liiga väike, sain ma hüvitiseks KINDLUSTUSVÄÄRTUSE järgse summa (millest arvestati maha omavastutus ja perioodi e. 12kuu lõpuni jäänud tasumata maksed).

Seega, veelkord, valige hoolega kus oma vara kindlustate, sest mingil hetkel võib sellest ikka väga palju sõltuda.
JJ
19:51 23.07.2009
täpsustan: perioodi (12 kuu) kaskokindlustuse, mitte liisingumaksed.
loo moraal
20:01 23.07.2009
Tunnen teema algatajele kaasa. Aga inimesed olge ettevaatlikumad, autoga sõites ma mõtlen. Tihti ongi just need autoomanikud kõige ülbemad liiklejad, "mul üks-kõik, sõidan kuidas tahan, pargin kuhu tahan, mõlkige ära, küll kasko mu auto jälle omavastutuse eest ära remondib". Muidu on tore küll tasuta klaase ja värke vahetada. Sõites natuke ettevaatlikumalt ja ennetavamalt ning ei ole vaja alati oma õigust liikluses näidata, säästad oma aega ja vaeva.
Kris12345678910
22:04 23.07.2009
Saage ometi aru, kasko ei ole miski mis vabastab vastutusest ja ta ei muuda kedagi immuunseks avariidest tingitud probleemide eest. Kasko lihtsalt maandab riske, aitab minimeerida materiaalset kahju, mis võib tekkida avariide või sõiduki hävinemise tagajärjel.

Kui makstakse auto turuväärtus, siis saadki võtta selle raha ja minna autopoodi ja osta omale asemele samasuguse kasutatud auto. Omad samasugust autot, maksad liisingut samamoodi edasi ja ei olegi mitte midagi kaotanud. Olukord on ju endine.
Aur0n
19:55 25.10.2009
Noh probleem tegelt ju ongi siis kui masin läheb mahakandmisele. Samas näiteks mõni sti Subaru vend sõidab aastas mitu korda omal tiivad, tuled ja stanged ribadeks ning plekib aint omavastutust samal ajal kui kindlustus kümneid tonne peab kordategemiseks magama panema.

Samas jah, ega taolisest olukorras midagi suurt teha ei ole, vaielda saab siis kui suudad kindlustusele ära tõestada, et pakutud summa eest ei ole mingi valemiga võimalik turult analoogset masinat leida.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte