Olen sõitnud oma diisel Zafiraga (läbisõit 130 tuh.) peale viimast õlivahetust 2000 km. ja vardajagu õli kadunud. Läksin nüüd ühte teise töökotta, et lasta uurida milles küsimus, siis mehhaanik vastas, et probleem on hoopis õlis. Enda arust lasin viimane vahetus sisse panna hea õli -täissünt Addinoli. Nüüd tuleb välja, et see on kõige hullem odav saast, mis pidi mootoris lihtsalt ära põlema ja seepärast kaobki pikkamööda ära. Mootor on korras, nii et kuhugi mujale ei saa õli kaduda. Mehhaanik soovitas Teboili poolsünti ja probleem pidi kohe kadunud olema. Keda nüüd uskuda? Mis õli teie kasutate?
Õli on ikka päris oluline määriv ollus meie mootoris, niiet mingit ****a sinna sisse valada eriti ei soovi. Niiet igasuguste addinolidega ei tasu katsetama hakata, et äkki ei ole sitt õli. Kui ikka lähed õli ostma ja küsid, et mis õli soovitavad ja juba müüja ütleb, et addinoli ei soovita eriti, siis võtan mobili või valvoline'i ja elan rahuliku südamega edasi. Või kui tõesti auto võtab juba 1l/100km peale, siis võtaks säästukast kõige odavama õli ja sõidaks, kuni keps laia maailma rändama läheb või kompressioon täielikult kaob.
mida te arvate nendest Automargi tehasetähisega õlidest(nt. Opelil), kus on purgil firma logo peal? Need peaks ju olema ka suht hea kvaliteediga kui autofirmad neid oma mudelitele soovitavad! Pole lähemalt neid uurinud ehk on seal mingi tuntud tootja initsiaalid peal?
Üldiselt on nii, et mida odavama hinnaga heade omadustega õli ostad, seda vähem oled tegelikult ikkagi saanud. Addinolist ja Teboilist hoian eemale. Millegipärast kiruvad spetsialistid ka Mobilit. Ise kasutasin väga pikalt Essot, seejärel aastaid Valvolinet (Maxlife) ja nüüd mõned aastad on kõigis mu autodes (2 diislit ja uunikum) täissünteetiline Gulf. Gulfi puhul olen ise ja on ka tuttavad märganud seda, et kui mootor algul võtab veidike õli, siis peale paari-kolme õlivahetusetsüklit on praktiliselt kõik mootorid lõpetanud õlivõtmise täielikult. Need autod, mida jäärajal jm lõhkumas käin, sõidavad samas kõige odavama rämpsuga:)
Gulfist olen küll häid sõnu kuulnud, ise kasutanud pole.
Siiani on mootoris Pennzoili poolsünt ja kärab kyll, kuigi ka siin seal kirutaxe et ex ta yx odav saast on.
"Üldiselt on nii, et mida odavama hinnaga heade omadustega õli ostad, seda vähem oled tegelikult ikkagi saanud. Addinolist ja Teboilist hoian eemale..."
Pliis, kamoon, kulla inimene, Sa võid ju Addinolist eemale hoida kui Sulle pakendi roheline värv või kaks tüma d seal nimes ei meeldi. Vaba valik, vaba inimene vabal maal. Aga jutt sellest, et Addinoli 0W-40 on odav ja omadused jääksid mingis Sulle, tavatarbijale, arusaadavas osas alla teistele tugevamini bränditud markidele, on absurd. Õlide omaduste ja kvaliteedi kontroll on selleks liiga tihe ja rahvusvahelisel tasandil.
Teine asi, millest ma pole kunagi aru saanud, on seisukoht, et õli peaks kulunud/rikkis mootorit parandama. Kui mootor võtab õli rohkem kui tehase norm, siis tuleb mootor korda teha, mitte õli süüdistada. Jah, paremate viskoossusnäitajatega täissünteetilised õlid jooksevad ka paremini välja, aga pane siis see lekkekoht kinni, mis läbi annab.
Huvitav küll, miks mina sõitsin oma Hondaga sellesama Addinoli 0W-40-ga ligi 5 aastat, üle 100 000 km ja mitte kunagi ei pidanud tilkagi peale kallama??? Auto oli ostes 8 a vana, toodud Saksast ja spido peal 110 000, tegelikku läbisõitu võite ise arvata. Vast on ikka auto viga, kui õli kaob või kuidas?
Ega ma nüüd kohe kiitma hakka,olen erapooletu,ma kasutasin addinoli 4 aastat ja mootor ei võtnud õli,mootor kokku ka ei jooksnud.Muidu foorumist olen küll õuduslugusid lugenud sellest õlist,krt teab kui sitt ta on,igatahes nii mõnelgi teisel autol on see sees ja kärab küll.
Ei usu elu sees jutte, et addinol on täielik **** ja vot kus esso on alles hea õli. Ei näe mingit põhjust kasutatud auto mootorisse mingit hirmkallist õli kallata! Kasutan auto tootja poolt ette nähtud kvaliteediklassiga kõige odavamaid saada olevaid õlisid. 10 aasta jooksul erinevate autodega 0 probleemi. Mingeid erinevusi pole veel märganud!
Siin küsiti mida arvata Valvoline Motor Oil 10W-40-st.
Ise kasutanud seda pikemat aega ilma igasuguste probleemideta.
Varem panin poole kallimat poolsünteetilist Valvoline Turbo V õli, ca.270 EEK/4L. Väga raske on tegelikkuses aru saada, milles kallima õli paremus seisneb, ei tähelda erinevust ei kütusekulus ega tee kindlaks suuremat mootori kulumist. Seega panen lihtsalt odavamat sisse. Teine lugu on kindlasti turbodiislitega, kus peab parem ja kallim sees olema. Enda autol tavaline bensiinimootor 1,7 L ja 90 hj. Arvan, et tihti tehakse ainult oma rahakotile liiga kui tavalises bensiinimootoris kasutatakse täissünteetilist (üle 400 EEK/4L), põhjendusega et kergem käivitus, väiksem kütusekulu ja mootori kulumine.
TO marita57: eelarvamustest Addinoli kvaliteedi kohta on siin varemgi juttu olnud ja keegi seletas asja ka ilusti lahti, miks see on siiski eelarvamus, mitte reaalne põhjus. Õli headust ei näita see, et mootor õli ei võta. Olen kahe autoga (praktiliselt üheaegselt) odavalt mineraalõlilt sünteetilisele Addinolile üle läinud. Mu enda eelarvamused põhinevad sellel, et mõlemal autol langes õlirõhk tunduvalt 2-3 kasutusaasta jooksul (tollal sõitsin peaaegu 100.000km aastas = st 10-15x rohkem kui näiteks Sina). Seda sama asja on märganud ka teised Addinoli kasutajad, kes tõesti palju sõidavad. Tõesti ei tea, kas see oli juhus või mitte (tegemist ju ikkagi vanade autodega), kuid ühegi teise õlimargiga (nii enne kui peale Addinoli) pole seda täheldanud, kuigi teiste õlidega on rohkemgi sõidetud (kusjuures oluliselt raskemates tingimustes). Seda väidab ka üks mootorite kapremondiga leiba teeniv tuttav, et Addinoliga kaua sõitnud mootorites armastab kõnts väljasadeneda (väntvõllikanalid jm), mida teiste õlide puhul praktiliselt ei näe. Addinoli valmistamisega sama tehnoloogiat kasutab ka Teboil (mõni spets oskab ehk lähemalt seletada). See on mu isiklik (ning mõne tuttava) arvamus ja seisukoht, mitte absoluutne tõde, ning igasugused vastuARGUMENDID on teretulnud. Minu enda jaoks on tegemist siiski faktidega, ja mitte eriti meeldivatega.
Sama käib ka selle fenomeni kohta, et pikemaajalisel kalli õli tarvitamisel lõpetab mootor õlivõtmise (mida odava Addinoli kasutajale vist mõttetu üritada selgeks teha:)). Jutt ei käi õlileketest - selliste asjade kõrvaldamine peaks olema igaühele iseenesestmõistetav juba peale auto ostmist. Ja püsib see 0W40 sees ka uunikumides ega leki sealt kuhugi välja. Kel pole oma kogemust, võib seda ju absurdiks nimetada, aga paljude jaoks on see siiski fakt (mida kinnitab ka tuttav remonditöökoja omanik - hooldab kõiki selle piirkonna uusi Subarusi/Daihatsusid/Mitsubishisid ja teab seal linnas ka 25a vanade ajalugu, kuna nende firma on need autod kunagi uuena müünud). Jällegi, oleks huvitav kuulda mõnda loogilist seletust, kuna ei saa ka ise asja olemusest aru.
Kvaliteedis ei kahtle: kvaliteediklassid on ju kirjutatud tähekoodina iga õlikannu/kanistri peale ja sealt võib igaüks seda lugeda (nende tähenduse siin foorumis ise juba korduvalt lahtiseletanud). Kvaliteedi all mõeldakse teatud kindlaid omadusi (kujutan ette milliseid, äkki keegi TEAB täpsemalt?), kuid kõiki mistahes aine keemikalisi ja füüsikalisi parameetreid ei ole võimalik jagada sama klassifikatsiooni alla. Äkki sellest tulebki erinevus, et nii mootori kui õli kasutusiga mõjutab ka mõni selline omadus, mis ei kuulu hindamise alla kvaliteediklasside klassifikatsioonis? On ju sama kvaliteediklassiga eri marki õlid poes väga erineva hinnaga. Heaks näiteks oleks need rohkete antioksüdantidega õlid, mis juba uuena kanistris musta värvi, kuid asuvad täpselt samas kvaliteediklassis palju odavamate õlidega...
Reklaam maksab ka ikka päris palju. Palju maksab rallil näiteks Castroli reklaam või F1 Shelli, Mobili jne reklaam ja kes selle kinni maksab? Õlid iseenesest võivad olla enam- vähem samade omadustega (vastavalt viskoossusele ja API- le). Kui loete M. Naamsi raamatu Mootoriõlid läbi, siis saate ka paremini asjast aru.
Sellest on juba varemgi pikalt- laialt jahutud. Ega siin kaugemale ei jõua nagunii, kui see, et on kaks parteid - õli pealt kokkuhoidjad ja õli pealt mittekokkuhoidjad.
Mind jätab see küll täiesti külmaks, mida keegi oma auto mootorisse kallab. Kallake, mida heaks arvate, kasvõi kaevuvett.
Kurjaks läheb asi siis, kui järgmisele omanikule selle koonerdamisega "karuteene" tehakse.
Ise eelistan ainult tuntud ja järeleproovitud (ka spordis) ja kalleid õlimarke. Kindlasti "sobib" kasutada n.n. keskmise hinnaklassi tooteid, aga odavama otsa õlidest soovitaksin küll eemale hoida.
nojah, ei oska siin ka kõigi seisukohtadega nõus olla ega kõigile vastu vaielda. ei saa aru sellidest, kes ytlevad, et mootor võtab varda jagu ja rohkem õli, ja tundub, et nad seda täiesti normaalseks peavad. samas ei oska ma aru saada fenomenist, et teise /arvatavalt kvaliteetsema/ õli kasutamisele võtmisega lõpetab mootor väidetavalt õli kulutamise/võtmise? kas see siis tähendab, et ta leotab sealt seestpoolt mingit jama lahti, mis väljatulekukohad ära ummistab? kas õli liigne kulumine sõltub ka läbisõidust, et mida rohkem sõidad, seda suurem õlivahetusvälba jooksul ärakaduva õli kogus on normaalne. kas ta ikka on- sel juhul on ju mootor pikemat aega töösoe- see pidi talle ju igati kasulik olema, miks ta siis õli ära kulutab.
tunnistan, et mina ei tea, mis õli minu autos sees on /parafraseerides kärssa, on tegemist pooluunikumiga, mis täielikku töökorda seatud ja igapäevaselt suurepäraselt liigub/. aga ma olen kindel, et seda mis marki õli sellesse mootorisse vaja valada, teatakse selles töökojas, kus ma temaga käin. neil on seal virn igasuguseid tarku raamatuid jms. ja selle õli hinda ma ka ei tea. mulle on tähtis pigem see, et sõites ei oleks mu autol mingit jäätmerada taga, et ta ei tossaks ega tõmbleks või miskil suvalisel hetkel mind metsavahele ei jätaks. huvitav, milliste valemite järgi rehkendavad oma kulusid kokku need sellid, kes väidavad, et lekkiva mootoriga autol õlivahetusvälba jooksul 4ltr odavat? õli juurde valades saavad nad odavalt hakkama.
niiet kuulun maritaga yhte parteisse- sellesse seltskonda, kes eelistavad sõita korras masinaga ja töökojas käia kyll regulaarselt, aga harva. või parasjagu nii tihti, et meistrimeestel oleks võimalik asjad kontrolli all hoida. siia sobib tuua paralleel nõukaajast- nõukogude meditsiini põhieesmärk on profylaktika- st-haigust on odavam ära hoida kui ravida. kehtib kindlasti auto puhul ka.
Ma ei saa aru, et miks seda addinoli ikka vaja sisse kallata. Isegi kui juhtub, et ei ole viletsam teistest, siis miks riskida? Hinnavahe on ju minimaalne, kui auto tõesti 1L/100km peale õli ei rüüpa. Õli on ikkagi väga oluline moponent mootoris. Kujutage ette, millised jõud seal mõjuvad ja millised temperatuuril. Kui õli tõesti vilets, siis mootor ka kulub kiiremini, ilmnevad hüdrotõukurite kulumised, õlikanalite ummistumised jne. Ise valan Mobilit või Valvoline, kui rikkaks saan, siis ka Castrolit mootorisse. Vanemate autode puhul, kus loksud suuremad, pöörded väiksemad, ei tasu loomulikult Castroli täissünti sisse valada, aga Addinoli ka ei osta. Igasugustest 30eeq/l sünteetilistest jne. õlidest hoian ka eemale.
Mul peaks kusagil garaažis vedelema 20l Autooli Vene ajast. Võin kellelegi Addinoli hinnaga maha ärida :)
Ise sõidan 1989.a. valmistatud autoga, mootor vahetamata ja remontimata, kuna vajadus puudub. Meenutame aastat 1993.a. kui
SG klassi õli oli igati hea. Nüüd 12 aastat hiljem on auto mootor ikka seesama, kuid lugedes arvamusi, mille järgi hea mineraalõli kasutamine on midagi "karuteene" või "kaevuvee" sarnast, võiks küsida kas tuntud firmade (Castrol, Mobil, Esso) Eesti müügilolevate mineraalõlide kvaliteet on kaheteist aastaga kõvasti langenud või müüakse Eestis nende firmade "piraattoodangut"?
tundub, et keegi õlimüügimees ei viitsi või ei oska kuidagi enam oma toodet müija ja on eesmärgigks võtnud siin foorumis luua rubriik "ise küsin, ise vastan", vähemalt tunne on küll selline.
No mis! Ega siis kõike seda mida siin kirjutatakse ka teab mis tõsiselt võtma pea, vahel endalgi tuju ainult pisut naljaga pooleks tüli norida ja provotseerida :) Kuid kui "töömeeste" sarnaselt ainult negatiivsega esinetakse ja mingit lisaväärtust siia juurde panna ei ole, siis ei maksa ka siin välja tulla - suretate foorumi välja.
Tegelikult suudavad osad mootoriõlid tõesti õli kulu vähendada. Nendest mootoriõlidest, millega mina olen otseselt kokku puutunud on selline tehnoloogia olemas Castroli, Addinoli ja Motuli teatud õlides - teiste kohta ei tea. Kõigil neil on selle jaoks erinevad nimed aga tehnoloogia on iseenesest lihtne - õli lisaained (mis on paljudel tootjatel tegelikult samad) suudavad reageerida metalli (näiteks silindri) pealispinnaga ja muudavad selle mõne mikromeetri paksuselt plastiliseks. Plastiline pind kaotab töötades suurema osa ebatasasustest ja hõõrdetegur väheneb - mootoris läheb vähem jõudu kaduma ja siledamate pindade vahelt pääseb vähem õli välja. Loomulikult ei vaheta õli su kolvirõngaid ära, kui need kulunud on, aga mingi iva selles on.
Mis veel Addinoli puutub siis olen temaga kokku puutunud nii igapäevasõidukites kui ka väga kiiresti sõitmise autodes ja peab tunnistama, et tal (kallimal otsal) on tõesti veidi üle keskmise pesuomadused s.t. kui mootoris on *****, siis ta peseb selle lahti - õli muudab üsna kiiresti oma värvust ja kui seda ***** oli väga palju siis võib mõni suurem tükk miskit ummistama hakata. Täpselt sama on lugu aga ka Castroli kallima otsaga. Kui mootor on enne ikka väga must siis tuleks mõlemad 500-1000 km pärast väja vahetada. Odavam võimalus on muidugi pesuõli kasutamine või kõige õigem mootor pulkadeks - puhtaks - kokku tagasi :-)
asdf kirjutas: Ma ei saa aru, et miks seda addinoli ikka vaja sisse kallata. Isegi kui juhtub, et ei ole viletsam teistest, siis miks riskida?
Addinol on väike nishitootja. Selleks et väike suudaks konkurentsis püsida, peab ta rohkem pingutama (sama on lugu muideks Motuliga) ja midagi teistest etemat / paremat tegema. Kui Sa midagi kvaliteediklassidest (ACEA oil sequences) jagad, siis vaata, mis toimub. Motoli ja Addinoli õlid on reeglina esimesed, kes mingi uue klassi nõudeid täidavad, suured śörgivad selles osas harilikult sabas. Näiteks mitut E7 kvaliteediga (õlivahetusvälp Mersul näiteks 100 000 km!) rekkaõli praegu Eestis müügil on? Ja kelle tehtud? Uuri järgi...
Kuna siin eelnevalt Statoili õlidest pole veel juttu olnud, siis paluks ka sellekohaseid arvamusi kvaliteedi osas. Enne pole kasutanud, nüüd soov sünti 0w-30 sisse panna.
Olen näinud poes selliseid variante mineraalne, poolsünteetiline, sünteetiline, täissünteetiline - ei mäleta täpselt milline firma. AGa mis vahe on sünteetilisel ja täissünt. õlil???? Tundub täielik pettus. Olen siit ja sealt uurinud ja tundub et sünteetiline õli on tegelikult poolsünt ja poolsünt on kuskil ligilähedane mineraaliga. Mis pull on???
Lugupeetud Jaak otsi omale õiged mehhaanikud, kes peale õlikorgi lahti ja kinni keeramise ka midagi elementaarset mootorist teavad, või on nad tõesti nii kõvad mehed ja väidavad, et õli MARK remondib auto mootorit. siin räägitakse ju õli MARKIDEST mitte kvaliteedist ja sellest kas mõni autofirma auto võtab õli või ei. kui automüija käest selgitust küsida, siis vastaks ta kindlasti, et meie auto margil ei ole ühtegi viga küljes, kõik on sellest, et sa ei käi meie ülikallis esinduses ja kui käidki siis on kindlasti viga mujal, kui mehhaanikutes. olen muide näinud autoajakirjas pilte addinoli tehasest, kus seisavad suurtes virnades, kõrvuti addinoli, mobili, esso ja gulfi vaadid. mis te sellest arvate? kas mobil ostab oma õlid addinolis või? mootori remontijana ei hakka ühelegi MARGILE reklaami tegema, arvan, et Millist mootoriõli kasutate? küsimuse püstitaja (kui ta tahab asjas täpset selgust saada) peaks külastama ikkagi õigeid (erapooletuid) spesialiste, kes annavad vastuse mootorist ja õli kvaliteedist. ilmselt selle auto müüja, või esindus teenindus ajab kõik vähegi enda süüna tuntavad vead kellegi teise kaela ja petta saab lihtsalt klient.
Olen sama tark või loll kui ennegi. Loogiliselt võttes ei tohiks see Addinol nii sitt ka olla, et nagu vesi ära aurustub-põleb. Enne Zafirat sõitsin aastaid Citroeniga, milles oli kogu aeg poolsünt. Addinol ja kunagi ei olnud probleemi. Nüüd "uue" masina ostmisel mõtlesin, et äkki täissünt on veel parem ja kuna minu töökijad on ainult see mark, siis jäin Addinoli juurde. Keda lõpuks uskuda ja keda mitte? Ühes töökojas kiidetakse vist oma õli ja teises oma. Kui aga spetsiaalselt mootoriremondiga tegeleva firma mehhaanik ütleb, et paljud mootorid lõpetavad õli võtmise kui on Addinolist loobunud, kas siis mitte praktikut uskuda? Igatahes enne õli vahetust eelmise õliga sõites (peale ostmist sõitsin 7000 km) ei kadunud see kusagile. Igatahes olen otsustanud Addinolist loobuda, et näis mis siis saab. Ja ega see Addinol ka väga odav ole, poolsünt ca 45 kr/l ja täissünt peaaegu 80.-.
Jaak kirjutas: Ja ega see Addinol ka väga odav ole, poolsünt ca 45 kr/l ja täissünt peaaegu 80.-.
Addinolil on olemas ka õli, mis maksab mingi 1200 krooni / 5 liitrit ning ka kõikidel teistel tootjatel on samalaadsed olemas (iseasi, kas Eestis müügil). Tegemist spetsõliga, millele VW/Audi annab õlivahetusintervalli 30 000 km. bensumootoritel ja 60 000 diislitel. Mehed lähevad tuttuute Touaregidega Saksa Autosse sellised kanistrid kaenla all sest Saksa Auto vastava klassiga õli lihtsalt ei müü.
võin veel lisada, et on kogemus analoogse Zafiraga, mille mootoris ei olnud addinol, vaid proovitud oli nii mobilit, kui essot ja midagi veel. tulemus oli sama ja õli kulus sellel autol pealevalamiseks rohkem, kui Jaagu autol. õli süü see ei saa olla. rohkem tuntud õlimargid on kõik analoogse valmistamise viisiga ja ühesugused, vahe tuleb just sellest, kes kuipalju reklaamile kulutab, kellel on tehase esindus kohapeal ja kes on lihtsalt edasimüüja, sellest sõltub hind, kvaliteet on eraldi asi ja seda sertifitseerivad sõltumatud firmad, kui need firmad on ikkagi sellele addinoli õlile serdi andnud, siis õli viga see ei saa olla. Jaak mida ütleb Teile automüüja?
Kas jõuame ringiga tagasi, et mida kallim õli, seda parem õli? Selle 80kr/l eest on vist jah palju midagi oodata. Oma kogemus näitab, et (odavama sünteetilise) Addinoliga ei võtnud autod sugugi rohkem õli, oli ainult see sadade tuhandete jooksul tekkiv probleem õlisurve langusega, mitme autoga. Mulle on ühe korra seletatud lahti ka see õlivõtmise põhimõte, kuid ei mäleta enam nii täpselt ja ei hakka igaks juhuks ümberrääkima: järeldus oli igal juhul selline, et heade omadustega õli puhul on vähene õlivõtmine isegi normaalne, oli vist seotud pesuomadustega(?), mis esmapilgul ebaloogiline tundus. Ka mootori seisukohalt ei tohiks õlivõtmine sugugi halb olla, kuna see on ju sisuliselt pidev järkjärguline õlivahetus... Kuigi on tüütu tõesti, kui kahe õlivahetuse vahepeal peale peab käima valamas ja taset jälgima (õnneks ei ole selliseid autosid omanud viimase 10 aasta jooksul)
Kärss
Selle sinu jutu peale peaks juba ammu olema mingis autoajakirjas olema hoiatav artikkel. Kas või näiteks M. Naamsi labori analüüs. Nii nagu Continental rehvide puhul http://www.rehviekspert.ee/ paremat antireklaami ühele firmale on raske teha.
Kas on mingi link ka tuua? Muidu on see sinu jutt lihtsalt silmade pööritamine ja soolapuhumine. Ise kasutan õli mida auto esinduses sisse valatakse.
Vot selle M.Naamsiga on ka samasugused lood nagu nende kuradi kummidega,nimelt kes maksab see saab ka soovitud tulemuse.
Muideks,kas keegi oskab öelda milline on nr.1 õli maailmas?Küsimus tuleneb sellest,et ükskõik millise vähegi kangema õlimüüjaga suhelda siis alati käib läbi lause:"tegu on maailmas teisel-kolmandal kohal oleva õliga"
Korra ka sellest Addinolist ja odavast-kallist, mis puudutab addinoli, siis tema viga on see, et liigpalju on sinna sisse suratud igasugu puhastusaineid. Põhilised probleemid tulevad addinoliga ja ka teiste õlidega just margivahetuse käigus, ehk sis, kui minnake üle nn. parema kvaliteediga õlile. Need paremad õlid lahustavad lahti kogu ****, mis aastate jooksul õlikanalitesse ja mujale kogunenud, see saast omakorda tekitab uusi ummistusi ja vähese ajaga viib õli kvaliteedi tunduvalt alla, sealt ka need hirmujutud. Tavaliselt nendel, kes pikaajaliselt kasutanud sama marki, ei juhtu suurt midagi, olgu see mark siis addinol, või miski muu... Minu soovitus: Püüdke alati kasutada marki, mis eelnevalt sees olnud, või marki vahetades, eriti kui minnakse väga kallite markide peale, tasuks teha esimene õlivahetus juba peale 1000km läbimist. -Seejärel võib juba julgelt normaalsele õlivahetusvälbale üle minna.
Kui teemaalgatajl jub ann. vardajagu(ma siis eeldan, et max määrast- min määrani???) kadus 2000km-ga, siis ei saa olla viga õlis, siis on kas leke, või mingi muu viga, see tähendaks, et pead valama juba hulga üle liitri 10000km läbimiseks?? Kui läbisõit klapib, siis seda on küll palju, kuigi osadel uutel autodel peetakse õlikulu 10000km peale ca -0,5l täiesti normaalseks...
TO wk: Ei saandki aru, mille kohta Sa seda linki tahad. Need Addinoli tähelepanekud on lihtsalt omadest ja tuttavate kogemustest. Praktiliselt on asja siiski võimatu tõestada, kuna tegemist siiski vanade autodega. Tõestamiseks tuleks võtta terve posu uusi autosid, panna neisse erinevad õlid (sama õli siiski mitmesse autosse, kuna statistiliselt usaldusväärse tulemuse saamiseks on vaja siiski kasvõi väikest gruppi (et p<0.05), ja lasta neil siis uhada standardiseeritud tingimustes (nt ovaalne ringrada, nagu olid näiteks legendaarsed Saabi testid Talladegas) vähemalt 300.000km jooksul. Kuna keegi seda tegema ei hakka (keegi pole ka huvitatud vist), siis me jäämegi siin foorumis kurtma oma kogemusi (soolapuhumine), kuid midagi tõestada pole võimalik
Ametnik 9:43 eile - paneb asja päris hästi paika. Olen samal arvamusel, et sigade ette pole mõtet pärleid loopida. Vaata auto passi, valmistusaastat ja kasuta lubatutest odavaimat õli. Ka SAT peal nägin uurimisinstituudi poolt läbiviidud katsetusi erinevate õlidega koos mootori hilisema lahtivõtmisega, detailide ülemõõtmisega jne. Puhas müügimeeste reklaam rahast lahti saamiseks. Ise kasutan osadel vanadel vene õlisid, ei ole olnud mitte mingisuguseid probleeme, hind ainult 100kr ämber. Vene baasõlisid kasutavad paljud tuntud õlifirmad, küsimus rohkem lisandites. Tuunitud mootorid ja uuemad vajavad paremaid õlisid, näiteks viskoossuse sõltuvus temperatuurist peab olema väiksem jne.
sportlikust huvist vaatasin mõningate õlimüüjate kodulehti ja ets kae üks edasimüüja koduleht omab kõiki õlimarke, mida siin "imelikus" arutelus on heast küljest promotud. kui Jaagul tõesti oli "MURE" siis ega ta abi ei saanud, arvan ikka veel, et Jaak on ise selle õliedasimüüja müügimees ja kasutab konkurendi laimamise võtet. arvan, et eesotsas kirutud õli margi esindajad on norm tegijad, kuna ei leia ühtegi lapsikut vastukirumist nende poolt, ju nemad suudavad muidu ka tegutseda, kui sellist labast taktikat ksutada, kui nende ajalugu lugeda, siis on nad Eest turul juba 14 aastat. kui see jutt mis siin puhutakse oleks tõsi, siis oleks see firma ammu hingusele läinud.
Mootori õli on just selline asi, millega annab hämada ja hämada. Pealegi on kasvõi Eesti keskmisele tarbijale hind konkurentsitult olulisimaid ostuargumente.
Nagu siin juba mainiti laialt publitseeritud usaldusväärsed testid ja katsetused praktiliselt puuduvad.
Mina olen enda jaoks mõningad tarkused õlimaailmast omandanud autospordiga tegelevate inimeste kogemustest ning ka näiteks suure transpordiettevõtte kogemustest, kui on kasutatud erinevaid marke õlisid oma väga suurte läbisõitudega kümmnete autode peal.
Erinevad reklaamid marketingitrikkidena pole küll see allikas, mille järgi ma eelistusi teeksin.
Keegi rääkis siin ka reklaamile kulutatud summadest, mis siis justkui õlihinnale lisanduvad. Mis on Eesti meedias ja tänavapildis (autosporti mitte arvesse võttes) viimaste aastate jooksul rohkeim "promatud" õlimark ? Kui Te sellele vastasite, siis järgmine küsimus. Miks ta hind siin (Eestis) siis nii madal on ?
Pole erilist mõtet sajandite jooksul väljakujunenud mõtteterasid hakata übmer lükkama mingi "modernsete kauplemistarkustega". Tarbija pole küll see, kes sellest võidab.
Ja nüüd see mõte ise: "****st saia ei tee". Õigemini tänapäevaselt kõlaks see nii, et teeb küll ja müüakse ka, kui aga ostetakse.
Ja praktika näitab, et ostetakse.
Ma ei tea, aga minu arvates on kõige õigem vaadata õli kanistril olevat marki. Näiteks toyotsi '94 raamatus on kirjutatud, et 'SG or Better'. Ostsin täissündi - mingi saksa 5 litra (voll syntetic ja peal sinise sildi peal kolvide pilt) ja 420 krooni kvaliteediklassiga SJ. Seega peaks ju tunduvalt parem õli olema.
Muide mis te arvate nendest odavatasst saksa õlidesy , mille liitri hind on 80 - 100 eeku?
Kärss
Esiteks, et jutt- mida kallim õli seda parem, ei pea paika. Vaid kallima õli eest toetad mingit üritust- F1, MM WRC jne. Iga firma püüab oma õli headust tõstvaid manuseid lisada, kuid see on tavaliselt salastatud, mida. Kunagi umbes 10 aastat tagasi katsetas BP Vene autosid ja kuidas, kui pika vahetusvälbaga minna täielikult üle BP normaalsele vahetusele. Põhjus oli selles, millest eespoolgi räägiti Addinoli kohta, et Lääne õlid on nii hea puhastusvõimega, et pesevad kogu kogunenud mustuse maha ja võib pika filtri ja õlivahetusvälba puhul ülikanalid ummistada. Mida ka siis juhtus päris palju kui Ladamees pani mürtsti reklaamiohvriks sattudes tollal korraliku lääne õli sisse ja lootis esimese valuga 10 000- 15 000 välja virutada. Minul on Euroopa sõiduautoauto aastast 2003 ja sellele on tehase poolt ette nähtud poolsünteetiline õli 10w40. Esinduses ei võeta minu juttu tõe pähe, kui ütlen: Mehed pange sisse mida kallim seda uhkem. Vastatakse: Tehas on ette näinud sellise õli, pärast garantiiaja möödumist on sinu enda asi, mida sisse paned.
Kui väidad seda, et Teboil ja Addinol ei kõlba siis tahaks siiski linki, kus asjatundjad on seda katsetanud. Muidu käib see jutt teise foorumisse: USK JA RELIGIOON
Mida siis selle pika jahumise peale ette võtta. Mul pole absoluutselt midagi selle Addinoli vastu ja mingi müügimees ma ka pole nagu mõni arvab. Kirjutasin juba, et sõitsin eelmise autoga mitu aastat mootoris poolsünt. Addinol. Minu poolest nimetage oli või kuseks, peaasi, et ta määrib ning mootoris püsib. Kas siis on probleem selles, et läksin uuele margile üle? Mida siis teha, kas valan juurde ja loodan et järgmise õlivahetusega saab kõik korda. Kui kristallselt aus olla, ega siis päris vardajagu ka kadunud ole, aga nüüdseks 2800 km. sõidu järel on kolmveerand vardast kadunud, varda vahe on 1 l., nii et 2800 km. -0,7 liitrit.
TO wk: sellist usaldusväärset linki ei ole olemas ja seletasin juba eelmises postituses lahti (loe uuesti), miks tõenäoliselt ei tule kah kunagi. Sageli on nii, et kui saad millegagi negatiivse kogemuse, siis valid midagi muud, kuna ainult päris loll astub teadlikult mitu korda samasse ämbrisse - ja kui samad kogemused on ka teistel tutvusringkonnas, siis miks ma ei võiks valida midagi muud, turg on ju täis seda kraami? Aga see on minu subjektiivne arvamus, ei ole üritanudki pakkuda siin seda absoluutse tõe pähe, ja eesmärk pole ka pöörata foorumikasutajaid uude usku - lihtsalt põhjendasin oma arvamust
Minul oli kunagi Opel Asconaga umbes sama lugu. Ostsin turult auto, mootor läikis. Müüja ütles, õli see masin küll ei võta. Noogutasime teadjatena, sest turul ei võta ükski masina õli. Sõitsin ~2500 km veel (õli tõesti ei võta) ja kuna talv oli tulemas, õli must kui tökat, auto väljas öue peal, vaja vana tundmatu õli ära vahetada ja panin Teboil Gold 5w40 (täissünt). Nüüd hakkas igalt poolt tihendite vahelt õli välja ajama. Vahetasin 1500 km järel filtri, valasin mootorisse lisaõli. Kuid pärast seda pidas auto 135 000 km jooksul Teboil Goldi kenasti nii, et vahetusest vahetuseni (15 000 km) juurde ei valanud, aga kulus varda näidu max- min jagu. Võib-olla pesi nüüd seda mootori sodi ka tihendite vahele, kuna hiljem enam suurt ei tulnud tihendi vahelt välja. kuid viimaks tuli väntvölli ja nokkvõlli tihendid vahetada.
Jaagule
Vala õli peale, nüüd kevadel võid panna lisaks Addinoli poolsünti või vähemviskoosset 0w40, 5w40 asemel näiteks 10w40 sünti (sama firma õlide puhul on lisandid enam-vähem samad. Kui õli võtab ikkagi palju, siis lase klapisääre tihendid üle vaadata. Klapisääre tihendid annavad kulumisest tunda ka siis kui auto on seisnud ühe öö või veel pikemalt, käivitamise ajal tuleb sinist suitsu, mis hiljem kaob.
Kärss
Kui sellist usaldusväärset linki ei ole olemas, siis tähendab see ju seda, et tänapäeva Lääne õlid on enamvähem kõik konkurentsivõimelised- või usud sa, et pahad kapitalistid on nii "head", et nad konkureeriva firma vajakajäämisi annavad andeks? Loe veelkord oma postitused üle ja loe mida kirjutad. Ma olen aastakümnete jooksul võtnud päris palju mootoreid lahti ja tõsine probleem on mootoritel ikka olnud siis kui ÕLI EI OLE MOOTORIS OLNUD PIISAVALT või ~ 12- 10 aastat tagasi, kui mindi halva pesevusega vene mootoriõlidelt üle järsult väga heade pesedmisomadustega lääne õlidele, langeti reklaami ohvriks.
Lugesin pika jutu läbi ja keegi ei maininud OMV mootoriõlist midagi.Ja saage ometi aru tehas määrab läbisõidu mitte õli.Vana autoga ikka ei ole mõtet 30 000 maha ajada sõida millise õliga tahes vaid vaheta õli ikka nii nagu tehas ette näeb.Aga ootaks kommentaare OMV õli kohta.Ette tänades.
kasutanud ADDINOLi õlisid pea sellest ajast kui nad eestis turule tulid.ei ole midaga halba öelda.vanast mootorist peseb tõesti igasugu sodi välja aga see ei ole ju miinus.hullem on kui see kõnts mootorisse jääb.tõsi-tihendid peavad igati korras olema muidu kipub lekkeid tekitama.praeguses autos on poolsünt.sai uuena sisse valatud.läbisõit üle 100tuhande,ei mingit jälge nõgist-klapikamber on sama puhas kui uuena.ühtegi grammi 15000 vahetuse jooksul juurde valada pole vaja.on ka üks vana sierra diisel kus addinoli mineraal sees.esimesed 1000km peale addinolile üleminekut võttis umbes poole normist aga peale seda jäi pidama.nüüd sõidab ilusti vahetuse ilma õli lisamata(vast paar-kolm mm varda peal vähemaks jääb)nii et suur õlikulu ikka mingi rikke tunnus on mitte konkreetse õlifirma süü...
Üks asi veel, mis on rohkem filosoofilise lähenemise küsimus, kuid millest oleks kasulik aru saada. Nimelt kui uus õli (mis iganes, ei pea olema Addinol :) peseb mootorist välja/lahti sinna aastate jooksul kogunenud kõntsa, siis pole süüdi ju uus õli, vaid AUTO mootor on seest kõntsane.
Seega, ärge süüdistage uue õli häid pesemisomadusi, vaid seda idiooti, kes selle autoga sõites enne kasutas viletsate puhastusomadustega õlisid.
Jaak, kui su auto võtab 2800km-ga 0,7l õli, siis on probleem millegis muus! Aga proovida võid siiski wk ja minu kogemusele tuginedes teha lühikese perioodi jooksul kaks õlivahetust, mõjub rahakotile halvasti, aga mootorile lausa väga hästi! Kui muutust pole siis varsti misikit remonti oodata.
PS. õli vahetatakse alati koos filtriga!:)
Aga mis värvi on sul õli peale 2000km läbimist?. Üldiselt on nii, et mida kiiremini õli tumedamaks läheb, seda paremad on ta pesemisomadused, seda enam on õli metallipuru ja uud saasta lahti leotanud, -uutel mootoritel, millel veel seda saasta pole säilitab õli ilusa kollaka värvuse veel ka 10000km läbimisel.
Minu sooovitus oleks, et vahetad õli siis, kui õli parasjagu parajalt tumedaks on läinud...
Kahtlen, et su masin nüüd peale õlimargi vahetus lõpetab õlivõtmise...
Veel- kui mootor on suht vana(üle 150000km sõitnud) ja sinu uus õlimark väga kaua oma kollaka värvuse säilitab, et tähenda see veel seda, et mootor tipptopp korras on, pigem näitab see seda, et õli on halbade pesemisomadustega!
Peale selle on ka mingite grafiidilisanditega õlisid, mis lähevad "mustaks" praktiliselt kohe peale mõningast sõitu. See õli värvuse tumenemine tuleb sellest, et grafiidi osakesed litsutakse laiaks (laiemaks) ja kuna anad on tumedat värvi muutub ka õli värvus kohe tumedamaks. Sellel pole midagi ühist õli mustusega.
pange tähele kus on tegija Black selles foorumis http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=15208
ma vaatasin eile politsei kroonikat ja seal olid mingid vennad oma mitshu ilusasti ukse ette parkinud ja ennem veel ühte autot ramminud, ilmselt oli nende autol ka mingi selline õli sees mida Black enda mootorisse oli valanud, ei tea kust see Black sellised mootori detailide nimed teda sai mida ta nimetab, või on ta enne seda kommentaari oma kõhtu sama vedelikku kalland, mida needki tegijad.
Pane autosse Castrol täissünt sisse ja sõida...Olen aastaid oma autodesse täissünti toppinud ja olen väga rahul.Aastaid tagasi proovisin ka poolsünte-minu kogemuste põhjal on need enamus saastad.Paljud mõtlevad,et säästavad mingi raha...Ei säästa pärast põete...pange korralik õli sisse ei pea olema Castrol on ka teisi häid õlisid...ise olen lihtsalt Castrolit pannud aastaid ja olen väga rahul kuid kindlasti kui mootor juba hõre pole pointi täissünti toppida...
Lisaks VVV-le: ja on ka selliseid (kalleid) õlisid, mis on sissevalades mustad, kuid muutuvad kollaseks peale mõnesajakilomeetrist läbisõitu. Väga huvitav oleks ise jagada seda keemiat, mis seal õlis tegelikult toimub.
Üks asi, mida olen märganud vanade autode puhul turul: need autod, mida on korralikult hooldatud ja ka hooldusraamat olemas, neil on reeglina kasutatud ainult sünteetilisi õlisid juba "iidsetest aegadest" alates. Ning need, mis määrivad kiiresti õlisid ja ka muus osas hooldamata, neil pole ka hooldusraamatut. Ka enda üle miljonilise läbisõiduga diislitel oli olemas kogu hooldusajalugu, ning tõesti kasutatud vaid sünteetilisi õlisid. Samuti minu käes sõitsid nad praktiliselt puhta õliga ja ilma mingi õlikuluta kuni järgmise vahetusvälbani, kuigi mootor ise hakkas sellise läbisõidu juures juba üsna hõre olema. Need "väikese läbisõiduga" kaasaegsed autod, mida turg täis, ei oma reeglina vähemalt ausat hooldusraamatut, kuna korralikult hooldatud ja tõestatud kilometraazhiga auto hind on ka Saksas pea poolteist korda kallim kui Eestis.
Muide, õli "mustust" ei testita mitte silmaga vaatamisel õlivardalt, vaid lastakse tilk sõrme peale ja pühitakse seejärel ära. Kui sõrm jääb puhtaks, on õli puhas, aga kui mustus jääb nahajoonisesse, on õli tõesti juba paras tökat
To: Jaak
Teboili poolsünt on hea valik. Tegelikult osa Zafirasid neelabki pidevalt õli. Küsi ka Linnatakso meestelt, neil neid jagub.
Seda superõli otsingut võiks võrrelda ligikaudselt ka bensiiniga.
Ütleme, et on vana auto, mille passis kirjas 76 oktaanarv.
Ega vist peale rahalise ülekulu küll ei saavuta, kui kasutada 92, 95 või 98 oktaanarvuga bensiini. Lisaks võib pliivaba bensiin vanal mootoril klappidele halvasti mõjuda. Nii ka õliga,jahutusvedelikuga.
Mul kunagi sõber põlgas ära vana tüüpi jahutusvedeliku, pani kõige uuema ja kallima. Selgus, et uutes mootorites ei kasutata vaskdetaile (näiteks tihendusrõngaid) ja vastav korrosioonivastane lisand puudus. Tulemuseks oli vana mootori puhul supervedeliku kasutamisest vedeliku leke ja detaili vahetus. Igale ikka oma.
jack, õli omaduste (viskoossus) ja bensiini (oktaanarv) võrdlus on küll täiesti kohatu!
Ehk siis kirjutad tegelikult õieti (isegi veel liig pehmelt), mis juhtub, kui 50-ndate autol pliivaba 95 kasutada. Õli puhul aga on olukord teine. Õli pole kunagi liiga hea ning 50-ndate autol soovitaksin just kõrgeima kvaliteediga täissünteetilist õli kasutada (eeldusel, et tegu on väärtusliku uunikumiga, mille mootori riknedes lammarist uut pole võtta).
To: marita 57 - Peale hõõrdumise ja kulumise vähendamise on määrdeainetel veel hulk lisaülesandeid: hõõrdepindade jahutamine, kulumisjääkide eemaldamine, lõtkude tihendamine, korrosioonikaitse, müra summutamine jne. Uus sünteesõli võib kahjustada tänu lisanditele keemiliselt vanu tihendeid, plaste jt. tol ajal autotööstuses kasutatud materjale. Lõtkud on näiteks uute kolvimaterjalide ja konstruktsioonide kasutamisele tunduvalt vähenenud. Vanal mootoril uue vaähemviskoosse õli kasutamine võib viia halvimal juhul mootori purunemiseni, müra suurenemisele jne. Vanal autol kasutades suure pliilisandiga autokütust(soovitatav väga vanadel autodel bensiinilisandiga kütusesse viia), tuleb ka kõrgel rõhul ja temperatuuril väljasadenev plii mootorist välja pesta. See lisand uutel õlidel puudub, sest nad on arvestatud praktiliselt pliivaba bensiiniga jne. Eks igaüks talita oma soovide kohaselt, ma sellega pead ei vaeva - usaldan tehasespetsialiste ja kasutan nende soovitatud õli, mitte kõige viimaseid superõlisid vana auto puhul.
Kõige odavama õliga om mul üks mootor sõitnud üle 500 000 km ja sõidaks teist veel sama palju, kui kere vaid koos püsiks.
Ma toon veel ühe näite.
Hooldasin kombijõujaama mootoreid, mis maksid üle 3 milj. krooni tk. Väljatöötlus mehhaanika osas oli 50-dest, tõukurvarrastega jne, 1MW jaam, ise arvutijuhtimisega, Siemensi automaatikaga. Õlid ja muud hooldematerjalid, mida tuli kasutada olid üle 20 aasta vanad väljatöötluse poolest. Eestis tekkis raskusi nende hankimisega. Õlide maaletoojad pakkusid ja kiitsid üksteise võidu vaid uuemaid "asendajaid". Kuna oli garantiiga tegemist, esitasin uute õlide pakkumised Austria tootjatehasele. Vastus tuli igati ammendav: lehekülgede viisi kõiksuguseid tehnilisi tingimusi, ca 20 keemilist elementi, millele pidi õli vastama.(hõlmas mootoris kasutatavaid
konstruktsioonimaterjale, tihendimaterjale jne.) Samuti käis mootoriõli iga 1000 töötunni järel Saksamaa laboris analüüsis. Tehti ka üle 20 keemilise elemendi, vee jne. analüüs.
Vastus oli ühene - mitte mingit omaloomingut, muidu maksan ise 3 milj. kr, kui rikki läheb. Näiteks toodi mõned ebaõnnestunud katsetused. See oli reaalsus, mitte tehase äri.
Veel oma vana panni juurde. 500 000 km kasutasin 10kr/l õli, mida läks 4l 10 000km tagant. Kasutades näiteks uuemaid 200kr liitri hinnaga, hoidsin vist küll raha kokku? Ja võib olla oleks see mootor siis 1 milj km asemel 1,1milj. km sõitnud. Aga kere laguneb autol
500 000km-ga. On siis mõtet kallimat kasutada?
Võtsin näpuga varda otsast õli, oli paras must, aga kui näpu pealt ära pühkisin ei jäänud midagi nahapooridesse, järelikult siis kõige hullem tökat ei ole. Sõitsin täna ligi 700 km. ja nagu ei täheldanud, et õli oleks nähtavalt kadunud. Nüüd kui veerand varrast alles, siis nagu õli ei kaogi, kas jäi nüüd pidama või kaob ainult siis kui norm on täis, äkki on siis mingid klapisääretihendid kulunud ja kui rohkem õli sees, siis kaob ka kergemini või ei pea minu teoooria paika?
Kasutan Shell Helix Plus 10w-40.Auto üle 10aasta vana ja õli vahetan nii 12000 km järel.Umbes 7-8000 läbisõiduga õli ei võta ja järgneva sõiduga kulub ca 0,5 liitrit õli.Auto tegelikku läbisõitu ei tea,ise sõitnud 64000 km.Sakslasest eelmine omanik oli kasutanud Helix Ultrat.
no kui on valmistajatehase poolt ette nähtud 10w40 poolsünt, mida annab siis siis täissünt õli 5w50 vms?
kasutan ka penzzoili (49-55 eek liiter) poolsünti, iga 10000 km tagant vahetatud ja juurde pole siiani vahetusvälpade vahel valada olnud.
Valvoline Turbo V 10-40täsmineraal,aga hinna poolest juba poolsünt.Autoks üle kümne aasta vanune saksa diisel.10000km jooksul peab 0.5l juurde valama,sõidan lühikesi otsi ,pikkadel sõitudel õlikulu nagu polegi.valvoline on pooljuhuslik valik,kõige lähemalt võtta
No jah, mõni laskub kohe mingite harvaesinevate "uunikumide" õlinõuete kirjeldamisse.
Jutt käib ikkagi ma arvan viimase 10-15 aasta sees toodetud automootoritest. Ja vaevalt, et ühelegi neist teeb paha parema kvaliteediga õli kasutamine, kui tehas kunagi nõudis.
Mida see annab - annab seda, et tagab sellele mootorile vähemalt teoreetiliselt (ning kindlasti ka praktiliselt) parema kaitse kulumise vastu.
Ning kindlasti pole see mõte populaarne praeguse aja liisingautode kasutajate (kirjutan meelega kasutajate, mitte omanike - need on kaks eri asja) seas, kus auto vahetatakse ammu enne välja, kui selle mootori ressurss läbi saab. Ja mis järgmised omanikud nende autodega edasi teevad, see ei huvita kedagi.
..mingit ägedat poolsünt õli ja sõidan tead 25000 kilza ja õli ei võta. Kui kasutasin teist õli siis sõi kõik ära. Kurrat, mis on siin õliga pistmist tema põlemisel. Mootor sööb õli kui ta pees on...!!
Mul lihtsalt oli analoogne juhus, ja mootorisse oli kallatud shelli õli. muidugi oli see kohe õli süü, aga kui pärast selgus, et oopis karterisse oli kütust sattunud, siis sain ikka aru, et viga ei olnud õlis. samamoodi võib kõigis vigades ilma kindlaks tegemata midagi süüdistada. kas sa õliproovi lasid teha? pärast seda vahejuhtumit sõidab see auto naisekäes addinoli õliga juba 3a ja enda 2003a vw sõdab samuti addinoliga ei võta õli, ei ole kokku jooksnud ja kui midagi peaks juhtuma, siis teen selgeks, milles viga. foorumis niisama pulada ei ole mõtet. kas keegi siin suudab ka faktiliselt tõestada, et tema probleemis oli just süüdi see õli mark. mõne naine võibolla ei teagi, et pannipeale ja mootrisse valatakse erinevaid õlisid, rääkimata kvaliteedi katekooriatest, mõnele ei lähe korda aga ükski armatuuri signaallamp. ühesõnaga sinu jutust võis välja lugeda seda, et kui foori punase tulega jalakäijale otsa kimad, siis kindlasti on süüdi pidurid.
poiss
No loe alguseks Mihkel Naamsi Mootoriõlid läbi. Saad suti targemaks ja ei hakka kohe lahmima. Aga sa võid ju proovida keelega, saad teada, kas on õli ja kas tasub ikka kirja uskuda.
maru
Mis auto sul on ja millist Erimelli õli kasutad, siis nagu lihtsam sulle vastata. Kui tahad siis wk226@hot.ee
Teema on suureks paisunud ja avamine aeglaseks (aeglase ühenduse puhul võimatuks) muutunud. Sellepärast läheb kinni. Et kel tahtmine, avagu julgelt uus teema "vol.2". Parem koht sellisele arutelule oleks võibolla remondi-hoolduse all.