Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Octavia 2012 1.6 TDI (77 kW) mootoris imelik hääl

mary19
16:50 08.05.2017
Tere,
Auto skoda octavia 2012a. 1.6 TDI (77 kW) ls 170000
Kui auto ei liigu aga mootor töötab, olles ise juhiistmel on kuulda et käigukangist eespool miski pöörlev detail iga pöörde juures korraks puutub kuhugi vastu. Siduri lahutamine ei muuda midagi, ikka see imelik hääl olemas.
Sama häält on kuulda ka mootori juurest, käigukasti poolsest äärest.
Autoga sõites pole sellist häält enam kuulda.

Ehk on kellelgi olnud ka sama probleem või muidu targad mehed palun andke nõu milles viga?

Muudetud 08.05.17 20:26

AntiOpel
17:48 08.05.2017
Väga suure tõenäosusega hooratas.
Aga kõige targemad mehed on teenindustes, mitte foorumites. Niiet vea oma auto teenindusse ja lase murele lahendus leida. Foorumis naljalt autot korda ei saa.

Muudetud 08.05.17 20:25

maaks
14:08 09.05.2017
Kahtlane, et suudetakse igal pöördel tehtavat häält eristada. Tühikäigu pöörded umbes 700...750p/min, hooratas teeb ~12pööret sekundis.
Kui oskad võid ju kapoti ülesse tõsta ja vaadata, kas rihmad on ühes tükis ja ega seal mingit "sodi" vahel ei ole. Hammasrihma (eeldusel, et on rihmaga mootor üldse) katte vahele võiks kah vaadata.
Kas salongi ventilaatorisse ei ole võinud sodi (mõni leht näiteks) sisse sattuda? Kui muudad ventilaatori kiirust, kas heli muutub?
Kui ei saa ise sotti, siis teenindusse minek nagu Anti soovitas.
mary19
22:56 09.05.2017
Mina kirjutasin vist natuke segaselt aga see hääl ei tule ventilaatorist,seda häält on hästi kuulda siis kui ventilaator ei tööta.
Kui auto töötab tühikäigul siis on see imelik heli umbes iga 1sek tagant kui lisan pöördeid siis ei kuule enam midagi.
Ma oskasin küll kapotti üles tõsta ja sealt kuulates tundub hääl olevat natuke käigukasti poolses osas ehk siis juhiukse poolses mootori või hooratta või käigukasti või veel millegi muu vidinaga seotud.
See hääl pole üldse tugev kui automüra on ümberringi siis pole kuulda, kui auto töötab vaikses kohas siis järjekindlalt ilmub selline hääl nagu hooratas käiks ühe koha pealt kuhugi vastu või sidur jamab või on mingi laager...
Need nn "tarkused" mis ma siia kirja panin olen saanud netis surfates, endal mul pole mingeid autoremondi kogemusi aga mulle meeldib lugeda ja ennast harida kui autol jälle igasugu jamad tekivad aga teie nõuanded on alati väga hinnatud, sest pole ju meist keegi targaks sündinud.
Vabandage,tuli jälle vist segane jutt aga kes oskab anda nõu palun tehke seda.
selgeltnägija valerka
23:30 09.05.2017
tee video ja pane joutuubi
ju vist ikka
11:10 10.05.2017

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte