Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Turbo kaob kiirendades ära?

hannes74
18:08 23.11.2020
Tervist, mure selline et kiirendades lööb autol turbo tagant ära ja kellaplokis kollase mootoritule põlema. Auto seisma, süüde sisse-välja ja kõik töötab endiselt kuni järgmise korrani kus vaja rohkem gaasi anda. Rahulikult ja sujuvalt sõites seda probleemi ei esine. Olen käinud kahes erinevas töökojas asja uurimas. Esimeses kohas öeldi, et egr vajab puhastust, teises kohas pandi ka kaabel taha ja öeldi et turbo ülerõhuklapp(ei ole kindel kas mäletan seda sõna õigesti) võib kinni olla.. mõlemas kohas suhtumine selline, et ega väga süveneda ei viitsita mis täpsemalt viga on, veel vähem see töö ette võtta.Ausalt öeldes väga ei tekita usaldust auto sedasi kuskile jätta ka, pärast maksa veel tühja. Seega tulin koju arvuti taha ja hakkasin ise asja uurima. Leidsin YouTube'ist ühe video kus selle turbo ülerõhuklapi küljes olev varras liigub mingi aja tagant üles alla töötava autoga.( https://youtu.be/6aWdSridsv8 )Kohe suurest huvist läksin autoga kanali peale enda seda klappi otsima ja minul seal miskit liikumist küll ei toimu, käega saab seda varrast klapi poole liigutada ja tagasi liigub ise aga klapi poole liigub ikka mega raskelt, nagu jämeda vedru taga oleks kinni. Küsimus siis selline, et kas see varras peab seal kindlasti liikuma töötava mootoriga ? Kui kergelt see näppudega liigutades liikuma peaks? Kas sümptomid võivad viidata sellele, et klapp liigub raskelt ja ei toimi nii nagu peab ja mis lahendusi selleks on? Palju on silma jäänud ka miski mr.muscle puhastusaine jutt, et seda väljalaskest turbosse lasta, huvitav kas tasub proovimist?

Seat Altea Xl
Mootoriks on siis 2.0tdi 103kw BKD mootor

Muudetud 23.11.20 18:09

khg
22:15 23.11.2020
Ökotades võib turbo geomeetia täis tahmata küll nii, et viskab errorisse. Mr musceliga puhastus võib aidata, aga enamasti ajutiselt (samas kõige odavam lahendus esialgu proovida). Mõistlik oleks turbo maha ja geomeetria mehaaniliselt puhastada. Võimalik ka wastegate membraani leke. Wastegate külge tuleb vaakumvoolik, see korra küljest ja tõmmata vaakum peale. Vaadata kas hoiab vaakumit. Kui varras tagasi vajub siis mõistlik juba uus turbo osta kuna peale wastegatei vahetust vajab uus täpis seadistust mida autoküljes väga ei tee. Ja kui turbo juba nagunii maas siis mõistlik juba kõik üle käia. Võrdub pea uue turbo hind.
x
03:53 24.11.2020
Mõni aasta tagasi oli ühe CLA Mercedesega sama, et kiirendades, mingitelt pööretelt alates kadus jõud ja peale restarti oli jõud tagasi. Mootorituld ma ei mäleta, et oleks põlema löönud, aga aitas turbo vaakumklapi vahetus.
....................
06:48 24.11.2020
Avariireziimi viskab. Põhuseid võib olla kümneid. Alustades mõnest vaakumi/õhulekkest kuini pihustite ja pumbani, turbo, käigukastini välja.
Kui esindust ei usalda siis võid suvalise diagnostika seadmega ennem 10 detaili ära vahetada ja alles siis esinduse poole pöörduda?
Seadmed on erinevad ja diagnostika ei ole veakoodi vaatamine, koodi taga on vaja ka viga näha.
,
07:23 24.11.2020
Kui tahad ise remontida, pead ükskipulgi selgeks tegema, mis on mis ja millal töötab.
https://www.youtube.com/watch?v=pn-uCAgB4H8
hannes74
09:22 24.11.2020
Oskab keegi öelda mis selle karbiku nimi on, kuhu erinevad voolikud sisse jooksevad? Peale auto seisma jätmist suriseb see üsna valjusti mõnda aega.
puls
16:53 24.11.2020
Kunagi turbodiislil oli sama häda ja viga oli mõranenud lõdvikus turbo juures, aga siiski lollikindlam vead välja lugeda, kui hakata jupphaaval leiutama, sest põhjuseid selles veas võimalikke erinevaid ja enamasti kipub järjest asju vahetades õige pulga vahetamine trehvata viimasena. Läheb lõpuks kallimaks.
hannes74
18:47 24.11.2020
Ise küsin ise vastan :) tegemist on selle karbiku näol siis vaakumi juhtplokiga ja üks voolikutest jookseb sealt ka turbo juurde wastegate külge.
Ühesõnaga mis ma praegu omal käel ära saan teha on nr1. Vaakumi juhtpokk ära vahetada, vahet pole kas limp mode tekib selle pärast või mitte, see surin ka normaalne pole, järelikult on otsas või hakkab otsa saama. Nr2. Egri saan ka ise maha võtta ja puhastada ja nr3. Mr.muscle puhastuskuuri saan ära proovida. Loodame et millestki neist on abi ka.

Foorumites lugedes räägitakse "kurikuulsast n75" klapist aga seal kus ta olema peaks on mul see suur kopsik e vaakumi juhtpokk. Kas see võib minu auto puhul kuskil mujal olla või puudub see mul üldse?

Muudetud 24.11.20 18:55

,
20:35 24.11.2020
Amatöörremontija esimene reegel- kui kuskil midagi suriseb, siis see pole normaalne ja tuleb elimineerida...
Aga miks ka mitte- saab pikemalt foorumites heietada ja nõu küsida ja ise vastata.
Marko
21:12 24.11.2020
Hea point. Juba 80ndatel tegi Mitsu automaatkast rõhuregulaatorile süüdet sisse pannes testi. Surin oli salongi kuulda. Ilmselt rikkis?
arulage remondimiis
21:27 24.11.2020
Marko , mis puutub siia mingi 40 aastat vana jaapani tehnika? Visuaalselt tõesti rataste ja rooli arv neil võrdne.
Marko
21:56 24.11.2020
" see surin ka normaalne pole, järelikult on otsas või hakkab otsa saama"

Selle pärast, see on jupi vahetamise alus. See lause seal ei oma diagnoosimise mõttes mingit väärtust kui pole infot, et surisev klapp on rikkis.
to arulage remondimiis
06:49 25.11.2020
Kui ma avan 25 000km sõitnud pesukoti kapoti, kostab ka sealt mingit surinat. mootor sel ajal ei tööta ja pole ka eelnevalt käivitatud olnud. peaks vist remontima hakkama.
hannes74
09:55 25.11.2020
Mõistan teie irooniat aga päris nii rikas ka ei ole, et iga surisev asi auto küljes elimineerida :) võibolla olen tõesti lammas aga minu loogika(nii palju kui seda kõrgemalt poolt antud on) ütleb, et vaakumi juhtplokk peaks ju siis kas otseselt või kaudselt turbo juhtimisega seotud olema? See heli on tekkinud alles hiljuti, varem pole nagu sellist suminat tähele pannud ja targematelt nõu küsides pidi see neil tüüpviga olema, et hakkavad surisema ja undama, ära soovitati igal juhul vahetada. Kahjuks siin kolkas kus ma olen ei ole esindust ja kuna tööga on ka kiire, siis ma proovin esialgu lihtsamad ja enimlevinud asjad ise ära proovida, mis palju raha ei nõua.. seda enam, et koht ja tööriistad on mul olemas. Mis sellest nii halba siis on? Ja kui mõistus ja jõud otsa saavad, siis pean tõesti esinduse poole vaatama hakkama.
xtyper
11:44 25.11.2020
On olnud kogemust, kus vaakumvoolikutes mingi vedelik või rämps ringi ujub, see juba viskab turbo tagant ja avariisse.
Albert Pirsilt
19:01 25.11.2020
Pole mõtet üle mõelda. Turbo labad kinni. Saab lahti grilli puhastamisvahendiga.Saab sõita umbes kaks nädalat ja siis sama seis. Osta uus turbo.
eelmisele
06:36 30.11.2020
kinni pole mitte labad vaid nn. geomeetria ja see võetakse lahti ning puhastatakse ära

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte