Subaru

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Legacy/Outback 2010

siim279
19:43 11.04.2009
Kate uutelt mudelitelt on tõmmatud NY autonäitusel:
http://www.automobilemag.com/new_and_future_cars/2010/0904_2
010_subaru_outback/index.html

http://www.automobilemag.com/auto_shows/2009_new_york/0903_2
010_subaru_legacy_sedan/index.html

Disani on päris radikaalselt muudetud, vähemalt USA mudelitel. USAs ei hakata ka turustama Legacy universaali, seda auku jääb ainult Outback täitma. Outback on natuke lühem, aga üksjagu kõrgem ning laiem, väga harjumatu disainiga kah, 05-09 mudel on pigem nagu steroididel universaal, siis uus on juba maasturimõõtmetega ning disainiga :(

Jaapanis väidetavalt ka Legacy universaali lubatamas:
http://i42.tinypic.com/3509qau.jpg

Kas keegi eestisse tulevate mudelite koha pealt ka täpsustada oskab? Kuulu järgi on enamuse mudelitevalikust turbod maha korjatud ning diislist ei ole piuksugi!?!? Millal uued mudelid siia sabuvad? Hinna kohta pole ka keegi kahuks midagi veel kostnud.

Muudetud 11.04.09 19:48

lego123
17:52 12.04.2009
esituled meenutavad chevy (end. daewoo) omasid

pildilt paistab jube
audi a4 v6
10:40 15.04.2009
sedaan on tagant nagu lexus gs300, minu arust ilus, aga eest on nagu uus octavia, lihtsalt kole!
baarutaja
00:18 16.04.2009
pühaduseteotus - nüüd on ka legacy ustele on aknaraamid külge keevitet :-(
jääb üle vaid olemasolevast pärissubarust rõõmu tunda ning oodata ära aeg mil saab esiveo ja R- või V-mootoriga Subaruid ostma hakata... Justy näite varal pole selles ju midagi võimatut...
To Baarutaja
11:27 16.04.2009
Kunagi(täpselt ei mäleta,vist 90 ndate teises pooles)oli Eestis müügil esiveolised Legacyd.Hind oli veel mega odav võrreldes nelikveolistega.Ja mis uut mudelit puudutab siis pidi asi reaalis natukene parem välja nägema.
baarutaja
00:27 17.04.2009
Minevikust tõesti näited olemas, loodetavasti uute autode valikusse Justyle lisaks pooleveolisi niipea ei teki. Aga kuna ostjail alati valikuvabadus, siis eriti ju vahet polegi! Kindlasti lähen vaata uue mudeli üle kui selline Eestisse jõuab.
jeeper
18:22 17.08.2009
usas on varjaatorid, ei tea kas tulevad ka meile??
praegune 4käiguline automaat sobib ainult turbomootoriga!
pIääque
14:46 18.09.2009
positiivne on et tuleb ka turbo Legacy Euroopasse, mulje jäi küll et paraku ei saa sellele 6MT. Keegi omab täpsemat infi turbo veoskeemi kohta, nagu teistel Subaru ATdel?
AkselPaju
17:22 19.09.2009
Ilmselt on Eestisse tulevad mudelid sellised nagu praegu Frankfurdis näidatakse: http://www.subaru-global.com/about/motorshow/ms/2009frankfur
t/index.html
teinekord maksab
00:51 25.09.2009
teinekord maksab siinse maaletooja lehele vaadata. www.subaru.ee lehel detailselt kirjas, millised mudelid siin müügile tulevad :)
pIääque
14:37 25.09.2009
jah, hea tähelepanek ning eriti tasub erinevaid müüjaid vaadata ja võrrelda

http://www.autospirit.ee/subaru/?page=mudel&v=legacy&
;p=s2010

ärimees nossov
14:53 25.09.2009
uusi mudeleid saab Tartu MOTO show-l näha. Isiklikult olen SUBARU tootearenduses pettunud. Ennem oli autol isikupära, nüüd selline masstoode. Aga kellele ema , kellele tütar.
pIääque
17:36 25.09.2009
viimasega nõus, kipub massidesse minema, müüginumbrid tõusevad... varasem situatsioon oli mulle meelepärasem, oli nagu vähem igamehe sõiduk
Aksel Paju
21:03 28.09.2009
Sai nädalavahetusel proovitud 2 liitrise mootori ja variaatorkastiga isendit. Suurem on küll ja vaikne ka. Nähtav isikupära on kadunud (tavalised raamiga uksed) ja sisekujundus erilist muljet ei jätnud. Ainuke tõsine uuendus on variaatorkast, mis küll veidi aeglase reageerimisega aga väga ühtlase minekuga. Muus osas erilisi vahet polegi.
AP
vinge lugu
17:19 16.10.2009
Tuntud autoajakiri on ka uut Legacyt testimas käinud:

www.kroonika.ee/index.php?id=32221
baarutaja
16:29 09.11.2009
ilma mõõdutabelites tuhnimata jäi sellest Kroonikas ilmunud RaivoE Tamme artiklist veidi segaseks see tagaukse plahvatuslik suurenemine 51cm pealt üle 90cm. Kas Kroonika pani numbritega puusse või on turundajad inseneride töö viljast tõesti mingi plahvatusliku kasvu tuvastanud?
kpl
17:05 09.11.2009
välimus ei meeldi kohe üldse.eri nõme on veel impreza.õnneks ei ole vanad mudelid kadunud.
jeeper
15:17 11.11.2009
Käisin ka salongis vaatamas. Mulle meeldib.
järgmine august saab vana liising läbi siis vahetan uue vastu.
aga võibolla ka outi vastu eks näis.
grigoori
22:21 14.11.2009
Käisin ka vaatamas, välimus on maitseasi. Üllatasid lisavarustuse hinnad. Tuulesuunajad uste ülaservadesse 4700.-
iPodi ühenduskaabel 5700.-
Spoiler tagaluugile 12 200 + värvitööde maksumus
Valuvelg 7200.- tükk
grigoori
09:21 05.01.2010
Huvitaval kombel ei ole liikluses veel ühtegi 2010 Legacyt kohanud. Ehk mõni omanik, kui selline eksisteerib, kommenteeriks autot?
Läbi Mariine auto koduka saab Eesti Subaru foorumisse, paraku ei aidanud ka regamine, et saaks klubiliikmete autode kohta kommentaare lugeda. Pealegi on regamisel eelduseks vaata et WEP - tasemega parooli sisestamine. Aga see selleks.

Mondeo liising saab sel aastal läbi ja 99% töenäosusega on uus auto Legacy.

Legacy mees
15:31 06.01.2010
Uus Legacy vaid mõned kuud müügil olnud. Lisaks veel praegu ka masu aeg ning automüük kõvasti tagasi tõmmanud. Seega võib eeldada, et uut Legacyt kõige rohkem vast paari-kolmekümne jagu meie teedel liigub.

Ise käisin proovimas ja mulle jättis üsna positiivse mulje. Kevadel tarvis autot vahetada ning uueks saab ka jälle Legacy.

Selle lingi alt näeb uue Outbacki testi. Seal on ka mehed päris happyd:
http://tv.motors24.ee/artiklid/TV/Motorsi+proovisoit/9955-Mo
torsi+Proovisoit+-+Subaru+Outback.aspx
Fishi
16:10 01.02.2010
No kuna mul uue auto valimine siin mõnda aega käsil olnud siis käisin ka vaatamas ja mulle meeldis.
Väljavaade igas suunas on Subarule kohaselt väga hea ja parem kui enamus konkurentidel. Naisele on kindlasti abiks ka suured peeglid. Salong on kõrva järgi vaiksem kui Mazda 6l ja Avensisel kuid õnneks ei ole enam ruumi probleemi, mis eelmise Outbacki juures valusalt tunda andis. nüüd mahub kolm inimest ilusti tagaistmele ja ka pagasiruumi suurus ja sügavus on kasvanud. Rool on üllatavlt veidi käepärasem kui vanal mudelil kuigi ka sellele ei saanud üldises plaanis midagi ette heita. Stereo helipilt jättis mulle samuti veidi tasakaalustatuma mulje kui varasem Outback ja käigukast on muidugi täiesti uus kogemus ja vana automaadiga ei oskagi kohe võrrelda. Kiirendab igatahes väha ühtlaselt nagu ka uus Avensis. Käiguvahtust roolilt ei oska veel väga hinnata kuid tore et see olemas on. Meeldib ka see, et on lisatud väike vidin nagu vihmasensor ja xenoon on samuti standardis. Kütusekulu jäi 8,7 juurde, mis vanema 9,5 st üksjagu erineb. Kergema jalga ja sisse sõitnud mootoriga saab ilmselt parema tulemuse kuid minu arvates tunduvalt praktilisem auto kui eelmine. PS. Universaali luugi äärele kipub kogunema paras ports lund ja see hakkab segama kojamehe tööd. Muidu positiivne ja tore kui kõigile ei meeldi- ongi vähem linnapildis.
VVV1
10:45 02.02.2010
Subarul on mõnel asjal (ehk paljudel) jah ulmelised hinnad. Minu praktikast üks näide - küsisin kunagi orginaal plastikust porilapakaid - hind 4500 kr.
16 velg oli ~6000 kr tk, ilmselt siis suuremad veljed veel kallimad.
Subaru orginaalveljed vähemalt vanematel mudelitel olid küllaltki head, kerged ja kvaliteetsed, aga kas nad nüüd just niipalju peaksid maksma üpris raske uskuda, sest kasvõi näiteks naaberiikides nagu Soome on Subaru jupid peaaegu poole odavamad, Venemaal on paljud jupid lausa 3X odavamad, kuigi mõned jupid on ka samakallid.
1Muhkel
16:42 05.02.2010
Uus Outback olemas, üldiselt Fishiga nõus. Aga praeguseks on kaks asja mis mind häirib: kõrvad rooli peal ja EBS (või kuidas iganes seda Subarul nimetatakse). Jää peal on ilgelt sant käiku vahetada rooli pealt, eriti kui rool kogu aeg käib paramale vasakule :) ja EBS ei lähe täielikult maha. Ehk see fun mis oli vanade mudelitega (k.a. automaat) enam ei ole. Arvestad et saad kurvi külglibisemisega läbi, see raisk võtab keset kurvi juhtimise üle ja ongi pees, ühesõnaga teeb palju aeglasemaks. Aga see ainult jäärajal muret valmistab, linnas ja maanteel ei kurda millegi üle ja võrreldes vanaga ikka suur, kohe väga suur.
grigoori
18:43 05.02.2010
Käiguvahetuslabadega saab väidetavalt tegutsema hakata, kui käiguvalits "auto" asendis? Ehk siis pole vaja valitsat manuaali peale lükata? Mismoodi käib naasemine automaatrezhiimi?
Ja kuidas see uus variaator üldse toimetab?
1Muhkel
14:24 09.02.2010
Naasebki automaatselt, ehk kui rohkem ei näpi läheb "D" tagasi. Üldiselt Variaatoriga väga rahul, maantel 90-100-ga sõites hoiab pöörded alla 2000, kena vaikne. See on ka kõik mis ma oskan oma mätta otsast öelda, kui sa tahad mingit tehnilist mambodjambot siis jään vastuse võlgu - ei tea ega taha ka teada mis hammasratas või jubin mida teeb :).
Outbackivanamees
19:57 10.02.2010
Eks aeg näitab, kas uutel on see ******** esisilla kolin saadud kontrulli alla.
Mul on eelmine mudel 2008 ja 40th pealt hakkas keberniit pihta.
Loomulikult tehti hoolduses korda, aga ikkagi...tüüpviga ju.
herilane
20:26 10.02.2010
Outbackivanamees ...kle, vana, kas oled kindel et see sild on...minuomal hakkas ka kruusateel kobisema, asfaldil polnud midagi tunda, aga roolilatt, mitte sild....Mariines oldi igatahes asjaga kursis, neil on mingi kit sellejaoks ja kobin kadus...mingilajal lähen ja proovin uue ära ...pildilt tundus rõve, elusuuruses polnud viga ja mida rohkem vaatasin, seda rohkem meeldima hakkas....variaatoriga legacy tundub nonsenss...mulle isiklikult eikäi Legacy ja variaator kokku:) võibolla 20 aastapärast oskan sellest lugu pidada...neid igasuguseid automaatikavidraleid peaks saama välja lülitada...aga kui proovitud, jagan siin muljeid :)
Outbackivanamees
22:37 24.02.2010
To herilane.
Roolilati suhtes on sul õigus, ma lihtsalt üldistasin kobina asukohta. Vabandust. Minu viga.
VVV1
12:18 25.02.2010
Tjah, peab ikka "koduperenaise" tüüpi autojuht olema, kellele üks keskmine variaatorkäigukast üldse meeldib:) Aga eks neid püütaksegi, Subaru on nüüd ju müüginumbreid tõstnud rahvamark ... Aga samas ega Subaru pole ainuke mudel, kes just selles suunas "areneb". Samas varem Subarul sellised "trikid" puudusid ja tänu sellele oli temas "MIDAGI", mida nüüd jääb üha vähemaks.
3.0
15:31 25.02.2010
kuna vana oli vahepeal hoolduses siis sai kah uue outbackiga veidi ringi kärutatud, kommentaariks võrreldes 2007 3.0R võiks öelda :

- interjöör, eriti armatuur näeb odav välja, plastik on kõva, nupud ei ole mugavad, kellad ja taustavalgus on jama
- variaator ei meeldinud, töötab nagu paadimootor
- müra on tuntavalt suurem, nii rehvidest kui ka mootorist tulev, mootor ulub jubedalt kui gaasi korralikult anda
- välisdisaini parem ei kommentaari
- juhitavus/roolitunnetus ei ole nagu subarul, pigem sarnaneb mõne toytosi universaaliga

positiivne on suurenenud siseruum, muud ei tulegi nagu meelde.
Tundub, et järgmine auto ei ole subaru.
Kaibs
16:23 26.03.2010
3,0 kommentaaridest lähtuvalt võib öelda, et sa oled oma 3,0 väga rahul :)
See on hea, sest juhi seisukohast meeldib see mulle samuti ja vana kooli automaat tundub tõesti erksama minekuga olevat kui uus ülekanneteta variaator. Samas on uus tunduvalt suurem ja see on 5 ukselise univeraali juures üks olulisemaid faktoreid. Eelmisse mudelisse minu taha keagi muud peale sülelapse ja jalutu ei pane.
Sinu kommentaaridest:
- kellad ja taustavalgustus võivad sulle jamad tunduda ainult vana 3,0 mootoriga võrreldes, sest tavalisel Legacyl ja outbackil olid need uuega võrreldes suht odavailmelised. Nuppudega ma nõus ei ole.
- variaator on maitseasi, aga kütusekulu oli korralikult vähenenud
- db järgi võttes ei tohiks sul õigus olla, ehk siis müra ei ole suurem.
- Disainiga ongi nii, et kellele meeldib ja kellele ei meeldi. Kõigi meelejärgi ei saa olla. Mulle täitsa meeldib
- juhitavus/roolitunnetus- selle tunni ajaga ma sllest selget sotti ei saanudki kuid suunda hoidis ilusti, möödasõidud (lörts) läksid muretult. Näiteks Mazda 6-l ja BMW-l oli väga hea roolitunnetus, aga nelivedu selle raha eest ei saa.
Mul on uus Legacy üheks väljavalituks, aga kuidas sa seda ikka enne soodukaid ostad :)
eduarde
10:43 29.03.2010
Vaatasin uus Legacy sedaan 2.0 variaator.Esimene üllatus oli: võrdles teiste jaapaniesindustega, kus põhivarustus on korralik ja hinnast tavaliselt võib alla teha 3-10%, Mariineautos ja Autospiritis pandi hinnakirija peale umb30tuh.eek.2-ne: sobilikku autot kusagil ei olnud kohal(meie kriisiajal- mil keegi ei midagi ostab!,tahad- osta nii ), umb.3 nädalad pärast pakkuti kiiresti proovida üks müüdud sedaan,- olin õnnelik. Autost mulje oli väga udune, nagu hea laste konstruktor erinevatest osadest: eksterjoor ja interjoor- 1980-te lõpp, muidu sõiduomadused -väga head, kuid kliirens sedaanil võiks pisut suurem olla. Peale 2km sõitu salongis hakkas tugev õliehais- esinduses öeldi- see on Ok, peale 1000km tavaliselt läheb ära! Ok, aga kes mul sõidab need 1000km?Lõpuks sain teada teenindusest ja hinnadest tallinna esindustes ja ikkagi loobus Subaru ostmist. Ei tahaks pärast ringi jooksma oma autoga ja seletada teistele , kui hea Subaru on( esindused vist selles ei ole huvitatud ). Enam vähem selge , miks Eestis on nii vähe väga progressivseid Subaru autoid ,võrreldes teiste jaapanlastega,- kahju, aga mis teha!
grigoori
10:57 29.03.2010
Minule isiklikult ei meeldinud armatuurlaua materjal, väga odavapoolne paistis.

Kui palju üldse on võimalik letihinnast alla saada ja kas Mariinel ja Autospiritil on selles suhtes ka erinevusi? Info Auto on näiteks teinud mulle kui pikaajalisele kliendile stabiilselt 10% alet.
eduarde
11:11 29.03.2010
Selles ongi küsimus: auto on hinnaklassis ,kus on vähemalt sisumaterjalid peavad olema kvalitetsed! Aga siin kvaliteetne ( loodan väga ) ainult tehniline osa! Pakkumist käe pärast ei ole, kuid võiks ütelda et Autospirit kiirem reageerib küsimustele/vajadustele ( Mariine võib üldse unustada mingi küsimus), alet%-st on nii et koos vaibadega, porikummidega ja tehtud allahindlusega , lõpusumma oli pisut kallim hinnakirjast. Aga kui varustes on korralik- hind on ebasõbralik. Subaru positsioneeritakse nagu väga progressivne ja jaapanlastest kallima klassi mark, kuid sel tasemel neil ainult sõiduomadused( kole auto, sõidab super).
grigoori
11:32 29.03.2010
Positsioneerida võivad küll ainult kohalikud edasimüüjad,.Jaapani turul on tegemist keskpärase autoga, mis ei saa ei Hondale ega Toyotale vastu.
eduarde
14:53 29.03.2010
Olen ka Foresterit ( diisel 2.0manuaal) võtnud proovisõidule. Kole sidur- tunni jooksul ei õnnestunud korralikult käuikudega hakkama. Mootor ja sõiduomadused head, kuid korralikku interjooriga ja varustusega auto on võrdselt kallis, ikkagi enda mugavuse jaoks ,ostaks parem mingi teine mark. Proovisin ka Skoda Superb- hea mulje, aga esiuksed on liiga kanged ja iseseisvalt ei suletakse lõpuni. Proovisin VW Tiguan, välisreklaami pärast,- "Tiguan -50.000eek!!!"- ********!- neil on ainult 3-4 kallid mudeld laod , millele nad annavad 50.000eek alla, muud autod- kuni 20.000eek! Ametlik valetamine. Väga ilus ja hea Honda Accord, aga tagaistmel on kohta vähem kui Civic sedaanil! Praegu vist võrdlen CRV ja Rav4 vahel: 360-380.000eek (allahindlusega) meie turul alternatiivi ei näe.
pIääque
15:31 29.03.2010
Küsitud Mariine ja Autospiriti erinevuste kohta: mul oli esimene Subaru Mariinest, teine on Autospiritist. Vahel oli selles et tol hetkel tuli Autospirit turule ja seetõttu oli läbirääkimine tulemusrikkam. Mul põhimõte et letihinnast tuleb 15% alla lasta, muidu pole nagu mõtet müüjat nuumata, "vastutasuks" olen suht lojaalne hooludse tegija samas kohas. Ja tihti võtan ebastandartseid lisasid juurde, mis annab ka müüjale tööd ning sissetulekut.. Sõltub autost kumb kummale kasulikum on... Mariine müügimees oli väga jäik, kuigi püüdes objektiivne olla, lipsuga müügimehel võib olla mänguruum ahtake, oleneb firmast ja indiviididest aga võimlaik et tal ei olegi lubatud midagi otsustada.

Käisin ka mõnel pool mujal, ega tol kriisileelselõhnalisel ajal (aga pooled inimesed hakkasid juba aru saama mis tuleb) ei oldud veel kuigi lahked kusagil, aeti viimast senti taga, mis teisipidi on arusaadav Eesti turu väiksuse tõttu. Näiteks bemarimüüja rääkis mulle 0.5% kaupa allahindlustest, aastake hiljem võttis ise ühenduset et nüüd on autod soodsad. Jah, olid tõesti sellise normaalse allahindlusega nagu ma oleks soovinud, aga ma enam ei soovinud autot osta... Tavaauto ei ole mingi selline kunstiese et käid aastaid vitriinis vaatamas ja siis lõpuks oksjonil ostad, auto on lihtlabane tarbeese. Ma ei ole viimasel ajal jälginud, aga Subaru on vist edukalt müünud ja selle taustal on muidugi raske nendega kaubelda...

VVV1
16:03 29.03.2010
Subaru müüginumbrid on tõusnud jah. "Nišimargist" on saanud rahvaauto.
pIääque
09:28 30.03.2010
mis on ülimalt kurb nähtus, selge see...
kalakala2
10:23 30.03.2010
>> Minule isiklikult ei meeldinud armatuurlaua materjal, väga odavapoolne paistis.

tere,
aga mis Teie teete armatuurlaua materjaliga? Magate seal v2? Mina yldse ei saa aru, kui inimesed hakkavad r22kima materjalidest, mida tegelikult pole vajagi puuduta ja yldse vaadata sellele kui sqidad.

>> väga odavapoolne paistis
no jah, naaber n2eb ... . Siis peab ostma juba Maibahi, mitte Subaru ;)

Kallid glamuuri gurmaanid, teie k2isite vales esinduses. Teie jaoks on LEXUS/BMW/AUDI/MERCEDES jne. Seal on kqik tip-top.

Õli ei haise, armatuurlaud puust ja lakitud. Tuhat nuppu jne.

eduarde
11:01 30.03.2010
to Kalakala: ära ole nii kurb kallike;-) küsimus mitte selles magan ma voi mitte armatuuril, küsimus on hinnas! Lada on ka auto neljarattaga, aga maksab ta 120.oooeek, ja selle raha eest ta sõidabki. Aga kui auto maksab umb.4 korda kallim- siis se peaks olema pisut teine toode. Võrreldes oma hinnaklassiautodega ( Insignia, Avensis, Accord, Superb jne.)- Legacil on kõige kobedamad sisustusmaterjaalid, aga haisu ei ole isegi Lanceril voi Hiundail ,mis on võrdselt odavam. Ma rääkisin sellest ,et uus Legacy on tore sõiduomadustega progressivne auto, ehk nagu lastekonstruktor- mõned osad teiselt hinnagruppiautost! Ja teine pool: kuidas Eestis töötavad edasimüüjad- ei meeldi( comments are superflues ).
kalakala2
11:35 30.03.2010
Eduarde , ma ei tea miks , aga tundub et sulle ikka meeldib rohkem Outback kui mingi Avensis, Accord vqi Superb.

Minul on ntx. forester/MY2010, kus on nii 'kole' sidur. Aga olen t2iesti rahul sellega. Esialgu oli natuke raske. No vqtab sul harjutamine siduriga 2 p2eva , ja ongi kqik.

edasimüüjatega , jah - raske. Nad on igal pool sellised. Aga mida teha, kui auto vaja osta ;) Minule tehti p2ris hea allahindlust (jaanuar), ei tea muidugi palju neil oli veel ruumi liikumiseks ..

Edu yhesqnaga.
grigoori
12:36 30.03.2010
kalakala
Kui ma maksan auto eest üle poole miljoni, siis eeldan, et saan selle eest ka mingil tasemel kvaliteeti. Paraku, kasutades ühe tuntud autoajakirjaniku sõnu, on Legacy armatuurlaud kokku sulatatud Hiina telerite tagaosadest. Varem või hiljem hakkab selline materjal salongis häält tegema.
kalakala2
12:45 30.03.2010
grigoori: ma kyll ei ole materjaliteaduse qpilane/teadlane. Aga materjal iseennast ei tee ju h22li ;)
Ilmselt sqltub juba sellest, kuidas kqik asjad kokku pandud?
Kaibs
14:41 30.03.2010
No minu arvates ei ole mõtet armatuurlauda laita kui see ei nagise, on pehme ja sobitub omavahel kokku. Kandiline disain tundub paljudele kindlasti võõras, sest sellised jooned on pigem ameeriklastele omased, aga ma pole märganud, et teiste riikide autoajakirjanikud Subaru kvaliteeti laitnud oleks, pigem on öeldud, et see on lõpuks ometi korralike materjalide ja koostega. Minu arvates ei olnud ka eelmise põlvkonna armatuurlaual ja polstritel suurt häda midagi ja etteheiteid teeksin pigem üleelmise põlvkonna kohta, aga see selleks.
400 000.- hinna juures võiks küll "kellade" ja teatud nupukeste kvaliteet parem olla kuid kui kõik peal olevad lisad ja funktsioonid kokku lugeda ja vaadata sama varustusega konkurente, siis teiste autode hind tuleb enamasti kallim ja kui lisada veel nelivedu, siis konkurente vaat, et polegi. Lisadest pole paljudel standardis peal näiteks: bixenooni, bluetoothi, vihmasensorit (Mazdal ja Toyotal siiski on), el. juhi iste jne).
Sakslastel on küll paksem värv ja paksemad plekid kuid vastupidavuselt ei suuda nad siiski veel ühelegi japsile ligi saada.
Subarust testid (armatuurlauast 2.30 täpsemalt):
http://www.youtube.com/watch?v=BWnPLIqj04c
Või saksa Autobildi põgus test:
http://www.youtube.com/watch?v=zFVpORK0ywQ

Teeninduskvaliteedis võiks Eesti Subaru tõesti eeskuju võtta Toyota ja Mazda esindustest, sest praegu ei ole need isegi võrreldavad.

Muudetud 30.03.10 15:15

joppkomaseitse
23:18 01.04.2010
aaa,, ma subaru fännina valiksin subaru legacy 2,5GT (universaal) asemel hoopiski škoda superb universaali. 3,6 V6 4x4 DSG. suurem, tummisem ja pole mingit kysimust materjali kvaliteedi osas. Kiirenduse vahe praktiliselt olematu 6.2 vs 6,6s (subaru kasuks) samas ökom jällegi škoda. pealegi hind mehed... 513 tuh vs 556 tuh (škoda kasuks) nii et tasub ringi vaadata,,,
grigoori
00:14 02.04.2010
Suurem ei tähenda automaatselt paremat. Liigun igapäevaselt Mondeoga, mis on Legacyst igas suunas 10 cm suurem (teljevahe, laius, pikkkus, kõrgus). Kruiisida on mõnus, aga tehes suurema osa sõitudest linna vahel, on suurus siinkohal miinuseks. Pealegi, Legacy siseruum on praktiliselt sama suur, kui Mondeol.
Skoda plussiks DSG kast, miinuseks raske V6 ninas.
Subarul letihind küll kallim, aga sisaldab samas navit ja nahka, mis Skodal lisaraha eest, ning võtmevaba sisenemist - käivitust (ütlemata mugav asi), mida Skodale isegi raha eest ei saa.
Aga selle kõva plastiku võib Legacyle andeks anda.
tassike
10:59 02.04.2010
See Subaru nahk on küll paras vuffel.Vähemalt eelmisel mudelil.
pIääque
11:58 02.04.2010
legacy 2.5 GT võiks olla ka 6 käigulise manu kastiga, siis vaataks küll selle poole

iseenesest väga eduline et turbo legacyt jälle Euroopa kandis müüakse

grigoori
12:30 02.04.2010
Mina oma eas ei viitsi enam käsitsi käikudega sahmerdada, ni et minu jaoks on manuaal out.
Aga turustuspoliitika on Subarul küll huvitav, kuna USA turul ongi GT saadaval vaid manuaalkastiga.
pIääque
17:26 02.04.2010
jap, ma olin ka ülimalt üllatunud et US turul on 6 käigulise manuaaliga ja Eesti edasimüüja väitis et pole küll teada et meile tuleks selline müüki - ainult automaat

Svash
20:24 21.04.2010
alates 16.04.2010.a. olen uue Subaru Legacy 2.0 AWD omanik.
Olen autoga väga rahul. Auto on supper nii seest kui väljast. Liigub ka hästi.
olen 194 pikk aga tagaistmel mahub sama pikkusega inimene vabalt.
kpl
21:33 21.04.2010
see välimus minu jaoks täitsa out.iga kell ostaks eelmise mudeli.saaks ilusama auto ja hoiaks raha kah kokku.
to kpl
21:47 21.04.2010
Ma nii tegingi, täpselt samadel põhjustel.
Fishi
12:29 26.04.2010
Välimusega on tavaliselt nii, et algul kõik kiruvad ja siis hiljem ütlevad: Oi- mulle on see uus disain ikak täitsa meeldima hakanud kohe ja vana on kuidagi väike ja mõtetu.
Vana plussiks on tema neutraalne välimus ja kompaktsem kere. Samas on see kere nii kompaktne, et peale laste sul keadgi sinna taha istuma ei mahu ja ega neilgi seal väga mugav ole. Universaali pagasiruum ajas asja ära kuid jäi nii kõrguse kui laiuse suhtes ikka konkurentidele alla. Juhitavus mulle meeldib ja hinnad olid Outbackil, siis soodsamad kui praegustel uutel mudelitel. Üldse on uus parem pereauto kui seda vana eales oleks olnud kuid omab sellest hoolimata mõningaid imelikke kiikse nagu sedaani tagaluugi manuaalse avamise puudumine, kompuutri juhtimine, raadio seadistamine, kohati veidi pime display. Vanal on miinuseid siiski rohkem.
to Fishi
21:09 26.04.2010
Disain on maitse küsimus, aga ka tehniliselt on olulisi erinevusi, uuel ainult lähituli on xenon, taga piiratud libisemisega differ puudub hoopis. Kompuuter ei oma minujaoks mingit tähendust ja vähegi nõudlikumad kasutajad on stereo vähemalt osaliselt ära vahetanud.
Kaibs
17:40 27.04.2010
Piiratud libisemisega diferentsiaal tagasillal kuulus kolmeliitriste ning diislite juurde! 2,0 ning 2,5liitrise manuaalkastiga mootoriga Legacy/Outbackiga sai kaasa aeglusti. Automaatkastiga versioonidel minu andmetel piiratud libisemisega difrit ei olnud.
yyyy
20:45 27.04.2010
Eelmisepõlve 2,5l man.kast Outbackil on taga differ olemas.
valter28
04:11 28.04.2010
to:yyyy
no, igal vedaval sillal on differ,lihtsalt neid ju erinevaid tüüpi(avatud,lukustiga jne.)
yyyy
17:31 28.04.2010
Subaru Outback 2,5i FL/AL/SN/ZN ja 3,0R ZN omavad piiratud libisemisega tagumist diffri lukku. Andmed pärinevad AS Mariineauto lehelt 25.09.2005. Lisaks tehn. andmed võivad erineda asukohamaast jne. Ehk on sellega nüüd ok.
VVV1
16:19 12.05.2010
Ei käi küll Subaru kohta, aga DSG kast (VW-Audi-Seat-Škoda) võib olla plussiks ainult niikaua, kuni töökorras on ehk vastupidavus pole tal kaugeltki niihea kui tavalisel manuaalkastil. Kasti juhtlektroonika ei kannata külma ja niiskust ning üle ühe on teatud läbisõitudest alates probleeme kahemassilise hoorattaga, mille vahetamine pole just odav lõbu.

Muudetud 12.05.10 16:21

grigoori
22:31 12.05.2010
Tundub, et Subaru rong on minu jaoks läinud. Alates uuest aastast ei tohi enam 2,5GT -d Euroopas müüa, kuna ei vasta Euro5 saastenormidele. Käputäis viimaseid GT - sid on maaletooja poolt tehasest tellitud ning uusi tellimusi enam vastu ei võeta.
Vabalthingav 2,5 ei paku huvi ning diislile automaati ei pakuta.
pIääque
15:41 13.05.2010
äärmiselt ebameeldiv uudist tõesti. ilmselt sama teed läheb ka Forester XT kuigi selle uue kerega ma teda ei tahakski. mõlemit pole paljudes EL maades juba mõnda aega müüdud. Loota jaääb et USA jõuab järgi neile saastenäitudele ja Subaru teeb väheke parem mootori. sama teema ju WRX ja STIga?
ostke 2010 Subaru Legacy ära !
21:31 22.07.2011
2010 legacy teeb häbi 4x4 nimele. Paigalt start õppesõidu tõusul automaatkastiga tõusust üles minna ei jõua. Samuti ei jõua vedada 400kg haagist maanteel. Kui subaruga jääd lumme kinni siis 92 aasta 80 Quatro ei jää ja tõmbab veel tuttuue 4x4 kuninga ka välja. Vaz 2105 on parem läbivus maastikul.
???
00:11 31.07.2011
Kas käsipidur polnud peal?
aga...
00:23 31.07.2011
kas kellelgi on lisaks ilulistele aruteludele jagada ka sisulisi kogemusi OB/Legacy 2010 vastupidavuse kohta - nt 50000km läbimise järel? Kas diislis või 2,5 bensumootoris on mingeid uuendusi või on need otse eelmiselt mudelilt? Kas veermik on "kõpitsetud" vana või on seal ka midagi sisuliselt uuendatud?
TH
15:37 05.08.2011
Uue OB diisli kohta esialgu seda, et 1. käik tundub lühem olevat ja ehk ei lähe seetõttu paksus lumes sidur nii kergelt tossama, kui eelmisel mudelil. Samuti on kadunud "väljasuremisefekt". Auto läheb tühikäigul vabalt kohalt ära. Ja muidu tundub igati korralik aparaat olevat. Eks näis, mis kilomeetrid toovad.
tback
19:57 18.08.2012
Kuidas teil diisel ob omanikel uuest peast 1. ja 2. käik sisse läksid? Kas uuena ongi selline puine ja selline imelik? Tagurpidikäik on ka kuidagi pikk ja raskelt läheb sisse. Kas sissesõites muutub normaalseks või on minu masinal midagi viga või peabki nii olema?
TH
14:13 19.08.2012
Oli vist alguses natuke kangem see käiguvahetus. Ei mäleta, et väga häirinud oleks. Praegu on auto sõitnud natuke üle 30000 ja ei mõista halba sõna kosta.
Chris_
10:57 05.12.2012
Proovisin 2012 Outbacki, 2,5 bens ja variaatorkastiga. Mingi hetk tekkis liikluses kohalt minemisel selline pisike mõtteline hetk/ paus, enne kui vedu taha haakis ja masin kohalt liikus. Ei midagi hullu, aga teiste tootjate variaatorkastide puhul pole seda täheldanud. Kas see on mingi Subaru omapära või konkreetse mudeli probleem?
TH
16:05 05.12.2012
Kui see proovisõit toimus praegustes ilmastiku oludes, siis võis mõttepausi tekitada veojõu kontroll.
Chris_
22:53 05.12.2012
Praegustes ilmaoludes tõesti... Tulukesi küll armatuuris ei vilkunud, mis viitaks veojõukontrollile, aga mine tea, äkki oligi.
TH
16:44 07.12.2012
Mul on tunne, et see tuli alati veojõukontrolli puhul ei vilgugi. On lihtsalt tunda, et masin takerdub. Olen oma autol täeheldanud vilgatusi vaid külglibisemisel ehk siis vist stabiilsuskontrolli rakendudes.
Chris_
09:20 10.12.2012
Üks tähelepanek veel. Nimelt maanteekiirusel (~95-100 kmh spido järgi) oli sõites tunda kerget värinat. Väiksematel kiirustel seda polnud. Alguses ei pööranud ma sellele tähelepanu, mõtlesin, et velg lumine vms, aga muu maailma foorumeid lapates tundub, et mitmed outbacki omanikud on seda kurtnud. Muidugi ei saa välistada taas teeolusid, aga väike kahtluseuss jääb...
TH
04:20 16.12.2012
Kui see on diisel Outback, siis põhjustab võdinat tahma põletus. Bensu mootoriga kogemus puudub.
tõusik
10:42 27.03.2013
soetasin äsja omale pruugitud 2011a Outbacki, 2,5L bens autom, läbisõit 34 000km(eesti auto). esimene paagitäis maha sõidetud ja lisan siia mõned kommentaarid selle mudeli kohta. olgu öeldud,et pole varem subaru omanik olnud!ruumikus avaldab muljet, polegi tüüpiline linnamaastur, mis väljast suur ja seest väike. armatuuri nupud ja materialid täitsa ok, ei saa aru millepoolest see odava mulje jätab, millest paljud siin kirjutavad? paagitäiega linnas maha sõidetud 600km, mis teeb tiba üle 10L/100km kohta - pole paha, nelivedu ikkagi! auto juures häirib üllatavalt jäik vedrustus, mis võtab meie halba teed vastu üsna valusalt. kas kõrge vedrustuse ja suht kõrge rehviprofiili(225/55/17) mõte pole mite sõita kehval teel muretult!?ehk on 2013 aasta mudelil seda parandatud?häirib veel see et lähituled jäävad põlema, kui võti süütelukus on! Ülejäänu ok.
TH
19:20 01.04.2013
Outback 2011 on rehvimõõt 225/60R17, 2009 mudelil oli 225/55R17. Kas 2010 mudelil siis ka madalamad?
tõusik
09:46 02.04.2013
autospiritis allapandud rehvid olid 225/55/17
2255663
20:01 02.04.2013
Forester 2011 ka 225/55/17
TH
22:03 02.04.2013
Imelik! Praegu pakutavad Outbackid Autospiriti lehel on 225/60R17. Samuti Foresterid v.a. XT. Sama oli ka minu OB-l 2011 suvel.
OB
22:42 02.04.2013
Minu OB-l august 2012 olid all 225/60R17
tõusik
09:43 03.04.2013
Minu viga! kontrollisin asja ja avastasin,et eelmine omanik oli talvised rehvid kusagilt iseseisvalt soetanud- ilmselt hinna pärast madalama profiili (225/55/17) kasuks otsustanud!?Nagu näha siis leidub tarkpäid, kes talveks madalamad rehvid alla krutivad :-) Suvised on autospiriti poolt siiski õige mõõduga ehk 225/60/17. Loodan väga, et peale rehvivahetust paraneb ka sõidumugavus ehk kaob ära see sportauto põrutav jäikus!?
siduripuder
10:19 02.08.2013
Sõber vedas oma OB-ga treilerit ja sidur lõpetas poole tee peal töötamise. Kummaliselt nõrk koht see sidur sellel autol. Jama kui palju, sest garantii oli mõned kuud tagasi läbi saanud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte