Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

rehvi parandus

pupsik9
16:12 23.04.2012
olgu alustuseks õeldud, et olen naine, niiet kui mu jutt tundub segane, siis see võib seda seletada. Mure selline, avastasin autol katkise rehvi, kuna varurehvi polnud, lasin kummi sisse mingit valget plõga, mis peaks kummi ära parandama. Nüüd on kumm täis ja pole eile õhtust saati tühjaks läinud. Oskab aga keegi õelda,mis edasi, kas see püsib nüüd tervena või peaks parandusest läbi käima siiski, mis ma nüüd siis teen.
a vat
16:53 23.04.2012
kui tühjaks ei lähe siis on ju korras .
Üldiselt peale selle parandusvahu rehvi sisselaskmist ei taha enam keegi rehvi uuesti parandada .
P.Meeter
16:55 23.04.2012
See valge plöga on sellejaoks, et esimesse lähimasse remonditöökotta sõita.
Rehvi peaks ikka laskma ära parandama.
Rallan
19:14 23.04.2012
Aga mida sa seal enam parandad kui rehv tühjaks ei lähe? sa ei leia seda aukugi ülesse
naksmann
19:27 23.04.2012
üldjuhul piisab sellest purgist et saada rehv poolenisti täis. Kindlasti tasub kontrollida rehvirõhku (statoili elektroonsed pumbad selleks väga head).
Teiseks tuleb teha kindlaks, mis põhjustas rehvi tühjenemise. Kui mõni nael või kruvi ja see veel sees on siis tuleb kindlasti remondiga tegelevasse töökotta minna. Kui nael või kruvi väljas ja vaht töötas kontrolli rõhk üle ja jälgi rehvi. Kui isetühjenemist ei ole siis pole vaja ka parandusse viia. Kui nähtavaid naelu ega muid kahjustusi ei olnud võis viga olla roostetavas veljes (rooste on poorne ja sealt vahelt võis õhk välja immitseda). Kui vaht aitas on jällegi vaja kontrollida rõhku ja jälgida velje tühjenemist.

Ise parandanud antud vahuga rehve oma 7 korral ja kui pidama jääb siis lisa remonti pole kunagi teinud ega vaja läinud.
ehk joppab
19:32 23.04.2012
Parandus maksab ca 5 euri, mis pole väga suur summa. Võid minna töökotta ja las võtavad maha, äkki leitakse mõni kruvi kummist, mis sõitmisel hakkaks auku suuremaks uuristama.

Või las jääda, eks ise otsustad.
...
17:00 02.11.2013
Auto rehvis on auk.Mulle meeldiks see auk ise ära parandada.Müüakse rehviparanduskomplekte,mis sisaldavad nööri,liimi ja muid tarvilikke asju.Kuidas selle komplekti abil saab rehvi ära parandada.Kes on seda ise teinud ja kuidas tulemusega rahule jäänud?
ahh
17:21 02.11.2013
Need vahud ja nöörid on köik ajutiseks paranduseks möeldud asjad.Alati kui rehvist öhk kaob peab selleks olema mingi pöhjus ja se pöhjus tuleb leida.Alati on kindlam käia rehvitöökojas asja uurimas sest on ka oht et ei ole tuhjenemist öigel ajal märganud ja rehvi sisepoolel olev tubeless kiht on viga saanud.sellisel juhul on rehv kasutuskölbmatu.
eelmisele
17:31 02.11.2013
<tubeless kiht>

kasuta otsingut nüüd ja tee omale asi ise algatuseks selgeks ja siis räägi uus lugu.
ahh
17:42 02.11.2013
Ma tean väga väga hästi millest ma räägin ja otsingut pole vaja kasutada.
...
17:47 02.11.2013
Põhjus on selles,et rehvis on sinna mitte kuuluv metallitükk.Minu küsimus on siiski rehviparanduskomplektis mis sisaldab nööri,liimi ja teisi tarvilikke asju.
Randy Piper
18:02 02.11.2013
Sobib ideaalselt see komplekt.
Randy Piper
18:14 02.11.2013
tubeless = sisekummita
888 j
19:53 02.11.2013
Need vahud ja nöörid on köik ajutiseks paranduseks möeldud asjad.Alati kui rehvist öhk kaob peab selleks olema mingi pöhjus ja se pöhjus tuleb leida.Alati on kindlam käia rehvitöökojas asja uurimas sest on ka oht et ei ole tuhjenemist öigel ajal märganud ja rehvi sisepoolel olev tubeless kiht on viga saanud.sellisel juhul on rehv kasutuskölbmatu.
Vasta teatele

Õhu kadumise põhjus on auk, oled sa ikka rumal küll!
stammer
20:18 02.11.2013
Kui rehvitöökojas maksab ühe torke nööriga parandus 3-5€ (võibolla rohkemgi...), siis rehviparanduskomplekt maksab 5-6€. Väga vaesemaks ta ei tee ja pikemal reisil (ma ei mõtle Tln-Trt)
kulub vägagi marjaks ära kui on vaja teel olles rehvile kiirparandus teha.

Protsess ise on lihtne ja isegi tehnikakauge siidinäpp peaks sellega hakkama saama.
ahh
20:33 02.11.2013
Miks ma rumal olen.ma ei aja siin taga et mismoodi se öhk rehvist kadus vaid seda et kui rehv on tuhi olnud tuleks se veljelt lahti vötta ja vaadata et sisepoolelt oleks kåik korras ja et ei oleks kummipuru seal sees ja tubelesskiht-eestikeeles sisevooder oleks terve.Keegi ju ei tea kui kauatyhja rehviga söideti. Seda ma yritan teile seletada.Vaht ja nöör on ajutised lahendused.
ei viitsi vaielda
20:34 02.11.2013
tubeless ei ole sisevooder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
63amg
20:45 02.11.2013
miks on noor ajutine lahendus.kaks aastat tagasi sain naele.tombasin ise noori sisse ja asi on tanaseni korras.mitte grammigi ei leki.mul autos komplekt alati kaasas.need noorid ei vanane ka
...
11:15 03.11.2013
Mu eesmärk on rehv korda saada alaliselt,mitte ajutiselt.Kuna mulle meeldib ise oma autoga tegeleda,siis mõtlesin ka selle komplekti osta ja ise asi korda teha.Kas remondiettevõtted parandavad teistmoodi rehvi või nad parandavad samamoodi kuid see on siiski ajutine lahendus?Minu põhimõte on selles,et kui ise ei proovi,siis ei saagi 100% teada,kuidas asi toimib.Kui ise ei saa hakkama,siis saab alati ju remondiettevõtte poole pöörduda aga vähemalt ise ära proovitud ja jälle kogemuse võrra targem.
,,,,,,,,,,,,,,,,
11:52 03.11.2013
Vahust niipalju, et on mõeldud siiski esimesse rehvitöökotta sõitmiseks, kuid teinekord jääb see vahuga "lõpuni" pidama.
Isiklikult olen ühe purgi vahuga parandanud jooksu rehve(4tk.), see eeldab muidugi väikest torget (olen laskunud rehvi natukene tühjemaks, natukene vahtu ja kompressoriga õige rõhk sisse ja kõik on pidama jäänud) Kuid ettenähtud siiski ühe rehvi parandamiseks ja täitmiseks.
Nüüd hankisin autosse rehviparanduse komplekti(rasvanöörid, nööri sisselükkamise tööriist ja augu puhastamiseks spets viil)
Komplekt maksis vist mingisugune 15 euri, lisaks võtsin veel ühe komplekti rasvanööre juurde (kokku 16 nööri) ja maksin kokku ca. 20. euri. Töökojas tahavad nööri sisse tõmbamise eest 4-7 eurot, olenevat kohast.
Olen ka veoautol parandanud sellega rehvi, sain armatuuri rehvi ja tõmbasin sinna 2 nööri korraga ja eelnevalt panin nööridele spetsiaal liimi, peab siiamaani kenasti õhku, ülemus aga ei taha raha raisata, et minna töökotta ja lasta korralik paik peale panna...tema ütleb, et peab ju :)
Samamoodi parandavad laadurite, ekskavaatorlaadurite mehed endal kohapeal rehve(kui on torkehaav, komplektid kõikidel traktorites)
ˇ
13:03 03.11.2013
korralik parandamine tähendab siiski seda, et rehvi sisepinnale vulkaniseeritakse paik. nööriga parandamine on üldjuhul ajutine abinõu, kuid elu on näidanud, et jääb ka see nöör probleemideta pidama. kõik sõltub siiski august.
vanames
17:42 03.11.2013
Vulkaniseeriti nõuka ajal. Praegu pannakse lapp rehvi sisse nii et lihtsalt puhastatakse rehv seest korralikult ära ja lapilt tõmmatase teip maha ja pressid kohale ja kogu moos. Rehvitöökojas samad sellised paigad olemas.
Muretsesin neid ka endale, ei pea rehvitöökadasid nuumama kui endal käed otsas ja raha puu otsas ei kasva. Olen kogu aeg ise lappinud, peab lihtsalt rehvi asend veljel ära märkima , siis pole pärast ka mingit tasakaalustamist vaja.
Kuigi ka rehvipink olemas, sai kunagi poolmuidu kui üks firma pankrotti läks.
Ning nööriga lappimine on ka täitsa korralik, lihtsalt peab see töö täpselt käpas olema ja rehvi ei tohi kohe täis pumbata vaid peab ootama kuni mögin on tardunud.
...
12:58 10.11.2013
Ostsin omale rehviparanduskomplekti ära.Liimi küll selles pole,vaid on iseliimuvad hermeetikud.Järelikult liimi polegi vaja.Kasutusjuhend on soome keeles.Tõlkisin soome keele eesti keelde ja teoreetiliselt on asi selge välja arvatud üks asi:Kui täis peab rehv olema,enne selle parandamist?Kas tühja rehvi parandamisel rehv lötsi ei vaju?4
...
13:00 10.11.2013
Number 4 teksti lõpus ei ole oluline,kogemata läks.
sitrus*
13:33 10.11.2013
Nööridest käib ikka jutt.Rehv võib olla täis.Algul teed auku suuremaks jorniga,mis kaasas.Seejärel lükkad nööri sisse.Nöörilükkamist on vaja harjutada,auk õpetab.
kkkkkkkkkkkkkkkkkjjj jjjjjjjj
21:54 15.01.2024
Rehvi külje peal on suurem auk. Mida teha? Parandada ei saa nagu mulle öeldi aga ehk ikka kuidagi saab?
mati1222
22:37 15.01.2024
Saab ikka, aga maksab vast rohkem kui uus.
Erfs
22:47 15.01.2024
Rehvi külgseina ei parandata. Punkt. See ei ole ohutu, eriti kui tegu on suurema auguga nagu küsija kirjeldas.

Tuleb kasvõi siitsamast portaalist leida kasutatud rehv. Kui sama mudelit ei leia, siis peaks ühele teljele kaks uut (kasutatud) rehvi ostma, sest rehvi konstruktsioonid (sh. külgeseina jäikus) on erinevad ja auto hakkab ebamääraselt teel tõmblema. Või kui kahte ei saa osta, siis pane vähemalt erinevad rehvid tagasillale.
23:44 15.01.2024
Tundub jah ohtlik olema! Nööri sisse ei pane ja kui seest ära lappida ning väljast liimida, siis tundub ikka kahtlane ja maanteekiirusel küll sõita ei julgeks. Parandamine ennast küll sel juhul ära ei tasu..., liiga riskantne.
63amg
09:05 16.01.2024
ohtlik,või mitte.mul läks esirehv katki kiirusel 90.käis selline laks,nagu oleks kivi vastu logarit lennanud.juhitavusest ei saanud midagi aru,et oleks kehvemaks läinud.kuna ca. 1 km pärast algas 70 ala,siis sain kuuldes aru,et midagi on valesti.tegi sellist lopa-lopa häält
Revalis
09:34 16.01.2024
Siin A24 on müügil terve hulk 5€ tükihinnaga rehve ning pea igas suuruses. Iga selline baranka on ohutum kui parandatud külgseinaga rehv.
13:39 16.01.2024
Eks autod ongi nii heaks muutunud ja võibolla juhitavuses ei saagi aru. Mulle näiteks ükskord öeldi, et mul on esirehv tühjavõitu. Oligi nii ja sõites ise aru ei saanud.
Mul ei ole mõtet seda parandada, kui on suur tõenäosus, et mingi aja pärast võib uuesti lõhkeda. Parandatud rehvil on see augu koht kõige nõrgem koht, kust pressibki võimalusel õhk välja. Oleks nael või kruvi rehvis, siis saaks nööriga ära parandada ja nohh..., neid auke ei saagi omavahel võrrelda, kuna suurused väga erinevad.
Pigem otsin ikka samasuguse rehvi ja kui ei õnnestu, siis 2 ühesugust rehvi. Võivad muidugi kasutatud olla..., ei pea uued olema.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte