Renault

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Renault Master 2 2004.2,5 d summutitoru pikendami

volli76
09:50 04.03.2021
Panen ka siia teema.
Heitgaasid kaubiku salongis.
Summuti pikendus.
Renault Master 2 fd 2,5

Tere. Soovin veidi nõu. Kas on kellegil kogemust.

Heitgaasid (diisliving)kaubikus.
Eriti hull talvel kui vaja eelsoojendada masinat.
Samuti tunne ,et veab sõidu ajal sisse.
Summuti väljalaskeots on täpselt bussi keskel juhipoolsel küljel otsaga alla ja jääb kere piiridesse.st.pole külje peale välja toodud.
Bussi põhi on u 25.cm kõrgemal, kui alumiste karpide servad.
Ilmselgelt jäävad heitgaasid sinna tiirlema ja veab ventikast sisse.
Küsimus.Kas on võimalik summuti toru pikendada ja kas summuti võib jääda vanale kohale ja piisab lihtsalt summutitoru pikendusest bussi tagant välja ,mis oleks parim.
Külje pealt välja tuua ei taha.
Poodides müügil ka pehme pikendustoru.
Kas ARK lubab sellist muudatust teha?
Tänan iga vastuse eest!!
sõidavad kõik
09:57 04.03.2021
masterid sellise sumpaga ja pole kellegil häda, kui endal nupp ei noki, siis esindus aitab nõrgemaid meeleldi.

Muudetud 04.03.21 10:03

Ma juba tean
10:45 04.03.2021
Kui päriselt tahad teada, et kas võib ja kuidas, siis mine uuri ARK-ist, aga kui tahad siin lihtsat aega surnuks lüüa ja lugeda mõtetut mula, siis jää siia. See on Eesti foorum, midagi ei ole teha, üksi maailma ei päästa.
Teine variant on ka see, et teed nii nagu mõte oli, aga enne ülevaatust võtad selle lisapikenduse ära. Pärast ülevaatust paned jälle tagasi. Vaata ka uksetihendid üle, vahest on juhtunud, et hoopis sealt poeb ving sisse.
Mahno3
14:51 04.03.2021
Eks mine suvalise summutimehe juurde, ta toob sul selle toru välja täpselt sealt, kust sa soovid.

Samas ma teeks panuse sellele, et ving tuleb tuppa mõne kapotialuse lekke tõttu hoopis.
.
17:44 04.03.2021
Oled üldse väljalaske korralikult üle kontrollinud,mootorist kuni lõpuni?
Kindlasti viga mujal,sest muidu ei saaks ju ükski masteriga sõita. Ja kui taha viid võib jälle töötava mootoriga kauba laadimine olla probleem.
.
20:33 04.03.2021
kusjuures see ongi asjalik point- teed tagauksed lahti, kogu ving ronib kongi (ja seda ta tõesti teeb) ja pärast kogu kaup vinguhaisuline. ju kaubikutootjad teadsid, kustkohast on mõistlik toru välja tuua- just vasakult, mitte paremalt, kus on külguks ja tagant, kus on kaks ust..
volli76
20:51 04.03.2021
ma kenasti vastused kõik läbi nüüd lugenud ja olen nõus. Tagant summuti pikendust välja tooma ei hakka. Täna vaadati üle auto. Kõige muu hulgas oli ka summuti kontroll.
Alustuseks see kummiosa mis salongiõhu ventilatsiooni kanali ja kapoti küljes, seal praod sees aga hetkel midagi muud polnud. Kuigi vahepeal oli seis selline, et härrased olid lahti jätnud vist on see karterituulutus. Sealt loopis õli. Pluss kütus pihusti toru vahelt ja see segu kärssas seal ja summuti suka peal. Aga see oli viimase 2 kuu teema kui mootor pealt maha käis. Kerge kärsakas on olnud varem, kui antud vigasi polnud. Nüüd torud kinni. Näis mis saab. Buss on jh tolmu ja kerge õli jms kirmega seest kaetud. Nagu ikka vanad diislid. Ja õite tore, et sellel margil pole salongi filtrit. Ja polegi. Kabiin suht s.. ne seest. Minu käes olnud 1a.

Muudetud 04.03.21 20:52

Teadja mes
08:21 05.03.2021
Kui kapotialune on üleni rokane siis aitab summuti pikendamine v. Esimest korda kuulen seukest asja! Ja ei maksa üldistada nüüd oma romu põhjal et `nagu ikka vana diisel`, sest sellist jama ma pole ma arvan varem näinudki mis sul seal kapoteall toimub ka veel 10+a vanematel masinatel.
volli76
08:53 05.03.2021
Siis on väga hästi sul, et sa pole sellist jama näinud. Võibolla aitaks salongifilter mis püüaks kinni tolmu jms.
Ma pole algatuseks näinud et kõik mis õuest tuleb tõmmatakse tuppa.
Teeremondid iga 100 km tagant

Salongifiltrit otsisime ja sellist kohta polnud. Kõik mis kruusateel tõmbab tõmbab sisse.
Masin on sõitnud 500 tuhat.
Mootori otsa simmer vahetatud ja ühtteist veel, kui mu käes on olnud. Õlid filtrid jms olid kõik viimase piiri peal vahetamata jäetud nagu ikka. masin sõitnud ka omajagu. Ja kere on küll väga hea.
Taga kongis on vist diislit veetud. See puit osa on läbi imbunud ühtlaselt üle kuudi põranda.Nüüd mootor pestud minu käes. Olen näinud ka huvitavat tendentsi, et remondifirmad, kaks kohta siis on jätnud olulised sõlmed kinnitamata. Pärast paari tuhandet sõitu ja õlikulu läksin tagasi ja avastati.
Nii see karteriõhutustoru kergelt lahti.Koos kehvasti pingutatud pihustitoruga. Kui mootor mul maha võeti ja tagasi pandi.
Hea, et niigi läks. Kõige parimat kõigile. See on mul üldse teine masin elus. Nii, et andke mulle teadmatule andeks. Igatahes saan sellest masinast asja.

Muudetud 05.03.21 09:04

volli76
09:10 05.03.2021
Ja kõikse lõppu usun, et on hea et jagatakse erinevaid kogemusi. Otsib järgmine mees infot sama veaga ja saab targemaks. Sest foorumis kenasti selle kohta teema üleval.
siimrasmus
16:27 05.03.2021
Omal oli Berlingoga ka kunagi see jama et ajas vingu sisse. Algul arvasin ka et sumpa lekib. Hoopis pihusti põhjaseib lasi läbi.
Mahno3
19:54 05.03.2021
Äkki peaks siis remondimehi vahetama, kui nii üle jala tehakse. Pese see mootor ühekorra puhtaks, siis selgub ka mis ja kust jookseb ja mis lihtsalt ära lagastatud on. Kui mootor maas käis, oleks muidugi võinud kõik lekkivad tihendid ära vahetada - palju kiirem ja mugavam teha. Sinu jaoks odavam ka.

Salongifilter rahvaautodel on viimase paarikümne aasta leiutis. Kaheksakümnendate rahvaautod tõmbasid kõik otse õuest.

Kui kuut tagant diisliga läbi imbunud on, siis võib ju proovida surveka ja pesuainega pesta. Diisel on siiski üsna maha pestav aine.
volli76
21:28 05.03.2021
Selle vahva bussiga on janti nähtud. Kõik on ka omavahel kuidagi seotud.Miks viga kohe pole leidnud.
Esiteks mootorit on väljast pestud kaks korda.
Kord suvel.
Viimane kord oli eelmine reede.
Siis keerati need kütte ja karteri tuulutustorud jälle kinni.

Suvel käis käigukast maha ,vahetati simmerid ,
2 käigu sünkronisaatorid+ miski veovõll.
Vanad jupid sain tagasi.
OLid hambad maas.
Nüüd raginad kastist kadunud.
Pesti käigukast.
Õlid tagasi.
Tihendid asjad peavad kenasti.
Vahetati ära terve sidurikomplekt.
Kuni siduripedaalini.
Töö ja peasilinder ka.
Ja ikka 100 % sidur ei toiminud st.pidin iga nädal u.20 korda siduripedaali pumpama.Kuigi muidu töötas siis,ju liigutas seda õhumulli seal edasi tagasi torus
Mis jama on?
Tuli välja ,et siduri tagastusvedru polnud üleüldse pedaali küljes.Pedaali ja korpuse vahel.
Selline 4-5cm pikk plastikust julla seal pedaaliülaosas peidus.
Sain selle ja panin ise kodus külge.
Kiirushoidja lüliti mis siduri pedaali küljes hakkas peaaegu tööle vigadeta.
Sain selle tagastusvedru.40 euri. Panin ise paika selle suvel ja siis ikka jama.
Siis läksin autoremondimehe juurde lõuna-eestis,kuna olin sealkandis just tööl Too mees õhutas seda siduri torustikuvärki seal mida oli 2-s töökojas juba varem tehtud.
Rääkisin paljude inimestega .Arvati veaks erinevaid asju.
Igatahes viimasel õhutamisel mees ütles ,et õli tuli kohe torust ja tema viga ei leidnud.
Aga tegelikult oli see viimane käik ja sidur hakkas tööle lõplikult. Töötab siiani.
Seega.oleks kohe pidanud kõik kogu täiega ära vahetama kuni Sidurikorvist kuni pedaalini.
Piisas tagastusvedrus olevast 6mm pikkusest lõtkust ja süsteem ei toiminud.
Ja need kes tegid 100% seda masinat ei tundnud ka.
Siis on süsteem läbi puhutud .
Veepumbad jms ära vahetatud.
Piduri sadulad remonditud ja esimesed klotsid uued.
Radiaator läbi pestud.
Minu mõte on see, et masin peab korras olema mitte õlirada taga.
Siis lõin vahepeal käega,kui peale seda kõike õlikulu suur oli.
Tuleb välja, et suurt vea põhjust polegi.
Oli see remondist irvakile jäänud toru mille vahelt välja pressis.
Tihendid justkui peavad.
Ja esmaspäeval lähen veel mootoriga korra stendi ja vaadatakse üle pihustid ja surved.
Jah suvel tuli neid vigu ägedalt välja aga ma ei kahetse ,kere on korralik ja masin läheb soojaks ja vedrustus ka kõrge pole väsinud.
Tean, et masin oli ühe firma käes ja töömehed sõitsid päevast päeva ju polnud aega ja tahtmist sellega tegeleda.
Mul tuttav ütles,et müü maha ja osta uus ja mina pole veel kuulnud ,et vana masinat remontima ei pea niiet alusta jälle otsast.Ja kui kere kannatab siis võib ju remontida.

Täna olen sõitnud 400 km mis mul tavaline ja vaatasin just nüüd kapoti alla.
Mootor ilus puhas.Õli korgi alt on märg.
Järelikult tuleb vaadata ka uus kork.
Pesin vana korgi puhtaks ja tegin mootori korgi ümbruse puhtaks ja seal on märg.
Muidu ei teaks otsida aga ühes foorumis oli juttu.

Ma ei saa erinevaid töömehi valida ,sest reeglina käin seal tegemas,kus parasjagu tööl olen. Üle eesti.
Hea ,et tehakse
Tuleb tänada jumalat et niigi on
Uut bussi liisida ei taha ja ei näe vajadust ja hammas ka peale ei hakka. Hetkel on nii.
Heitgaasid mõõdeti ülevaatusel ära ja öeldi,et sellega kannatab sõita veel küll.
Küljeukse liugurid töötavad.
Uksed käivad korralikult.
Mis seal ikka.
Vaikselt teen ära need vead ja tiptop.

Muudetud 05.03.21 21:35

volli76
21:41 05.03.2021
Tänan kõiki kes on vastanud . Kõik variandid lähevad arvesse.
volli76
22:00 05.03.2021
ja õrn vine(nüüd peaaegu olematu) on endiselt sees, niiet äkki ongi see pagana pihusti alune leke nagu austatud endise Berlingo omanik räägib. Kui teada saan panen siia kirja ka. Tänud

Muudetud 05.03.21 22:02

63amg
08:37 06.03.2021
pole ju raske kapott lahti teha ja nuusutada ja kuulata!
.
09:14 06.03.2021
Tavaliselt selliseid gaaside lekkeid ka suunatud valgusega hästi näha või käega tunda.kui juba salongi jõuab siis peab ikka leket ka näha olema. Pane salong siseõhu peale vaata kas muutub midagi. Või las keegi sulgeb orraks sumpa otsa ja teine kontrollib samalajal See kui salongi tuleb ving pole väga mõtet sõita vaid ikka viga tuvastada.
....................
10:58 06.03.2021
Pole sellist jama olnud. Järelikult on summuti ebatihe(sukk vms)
Bellarussi haisu tekitab siis kui küttetorud lekivad või pihusti seibid. Ava mootorirum ja vaata, kuula(nafta ja "sutsimine"-lekkiv pihustiseib, osadel pole seibE vaid pihusti kinnitus on järgi andnud (kronsa ja pihusti poldid - Mercedes)
volli76
15:42 10.03.2021
Tere jälle.
Kuna siin minu pika jutu vahel peitub ka väike tagasiside siis panen kirja mis leidsin.

Viga on veidi suurem,kui sumbutist tulevad heitgaasid.
Kärssab vist õli mida ülevalt välja ajab.

Just vahetasin õli ja filtri ja masin viskas kogu õli ülevalt klapikambrikaane ja karterituulutustorui vahelt välja.
(Enne seda sain 450 km sõita ja oli ülevalt kuiv see kaaneosa)
Kadunud taas liitreid õli.

Hakkasin kontrollima survet karteris.

Üks töökoda soovitas.

Sõrm õli kontrollvarda avale. Peaaegu mitte mingisugust survet.

Üleval õlilisamise korgi avale kätt pannes oli kerge surve.Mitte palju.
Suvel ülevaatusel olid surved ja heitgaasid korras.

Nüüd lugesin siin foorumis varem olnud postituses keegi on kirjutanud ,et 3000 pöörde peal viskas masina õlist tühjaks ja hoiatustuli hakkas põlema.

Samuti heitgaasid mõõdetud,õlirõngad jms korras.
Ja vastus

Renault 2,5 ja 2,2 mootoritel klapikambrikaan ja sisselaske kollektor üks plastikutükk. Kipub aja jooksul mõranema ja kolvi peale minev, turbo poolt tekitatud rõhk läheb klapikaane alla. Aitab ainult uue kaane paigaldamine.

Vot.
kuhugi on see koer maetud ja otsin ta ülesse.
Tundub,et remondimehed seda karterituulutusetoru ikka lahti ei jätnud.Ja altpoolt ei saaks sellist kogust õli tulla ka.
Kui olen vea leidnud siis panen siia kirja.
volli76
13:19 02.08.2021
Sellega teema lõpetatud .Algas vingugaasist salongis.
Lõppeb nüüd sellega ,et mootor tuli ära vahetada.
Mootor vahetatud ja vingugaasid ja õli kulu kadunud.
Teadjad mehed ütlesid bussi ja mootori välimust vaadates ja kaameraga sisse kaedes,et mootor õhtal. Pakuti ,et paljuski loomulik kulumine.St väga pikk läbisõit ja spidokas kas keritud või teisel ringil.
Aga buss sõidab edasi nüüd.Uuuendatuna sest kere ok.
Teema lõpp

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte