Tehniline

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

2005 WV Passat 1.9tdi ei käivitu hästi kuumalt

Tiuts18
11:33 07.05.2015
Tere! Mul mingi jama autoga pikemat aega-külma mootoriga käivitub koheselt aga kuumalt pöörab mitmeid kordi,auto vappub ja rappub ja lõpuks siis käivitub . Olen 3 korda sellega esinduses käinud . Diagnostika ei näita et oleks viga. Huupi siis vahetati pihustid . Tõin koju,esimesed korrad ok siis hakkas jälle pihta.Reise ringiga vahetati kütuse filter.Samuti algul ok siis hakkas jälle .Siis vahetati mingid camshaft sensorid.Koju tõin siis testisin mitmed korrad.Oli naq korras.Paar päeva hiljem tegin uue sõidu siis enam polnud korras.Naq arvata võib olen kena kopsaka kulutanud ja enam ei taha lasta neil huupi asju vahetada.Oskab keegi aidata??
TK
12:29 07.05.2015
Kui auto vappub ja rappub, siis nagu pihustaks midagi ja ka mõni silinder süttiks. 1 variant on, et eelsüüde läbi ja pihustid ei pihusta ilusti. Kas arvutiga saab vaadata pihustite pihustusgraafikut? Tee diagnost, soovitavalt sellises kohas mis kohe vahetama midagi ei hakka. Kui veakoode ei ole, siis vaata pihustite graafikut kas ikka piisavalt milliliitreid iga taktiga läbi tuleb. Samuti vaata või lase vaadata lati rõhku starteri ketramise ajal. Edu!
wxww
13:40 07.05.2015
endal oli mootori aju viga.kuuma mootoriga tahtis käiamist ja päris pikalt,nii kui oli seisnud umbes 1 tunni läks kohe käima.Külma mootoriga läks samuti kohe käima.ostsin romulast uue mootori aju ja asi korras.
wxww
13:45 07.05.2015
unustasin lisada et kontrollisi nii et võtsin temperatuuri andurilt pistiku tagant ära kuuma mootoriga ja läks kohe käima.nii kui pistiku tagasi panin tahtis käiamist.
v_
14:19 07.05.2015
Palun avaldage remondikoht. See on tähtis, et teised inimesed ei läheks selliste veatuvastajatele raha viima. Ma võin kodus niimoodi juppe vahetada.Töökojas peaksid olema ikka profid mitte mingid samasugused tondid kui ma ise oma garaazis.
Tiuts18
16:00 07.05.2015
Diagnostika näitab et autol pole mitte ühtegi viga. Pihustid pandi tuttuued. Ei WV esindus ega ka mingi muu töökoda ei oska enam arvata mis viga olla võib. Mina kui naisterahvas ammugi ei tea midagi :D
Tiuts18
16:05 07.05.2015
Remondi koht oli WV esindus Šotimaal . Proovisin hiljem ka väiksemaid kohti aga kõik vaatavad suurte silmadega otsa ja vangutavad pead et kui diagnostika mingeid vigu ei näita siis nemad ju ammugi ei tea mis olla võiks.Tahan selle autoga paari nädala pärast Eesti sõita aga kardan et võin teele jääda kusagil? Ehk Eestis oleks vähe pädevamad remondimehed kes korda saaksid
TK
16:48 07.05.2015
Teele jäämise ohtu ei ole. Isegi kui midagi juhtub, siis lase maha jahtuda ja külmaga käivitub ju iga kord? Siis ok ju.
a22
16:57 07.05.2015
Mul samalaadne jama bensiini mootoriga, külmast käis alati hästi natuke soojaks sai oli jama majas, temp andur põhjustas seda,temp andurit saab eraldi arvutiga vaadata.
kelladeblokis võib ilusti 90 näidata,kuiigi temp kõigub ja valetab ka kütuse koguse sp.
a22
16:58 07.05.2015
sp ka auto rappumine kuna silindrit kütet täis jne
Tiuts18
17:00 07.05.2015
Külmaga käivitub ja iga kord. Ei ole sellist ohtu et ühelt maalt vb ei käivitu enam külmalt ka?
TK
17:31 07.05.2015
Plaanis on ka Londonist Viljandisse sõita. Ehk saab küüti :)
Tiuts18
17:57 07.05.2015
Lasen kindlasti seda temp andurit kontrollida, ehk saan lõpuks korda ka auto. Tänud,teilt olen saanud päevaga rohkem kasulikku infot kui siinsetelt kohalikelt tahmanägudelt 3 kuuga,ilmselt teavad siinsed mehaanikud autodest samapalju kui ma ise.Kui arvuti ei näita mis viga siis korda teha ei saa. Ja seda Londoni-Viljani sõitu annab kindlasti arutada ;)
aru ma ei saa
19:13 07.05.2015
miks joostakse erinevate kohtade vahet ja probleemi kordumise korral ei esitata pretensiooni remontijale vaid kiunutakse siin, diagnostik kes oskab vaadata ainult vigade plokki ja muud ei jaga on paras suunata tööle autopesulasse

pihustite töö ju ilusti sellisel autol arvutiga näha,palju tehakse midagi palju millist millise arvelt korrigeeritakse

Praktik1
20:28 07.05.2015
Minu auto käivitus ka külmalt hästi ja soojalt ei tahtnud käivituda. Lõpuks tuli välja, et starteri otsapuks oli kulunud ja starteri otsakorpuses mõrad. Pärast starteri vahetust kõik korras. Millegipärast starter ei suutnud sooja mootorit vajaliku kiirusega ringi ajada.
Tiuts18
20:36 07.05.2015
Kulla inimene ma ei kiunu siin vaid küsin targematelt nõu et auto korda saada . Ja käingi mitmes töökojas et ükskord keegi korda teeks. Ja pretensiooni esitamisest mu auto korda ei saanud kuigi jah,saatsin VW esinduse direktorile pika emaili milles andsin selgelt teada et ma pole rahul sellega et maksa ulme summad aga töö tegemata. Kui sa siin midagi kasulikku öelda ei oska siis ära üldse ütle midagi !!
hhiippii
21:25 07.05.2015
Vw gruppil on see viga, et viga on sisse programmeeritud. Kohe küsiks, kas auto on aut.kastiga ? Kui ei, siis lase uus aut.kasti soft sisse installida. Ära küsi, miks ja kuidas. Mina teeks 10 euriga ära. Usu mind, 100 % aitab. Olen paljud autod ellu äratanud.
passati omanik
21:42 07.05.2015
viga viitab ilmselgelt vigasele temperatuuri andurile. vigane andur annab mootori juhtajule valet infot. st seda et andur näitab et mootor on külm kuigi tegelikuses on mootor töö soe. ja vigane temperatuuri andur ei annagi vea teadet. üks viga muidugi võib veel olla. õhulugeja võib ka vigane olla.
aru ma ei saa
22:11 07.05.2015
passati omanik (registreerimata) - tempsi andurit on ilusti võimalik arvutiga näha , aga kindlasti mitte vigade alt vaid selleks on selline koht http://www.ross-tech.com/vcds/tour/m-blocks.html

Tiuts18- ilma autot näitamata saad täpsema diagnoosi ainult selgeltnägijalt, muu foorumi jutt on soe õhk
ka.
23:46 07.05.2015
Ei tea kuidas vw aga seal peaks olema neid temp. andureid ikka rohkem kui üks. Õhu,mootori ja kütuse oma. Ühel sdi polol oli temp. andur katki siis ta hoidis eelsüüteküünlaid ka sooja mootoriga kaua järgi, aga käivitus ilusti.
Sa küsi parem siit http://foorum.vwklubi.eu/ abi.
Tiuts18
10:54 08.05.2015
aru ma ei saa- autot ilma kellele näitamata? Mitu mehaanikut on mu auto kallal solgerdanud.Vahetavad muudkui umbes juppe ,isegi mingi rooli lukk vms vahetati välja et äkki on see viga.Ma ei jaksa enam umbes maksta neile. Kellele ma veel seda näitama peaks ?
passati omanik
22:43 08.05.2015
a proovida võid ka seda varjanti et võtad kooraks aku klemmid maha ca 15 - 30 sekundiks. vaata mis siis teeb. kui see ka ei aita siis ikka ilmselt tempi andur v õhulugeja vigane. mis seisus muidu egr klapp on.
11 22
22:55 08.05.2015
mida annab see 15-30 sekki?
mitte midagi!
Tiuts18
23:01 08.05.2015
Klemmid akul maha? Kuidas see aitab?
Marko
00:28 09.05.2015
Teeb ajule restardi, kuigi jah, tõenäoliselt on küündimatud diagnostikud seda juba mitu korda teinud.
............
10:10 09.05.2015
Meie autoremondi ning margiesinduste tase ? Kui arvuti viga ei näita on mõistus otsas. Kui tegemist on diisliga siis vahetatakse kõik pihustid (ikkagi diisel ju)...kui viga jääb, vahetatakse igaks juhuks pump jne, jne. Mina ei maksaks selle töö ja juppide eest (mis on diisli puhul kallid) mitte pennigi, kuna viga on alles ja reaalselt ei ole midagi muutunud. Lihtne ! Tarbjakaitse aitab !c
Tiuts18
11:08 09.05.2015
Einoh nüüd läheb asi aina paremaks. Kuna enamus soovitavad temp anduried kontrollida siis helistasin töökotta ja küsisin milla võin neid kontrollima tulla. Vastuseks sain,et kõigepealt tahaksid nad hoopis akut kontrollida. Kas võib tõesti olla viga akus? Miks siis külmalt ilusti käivitub? Peale seda kui autol on niipalju asju juba vahetatud siis nüüd on nad tulnud lagedale sellise mõttega et vast on aku läbi. Kas mulle tundub v minuga tehakse nalja siin???
.............
11:45 09.05.2015
Teoreetiliselt võib ka viga olla akus, kuid siis peaks hommikul esimene käivitus olema vaevaline. Diisel tahab kohe teravat laksu, bensuka veab ka uimaselt käima.
Mahno3
11:46 09.05.2015
Ei julgeks kirjeldatud tunnustega kuidagi akut süüdistada. Ennem süüdistaks juba kuumaga poovat starterit. Kas kuumalt lükates-tõmmates käivitub koheselt või tahab siis ka pikemat ringi ajamist.
Mahno3
11:49 09.05.2015
see lükkamise-tõmbamise jutt käib muidugi ainult juhul, kui manuaalkast on.
Tiuts18
18:08 09.05.2015
Külmaga pole kordagi probleemi olnud. Kuumalt ketrab pikalt ja rappub kõvasti enne kui lõpuks käivitub . Ma kahtlen et aku viga .
passati omanik
19:44 09.05.2015
selline pikalt käiamine sooja mootoriga ei ole küll aku viga. kui aku läbi siis ei lähe külmalt käima. see sooja mootoriga pikalt käiamine viitab ikka teperatuuri anduri veale. a muidugi võid ju proovida mõne teise akuga. a ma kahtlen et sellestki mingit kasu on. võid ka proovida aku klemmid korra maha võta ca 15-30-ks sekundiks.
vaheta starter ära!
20:10 09.05.2015
kuule passatimees lõpeta oma juramine ja õpi auto selgeks omale.
tegu on starteri veaga ja alusta sellest! starterist ei lähe edasi voolu piisavalt.
aa
20:12 09.05.2015
sama viga,ja oli väntvõlli andur.
Tiuts18
09:26 12.05.2015
Jaa ma palusingi neil väntvõlli andur vahetada , kui järel käisin selgus et nad olid hoopis nukkvõlli anduri vahetanud
Marko
15:08 21.05.2015
Mis teemast saanud on? Lõpplahendus oleks tore (peaks olema kohustuslik aga rakendamine keeruline :) ) lugeda siit, muidu info puudulik.
Warm Start
22:11 13.07.2016
Väidetavaid vigasi võib palju olla ja lahendusi ka aga neist kõige kindlam ja kõige odavam on: http://foorum.vwklubi.eu/viewtopic.php?f=60&t=136752
Kui link ei tööta siis: tdi.warmstart@gmail.com
VAGina kunn
23:46 13.07.2016
Tegelikult eelmine link on täitsa sisukas ja annab sulle tõenäoliselt suuna kätte.
Tuleb sul sooja mootoriga lahti ühendada temp anduri pistik(eelmise postitaja lingil pildid olemas,uuemal autol asub samas kohas kuid ligipääs võib olla kehvem)
Ning kui lahtiühendatud temp anduri pistikuga käivitub auto hästi,on viga STARTERIS.
Miks?
Just sellepärast,et VW insenerid on teinud vägeva mootorijuhtmise,mis SOOJA mootoriga on seadnud pöörete alampiiri.
ST starter peab mootorit vedama teatud kiirusega,et auto käivituks.
Näide:Ajusse on ´kirjutatud´et töösooja mootoriga peab starter vedama mootorit 300 rpm/min,AGA starter on natukene väsinud ning suudab paari 2 sek jooksul vedada vaid 298 rpm/min.Küte ´lõigatakse´ ära ning auto ei käivitu enne kui antud pöörded on saavutatud.
Profülaktika mõttes võib enne sooritada akutesti(on harvad juhud kus aku voolu peab,kuid AH on kuhugi jooksu läinud)
Enamus soekäivituste juhtudel on lahendus just selline.
Alates esimestest TDI´dest kuni viimasteni välja.

Parimat.
Warm Start
18:55 14.07.2016
Puutudes kokku tihedalt selle soojalt halva käivitumise probleemiga ei ole kahjuks asi nii lihtne kui eelnev sõnavõtja ütles.

Peale starteri võib probleem olla ka akus, juhtmeühendustes, temperatuuri anduris ja ajus.
Enamjaolt aku ja starteri vahetusega saab käivitumise probleemi vältida aastake paar.
Kuna tegelik probleem on hoopis ajus!
Ja võib kohe ära unustada igasugused lammari ajud kuna need võivad hakata sama "trikki" tegema.

Vaadates arvutiga erinevate autode starteri pöördeid on nad erinevad ja pahatihti on olnud isegi käivitusprobleemidega autodel starteri pöörded kõrgemad kui autodel millel puuduvad soojalt käivitusprobleemid.

Konkreetne juhtmekomplekt mida ma soovitasin eelmises postis eemaldab soojalt mittekäivitumise probleemi. Ja ei jäta ajusse mingeidki märke/ei tekita veakoode!

Meie maal on seda soojalt käivitumise probleemi vähe lahatud aga kellel on asja vastu huvi võib uurida internetiavarustes selle kohta ka inglise kui ka saksa keeles. Seal on see probleem väikesteks pulkadeks harutatud ja pindudeni ära jahvatatud.
ka
21:49 14.07.2016
Ei ole konkreetse auto starterit näinud aga nähtud palju teiste autode startereid, kus tuleb akust otse toide. Tehke mulle selgeks kuidas saab aju muuta starteri pöörlemis kiirust?
Pendel-Endel
22:47 15.07.2016
Endal oli probleem kuumkäivitusega just nimelt akus kuna see oli originaal ja juba mingi 8+ aastat vana. Peale aku vahetust kadus ka kuumkäivitusprobleem.

Enne seda vahetasin starteri ja kuulasin veel igasugu tarkpeade jutte kes arvasid, et akus ei saa ju viga olla kui külmalt normaalselt käivitub.
hfdfd
23:48 15.07.2016
naisterahvs ja välismaalane- ka shotlased teavad keda koorida.
no vot siis
10:59 16.07.2016
neid vigu võib olla erinevaid, omal oli sama jama GOLF 1,9 diisel, Karla Auto ütles et pump tuksis, helistasin veel Tallinnas Paplite pst l diislite remont, ta ei uskunud seda Karla Auto versiooni, ütles et vaata aku ja starter üle, paigaldasin uue starteri ja viga kadunud.
..........
11:32 16.07.2016
Karla vahetab sul nii-ehk naa igaks juhuks pumba ja pihustid..vea püsimisel hakatakse uurima ja vigane on mingi andur. Osad diislid tahavad kohe saada teravat laksu, osadel on aeglase käiguga starter, osadel kiire..kui starter on väsinud ja puksid on ära siis pöörlemiskiirus muutub ja teinekord juba täis tuubitud elektroonikaga võib lolliks minna.
p2rlirax
16:44 18.01.2017
to: ka (registreerimata):
Ma sain eelpooltoodud näitest aru nats teisiti. Ehk et kui starter mingil põhjusel ei keera piisavalt kiiresti, siis aju ei anna kütust ja kuivalt ei lähe käima. Kõlab loogiliselt.

Muudetud 18.01.17 16:45

rene226
20:47 18.01.2017
oli sama jama corolla versoga 130 kw vahetasin starteri ja korras, teeninduses taheti hakata pihusteid vahetema 2000eur õnneks saatsin pikalt nad.

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte