Seat

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

LEON FR

cagiva
22:17 20.10.2009
Kuna selline isend on plaanis soetada, siis kõik omanikud andke tuld. oleks hea teada häid ja halbu külgi(kui selliseid on).
VVV1
10:17 21.10.2009
Üks teravaima ja täpseima juhitavusega-roolitunnetusega isend omasuguste seas. Juhitavust peetakse isegi veidi teravamaks (teised vedrud-amortisaatorid, muu on veermikus sama) kui Golf GTI-l.
Siseruumi poolest ei pea samuti häbenema teiste taolitse masinate hulgas, kuigi teljevahe on üks väikseimaid.
Üldise vastupidavuse mõttes eriti elektroonikapoole pealt jääb jaapanlsatele alla, aga tubli keskmine on sellegipoolest.
Üheks nõrgaks kohaks võib olla teatud aastakäikude kliimaseadme kompressor, mida on vahetatud paljudel VW-Audi grupi sellise kliimaseadmega masinatel.
Mootor võtab ka veidi õli, mida peetakse normaalseks, seega peab õlitasemel silma pidevalt peal hoidma. Mõnda tavalist odavapoolset või keskmist 5W-40 võtab rohkem, kui mõnda tippkvaliteediga kallimat õli. Esindus paneb sisse Mobili Super 3000 5W-40, mida rüüpab mõnuga. Mõnda paremat õli võtab vähemalt poole vähem. Mootoriõli peab vastama VW nõuetele.
Salongikvaliteet on veidi nõrgem, kui VW-Audil. Klaasipuhastajaid igast suvalisest varuosadepoest ei leia. Istmed ja rool on väga head.
Kütusekulu suht väike sellise võimsusega mootori kohta, eriti, kui rahulikult sõita. Ja rahulikult on samuti võimalik sõita (paljude analoogidega õnnestub kehvemini), kuna mootor tõmbab juba väga madalalt ja väga korralikult.

Muudetud 21.10.09 10:19

keemik1
12:17 31.10.2009
Oman ise pea 3 aastat DSG kastiga isendit. Ei tea kas minu erand kinnitab reeglit aga... minu masin pole selle aja jooksul tilkagi lisaõli tahtnud - seega mingist "mõnuga rüüpamisest" ei saa rääkida. Ka muid tehnika või elektroonikamuresid pole olnud. Kuigi DSG kasti elektroonika kohta olen kuulnud nii seda kui teist... ja selle remont pärast garantiiaja lõppu pole odav teema.
Ise olen juhitavuse muutnud oluliselt mugavamaks uute vedrude ja amortidega. Koni FSD (muudab end vastavalt sõidustiilile ja maastikule) + mõni kvaliteetsem madaldusvedru on siin suureks abiks. Originaal oli meie tänavate ja minu jaoks liiga jäik.
Väljast autot vaadates (kui voolujooneline ja kupeed meenutav see auto on) ei usuksk,i et sees on niivõrd palju ruumi. Võrreldes minu eelmise Golf 4-ga ikka oluliselt rohkem tagaistujaruumi ja pagasiruumi.
Klaasipuhastajaid toodavad nii Valeo kui Bosch (kindlasti on neid veel). Kinnitus on veidi eriline.
Salongikvaliteet.... tõsi - mõnes kohas on Golf GTI nagu veidi puudutamisele pehmem (st. reeglina sisu kvaliteeti). Eks kusagilt peab see suur hinnavahe ju välja tulema. Samas mis otsest koostekvaliteeti puudutab siis minu autol pole mingisuguseid naginaid vms. ja mulle isegi meeldib selline minimalistlik disainistiil. Rooli tooksin eraldi välja... 1 mugavamaid sportroole mis mulle kunagi kätte on sattunud.
Vähese miinusena tooksin välja suure mürataseme... ise olen selle aastate jooksul küll isolatsiooni lisamisega kõrvaldanud.
Usun, et hinna ja kvalteedi suhtelt 1 parimaid taskurakette mida tänasel päeval vaadata. Väga kena disain (ilu on vaataja silmis eks:), odav hooldus ja suht soodne tuuning (turbomootori eelised). Soovitan.
VVV1
14:03 11.11.2009
Sul on siis selles osas üks järjekorde "imemasin", et tilkagi õli ei võta.
Mina võin seda kinnitada oma praktilisest kogemusest, kui veel mitme kasutaja käest kuulnud ja vastava mootori kohta ka erinevatest Seati, Audi, VW, Škoda foorumitest lugenud.
keemik1
15:25 17.11.2009
Olen jälle lugenud, et need mootorid võtavad õli siis kui nad pole veel sisse sõidetud (hiljem pidi "õlijanu" kaduma) või pole korralikult sisse sõidetud - Samuti ei soovitata külma mootoriga kohe tallama kukkuda - seegi on täiesti normaalne soovitus turbomootoriga autodele.
Eks seegi ole vast mingil määral ka kasutajast kinnni...;)
VVV1
13:01 19.11.2009
See külma mootoriga mittetallamine ja kuuma mootoriga enne seiskamist jahutamine on eriti bensiiniturbomootori puhul elementaarne abinõu, mis esmajärjekorras turbo elueale soodsalt mõjub. Eks ta võib ilmselt ka õlikulule mõjuda, kui külmalt kohe kõrgemaid pöördeid anda. Ja eks kõrgema pöördega sõites peaks ka üldiselt rohkem õli võtma.
Ma ei oska öelda kui sissesõidetud ta mul on, kütusekulu langes küll tuntavalt 25 000 km peal, õliluku langes 30 000 km peal, kui panin teise õli sisse.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte