Dacia

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kuidas tundub Dacia Sandero Stepway?

ArgielusIndrek
22:08 19.02.2012
Tere Kõik Sandero Stepway omanikud.

Küsimus teile, kaua olete konkreetset autot omanud ja mis probleeme on selle aja jooksul esinenud?
Lugesin, et asfaldi peal jättis pidamine soovida, kuidas kogemused on?
Kas 1,5 dCi 90 mootoril on ikka piisavalt jõudu näiteks teele tuisanud lumevallidest läbi sõita?
Kuidas diisli küttekulu on (ka talvel)?

Sooviksin sama diisel isendit osta (oleks elu esimene diisel) ja kuna konkreetsest mudelist on vähe juttu tehtud siis otsutasin otse teie käest küsida teie kogemuse kohta.

Ette tänades
Indrek

Muudetud 03.02.22 21:06

MK
23:56 19.02.2012
Tervist.

Dacia Sandero Stepway kohta tehti Forte's videotest, mis asub siin:
http://forte.delfi.ee/news/auto/videotest-selline-siis-ongi-
parim-soiduk-maa-elanikele.d?id=26596685

Ise arvan, et selle raha eest on autot küll ning kaalub ostmist.

Edu!
Banderos111
10:06 11.07.2012
Sõidan selle autoga üks kuu ja 20 päeva.Läbisõit 2000 km.Diisli kulu on 5.2 liitrir saja km peale.Sellise lühi ajaga mudugi ei ole mingint probleemi.
21/63058340
14:20 11.07.2012
5,2 palju pole või sellise väikese auto kohta?
Banderos111
17:22 11.07.2012
Ford Focus 1.4 bensiini kulu 7.8 l saja km peale.
mcfeast
19:34 11.07.2012
Mida te neist tehase andmetest,siia topite?Tehase andmed antud ideaalsete olude puhul.Tegelikkuses võid sinna ikka 1-1,5 liitrit juurde arvestada,siis saab reaalse kulu.
MK
21:32 11.07.2012
Minu tüdrukul on tööautoks artiklis mainitud Citroen C1. Möödunud nädalavahetusel käisime Saaremaal (marsruudi pikkus 471 km.) ning 40-liitrisest kütusepaagist kadus ära kaks pügalat ehk maksimaalselt 19 liitrit, mis teeb keskmiseks kütusekuluks 4,03 liitrit (tehase andmetel 4,30).

Lisaks - kui teemaks on Dacia Sandero vastupidavus, sõiduomadused ja muu Daciaga seonduv, siis miks on vaja siia tuua Ford Focuse ja Audi A4 kütusekulud?

Eelpool mainitud Dacia läbisõit oli 2 000 kilomeetrit, mis näitab seda, et mootor ei ole veel sisse sõidetud ning kütusekulu on paraku suurem. Kui sõbranna Subaru XV ostis ja esimestel kilomeetritel kütusekulu 34 liitrit sajale oli, siis tema küll ei hakanud kohe seda igal pool kuulutama ja autot maha tegema!

Ennem mõelge, mis kirjutate ja vastate!
............
07:30 12.07.2012
Tehasekulud on saadud ideaaltingimustes, paljud ei käi isegi reaalselt testimas vaid pannakse auto stendi vurama, ei veeretakistust, tuuletakistust ega pea oma kere edasi vedama. Autoleht tegi kunagi suure ja põhjaliku testi, erinevus oli 15-30% küttekulus.
beauvais
10:00 12.07.2012
Ülalpool viidatud saksa testidega pole midagi mõistlikku peale hakata. Ei ole näinud artiklit mida tsiteeritakse, aga arvan, et Saksamaal reaalses testis läbitakse suur osa testist kiirteel ja seda kindlasti mitte 90kmh. Mis seletab ka toodud erinevust normikohasest kütusekulust.

Aga 1,5 dCi diislil on jõudu piisavalt. Seda pandi ka Renault Trafic'ule peale. Ja kütusekulu ei ole suur, sest ka mootor ise ei ole suur.
Kütusekulu
10:50 12.07.2012
Soovitan reaalsete kulude saamiseks uurida http://www.spritmonitor.de/en/
Kuna andmed on kasutajate endi poolt sisestatud, põhinevad need pigem reaalsetel andmetel.

Diisel-Sandero kütusekulud siin: http://www.spritmonitor.de/en/overview/113-Dacia/1122-Sander
o.html?fueltype=1&powerunit=2
Banderos111
20:53 06.12.2012
Auto on Stepway diesel 90 h.Sõidan 6 kuud 15 päeva.Läbisõit on 6600 km.Diisli kulu on 5.53 l saja peale.Autoga probleeme ei olnud.Talv on alles noor, aga seni oli miinus 13 pügalat ja palju lund tee peal ja hoovis päris kõrged lumehanged.Ei mingit raskust sellise ilmaolustikuga.All seisavad nastrehvid Nordman 4.Kütuse kulu on millegipärast peaegu sama, mis oli suvel ja sügisel.Autoga olen rahul.
dislafänn
15:10 12.12.2012
Vaatan ja võrdlen ka pidevalt sealt spritmonitor.de lehelt kütusekulusid. Enda autodel pole ühelgi saanud sellist kulu, nagu on sealsete kasutajate keskmine on, alati olen saanud tulemuseks 0,5-1L rohkem.
anduhenri
15:59 12.12.2012
Uue auto omanikud kiidavad taevani, aga enamus paari aasta möödudes soetavad jälle uue ? miks?
Kas auto "parim enne" saab nii ruttu läbi ? Uue sõiduki hind langeb meeletult pari aastaga ?
Või lihtsalt hakkavad juba lagunema ja omanikel saab mõistus otsa remonditöökodades istudes.
Ei tea .
Ma ostsin endale täitsa uue Volksu ja ei näe küll põhjust ka 5 aasta möödudes uut osta ja lihtsalt raha tuulde visata.
Kõik autofirmad võtavad tagasi enda vanu masinaid ,et uus pähe tõmmata ,kuid see pakutav hind "vana" masina eest pole ligilähedanegi turuhinnale.
salvokas
17:32 12.12.2012
Olen jälginud mõned aastad foorumis kui küsitakse kuidas mingi uus mudel on, vead ja head. Tavaline vastus on "olen sõitnud 6500 ja max pakkumine ca 16000 km" ja probleeme pole :-)))
Oleks siis keegi pakkunud et olen sõitnud 160 000 km ja probleeme pole- reklaamimehed kiidavad?
Exdacia omanik
18:40 12.12.2012
Mida te võrdlete siin kütuse kulu kui teil pole autogi veel sissesõitugi teinud veel??? Alla 10tuhande sõitnud auto pole veel sissesõidu tegemist lõpetanud ja seetõttu rüüpab ka tunduvalt rohkem küttet.Ise ostsin 2006a dacia logani 1,4L 55kw ja kuni 10tuhande kilomeetrini oli tavaline kütusekulu 7,2-7,4/100km-le.Peale sissesõitu aga kukkus kütuse kulu 6,3/100-le.Sanderoga täpselt sama lugu.Et sõitke oma autot kõigepealt sisse ja siis hakkake kütusekulu võrdlema jne.
...........
20:02 12.12.2012
Dacial ongi oma sihtgrupp, see ei ole mõeldud inimesele kes tahab sõita mugavat vaid neile kes tahavad lihtsalt liikuda punktist A, punkti B ja neile kes tahab saada "uut" autot odavalt.
Ata1
21:32 12.12.2012
See siin on Dacia foorum. Pealkirjas on selgelt küsitud - kuidas tundub...
Esimene lause : "Tere Kõik Sandero Stepway omanikud"

Millest te aru ei saa? Keegi ei oodanud siin kõvatamist teemal "bemm on ikka tegija ja minu passaat on 600 000 sõitnud ja originaalõli veel sees!"

Kõvatajate jaoks on oma foorumid.
Moderaatoritele jõudu, sest varsti pole muidu enam midagi lugeda.
Exdacia omanik
23:17 12.12.2012
Ei lagune see Sandero ka mitte nagu Logangi ei lagunenud.Ise oma Daciaga sain 203tuhat sõita kui tuli avarii töttu auto maha kanda.Kõvatajad oma 400tuhande läbisõiduga võivad jah kohe teise foorumisse kolida.Kannatab ka see Dacia 400-600tuhat vabalt sõita kui teda ikka hooldada.Aga kui mitte hooldada siis ei sõida ka Bemmirondid mitte 4 või 600tuhat välja.Asi ikka autoomaniku hoolikuses mitte autos.
raizxc
08:44 13.12.2012
Ata1-ga nõus! See koht ei ole erinevate markide, mudelite võrdlemiseks. Kui Dacia Sandero Stepway kohta midagi öelda ei ole, siis jäta postitus tegemata.
aas007
10:21 13.12.2012
Muidugi on kõik nii ilus ja lillede meri ,et Dacia sõidab 400 th. vabalt .võibolla sõidabki aga selle läbisõiduni tuleb pool autot ära vahetada .Remondile kulub meeletu raha ja selle raha eest kokku saab osta palju parema masina.
Olen kogenud uue Renault (Dacia emafirma) auto puhul, et peale 200 th. pole mõtet enam masinat pidada ,lagunemisel taob remont ja jupid lihtsalt rahakotti suure augu.
raizxc
10:47 13.12.2012
Ärme palun korda ühte ja sama juttu eri kasutajate alt, piisab ühest.
Banderos111
11:49 15.12.2012
Re salvokas (registreerimata)
Re: Kuidas tundub DACIA Sandero Stepway?
Olen jälginud mõned aastad foorumis kui küsitakse kuidas mingi uus mudel on, vead ja head. Tavaline vastus on "olen sõitnud 6500 ja max pakkumine ca 16000 km" ja probleeme pole :-)))
Oleks siis keegi pakkunud et olen sõitnud 160 000 km ja probleeme pole- reklaamimehed kiidavad?

Teie komenti järgi ma pidin kirjutama``Läbisõit on 660 000 km kuue kuuga``.Aga ei ole.Ongi ainult 6600 km.Mida te nüüd vastate?

Muudetud 15.12.12 12:05

y6xx
00:39 19.12.2012
olen ka värske stepway omanik, diisel ja tumehall. ostes lasin panna toonklaasid, konksu ja mootorieelsoojenduse el päält. no sõitnud olen alles 200 km :D eks ajapikku jutustan, palju miskit pudeneb.esialgu ok :D
y6xxx..
12:33 21.01.2013
nii, sandero on sõitnud 3000 km, 5000 pealt peaks esimene hooldus olema....auto üleval pidanud korralikult, kuna peal plokisoojendus, siis polnud ka -28 kraadiga probleem. läbivus ka üsna ok, üle küljekarpide lumi polnud probleem, kuid jah, kohev lumi pole probleemiks, kuid sulapaska ei pea nii palju olema, kui kinni jääd. sõidame, eks siis näha, kuna midagi lagunema hakkab, ma loodan, et saab ikka veel mönda aega muretult lasta. Mainin siinkohal ära, et teeolud mul pigem kehvad.
Banderos111
18:47 02.05.2013
Stepway 2. 1,5dCi 90 hj.Sõidan sellega 1 aasta.Läbisõit on 10500 km.Keskmine kütusekulu on 5.71 l saja km peale.Täna on tehtud esimene hooldus.Läks maksma 156 euro.See on ainult õlid ja filtrid ja auto kontroll.Aasta jooksul mitte midagi ei läinud rikki.Kontrollimisel ei leidnud ka vigu.Auto on korras.Auto kliirens lubas talvel ronida sinna, kus tavaline(mitte maastur) sõiduauto ei pista oma nina.Löökaugud Tallinna teedel ei tee eriti suurt probleemi auto jaoks.Seni olen autoga rahul.Head teed Stepway omanikutele
ära kilka asjatult
18:49 02.05.2013
kui 10500 läbisõidul juba laguneks siis ikka asi väga sitt,räägi uuesti kui 60 000 sõidetud.
Banderos111
20:44 02.05.2013
Muidugi räägin,aga oota 5-6 aastat.Aga seni ikka räägin seda mida on.Ega ma ei saa valetada.
tramaivõi
21:27 02.05.2013
endal bensukas 1,6l ja varsti saab 2 aastaseks. Ühes kuus sõidan keskmiselt 1000km. Minul on küyusekulu tehase omast ikka väiksem oma 1-1,5l. maanteel 6,2-6,8 ja linnas 7,8-8,2. Seda siis 2kesi sõites. Kui auto täis toppida, ja v või rohkem talluda (sõita närviliselt), siis saab keskmise 9-10 kanti.
Banderos111
09:50 03.05.2013
To tramaivõi.Kas olid rikked selle aja jooksul.Ja kui olid ,siis missugused.
y6xx
23:39 07.05.2013
nii, mu sandero on nyydseks siis pea pool aastat vana....ls ca 14 000, tegemist siis 1,5 se diisliga. sõidan pooleks sitta auklikku kruusa ja maanteed. momendil pole peale esimese 5000 km hoolduse muud tahtnud....imestama paneb kondi töö....minu auto igatahes arvestatavalt jahedamaks ei lähe, vahet pole, kas a/c nupp on sees või mitte. 6000 km prst järgmine hooldus, seal mainin ära vea. aga talve plussiks peaks mainima tõesti paremat läbivust ja sitta auklikku teed läbides on pehme veermik kasuks, kuid asfaldil on auto juhitavus pisut ebakindel, kuid kuni 120 km tunnis on juhitav. kiiremini pole olnud vajadust sõita. kurdeti ka, et külmaga ei pruugi salong soojaks minna....minul seda muret pole, auto saab suht saunaks kütta -25 kraadiga õues.
Banderos111
10:26 08.05.2013
y6xx-le.Minu auto peal kui konditsioneer on sees, siis tuleb väga külm õhk .Võib olla rumal küsimus minu poolt,aga kas teil kõik kondi nupud on õigetpidi keeraatud?Kogu teie postitusega olen 100 protsenti nõus.
y6xx
23:12 08.05.2013
tere, nupud õigesti, ega see dacia eriti keeruline pole, kuid ei tea, milles probleem, eks ma esindusest uurin. enda arvates peaks samuti ikka külma õhku tulema.
y6xx
00:04 02.07.2013
nüüd tuleb mul ka autos külma õhku, garantii ravis asja ära.
y6xx
16:21 28.04.2014
kuidas kellelgi rumeenia ime vastu pidanud on? minul ls 50 tuhat, esimene ööts vahetatud, ilmselt läheb ka teine kohe, juhiistme seljatoes mingid vedrud vahetatud ja ilmselt läheb ka testkorda a/c tegemisse. kuna vibratsiooniga on pumba juurest selle alumiiniumist kliima toru lahti murdnud...võta siis kinni...juba teist korda, ei tea, kas siis korralikumalt kinnitada nii raske...
aga muidu sõidab :D
y6xxx
16:33 06.05.2014
nii, ligi 52 tuhat sõidetud ja läks tuksi käigukasti hoovastik, alles jäid 1,3,5 käik, ylejäänud mis alla poole jäid, need paraku kadusid.Treiler järgi ja esindusse, eks paistab, mis tast saab, närve hakkab sööma juba.
Margus P
12:25 08.01.2015
200 km sõidu järel läks gar. remonti. Starteri mass ei saanud ühendust. Keerati mutter tugevamalt kinni ja sõit võib jätkuda. Salongis sooja õhu jaotamine on pisut veider. Kui esiklaas ja jalad saavad sooja siis küljeklaasid lähevad jääse.
vladid
14:54 04.03.2015
Mimu auto Dacia Sandero 2 Stepwey 1,5DCI diisel super, väike kütesukulu. Läbisõit 35000km, ei ole mingeit probleeme. Talvel väga soe. Kond funkab hästi. Ainuke viga 130km/h üksinda sõites ei taha rooli kuulata, läheb lendu K Minu auto kohta venemaal: http://www.autonavigator.ru/reviews/Dacia/Sandero%20Stepway/
29192.html
naisinimene
14:25 11.03.2015
TERE

Ma siis üks esimesi Stepway omanikke, 5a saab kohe täis, sõidetud pea 80oookm. Paigaldatud on mootori eelsoojendus ja kärukonks. Kõik, mis maamajapidamises tulnud vedada, on peale mahutatud ja veetud, k.a talvised küttepuud :) Senini üks ja ainuke konkreetne rike oli roolivõimu rõhuanduri lekkimine, muidu vaid korralised hooldused teeninduses Tartus. Summuti keevitatud, aga see juba oma viga, sõitsin metsas ennast põhja peale kinni :(
1.5
10:15 23.03.2015
Pidanud 2a sõidetud 35 tuh.1,5 D mootor.Garantiina vahetatud veerelaager muidu eluiga 100 tuh,esimene šarniir,pingutatud küljeklaasi kruvisid,vahetatud õlid ja filtrid korralises hoolduses.Kuna kõik tööd tehtud garantiikorras ja minult väljaminekuid ei nõudnud olen rahul.Kütusekulu väike,teele pole jätnud ja üldiselt ok.Selle raha eest on liikurit küll punktist A-B igapäevaselt muretu,talvel muidugi + et kliirens kõrgem.Kui garantii läbi võib julgelt Stepway 2 võtta.Eelarvamused tuleb lihtsalt kõrvale jätta.
jeeper
14:57 23.03.2015
Käisin Rumeenias Bucurestis. seal kõikk taksod Daciad. piilusin nende läbisõitte;
enamusel üle 200tuhi ees. bensukad ja ei plärisenud ega kolisenud midagi!
kilomeetri hind seal 1,39 kohalikku, ehk siis 0,35 eorosenti/km.
ulme!! ju nad siis ei lagune!
ronn01
15:31 23.03.2015
Auto Bildi 100 000 km kestvustestid oli diisel logan päris kõrge koha saanud ja veel mingis artiklis, saksa taksojuhid kiitsid seda.
mati matu
10:55 03.01.2016
ostsin märtsis uue auto dacia kõik oli hea kuniks tuli talv soojaks läheb väga aeglaselt ja miinus 15.kraadi juures jõuab ainult esi akna lahti hoida külje klaasid kõik jääs.kuidas teised isendid toimivad.
hertc
13:17 07.01.2016
Dacia Stepway enam vähem samast ajast, soojaks läheb hästi isegi -25 ga,sõitnud olen 7 kuuga 16000 km, üllatavalt hea auto

Muudetud 03.02.22 21:06

Endal on
15:00 07.01.2016
naljakas kogemus paari aasta tagusest ajast. Seotud on see 1. põlvkonna Loganiga.
Oli külm talv nagu praegugi, sõitsin Logani taga. Lähenesime peateele ja Logan hakka pidurdama. Piduritule asemel hakka põlema suunatuli (püsivalt, mitte vilkudes). Siis tegi parempöörde ja suuna asemel hakkas vilkuma hakkas punane tuli. Ei saanudki aru, kas stopp või gabariit.
Vbl uute Loganite ja Sanderodega on asjad paremad.
Mahno3
17:17 07.01.2016
Esimese põlve loganil on probleem tagatulede pistikuga. Oli sama auto, sama probleem. Lahenduseks oli lahti võtta, puhastada ja kontaktid kokku painutada. Rohkem häda tagasi ei tulnud.

Probleem on veidrates vooluringides läbi teiste pirnide hõõgniitide, kuna massiühendus annab väga viletsat kontakti.
Ra
14:44 28.04.2016
Kas kellelgi on juba kogemusi automaatkastiga isendiga?
stepway
14:09 03.11.2016
Sai tehtud automaadiga proovisõit.Kartsin,et elektriline käiguvahetus on tunda,aga ei. Omapärane,et käikke üles vahetades võtab vahetuse hetkel justkui jõu tagant,auto aeglustus tuntavalt.
skiman
08:54 06.11.2016
Kolme aastaga sõidetud 55 tuh.Peale garantiid vahetatud šarniir ja piduriklotsid.Midagi muutunud ei ole ja roostet ei tähelda,diislit võtab endiselt vähe. Veermik talub üllatavalt hästi meie kehvakesi kõrvalteid.Šarniir maksis 7 euri )).
stepway
10:44 20.11.2016
Tere,kuidas saada aru,et autol rehvirõhu andurid ikka on ja töötavad. Proovisin lähtestada kompuutris,nagu õpetuses kirjas,aga ei midagi,kiri SET UP vilgub ja jääb siis ikka ette.
Lvrm
14:59 13.09.2020
Läbisõit ligi 25 000km automaadiga ja hiljuti vahetati peaaegu garantiikorras sidurikomplekt. Peeaegu, sest esindus pidi tehasega vaidlema ja lõpuks 600€ arvest maksime 10% ise ehk 60€. Alguses öeldi, et kuluv osa ja tehasegarantii alla üldse ei lähe.
Sõbrannal sama mudeli 37tuh läbisõidu pealt läheb teist korda sidurikomplekt vahetusse. Huvitaval kombel tal teises esinduses midagi maksta ei tulnud.
Väidetavalt olla see esindus kulu enda kanda võtnud st tehas ei kompenseerinud.
Kui sõbrantsi masin sees hoolduses oli siis oli just üks Stepway veel sama sidurijamaga sisse toodud.
marita57
21:02 03.02.2022
V6sa kirjutas ühes teises teemas:

# Mis Daciast on jutt? 2017 Sandero igatahes oli täiesti loogiline: hoidsid gaasi parasjagu peal ja ronis läbi. Tõsi, selleks tuli mootori tapmine ESC väljalülitamisega peatada.

Kuna siin teemas on selgelt rohkem fookus Sanderol, siis küsin, kuidas ESC Sanderol välja lülitada? Mina sellist nuppu pole leidnud, kuigi olen pikalt otsinud. Menüüst auto seadistuste alt pole ka leidnud.

Samas praegu on lumi maas ja käib tõsiselt närvidele, kui ei saa väikesest lumevallist läbi, sest mootor puuakse kinni juba väikese läbilibisemise korral.

Teema ise tausta mõttes siin
https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?mod=1&tid=160001
&start=2

.
08:52 04.02.2022
kui ei ole lülitit, siis järelikult ei saagi. on ju loogiline?

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte