Fiat

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

kas fiat croma on hea auto

melon
09:29 04.04.2004
mis selle auto plussid ja miinused on
alx
09:57 04.04.2004
täpselt ei tea, aga viimane ajakiri "DI" , märkis selle ära kui kõige mõttetum auto 25 000 eest
margus
16:53 04.04.2004
DI on muidugi VÄGA autoriteetne ajakiri autonduse alal :)))))
Samas numbris soovitati ka opel calibrat 2.0 turbo 4*4. Ometigi on teada, et see on calibrade kõige hellikum ja ebatöökindlaim varj. üldse. Mõtetumat ajakirja kui DI ei ole olemas! Croma miinuseks on loomulikult kere ja elektri probleemid. Turbodel(bensukatel) ka nõrgad käimakastid.
melon
08:28 05.04.2004
kas see auto pole siis vastupidav
margus
10:41 05.04.2004
...no eks nii vana auto puhul on kõik eelmises omanikus kinni! Kui on hästi hoitud, siis ei ole ta millegi poolest kehvem auto kui kõik ülejäänud. Osutasin lihtsalt nõrkadele kohtadele, mida peaks ostmisel eriliselt silmas pidama! Edu!
AIVAR
18:13 05.04.2004
Sõita on küll pagana mugav.
mark
15:07 08.04.2004
Need kes on sõitnud oskavad hinnata. Ja neid kohalikke ajakirju ei tasu küll kuigi tõsiselt võtta. Vastupidavuse poolest auto ikka üle keskmise ja roostega tunduvalt vähem probleeme kui ntx omegal/skorpal.
AIVAR
18:04 08.04.2004
See ajakirjamees kes selle arvamuse kirjutas nägi vist seda Cromat läbi võrkaia. Ma olen puht uudishimust proovinud nii Skorpat kui Omegat , Mitsut ,Mazdat just Croma suuruseid masinaid ja puht sõiduomadustelt oli Croma neist üle ,mis ei tähenda et teised oleks mingid halvad autod olnud . Sõidetud sai just meelega pikki otsi ,et vaadata milline kõige vähem väsitab. Kõige mõnusamalt tundis taguots pikal sõidul 93a Cromas. See isend oli diiselmootoriga.
Mega
00:01 11.04.2004
sõidumugavus sõidumugavuseks, aga croma ei hiilga eriliselt hea tehnilise vastupidavusega, tuttaval on ja tõepoolest see masin on üks suur miinus ma ei tea kui palju sa viitsid aia ääres tema mugavas istmes istumas käija....
sass
00:15 11.04.2004
croma tsingitud kerega nüüd küll probleeme rohkem pole kui teistel autodel.
07:21 11.04.2004
Tehniline vastupidavus sõltub sõidustiilist ja meie linnade tänavatel olevatest löökaukudest, mis lõhuvad ka kõige paremaid ja kallimaid autosid
ALFA
07:54 11.04.2004
auto on aus sees ruumi külluses ehtne töö auto ainuke probleem ei kannata paarutamist plokikaan on õrnake
saunamees
08:48 11.04.2004
Üks tore film oli.Vist"Itaallased Venemaal".Seal siis olid venelased Cromas istudes päris sassis.Porsche ta muidugi ei ole ja,et ta FIAT on, see on talle peale kirjutatud
äss
08:50 11.04.2004
paistab, et siin foorumis tattnokad, üleõppinud lollikesed ja suured teoreetikud ainult ongi... Egas need küsimused on ka sellised mida normaalne inimene ei esita. Ma olen Cromat omanud kauges minevikus ja ka Tempra on olnud mil see auto oli veel tootmises ja auto nime need autod küll ei vääri... Croma ainuke + oligi võibolla see, et auto tundub esmasel pilgul mugavam kui opel kadett. Praegusel hetkel on Croma näol tegemist surnud autoga mille ülalpidamine on vaesele inimesele lihtsalt üle jõu käiv ja rahakam inimene ei osta elus sellist sõnnikut omale...
AIVAR
09:57 11.04.2004
Kas sa äss seda esimest rida foorumi külastajatele näost näkku ka julged öelda. Pealegi eksid sa foorumi reeglite punkt 8 vastu. Head munavärvimist kõigile.
sell
10:14 11.04.2004
olen ässaga nõus just selle esimese rea osas,muuosas pole kogemust
totu cool
10:18 11.04.2004
to:äss
Meestel on kaks asja,mis ei sõltu nendest-m.pikkus ja mõistus,tundub,et sa ei ole veel nii targaks saanud.
to äss
16:35 12.04.2004
sa vist oled üle keskmise leidlik (geenius?) indiviid ja ostad oma autod tunduvalt alla turuhinna?
keenius
07:58 27.08.2004
mul on olnud kokku juba kolm cromad ning olen väga rahul ainult mul ei pea mootor vastu sest olen väga raske jalaga viimati lasin 2.0 doch 16v mootori laiali aga vahet pole ostsin turbo mootori vahele.
üldiselt et see auto on suur ja mugav tal on enamasti kõik lisad olemas ruumi on see rohkem kui pealt paistab
koit
22:00 15.01.2005
croma 5+ moto tõmme mis sugune motoks 2,0i turbo. Ainsaks miinuseks siiani roostre mis kere ära söönud kui saaks teeks korda...teine võimalus müüks tükkideks maha..... kui kellegil kere mõistliku hinnaga pakkudas on või siis tahab tervet isendit siis tel: 51 76 151
audi
22:31 15.01.2005
osta parem juba saab 9000. sisuliselt sama auto ja kvaliteet ikka teisest puust
granada sõber
19:45 19.01.2005
osta ford granada, sõidad tiiru ümber maakera ja naeratus näos ning käed puhtad, ilgelt hea auto on, ma tean
taat
14:58 19.06.2005
eks iga **** kiidab ikka oma ***** ma ostan omale croma
Cromakas
08:23 17.11.2005
kui 93 aasta croma eest küsitakse 20tonni - on see norm hind? Esipõrkeraud on pisut pilbasteks ja veel mõni pisiviga, muidu vaiksete vanakeste käes sõitnud. Uurisin siit ja sealt, ega neid eriti palju müügis ei olegi...
janl
08:06 18.11.2005
non ean-vähem, sa uuri palju nende vigade kõrvaldamine maksab, cromal osa juppe suht kallid. Mingi 17-18-ga kätte saad. siis kärab küll
jack
15:03 18.11.2005
http://www.carsfromitaly.com/fiat/index.html
Fiat/models/Croma 85..96,
sealt leiab ka uue Croma kirjelduse.
Croma on ühisprojekt Alfa 164, Lancia Thema, Saab 9000.
On oma aja kohta hea, suur, mugav pereauto. Eeldusel, et on normaalses korras ja mootoris ikka õli sees (siin mõned kurdavad, et kehv, ei sõidagi ilma õlita!!!). Selliste hind algab ca 20 000kr-st. Mootorid väga head: 2l DOCH mootorid; 20% analoogidega võrreldes ökonoomsemad CHT mootorid, millel 2 ümberlülitatavat sisselaskekanalit; 2,5 vabalthingav ja 2l turboversioonid. Kõigil hea pöördemoment alates tühikäigust. Esimene ühisanuma pritsega diiselmootor ajaloos ja ka muutuva geomeetriaga turbo. Elektrilisi lisasid piisavalt. 43% keredetaile tsingitud. Tüüpvead puuduvad. Olen omanud kahte ja midagi halba küll öelda ei oska. Hooldanud-remontinud ainult ise.
jack
15:06 18.11.2005
Veaparandus:DOHC mootor
jack
13:22 23.11.2005
http://www.autoitalia.f-1.ru/Models/Croma/croma.html

Natuke venelaste arvamust Cromast, kus "armastatakse" Fiat-e kõige enam.
bella
21:10 26.11.2005
kulla onu bella laulukest.
Kjen
09:27 30.11.2005
Millalgi 98a omasin esimese autona 13a vana Cromat, 2,0 bensukas. Ostsin 15 tonni eest ja oli igavene ront juba. 11 tonni panin raha sisse, selle eest värviti enamus kerest üle ja sai tagapidurid ka tööle.
Tohutu hea varustusega auto oli, ainult enamus asju ei töötanud.
Igavene äkiline sidur oli ja kiirendus tundus meeletu, sest varasemad sõidukogemused oli õppe-moššega, isa ladaga ja 82a diisel audiga :)
Linnas oli algajana päris raske algul.
Samas maanteel möödasõitu ei olnud üldse nii varmas tegema.
Juhitavus halvenes olematuks alates kiirusest 120km/h, muidu oli mugav masin küll. Pardakompuuter (peaaegu kõik oli kompuutri arvates tuksis) vilkus pimedas igavesti kenasti.
Teele jäin 2 korda, üks kord lõppes bensiin, kuna vastav näidik oli salaja šabotaaziga alustanud ja teine kord, mis jäi ka autole üldse viimaseks sõiduks, lõppes kraavis. Nii 2,5m kõrgune õhulend ratastele (!) tegi autost kena kaheksa (kere oli ikka täiega läbi mädanenud) ja purunesid kõik laternad, samas klaasiring täitsa terve.
Auto oli igavene säästlik tegelikult ja põhiliselt linnaautona kasutamiseks julgeks soovitada küll, eriti kui ta tsingitud kerega ka on.
stas75
21:54 03.12.2005
Olen omanud cromad 8 aastad ja selle ajajooksul läbi sõidetud 200000 km.mööda eestid ja venemaad. Mingeid erilisi probleme polnud ja kõige kallim jupp mis sai ostetud oli taga amordi padi 800 eeku (esindusest).Kere pidas kah hästi, kuid viimasel aastal tuli rooste tagumiste tiiva äärtele. 2004 aastal sai auto maha müüdut.Olin väga rahul autoga.
aljaa
23:17 04.11.2006
Omasin Cromat paar aastat 2004-2006 väga hea auto oli.Auto oli 1990a väljalase. Hulgaliselt varustust kliima ja elektri lisad töötasid ilusti. Mootor oli fantastiline 482000km öli ei söönd. Mugav auto oli juhitavus hea teel pidamine hea eriti talvel. Itaalia auto kohta ka talvel soe käivitus Soomes ka 32 kraadise pakasega. Kiirenduse poolest omast klassist 2,0IE mootor. Halvaks pooleks saab lugeda seda,et esisild laguneb kiiresti sai tehtud kap rem 2000 kr eest puksid otsad sarniirid kuid vastu pidas 8 kuud oma koht muidugi ka Eesti teedel. Varuosad tasub osta kvaliteetsed ja poest romulad tasub unustada. Croma ei meeldi ka varastele hea rahulik magada. Kui Cromast hoolt kanda siis naljalt ta sind teele ei jäta. CROMA LA ULTIMA GRANDE FIAT!!!
Mardikas13
15:31 03.09.2017

väga hea auto,paljutest nimekatest etem.Eriti ökonoomne ja roostevaba.Halvasti räägivad need kes ise pole autot näinudki.kavatsen ise ka ühe croma osta.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte