Tere,
Hetkel pole diagnostikasse veel jõudnud, aga mõtlesin, et uuriks esialgu siit, ehk on kellegi autol samad sümptomid olnud.
Praeguste ~+10 kraadiste ilmadega hommikuti kui auto on öö otsa seisnud, kui auto on 1 minuti töötanud, ei taha käigukast käike vahetada endiselt, sõidan esimese käiguga, pöörded jõuavad 3500ni, ei vaheta käiku, talvel oli veel hullem. Lisaks kostub hooratta ja kasti vahelt kahtlast kõrvalheli. Ja probleem on veel selles, et kiirendamisel auto äkki pidurdab hoo maha, mis on iseenesest juba ohtlik kui taga teine auto ka kiirendab ja mulle selga võib sõita, sest pidurituled ju tööle ei hakka, kui mina ise ei pidurda. Pidurikonna vahetus leevendas seda jama veidi, aga vaid korraks. Pmst teeb auto ise minu eest otsuseid, kui vajutan gaasi, auto kas ei reageeri või kui hoog sees on, pidurdab äkki hoo maha. Külmalt kohapealt läheb ka äkiliselt minema.
Külma mootoriga sõites on autokeres vibratsioon. Mootorist ega tasakaalustamata ratastest või kardaanist see ei tule, need on üle kontrollitud. 1 km läbimise järel värin kaob ja sõit muutub sujuvaks ja käigud vahetuvad ka sujuvalt. Üks kastidega tegelev ettevõte pakkus vigast hüdrotrafot.
Alt see kurikuulus solenoidi pistik on vahetatud. Õli õnneks ajusse ei jõudnud. Õli on vahetatud 1,5 aastat tagasi ja sõitnud u. 10000km, õli on puhas ja jahutusvedelikuga segi pole.
Ilmselt turbiin perses, sest see koliseb, kui auto all olen, ja stetoskoobiga kuulan, on selgelt kuulda, et seal hooratta ja kasti vahel on miskit mäda. Ilmselt ei tekita piisavalt survet ja sellest ka kehva käiguvahetus ning madalad tühikäigu pöörded ja kasti isepäisus
Aga tänud vastamast, kes viitsisid! Ilmselt tuleb kuskilt uus kast sebida. Sõita veel kannatab , aga kui kaua, seda näitab vaid aeg.
Turbiin ei tekita mingit survet. Surve tekitab kasti esimeses otsas olev pump, mida aetakse ringi turbiinikaelaga.
Sõita veel kannatab? Suvaliselt isepidurdava autoga? Masendav....
Mersu puhul ilma STARita väga ei näe. Päris Diagnostikud oskavad kaudsete näitajate alusel viga jälitada, aga neid on vähe ja järjekorrad teadjatae juurde on pikad.
Aga nagu näha, on teemaalgataja juba otsustanud, et vigane on turbiin. Kirjelduse järgi on turbiin vist pihta sanaud tõesti. Aga kui turbiini on lõhkunud ülekoormusest ja kastiõli vahetamata jätmisest pilbasteks lennanud friktsioonid, läheb ka järgmine turbiin peatselt õhtale.
Samas on mõni mees ehku peale detaile vahetades isegi mõneks ajaks korda saanud oma auto. Julge hundi rind on arme täis.
Kõik muu on vahetatud, ka solenoidi plaat kastis ja õli on sõitnud kõigest 10000km ja sees MB originaal. Kasti ja mootori vahelt on kuulda tugevat kõrinat, seal asub vaid turbiin, mis võib häält teha. Midagi niisama vahetama ei hakka, hõbenooles aeg kinni pandud. Lihtsalt postitasin selle teema siia, et tüüpilised "kinnised ja viha täis" eestlased saaks siin minu pihta tomateid ja mädamune loopida. Andke siis tulla, pole vaja häbeneda oma rahvuslikku eripära.
Võsa,
Mis tähendab pihta saamine ja ülekoormus? Ma ei uima aga ma ka ei piina oma autot, kastile tehti dünaamiline õlivahetus, ehk siis vahetati kogu õli välja. Kiviga sai pihta või lõi keegi jalaga autot??? Turbiin asub korpuse sees, nagu manuaalkastiga autol siduri, mis asi talle pihta sai minna!? Äkki selgitad?
Kasti rike teeb häda ka turbiinile ja vastupidi, seda v6sa mõtles ilmselt. Neid ei saa eraldi vaadelda ja vahetada, see on üks süsteem, kus kõik komponendid peavad olema laitmatud.
Dünaamiline õlivahetus ei anna garantiid mehaanilise rikke vastu muide. Kui raud väsib, siis aitab ainult vahetus.
Võsa,
Nagu ma sinu kommentaaridest aru saan, siis Tallinna Hõbenooles on jobukari koos ja ainult Kardinasse on kohe mõtet pöörduda?
Külmalt ei taha 1selt käigult 2sele minna, soojalt töötab kõik veatult ja käiguvahetused on nähtavad vaid kella pealt kui pöörded kukuvad, siis on järelikult käiku vahetanud.
Talvel ei saanud aru eriti, sest auto tiksus enne sõitma asumist paar minutit kohapeal. Aga nüüd + kraadidega ei näe väga mõtet lasta tiksuda rohkem kui turvavöö kinnitamise aja.
Eks paistab, viin auto spetside kätte. Kui viga lahenduse saab, annan teada.
Kellelgi ehk on selle infoga midagi peale hakata. ;-)
Tallinna Hõbenoole kohta ei oska kommentaarida, kuna isiklik kogemus puudub, aga wingu ületüratööst on kuulda olnud. Kadrina bandega olen rahul, soovitan.
Sul on teemas puder ja kapsad. Kord pidurdab, kord vahetab siidiselt. Otsusta ära, kas on rike või on luulud.
Mis värvi ja lõhnaaga oli kastist esimesel korral välja lastud õli? Kas kasti põhjas oli muda/friktsioonitükke? Kas kastipõhjas magnet oli? Kas see oli rauapurune või puhas? Kas filter oli terve või juba katki imetud? Kas uus filter sai korralikult pessa? Kas uus õli oli nõuetekohane .14 õli? Kas tase püsib? Mis värvi ja millise lõhnaga on õli praegu? Kas adaptsioonide nullimine mõjutab rikke esinemist? Aga kõrisevat heli?
Diagnostika on midagi muud, kui "mulle tundub kõrisev heli tulevat siit".
Kusjuures tõenäoliselt on Sul õigus ja turbiin tuleb välja vahetada. Iseküsimus, kas sellest piisab ja kui kauaks.
Mnjah, seal võib olla nii vigane turbiin kui ka väsinud õlipump. 1000€ umbes, kui peaks selguma, et mõlemad vajavad vahetust. Õlipump kui on väsinud, pidavat tegema häält.
Ma polnud ise juures kui õli vahetati, tehti dünaamiline vahetus, ehk siis pesti kast sama õli ja kasti enda survega läbi.
Kui õli vahetasin, siis oli tegelt kõik korras, lihtsalt rutiinne hooldus-vahetus. Hetkel on õli sees kena punane ja mingit kahtlast haisu ei täheldanud kui vardaga mõõtsin. Tase oli ka paigas, loiku all pole.
Tuleb auto lihtsalt Hõbenoolde viia, eks nad siis vaatavad, mis, mida, kuidas ja kui palju.
Ma kardan, et kui kastis mingi sodi kuskil ees, lõhub need uued jupid taas ära. Dünaamiline läbipesu võis midagi lahti kiskuda. Probleemid algasidki peale õlivahetust. Enne polnud midagi häda. Ma kardan et hoopis kast tuleks enne pulkadeks võtta, aga see töö enam odav pole. Odavam tuleb kasutatud kast osta ja loota et müüja on aus ja sitta ei müü.
Selgeltnägija valerka,
Kuhu Lätti?? Läti on suur ja lai! Perse saatmine oleks ka konkreetsem. :-D. Turbiinis on hõõrdkettad kulunud, täna oli kärsakat tunda. Kast libiseb, pöörded lööb üles, aga edasi ei lähe.
Turbiinis asuvad hõõrdekettad, kui need on kulunud, libiseb kast läbi ja tekib sama efekt, nagu manuaalkastiga autol, millel sidurit libistades haisu üles lõõb.
21:47 kirjutatule
Seda libisemist sa ei tunne eriti. Kui lööb pöörded üles, siis on mured suuremad. Turbiini ketaste amortiseerumine avaldub kerge vibratsioonina ühtlasel kiirusel sõites, muud eimidagi.
90-ga juba vibra sees...
Seepärast peabki autoga tegelema pädev kodanik. Poolkõrbenud turbiinis olevad kettad tekitavad vibra ühtlasel sõidul natuke koormates. Nende nüansside tabamiseks tuubi vaatamisest tolku ei ole. Seda õpid aastakümneid ja päris selgeks ikka ei saa. Diagnostika midagi tegelikult näitab aga mitte kõike.
Valerka Läti on ilmselt Recro. Nad remondivad kaste küll, aga milleks väliskaubanduse niigi miinuses olevat bilanssi veel halvemaks teha?
Ma ei remondi autot tuubi järgi, kus sa selle tuubi peale nüüd äkki tulid? Ei käi tuubis muul põhjusel kui vahel muusikat kuulamas. Enne järgmise kuu teist nädalat midagi ei juhtu, sest mul tulevad tihedad tööpäevad järjest ja aega pole ja hetkel MASU ka. Taskud tühjad.
Eks see vea otsimine hõbenoole asi on, pole minu mure, nemad panevad diagnoosi ja annavad oma tööle garantii. Nende pea on pakul, mitte minu oma. Minu ainus mure on pappi köhida.
Mul pole plaaniski ise seda tegema hakata, lihtsalt tegin teema, et äkki kellelgi samad hädad olnud autoga ja teab rääkida mida tehti.
Läti on tore koht küll, aga ma ei usu, et nad seal oluliselt odavamalt teeksid. Võib olla 5 aastat tagasi tegid poole odavamalt, nüüd enam mitte. Vbl on 200€ odavam, aga noh see pole enam määrav põhjus sinna minna. Ega lätlased tahavad ka leiva peale vorsti.
Sa Marko oled asjast väga valesti aru saanud. Elu pole sugugi alati must ja valge. Et kui siia teema postitan, siis remondin ka autot kindlasti YouTube'i järgi. Kuigi peab ütlema, et Youtube's leidub ka palju kasulikku ja lihtsamat DIY kraami.
Selleks need margifoorumid siin ongi, et küsida, kogemusi jagada või kogemusi saada. See ei tähenda automaatselt seda, et ma Youtube järgi autot remondiks.
Mina panin siia sümptomid, lootuses et kellelgi on millalgi samad jamad olnud. kui moraali tahan, loen piiblit, kuigi tegelt ei loe. Aga see oli lihtsalt n.ö. läbi lillede öeldud.
Moraali lugemiseks peaks sul vanust olema 60+ aastat, siis kõlbaksid mulle isaks, aga selles ma väga kahtlen, kuigi pensionäridele on nüüd ka arvutiõpe kättesaadav. :-D
Selliseid asju ei saa korda ei tuubi ega foorumi abiga. Siin on alati piisavalt valerkasid ja amg-sid, kes kõike teavad. Nende suuniste järgi toimetades läheb alati kallimaks, vähemalt automaatkasti puudutav. Ega Sa ometi selle autoga igapäevaselt ringi sõida?
ja miks lätti , ikke sellepärast et seal lausa tehas, ning seal ei topita just laiali olnud kasti auto alla katsetamiseks vaid läheb ikke stendi https://youtu.be/a8HTukP3fSQ?t=2m12s
Härra ...............
Midagi ei poo, lõpeta see poomisejutt. Kuskil pole seda kirjas. Tüüpiline eestlane mõtleb ise alati midagi juurde, et ennast nähtavaks teha.
Hõbenool paneb samuti kasti pinki, kui see vajalikuks osutub ja muul viisil viga tuvastada ei suudeta.
Tarkpeadele, mul teine auto veel, manuaalkastiga. Ärge tehke oma järeldusi siin. Kui midagi öelda pole, siis võiks oma "tarkuseterad" endale hoida!
Kui teist keegi maksaks selle eest, siis oleks õigust möliseda ja kritiseerida. Seni kuni mina seda omast taskust finantseerin, võite oma ajuvabad kommentaarid endale hoida. Kui sõrmed sügelevad, sügage tagumikku!
Kirjutan enda kogemuse pealt. Kui tahad selle kasti korda saada siis mine ja vii või saada see Lätti. Punkt. Suure tõenäosusega saad seal Kadrinas mitu korda käia, sest järjest hakatakse seal asju tegema/vahetama, mis lõpuks maksab tunduvalt rohkem kui lasta Lätis kõik korraga ära teha. Ja see garantii jutuga pole enne midagi teha, kui kast on korras.
Muidugi võid riskeerida ja loota, et turbiini taastamine ja pumba vahetusega asi piirdubki.
Ma taha siin HN maha teha vms aga lihtsalt soovitan väga hästi toimivat ja soodsamat varianti.
Hõbenool laseb keerukamad asjad ka Lätis teha. Seega võib kohe lõunanaabrite manu minna küll. Lihtsalt keelt peab mõikama ja aega läheb. Ning arvesta, et nad lähenevad probleemide lahendamisele väga loovalt.
Hõbenoole dünaamilisel õlivahetusel on garantii ainult tööle (et kõik tehti õigesti) ja õlile (et uus õli sai täpselt spetsifikatsiooni kohane). Kõik muu: kastist lahti pestav XADO või vedelmetalliga paigatud kastipõhja lekkimine on puhas omaniku risk. Mis võib realiseeruda või siis mitte - keegi ei tea ju, mida sellega tegelikult on enne tehtud. Ka minu autol hakkas kolmas käik kolksuma peale läbipesu, aga kuna viienda libisemine kadus, siis mind see ei loksuta. Niikuinii ühel hetkel tuleb kast avada, aga see hetk võib ka saabumata jääda, kuna auto lihtsalt lõpeb enne otsa mõne ülijuhi kaasabil.
Vähemalt Kadrinas kuulub sellest riskist teavitamine auto töössevõtmise juurde.
Aga ma vaatan, et kardaaniristil on olulisem õigeks jääda, kui auto korda saada:)
Kulla Võsa, erinevalt sinust, pole minul seda raha tagataskust kohe võtta et kohe Lätti startida. Kas on keelatud enne maad uurida? Ma arvan et mitte.
Teistele tatipritsidele ütlen kohe ära, et kui teil on igav, siis otsige mingi muu tegevus! Minu teemad ei ole teie katsepolügon, kus te saate oma vaimukuse skaalat testida!
Ma loodan et on igati arusaadavas eesti keeles kirjutatud.
Mina olen oma hinnapakkumised saanud! Tänud, aga see teema on nüüd lõppenud!