Sõiduki ostu finantseerimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Eesti firma autoga Soomes

Vabrik
20:15 12.03.2012
Kas selline teooria on üldse võimalik, et tehakse eestisse firma, võetakse auto eestis firmasse ehk firma autoks ja pääsetakse soomes maksudest?

a vat
21:08 12.03.2012
aga nii tehaksegi .
Soome riik on täielik vereimeja.
stammer
21:12 12.03.2012
Kui oled soomlane, siis pead ka Eesti elamisluba omama. Ostad siin auto, võtas siin arvele ja kasutad seda Soomes nagu ise tahad. Nii lihtne see kõik ongi. Ja paljud soomlased ka nii teevad.
jeelmisele
21:15 12.03.2012
Eesti elamisluba?!Kindlasti kohe mitte ei ole vaja.Lõpetage need "naised saunas rääkisid"jutud,kui ei tea asjast.
Vabrik
21:17 12.03.2012
okei, aga kuidas see firma siis tehakse? lihtsalt jäetakse tühjana seisma?

kas firmat saab siis nagu tühjana üleval hoida, et auto on, aga käivet pole vms? kuidas see asi nagu käib?
mina mina
21:22 12.03.2012
Ja kui on Eestis firma ja Soome toll annab loa siis Saab kasutada autot 1 aasta jooksul 6 kuud.Ja seda põhimõtteliselt saab ühe korra taotleda.
Ehk siis ei pääse midagi maksudest.
Samas hetkel muidugi on Soome toll aktiviseerunud aga mitte veel kuigi hullult ja lustakalt sõidetakse veel Eestis registreeritud autotega aga karta on ,et järjest rohkem nad aktiviseeruvad kuna niiöelda eestlased ühelt poolt tühjendavad riigikassat kõiksuguste toetuste ja edude näol aga kassasse maksudenäol raha maksta ei soovi.

ah nii
22:14 12.03.2012
aga üldiselt ei saa Soome toll kottida Firma sõidukeid ,ütlen et mul "tõsine" firma ja ajan Soomes tööasju ja lähen varsti Eestisse tagasi . Tegelikult ei tegele millegagi ja tulgu tõestagu midagi.
Kui oled Eesti kodanik siis pole üldse neil midagi kraaksuda ,Soome toll püüab neid Soome kodanikeks hakanuid ,kes sõidavad Eesti autodega.
vot .
nija
22:17 13.03.2012
ise olen soome elanik, vajan autot, aga soomele makstes ei tuleks kuidagi välja.

Niiet mis moodi see firma küll toimima peaks eestis, et annaks sinna "firma auto" võtta ja siis üljejäänud aeg võibki firma lihtsalt tühjana seista? :D
mina mina
17:42 14.03.2012
Firmaga kaasnevad ka kulutused ja firma-ettevõtte autot võib kasutada ainult antud ettevõtte tarbeks.Kui nii tehakse siis ei satu probleemidesse ka Eesti maksuametiga.
Kui teisiti siis tuleb probleeme nagu näiteks premeeritakse sind erisoodustusmaksuga jne jne:)

Üldjuhul on ettevõttel ka raamatupidamine jne jne.Selle teenuse võib osta sisse või kui on oskamist siis ise teha.kulu-kulu

Ehk nii lihtne ja tasuta see ei ole.

Eelmisele:
Kuidas nii,et ei ole võimalik osta?
Ei ole soomes need autod niikallid midagi.
urmas556
18:40 14.03.2012
Keegi näitab jälle valet teed. Soome tolli ei huvita, kellele see auto kuulub vaid kes sõidab sellega. Liisingu firma on suht Tõsine ettevõte, see selleks ( suht palju liisingu autosid sõidab tundras). Firma tegemine ei päästa, kui samas teed Soome maksuregistris olevas firmas tööd, st maksad seal makse. Toll on viimasel ajal suht rahulik, aga hoopis on aktiivsemaks muutunud pollarid. Päris tihti peatavad kinni ja küsivad kaua olnud oled jne, rutiin küsimused ja samas mainivad, et ala vana teema, 6 kuud ja siis soome registrisse. st kui viibid alaliselt 186 päeva riigis aastas. Tean juhtumit see juba 2010 aastast, kus töökaaslane ostis Eestist liisingusse uue lexuse ja oh seda kadedust. Pollarid korjasid ta suht ruttu üles mingi 4 kuud vöi sinna kanti ja küsiti vanu küsimusi. Kirjutati nr ja andmed ülesja lasti minna. Nali hakkas toimima siis kui suvaline mendi auto taha ilmus ja pani kohe disco valguse peale, eeldatavasti neil ikka on mingi register välismaa autode kohta mida nad maha korjavad. Varasamatel aastatel pole seda täheldanud. Olnud Soome 12 aastat. Aga see asi lõppes nii, et ta vahetas nr ära ja rohkem pole teda maha võetud. Ja sügisel läks hoopis Rootsi. huumor seisneb selles et jõulude paiku tuli Tullist kiri, tema nimele, et tulgu seletagu miks ta säidab Eesti nr autoga. Ta veel ajutiselt minu juurde nagu sissekirjutatud, st mitte püsivalt. Tollil siis nii pikad tegemised poolteist aastat hiljem. Irw. Selline lugu. Aga uus asi mida ma olen täheldanud, et Hoopis tuuakse ärilistel eesmärkidel Eesti autosi Soome ilma tollita, st oma varana ja siis ei pea maksa seda rumalat maksu. Nt auto hind 20000€ ja 2 aastat ei saa seda müüa, ise selle aja veel sõidad ja siis müüd auto mingi 28000 maha. Siin nii mõnigi veab oma sugulasi siia selle mõttega. Neid nippe kuidas saab seda autovero väiksemaks on palju, kes teab see teab. Ei hakka siin seda valgustama. Soomes on väga veidraid makse, mida Eestis veel pole. Aga kuidagi peab ju nii sots riik oma raha saama. Eelnevates teemades läbi käinud jutt, et sommid ise sõidavad est nr-dega, asi õige. Rikkad oskavad raha lugeda ja nad ei toida riiki. Omavad Hispaanias väga huvitavaid autosid ja suviti võib näha suht tihti hispaania nr.dega kärusid tundra vahel sõitmas. Meile jäävad surm ja maksud
mina mina
21:45 14.03.2012
Eelmise kirja jätkuks,et kaks aastat ei või autoga keegi teine ka sõita......
urmas556
22:34 14.03.2012
kui läks täpsustamiseks, 2 aastat võib ainult su perekond sõita. lapsed ja naine.
kerija
09:25 16.03.2012
huvitav palju see kerimine siis aitaks...
keegi on siin soomest ka kes kerinud endal läbisõitu suuremaks?

huvitav palju need verod langeksid..
AS
10:02 16.03.2012
See selle Eesti riigi viga ongi, et elada tahavad kõik jube hästi aga makse ei taha keegi maksta. Parasiitlus on selle asja nimi.
villu1974
16:12 16.03.2012
kui juba täpsustamiseks läks siis 2 aastat võib sõitta leibkond.
villu1974
16:16 16.03.2012
muidugi mis jääb siin teemas üldistest soome teemadest erinevaks on ikka see,et muidu pidi soomes kõik nii ilus ja roosiline olema ja pappi pidi ikka jõhkralt peale pritsima aga autot ei suudeta osta!?
või siis nagu keegi ka varem kirjutas,et ei soovita toetada ühiskonda kust ise ollakse nöörimas:)

võrdluse võib tuua ka euroteemas ehk siis raha oleme vastuvõtma kahekäega aga kui on vaja oma panus teha siis on kõik sellele vastu.päris nii need asjad ei käi.
to villu
11:26 17.03.2012
Villuke, me peame järgima kuidas meie riigiisad toimivad.

soomes ja eestis
13:08 01.06.2012
Soome toll rikub oma enda Soome seadust(see on nüüd täiendatud peale kaotatud kohtuasja) ja eurodirektiivi 82/183.
Püsiv elupaik siin ei ole see maa kus sa oled ja elad 185 päeva aastas nagu tolliametnikud oma mantrat korrutavad, vaid see kus on sinu isiklikud sidemed ja kuhu sa nende tõttu tuled tagasi regulaarselt.
Kas oli seal ,et kord kolme või kuue kuu jooksul vms veel.
See eraisikul siis kui töötad seal tähtajatult. Tähtajalise lepinguga pole üldse mingit probleemi.
Ja veel ,toll ega ametnikud ei tohi ka eriti palju küsimusi esitada vaid peavad olema asjalikud ja pädevad ning mingisuguseid "harkinnanvarainen" menetlusi ega lubade jagamisi olla ei tohi.
Muidugi on neil kontrollimise õigus ja tuleb esitada asjaolud kui küsivad, kuid mingeid lubasid a la 6 kuud ja ammugi mitte veel teenustasu nende väljastamise eest direktiiv ette ei näe.
Smir7
15:00 01.06.2012
olen kah mõned aastad nüüd siinpool soome lahte olnud.
tegin arvutuse http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/autoverotus/taulukot/aut
ot/index.jsp
lehe põhjal minu auto arvele võtmise eest maksaksin ~2000€ vero, kütusemaks 200€ ja kindlustus aastas 700€. kokku siis 2900. kindlustue, ja kütusemaksu pealt saab aastas eesti numbriga sõites ligi 800€ kokkuhoidu. Lisaks langeb aasta-aastalt ka autovero.
Otsustasin sõita siin niikaua kui kinni peetakse ja küll siis võtan ta siin arvele kah, seni aga sõidan pöial pihus.
Üle piiri käimine on alati natuke pingelisem, aga mis seal ikka, ongi põnevam :)

Muudetud 01.06.12 15:00

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte