Subaru

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Uue Outbacki tegelik bensiinikulu?

Tormi39
13:36 12.01.2012
Tere head Subaru asjatundjad!

Numbrid on müügisalongis sildil kenad, aga milline on uue 2,5 Outbacki (variaatorkastiga) tegelik bensiinikulu? Linnas, maanteel, suvel/talvel?

Kaalun, kas otsa Outback või oodata kevadeni ehk uue XV tulekuni.

Aitäh!
TH
20:14 12.01.2012
Mina soovitaksin diislit. Outback'idest on diislist parema minkekuga vaid 3,6 l bensukas. Ja XV pakutavad bensukad on mõlemad diislist lahjemad. 1,6 -ne oli vist koguni 14 sekundit 100-ni.
Diisli kulu linnas Outback'il 7,5 - 8 kui raskemalt tallata. Aga on võimalik ka 6,5 hakkama saada. Omal proovitud.
G60
12:35 15.01.2012
Kuni diisel on manuaaliga, on ta automaatselt valikust väljas.
.........
13:45 15.01.2012
Mingit 6-8 liitri juttu võid rääkida koolipoistele ! Tegelik kulu talvel olenevalt tingimustest kuni 13 sajale, reaalne keskmine suvel 8-9. Maantee kulu nõksa väiksem. Saadud täispaak meetodi abil, mitte spekuleerides ega seieri järgi vaadatuna. Bensuka kulu ei oska ennustada, loogika ütleb et rohkem.
karvanejakole
13:48 15.01.2012
Räägitakse, et aasta lõpus pidi Outback saama iluravi ja diisel/automaadi.
lausa imestama paneb
14:18 15.01.2012
diisel suvise keskmisega 8-9ltr.mis nad peavad seal reklaamides (üliökonoomsed diiselmootorid)neid ostjaid tõepoolest poolearulisteks või...? Ma saan aru,et sellise suurusega auto ,kui juba reklaamitakse,kui üliökonoomset,siis 5 oleks igas olukorras (ka kõige "raskema jalaga") absoluutne maximum aga no 8-9, ega ma boxeri kaubikut ei ostnud :)). Muidugi tõele au andes on need kütusekulud kõigil teistel samuti väljareklaamitust ikka tükk maad suuremad.
subaruga
14:42 15.01.2012
Diisliga 9-8 kulu? Veidi käest ei ole lasknud asjal? Maanteel ilusti 5,2, keskmine 6,5.
TH
19:23 17.01.2012
Jään oma väidete juurde. Mõlemad Outback diislid järgi proovitud. Uus võtab natuke rohkem, sest kere on suurem. Kui 100 km hangedes sõita, on ilmselt ka 15l sajale võimalik saavutada. Praegu saan linna peal 8l hakkama, kui täis paagi meetodil mõõta.
exx0nvaldez
13:34 01.02.2012
Vastuseks esialgsele küsimusele, siis 2.5 CVT kastiga Outback võtab linnas kompuutri järgi 11.6l/100km. Auto 1 kuu vana ja 1300 km sõitnud. Arvestades lahtisõitmata mootorit, praegust ilma ning puhtalt tööle-koju sõitmist, siis minu meelest suht ok tulemus. Kuigi jah, jalg on kerge.

Kuivõrd mikimaa Outback'd on samad, siis kütusekulu kohta leiad ohtralt infot tegelikult siit (ühikuid pead muidugi teisendama):
http://www.subaruoutback.org/forums/104-gen-4-2010-present/1
9848-2010-gas-mileage.html

Üldiselt öeldakse, et tegelik kulu on lubatuga sama (või vahest isegi natukene vähem, mis on väga harukordne).
ostuhuviline
14:36 01.02.2012
Täitsa ulme. Mulle on jäänud mulje, et ainsana oskab ökonoomseid autosid teha VW. Meil ka mitu uut bensukat liisitud firmasse ja fakt on see, et vähemalt jaapani nimega tootjad valetavad kütusekulu tunduvalt väiksemaks, et konkurentsis püsida.

Ma ei saa aru näiteks kuidas idamaine pisikene diisel jeep võtab samapalju kütet kui suur ja raske Touareg?

Arvestades kütte hindasid on kütusekulu teema väga aktuaalne. Ka ise otsin uut sõiduvahendit ja proovisõitu tehes olen autot tagasi viies mõelnud, et miks krt ei tehta soodukaid diiselmootoritele. Vastus oleks vist selline, et läänes ostetakse pealmiselt diisleid ja eks siin ongi see kala, et ida euroopasse ladudesse ei jagu hästivarustatud hea hinnaga diisleid.

Lihtsalt käsi ei tõuse ulatama raha mistahes hinnaga bensuka eest mis hakkab teistpidi seda sama hinnavahet ära sööma. Lõpuks on ju diisel järelturul kallim ka kui bensukas.

Isegi sõiduautodest diiselmootor ja universaal on saksas nii minev kaup, et diileri näidisautona olev varustust pungil sedaan müüakse maha tuhandeid eurosid odavamalt (mis on väga ahvatlev kui ei oleks praktilist autot vaja) samal ajal kui plank demoautona olnud universaal läheb minema peaaegu leti hinnaga.
Vello671
17:06 01.02.2012
Ütleks, et see 2,5 Outbacki 11,6L praeguste ilmadega pole küll mingi kulu. Isegi väiksema kubatuuriga sakslaste(bensukad) kompuutrid näitavad lühikestel sõitudel kuni 35L/100km seni kui mootor soojeneb ja keskmine kulu allapoole liikuma hakkab.
rövellllll
22:33 01.02.2012
no bensukas võtab ikka kõvasti, mis sa siis tahad, ikakgi 4veoline masin. Minu autol linnas 15,16 l sajale, maanteel nats vähem, see on tegelikkus.
To .........
11:25 05.02.2012
Seda 8-9 liitrit sajale annab ikka saada. Ise sõitsin suvel täis paagiga ca 65 liitrit 1100 km. Arvuta ise mis kütusekulu siis tuleb. Ma ei saa aru, millise sõiduviisiga sa oled. Maanteel võtab see isend 5-6 liitrit sajale.Eks ma arvan et sinunäol on tegemist mingi skoda müügimehega.
.............
11:43 05.02.2012
Suvel, maanteel. Suvel maanteel saan ka oma X marki autoga 6,4 sajale ja linnas mitte üle 11 liitri. Praeguste ilmaga on maanteel 10 ja linn kindlasti 15-17, täispaak meetodil.
Ei ole Skoda müügimees ja ei oma ka Skoda marki kandvat sõiduautot.
Aksel Paju
14:19 19.02.2012
Mul on küll 2007 aasta Outback 2,5 liitrise bensiinimootori ja manuaalkastiga. Sõidan vahelduvalt maanteed-linna. Kulu aasta keskmistena 8,8 tankimiselt arvutatuna. See aasta algusest arvestades on keskmine 9,06 L/100 km. Tõsi küll, kasutan talvel elektrilist plokisoendust.
greattommy
15:47 05.04.2012
läbisõit 4500 3kuud vana: linnas 11 maantel 7,5
suurik
16:01 13.06.2012
Outback 2,5 automaat 2012, viimase 1700 km keskmine 8,2. Saadud täispaagi meetodil katsetades. Sõit Juuni alguses ja linn/maantee suhe umbes pooleks.
küsimu
22:49 03.08.2012
Kas uus autbääk diisel mootor on ketiga või rihmaga?
lauri luige
02:12 04.08.2012
Kui bensukas votab linnas 15.6 sajale siis see ikka vaga palju,endal toyota tundra 5.7 mootor ja keskmine 15.5
stammer
09:47 04.08.2012
Ei ole küll päris teemasse, aga tundub, et enamus diiselauto omanikke suudab tehase(!) poolt antud kütusekulu vähemaks sõita/valetada. Tekib küsimus: milleks?
Ja veel üks tähelepanek: kui bensiiniauto omanikud arvutavad kulu liitri täpsusega (näit: 11 või 12/100 km-le), siis ülimad koonerdajad diiselauto omanikud ajavad suisa koma kohta taga (on ikka väga suur vahe, kas võtab 5,4 või 5,6l/100-le).
Fakt on see, et tegeliku tõe saab ikka igaüks ise oma kogemusest teada.
yuiohgae
11:54 04.08.2012
Hetekel on 2011 diisel Legacy keskmine kütusekulu 5,6 sajale ja rohekm on sõitmist linnas ja ei ütleks, et väga pehme jalaga oleks. Tartsus paak täis, Talinnasse ja igapäevased töölkäimised autoga ja kuu aja pärast jätkus kütust veel ka Tartusse tagasi sõitmiseks. Igatahes ei kurda..
TH
16:17 04.08.2012
Nende komakohtadega on sedasi, et 15 liitri juures see "koma kuus" ei oma erilist tähtsust, aga 5 liitri juures on "koma kuus" juba arvestatav number. Ja tekib see koma arvuti kuvarile, kui tangitud liitrid läbitud kilomeetritega läbi jagada. Ja mis seal salata - tore tunne on 65l paagitäiega üle 1000 km maha vurada ja ära unustada, kummal pool kork on. Kunagi oli omal 80l paagiga auto ja üle 700 kuidagi ei pingutanud.
TH
16:22 04.08.2012
P.S.

Keegi mainis siin koonerdamist - infoks seda, et diiselautod on võrreldatavatest bensukatest suurusjärk kallimad.
G60
21:56 04.08.2012
Oleneb autost, mitte alati pole disla kallim. Subaru puhul on disla lihtsalt uus asi ja kallis veel.
outback 2.5 CVT
23:10 04.08.2012
Uue Outback 2.5 CVT'ga sain keskmiseks ca 10-10,5l/100km (talvel). Diislit ei vaadanud, kuna manuaal ja talvel raske soojaks saada. Väike tähelepanek neile, kes eelnevalt kütusekulu tankides mõõdavad - kütus reageerib temperatuurile, ehk siis kuumaga paisub ja külmaga kahaneb. Sealt võib tulla päris palju eksimust, kui just sama temperatuuriga kütusega katset ei sooritatud. Soovitus talveks - tankige -30'ga ja sõitke +/- 0'ga :)
G60
12:37 05.08.2012
Maasisse ehitatud mahutis peaks kütus olema aastaringi umbes 4 kraadi, võibolla suvel paar kraadi soojem. Tankides suurt vahet pole, küll aga autosse jõudes võtab kütus enamvähem välistemperatuuri mõne tunni jooksul.

Teoreetiliselt sinu jutu järgi -30 kraadiga paak kõrini täis tankides peaks sinna paari tunni pärast liiter peale mahtuma?

Näiteks 300 liitrisel soojaveeboileril on 2-3 liitrine paisupaak ette nähtud, autos on vedeliku ca 60...70 liitrit ja temperatuuri kõikumised väiksemad.

Seega ca 60 liitri peale liiter erinevust ei mängi eriti rolli, isegi komakohtadega arvestades.
OB diisel
19:45 22.08.2012
Ei ole küll teemas bensiinikulu mõttes, aga disla reaalne kulu suvel on olnud 5,4-5,8. Viimati sai 1010 kilomeetrit sõidetud ja paaki 55 liitrit kütet lastud.
Talvel enamasti ainult linnas sõites oli kulu umbes 7,5. Auto kompuuter, mida ma pole nullinud, näitab keskmiseks 5,4 (ls 40000). Suure auto ja pideva nelikveo kohta on seda ikka mõnusalt vähe. Ja kui vaadata hinnavahet bensukaga, siis see on ainult 1500, mille sõidab aasta-paariga tasa. Lisaks käib veel diisel suht vaikselt võrreldes näiteks VW-grupi mootoritega, kohati tundub, et isega vaiksemalt Subaru enda bensukast.
Ainuke puudus mõne jaoks on ehk manuaalkast. Samas see CVT kast tapab mootor võimsuse ikka liiga ära ja mulle ei meeldi.
187373
22:29 22.08.2012
Re:Obdiisel 40000 ls 5,4 L/100KM,auto kütuse kulu läheb iga 10000 km tagant nulli nii,et vaata kas sul on A kütuse kulu või B ja seda kompuutrit ei tasu eriti uskuda seda saab regullida(umbes +-0,5 l)
OB diisel
14:20 23.08.2012
Ma räägin ikka näidust, mida ma ei nulli. B näitu nullin huvi pärast peal igat tankimist. Ja seetõttu ma rääkisingi lisaks reaalsest kulust (erinevusest talvel ja suvel), mis arvutatud läbitud km ja paaki lastud kütte järgi. Ja selle järgi ongi teada, et näidik valetab kulu 0,3-0,5 liitrit väiksemaks, mis on võrreldes volkariga hea tulem, sest see vahel valetas kuni paari liitriga. Seega võiks eeldada, et kogu läbisõidu keskmine jääb sinna kuue ja kopikaid peale kanti.
Ja kuidas seda kompuutrit küll regullida saab?

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte