Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Head kohad auto pildistamiseks!

assa_mait
20:01 07.04.2010
Nimelt varsti kaks autot müüki ja nagu juba teada, mängivad kuulutuse juures tähtsat osa pildid. Ei soovi teha lihtsalt maja ees paar klõpsu, vaid püüda midagi rohkemat, midagi silmapaistvat!(päris peegelkaamerat ei oma, kuid väga korralik nn. digikas olemas) Seega soovitage kohti kus saaks teha häid võtteid!(Tallinn ja selle lähiümbrus)
Alati võib ka lisada ka lingi mõnest heast näitest.
Tänud!

Muudetud 07.04.10 20:04

,,
21:11 07.04.2010
mis on auto müügil olulisem- kas pildid autost või pildid mingist x kohast?
on ju võimalik täita kogu kaader autoga nii, et taust muutub sisuliselt olematuks. ja samamoodi on võimalik teha selline pilt,kus auto osakaal fotol on ca 50% ja ülejäänud pool on mingi suvaline koht. pildistamine ja pildistatava objekti paikasättimine pole ju ometi mingi tuumateadus...
Nõiaints
21:49 07.04.2010
soovitan sõita piritale autoga esituledeni merevette ,,ńende piltidega on su auto praktiliselt juba müüdud.
....
21:55 07.04.2010
taustaks sobiks autolammutus...
audi_a4_v6
21:58 07.04.2010
to: ,,

kas käisid jälle tankimas ja nüüd meel must, et pead ikka riiki nuumama? Vasta inimesele, mis ta küsib. Küsija suu peale ei lööda!

Teemasse nii palju, et ära pildista autot sama koha peal, kus teda pesid, jääb kuidagi selline mulje, et ei jõudnud ära sõita, muidu kuivab ära ja läige kaob! Aga kindlasti pese puhtaks nii seest kui väljast, ei võta kaua aega, aga mõjub! Mina tegin enda autost pildid kodu õues ja esimese hooga hästi palju, et siis pärast arvutis näed, mis hästi ja mis halvasti välja kukkus. Samuti ei näinud ma põhjust number ära varjata! Pildid muidu siin: http://auto.motors24.ee/vehicles/285319-Audi-A4-1996.aspx?pg
=0&sort=price.ASC
,kui tundub reklaamina, eks siis moded võtavad maha!

Edu pildistamisel.

Muudetud 07.04.10 22:01

seganelugu6
22:00 07.04.2010
Ma sain auto müüdud peale seda kui käisin järve statoili´s pesus!valisin kuld pesu ja klõpsasin pildi just sel hetkel kui vahtu hakkas tulema!Pilt tuli vägev! ja ei jõudnud seda kuulutust ülessegi panna kuna auto24 moderaator ostis kohe paugust ära!julm värk!Muidugi oleks pidanud naise või sõbra kaasa võtma ja lasknud tal pildistada,siis oleks saanud rooli taga istuda ning mu nägu oleks ka pildile jäänud!ma olen tglt jumala kena kutt ning see oleks omakorda müügile kaasa aidanud! ja nii ei riku riideid ka ära,mul krt olid kallid botased ja....nuh ise tead!
Elagu kõik pildistajad!

Muudetud 07.04.10 22:08

väike vend
22:39 07.04.2010
Iseenesest sobiks mõne suure ostukeskuse parkla hästi, et oleks võimalik saada kätte iga nurga alt ja igast kaugusest. Auto puhtakstegemine tuleb kasuks. Proovi Bauhausi esist parklat või Laagna Rimi oma. Aega ja ruumi maa ja ilm, et lagedal asfaltplatsil pilti teha.
A. Le Coq Arena
22:42 07.04.2010
Ise olen pilte teinud näiteks A. Le Coq Arena parklas. Kas just parim koht pildistamiseks aga hea suur parkla, ei jää segavat tausta pildile ja peaaegu alati tühi. Linnas sees ka, ei pea kuskile kaugele sõitma.
seganelugu6
23:01 07.04.2010
jah!Nüüd võiks veel keegi saku suurhallile ka reklaami teha!

Muudetud 07.04.10 23:10

assa_mait
23:03 07.04.2010
To:audi_a4_v6
Tänud hetkel Ainukese normaalse vastuse eest. Siin selle järgi võib näha, palju siin igavlevaid inimesi, kes tegelikest asjadest väga midagi ei jaga, ringi liigub:)

Aga üldiselt otsin just sellist kohta, kus ka pilt ilma autota oleks hea, eks igaühel omad huvid/kiiksud.
dagerrotüüp
23:23 07.04.2010
Kui saad, siis pildista võimalikult suure avaga - nii jääb taust fookusest välja ja auto tõuseb pildil paremini esile.
Kärss
00:23 08.04.2010
Üks lihtne soovitus (käib ka Audi_a4_v6 piltide kohta), et neil piltidel, kuhu peaks jääma auto tervenisti, nende jaoks mine kaugele ja tee tele otsa poolstete fookuskauguste juures (kui teleobjektiivi pole, siis max võimaliku fookuskaugusega). Või siis lainurgaga, kus moonutused on juba ebaloomulikult kunstilised (8-12mm, paraku vaid peegelkaamerate pärusmaa). Enamus seebikarpe ajavad oma objektiivi välja just lainurga poolses otsas ja nii tasub teha vast kõik ülejäänud pildid, väljaarvatud see, kus auto täielikult peale peab mahtuma. Taust vali ühtlane. Eriti vahet pole, kas tegu lumeväljaga, asfaldiplatsiga, muruplatsiga, seinaga, kuusehekiga, taevas loojuva päikesega vm.

Oleneb ka autost: päris mitu autot olen ostnud ilma pilte nägemata. Ühe puhul ka nii, et polnud pilte, oli vaid omaniku jutt, kandsin raha netipangas üle ja ajapuuduse tõttu sõber aitas, ise nägin autot alles 2 nädalat hiljem - auto oli seal, kus oli parasjagu polaaröö ja omanik küll pakkus, et saadab mõned moblaga tehtud pildid, kuid välguga pimedas tehtud piltidel ei näe nagunii erilist mõtet ja kui auto kohta öeldakse veatu, siis ma tean ju ilma piltidetagi, kuidas selline auto välja näeb - 100% õnnestunud ost oli. Aga niimoodi ilma piltideta on lihtne müüa vaid neid autosid, mis on kas haruldased (nishitooted ja väga otsitud) või siis väga odavad. Ja usun, et erinevalt "pildivaatajatest" piisab tõsiseltvõetava autoostja jaoks misiganes piltidest, kus vaid auto näha oleks, ei pea sugugi profifotod olema.
audi a4 v6
08:06 08.04.2010
mul jah on fotoka max optiline zoom 12x, polegi nii proovinud, nagu Kärss kirjutab. Veel tooksin enda piltide juures välja negatiivset selle, et taust on väga hele ja see tõmbab auto tumedamaks mõnel pildil! Samas tollel hetkel polnud kuskil väga tumedamat võtta ka!
jee.kim
08:17 08.04.2010
Ehh-ilus koht :-)
Ma ei tea, minul on küll pohh** kus see pilt tehtud on!
Pildist saad enam-vähem aimu, millise seisukorraga tegu, vahet pole on see tühjas parklas või Russalka juures.
Ennem võid korraliku lähivõttega rõhutada miskit elementi või erilisust.

mmss
10:56 08.04.2010
Tegelikult ikka pilte nägemata eriti autot osta ei saa. Kui siis tõesti ainult mingite teatud haruldasemat mudelit otsides ja selle mudeli eripärade ja hinnatasemetega väga hästi kursis olles.
Mu meelest on tavainimesele autoost ikka mingil määral emotsionaalne. Puhas auto, kena professionaalne foto või isegi video tekitavad nö. isu selle auto järele. See on nagu inimestegagi, selleks, et kellelgi vastu huvi tekiks loeb esmamulje, hiljem, kui esimene kontakt on olemas, hinnatakse sisu.

Kärss, kas vaatenurga laiaks ajamise eesmärgil ei peaks hoopis pildistama zoomobjektiivi minimaalse fookuskaugusega? Või ma sain su lausest valesti aru?
allarthethird
11:19 08.04.2010
Ma ei oska küll öelda pildistamise koha kohta, aga mõni asi häirib jubedalt mõnikord.

Kui on esipaneelist makk välja võetud, siis võiks ju juhtmed kuskile sügavamale sisse toppida. Mulje on selline, et vargad on just sees käinud. Ja kui on vaja näidata ühenduste otsi, siis võiks ehk panna selle hoopiski lisainfosse.
Samuti võiks auto üleliigsest kraamist pildistamise hetkeks tühjaks teha. Eriti just alkoholipudelitest.
Mul pole mingitest turunduspõhimõtetest aimugi, agam õnikord satud ikka nii jõleda pildi otsa, et hakkab autost lausa kahju. Nii kahju, et ostaks ta sellelt halvalt omanikult ära :D
mmss
11:25 08.04.2010
"Nii kahju, et ostaks ta sellelt halvalt omanikult ära :D "

Siis on ju müüjal õnnestnud õige nupu peale vajutada :)
Tuscan
14:50 08.04.2010
Paar aastat tagasi oli Autobildis lausa auto pildistamise õpetus. Soovitati valida ühtlane taust (nt mingi kaubanduskeskuse sein), pildistada eest väikese nurga alt esirattad veidi välja keeratuna jne. Salongipilte soovitati teha tagaistmelt, mitte üle esiistme ukseläve (seejuures kõik pliitanupud tuleks keerata ühte asendisse :), rool otse jne )
Aga kõige olulisem on ikka auto puhtaks teha, eriti seest ja mitte pildistada vastu päikest, olgu see koht milline tahes. Pilt müüb autot paremini kui juures olev kiidulaul või isegi hind.
y6x
15:26 08.04.2010
Mina pesin auto seest ja väljast puhtaks ning myygipildid tegin põllul, välja siis kukkus sellise: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=299107&rhash=
3c10

ei ole reklaam:D
,,
15:54 08.04.2010
y6x puhul peab positiivse küljena märkima seda, et on viitsitud laskuda autoga samale tasemele- väga paljud teevad oma pildid püsti seistes ja siis pole näha eriti midagi muud peale kapoti ja klaasipuhastite. negatiivse poole pealt hakkas silma see, et kaks võtet on üles laetud topelt- milleks?
ja nendest ühe puhul jääb ka arusaamatuks, mida selle tagant-küljelt tehtud pildiga öelda tahetakse- kas näidata rooste puudumist või avariivaba siledat plekki, ei tea.
samas pole mingit mõtet piltidel, mis tehtud vasakult küljelt avatud ustega- need ei anna mingit infi peale selle, et uksed on avatavad... :)
ja kui pildistad avatud ust lähedalt, siis võiks lävepakult ja karbilt pori ära pühkida.
puudu on pilt mootorist- just selle puhtus või määrdumisaste annavad aimu omaniku hoolsusest- aeg ajalt lapiga kuskilt suurem tolm ära pühkida pole just tappev töö ja hoiab üldmulje viisakamana. kui just suuri õlilekkeid pole, siis ei pea ka survepesuriga pakazuhhat tegema hakkama. selliste vanemate japside puhul on abiks ka lähivõte mõnest rattakooapst- see näitab ära tiivaäärte olukorra- kas on uss sees või ei. salongi puhul ennemini juhiiste- eks see kipub esimesena narmendama, aga ka muud istmed võivad olla esindatud- tihtipeale võib sealt leida suvalisi laike või konikõrvetusi. roolikate? kas rool on omadega läbi, et peab midagi varjama?

Fishi
16:59 08.04.2010
Head kohad auto pildistamiseks on ilusa arhidektuuriga hooned ja vanalinn, ilus looduslik koht või ka tööstusmaastik, vanad tehased, sõjaväeosad jne. Tuleb see ilu vaid üles leida.

Mõned märksõnad pildistamise kohta:

1. Ära pildista pesemata autot, sest uus ostja tahab nii kere kui värvi seisukorda näha.
2. Puhasta auto ka seest! Kui vaja lase teha keemiline pesu. Igasugu rämps ja ripnevad juhtmed ning porised põrandamatid peletavad enamus ostjaid eemale.
3. Võta autost välja lapsetool ja sina koguenud asjad (kilekotid, magamiskotid jms.)
4. Tavalise fotokaga pildistades ära kasuta välku, sest see teeb enamasti ebaloomulikud läiked ja varjud, mis ei jäta autost head muljet.
5. Ära pildista vastu valgust. Isegi pilves ilmaga jääb vastu valgust pildistades auto alavalgustatuks ja taust valgustatakse üle. Ehk siis auto jääb liiga tume liiga heledal taustal.
6. Pildista ka pagasiruumi
7. Auto alla kipub jääma liiga tume ala, mida leevendab hele maapind ja sealt peegelduv valgus või reflektor. Tegu on põhimõtteliselt reflektorigavalgust peegeldava kangaga millel on fooliumitaolisest kangast näiteks kollane ja hõbedane pool (erinevate varjundite tarvis).

Autode pildistamise kohta on kirjutatud terveid raamatuid, nii et kellel huvi uurib ise juurde.
y6xx
17:31 08.04.2010
tänud ,,- le.
jaa, need topelt pildid said tglt kogematta yles. Kuid sain lisa inffi, kuidas oleks pilte veelgi parem teha. Asjasse, tookord, kui seda autot myysin, jäigi see myymata, kuna paljud hakkasid järelmaksu teemat pakkuma ja vahetust, kuid polnud mitte mingisugust isu tegeleda järelmaksuga ning kuna auto oli yle, siis teist autot vahetuseks samuti ei soovinud.
Mainin ka selle ära, et pildid oli tehtud tavalise vana digikaga ja kuna ma pole eriline pildistaja, siis sellised nad ka tulid:D
Kuid kuulutusse puutuvad kommentaarid on abiks
,,
18:10 08.04.2010
topeltpilte annab sellega vältida,et enne kuulutuse lõplikku aktiveerimist on üldjuhul võimalik selle eelvaade ja siis saab võimalikud vead ära parandada. loomulikult saab vigu ka hiljem prandada- piltide lisamise/kustutamise võimalus on alati olemas.
teiseks digifotokas- tavalise mõnetuhandelise seebikarbiga polegi mõtet galetinit mängida- sellel masinal on omad sisseprogrammertud automaatrežiimid ja püüda teha sellist fotot nagu klassikalise peegelkaameraga, kus võid ava sättides jätta tausta väheke udusemaks jne, on suht võimatu. aga eks siin määrab palju ka hinnaklass. aga seebikatel on siiski võimalik menüüdest valida sätteid, mis aitavad erinevates valgustustingimustes pilti loomulikuna paista- vähemalt mets, muru ja taevas võivad nii oma naturaalsetes toonides olla.
ja hoolimata mõnest soovitusest siin- müügi puhul on olulisem siiski pildistada autot, mitte mingit vana tehasehoonet, maakivimüüri või mahajäetud sõjaväekasarmut. kui tahate aga teha pilte näituse jaoks, siis loomulikult tuleb objektist ja taustast üks kena kompott kokku keerata.

(registreerimata)
18:40 08.04.2010
Ja veel üks eemaletõukav nüanss - ära pildista autot margiesinduse taustal!
G60
19:27 08.04.2010
Kes tahab näha korrektseid pilte, näitan enda tehtud pilti:

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=624290&rhash=
ef65

Kahjuks ma enam muid enda tehtud pilte ei leidnud, kõik on kiirelt müüdud aga neid on olnud ikka mitmekümnel korral.

Vaidleks ka üle pika aja Kärsaga. Tele asendis ei tohi teha, see lükkab auto visuaalselt kokku, lühikeseks. Samas on lainurga hoiatus õige. Valida tuleb 35mm fookuskauguse skaalas 50-75 mm vahemikus ja siin ka veel võib natuke vatavalt vajadusele varieerida. Pikema telega tuleb pilt kole.

Mida suurem ava seda parem ei kehti ka mitte alati, Näiteks 100mm objektiiviga ja 2.8 avaga pilt, auto pole enam diagonaalis pildistades täies pikkuses terav ja ta on kokku surutud, inetult. Valima peab optimaalse lahenduse.

Tähtis on see, et pilt annaks võimalikult palju infot edasi, pole mõtet pool autot välja jätta.

Ja muide, kes oskab fotokat kasutada, siis ka nn seebikarbiga saab väga OK pildi. Pildi teeb "fotograaf" mitte fotokas, kuigi jah fotokaga on lihtsam. :)

Korrektne on ka lisada, et see auto pole hetkel müügis.

Muudetud 08.04.10 19:29

assa_mait
19:29 08.04.2010
To:Fishi
Vanalinn, moodsad hooned, sõjaväehooned sobivad hästi taustaks. Eks ongi, kui võimalik, teha mitmel pool pilte ja pärast arvutist uurida mis kõige paremad tunduvad.

Ja eks tõesti, neid protseduure on palju, mida tuleb enne pildistamist (ideaalis)teha. See kõik ka plaanis!
Väike pildistamis huvi/oskus olemas, seega ongi ainult head kohad vaja välja otsida!
To:G60
Sul pildid tõesti väga head välja tulnud, kõik mida näha tahaks on näha ning taust lihtne, samas hea. Nagu ka öeldakse: Lihtsuses peitub ilu!

PS. Ja nagu juba mainiti, esmamulje on kõige tähtsam ja selle saabki ostja just siit samast auto24 portaalist piltidelt.

Muudetud 08.04.10 19:38

Tuscan
09:25 09.04.2010
G60 piltide kohta ütleks, et autot tervikuna näitavad pildid on ilusad kodualbumi jaoks kuid müügi jaoks peaks kaadris olema eelkõige auto ja heinamaa on teisejärguline. Pildid on tehtud niivõrd kaugelt et ei saa mingisugustki infot auto värvkatte seisukorra ja kerepaneelide ühtluse kohta. IMHO peaks kaadrist ca 80% võtma enda alla auto(samas ei tohi kaadrist ühtegi auto nurka välja jätta) ja ümbrust peaks olema minimaalselt.
James75
11:35 09.04.2010
g60 piltide järgi võib müüa uut autot, näidates hästi ära selle disaini. Vanema auto müümiseks oleks head pildid mis näitavad auto seisukora. Pildid mootorist, uste alaservadest ja karpidest, külgedest vaated. Muidugi salongi seisukord on ka oluline.
G60
12:18 09.04.2010
Väga head ja konstruktiivsed kommentaarid. Just seda oligi vaja. Nii saavad need kodanikud mõtteid juurde kes nõu ja ideid vajavad ja ka mina pean järgmist autot pildistades kriitilisi kommentaare meeles ja nii saab järgmine kord paremad pildid. :)

Nii kriitilised kui ka muud kommentaarid on jätkuvalt väga oodatud.

Tühja ruumi võiks olla pildil tõesti vähem, samas ei saa siia nii pallju pilte lisada, et teha eri detailidest lähivõtteid. Üldilme on väga oluline ja kellele auto meeldib saab ju üle küsida või isegi vaatama minna.

Sisu piltide ülevaatlikusele on jälle paljudel õppimisruumi.
qp
13:03 09.04.2010
Valikuid pildistamiskohtadest teie näidete varal:
1) Autolammutus- ostja mõtleb, et just sai auto jälle korda...
2) Meri, rand- auto veel tilgub soolasest mereveest...
3) Sõjaväelinnak, polügoon- ostja kardab omaniku kadunud püssirohu pärast- võib kukkuda läbi roostetand augu kuumale sumpale...
4) Hotell, kõrghoone- ostja pelgab pealt laabitud autol varjatud haigusi sees ja allpool vööliini...
5)Viljapõld, heinamaa, kombain- salong on jahune ja niisketes pragudes idanevad seemned...
6)Tuunitud naised taustal poseerimas- peremehe vabad säästud on teada, kus. Auto istmel olevad spermaplekid on kõikse süütumad leiud siinjuures...
7)Pildistatud vaid juhuslikud nurgad, ebaloomulikud vaated ja seda kõike hämaras(tüüpiline venelastele)- autot müüv omanik ei jaga ööd ega ilma ei ABS pidurist ega muustki...
8)Uus eramu- auto omanik kiitleb, kui palju kõik see (maja muidugi) maksma läks. Ah, see auto vä? Noh ÜV-d on veel kaks nädalat...
9)Suured keskuste parklad- ostjat hakkas huvitama hoopis kõrval seisev autu...
10)Võidusõidu rada, number külje akna pääl viimasest striitreissist- noh, siin pole vist miskit kosta...
11)Saun, jäljed labrakast- no kõike seda mahaläinud õltsi ikka ei saa vaibast kätte...
12)Jõgi, laut- oh seda kärbsesitta ja putukalaipu kõikjal autos...
13)Lapsed, mänguasjad, liivakast, eemal peenral askeldav naine jms- hoolitsev pereisa, kelle auto peab olema korras.
14)Eragaraaž, mille uksest paistab ohtralt tööriistu- omanik jagab üht-teist.
15)Taustaks Ferrari, Maserati, Aston vms eksooti- omanik on unistaja(märg), mitte tegija...
16)Pesula esine(veel tilkuv autu)- omanik tunneb siiski süümekaid mustast masinast, hindab puhtust.
17)Porine, räpane masin- omanikul on muud huvid, kui auto eest hoolitsemine.
18)Taustal paistev värvitöökoda- õhtuks peaks värv kuivanud olema, sel avariivabal autol...
20)Mõni autoesindus- vot olen nii kõva mees, et koju sõitsin uuega...
21)Pildistatud väikest avariijälge(mõlki-kriimustust)- müüja suunab tähelepanu kõrvale suuremast jamast...

Ja veel, kui müüja rõhutab avariivaba autot ilma küsimata, siis võiks kindlustusest igaks juhuks järgi küsida... Ah, ei viitsi enam.
256
13:03 09.04.2010
Tean et auto pildistamsel on oluline et masin oleks 80% kadris kuid panen alati ka ühe pildi mis näitab kuidas masin kaugelt vaadatuna meie keskkonda sobib. Alati on hea kui paistab päike ja masin on värskelt vahatatud siis tulevad autode tumedad metallikvärvid väga hästi esile oma sädelusega. Kuluta alati 1-2 päeva et masin pildistamiseks ette valmistada (pesu, koristus, vaha jne) see tasub ennast ära. Hea koht kus pilti teha on killustikuga kaetud parkla, killustik on hele ja siis ei jää tumedaid alasid auto alumisse osasse nt Kalvi mõisa juures on väga kena parkla kus saaks head fotod ilusa ilmaga. Ekstreemsed pildid ka ei sobilikud nt pilt kus autoga driftitakse külg ees. Oluliseks pean ka aega millal pilt võetud on ei ole soovitav panna suvel kuulutus üles aga pilt autost on tehtud talvel.
y6xx
01:57 10.04.2010
kusjuures müügikuulutused, kus auto pilt on tehtud suvel ja antud momendil on talv, viitab ju pikale seismisele automüügi platsil, pean silmas just autoaedae kuulutusi.
....
11:26 10.04.2010
isiklikult olen läinud ilusa pildi peale vaatama aga ostnud olen selle millel pole pilti olnud! ja nii juhtunud kuus korda et pilt pole vastanud hinna ja korrasolekule! Eriti hea oli see et pilt kunagi varem(aasta tagasi) tehtud aga aastaga oli juhtunud autoga nii mõndagi! kuulutus seisneb tervikus aga mitte üksnes pildis(lisad,hind,pildid ja helistades omaniku jutt)
Fishi
11:57 10.04.2010
Üldiselt on see müüja enda laiskus kui pilti ei ole ja müügi puhul kasuks see ei tule.
ruupar
11:57 11.04.2010
to G60:

Miks on korrektsetel piltidel auto number varjatud?
Arvestades eriti seda, et lisainfos on välja toodud, et auto tip-top korras, ajalugu kontrollitav ja pole avariides osalenud.

Isiklikult mina alati kui on lisainfos midagi sellist, et auto on avarii vaba vms. siis alati tekib küsimus, et miks selline asi on vaja eraldi välja tuua.
kpl
13:38 11.04.2010
ma arvan,et koht ei oma eriti tahtsust.pöhiline,et oleks auto puhas ja pildid nii seest kui väljast.päris palju on kuulutusi kus on väljast 6-7 pilti aga seest mitte ühtegi.
vunt$$
16:59 12.04.2010
Kellele Türisalu pank ei meeldi ?

...
,,
17:01 12.04.2010
kas parem pilt tuleb ülevalt,panga pealt pildistades või alt, mere äärest?
vunt$$
17:03 12.04.2010
Parim pilt tuleb lennul, altvaates ...
R
17:15 12.04.2010
,,
19:04 12.04.2010
- Värvimiparandused tiival
- Rooste eemaldamine
- Sildadest kolinate eemaldamine
- Autopesu
- Pildistamine
Hind kokku 800.-

täitsa lahe- kui sellise raha eest saaks auto korda, siis ei olekski enam mõtet müüa- kere särab, veermik vaikne, fotod ka mälestuseks...
huvitav,kas nad lasevad sillad makrofleksi täis ve?
R.
21:06 12.04.2010
Samas jätavad omale ikka mänguruumi ka:
Antud hinnad on ilma käibemaksuta ning võivad muutuda vastavalt töömahule.
Üht huvitavat asja soovitavad veel - Täipakett
assa_mait
20:53 13.04.2010
Iseenesest see hea äriidee, kuigi ei tea kuidas neil tegelikult läheb...

Muudetud 13.04.10 20:54

maitse asi
22:15 27.04.2010
Kindlasti on usaldusväärne pilt kui tehtud sama margi ametliku esinduse ees. Sinna võib ju vabalt sõita. Näiteks kui müüd BMW-d siis sõidad lambist United Motorsi ette ja teed pilti, nii et mõni bmw lipp näiteks peale jääb. Samuti võiks üks pilt olla tehtud võtmetest ja hooldusraamatust. Samuti kui salongist pilt teha, siis raadjojaam tuleks timmida Elmari või Star fm-i peale, siis tundub, et kasutaja on rahuliku sõidustiiliga sõitja. Kui pildilt lugeda välja Power Hit radio, siis kohe aru saada, et meeldib kiirendada ja auto vbl hagu saanud liigselt.
erkki2001
10:31 28.04.2010
Natuke OT:
Eestis on ilusaid kohti küll ja küll kus autosid pildistada (silmad tuleb lahti hoida mööda kodumaad ringi sõites), aga isiklikult pean tähtsamaks potensiaalsele ostjale reaalse pildi andmisest auto seisukorrast enne kohaletulekut.

Toon paar näidet -
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Excellent-condition-4x4-NAV-S
PORT-PACKAGE-Absolute-sale-/110516779555?cmd=ViewItem&pt
=US_Cars_Trucks&hash=item19bb503a23#ht_2458wt_1165

või siis näiteks...
http://www.autotrader.com/fyc/vdp.jsp?ct=u&car_id=277114
036&dealer_id=77611&car_year=1998&rdm=1272440234
076Year=1981&model=5_SERIESCLASS_SERIES&num_records=
25&systime=&make2=&highlightFirstMakeModel=&
start_year=1997&keywordsfyc=&keywordsrep=&engine
=&certified=&body_code=0&fuel=&awsp=false&am
p;search_type=both&distance=0&marketZipError=false&a
mp;search_lang=en&sownerid=280294&showZipError=y&
;make=BMW&keywords_display=&color=&page_location
=findacar::ispsearchform&min_price=&drive=&defau
lt_sort=priceDESC&seller_type=b&max_mileage=&sty
le_flag=1&sort_type=priceDESC&address=91302&adva
nced=&end_year=1998&doors=&transmission=&max
_price=&cardist=1737&standard=false&rdpage=thumb

Ma saan aru, et auto24 puhul seab piirangu tasu, mis nad küsivad lisa piltide paneku eest ja sealgi ilmselt on mingi piirang olemas.
Aga siiski võiks koheselt teha korraliku koguse pilte ja kui keegi küsib, siis on võimalik auto välimine pool ära näidata (siin toodud näited on suht hästi hoitud autodest, aga on ka neid, kus kõik vead ilusti välja toodud).
Kui natuke uurida neid näitena toodud neti lk-i, siis on näha, et ka vanemate autode puhul tehakse sellist asja, samuti näidatakse ära täpselt kõik kriimud ja mõlgid, jne.
Samuti pean ajuvabaks meie kuulutuste juures fraase à la "VÄGA HEAS KORRAS" ja kui siis kohale jõuad, siis on seal 23 või rohkem asja mis peetis on.
Auto hinda marki/mudelisse/vanusesse/korrasolekusse/jne tuleks suhtuda siiski reaalselt ja vastavalt sellele ka hind panna, mitte et kirjutan igatsugu lugusid valmis, raiskan inimeste aega (k.a. enda oma) ja siis istun ja langetan ikkagi auto hinda kuni lõpuks keegi ta ära ostab (kui ostab).
Samas kui asjad reaalselt kirja panna (ja näiteks mainida, et tshekid ja arved ja muud kulutused ka kirjas), hunnik pilte teha (ja küsimise korral mailiga ära saata), siis võib suht kindel olla, et inimene, kes kohale tuleb, et see ka on tõsiselt just sellest konkreetsest autost huvitatud.

Muudetud 28.04.10 11:22

Pildista esinduse ees
11:27 28.04.2010
Praegu head valged õhtud, seega sõida õhtul sinna autoesinduse ette mis sulle sobivat marki autot müüb ning pildista. Jätab usaldusväärsema mulje.
khtlane
11:43 28.04.2010
jah, vähemalt annab omanikust ettekujutuse, et ta ikka teab kus esindus/teenindus asub ja ehk on ka seal siis hooldatud:D
Tuscan
21:45 28.04.2010
Jaah, esinduse ette parkimine jätab tõesti usaldusväärse mulje, nagu siit lingiltki näha :) http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=97789&last_pa
ge=1

Aus värk ikkagi, kõik tehtud tööd üles loetud. :) Kindlasri oli ka esindus väga õnnelik sellist reklaamist.
spetsialist
02:55 01.05.2010
liiga palju pole ka mõtet kiita oma autot. kindlasti kui pilti teha, siis on tarvis numbrid külge panna. selline pilt kus numbrid puuduvad on väga halb. näide: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=714288
auto iseenesest võib hea olla, aga numbrite puudumine jätab mulje, et auto on toodud välismaalt. kui oleks eesti numbrid ning united motorsi ees pilt, võiks vabalt auto hinnale 10 000 juurde panna. oma lollus aga maksab kätte sellel puhul. samuti on mõttetu tekst juurde kirjutatud, et; Auto läbis veatult BMW-s tehnilise kontrolli !

selline tunne jääb, et tegemist mingi 1993 aasta mudeliga, et ülevaatuselt sai läbi. selle aasta auto puhul ma eeldangi et autol pole ühtki viga ja mul poleks ühtki kahtlust miks peaks auto üldse viima tehnilisse kontrolli. peale selle teksti lugemist, küll tekkis kahtlus auto korrasoleku üle.
Hamba Mart
18:02 08.06.2010
Olen paar autot seal autoplusis lasknud ära teha ja tõesti on see ikka uskumatult mugavaks tehtud. Viisin esmaspäeval auto ja kolmapäeva lõunast sain auto samast kohast kätte. Siis oli väga hästi ära tehtud. Tiivad värvitud. Pestud, poleeritud ja pildistatud ning töö hind oli väga soodne. Ma ei saa aru miks on üldse vaja käia 3 erinevas kohas kui kõik vajalikud teenused saab ühest kohast. Alguses ma mõtlesin, et mingi kallis koht aga tegelikult üks odavamaid mida leidsin. Soovitan küsida pakkumist...

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte