Ostuabi

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Esimene auto

Jantzik9
14:52 05.10.2018
Soov osta oma esimene auto.

Olen kaalunud nii üht kui ka teist. Kuulanud erinevaid arvamusi ja lõpptulemus on see,et pool aastat on varsti lubade saamisest möödas ja õpe hakkab ununema ! Ja mida pole, on auto ja see sööb juba suhteliselt närve !

Mis autosid soovitate ??
Mis oli teie esimene auto?
Kas osta pigem uus või kui kasutatud, siis mis aastast alates??

Ise olen selgusele jõudnud selles,et... bensiinimootor- kuna sõidaksin lühikesi otsi ja isegi vb mitte igapäevaselt! Manuaalkast. Esivedu. Võiks olla hea minekuga ( et ei sure kohe välja kui natukene järsemalt jalga sidurilt tõstad!)

Kindlasti ostaksin kasutatud ja mida odavam seda parem ,sest väga palju ei taha ka esimese auto alla panna. Samas ei soovi ka saada mingit sara,et ostan alla 3000€ ja siis läheb veel remondile sama palju !
EHK remont iseenesest/varuosad võiksid olla pigem odavad.

Mugavust võiks olla ja lisafunktsioone. Aga elan ka ilma.

Tean,et ei soovitata igasugused Hyundaid, Peugeot, Mazda, Citröen jne...

Soovitatakse VW, Audi (kallid pigem). Toyota nii ja naa. Endale ei meeldinud Toyota rool. Pöörles liiga lihtsalt/kergelt.

Silma on hakanud Ford Focused??
Mida arvata??

Autod on hea hinnaga , aga remont?

Kas tasub üldse osta ca 10-12 a vana autot ???

Muudetud 05.10.18 14:54

VL
15:03 05.10.2018
Oh ajad, oh mured :) Küsi veel, millist värvi soovitate. Parim on parimas korras auto, mille leiad. Tingimused - bens, esivedu, manuaal on hea lähtevalik.
niidukiteMM
15:22 05.10.2018
Kuna sa eriti raha ei taha kulutada (pool aastat lubadega ning sellele eelneva aja) ja oled suutnud oma elu korralda selliselt, et sul autot pole vaja olnud (mis on suurepärane), siis järelikult sul polegi mõistlik endale isiklikku autot osta.

Kui tahad lihtsalt sõitu käe sees hoida, siis mine kandideeri kuhugi taksojuhiks või sõidujagajaks tööle (miks mitte ka kulleriks vms, mille paindlik graafik su elukorraldusega sobib). Saad uute autodega ja murevabalt ringi kärutada. Kõik riskid on maandatud, sõidad millal ja kui kaua tahad ning kogemust tuleb.
Võimalik, et saad nii palju isegi sõita, et vabal ajal ei taha üldse ise roolis olla.
Jantzik9
15:28 05.10.2018
Viimasele:
Saab hakkama loomulikult, kuid lubadele sai väga palju kulutatud ja tahaks ikka praktiseerida ka . Ei näinud niisama vaeva,et load rahakoti vahel seisaksid.

Soovitus on hea. Kuid... iseenesest pole see päris nii. Et kandideerida kuhugi, kus on vaja lube, on enamasti nõutud 2e aastane juhistaaž, st ei sobi ESMASED load.

Ei taha ka sõita sõbra/tuttava autoga. Keegi ei jaga väga esmaste juhilubadega inimesele oma autot lahkelt ja ei soovi ka ise. Kui miskit juhtub, siis kes vastutab??

Shvmqc
15:42 05.10.2018
Ära vaeva pead, rendi auto ja lihtsalt sõida:
https://autolevi.ee/autorent/mitsubishi-galant-1998/?ref=2
https://autolevi.ee/autorent/mitsubishi-galant-2000/?ref=2
Kulu: 150€ ühes kuus + kütus sõltuvalt su enda läbisõidust.

https://autolevi.ee/autorent/audi-a4-1996-2/?ref=2
Kulu: 210€ ühes kuus + kütus sõltuvalt su enda läbisõidust.
Jokkvärk
15:47 05.10.2018
Kui igapäev ei ole vaja sõita, võta rendist auto ja sõida. Valik on lai ja hinnad on odavamad kui oma autot pidada.( auto ostmine/omamine, kindlustus, igapäevane parkimine, remont jne.) Saad katsetada erinevaid marke- mudeleid ja otsustada, mida vajad ning sõidukogemust. Rendikaga riskid ainult omavastutusega, mida lepingu tingimustest täpselt jälgima/ lugema pead.
niidukiteMM
16:44 05.10.2018
Võetakse tööle julgelt ka esmaste lubadega juhte kulleriteks ja sõidujagajateks.
Ära loe kuulutusi, vaid kirjuta ja suhtle otse inimestega, et sooviksid tööle tulla.
autodpuruks
17:15 05.10.2018
Esimeseks autoks kindlasti ei soovita audit. Audi võid siis osta kui juba kogemused ja remondioskused olemas.
Usun et selles hinnaklassis ja hästi otsides võib veel midagi mõneks aastaks leida.
erc148
18:07 05.10.2018
Otsi lihtsalt kõige korralikum auto mis leiad ja jäta ka remondiraha varuks. 10 aastane auto võib päris heas korras olla kui mingit tehnikaimet ei otsi.

Paar näidet. esimeseks autoks hea küll
http://www.auto24.ee/used/2947178
http://www.auto24.ee/used/2899626

...
18:13 05.10.2018
kirjaoskamatutele mainiks, et meil pole lube, meil on luba, juhiluba. või anti mõnele neid lube peale eksamit kamaluga?
teiseks seda, et kui autot pole vaja, siis pole teda ka mõtet osta- autoga seotud väljaminekud on tihti suuremad kui buss või takso nõuaks. kolmandaks- kui jalgrattaga oskad siiani sõita ja jalakäijana liiklusreegleid mäletad, siis mille pagana pärast peaks autosõit ununema? või oledki juba unustanud kõik, mis kümnendas klassis õppisid? kui õppisid...
ja neljandaks- mine osta 300€ eest sõitev ja ülevaatusega auto ning sõida- sellega saad teada, millist autot on vaja, kui suurt, kui võimsa mootoriga, mis värvi jne. sellest esimesest autost pole hiljem kahju loobuda, aga esmaseks kogemuseks väga hea. paljude soov kohe midagi vinget ja kallist osta lõpeb sellega, et peagi on esimene suurem plekimõlk või muu jama ning siis on hunnik raha maha visatud ning autot ikka ei ole.
28ey
18:19 05.10.2018
Minul läks hästi. Vb olin ka laisk. Sõitsin 6 esimest aastat vanemate autoga kõik oma vajalikud sõidud. Käisin tüdrukute juures, linnas, koolis jne. Esimese isikliku auto ostsin kohe liisingusse audi a4, mis toona oli ainult 4 aastat vana ja kellal 100 000 km, hinnaks 175 000 eek ja kõrbesin võlgadesse 1.5 aastat hiljem, mis oli omamoodi kasulik õppetund. Nüüd hiljem isiklikku autot ei oma juba aastaid ning selle annab mulle tööandja. Jutu mõte? Polegi mõtet. Osta esimeseks see, mis meeldib ja hammas peale hakkab. Sest kui midagi juhtub, pole nii kahju. Mõnusat nädalavahetust!
Jantzik9
18:35 05.10.2018
Ja kui miskit juhtub, läheb katki, olen mina süüdi ja maksan ? Tänan ei.
Jantzik9
18:36 05.10.2018
"Kui igapäev ei ole vaja sõita, võta rendist auto ja sõida. Valik on lai ja hinnad on odavamad kui oma autot pidada.( auto ostmine/omamine, kindlustus, igapäevane parkimine, remont jne.) Saad katsetada erinevaid marke- mudeleid ja otsustada, mida vajad ning sõidukogemust. Rendikaga riskid ainult omavastutusega, mida lepingu tingimustest täpselt jälgima/ lugema pead."

Olen ka seda kaalunud, kuid olen täheldanud,et antakse rendile vaid, kellel 2a juhistaaži. Ma ei tea, kas on kuskil koht, kus antakse ka nö vahtralehelisele või pole te kursis?

Muudetud 05.10.18 18:40

selgeltnägija valerka
18:39 05.10.2018
äkki tood välja kes nii teevad
Jantzik9
18:43 05.10.2018
"Minul läks hästi. Vb olin ka laisk. Sõitsin 6 esimest aastat vanemate autoga kõik oma vajalikud sõidud. Käisin tüdrukute juures, linnas, koolis jne. Esimese isikliku auto ostsin kohe liisingusse audi a4, mis toona oli ainult 4 aastat vana ja kellal 100 000 km, hinnaks 175 000 eek ja kõrbesin võlgadesse 1.5 aastat hiljem, mis oli omamoodi kasulik õppetund. Nüüd hiljem isiklikku autot ei oma juba aastaid ning selle annab mulle tööandja. Jutu mõte? Polegi mõtet. Osta esimeseks see, mis meeldib ja hammas peale hakkab. Sest kui midagi juhtub, pole nii kahju. Mõnusat nädalavahetust! :)"

Mõtlen ka, et ostan siis mingi nö odavama ja kui juhtub midagi, siis pole kahju. Võin ju osta ka kallima ja IKKAGI ehk remondin nii palju, et ei jaksa maksta.

Head nädalavahetust !

Muudetud 05.10.18 18:44

.
19:19 05.10.2018
Võta autoga naine endale või mees.
...
19:46 05.10.2018
tänapäeva mõttelõngad on üsna sassis- esimene asi on kohe remont, palju see maksab, kas on mõni auto, mis ei lagune, kas selle jupid on odavad jne. kunagi, kui ise sai autoomanikuks hakatud, ei olnud iial sellist mõtet peas, et oioi, see nüüd laguneb ära ja pean remontima- sai sõidetud ja vajadusel remonditud ning jälle sõidetud- auto oli eluks vajalik ning kõik muu sellega kaasnev loomulik osa auto omamisest. ja ei olnud seda remonti üldse üleliia palju ja ei ole seda ka nüüd- ehk tuleb kord aastas midagi korrastada, aga üldjuhul liigud ülevaatuselt ülevaatuseni üsna muretult. ka vana autoga. ju siis nüüd on üles kasvanud põdejate põlvkond.
Jokkvärk
19:53 05.10.2018
Soovitan võtta ja läbi arvutada mõlemad versioonid.
Oma auto: vaata auto24,st mõni auto, mis sulle meelejärgne oleks. Võta sellele kindlustuspakkumine. Arvesta juurde muud kulud mida oma eelmises postituses mainisin ja mis sind puudutavad. Jaga saadud summa oma sõiduvajadusega.
Rendiauto: otsi netiavarustest erinevate rentijate pakkumisi. Liida lahuta ja vaata, otsustad ju ikka ise. Kindlasti ei ole kõigil rentijatel staazinõuet ja rendiautot ei pea ju võtma pikaks ajaks, vaid võid rentida ka päevakaupa.
Rendiauto eelis tuleb välja siis kui sa tegelikult ei vaja autot igapäevaseks asjaajamiseks.
looder23
01:15 06.10.2018
Olen siin foorumis välja toonud arvutuse. Pere teine auto, läbisõit ca 11000 aastas. Kuu kulu koos rehvide, ülevaatuse, hoolduse, nipet-näpet remondiga oli 33 eurot + kütus. Sõltuvalt kindlustusmaksest on su kulu tiba suurem. Ps autoks diisel. Seisab 10 päeva, siis sõidab natuke või palju. See ei ole nüüd küll mingi näitaja, et sa vähe sõidad, et pead nui neljaks bensiinimootoriga ostma. See ikka su oma vaba valik, aga vähene sõit nüüd küll diislist keeldumise põhjus ei tohiks olla.
peuka
08:01 06.10.2018
Kui nüüd lugeda neid kommentaare, siis nende põhjal võiks enamus eestlasi rendikatega kulgeda. No jah, see ikka päris huumor( või sõita taksoga) ja enamusel poleks juhiluba vajagi. Aga miks te ise kõik siis autot omate ja nende rendikatega ei sõida, poleks eluaset ka vb.olla vaja, elaks metsas kännu otsas. Ärge ajage noort inimest segadusse oma l...i jutuga. Ja see remondiga hirmutamine, no jah täitsa labane mõtlemine mõnel ikka, samamoodi tahab maja kõpitsemist, korter, riided uuendamist jne,jne. Sellisel juhul kaoks elu mõte üldse ära ja ei saakski midagi omada ega kuskilt alustada, elu on üks kord ja nautige seda ja põdege vähem.
Jantzik9
10:31 06.10.2018
Viimasele:

VOH ! (Y)

Aga kas Ford Focus oleks hea valik esimeseks? 10-12 a vana ?
Kindlasti ostueelne kontroll?
Jokkvärk
11:26 06.10.2018
Focus on hea valik nagu ka kõik muud kui saad korras eksemplari. Focust vaevab rooste, aga see ei sõltu niivõrd vanusest kui eelmistest omanikest ja kasutuskohtadest. Kuna tegu fordiga, siis esineb tal ka iseloomulikke elektrisüsteemi anomaaliaid (loe fordi foorumeid), enamus seotud keskluku ja (salongi)valgustusega.
...
11:35 06.10.2018
huvitav, millisel autol pole mingeid anomaaliaid? ei erine ford ühestki teisest autost vaid talle omaste probleemide poolest. isiklikult minul pole veel ühegi fordiga mingeid keskluku või valgustusejamasid olnud. vana auto puhul võid igasugu probleeme kohata ja põhjuseks pole mark või mudel, vaid aeg ja läbisõit. lisaks ka eelmiste omanike hoolsus.
looder23
11:35 06.10.2018
Kuule, sa ostad auto endale, mitte meile. Mine tee proovisõitu ja võib olla sa ei taha seda autot enam nähagi. Uuri veits foorumitest, sind huvitava mudeli kohta. Selle head ja vead, tüüp ead, millist mootorit vältida, mida eelistada ning tüüpvead. Krt, küll, kust sellised tulevad? Mul on nii palju raha, tahan autot, mida soovitate? Endal mitte mingisugust eelistust? Täitsa tühi leht? Sulle pakuti, et osta 300 erine auto, hea küll, tõstad hinda 500-ni. Selle eest saad juba korraliku auto. Kas see vajab ostudest kontrolli. Esimeseks autoks maailm sellest. No juhul kui peadki sellesse investeerima 500, siis on seda autot ikka aastateks. Sõidad rikuks, pole kahju. Nõuab suuremat remonti, viid kaalule või müüd rondiärikale. Kahju minimaalne. Saad ka vahetada uuema kallima vastu. Muidugi makstes veits lisaraha. Ja nii lähed edasi. Aga hakata siin halama, et äkki pean teise 3000 veel sisse maksma jne. Vii see 3000 liisingusse sissemakseks ja siis lõppeb ka hala teemal, et äkki ma pean Sama palju raha sisse laduma.
jee.kim
11:50 06.10.2018
"... (registreerimata)
Re: Esimene auto
huvitav, millisel autol pole mingeid anomaaliaid?"

Mul on talveautoks 21a vana Vectra B bensukas, tõstab veel originaal kohtadest tungrauaga ja amordid ei tule ka tuppa. Täiesti plank, ainuke "mugavus" on raadio juhtimine roolilt :)
Ei mingeid anomaaliaid!
wigry
12:56 06.10.2018
Esimeseks autoks jah oleks hea osta esiteks masin mis meeldib aga mis pole jälle mingi eksootika.

Mina võtsin oma esimeseks autoks aastal 2003 Lada Samara sest see kuju mulle lihtsalt meeldis ning vene masinate kohta mingit eelarvamust polnud. Ise olin raskelt rahul ja sõitsin ning pärast tagant järele mõeldes oli neid jamasid ka aga sel hetkel olin õnnelik, et see masin oli. Mulle meeldis selle auto välimus ja olin ka muuga rahul, sest ta ju sõitis. Tõsi kui järgmiseks autoks ostsin tutika Octavia, siis õhtusel ajal autokauplusest ära sõites pidasin tee ääres kinni uurimaks, kas sellel autol ka lähituled on, sest tundus et sõidan kaugtuledega. Ja siis sai kaugtuled peale pandud... Sõidan selle Octaviaga tänaseni. Lihtsalt pole olemas masinat millel on kõik asjad niimoodi paigas. Mitte üheski kategoorias pole ta eeskujulik, aga kokku tuleb superauto. Töökindel, mahukas, odav, praktiline, minu meelest ilus. Aga see pole hetkel oluline.

Ehk siis võta midagi mis meeldib ning saad sedasi kogemusi.

Kui sa hetkel arvad, et autot vaja pole, siis peale ostu avastad järsku, et maailm on ees valla. Ilma autota ei tuleks mul mõttessegi minna veerand üksteist õhtul poodi aga autoga pole probleemi supsti ära käia. Ehk jah auto muudab elustiili ja paljud asjad saavad võimalikuks või muutuvad. Soovitan. Teeb elu aktiivsemaks.

Muudetud 06.10.18 13:00

...
12:58 06.10.2018
ja kas armatuuri infotablool on ka kõik pikslid säilinud?
jee.kim
13:59 06.10.2018
JEP, kõik pixlid olemas. Ah jaa, veel üks lisa- välistemperatuuri näidik :)
Z
14:18 06.10.2018
Opel Omega manuaal 2.0 85kW on täiesti pommikindel - karteri kaane vahelt tõenäoliselt lekib üli vähe õli, aga see on täiesti normaalne. 100kW 2.0 kindlasti vältida ja kindlasti vältida automaatkaste.
Suur ja mugav tavaveoline auto!
.
14:32 06.10.2018
Milleks neid Opeli uunikume siin soovitada,neid mõni üksik liikuv,kuni pudenevad laiali.. Võta see focus ,oluliselt parem valik.
peuka
16:05 06.10.2018
Muidugi proovi focust, omal focusega kogemus puudub, aga kunagistest fordidest head mälestused. Esimeseks seda küll ja küll, muidugi kui just romulast ei soeta! Lase kontrollida, proovi sõita ja ära põe, varsti vahetad nii ehk naa uuema vastu välja. Igat rooste täpikest pole mõtet 10-12a. vanuselt karta, paljudel markidel kohtab seda nati ikka, ega see kulgemist takista. Võimalusel proovi ka teisi marke, saad mingi võrdluse mis paremini taguotsa all sobib. (Mingeid kulutusi nõuavad nad kõik nii ehk naa)
Adolf Nosveratu
17:51 06.10.2018
tasub ära võtta vanem Audi või volks. Audi parem mudugi ei roosteta .kindlalt diisel se peab hästi vastu , kannatab palju sõita ja ekonoomne. ka bensukad pole kehvad kui suuremjaolt lühemad otsad siis isegi mõistlikum. tonniga saab korralike masinaid kui silm lahti hoida. aga kaovad loetud tundidega need masinad.1.9Tdi 66 v 81kw, 2.5Tdi 85 v 103kw. need mootorid parimad mis saada maakeral ja sisuliselt pommikindlad kui õli vahetuse arvelt kokku ei hoita.
....
17:54 06.10.2018
Igast opelist saab kord ford...või oli see krt vastupidi...ah vahet pole!
Av32134
19:45 06.10.2018
Osta alla 1000 auto. Ei hakka pärast kahju ja jääb raha remondiks. 3k eest saab samamoodi tünga. Pisikese rooste on vähim mure millega pead vaevata. Tehniline pool on tähtsam.
Soovitaks just japse (passatid, a4/a6,bmw on risud):
http://www.auto24.ee/used/2947607
http://www.auto24.ee/used/2950380
http://www.auto24.ee/used/2924343
http://www.auto24.ee/used/2933087

jee.kim
20:30 06.10.2018
Eks neid vanu a'la paarisaja € "romusid" saavad endale lubada need, kes tehnikast juba midagi jagavad ja millegipärast need selliste omanike käes ka väikese vaevaga kestavad. Kui remondiarve ületab 100€ piiri, on mõttekam liikur juba kaalu peale viia. Seal saab miski 100€, mõni varuosa, veljed/rehvid maha müüa ja oledki "plussis", üldkulu tulebki nagu Looder kirjutas, sinna 20-30€ kanti kuus
Paar x läbisõidul
22:23 06.10.2018
Mina just vastupidiselt oma võhiklikkusele autode tehnikast, ostsingi esimeseks autoks mingi vana odava räime, et õpiks ise rohkem autode kallal nokitsema ja teaks, et kus mis asub. Nüüd teen garaazis enamus töid oma autodel ise ära, hoiab omajagu raha kokku ka igasugu huiartöökodadele jagamisel.
See on tegelikult algajale jumale hea koolitus. Paar korda teele jääd ja ise asja käsile võtad, kellegi oskaja juhendusel ei jookse kuidagi mööda külge maha need teadmised.
Mina soovitaksin ka esimeseks autoks mingi alla kilone auto osta, sõidad ja remondid, kogud teadmisi ning ostad juba järgmise pisut kallima jne., kuniks tead juba, mis erinevatel autodel nõrgad/tugevad küljed on.
looder23
08:21 07.10.2018
Jeekim, minu arvutus oli suht ülehinnatud. Rehvid olid selles arvestuses 2 hooaega. Remont 100 euri aastas, iga aasta ei remondi. Õli vahetus teeninduses, mitte ise.

Kõige lihtsam, tee omale eraldi arve. Kannad sinna iga kuu nt. 30-40 eurot. Kui on vaja teha kulutus autole, võtad sealt. Siis ilusti näha mis su auto kulu kuus on. Samas koguneb pisike puhver, kui autole vaja veits suurem Rem teha. Ja seda saad juba hakata praegu koguma.

Muudetud 07.10.18 08:28

eelmisele
08:21 07.10.2018
Jutt enam vähem õige, aga kas just paarisaja eurine? need vist ikka liiga utiilid juba, pigem mõne tonnine. Muidu jutt jumala õige ja norm. soovitus.
...
09:17 07.10.2018
Autoleht tegi eksperimendi 800 euriste autodega ja ega midagi eriti hullu ei olnudki- mõni vajas natukene kõpitsemist ja kõik. paariks- kolmeks aastaks autot küll.
Fukboi
09:19 07.10.2018
Kui inimene on algaja juht ja võibolla ei huvitu väga autodest siis 10 aasta vanune focus, fusion või fiesta peaks kindla peale minek olema. Päris vana ronti ei soovita sest jupid hakkavad juba vanuse tõttu väsima. Fordi puhul vali 1.6 või 1.8 bensukas, kütusekulu mõistlik ja ei lagune eriti. Osta lihtsalt kõige korralikum auto mis leiad.
Jantzik9
11:22 07.10.2018
Tänan väga nõuannaete eest !

Sain jõudu ja julgust juurde.

Siiski pole ma kindel, kas 3000€ Focus tasub end ära, samas 1000€ nö 20a vana autot ka ei taha juba välimuse pärast.

Kuid ikkagi- 80p kontroll vms ehk ostueelne kontroll, mis maksab veidi alla 100€, kas tasub teha?
Kui auto on 10+ a vana, siis nagunii leitakse ju mingeid vigu? Samas saaksin teada, mis lähiajal tuleks ära vahetada jne?
selgeltnägija valerka
11:56 07.10.2018
Jantzik9 - ükski isiklikuks kasutamiseks olev auto ei tasu kunagi ära,üks igavaene kuluallikas
tiit_
12:19 07.10.2018
Et ära tasuks tuleb Uberit sõitma hakata. Aga teemasse siis mina rendiks teemaalgataja asemel vahetevahel kui sõita vaja Autolevist mõne odavama otsa auto.
...
12:37 07.10.2018
mille pagana pärast maksta mingi 80p kontrolli eest 100 raha kui sama töö teeb ära suvaline ülevaatuspunkt kümneka eest- pidurid, tuled, rool, heitgaasid ja veel mõned pisiasjad ning saad teada, kas auto vastab liikluses osalemise nõuetele või sõidab kohe remonti. mõttetu on üle mõelda ja endale igasugu hirmusid ette maalida- kümned tuhanded autod on iga päev liikluses ja ei ole veel näinud, et nad kõik massiliselt teepeenral evakuaatorit ootavad, sest jälle rsk lagunes midagi ära. krt, eile just remontisin....
mõni mees/naine kulutab ühes kuus sada raha suitsudele ja teise saja alkole, asi see siis kord aastas sada või kakssada raha autole kulutada.
põdege vähem ja tegutsege rohkem.
kolmele punnile
13:58 07.10.2018
üks asjalik soovitus jälle!
kasutaja789
14:04 07.10.2018
See foorum on ikka tõsine CANCER!

@OP
Tee endale selgeks mis autot sa tahad - kas tähtis on välimus, vastupidavus, lihtsus jne? Mis otstarbeks? On sul kärukonksu vaja? Kui pikk sa oled? Ise olen 1m90+ ning igasse masinasse ma ikka mugavalt ära ei mahu. Kas hakkad pere vedema jne? Kui turvalist tahad?
Mis on sinu oskused/teadmised ja võimalused remondist. Siit foorumist sa erinevate autode hoolduskulude kohta infot ei saa - otsi konkreetsest foorumist. Mida levinum mudel, seda odavamad jupid: üldjuhul. Välja arvatud mingid luksus brändid: bmw, mersu jne.

Loe!
https://auto.geenius.ee/rubriik/inbanki-blogi/kuidas-valida-
oma-esimest-autot/

https://nordauto.ee/kuidas-valida-endale-sobiv-auto/
https://autosky.ee/blog/kuidas-valida-autot-millest-alustada
/

https://kukkur.swedbank.ee/auto/millist-kasutatud-autot-osta
-autoekspert-annab-nou

Kuna tundub, et välimus on sulle oluline, siis mina midagi konkreetset soovitama ei hakka! 1. Tänapäeval automark enam kvaliteeti ei näita? 80/90 müüt ja brändikuvand. Uusi mudeleid on väga raske hinnata.
2. Kui ise autosid ei tunna, ära mina kasutatud autot ostma üksi. Ülevaatus teeb minimaalse kontrolli, millest ka paljud ei saa aru mis seisus tegelikult auto on.
3. Läbisõit on ainult number, küsimus on kuidas omanik on sõitnud.

Mida uuem auto, mida rohkem elektroonikat, mida keerulisem elektrisüsteem seda keerulisem ise parandada ja kallimad jupid.

Ise sõidan kahe autoga. Mõlemad bensiinid ja sakslased. Üks 93 aasta Audi 80, mida saab oma kätega lihtsalt parandada (kui vea tuvastad on õpetusi tuhandedi veebis). Jupid on raua hinnaga. Talvel 28 kraadise külma ja korraliku akuga läheb alati käima. Hästi hoituna roostetab vähem kui 2000+ masinad. Läbisõit 400 000. Kasutan üksisõiduks valdavalt.

Teine on Golf Variant 2002. Mugav, vaikne, lisad. Ise juba igale poole kallale ei lähe? Kulud palju-palju suuremad. Käsi ei mahu korralikult isegi esipirni vahetama - tüütu. Oluliselt turvalisem kui 90ndate masin. Sobib perele.

Kui sa arvad, et 10-12 aastat vanad ja vanemad autod on jamad, siis sa oled asjast valesti aru saanud. Vandel autodel on vead, kui omanikud ei ole pööranud tähelepanu remondile. Ega auto selles süüdi pole? Minu arvates 90ndate lõpu Audi A4 ja passatid on mugavamad kui mingid odavad Lõuna-Korea ja Jaapani margid 2000-tänapäev. Tore on vaadata juhte kes üritavad talvel sõita autodega, mis ehitati lähis- ja ekvatoriaalses vöötmes kasutamiseks. Igatahes soete endale Kesk- ja Põhja-Euroopas mõni tuntud auto: VW, Audi, Ford, Opel, Honda, Toyota, Volvo, Skoda... (nimekiri pole lõplik).

GOOGELDA FORD FOCUS EESTI JA VÄLSIMAA:
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=140962
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=1479

Samuti soovitan võrrelda konkureerivate mudelitega? Näiteks Honda Civic ja Golf hatcback.
Mahno3
14:44 07.10.2018
Kasutaja789-le, Loomulikult ei näe sa suurt vahet 93 aasta audi ja 02 aasta volksvageni vahel, sest mõlemad on ühte moodi vanad ja "parim enne" kuupäeva ületanud. See on nagu võrrelda hapuksläinud rosoljet käärinud kartulisalatiga - olen nõus, vahet pole :)

Kui sa otsustad 10+ aastat vana auto kasuks, siis tõesti, ma olen nõus - nad sõidavad. Kui sa neid hooldad, siis ei jäta ka teele. Olen sõitnud ca 10 aastat ca 500 eur maksvate autodega ja olen selles päris kindel. Aga - see auto ei ole iialgi päris korras. Alati logiseb midagi, nöögib midagi, midagi tahab kohendamist. Kui sa suudad sellega leppida - siis pole probleemi. Ja kõiki asju pole mõtet korda teha, sest kallis on. Nii need traadi-teibi-takisti tuuningud tehakse.
Aga - kõik see odavus on saavutatav vaid juhul, kui remondid ise või on sul mõni tuttav, kes oma töötunni hindab õllepudeliga samasse vääringusse :) Kui sa pead päris töökodades käima ja hinnakirja järgi maksma, siis enam nii odav ei olegi.
looder23
16:29 07.10.2018
Mahno, miks sa ajad kelbast? Neil 500 euro steel autodel pole nii palju sõlmigi, et mingist kallist remondist rääkida. Igalepoole pääseb ligi ja ehitus on nii lihtne, et seal ei olegi midagi remontida. Seal ei tekigi mingit varianti, et kuskil peaks tekkima suuremahuline töö. Pole kohta. Kui sa just kolvigruppi vahetama ei hakka. Müü töö on ainult püstoliga vurr-vurr mutrid/poldid lahti ning vurr-vurr mutrid/poldid kinni tagasi. Uuematel pead hakkama poolt autot lahti lõhkuma, et midagi vahetada saad.
Viisin oma hitleri kättmaksu veits spetsiifilisemad tööle mehe juurde, kes põhiliselt tegelebki audidega. Väike tihend vahetada, aga noh.... 5 tundi mustrite poltide keeramist. Aga seda autot ei soovita ka algajale ning pole ka päris 500 eurine auto. Küsisin mehelt, mida soovitad uuemaks audiks. Vastus oli aus, jää oma 460 tuhat läbisõiduga hitleri juurde. Uuemad on hullemad. Tal Tööline omas uuemat. Aasta nägi seksi, sai kõrini. Müüs maha. Ostis audi 80-ne. Sõidab südamerahus sellega. Ei mingit jama. Seda jama pole mõtet ajada, et et teed Traadi, teibi ja takisti tuuningut, ehk kuidagi sõidab. Kui sedasi tegid, on see sinu probleem, mitte et odav auto süüdi on.
selgeltnägija valerka
16:34 07.10.2018
mehed, ärge pange hullu, aasta 2018 hakkab lõppema ja te kiidate autot kus ainsad elektroonikakomponendid olid raadios
....
18:02 07.10.2018
Looder klopib ikka rämedalt villast. Või et 5 sotistel pole kallist sõlmigi, mida remontida. 5 sotine ei tähenda tänapäeval enam ammu ainult audi 80 b3-e või Siguli 01, millel tõesti pole suurt teadmist vajagi. Küll aga võid tänapäeval turul sellise tehnikat täis vidina saada, et hoia peast kinni, kuna loomulikult need ei tööta enamjaolt.
Ja see jutt, et kuskil remondimees soovitas seda ja seda. No ausalt, pole mõtet müüte treida ja pidevad foobias elada, et mis küll saab, laguneb ja kallis pidada.
Kõige hullemad ongi pidevalt põdejad ja hirmuall elajad inimesed. Ostke, mida tahate ja ärge halage pidevalt a-la 20 aastat sakslane on parem, kui tutikas mis iganes juust.
jee.kim
18:39 07.10.2018
Mina ei väida, et mu 20a vana sakslane on mugav (selleks on mul uuem prantslane-väga töökindel muuseas), aga teise autona on ta odav. Tema eeldatav kasutusaeg on vastavuses ostuhinnaga ning ostes kehtiv ületalve TÜV
Mersut, Audit ja bemmi ei ostaks ma isegi relva ähvardusel- ei uue ega vanana!!!!!!
vaba mees
20:24 07.10.2018
Lähteandmeid veidi vähe kuid kui auto ei pea harmoniseeruma preili käekoti või härra uue lipsuga ,siis pärast esialgset väga laia valikut proovi istuda juhikohale ja vaata ,kas leiad endale mugava isteasendi,kas iste toetab ühtlaselt keha,kas ulatud mugavalt pedaale vajutama . suurlinnamehe mure on veel kas suudad selle masina ka parkimisplatsil joonte vahele ja sealt välja teisi müksamata ajada,st suurus ja pööramisvõime. Võimalusel väldi ruudukujulise alusvankriga isendeid,need on raskemates oludes kogenud juhile.
UUri varuosapoes,kas sinu eelistetud isendi enamlevinud kuluartiklid on sulle rahaliselt talutavad. Käi enda valitud ülevaatuspunktis enne auto eest raha loovutamist.
looder23
20:28 07.10.2018
ma pole öelnud, et 20 aastat vana sakslane on parem kui tutikas suvaline juust. ma pakkusin teemaalgatajale välja, viigu see raha sissemaksuks ning igasugune mure kaob. ei pea sa tegema 80p tehnokontrolli, viima seda ülevaatuspunkti kontrollimisele, ei pea sa ka muretsema, et äkki tuleb ostuhind sisse laduda. kirjutad mõningatele paberitele alla ja uus murevaba auto pee all. ja mis peamine, keegi pole istmesse peeretanud. v.a. võibolla müügimees või autojuht, kes autot treileile ja maha ajas, mehaanik, kes autot ettevalmistas või laevamees või tehasetööline või... või... või...
kui sa ostad 500 eest tehnikavidinaid täis auto, millest enamus ei tööta, on see su oma viga. mina olen aru saanud, et me räägime siin ikka tehniliselt korras autodest ja tuleb valida kõige korralikum saadaolev, olenemata hinnaklassist. las teeb focusega proovisõidu ära ja võibolla ei taha ta sellesse autosse mitte kunagi enam sisse istuda. me ei tea teemaalgataja kehaehitust ja võibolla ei sobi sõiduasend talle absoluutselt. linnavahel nikerdad ära, aga pikema vahemaa seljataha jätmisel oled kutu piilu. näiteks mind väsitas sõbra previa hullult pikka maad sõites.

valerka, aga aastal 2018, need ainsate raadios asetsevate elektroonikakomponentidega autod ikka sõidavad, ja sõidavad ja sõidavad. ja sõidavad 2028 aasta lõpus ja sõidavad ka 2038 aasta lõppemisel. lihtsuses võrdub töökindlus. selleks, et teemaalgataja ostab auto omale põhimõtteliselt seismiseks ja sõitma õppimiseks, ei leia ma, et ta peaks selle eest 3000 euri välja käima. see on ainult minu arvamus. sellepärast on ka mul teiseks autoks alla tuhande eurone sõiduk. mis seisab vahest paar nädalat ja samas võin talle ka päevas 1000 km odole lisaks ajada. kui temaga midagi juhtub, ei ole kahju ja ostan järgmise. pea 3 aasta ja lisandunud 35000 km järel pole midagi juhtunud. vahetanud olen kõik piduri kettad ja klotsid + puksid (sel suvel), nalja raha eest. uskuge, need asjad kuluvad ka uuematel autodel. neid nimetatakse kuluosadeks.
selgeltnägija valerka
21:08 07.10.2018
looder23 - ei ma suru kellelegi midagi peale, vaid avaldasin oma arvamust, inimeste väärtused erinevad

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte