Lexus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Keegi oskab midagi selle auto kohta öelda GS 450h

Kriimsilm6
12:56 23.08.2012
Täpsemalt huvitaks just see,kas tasub hybriidi kasutatuna osta. Kuidas ta Eesti teedel vastu peab jne.
400h
07:13 14.09.2012
Ilmselgelt väga hea auto. Ise ostaks juurde 2 aastat lisagarantiid. Vanasti maksis 12k eek. ainus viga on see, et saad tasuta klaasipesuvett ainult 1x aasta hoolduses, rohkem sinna asja pole. Sellise dünaamika kohta 9-10l/100km on tehniline tipptase. Ehk bensiini V8 väärne dünaamika. Liiklusummikus hääletu-ei mingit mootori vibrat. Kui korra proovid- põgened diisel A6-BMW-Mersust kaugele. Maantteel muidugi need õlipõletajad on ökonoomsemad.
audi_a6_v6
08:48 14.09.2012
No liiklusummikus hääletu ja täiesti vibra vaba on ka GS300, vähemalt minu oma, see oli ka üks põhjuseid, miks audi ja muude bensukate kõrval hoopis see sai valitud. 450h on muidugi tehniline tippsaavutus ja mõistlike läbisõitude juures ka vastupidav, mul töötab sõber Lexuse hoolduses meistrina ja midagi halba ei osanudki nagu välja tuua selles masinas üldiselt.
Lunks
10:29 14.09.2012
Kindasti on tegemist tehniliselt ühe kõige kvaliteetsema ja vastupidavama autoga, plusse ei jõua ära lugeda. Miinuseks võrreldes teiste sama klassi autodega pagasniku suurus ja ava, sõitjateruumi avarus ja suurus. Samuti on kütusekulu tehaseandmetest kaugel, aga siiski hea.
AS
11:16 14.09.2012
Kui nüüd olla visam ja lugeda ka ise juurde Googlest, siis tundub tõesti, et uskumatu masin, küttekulu ei vasta tõele, seda kinnitavad ka Venemaal sõitvad omanikud kuid sellele vaatamata on kulu kõvasti väiksem kui sarnase klassi teistel mudelitel. Patareide pärast muide ei pea üldse muretsema, pidid olema surematud ja kui saabki tühjaks, siis auto laeb need bens.mootoriga ise üles. Kui aga auto aku saab tühjaks, siis pidi kuskil olema miski pistik kust saab ka selle kenasti laadida. Kui on plaanis pikema aja jooksul autoga mitte sõita - eriti talv - siis soovitati auto enda aku kenasti täis laadida.
rx 400h
23:08 03.12.2013
To: AS
Asi on tegelikult selles, et aja möödudes kütusekulu suureneb. Hübriidi aku kaotab aja möödudes osa mahtuvusest. Tegemist on NIMH akudega ning mahtuvuse vähenemine on paratamatu. Need siiski keskmisest kvaliteetsemad NIMH akud ning nii hull lugu, kui vanasti oli mobiiltelefonide jms akudega siiski pole, et 3 aastaga on aku kutu. Sõltuvalt kliimast, läbisõidust ja sõidu iseloomust peaks 5a möödudes esialgsest mahtuvusest alles olema ~30-60%. Kuna auto aku jm seonduva võrra raskem, siis ongi kütusekulu sama suur, kui mitte hübriidil

Kasutatud 450h ostmine on ahvatlev, kuna hinnad on madalad, kuid arvestada tuleb sellega, et kui HV aku juhtub ära surema, siis uus maksab 12 000$ (USA hind, EU hinda ei tea). Hetkel on auto24-s müügil 2008a 450h, mille läbisõit on alla 70k km, kuid lisainfos kirjas: "... AUTOL UUS HYBRIID AKU/ VAHETATUD LEXUSE ESINDUSES 10/2013... ".
Di
00:13 04.12.2013
Sõitnud 90 000 km
PROs
Ei lagune, 17" rehviga suht vaikne, remondikulu ja -aeg võrreldes sakslastega olematu, väliselt mulle meeldis
CONs
Kütusekulu ei vasta kindlasti lubatule, pakiruum on lihtsalt halb nali ja taga pearuumi täiskasvanule vähe, talvel on igalpool kinni, üliaktiivne ja nõme esp/tcs, mis ei lase "välja kaapida". Väldi suuri velgi (sõbral oli - juhitavus vähegi vagudes teel ja suvine müra rikkusid auto ära, minu basic-velgedega oli palju parem auto)!
Eelkõige kõlbmatu pakiruumi ja talvise läbivusvõimetuse pärast sai liisingu lõpus ära antud, suvel oli väga mõnus auto ja "trammihääl" või peaks ütlema "hääletus" kohaltvõtul võlus naisi rohkem kui mu hobiliikuri 7,4l ja 2 1/2" väljalaske mörin!
hot dog
09:10 04.12.2013
seda mul enda sõber ka kurtis (küll tavalise GS'i kohta), et veojõukontroll on ülisekkuv ja talvel istud igal pool sees või pead olema VÄGA valiv, kuhu ja kuidas pargid, kuna väiksemgi küngas, millest suvalise esiveolise või hea rehviga muu tagaveolisega üle sai, sai GS'ie saatuslikuks.
audi_a6_v6
10:18 04.12.2013
Minu GS300-l saab veojõukontrolli välja ka lülitada, aga mul 2005, äkki FL mudelil ei saagi? Ei usu väga, samuti on talve režiim kastil, mis ei lase kogu jõudu järsult rattasse startides, igatahes ei ole probleeme olnud. See küll ei puutu konkreetselt teemasse, aga mittehübriidi pakiruum on küll suur, tagaotsast ei saa asju kättegi, aga tõsi, hübriidil akud röövivad oma osa.
......
12:35 04.12.2013
Need akud vahetatakse Lexuse poolt tasuta välja. Seda öeldi mulle Unelmaautost.
rx 400h
20:56 04.12.2013
Jah, hübriidi akule on Euroopas 5a garantii ning garantii ajal vahetatakse need tasuta ära.
gs300-
00:19 10.12.2013
Veojõukontrolli saab ajutiselt välja lülitada. See lülitub ise automaatselt uuesti sisse kui kiirus on 30km/h. Vaikselt vajutada siis veidi saab kaapida küll.
pagasiruum oli tõesti total feil. Mahtu ju võib olla, kuid ava ise on väike. Kui on vaja lapsevankrit vms vedada, siis unustage ära.

Ma valiks küll hübriidi. Tagantjärgi kahetsesin, kuna iga päev sõitsin mitu korda läbi linna ning tehase poolt ettenähtud 14l/100km on linnas väga optimistlik. Suvel küll, aga talvel pigem 20l.
audi_a6_v6
09:01 10.12.2013
Vot ma ei teadnudki, et tagasi peale lülitab selle veojõukontrolli, pole lihtsalt probleeme olnud, olen ainult talverežiimiga alati hakkama saanud:) Aga kui ikka veojõukontroll väljas ja rahulikuma stardiga talverežiim sees, siis ei tohiks nagu probleeme olla, suvereziimis on see kast alguses üllatavalt terav ja see võib talvel juhi oskamatusest küll hetkega sisse kaevuda!

Ära ei pea lapsevankrit unustama, lihtsalt sutike peab lahti võtma, kauaks muidu vankrit vaja vedada on? Aasta kogu oma elust (ei räägi kergkärust, mida vast vaja kauem, aga see ju mahub ka igalepoole) ja siis pead paar liigutust rohkem tegema? Ma selle järgi küll autot ei valiks:) Pigem vaatasin laste seisukohast seda, et tegemist on praktiliselt oma aja turvalisima autoga, kusjuures taga ka veel istmekülgturvapadjad, turvatoolid ISOFIXiga asuvad suht auto keskel, tagaistmel peaks veel eriti turvaline olema, vot see on oluline IMO! Jalgrattaid vead palju kauem ja ilmselt ka tihemini (näiteks igapäev lasteaeda) ja kahe lasteaialapse rattaga seal pagassis pole veel probleeme olnud, pigem asi ikka oskustes asju mahutada, otse auto kohalt sisse tõsta on asju tõesti keerulisem kui mõnda teise, aga see ei tähenda, et ei saa, tõsi 10 sekundit läheb vast kauem. Minu ainuke pagassi probleem on olnud sellega, et istmed ei käi alla ja lumelaud ei mahu suusaluugist läbi, vot see salongi panna on ebamugav. Hankisin igatahes orig. katuseraamid (need saab mingi 5min peale või maha, soovitan soojalt, muudab auto palju praktilisemaks).

Hea teada, aga et linna pole siis selle autoga mõtet püsivalt kolida, kui sellised kulud, maanteel aga isegi külma ja naastrehvidega pole tehasekulust alla saamine probleem, 7L/100km on peaaegu nagu sama võimeka sama aja diisli kulu juba:) Mul võibolla GS300-l veel ka kulu langeb, sest masin alles 70tuh kanti läbisõitnud, mootor töötab sisse:)

Hübriid (GS450h) on muidugi äge ses mõttes, et mitte ainult ökonoomne, vaid ka performance on võimas. Siinkohal aga tekkis küsimus, et kas pideval tugeval kiirendusel saavad ju akud suht kiiresti tühjaks, kas siis kiirendusvõime langeb? Mootori pealt võib ju teoorias neid akusid ka laadida, aga see ju bensumootorile seejuures võimsusekadu ja kasutegur bensiinist elektriks on veel suuremate kadudega, seega nende dünaamika näitajate jaoks on vajalik vahepeal pidurdamine jms akude laadimiseks? Mulle tundub, et sellel hübriidil olev 3,5V6 bensukas on ka üks päris hea mootor, sest maanteel ikka väga öko, kuigi ühtlasel sõidul hübriidsüsteemi mõju olematu. Seda mootorit on pandud GS350 AWD peale vist ilma hübriidosata, kas kellelgi sellega on kogemusi? Nelikvedu ka veel üle prahi, aga neid vist ainult USAsse toodetud.
rx 400h
20:56 10.12.2013
Ma ütleksin, et palju sõltub ikkagi ka juhist ja tegelikult ka kellaajast. Loomulikult kõige paremini sobib hübriidile 50/50 linn/maantee. Kusagilt jäi kõrvu, et uuematel Priustel on ka nn plug-in süsteem, kus HV akut saab lisaks laadida ka vooluvõrgust. Sõidan palju linnas ja auto on soojas garaazis ning selline vooluvõrgust HV aku laadmimine oleks abiks.

Maanteel ei ole vahet, aga linnas peaks hübriid siiski palju säästlikum olema. Uuematel autotel saab EL-i tüübikinnituse järgi vaadata ametliku CO2 ja ka kütusekulu näitusid. Palju tänu ka maanteeametile, kes on selle vajaliku asja kättesaadavaks teinud ka auto numbrite järgi.
Leht asub siin: http://195.80.106.137:9050/saap

1. Näiteks GS450h (reg.nr: 999XAM ja VIN: JTHBC96S205005196) andmed:
CO2 (g/km): 186
Kütusekulu linnas (l/100 km): 9.2

2. Näiteks GS300 (reg.nr: 004MFU ja VIN: JTHBH96S205033842) andmed:
CO2 (g/km) 232
Kütusekulu linnas (l/100 km): 14.4

Need on siis ametlikud andmed (mõdetud mingi X standardi järgi). Tegelik kipub vist olema suurem, aga väga palju sõltub auto seisukorrast ja sõidustiilist.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte