Kas Tallinnas on kedagi, kes suudaks aidata veateatega "Low catalyst efficiency", tegu 2004 1,8 bensukaga ja olen mõlemad lambdad ära vahetanud ning kati ära puhastanud, aga ei saa sellest veateatest lahti, lihtsalt maha oskavad paljud võtta, aga kas võimalik ka nii maha võtta, et tagasi ei tulegi?
need mõlemad lambdad püüavadki sulle öelda, et katalüsaatori efektiivsus on vähenenud ja ta nõuab vahetust. mõttetu on vahetada juppe, mis iseenesest korras ja jätta alles jupp, mis vajab vahetust.
ja lõpetame lause niimoodi, et kui teine lambda saab aru, et heitgaasid ei ole vajalikul määral puhtaks saanud, annab see rikketeateid genereerivale ajule signaali, et kati efektiivsus on madal, st kat on läbi.
ehk nüüd jõudis kohale?
muidugi on lambdal ja lambdal vahe (hind), seega vahetatud lambdade töö tuleb lihtsalt ära kontrollida, et nad villast ei viskaks. sama oleks ka enne vahetust võinud teha.
Jah ma olen ammu saanud aru, et ju see katt vajab vahetust, aga te ei loe mu küsimust õieti. Mind huvitas, kas keegi suudab selle veateate süsteemist maha võtta nii, et see tagasi ei tule, kuna kõik toimib ja bensukulu tiptop, ei näe hetkel pointi nii vanale ja odavale autole hakata 300€st(+töö) juppi külge panema.
Teed auto korda ja saadki veateate maha. Silme eest ära saamiseks on mõned nipid olemas küll, aga ega need su autot korda ei tee. Ma ei hakka neid sulle siia kirja panema, kui huvi, otsi netist ise.
Aga, seda kuda katt odavalt ära vahetada, seda võin sulle küll öelda. Lased kati ära vahetada, küsid vana tagasi ja seda juba enne vahetust, et keegi ei hakka jurama, et viskasime juba prügikasti ja näe, prügiauto just sõitis minema. Ja nüüd vaatad vähe kokkuostjate kuulutusi ja müüd vana kati neile maha. Pakutakse kuni 500 euri, olenevalt katist. Jõudu!
Vaata, esimene küsimus on, miks sa MÕLEMAD andurid ära vahetasid, sest seda veateadet põhjustab ainult PÄRAST katalüsaatorit olev andur. Vb on kat läbi, vb on anduri eelsoojendus läbi, ei tea. Kõige lihtsamalt saad sa seda teada ilusti ülevaatuspunkti või mehaanikute juurde minnes, kes mõõdavad heitgaasid ära.
Teine küsimus on, et kuidas sa saad aru, et kat läbi on? Äkki kisub sul eest pükstest (väljalaske kollektor) õhku peale lihtsalt? Auk võib olla vabalt kuskil sellises kohas, kus näed seda ainult peegliga või siis hoopis on väljalaske kollektoril mõni polt pooleks ja kisub suisa mootori vahel sisse õhku kuniks soojaks läheb mootor ja kinni paisub mootori väljalaske kollde vaheline osa. Sellist pisikest pragu ei kuule isegi suurenenud lõrina näol.
Mõõda heitgaasid suvalises ülevaatuspunktis ja käi väljalasketorustik sentimeetri haaval läbi enne kui hakkad katalüsaatorit välja lõhkuma ja sinna mõnda normi universaalset vahele toppima.
Üldiselt on katalüsaatorid igavesed, kui just segu kas liiga rikas või liiga lahja pole esimese lambda tõttu või õhulugeja tõttu, mõlemad seguolekud on katalüsaatori surm pikemaajalises perspektiivis.
Natuke palju on seda tarkust sul tulnud siia teistele näha. Kui anduri "eelsoojendus"??? on läbi, saab C-Max-i juhtplokk sellest aru ja annab ka vastava veakoodi, mitte cat efficiency low. Enamus ülevaatajaid teavad ka seda nippi, kuidas vältida väikeste aukude mõju heitgaaside koostisele, sina seda miskipärast ei paku. Ja katalüsaatorid ei ole sugugi igavesed üldiselt.
Minu autol oli täitsa savi, kui anduri eelsoojenduse juhe puruks sõidetud oli kuskil off-roadil ühe toru peal. Samamoodi hakkas loopima lihtsalt horrorit, et katalüsaatoritega jama majas. Lihtne jootekolviliigutus põhja all tegi selle korda. Kui sa ütled, et c-max saab sellest aru, ju siis saab, ei vaidle vastu. Ja nende väikeste aukude kohta avaldati päris pikk artikkel ühe Alfa kohta just hiljuti, samuti läbitud kaklus mul Fiatiga. Sa võid öelda, et ülevaataja teab aga kui ei tea? Vaatab oma mõõturi pealt, et hapnikku liiga palju, mida iganes ja tule homme tagasi, kui korras. Oletada võib siin igasuguseid asju aga mis tegelikult viga oli, ma loodan, et teema algataja kirjutab selle siia ka ülesse.
Minu autol oli täitsa savi , jääme ikke ühe asja juurde, pole mõtet tuua mängu teisi marke, lennukeid, laevu ja auruvedureid
kordamine on tarkuse ema https://youtu.be/A5_eSplodUs?t=506
Hetkel ma näen rohkem targutamist ja vähem seletamist. Eelmine kommentaar vähemalt ütles, et C-Max juhtplokk annab eraldi vea selle kohta aga viimane kommentaar? Mitte midagi. Hetkel ma panustaks aind lekkivale väljalaskele peale esimest lamdat ja siis alles mõtleks mõne universaalkati vahele kruvimise peale.
kui ei eksi siis sel asub katalüsaator kohe kollektori külges. Nii et roosteaugujutu võid ära unustada. Kui tahta mootoritulest lahti saada tuleb uus kat lasta külge panna.
Kui see 1,8 bensukas on 88kw, siis on tegu kurikuulsa Mazda mootoriga, mille õlikulu on peale 100k läbisõitu peaaegu võrdne kütusekuluga.
Sellel kati vahetada on mõtetu tegevus, õli tapab uue kati varsti ära.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.