Jeep

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

jeep

ahtouue
19:12 04.01.2010
loen siin foorumist, et mehed ei põlga ära v8( bensukat). kui suur on tegelik küttekulu: linnas, maanteel?
pottmann25
22:46 04.01.2010
normaalselt suur:) ikka 17 l hetkel,aga talve mõnud ka ja tagasi ei hoia:) linnas kindlasti 20l 100 le
ahtouue
23:15 04.01.2010
tänud info eest. päris jõhker norm.
Uuno Prostamool
21:36 06.01.2010
Jõhkrat pole siin midagi, täiesti mõistlik kulu selle auto parameetrite ja võimekuse kohta. Automaatkastiga 1,6 liitrine Mazda 3 võtab keskmiseks kah 12 liitrit, aga katsu sellega maastikul mürada, haagist vedada või maanteel mööda sõita :D Peale kütusekulu on V8 Jeepi pidamine ainult puhas rõõm.
ahtouue
22:20 06.01.2010
MÕNED KÜSIMUSED UUNO`LE. välimuse poolest meeldib mulle cherokee küll, aga igapäevaselt linnas sõita- eriti linnas kus iga 25m tagant on ülekäigurada, jääb minu jaoks ilmselt kulukaks. on seal suurt vahet kas 4L mootor või 5L mootor? ning see osa jutust- v8 ülalpidamisest, kas see on siis nii muretu auto? kiida veel veidi konkreetset mudelit, võibolla hoian ma asjatult suurtest mootoritest eemale. kaua sa ise konkreetset mudelit (automaat/manuaal) pidanud oled?
Uuno Prostamool
00:51 07.01.2010
Minu auto on pärit aastast -96 ja minu käes on ta olnud viimased 5 aastat. Omal ajal Shveitsist toodud, õige läbisõiduga ja korralikult hooldatud. Varemalt sõitsin temaga igapäevaselt, viimasel ajal on jäänud küll rohkem teiseks autoks perre, aga maha müüa ei taha ka, kuidagi omaseks on saanud teine :) Kütust võtab ta stabiilselt (V8) 16,5- 17,5 sajale keskmiselt, mul enam- vähem linn ja maantee pooleks, alla selle ei saa kuidagi. Positiivne on see, et haagisega sõites kütusekulu oluliselt ei suurene.
Ülalpidamise koha pealt võin ainult kiita, mingeid ootamatuid anomaaliaid ja väljaminekuid ei esine. Hooldused on tal ette nähtud iga 12000 km tagant, ise olen lasknud õlid ja filtrid vahetada ca. 10000 järel (enam ei sõida aasta jooksul rohkem). Mõistlik on vahetada kord aastas ka käigukasti õli ja filter, see kõik kokku on mingi 2500-3000 EEK-u, ise vahetades saad ilmselt odavamalt. Muud jupid on nii, nagu on. Aeg- ajalt läheb šarniire ja veel mingeid sillajubinaid, maksavad need miski 200 krooni ümber tükk, kardaaniristid kah, need ca. 500.- US Parts on selle koha pealt abiks.
4,0 ja 5,2 kütusekulus on väike vahe sees, aga V8 mootorihäält kuulates oled nõus need paar krooni rohkem kütusele kulutama :D
Üldiselt soovitan soojalt, sõita on mõnus, läbivus on super ja näeb isegi oma vanusest hoolimata suht hea välja.
uudu7
19:00 07.01.2010
Kasutaks teemat ära ja küsiks, mis keegi arvab 30-40 tuh. Svetsist toodud Jeepide kohta? Aastatest vist 92-95. Kas tasub vaadata või saan taaga kaela?Mootoriks siis 4,0 või üle selle, bensukas. Igapäevaselt ei kasutaks, sellepärast bensukulu ei olegi nii oluline aga aeg-ajalt oleks vaja käru vedada.
aivar902
21:22 07.01.2010
Minu oma 90a.4,0 cherokee ,mu käes u2,5aastat.ei kurda vahetnud ainult õli ja nüüd oleks vaja vahetada ka esisillas mõned puksid ,sõidan väga rasketes tingimustes kuna on mudarehvid ja vints,masina vastupidavus on hea see 12-17l sajale (vastavalt kas linn või maantee)on ta ära teeninud.Aga kirjuta mida sa siis tahad kas ,4,0 cherokee või 5,2 grandi siis saad ju täpsemat infot.?
kunks
23:17 07.01.2010
Ma paneks ka pöidlad püsti Jeep Cherokee (1992-1996) 4,0 ja A/T kastiga poolt.
Juppide saadavus, hind jne ikka väga ok!
uudu7
23:27 07.01.2010
Aga mis seisukorras nad tavaliselt on? Palju peab kohe tegema hakkama? Mõtlen neid Sveitsist toodud autosid?
ahtouue
00:38 08.01.2010
tänud kõikidele kes viitsisid vastata teemal jeep. hing ihkaks 5L mootorit ja ilmselt jääks cherokee mul siiski teiseks autoks. arvestades ilma- teeolusid paistab möödapääsmatu sõiduriist.
Uuno Prostamool
17:31 09.01.2010
Uudule: eks neid ole seinast- seina, oleneb sellest, kes toob ja mida enne platsile läikimalöömist tehtud on. Kui sa maasturitest midagigi jagad, siis sildade ja kastide toimimist saad ise järgi kontrollida. Hea oleks muidugi korraks kusagil töökojas kontrollis käia ja lasta altpoolt samuti üle vaadata (õlilekked ja võimalikud kahjustused maastikul käimisest). Minimaalselt pead ostujärgseks väljaminekuks arvestama vedelike ja filtrite vahetuse, rääkigu müüja siis viimase hoolduse kohta mida tahes ja võimalik, et pead investeerima ka uude rehvijooksu. Kui suudad korraliku auto välja valida, siis midagi väga hullu ei tohiks edaspidi küll olla.
wenger
14:57 10.01.2010
Šveitsist toodud autode puhul peaks arvestama, et nad on sõitnud kindlasti mägedes, mis koormab teatud sõlmesid auto juures rohkem, kui Eestis sõitnud autodel. Esmajärjekorras sillad ja pidurid, roostet neilt leida on siiski vähe tõenäoline samuti peaks värv eriti esiots paremini säilind olema (kivitäkked j.n.e) , kui meil sõitnud autodel. Kindlasti proovi teada saada auto hooldusajalugu ning kontrollida tasuks samuti autot töökojas nagu eelpool mainiti.

Muudetud 10.01.10 15:01

uudu7
18:03 13.01.2010
aga kus saaks ja kus oleks parem enne ostu autot kontrollida? mõtlen siis Tallinnat. Tartus neid ka mitmeid aga need autod ei ole vist registris veel, vähemalt numbrita ja kuhugi töökotta vist ei sõida enne , kui olen ära ostnud.(
to Prostamool: müü ära oma auto:)
Uuno Prostamool
01:37 22.01.2010
Enda oma ei taha veel müüa. Tallinnas soovitaks ühte Nõmme linnaosas asuvasse autopoodi kiigata. Kui nad ise on toonud, siis võib päris korraliku eksemplari leida.
jaamakorraldaja
07:12 19.09.2010
ei saa aru inimestest, kes tahavad osta jeepi ja uluvad siis kütuse kulu pärast, kui tegu on v8 mootoriga 4,7 või 5,2, mis vahet seal on kas kütet kulub 15 või 18 l sajale, linnas alla selle ei saa, tahad tasuta sõita, osta jalgratas. Jõud tuleb ikkagi bensu arvelt, mitte kapist. Kui soov soetada suure v8 mootoriga masin, ei ole enam kütuse kulu asjakohane teema, kui ei meeldi ,sõida 1.4 civicuga.
mine p...
09:46 19.09.2010
Keegi pole ulgunud! Kas info küsimine asja omajatelt on ulgumine? Aga mul suht poh. niikuinii sellist autot kunagi ei osta. Lihtsalt igasugu jaamakorraldajad võivad pe...e sõita!
.
10:35 19.09.2010
aga keegi ei keela gaasiseadet peale panemast.
Mul Volvo XC90 Turboga 200kw isendil seade peal ja asi kulgeb ikka väga ökolt!
jaamakorraldaja
22:16 19.09.2010
jälle öko jutt . . . . ei tohi vaadata selliste autode poole, kui kütusekulu on määrava tähtsusega tegur auto ostu puhul.
jaamakorraldaja
22:18 19.09.2010
leian, et ei ole mõtet osta v8 maasturit ja siis kohe hakata ajusi ragistama, kuidas ökomaks keerata.
väike vend
00:18 25.09.2010
Mina jälle leian, et igaüks võib oma autoga teha mida tahab. Kui tahab gaasiseadet peale panna, siis paneb, pole tegelikult vahet, mis algne kütusetarve või kulutus sellele on. Kuidas see teisi segab et kellegi suure töömahuga masin käib peaasjalikult (vedel)gaasi, piirituse või vana toiduõli peal. Kui teda ennast see rahuldab, miks mitte. Pangu Hummerile kasvõi tõllarattad alla ja käigu põhi vastu maad. Mul on küll valus vaadata, kuid vähemasti on inimene ise rahul.

Mingi kulunumbriga tahaks ju siiski arvestada. Samuti leidub inimesi, kel ei ole tegelikult aimugi vanemate (10-20 aastat) suurte kahesasilindriliste kütusetarbest ja hoolduskuludest. Kohati võib see olla üllatusmoment, kuna seni on valitsenud mentaliteet "30+ sajale". Kui kütusekulu on määrav siis siia teemasse keegi ei postitakski oma küsimusi kunagi. maasturi ostmisele samuti ei mõtleks.

väike vend 300hj V8 @ 14.2L/100km keskmiselt. Nautides iga liitrit ja kilomeetrit. Ei oma Jeepi. vabandan offtopicu eest..
maakas metsast
08:37 25.09.2010
mida arvate 2,5d mootoritega autodest kas tasub soetada diisel jeepi
Uuno Prostamool
00:53 26.09.2010
... uhh, sellel teemal on siin piisavalt jahutud. Ise ei soovitaks, see mõningane kütuse kokkuhoid ei ole seda väärt, kui sul kütus just tasuta käes ei ole. Hooldus on diislil kallim ja automaatkasti ka pole selle mootoriga saadaval.
väike vend
02:43 26.09.2010
pöördemomenti annab see kahepoolene diisel välja peaaegu sama palju kui neljaliitrine bensiinimootor. Võimsust on aga peaaegu kaks korda vähem. Ehk maastikul võib selle diisli ja manuaaliga aerutada ökonoomselt kuid igapäevaeluks on see veidi valulik valik. Tõenäoliselt nii hoolduse kui sõitmisega. Kui tahad jeepi sellest ajastust siis kindlalt bensiin. Kui tahta diiselmaasturit siis pigem jaapanlane, need oskavad vastupidavaid väikeseid diisleid teha.
talv tuleb
23:36 26.09.2010
kas keegi seda tartus asuvat valget cherokeed 92a. on vaatamas käinud`?
http://www.auto24.ee/used/761846

kas keegi oskab lahti seletada ka fenomenimiks antud isendid ainult Sveits-ist tulevad.
Tallinlane
15:07 29.11.2010
Tere!

Kas on keegi seda autot vaatamas käinud,mis seisus ta tegelikult on?
Jeep11
16:29 08.12.2010
Jaamakorraldajale: sa ikka üks imelik vend. Küsisin ka kord siin bensukulu kohta ja ka seal sa oma salvavate kommentaaridega kohal. Kas sinumeelest on õigem osa kütust kohe otse maha valada, kui suure V8 ostan?
Mina ja ka teised siin ilmselt nii ei arva. Ei taha ma mingit ökopilli aga kui masin ikka rohkem võtab, kui ettenähtud, siis on sellel ju miskit viga. Ja seda ma siin küsisingi, et mis võks põhjus olla. Mina tahan, et auto oleks korras ja osa kütust niisama sumpsist välja ei nõrutaks. Sina aga kadetse kusagil mujal!
Teistele aga niipalju, et mul isendiks 2002a 4,7 GC. Kuluks aga linnas alla 20 ei saa kuidagi. Ja maanteel 80 km/h näitab kompuuter 13L. Aga 100km/h korral 14-15L. Nüüd talvel ei viitsi seda kulu üldse jälgidagi.
Küünalde vahetus tõmbas liitri jagu kulu maha. Kusagilt lugesin, et tuleb veel mingisugune õhu andur pritsungis ära puhastada. Oskab keegi kommenteerida?
meq
20:30 30.01.2012
Tere endalgi plaan osta Jeep Cherokee.
2002.a. 2,7CRD 120KW
Mis on auto tüüpvead ja plussid. Või mida peaks ostmisel kohe kindlasti jälgima.
Suured tänud vastuse eest.
pole hullu
21:09 30.01.2012
pihustid on nõrk koht ja kallid ka, muud nagu halba ei ütle
Võldas
21:44 30.01.2012
Kõiksepealt tee selgeks enesele, mida ostma hakkad, Grand Cherokeed või Cherokeed. Kui oled selgusele jõudnud, kiika: 4x4.ee. Naftapressist WG kohta on lugemist pikaks õhtuks.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte