Tere! Mure siis opel omega 1996a 2.5 125kw manuaaliga. Mure seisneb selles, et äkki hakkas mootor lihtsalt klõbisema ja nagu poleks ühte pütti ka taga vahepeal. Mõtlein, et lisan mure siia, et äkki keegi oskab aidata, et äkki mingi tüüp viga või midagi. Homsest hakkan ise ka asja lähemalt uurima.
V6 mootor on tiletantide jaoks liiga keeruline mootor. Halvasti hooldatud masin maksab peremehele valusalt kätte. Probleem võib olla kus iganes
( hüdrotõukur, küünlad õlis ehk klapikambrikaaned lekivad,kolvid kulunud, hammasrihma märgid ja pingsus jne.) Alustaksin vedelike kontrollist ja üritaks kindlaks teha kust klõbin tuleb. Remondi soovitaks usaldada juba asjatundjatele.
Küünlad vaatasid üle vä, äkki on õli sisse ära uppund! Kuidas külmalt kohapeal käib ja kui soojeneb kas viga tegutseb ka siis veel edasi? Kui soojalt paraneb, siis on surverõngad kinni põlend kolvi külge, põhjuseks läbi aetud mootoriõli, mis oleks pidand ammu vahetatud olema! Põhjus miks ta soojenedes rahuneb, on see, et kuumenedes kaovad need augud kust surve läbi pääseb karterisse, külmal mootoril on praod kolvirõngaste ja hülsside vahel suuremad, kuumalt mootor paisub! Kui kogu aeg töötab ebaühtlaselt, siis soovitan kontrollida küünlajuhtmeid ja küünlaid! Õli taset ja kvaliteeti oled ikka viimati kontrollinud? Äkki autol polegi õli enam sees!? Mul käis üks tark mees kes kallas mootori ääreni õli täis ja siis kurtis et õli sumpsist välja voolas ja tahtis juba oma mõistusega kapremonti viia!
Küünlaid pole ma veel kontrollinud. Aga õli mingiaeg tagasi vahetatud ja ka hetkel ilusti õli normis. Ja see viga on nii, et kui mootor külm siis eriti ei tiksu aga nagu soemaks läheb siis hakkab hullemini tiksuma ja üks silinder kaob ka tagant ära. Aa ja mida ma veel täna tähele panin oli see, et kui õli korgi maha võtsin siis see oli kuidagi valge värvusega altpoolt.
See valge korgi peal on õlist tekkiv kondents, see tekib enamasti kui sõidad palju lühikesi otsi ja külma mootoriga! Külmalt ei tiksu sellepärast et õli on veel paks ja seisab paremini määrdeavades, nii kui soojaks läheb, muutub õli vedelamaks!
Oletada võib paljusid asju, võib olla õlipump pees, Ma kardan et tegemist on siis kas nookurite või tõukuritega, mul oli sama jama 2 liitrise OCH mootoriga, vahe oli vaid selles et mul ei kadunud midagi tagant ära, vaid oli ka kerge klõbin sees, ja see tuli ka alles siis kui mootor oli mõnda aega juba töötanud!
Mine mootorimeeste juurde, kuulavad sul stetoskoobiga mootori üle ja leiavad ka vea!
Ma ei usu et see klõbin tuleb saaledest, kuna sa oled ju õli vahetanud alles! Aga kui tuleb tõesti altpoolt, siis on ikkagi õlipump peetis, töötab aga on liiga nõrk!
Raske öelda, nendel klõbinatel on väga erinevad hääled, peab kuulama!
Tihti lühikesi otsi tehes ja seda alati külma mootoriga, kulutab mootorit, rikub aku ära ja kütust läheb ka rohkem! Vähemalt korra nädalas peaks auto saama sõita pikka otsa, et küünlad ilusti puhtaks põleks ja mootori puhtaks sõidetaks! Pidevad lühikesed otsad on auto surm!
Lühikesed otsad tehakse enamasti alati külma mootoriga, sellest ka see kondents seal korgi peal! Raudelt on põhjus selles, muide linnasõidud pensionäristiilis ei ole mootorile hea, sest mootor tuleb puhtaks sõita, pöördeid anda!
Sellised hädad kummitavad tavaliselt inimesi, kelle töökoht asub mingi 2 kildi kaugusel, jala käia on tülikas ja hommikul tööle sõites ei saavutagi mootor selle lühikese vahemaaga töösoojust ja nõnda õhtul koju tagasi samamoodi külma mootoriga, ja nõnda iga päev! Selline asi tapab akut ka!
Mul endal asub ka töökoht 20 minuti jalakäigu kaugusel, mõttetu on hakata seda otsa autoga sõitma!
Nii sai siis lõpuks klapikambrikaaned maha võetud aga targemaks ei saanud. Aga avastasin, et 2küünla auku õli täis aga ma ei usu, et sellest see kolin või lagin tuli.
Ei tea kas sellel on kepsusõrmed stopperiga,tuttaval oli juhus et "ujuv" kepsusõrm ujus välja ja hõõrus hülsile vägeva vao sisse,tühikäigul ka kolin,vedu taga kolin oli kadunud aga sama silindri küünal tõsise õli ****ga koos,õli ju pritsi ülesse.Aga ei usu et 5 silindrit korraga niimoodi peetis olla võib.
Klapikambrikaanetihend pees, sealt lekkiv õli jookseb küünla aukudesse, ning piibub on õli sees, sellepärast sul pütid tagant ära kaovadki! Kas mootor on ülevalt õline ka?
Nende kolinatega pead ikka motomehe juurde minema, nii on raske öelda mis seal häält teeb! Tõukuritel on konkreetne tiks sees ja see on tavaliselt külma mootoriga võib olla mingi pool minutit kõige rohkem, selle ajaga lööb õlipump juba kanalid õli täis ja see jõuab lõpuks ka üles. Aga tõukuritiksul ja mootoriolinal on suur vahe! Tumedam kolin tuleb tavaliselt vändasaaledest ja heledam kilin kepsusaale ja kolvisõrme oma! Kui mõni neist, siis võib õlipump nahkas olla, ei jõua õliga mootorit varustada!
Mis mõttes mootor ülevat õline? Kui mõtled, et nukkvõllid siis need on õlised jah. Aga ma pidingi veel mainima, et see ei ole tõukuri tigin. See pigem selline heledam kilin.
Võivad küll! Aga nii läbi arvuti ei oska öelda, mis seal täpselt koliseb! Kui hääl tuleb mootori keskelt, peaks see kepsusaale või kolvisõrme kilin olema. Vändasaale heli on madalam!
Kui sul küünlapiibud olid õlised, tähendab see seda et klapikambrikaanetihend lasi õli läbi!
Kui omal garaaz olemas ja telfer ka laes, pole see vahetus teab mis teadus! Ostsin endale mõnesaja krooniga kasutatud telferi garaazi, igaks juhuks. Olen ühe mootori juba sellega peale pannud, ühele naabripoisile, raha talt ei küsinud! Teinekord endal häda käes ja vaja teenet selles vallas millega tema tegeleb. Käsi peseb kätt!
Autoks opel omega caravan 2000a 2.2 bensiin 106kw ja 5ne manuaal, siis mure siuke et sõites hakkas imelik tiks või lagin pihta käigukangi alt kuskilt, aga pole ka päris kindel selles, kas keegi oskaks öelda või ennetada mis seda võib põhjustada ja kas on hull? Ütleb juba ette ära tänan info eest.
Esimene kahtlustus oleks kahemassilise hooratta lahkumisavalduse ettevalmistus. Kas see on kiirendades või vabakäigus liikudes või ka koha peal tiksudes olemas või kiirendusel puudub?
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.