Valesti parkijad

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

bussipeatus

okei
15:37 23.03.2014
Olen linnaliini bussijuht ja teavitasin sellest parkijast politseid, aga see oli mottetu tegevus. Pildi tegin 4 tundi hiljem.
kõige kõvem bussipeatus maailm
16:22 23.03.2014
S-õps
18:11 23.03.2014
Nüüd avaneb võimalus suhelda linnaliini bussijuhiga. Loodan, et näitad suunda 3 sekundit, enne kui hakkad liikuma tähistatud peatusest. Sest enamus Sinu kolleege ei tee seda. Pildistad parkivat autot? Filmin busse. Ei ole veel koputama kukkunud. Annan teada vaid, et olukord võiks paraneda. Kohustused liikluses olgu vastastikused. Miks bussijuhtide käitumine häirib? Olen sõiduõpetaja ja raske õpilastele selgitada, miks ainult valitud peavad täitma liiklusseadust. Kui asi ei parane, hakkan teatama koos salvestise saatmisega tõendiks. Deal?
pulveridaator
18:22 23.03.2014
ja sellised õpetavad sõitma? Meil käib ka laps praegu autokoolis. Õudne hakkab! Tahaks hüüda käi p....se ja käsi otsib kabuuri. Ära palun enam targuta, sõiduõpetaja!
tiit_
18:48 23.03.2014
Olen nõus sõiduõpetajate tase on alla käinud või siis pole kunagi eriti kõrge olnud. Äkki on autokoolitusest saanud liini töö, eesmärgiks ainult lühema ajaga võimalikult suure papihunniku kokkuajamiseks. Noored vahtralehega tatikad ei tunne elementaarseid sõidureegleid, kasvõi 4 realisel maanteel paremasse serva hoidmist, tee ääres parkides (nii pimedas kui päeval) lähitulede mahakeeramist ja ohutulede kasutamist, et ristmikku ei sõideta kinni kui on näha, et selle tsküliga sealt läbi ei pääse jne jne. Ei käitu need autokoolide kirjadega autodes erasõite tegevad õpetajad ise ka erilise viisakuse ja reeglite austamisega silma.
S-õps
21:30 23.03.2014
Muidugi lootsin näha, mida ütleb see bussijuht suunatule kasutamise kohta, aga läks nagu alati...
Ja tundub, et ka see lapsevanem ei pea eriti suunatulest lugu, laps on seda tähele pannud ja muidugi on nüüd sõiduõpetaja kõiges süüdi, ka eluhoiakute kujundamises.
Autokool edastab muuseas kogu riiklikult nõutava koolitusprogrammi, see, mis toimub liikluses, on ärapanemine ja hoolimatus lihtsalt, peetakse end tegijaks ja teistest paremaks. Muuseas pidid õiged liiklemise nõuded korduval teooriaeksamil päris hästi meenuma, nii et õpetamata jätmine autokoolis ei ole põhjuseks. Räägime iga päev õpilastele, et kiirust ei tohi ületada, kõigest muust vajalikust loomulikult ka. Nüüd siis autokool süüdi, et kiirust ületatakse , onju. Õnne sellise ellusuhtumisega edasi elamisel, loodan, et läheb aja jooksul kergemaks.
arusaamatu
01:50 24.03.2014
Kulla kallis opetaja, kui see auto peab seal olema, kuidas siis buss peatusesse saab
Kodanik.
07:03 24.03.2014
No eks aja jooksul langeb ka õpilaste tase KOHUTAVALT madalale. Paljud ei ole autot "näinudki" ning nad ei hakka kunagi normaaselt ja ohutult sõitma, kuid ronivad ikka autorooli ja kuidagi õnnestub neil ka load kätte saada(mitme lamba eest küll?)
Kui inimene ujuda ei oska siis ta ju vette ei roni, aga kui autoga sõita ei oska siis rooli ronitakse küll.

Muideks, autokoolil ja autokoolil on suur vahe, samamoodi on vahe sõiduõpetajal ja sõiduõpetajal.

kuki-muki
11:30 24.03.2014
Kindlasti see seal soiduopsi sidrun, miks ta muidu siis ärritus ja seaduserikkujat kaitsma hakkas ja bussijuhte laimama,ning ähvardama. Edu bussijuhtidele nende raskel tööl.
tiit_
13:12 24.03.2014
Minul isiklikult poel siiani veel probleemi olnud, et linnaliin ei näita suunda. Kui näed, et buss on peatuses ja sulgeb uksi siis võiksid ise ka arvestada, et buss hakkab kohe liikuma. Aga mis s-õpsi puutub siis kui sellised inimesed õpetavad uusi juhte välja siis ei imestagi miks oleme liikussurmade poolest ELi esimeste seas. Kõige lihtsam on süüdistada riiklikku õppekava, selle asemel, et mõelda mida sõiduõpetaja ise saaks ja võiks ära teha.
S-õps
15:00 24.03.2014
Tundub, et inimesed ei loegi postitusi, kui siis diagonaalis ja kohe lahmima. Millise lausega ma olen õigustanud selle fotol oleva auto parkimist? Ka ei ole ma kuidagi süüdistanud riiklikku õppekava, pigem on asi liiklusseaduse osalises ununemises liiklejate puhul.
Kuna teema algatas bussijuht, nägin võimalist küsida tema arvamust suunamärguande kohta, thats it. Ma ei tea, mis eriala esindajad hoopis sõna võtsid, aga ehk nad tagantjärele vähemalt on nii viisakad ja teatavad siin.
Kui tahan, et olukord paraneks, samas annan teada, et ei taha olla koputaja, seda siis peetakse hoopis ähvardamiseks, krt mis inimestega ma pean siin koos eksisteerima, kas selline ongi üldine vaimne tase. Kui järele mõelda, miks ka mitte, mingil määr
al kajastub see tase ka valimistulemustes ju.
Püüan siis uuesti selgitada, kuna ilmselt enne tegin seda arusaamatult. Nimelt on riiklikes eksamitingimustes punkt, et suunamärguannet peab andma 3(kolm) sekundit enne manöövri algust. Ja suunatule välja lülitama vahetult pärast manöövrit. Täna muuseas nägin linnalähiliini bussi, mis näitas peatusest väljudes vasakut suunda, ja seda järgmise peatuseni, egas nüüd pole vaja ka niimoodi üle reageerida. Kui ma sooviksin, et proffessionaalsed juhid täidaksid liiklusseadust, olen sellepärast kuidagi imelik sõiduõpetaja? Näitasin tuttavale maanteeametist siinseid reaktsioone ja ta arvas et tööd jätkub piisavalt, enne kui üldine suhtumine liiklusesse paraneb.
Loodetavasti teema algataja ise näitab korrektselt suunamärguannet ja ei käitu ka muidu suurema õigusest lähtuvalt. Sel juhul on muidugi mõistetav ka teiste korralekutsumine kasvõi politseisse helistades.
tiidule- kui buss sulgeb uksi, ei pruugi ta liikuma sellepärast hakata, see on vaid võimalik eeldus. Liikumahakkamisest antakse ikka märku vasaku suunatulega. Samuti eeldan, et kui buss siseneb oma taskusse, ta ka peatub seal. Seda nad aga teps mitte alati ei tee ja sõidavad kohe taskust välja, mõnilord ka suunda käigu pealt näidates, mõnikord mitte. Filmima peabki sellepärast, et mitte sellises olukorras ise süüdi jääda. Mul mitu tuttavat muuseas sellises olukorras õigeks jäänud sõiduauto juhina, kui hooletu bussijuht osa oma värvi sõiduautole üle andnud. Nii et probleem ei ole välja mõeldud siinsete foorumlaste lõbustamiseks ja mina ei tunne end ka maailmaparandajana. Konstruktiivsed ettepanekud seega oodatud nende poolt, kes teemasse süüvida viitsisid.
S-õps
09:45 26.03.2014
Tundub, et 43,5 tundi mõne jaoks liig lühike aeg, et jõuaks nii keerulist olukorda analüüsida. Aga panen siia uue küsimuse hoopis. Bussijuht täitsa ära kadunud, häbeneb vast, et kaasmaalase peale koputas. Aga ega ma imestagi eriti, sai ju omal ajal ka metsavendi üles antud, mis ta siis läheb metsa, pealegi oli tema talu ka jõukamal järjel.
Küsimus siis järgmine: Kui sel sidrunil seal pildil on tehniline rike ja lausa käsitsi tee pealt kõrvale lükatud? Kas on mõistlik jätta auto tee äärde, kus takistab kogu liiklust, sulgedes ainukese pärisuuna sõiduraja või siis takistada väheke ainult bussiliiklust?
okei
11:17 28.03.2014
Olen taitsa olemas s-ops. Sa pole pilti korralikult vaadanud, valjaspool peatust ruumi kull, kus ta liiklust ei sega ja hadapeatunud soiduk peaks taitma ka teatavad nouded, voi Sa puudusid sellest tunnist kus seda raagiti. Ja 9h on nats liiast hadapeatunud soidukile. Ma pole koputaja, aga sellistest tobedatest parkijatest ning roolijoodikutest annan teada tundmata end koputajana. Alustasin teema parkimisest mitte suuna naitamisest, see uus teema
arvan
16:40 28.03.2014
Nöör sappa ja lohistada eemale. Näiteks kui minu värava ette keegi pargiks nii et ei pääse liikuma siis hoitke alt . mul on suurem auto ja tugev köis.
S-õps
18:55 28.03.2014
Takistavate asjaolude tõestamisel kohtus, kui oled võõrast vara teisaldanud... Ei soovita isetegevust. Kui omanik sai insuldi? Tahad, et Sinulgi nuga haavas keegi ringi keeraks? Abitu seisundi ärakasutamine. Eks siis peab ka erakorralise meditsiiniga kooskõlastama liiklusseadust. Antud juhul ei pea see nii olema, kuid ei ole välistatud.
Suuna mittenäitamise kohta siis uus teema? Kes meist on süüta, viskabki esimese kivi.
jeeees
19:31 11.04.2014
Tartu bussijuht see on sulle ja su koleegidele! mida krdit te koguaeg ette ronite? pm sõidan peateel ja teie tulete kõrval tänavalt vaatate, et ohh väike auto, keeran enda suure bussiga ette, küll väikse autoga juht hoo maha võtab. päeva jooksul juhtub seda ikka mitmeid kordi. eriti anne ringil mina ringipeal ja teie venite nagu tatt ette. ükskord viskab väikse autojuhil kopaette ja paneb õrnalt küljepealt teile sisse siis on häda!

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte