Peugeot

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

1.2 81kw Peugeot 308 ökonoomne mootor?

Quixy
21:41 26.12.2022
Tere!

Plaanis on mind 5 aastat teeninud sakslane välja vahetada sellise sõiduki vastu: https://www.auto24.ee/soidukid/3788139

Miks? Sest otsin võimalikult ökonoomset bensiinimootoriga sõidukit ning võite mind parandada, aga leidsin, et Peugeot 308 1.2 81kW bensiinimootorile on raske leida vastast, v.a. hübriidid.
Suvel maanteel tiksudes peaks saama 4 l /100km hakkama ning linnas alla 6 l/100 km.

Tegu on siis Peugeot PureTech 3-silindrilise mootoriga (mootorikood: HN01), mile töökindlust välismaistes portaalides just väga palju ei laideta, kuid sooviks just kohalike kogemusi kuulda, mitte prantslaste :D
Et kas reaalselt kestavad need mootorid või on palju tüüpvigu? Sama küsimus ka 5-käigulise manuaalkasti kohta.
Ning kas need 3 silindrit universaalkerega autot jaksavad ka maanteel täislastis liigutada? Suvised sõidud Saaremaale, mitte iganädalaselt ;)

Ja kas 145k km sõitnud masinal on veel jaksu, et järgmised 100k km vastu pidada?

Lisan lõpetuseks niipalju, et 2. variant uuema auto näol oleks olnud 2016. aasta Auris 1.8 73kW hübriid, mille hind ka tunduvalt kõrgem.

Tänud kõigile!

Muudetud 26.12.22 21:42

looder 23
07:52 27.12.2022
Kütusekulu kuulub muidugi ulme klassi. Vastupidavuset ei oska kommenteerida. Järgneva osa tulistan nüüd puhtalt renoo 1,5L -se 81kw mootori pealt, mis paigutatud universaal talismani peale.

Kuni legaalsete kiirusteni on põhimõtteliselt kõik ok. Kiirendamised ja ühtlane sõit. Veidi keerulisem on kiirendamised kiiruselt 80-120 ehk siis tavalised möödasõidud. Mida pole, seda pole. Mingi pool ehku peale, et nüüd lükkan jala sirgu ja lähen, unusta ära. Kiirendus tunnetuslikus mõttes täiesti null, sest pole seda tunnet, et auto läheks edasi. Jah, vaadates spidomeetrit, siis kiirus nagu suureneb, aga mingit tunnet pole. Möödasõidud tuleb väga hoolikalt planeerida, kiirus peab olema eelnevalt üleval ja alles siis möödasõidule. Mida suuremalt koormatud seda hullem. Mida suuremad kiirused, seda hullem. Jah, sõita saab, aga arvestades nüüd sinu Saaremaa trette siis lõigul Ääsmäe-Risti lõiku, siis varu kohalejõudmiseks aega, kui juhtud seal aeglasema taha tiksuma, sest sel lõigul ei ole väga möödasõidu võimalusi, kui seal on vähegi liiklust peal. Parem suurem pikivahe, et kiiremad mööda saavad, pärast võib kütusekulu meele rõõmsamaks teha ja tegelikkuses kaotad ajas võib-olla mõne minuti. Seda 4l/100km võib saada üksi sõites ja kuni 80km/h ja väga-väga...väga pikka maad sõites. Kindlasti mitte sellel 145km lõigul ja koormatuna.
Kütusekuluks arvesta pigem see 6 sajale, keskmine. Linnas siis rohkem, maanteel vähem. Sõber sai 0,9L clio-ga tiba alla 6l keskmiseks. Palju sa seda väikest cliot ikka koormad. 4-ja liikmeline pere.
.
07:58 27.12.2022
Kui sa täislastis saaremaale sõites 5l kätte saad, ole rahul. Suvel kasutad konti ka ja kulu ronib pigem 5,5 peale. Mootor liigutada jõuab, aga iga lisakilo nõuab oma osa kütusekulust. Linnas alla kuue unusta ära. Mootor kestab ca 250 000 probleemideta kui korralikult hooldatud, samas üle 100 000 võiks kontrollida, ega liigset õlikulu ei ole.
Siin on vana kuulutus, seega ostad jälle mingi ärika käest ja maksad rohkem.
https://www.kuldnebors.ee/search/soidukid/soiduautod/peugeot
/peugeot-308-1-2-hn01-81-kw-17/search.mec?pob_post_id=869038
27&pob_action=show_post&pob_cat_id=11077&pob_bro
wser_offset=0&pob_view_language_id=et&search_X_cat_i
ds=11077
to looder
07:59 27.12.2022
miks sa võrdled kahte erinevat mootorit? võta siis juba audi 80 ka näiteks.
ConnorFlint
08:02 27.12.2022
Quixy: kui palju seda läbisõitu keskmiselt aastas tuleb?
Quixy
08:54 27.12.2022
Koos suviste Saaremaa sõitudega ca 14 000 - 16 000 km aastas.
looder 23
09:24 27.12.2022
Mis seal vahet, kilovatid on võrdsed, moment on erinev ja vaevalt väiksema kubatuuriga ja vähemast silindrist pigistada suurema väände välja. Pole neid tehniliselt võrrelnud, aga füüsika vastu ei saa. Sa võid ju arvata, et tõmme on selline, et lükka parem jalg sirgu ning veab tati kurku, ole aga mees ja ainult neela. Paraku seda ei ole.

.
09:30 27.12.2022
üks on neljapütine diisel ja teine kolmepütine turbobensukas- suur erinevus.
Rohejama222
09:35 27.12.2022
1,2 96kw liigutab seda autot juba täiesti viisakalt edasi.81kw ei oska ütelda. Asjalik ost kui on korralik auto.
ConnorFlint
09:51 27.12.2022
Quixy: 16tuh aastas polegi teab mis palju.
OT:
Mina neid "suurelt lubatud" kütusekulu näitajaid ei usu. Endal on Kia Sportage 1,6 CRDi. Reklaam ütleb, et 4,7 sajale maanteel. Mul on u 75-85% sõite maanteel ja kulu jääb kut naelutatult 6,0 juure, vahet pole, kas suvi v talv. Kiirus jääb lubatud piiridesse. Läbisõitu tuleb aastas u 25-30tuh.
Naisel töömasin 1,2 Corolla, 85kW, autom. Läbisõitu aastas u 30-35tuh. Keskmine kulu u 7,0 sajale (kuna tööga seoses tassib ka igast kola selle masinaga, siis võib ka see extra mass toda kulu mõjutada). See corilla kiirendab kuni 100ni päris edukalt, kuid igasugu kiirendus sajast edasi on kut kannatuste ila - vajutad pedaali, masin lõugab kut kurat, kut suurt midagi ei juhtu.
Enda 1,6 Kia on sestap pire üllatuslik - isegi 100st edasi kiirendamine on päris talutav. Sai suvel Euroopas käidud ning Poolat läbides austasin kohalike kombeid ja, et mitte kohalikele jälgu jääda, sai trassil liigeldud kõvasti 120+ ja masin sai antud ülesandega hakkama, ning kütusekulu jäi laias laastus sinna 7,5 kanti.
Kas tohib küsida, miks see öko kütusekulu masina valikul primaarne on?
arvan
10:14 27.12.2022
võib ka lihtsamalt müüa
looder 23
10:37 27.12.2022
Punktike, paraku ei ole tegelikus elus vahet mootoril, kui nende välja antavad parameetrid on samad. Nagu connorgi mainis, et pärast meil legaalseid kiirusi muutub asi kannatuste rajaks. Seda rääkisin ka mina. Kui on 1 pütt vähem, siis samade parameetrite saavutamiseks tuleb kuskilt lõivu maksta. Küsimus on nüüd selles, et kust? Seni pole veel energiajäävuse seadust suudetud muuta.
Deus
11:19 27.12.2022
Lause, mida ma juba olen siin foorumis korduvalt öelnud: turbomootor on öko kuniks turbot vaja ei lähe. Bensaka ja diisli võrdlemine on natukene kahtlasem tegevus, kütustel siiski erinevad energiahulgad peidus per liiter.
Selle 1.2 kohta aga on mul ainult 10000km, aastane kogemus hetkel, töötab ilusti, talvel nagiseb siit ja sealt, läbisõit 170k, kiirenduse täislastiga võid ära unustada, meil siin lamedam pind aga Võrus täis lastiga sõites pead künkast üle sõitmiseks paar käiku alla lappama.
Td
11:51 27.12.2022
Sama 308 sw 1,6 88kw diisel. Sellel saab sellised küttekulu nr küll ette. Ja liigub päris reipalt ka mõõdasõidul.Bensiini mootoril need vaid paberil ilmselt. Kui palju üksi liikumist siis ehk saad ökonoomne ka olla.
Aga tee proovisõit .
Td
11:59 27.12.2022
Päris huvitav ainult 2000t km vahepeal sõidetud. Ja juba müüakse ära. Aga kui huvitab siis uuri enne prantslasele üleminekut ka varuosi ja nende kiikse.nt. veovõlliots ainul koos võlliga 200e. Sisemine ots ainult originaal jne.
Aadu-taat
14:13 27.12.2022
Teemaalgatajal soovitaks näiteks Autogeeniuses selle auto kohta käiv läbi lugeda https://auto.geenius.ee/eksklusiiv/kasutatud-peugeot-308-eur
oopa-aasta-auto-aga-kesise-praktilisuse-ja-tookindlusega/

Ei ole siin ütelja või mitteütleja kas ja mis vastab tõele. Kuid niisama, et midagi teha ei ole parasjagu, Autogeeniuses neid artikleid ka ei vorbita.
Vähemalt tasub läbi l7geda, tead rohkem tähelepanu oöörata. Paremaid hinnanguid saab mootori osas diisel. Bensukad ei saa. Ning jutt ei käi ainult mootoritest, vaid mimeid muid teemasid on ka jutuks.
Alma p.
15:53 27.12.2022
Kummaline, et algataja mainis mootorikoodi. Nägin jah, et kuulutusse oli see pandud kuid mida sellega edasi teha? Ega see VW pole kus igal aastal tuleb uus kood ja vanast parem.
Kogemus sama mootoriga käsikastiga 208 peal. Mõned mäed ja kiired sõidud sekka sain 5,5 l. Kiirendusel 96 KW-ga võrreldes pole käsikasti puhul väga suurt vahet selle 81-ga.
Võrdluseks on mul võtta VW T Cross 1,0 ja sama kw. Astub ka see masin kenaste edasi. Kulu jääb üle kuue ikka. Mingi energiajäävuse seadus tuleb vist mängu. Isegi suuremale Ocule ja A3 -le pannakse neid motoreid.
...
18:23 27.12.2022
Peugeot 208, 2012, 1.6 88 kw, manuaal, bensiin. Ökonoomse sõiduga olen saanud keskmiseks kütusekuluks min. 4.2 L 100/km aga see oli mitu aastat tagasi...nüüd alla 5 L 100/ km ei ole saanud. Kui väga pingutan, ehk siis saan aga aga mitte oluliselt ja tundub, et 4.2 L 100/km jääbki rekordiks. Eks auto muutub vanemaks ja vähem ökonoomsemaks, mis on paratamatus.
Ma arvan, et 2017 aasta peugeotiga keskmiseks 6 L 100/ km on kindlasti saavutatav ja isegi alla selle, kui rohkem vaeva näha.
...
18:38 27.12.2022
Eksisin...mõtlesin linnas 6 L 100/km. Ühesõnaga... ei ole küll selle autoga sõitnud, mille kuulutus siin on aga omades ise vanemat peugeoti võin oletada, et kuulutuses olev kütusekulu võib tõele vastata.
lumehelbeke liuglemas
18:45 27.12.2022
kurat tahaks näha kes praeguste ilmadega suudab tehase kütusekulu saavutada, linnad nii erinevad, mõnes foorid foorides kinni, teisest vuhised pidurit puutumatta läbi
Sidorov
22:03 27.12.2022
Sellest maanteel 4 sajale ja linnas alla 6 sajale võid ainult und näha. Selle Stellantise (PSA) mootori tähelepanuväärseim omadus on see, et võtab kütust vähemalt liitri-kaks rohkem, kui tehnoandmetes kirjas. Olen selleks piisavalt palju selle õnnetusega sõitnud.

Kui otsid võimalikult ökonoomset sõidukit, siis sellest mootorist käi kaarega ringi! Ja seda, et PSA 1,6 diisel kordades parem on, pole vist mõtet enam mainidagi.

Muudetud 27.12.22 22:04

Teetro23
18:01 28.12.2022
Üks tore lahendus sellel mootoril, et hammasrihm on mootoriõli sees. Tihti hakkab rihm juba u 40000km läbimisel ajama kummitükke, mis jõuavad õlivõtturisse ja ummistavad selle sõela ära ja tulemuseks on kadunud õlirõhk. Kui õnnestubki ennetavalt päästa on siiski oht, et nukkvõllid on juba kannatada saanud ja lisaks on need mootorid enamuses kõik suure õlikuluga. Enamasti on ka nende kütusekulu 4 silindrilistega sarnane. Ise kindlasti ei ostaks.
eelmisele
19:38 28.12.2022
Levita aga linnalegende. Sama lahendus on ka Fordi Ecoboostil ja ei ole kuskilt kuulda olnud mingit rihmatükkide lendumist.
Teetro23
20:27 28.12.2022
Kahjuks näen ja remondin neid iga päev ja ei levita linnalegende ja vastupidiselt sinule olen kuulnud fordi 3 silindrisel samadest tükke ajavatest rihmadest:-)
Ants maalt
20:47 28.12.2022
Kas Kolksvaagenil pole siis rihm õli sees? Igastahes olen kuulnud, et PSA mootoritel on tunduvalt vähem vigu kui teistel. Noh, Toyotaga 1,2 -ga ei tea võrrelda.
Ants maalt
20:52 28.12.2022
Ole hea teet, anna samal ajal nõu ka BMW ja Mini 1,5 3 sil kohta infot. Mul siiani PSA 4 sil bensukas naise autos ja töökindlamat mootorit ei teagi. Nurrub nagu Singeri õmblusmasin. Lihtsalt vaja uuendada sõidukit, mis oleks veidi kõrgema põhjaga. Õkonoomsus mind ei huvita, nagunii tehase andmed panevad teeäärsetesse puudesse ;)
Teetro23
21:53 28.12.2022
Kui naisel on psa enda 4 silkune, siis need ongi pommikindlad. Vältida tuleks bmw ga koostöös al 2008 tehtud ep mootoreid, need võivad ikka väga halliks ajada ja nende kõrval on see 3 silkune tõesti ok kui õli viitsid iga nädal peale kallata ja õlikorgi august hammasrihmal pilku peal:-)
Quixy
23:21 28.12.2022
Vastan siis ka vahepeal teemale omalt poolt ;)

Esiteks, jah ei sõida tõesti väga palju (max. 17 000 km aastas), aga 95% on linnasõidud ning see välistab minu puhul diisli + autovajaduse tingib põhiliselt igapäevaselt erinevate asjade vedu + kaootilised marsruudi bussiliinidega võrreldes ning ka 2 suvekodu omamine väljaspool Harjumaad ;)

Uue auto ostmisel on mul just põhiline soov saada võimalikult madalat kütusekulu, sest eelneva autoga (Škoda Octavia 1.8 TSI 118kW 2010) oli mul pikaajaline keskmine tänu linnasõitudele ning ummikutele ca 9.8 l / 100 km, mis on ikka metsikult palju minu arvates. No see mootor on muidugi paras nuhtlus juba oma õlikulu tõttu (kuni 1 l / 1000 km!!) + Skoda suutis üllatada ka kinnijäätunud ukselukkude, lugematul arvul veakoodidega, mis peale igat hooldust jälle tagasi tulid + sada muud häda. Sestap välistaksingi uue auto otsingul kogu VAG grupi toodangu.

Olen teinud proovisõite ka erinevate väikeautodega (Micra, Clio, C3), kuid mind üllatab see, et isegi 1.0 või 0.9 l 3-cyl mootor ei saa linnas ca 20 km proovisõidu jooksul alla 7.5 l / 100 km keskmist kulu. Ja ühe korra ei olnud mootor isegi külm ning auto oli seisnud soojas garaažis :I

Esialgu olin ise ka suhteliselt skeptiline nende 3-silindriliste suhtes, kuid arvestades, et ma ei osta autot 20 aastaks või 500 000 km läbimiseks, siis need 250k km kestavad ka 3-silindrilised ära, kui hooldusvälp kuni 10k km hoida. See 1.0 TCe 81kW, mis Dacia Joggerile pandi, on muidugi tõesti juba pigem õmblumasina mõõtu ning see tõesti enam ei tõmba mitte kuidagi. (Olen Joggeriga proovisõitu teinud)

Võite muidugi omalt poolt soovitada veel muid marke peale selle Peugeot 308, mis ma oma peaga kõige ökonoomsemaks bensiinimootoriga universaaliks hindasin. Antud sõiduki suur eelis on SW mudeli puhul nt pagasiruumi suurus - 610 l, mis on võrdväärne Octavia III ehk siis väga mahukas sõiduk + salong on tegelikult täiesti normaalne, kui selle rooli ja armatuuriplokiga ära harjub.

Olen lisaks veel proovinud Renault 1.3 TCe 110kW mootorit Dacia Dusteri peal ning sellega sain tegelikult isegi 6.5 l / 100 km proovisõidul kätte. Pikaajaliselt peaks 6 l / 100 km tal keskmine olema, mis ei ole maasturi kohta üldsegi halb tulemus. Dusteril muidugi pagasiruum tunduvalt väiksem ning maanteemüra on kohutav. Siis pigem juba sama mootoriga Megane, sellega pole veel proovisõitu teinud.

Üks variant on ka Toyota hübriidide poole vaadata, kuid seal on hinnakiri juba veidi teine. Bensiinimootoriga Aurist juba kannataks soetada küll.
Seega, kui kellelgi kogemust, siis võib kogemust jagada, kas universaalkerega Auris 1.2 85kW mootoriga saab alla 5 l / 100 km linnas kätte või pigem on tal ka kulu sinna 7 - 8 vahele? Või tuleks eelistada 1.6 97kW mootorit? Olen iseenesest diiselmootoriga Aurisega sõitnud ning salongi, mugavuse osas mul küll ühtegi etteheidet seni Toyotale pole. Töökindluse poolest rullib ta kindlasti Peugeot, Dacia, Renault mitmekordselt üle :D

Muudetud 28.12.22 23:29

Quixy
23:31 28.12.2022
Suur tänu selle artikli eest! Nagu ikka, siis ühtegi probleemivabat autot pole, kuid kuna osad probleemid on siiski tõsisemad kui teised, siis oli igati kasulik teada saada ka Peugeot' kummitavate vigade kohta :)
.
11:31 29.12.2022
Huvitav, Dacia (renault) 81kw mootor ei tõmba, aga pesukoti 81kw tõmbab? Üldiselt mis on olulisem- kas kütusekulu ehk otsene rahaline kulu või tõmme? Tõmbe jaoks on tehtud väga palju teisi autosid. Kuna mul võrdlusmoment olemas, siis mu kunagine 100kw vabalthingav mondeo saaks täna ilmselt selle kolmepütase turboka käes lutti kui foori alt minema tõmmata. Samas oli selle mondeo keskmine kulu üsna stabiilne 8l, niiet ei midagi hullu tänase päevaga võrreldes. Linnas ei ole mõtet üheltki mootorilt oodata mingeid imeväikesi kulusid, samas oskuslike sõiduvõtetega on võimalik kulu ka mõistlikumal tasemel hoida. Kui nüüd raha lugeda, siis targem on osta mõni odavam ja tavamootoriga vabalthingav benakas kui kulutada rohkem raha uuemate, kallimate ja omade kiiksudega autode peale. Kui maanteesõite tuleb 5%, siis ei ole üldse oluline, kui kiiresti sa eesliikuvast rekast mööda tuiskad- alati leidub möödasõiduvõimalus ka natukene aeglasema ja uimasema auto jaoks. Las kiiremad uhavad praami pealt täie vinnaga minema, see nende asi ja näiteks mulle meeldibki rohkem omaette kulgeda kui mingis tihedas kolonnis Kuressaareni kimada.
Ants maalt
22:13 29.12.2022
Niikuinii on viimased 15 aastat kõik mootorid alu blokiga. Ega allu üldiselt remondile. Pole Toyota siin erand. Okei, siiski kõik mootorid peale VW grupi on suht probleemivabad, Kütusekulu ei peaks eriti vaatama. Toon hea näite. Peale vene aja lõppu istudes kergest VAZ 2106-st üle Sierra V6 tuli suureks üllatuseks, et kütusekulu oli täpselt sama- 8,5 l/ 100 km. Ometi dünaamika oli viimase kasuks. Sõber ostis uuena 1,6 Focuse. Asus elama linnas välja ja vahetas selle Rav 4 vastu. Saime kokku ja ütles, et nelivedune Toiots ei võta sugugi rohkem pentsu kui eelmine Focus. Üks on aga kindel, mida vanem ja mida janusem mootor, seda soojem talvel autos on. Mälestagem vanu Volga, Villise ja Lada mootoreid...
NiiNaa
11:41 30.12.2022
Ise sai ka autot valitud. Vaja oli suuremat kolakat (5008).

Sõber töötab ühes Peugeot esinduses ja sai tema jutul käidud. Tema kindel soovitus (kui just 90% alla 10km otsi ei tee) oli 1.5 diisel. Sai see ostetud ja siiani väga rahul. Pika aja keskmine kompuutri järgi 6.1. 90% pealinna ja selle lähiümbruse sõite.

Sportauto ei ole aga jalgu ka ei jää. Ka maanteel saab kenasti mööda ja seda isegi siis kui 5 inimest ja nende pagas autos.
helloss
16:10 30.12.2022
endal 308 sw 16a, 2.0hdi 110kw manuaal. keskmine 5l
Quixy
22:47 01.01.2023
Ega see ongi see teema, et kas 1.0 on nüüd päris sama, mis 1.2. Ise arvan, et nt 1.4 on tänapäeva mõistest juba täiesti normaalse suurusega mootor ja mikromootorid ongi pigem 1.0 ja 0.9.

Pole tõesti selle Peugeot'ga veel proovisõitu teinud ning seega võibolla pean selle kohta tõesti sama nentima kui Joggeri kohta, kuid Joggeri puhul häiris ka Daciale omane õhuke plekk, vilets mürasummutus ja üldiselt tundus ta kuidagi kipakas.

Nojah, see 95% ongi umbes nii, et sisuliselt kogu talveperiood sõidan ainult linnas, sügisel ja kevadel mõned lühemad maanteeotsad ning suvel siis need Saaremaa sõidud. Pigem enda puhul diisli välistaksin, aga tänud soovitusi ja kogemusi jagamast ;)

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte