Autondus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Diisel vs. bensukas vol 4

Kärss
11:12 15.01.2006
Mis mõte on rääkida 5km kulust külma mootoriga. See on umbes nii, et panen mootori käima, lasen tuksuda kohapeal 5 minutit, sõidan seejärel 100m maja eest garaazhi, arvutan läbitud tee ja kütusekulu L/100km kohta ümber, ja siis seletan kõigile, et auto võtab 50L/100km.

TO VVV1: see on tuunitud Audi 2.0 diiselmootor, st ei olegi standard

Juba öeldi väga ilusti, et kellele ema, kellele tütar, aga teatud vanuse ja kogemustega tekib oskus mõlemaga meeldivalt ringi käia. Ka enda 5st autost 2 on bensukad ja bensukat kasutan just suvel. Talvel seevastu tahan, et auto oleks soe ning käivituks alati ja eelistan diislit (4x4 ja ökonoomsus on suur pluss kaubapeale)
Halleluuja
13:37 15.01.2006
ma leian,et 5km kulust on mõte rääkida küll,sest see on just see kulu,mis väga paljudel on põhiline kulu(tööle,lapsed kooli, lasteaeda jne)ja kui sa hommikul lähed tööle,lõunaajal väike sõit ja õhtul koju,siis talvel on need kõik külmad sõidud ja moodustavad paljudel inimestel sellise kulu enamuse aastast.Tundub nagu rohkem enda petmine,et näed suvel käisin matkal ja siis võttis nii palju ja siis unustad ka teistele mainida ,et ülejäänud osa aastast kulub tegelikult 2X rohkem.
and
14:27 15.01.2006
mina mõõdan nii, et valan paagi täis, üle 45l sinna ei mahu, siis lasden odonäitu nulli ja siis sõidan. uue tankimise all vaatan palju on kogunenud ja seda on tavaliselt 550km +-30 suvel saab ka 650km paagi täega, minu põhilised sõidud on hommikul tööle 5km ja õhtul tagasi. maantel sõidan väga vähe siis kui tln lähen, tln asub minust 20km kaugusel ja seal ma tavaliselt 3-4korda kuus käin tavaliselt nädala vahetusel. sellega piirdub mu maanteel sõitmine. bensukskasutan tavalist 95 oktaan arvuga bensu.
teine asi on minu sõidu stiil kuna ma harva lasen pöördeid üle 2500ppm alati vahetan varem käiku ära ja linnas ikka viiandaga sõidan, kuna mootor on paindlik, kui auto ei kannataks sellist sõitu siis ma kah ei sõidaks, näiteks sierra mis mul oli, ei suutnud neljandagagi 50km/h sõita kannatas aga kui tahtsid gaasi losada siis pidid käigu alla vahetama, ja masinal oli viiekäiguline käigukast.
ma arvan kui ma peaksin kah mootorit midevalt piirajasse laskma iga käiguga siis saaksin ma tõesti kah 20l sajale kütte kulu, asi ikka sõltub kah kuidas sa sõidad ja kah autost sõltub mingil määral
Bla
09:39 16.01.2006
Kärss, mida sa sellega mõtlesid, et talvel sõidad diisliga, sest tahad, et auto oleks soe?
Kärss
09:55 16.01.2006
TO Bla: seda, et vanemat tüüpi diisel soojeneb sama kiiresti kui bensukas, kuid sageli vaja kusagil autos oodata, ning siis võib diisli kasvõi kogu ööseks tuksuma jätta (tühikäigul kütusekulu pea olematu), mida ei tee keegi kunagi bensukaga. Hea näide sellest on talvel külmaga sadamajärjekord (min tund enne laeva väljumist peab kohal olema): 100% kõik diislid tuksuvad ja inimestel soe, bensukatest vaid mõni uuem luksusauto omanik raatsib lasta mootoril järjest tund aega tühjalt käia, kõigil teistel aknad udused ja käivitamine-seiskamine iga 15 min tagant
katsetaja
10:10 16.01.2006
Rääkides kulust, siis nüüd üsna lühikeste otstega, päris suure linnasõidu osakaaluga ja pisut külmemate ilmadega tuli keskmine kulu 5,2L/100-le. Saadud tankimise teel. 1,9 TDI. Samal ajal ei saanud Peukari mikromootoriga kordagi alla 6,5L/100-le.
VVV1
11:56 16.01.2006
Samuti kohanud sellist nähtust, et kogu ööseks diisel käima jäetud. Mõni aasta tagasi, kui Tallinnas viskas -20, siis parkals ühel VW Passat diiselmootoriga tuksus terve öö. Ju siis oli asjal mingi mõte ehk suure külmaga käivitamisel probleeme. Bensukaga ei tuleks see küll kõne alla - vähemalt pole kohanud. Pigem siis, käiakse öösel mitu korda soojendamas. Aga seegi rohkem "veneaja" autode ja õlide teema.
VVV1
12:27 16.01.2006
Mis aga bensumootorite kulu puudutab, siis sai just sõita uue Toyota Corollaga 1,6 bensiin 110 hj. Sõitnud alles ~1000 km., enamus linnas.
Näitaja järgi keskmine üldine kulu 9,5 l. sajale. Hetkenäitaja näit kõigub 0 (käiguga pidurdades)-30,40 liitrini (kiirendades) sajale. Arvatavasti läheb kulu hiljem veidi alla, aga samas päris uue autoga kõik (kasutajaid mitu) sõidavad alguses tunduvalt hoolikamalt ja "pehmemalt". Samuti tuleb arvestada tradistsioonilist 0,1-0,2-0,3 l sajale väiksemat näitu näidiku järgi, mis uute autode puhul tavaline.
Sellepärast üpris müstiline kellegi eelpoolne jutt, et 2,0 mootoriga linnas 10 liitriga hakkama saab. See peab küll tohutu ökonoomsussõidu fänn olema. Pigem on selline kulu iseloomulik võimsamatele 1,4-1,6 bensiinimootoritele, eriti veel talvel.
Nissani 2,0 bensukal andvat isegi 13-14 sajale linnnas välja, sama kogenud ka 2,2 Opeli bensukaga.
and
20:10 16.01.2006
vvv1 osta ära mu masin ja sõida rahulikult, jah mulle iseklikult meeldib rahulikult kulgeda vägaharva lasen kõrgemaid pöördeid ülesse, kuid samas peab ka autole kiidu sõnu ütlema, et ta suudab nii vähesega hakkama saada.
Kärss
21:39 16.01.2006
TO VVV1: miks Sa tood äärmusliku näite (seegi rohkem "veneaja" autode ja õlide teema)? Ma võin kätt südamele pannes öelda, et Soomes elatud 6 aasta jooksul olen täpselt 1 korra käinud aitamas diislit käivitada (akuklemm ei andnud ühendust, st ei võtnud starterit taha, peale selle kinnikeeramist käivitus ise), kuid sõprade bensukaid tuleb käia vedamas käima 5-10x aasta jooksul. Täpselt sama oli ka Eestis, et kutsutakse alati mind appi, kuna kõik teavad, et mu diisel töötab iga ilmaga. Ja nagu olen korduvalt öelnud, on millegipärast korda tehtud diislid käivitunud ilma eelsoojendamata ka -40 juures praktiliselt hetkega (sama võib öelda ka enamuse bensukate kohta), nii et see käivitamise probleem on seotud pigem omaniku hoolikusega, mitte mootori tüübiga.

Bensukate ökonoomsusest: omas klassis on Opelid alati paistnud silma hämmastava ökonoomsusega (nt sama kW Omega/Audi100, Vectra/Audi80 jt). Endal tuli näiteks uue diisel-astra kogu rendiperioodi keskmine 3.5L/100km, mille sees ka üksjagu linnasõitu. Samas ei ole võrreldavad uuemad ja vanemad autod, kuna täpselt sama võimsusega uuem on tänu turvalisuselementidele ligi neljandiku jagu raskem vanemast. Ja ka autod on kasvanud, näiteks uuem Polo on välismõõtmetelt suurem kui vana Golf jne
Bla
08:58 17.01.2006
See ökonoomsuse jutt on tegelikult üks paras mula, üks sõidab nii, et linnas kulub 4 sajale, teisel kulub 24, inimesi on igasuguseid. Teame, et diisli kütusekulu on üldjuhul väiksem, mis ei tähenda, aga seda, et muud kulud väiksemad on. See, et keegi oma käru ööseks kuskile tuksuma tahab jätta on pigem erand ja pooleks tunniks külma ilmaga oma bensuka jätan ka käima kui mingil imelikul põhjusel pean autos istuma.
Sõitjaid on igasuguseid, lisaks ka veel hoolitsetakse oma autode eest erinevalt, kui tahate ökotada, ostke endale mikromootoriga diislid, mina kasutan oma auto gaasipedaali selleks, milleks ta mõeldud on.
See, millest see teema kunagi alguse sai oli, et minu arust väide, et diiselmootorid on edulisemad kui bensukad ei ole eriti "vett pidav". Nüüd nende 4vol'i järel olen aru saanud, et väga palju sõltub selles, mida keegi autolt ootab, mina soovin, et auto kiirendus oleks võimalikult hea, mida diisel mootoriga autod mulle siiani ei ole suutnud pakkuda ja kõikide nende diisel vs bensukas vol'dega ei ole keegi suutnud ühtegi piisavalt nobedat dislat ära mainida (tegelikult mõned küll olid, aga tegemist oli üldjuhul mingite ekstreemsustega, mida osta esialgu veel ei õnnestu).
Kärss
09:35 17.01.2006
TO Bla: jätame nyyd sinusuguse "autosportlase" mängust välja, ja vaatame, mida teeb ENAMUS autokasutajaid. See paistab ju suurepäraselt välja minu eelmisest näitest selles ca tunniajases sadamajärjekorras. Ma ei tea MIKS, aga siiski praktiliselt köik bensukate omanikud eelistavad kylmetada uduste akendega autodest, kuid diislite omanikud eelistavad istuda soojas. See on praktiline elu, mitte abstraktne näide, et "imelikul pöhjusel" suudan ka mina oma bensuauto tunniks käima jätta. Iga auto ostja suudab, aga reaalselt bensuka omanikud ei raatsi seda teha. Ja kui kytusekulu pealt on kokkuhoid ca 2 korda, siis mis need teised 2 korda suuremad kulud sel diiselautol on, mis selle ära nulliks? Pigem vastupidi, bensukal peab vahetama kyynlaid, iga paarisajatuhande km järel bensupumpa, siis veel hammasrihma peaaegu poole sagedamini (diislitel reeglina laiemad/paksemad rihmad, praktiliselt sama letihinnaga, välp samuti ligi poole pikem) jne jne, kuid diislil vaid sagedasem ölivahetus + sama sage filtrite vahetus (bensukaga kohe lihtsalt ei juhtu midagi, kui hoolduse vahele jätad, ei juhtu alati ka diisliga). See Sinu suurema kulu jutt tundub olema häma, ei enamat, kuna nii diislite kui bensukate omanikuna ma seda diislite suuremat hoolduskulu kyll kusagilt ei märka.

Ja mis kiirendusomadestest Sa jälle rääkida tahad - pereautolt (enamus autosid!) ei eeldagi ju keegi seda, mida sinusugune (minusugune) auto**** autost ootab. Naise väikene 1.6TD on alates pyhapäevast inimese käes, kes ostis 5a tagasi 1.6 zeteci, on elu aeg bensukatega söitnud, ja nyyd esimest korda diisli rooli istudes ei jöua nyyd ära imestada, kuidas tema autoga vörreldes "eriti vana diiselront" ikkagi paremini lippab. Need on siis vörreldavad autod, mitte ei pane siin körvuti sportautot ja mingit suurt diiseltaksomersut. Ainus, milles nad pole vörreldavad, on kytusekulu. Minu arvates on ysna möttetu pöörata vaidlust tähenärimiseks (0.2 sek kehvem kiirendus vms niisuguses 0-100kmh olukorras, mida reaalselt ei kasutatagi, vöi siis VÄGA kiirete ja vöimsate autode sissetoomine), kui endal midagi asjalikku enam öelda pole. Yleyldse on vist möttutu laskuda vaidlusse, kui ei oma ise erilist vördlusmomenti. Mind huvitaks tegelikult Sinu seletus selle fenomenile, et kes kord bensuka asemel diisli ostnud, ei taha enam hiljem bensukat (tarbeautoks, jätame jälle need hobiautod mängust välja). Kuid diisliomanikud, kes on ostnud vahelduseks bensuka, tulevad kohe jälle diisli juurde tagasi. Huvitav miks?

PS: ytlen veelkord, et oman nii diisleid kui bensukaid ja söidan vaatamata diisli omadustele ca kolmandiku aastast siiski bensukatega (suveautod), kuna meeldib. Ja diisleid oman OMADUSTE pärast, mitte ökonoomsuse pärast, sest vastasel korral poleks ma dislade körvalt omanud igapäevase töölkäimisautona ka yhtegi V8-t vöi muul viisil "keskmisest rohkem raha väljaviivat" söiduvahendit
katsetaja
09:45 17.01.2006
Päris mitu autot sai pakutud, mis alla 7 seki sajani lähevad ja mida saab ka osta praegu ja mida tulevikus, aga diisliomanik ei ootagi seda 0-100-ni kiirendust, mis vist ka selle 4 vol´i jooksul selgeks sai??
Miks peaskin ostma omale mikromootoriga diisli, kui mu täiesti normaalne keskmine diisel pakub täiesti normaalset sõiduõnu ja seda keskmiselt 4,7-5,1 L/100km-le kuluga(eelmisel aastal oli rekord 5,5L/100km kui ligi 2 nädalalt järjest oli alla ca -15kraadi külma)?
Milleks su gaasipedaaal siis mõeldud on? Millegipärast usun, et kui sina oma auto gaasipedaali nii kasutaksid, nagu mina, siis oleks su kütusekulu juba võrreldav mingise 4-5L TDI-ga? Millist sõidumõnu aga pakub see 5L TDi?;))) Sina lõid enne mingid omad tingimused vaidluseks, samas võiks võtta lähtekohaks palju erinevaid aspekte, kui ainult sinu etteantud.
siilionu
09:49 17.01.2006
No pidage hoogu nüüd kiidu- ja laidulauluga, ega's bensukas tühikäigul eriliselt palju kütet ei võta. Tavaliselt vist vahemikus 1-2 liitrit tunnis, mida siin veel kokku hoida või raisata on? kuigi siin võib küll kahekordne kütusekulu vahe tulla, vaevalt aga keskmises kütusekulus. On muidugi kindel tüüp juhte kes iga väiksema peatuse korral kohe moto seisu panevad. Praamijärjekordi ei tea küll kommenteerida.
Bla
10:11 17.01.2006
Õnneks on minu tutvusringkonnas näide diisli juurest uuesti bensuka juurde pöördumisest olemas, huvi pärast sai temaga koos proovitud ka teisi diiselmootoriga autosid ja vaevalt, et ta enam diislit lähiajal vaatama hakkab.

katsetaja, põhimõtteliselt võiks võrrelda küll 4-5 liitrise tdi-ga, kuid sellise jaoks ei jätku kindlasti raha.
katsetaja
10:21 17.01.2006
Diisel võtab tunnis tühikäigul tiksudes paarsada+ grammi..
Halleluuja
11:22 17.01.2006
alla 2liitri tunnis ei võta ükski bensukas tühikäigul ja and rääkis oma üliökost autost aga ma ei lugenud välja kui suurest mootorist jutt käib.Väike vihje,et paak üle 50l ei ole,tähendab vist,et üle 1,6l see olla ei saa.Minu, mitte eriti vana 1,6l cordoba võtab igapäevaselt lühikesi otsi tehes keskmiselt 9L sajale ja sama võtab ka palju vanem 2,4L diisel transporter.Linnas on väike jah vilkam,aga maanteel teen möödasõidu bussiga igastahes julgemini.Diisli soojenemisest ka veel niipalju,et bussi suurem ruum saab kiiremini soojaks.
P.S. Ennetades kommentaare-tee oma auto korda.On korras.
Ford?
17:33 17.01.2006
Ise tahtsin ka autot ostes kindlasti diislit (Golf 2 1,6 td) aga ei leidnud sobilikku. Lõpuks ostsin hoopis A80 1,6 bensuka. :) Ainult trassil sõites, 4 inimest autos kulus sellel nädalavahetusel 6,6 l sajale. Pluss pool mida pole vist veel öeldud on et ei teki kiusatust veoki vendadelt osta või töö juurest "jebida" diislit. või punast tankida. Kui autol järel käisin sõitsin vana VW Polo 1,4 diisliga, vot see on alles ökopill. Samas enda Audiga sõit on sellega võrreldes nauding. Samas korralikku 1,6 td tiksumas kuuldes/nähes tekkis väike kadeduse tunne :)
Passat 2000
17:38 17.01.2006
Kuule, Kärss, minuteada Soomes(kus sa resideerud) kohe kuidagi ei sallita seda, et sa kohapeal oma auto mootorit põristad(oli vist mingi 3 minuti lugu) ja trahv on kerge tulema. Me siin, Eestis, jätame aga diisli rahulikult tuksuma - sigavähe kütet kulub igatahes.
and
18:57 17.01.2006
to halleluuja
sa vaata eelmist teemat (vol3)
sealt saad teada mis mootoriga mu masin on
samas tänapäeva autod kaaluvad kah juba üle tonni ja isegi väikse kubatuuriga mootorid aretavad juba head võimsust näiteks 1,6 focuse mootor on juba 74kw kui mälu ei peta, samas see 1,6 võib ökonoomne olla kuid kw ikka niisama ei tule ja mida rohkem neid vaja seda suurem kütte kulu on.
teiseks uutel autodel on sada elektroonika vidinad mis kõik tarbivad voolu ja voolu tegemiseks vajab ka generaator jõudu, näiteks kui auto(bensukas) tühikäigul töötab siis on kohe näha kuidas ta töötab koos igasuguste elektriliste vidinatega ja siis kui need väljas on.
näiteks talvel ja suvel kasutan ma ainult tulesi raadiot ja salongi ventilaatorit, tagaklaasi soendus ei tööta, ei ole ka seda vaja olnud, see on ka kõik mu autol.
ma täitsa usun et igasugused vidinad kah lisavad autole kaalu ja oma voolu tarbega suurendavad kah küttekulu, viimane vb on samas kah üli väike.
ühel mu sõbral on kah audi 80 1,8 mootoriga ja temagi väidab, et maanteel võtab 6-6,5l sajale linnas aga 9-10l sajale
mina maantel saan 6l sajale ainult siis kui ma terve teen sõidan bussi v rekka sabas, muudmoodi ei ole seda saavutanud, kütust tahab ikka 7l sajale normaalsetes tingimustes, kuid linnas on tõesti ökopill, poleks ise kah uskunud
Kärsale
21:40 17.01.2006
Su kolme auto diislivero ja viie auto kindlustused ja aastamaksud?Seleta ära,milles point?
Kärss
01:46 18.01.2006
TO Kärsale: diislivero maksin vaid väikese TD eest, kuid seegi on alates esmaspäevast Eesti registris. Nissani bussi, millel on nagunii väikesed "tarbeauto" verod, tõin Eesti registrisse juba suvel. Igapäevaautona kasutatav diisel-Quattro on olnud peale Shveitsist tulekut Eesti registris. Diislite kindlustused on tänu vähestele kilovattidele niigi väikesed, ja tänu max boonustele Eestis (ja max lähedal Soomes) pole see märkmisväärne summa - suveauto kindlustust ei maksa ju aastaringselt. Peres on mitu inimest, kes autot kasutavad, ja autodel selgelt erinevad otstarbed (kaubik, 4wd ja ökopillid) ning nad kõik õigustavad oma eksistentsi, kas just rahaliselt, aga nagu juba ütlesin, oman neid erinevaid autosid siiski omaduste mitte ökonoomsuse vms materiaalse väärtuse pärast. Jah, vähem võiks neid olla sellegipoolest:) Muide, kui ma hoian aastas kokku tänu diiselmootorile ligi 90.000kr kütuse pealt, täiesti legaalselt (vrdl diisli-bensu hinnavahet Soomes + autode kulusid), tasub mul maksta seda 10.000kr diislivero kasvõi mitme auto pealt. Neid kalkulatsioone olen siin varem toonud ära mitmete erinevate autode diisel/bensukas võrdluses (seda nii Eesti kui Soome hindade juures) ja ümber kirjutada ei viitsi.

TO Passat2000: Soomes ei ole sellist trahvimismaaniat nagu Eestis. Pole kunagi kuulnud, et kui väljas on külm, siis töötava mootoriga keegi auto seisma paneks, või kui seda ei tee, siis kunagi trahvi oleks saanud. Kui on väljas üle -30 ja lapsi poodi kaasa ei võeta, vaata kusagil kaupluse parklat, kui palju (nii diisleid kui bensukaid) parklas tuksub ja salongi soojana hoiab. Suuremate -40 külmade puhul jätan tööle pooleks tunniks minnes ka ise diisli tuksuma, et pärast istuda sooja salongiga autosse (ei ole vähimaidki käivitusprobleeme selle -40 juures). Täpselt sama moodi võid sõita veel jaanipäevalgi naelkummidega, ja kui kinni peetakse, ütled et lähed just praegu Lapimaale (või tuled sealt) ning soovitakse head teed ilma mingisuguste etteheideteta - seaduste mõte pole mitte anda võimalusi trahvimiseks, vaid selleks, et kõigil hea ja ohutu liigelda oleks (ja jaanipäevalgi on neid kiilasjäiseid teid Lapis veel piisavalt). Ka Tallinna sadamas on sildid, et seiska mootor ootamise ajal. Kui on külm, siis mina ei seiska
viisakus
03:18 18.01.2006
Esitatud sadama näitest tuleb välja, et diisli omanike seas on seega oluliselt vähem viisakaid ja kokkulepetest kinnipidavaid ning vastastikku arvestavaid liiklejaid.

Tuleb kohe ütlus meelde, et härrasmees sõidab bensiiniga...

Just viisakus ja austus reglementide vastu on demokraatliku ühiskonna üks suuremaid austusväärseid rikkusi. Kõiki eiramisi võib ühel või teisel viisil õigustada aga s*ta maitse on ja jääb sinna juurde.
Kärss
06:51 18.01.2006
To viisakus: jah, see "härrasmees sõidab bensiiniga" on mullegi tuttav ütlus. Huvitav, kust see pärineb, või mis on selle sügavam sisu? Omal ei tule nagu peale kadeduse bensukaomanike poolt midagi pähe. Ehk kellelgi leidub parem seletus?

Olgem ausad, tund aega oodata sadamas külmaga, ükskõik kas paari või paarikümnekraadisega, lapsed autos, ei ole kindlasti mitte see, mida üks normaalne inimene teeb. Sõjaväes on käsk täitmiseks, kuid seda, mil viisil näiteks Soome, kui eriliselt seadusekuuleliku rahva, politsei tõlgendab kasvõi naelkummide kasutamist OLUKORRAST LÄHTUDES, näitab just käskude-keeldude sügavamat mõtet: need on inimeste pärast, mitte inimesed seaduste pärast. Need sildid sadamates on vast keskkonnasäästlikkuse pärast. Tulles tagasi bensiini ja diiselmootorite juurde, kus sellisel juhul seistes tunni ajaga kulutatud kütuse hulga vahe on vähemalt kümnekordne...

Muide, mitte tuulisel sadamakail, vaid kinnises laevas, käivitavad just uuemate-kallimate bensukate omanikud oma autod esimesena, ammu enne kui välja pääseb, et sooja saada. Kuhu see härrasmehelikkus ja teistega arvestamine seal kinnises ruumis järsku kaob?

Jah, võtan omaks, ma ei ole viisakas, ei külmeta ennast ega teisi talviti oma autos, isegi kui seadus seda nõuab. Teen veel palju teisigi ebaviisakaid tegusid, näiteks ületan kiirust möödasõitudel nii enda kui teiste turvalisuse huvides, "pidurdan" liiklust maanteel jäädes jalgu kiirust ületavatele kihutajatele jne
katsetaja
07:49 18.01.2006
Isegi tuksutasin oma diislit täna üle 10 minuti majaees, aga seda selleks, et bensukaomanikud tööle tarida, ei saanud 2 bensukat oma suksule täna hääli sisse...
Katsetaja
08:59 18.01.2006
Selle härrasmehe jutu kohta nii, et tänapäeval kipub olema vastupidi- kallimad luksusmasinad kipuvad tänapäeval just diislid olema... Neid Hinnatakse härrasmeeste poolt pisut enam- pea kõikidel tootjatel on luksusmudelitel korralikud diislid peal... Ja nii mõnelgi on juba see tippversioon just diisel.
siilionu
09:21 18.01.2006
Täna veits külmem jah, aga mis aastakäigu bensukad katsetaja maja ees käima ei läinud, oleks huvitav teada! kas vanemad kui su suht uus diisel?
Katsetaja
09:27 18.01.2006
Mitte väga vanad, aga vanemad küll, kui minu diisel, probleem aga ei olnud niipalju autodes- kuivõrd akudes- tänapäeval kiputakse akudega koonerdama juba tehases, iseenesest -20 pole ju veel mingi külm..
siilionu
09:37 18.01.2006
OK, lihtsalt teemat lugedes jääb mulje et diislimehed ujuvad rahulolevalt kuskil pilvekese peal ja bensumeestel on kõikvõimalikud hädad kaelas, vähemalt diislimeeste arvates. Ajab juba tükk aega muigama see oma naba imetlemise jutt. Tänase pisukse külmaga -17/18 mittekäivituv auto on parajas raipe konditsioonis, ükskõik kas bens/diisel. Fordi foorumis jällegi 2001 diisel Mondeo ei läinud käima täna:)
katsetaja
09:41 18.01.2006
Üldiselt siin foorumeid lugedes jällegi jääb mulje, et bensumehed arvavad, et olgu mis diisel tahes, siis -10 ta nagunii käima ei lähe ja ei peaksiki minema, sest ta diisel ju;)?
VVV1
09:52 18.01.2006
Ei tea jah, mis kogemus see selline on diisliomanikel, et enamuses ikka bensukad külmaga käima ei lähe. Minu ~20 aastane kogemus Eestis räägib küll ühemõtteliselt diislite kahjuks sellise võrdluse juures. Eks on siis võibolla erinevatel inimestel erinev kogemus või erinev vaatenurk. Nähakse ainult seda mida näha tahetakse.
Bla
09:53 18.01.2006
Üsna hädiste bensukatega siis tegemist, kui tänase ilmaga käima ei lähe.
A
10:19 18.01.2006
Täna hommik Tartus -22, auto Opel 2.0DTL, paagis ~15liitrit kütet, poolest pöördest, varem oli ka 74kw Vectra diisel ja see käivitus ka -30 ja edasi poolest pöördest.
Kui mootro ikka taha ei tule on viga kuskil mootoris olemas, korras bens. ja diisel käivituvad samahästi.
kla
10:28 18.01.2006
rõvedaks üldistamiseks läheb ikka. Küll bensu mehed ei lase mootoril käija ja küll kallite luksautode omanikud panevad kinnises ruumis esimesena käima + see, et oma tutvusringkonnas kõik kes diislit on proovinud nyyd megasillas sellest. Mis siis?

Et ammu peaks kõik uued autod siis ainult diislid olema. Nende kytusekulude väljatoomine kah juba kergelt utoopiline. Varsti juba mingi 1,5 litrit sajale.( las ta jääda iga jutumehe oma sydamele). Uus diisel on ehk tõesti mõnusam, kuid on omad miinused, üks suurimaid hind. Ja ei sõida 100 000 aastas, seega teeb mõnikord bensiinimootor end diisliga tasa. Maitse asi!
katsetaja
10:46 18.01.2006
Et mu toodud kulu ei ole reaalne? Maanteel võtab ca 4L/100-le
Äial on pisike punn, diisel, millega tal keskmine(!) ca 3,7l/100-le, see on üldine aasta keskmine, tal muidugi maantesõidu osakaal üsna suur.
Ja juba teab-kui mitmendat korda ütlen, et Eestis ei ole oluline, kui mitu km sõidad aastas, oluline, on kui palju kokku kavatsed autoga sõita.
10:59 18.01.2006
Kuskil juba mainitud 5km läbisõidust.
Maja ees CarinaE 2,0D, sõidetakse enamuses ALLA 1km, ikka 700m ja siis teist samapalju veel, seda igapäevaselt ja vahel 3x päevas.(palun ärge soovitage jala käia!), maksimaalne trip 2x25km võib olla korra nädalas, kohapeal suurt ei soojenda, vahel tuksub minutit 10 koha peal, kui aknad väga udused. Enamus ajast mootor töösooja kätte ei saa. Kas saab olla veel autovaenulikumat kasutust?
Sellise kasutuse juures saab paagitäiega (40-43 l)sõita 600+km, mis teeb kuluks <=7l/100km, odomeetri viga 2%.

Bla
11:18 18.01.2006
katsetaja, sõidan oma autoga tõenäoliselt umbes 40 000 - 50 000, eelmisega sõitsin vist 25 000, kas ma peaks nüüd sinu arust diisliga ukerdama koguaeg?
katsetaja
11:52 18.01.2006
Miks ukerdama?? Et kui mõni läheb sekund või vähe enam aegalsemalt sajani, et siis on kohe sinujaoks ukerdamine?;)
Kõik oleneb auto soetushinnast, hoolduskuludest. Paljude kasutatud autode puhul on 50000km juba täitsa selline piir, millest edasi võib olla diisliga plussis(aga võib ka palju-palju miinuses olla)... Aga pole mõtet rääkida, et diisel ei tasu, kui ei sõideta x km aastas. Kuniks Eestis puudub diislimaks, ei oma aastane läbisõit eriti tähtsust.
eks on nii nagu on
11:58 18.01.2006
Pole just diislifänn,kuid ise hoian igakuiselt kütuse pealt kokku 1200-1500 eeki.Eelmine auto oli 1,6 bensukas,nüüd 1,9 diisel,kusjuures diisli eelised pole ainult kütusekulus vaid ka sõiduomandustes.
Kärsale
23:30 18.01.2006
Soomes alaliselt elava inimesena ei saa sul autod kohe kindlasti Eesti registris olla.
Kärss
03:52 19.01.2006
TO Kärsale: saavad küll, kuna autod ise asuvad EESTIS. Välja arvatud üks (Quattro), mille jaoks olen ajanud tollilt välja kasutusloa. Minu arvates üsna mõttetu seda offtopikut siin arendada
siilionu
09:07 19.01.2006
Nüüd on paar külmemat hommikut olnud, kuidas diislimeestel külma mootoriga startides salongid ka soojenevad? Mu 1,8 bensukas saab hommikuse 2,5 km (ehk ca 6 min.) otsaga vee temp. seieri pea "tööasendisse", ehk sama kiirelt kui tavalise sügisilmaga. Salong muidugi jääb jahedamaks kuna väljas külmem.
katsetaja
09:39 19.01.2006
Ootasin küll täna 10-12 minutit(auto ei tiksunud loomulikult ainult tühikäigul..) naabrimeest, keda eilegi sai tööle viidud, selle ajaga puhus sooja ja klaasid sulatas jääst(väljas -25). Mul on küll mingi spiraal õhukanalites(kuulujutud)- st. sooja puhub pea kohe, aga ka temp. seier liigutas ennast selle ajaga pisut- kildiga oli temp 90 peal... Eile õhtul sai astutud külma autosse (väljas -18) ja kohe sõitu, siis ca 5-6 km sõidu järel hakkas temp. seier kerkima.
Kärss
10:25 19.01.2006
Enda Audide puhul pole soojenemine önneks probleem, st soojenevad sama kiiresti kui bensukad (1km/2min pärast puhub leiget ja 3km on mootor töösoe). Kyll aga on see probleemiks mönede teiste puhul.

Ei saa aga jätta siin mainimata, et kui vaadata erinevate autoklubide foorumite lehekylgi, on praeguste kylmadega jubedalt probleeme käivitamisega just bensukate omanikel, mitte diisliomanikel. Ei teagi, miks see nii on. Vöibolla diisliomanikud ei yritagi käivitada ja söidavad praegu vabatahtlikult yhistranspordiga:)
:)
10:29 19.01.2006
3 liitrine diisel läheb kiirelt soojaks (täna hommikul -25). Istmesoojendused mootorist ei sõltu ja seega paar min, mootor ise soe ca 5 min peale sõidu alustamist. Kütusekulu on kompu järgi 9,8 l/100 (praegu ainult linnas sõitnud). Käivitumisega pole ka veel probleeme tekkinud.
Katsetaja
11:13 19.01.2006
Kärss, eks suhtarvuna on bensukaid ka palju rohkem...
siilionu
14:11 19.01.2006
See peab üks hea 3-liitrine diisel olema mis 5km peale soe on, tundub et luiskad parajalt. Viimane kord õues ca 10kraadise külmaga läksime tuttava 3-liitrise diisliga sõitma, no salong soojaks ja klaasidelt lumi sulama hakkas ikka palju kauema aja peale, vaatasin veel spets. temperatuuri osutit ka. Tegu aga paar aastat vana masinaga, ja lihtsalt diisel, mitte TD.
Kärss
15:38 19.01.2006
Ise söitnud yksjagu käesoleva aastatuhande Isuzu Trooperiga (samuti 3L diisel), ja ega see on kah ca 5km pärast kenasti soe. Mingi osa on selles kindlasti ka automaatkastil, mis hoiab pöördeid körgemana kui teisel mehel sama maad manuaaliga söites. Samas, soe on muidugi ainult mootor, kuna klaasipinnad on autol nii suured, et need jahutavad salongi väga vöimsalt ja -20 ja kylmemaga taga kylgmisi aknaid hästi sulama ei saagi (enda universaalil sama häda, et puhub kyll kuuma, aga aknad jahutavad salongi rohkem kui mootor soojendada suudab - praeguste ilmadega hakkab juba tundma olema, -40 juures on asi päris lootusetu). Ideaalsel talveautol on vöimalikult väikese kubatuuriga salong ning vöimalikult väikesed klaaspinnad
Bla
15:40 19.01.2006
Tutvusringkonnas üks tdi on juba otsad andnud (eks lükkamis-tõmbamis meetoditega saab ikka liikuma), bensukad seni veel liiguvad.
Kärss
20:41 19.01.2006
Võtan sõnad tagasi: tulin just kohalikust Prismast, ning poe ees oli uskumatult palju autosid, mis seisid tühjalt ja mootorid töötasid (siin nagunii eriti keegi uksi ei lukusta). Seal autode rivide vahel sõites ei hakanud muide silma MITTE ÜHTEGI poe ette töötama jäetud diislit, KÕIK olid bensukad! Kogu tutvusringkonnas ei ole veel ainsamatki diislit, mis poleks praeguse külmaga ISE käivitunud. Käima veetud või muul viisil aidatud bensukaid tutvusringkonnas umbes samapalju kui kahel käel sõrmi (kusjuures tutvusringkonnas pigem diislite ülekaal). Ka enda diislil on tegelikult väga kehv aku (pisike ja bensuka oma), ning hommikul -30 juures tegi vaevaliselt jouk-jouk ja käis. Julgeks välja pakkuda, et foorumites levinud diislite probleemid on tänase ilma puhul peaaegu alati seotud omaniku koonerdamisega: kas on aku vana, tangitud kütust tont teab kust, pihustid/küünlad läbi (kuid pole viitsitud seni vahetada) või siis filter vanemst veest-parafiinist umbes (sedagi vahetatakse sageli mitte regulaarselt, nagu nt õlifiltrit, vaid siis kui hädad tekivad)
and
20:57 19.01.2006
mu töökaaslane rääkis hommikul, et team naabruskonnas läks hommikul ainult üks diiselkaubik käima, ülejäänud ootasid kuni neid käima tõmmatakse, team ise kah seal juures.
X
21:22 19.01.2006
Diislil ei ole muud häda, kui pikk salongi soojenemine. Ilma webasto, istmesoojendusteta või salongipuhurita talvel päris külm sõita. Kohapeal tuksudes jahtub ka päris ruttu ära.
rahunegem maha
21:46 19.01.2006
keda see sukib, et teil tuttavad autot käima ei saa ??!
Saagem üle juba....
Minuarust on kõik juba vol 1- es välja öeldud ja leppige, et diisel kuulub rentaabluse järgi musta-töömasinate sekka ehk traktorite maailma ja bensiiniga liigutatakse elitaarset tehnikat. Ja ei ole vaja hakata mulle vastukajasid tekitama a la 2 millistel autodel on diiselmootorid jne-jne... Diiselmootorid on ka 10 milli jne. maksvatel masinatel.

Lennukid, raketid jne. ei hakka diisliga lendama niisamuti nagu moderne tank ei vaja ammu diislit.
Keegi küsis, kust see "härrasmees sõidab bensiiniga" tuleb? Just eelpool nimetatust see tulebki ja pole seal kadedusega midagi pistmist. Eluala, tegevus ja sihtotstarbeolud paneb asjad paika.
Kapitalist otsib kõiki võimalusi, kuidas kapitali kasvatada ja loomulikult paneb autodele mida iganes mootori, kui seda keegi ostab - kasvõi vändad, kui see müügimarginalile poisitiivse impulsi annab.
Ja keda see sukib, mis-kellel-ja-milline mootor külmaga ei tööta ?
Nõustuge, et palju huvitavam on vähemalt vol4 tasemel siin teemas pigem lugeda-näha kuhu sisu puudutav tehnoloogia areneb aga mitte suva-ühe-või-kahe-käe-näppude-küla uudiseid lugeda, sest keda see sukib, mis kütusega Sinu auto liigub -> Rahunegem maha.
ERMS1
22:17 19.01.2006
To:rahunegem maha
Mida sa silmas pead "elitaarse tehnika" all?
v.v.
22:21 19.01.2006
Herrasmies ajaa bensalla...
pärineb 80-ndate aastate Soome TV mingist reklaamiklipist
kuule katsetaja
22:33 19.01.2006
nii jürmi vuhflit ei ole mitte kunagi kuulnud,et kellelgi pärast 1 km. läbimist on mootor 90 kraadi soe. see on isegi suvel võimatu! Ja kohapeal tuleb dislal ainult leiget õhku ju,ma ei saa aru teist.Samamoodi vaidleks nende 4liitri meestega ja väidan,et sellise madala kulu saad võibolla üksi sõites aga juba üks kiirendus suurendab ju kekmist kulu ka. Ise sõidan bensukaga ja ei nurise,lihtsalt utoopilisi numbreid tuuakse siin välja ja sulle Kärss ütleks ma et iialgi ei usu,et sinu vanem audi läheb -40kraadiga laksust käima. Pakun,et väga vähesed uued autod ainult.
Kärsale
22:56 19.01.2006
Räägi,kuidas see tollist kasutusloa väljaajamine käib? Kohe kui keegi seab su uduajamise kahtluse alla syydistad sa teda offtopikute tekitamises.võta oma viimase aja postitused kokku loe need läbi.Ma arvan,et sul hakkab endal ka päris naljakas.
Kärss
02:54 20.01.2006
TO "Kärsale": et diisel/bensukas teemas Soome tolli loa väljaajamise jutt polegi offtopik? Grow up! Mine tulli.fi lehele ja loe läbi tingimused, mille puhul seda luba võib saada. Netis vabalt saadava info ümberkirjutamine ei ole mitte ühegi foorumi eesmärk
katsetaja
07:54 20.01.2006
//Lennukid, raketid jne. ei hakka diisliga lendama niisamuti nagu moderne tank ei vaja ammu diislit.//
Samuti ei sõida lennukid ja raketid bensiiniga. Mis puudutab Tanke, Siis 99% neist sõidab ikka diisliga, ag ahea, kui sellisele töömasinale-traktorile on hakatud ka bensukaid peale panema, kuigi kahtlen selles väites
Ühinen Ermsi küsimusega?
//nii jürmi vuhflit ei ole mitte kunagi kuulnud,et kellelgi pärast 1 km. läbimist on mootor 90 kraadi soe. see on isegi suvel võimatu!///
Sa jürm vuhfel loe enne kogu tekst läbi, kui hakkad kedagi jürmiks vuhfliks nimetama, jääd teiste silmis ise jürmiks vuhfliks nii.
Mis puudutab -40 ja käivitamist, siis meie Eesti kütusega täna läks -28 ja jällegi poolest pöördest, kasutades Sommide enda kütust, mis põhja mõeldud, ma ei näe miks ei peaks see minema laksust ka -40 kandis.. Jürmile vuhflile veel, rekord mis olen saanud keksmiseks kuluks ühe paagitäie jookusl oma ca 1350kg tühimassiga masinaga on jäänud alla 4,7L/100km-le. Maanteel võtab tõõsti ca 4 ja veidi peale, Diislil see üks kiirendus ei mõjuta niipalju kulu, kui näiteks bensiinikal. Diislil ei ole väga oluline, kui palju sul rahvast peal on, suur pöördemoment on see mis tingib selle, et raskema koorma vedamisel ei pea teps mitte gaasipedaali rohkem tallama, ega kõrgemat käiku ei pea kasutama. Mis teeb ka kulu tühja täis auto võrdluses suht sarnaseks.
Bla
08:16 20.01.2006
Mehed, mis te nüüd jorisete siin, minge mõnda suvalisse parklasse, kus on parklavalvur olemas ja küsige tema käest, mitu diislit ja mitu bensukat sealt täna välja on sõitnud. Kärss, võibolla tõesti, teil seal Soomes diiselkütuse kvaliteet natuke parem, aga täna Eestis sõidavad põhiliselt ainult bensukad, te võite nüüd vaidlema hakata ja mind sõimata, aga nii on, see on fakt, millele ma täna hommikul sain kinnitust. Diislitega ei ole meil tööle jõudnud praeguseks hetkeks keegi, bensukatest on helistanud üks mees, et auto ei käivitu (ülejäänud on kohal).
Katsetaja
08:28 20.01.2006
Bla ära aja jama, nii minu, kui naabrimaja ees seisab päeval rohkem bensukaid, kui diisleid, kuigi uskuge, või mitte, siis autosid on meil pea pooleks- siis diislid-bensukad(mitu Caddit, kaks golfi minu leon ja paar minibussi ja üks B4 siis diislitest)-minu maja ees, pluss naabrimaja ees onmitu diiseljeepi, üks saab üks primera, kõik ilusasti sõidavad....
Meil on firmaautod diislid- 5 polot ja 5 passatit üks vanem golf- üks audi ja kaks transporterit, kõik ilusasti kohal, kellelgi polnud probleeme. Küll tõid nad täna mitu bensumeest tööle, nagu ma isegi juba mitmendat päeva.
Loodan, et sellega saab kummutatud kuulujutt, et diisel ei käivitu. pigem käivitub kohati isegi paremini, sest loomult neil tugevamad akud.
katsetaja
08:46 20.01.2006
Lisaks oma väitele siis selle, et töökorras masinad käivituvad ehk paremini, Nagu siilionu ütles, et kui bensukas ei käivitu, siis peab ikka paras kuidas ta ütles?- Sara või rape olema... Krt. neid bensukast sarasid ja rapesid on ju siis ilmatuma palju?? Diisli puhul saab ju vähemalt ***** kütust süüdistada;))
?
09:02 20.01.2006
Lugu selline, et ca. 10a sõitnud bensumootoriga ning nädal tagasi soetasin diisli. Läheb käima nagu kellavärk, kiirendus super ja kütusekulu tunduvalt väiksem kui bensukal. Samas selles kandis kus mina elan ei seisa küll ühtega autot olenemata kas bens või disla, tegu pigem ikka selles, kuida oma sõidukiga ümber käid. Kui kohtled autot nagau saasta, ongi saast. Samas jutud bensiin versus diisel on suht mõtetu teema, mingi 5,2 bensiin võtab räigelt kütust aga kurat kus raisk kiirendab, minu arust täiesti mõtetu aga kui on hädasti vaja 0-100 5 sec, lase aga minna ega mõistus ei ole omateha.
VVV1
09:29 20.01.2006
Süüdistada kedagi, et ta midagi millegile eelistab on nagu iseenesest paras mõistuse puudumise tunnusmärk.
Erinevaid autosid erinevate mootoritega selleks toodetaksegi, et erinevad inimesed oma vajadustele ja soovidele vastava auto saaks.
Eelistused ei pea alati pragmaatilistest seisukohtades õigustatud
olema, kuigi võivad ka olla.
Vaevalt näiteks mõnda V12 bensumootori omanikku eriti huvitab, mida keegi tema mõstusest siin foorumis arvab. Ei vaevu vast naermagi selle peale. Lihtsalt sõidab edasi sellega, millega meeldib.

See on üleüldine selliste massikohtade viga, et tahetakse hirmsasti teha üleüldisi üldistusi. Tegelik elu on aga see, et üks asi on parem ühedes tingimustes ja teine asi teistes tingimustes. Igaühel oma veidi erinevad tingimused, tahtmised ja soovid. Sellises kohas nagu see siin jääbki see diisel vs. bensukas paremusvaidlus igavesti kestma, niikaua kuni tehakse erinevate mootoritega masinaid.
rahunegem maha
09:44 20.01.2006
katsetaja -> millest me räägime, kui ei tea, et kaasaegne tank ei vaja diislit või lennuk ei tarbi bensiini... ???!!!!!
Milleks lahmida ja soiguda mingeid protsente ?!
Nüüd soovin lisaks maha rahunemisele ka enese-arenguga tegeleda, kust parajasti pooleli on, et ka endale vastavat elitaarsust koguda.
katsetaja
09:51 20.01.2006
Ja kunagi tuleb vaidlus elekter versus diisel-bens...
Katsetaja
10:02 20.01.2006
Kulla jürm vuhfel, uuri nüüd ikka järgi, millega sõidavad lennukid ja raketid, siis tule siia elitaarsusest rääkima.
Bla
10:03 20.01.2006
katsetaja, ma ütlen veelkord, mine mõnda valvuriga parklasse ja küsi valvuri käest, mitu diislit täna parklasse jäi ja mitu bensukat, minul selline test tehtud.
Katsetaja
10:17 20.01.2006
;) ja ma ütlen, et tule mu maja ette ja loeme täna seisma jäänud autod üle;)
Bla
10:30 20.01.2006
Päris mõttetu vaidlus, katsetaja maja ees on vist parimad näited diiselmootoritest ja päris õnnetused bensukatest.
rahunegem maha
10:39 20.01.2006
katsetaja, kõigepealt soovitan jätkuvalt maha rahuneda ja mitte lahmida;;

ja nüüd, kui pulss normis, tutvu kütuste valikuga näiteks BP kodulehel. Sealt leidub kindlasti ka selline toode nagu lennuki bensiin (BP/Avgas 100)...
jussike-pai
10:40 20.01.2006
1. tsiteerin hr kärssa:
Kogu tutvusringkonnas ei ole veel ainsamatki diislit, mis poleks praeguse külmaga ISE käivitunud. Käima veetud või muul viisil aidatud bensukaid tutvusringkonnas umbes samapalju kui kahel käel sõrmi-tsitaadi lõpp. kogu lugupidamise juures sinu autoalastest teadmistest kahtlustan siiski, et mõnigi kord on sinu väljaytlemised diislite ylistamisel tugevalt liialdatud.
2. ja vaidlen vastu `katsetajale` oma perele lähedase kogemuse najal. nimelt on mu naise firmas myygimeestel 6 autot- 2 bensiinimootoriga ja 4 diislit. kõik nad on yhte marki ja läbisõitudega 30000-35000km, st et uued sissesõidetud masinad. eile ja täna on nendest liikvel ainult bensiinimootoriga masinad, oh imet!
elan 12 korteriga majas ja naabrite autodest on täielik ylevaade olemas. eile õhtul tuvastasin, et maja eest on liikvel käinud bensiinimootoriga masinad, aga diislid seisid seal, kuhu nad hommikul jäid. käima saadi päeval 1 diisel, aga seda 1888 abiga. aega kulus selleks umbes tunni jagu. samal ajal lähenesin mina oma 17a bensiinimootoriga /loomulikult/ maximale, keerasin võtit ja ta läks kohe ka käima.
aga mis puutub teemasse yldiselt, siis olen ka yhe eelkõnelejaga nõus, et sõitku igayks sellega, millega meeldib. suht mõttetu on sel teemal vaielda igapäevaste tarbeautode yle mingite 0,1 sek kiirenduserinevuste pärast. olen eluaeg bensukatega sõitnud, praegu on mootori töömahuks 3 ltr ja kuluks 10 ltr sajale /loomulikult mitte praeguse ilmaga, aga aastakeskmiselt/. sama koguse bensiini põletab mul läbi yks kolleeg 1,4 peg partneriga. kas tal tuleks mõistust ja hakkaks viisakalt sõitma, kui peaks bensiini ostma 3 ltr masinale? ei tea; oma asi. aga kahtlen, et mitte
Kärss
11:15 20.01.2006
TO jussike-pai: mulle pole tutvusringkonnast keegi veel teatanud, et oleks diisliga käivitusprobleeme, sest normaalselt käivituvatest autodest ju keegi teatama ei hakka:). Kui kellelgi tekivad probleemid, kuulen ma nendest reeglina päris kiiresti, sest mind peetakse diislite alal suht kogenuks (iseasi, palju selleks alust on), kuna sõitsin ja remontisin diisleid juba sel ajal, kui diisleid võõrastati eriti palju ja tänavapildis olid diislid veel tõeline haruldus (alles hakati Lääne masinaid Eestisse tooma). Küll olen aga nii telefonitsi kui ka msn-i ja maili teel pidanud lahendama terve hunniku bensukaomanike käivitumisprobleeme. Võibolla on asi selles, et mu tutvusringkonnas samuti suht staazhikad diislite omanikud ja (tänu varasematele kogemustele!) ei tangi mingeid Lukoili kokkusegatud kokteile või muid kahtlasi asju talvisel perioodil.

Muide, ka enda auto käivitub praegu 5 silindri asemel neljaga, kuid -30 juures on see vajalik starteri kerimise aeg igal juhul alla sekundi. Kuna KÕIK MUUD ASJAD on korras (autol on samas väike bensuka aku eelmise aastatuhande lõpust, mis on tõesti juba otsakorral ja praeguse ilmaga vist ei kannatakski eriti pikemat ketramist). Hea meelga ütleks nii nagu katsetajagi, et tulge kõik mu maja ette või töökoha parklasse ja loeme autod üle
Katsetaja
11:19 20.01.2006
ja mis on see lennukibensiin? Tavabensiiniga pole seal palju pistmist- pigem on tegemist petrooliga, või muu sarnase ainega.
ja nüüd rahune maha..
rahunegem maha
11:38 20.01.2006
katsetaja -> tore, et oled rahunemas aga ikka lahmid ja isegi ei vaevu natuke uurida;;
Lennuki bensiin on bensiin; suurim erinevus on vaid kõrgem oktaan-arv (BP/Avgas on kuskil 118).
Petrooleum on kasutusel turbiinides ja tuntud kui Jet-i kütus aga see ei puutu tõesti siia aga ehk aitab maha rahuneda ja tajuda, et kedagi ei suki, mis kütusega Sinu sõiduki mootor töötab.
jussike-pai
11:47 20.01.2006
minu kolleegid ja masinad on kõik kohal, umbes 15 tk bensiinimootoritega ja mingit hädaldamist polnud hommikul kuulda. olgem ausad, meil on siin asjalik ja usin rahvas koos, nii et masinapark on suht uuemapoolne ka. mina olen ainuke, kes kasutab peaaegu uunikum-maximat, aga tunduvalt uuem toyota on mul garaaziz- kyll saab tema ka oma sõidud sõidetud. tunduks justkui kiiks olevat, aga nii mulle praegu meeldib. just praegu jõudsingi selgusele, miks meie õue peal siin õhk alati selge ja puhas on- meil ei sõida keegi diisliga.
kle mehed, kas algab teema diisellennuk vs bensiinilennuk vol 1, 2, 3...turboga ja 2 turboga; tuunitult ja ilma, jämedama summutitoruga jne. et kes saab 2 km kõrgusel 500km/h 0,1 sek kiiremini kätte:)
katsetaja
12:24 20.01.2006
Propellerlennukid on meil ju väga elitaarsed- ja reaktiivid ajast ja arust, igatahes mitte "modernsed";)
Jussike, ma pole kordagi väitnud, et miski lennuk on diisel;))) Muide mu eelmine bensuaks tossas külamga täpselt samapalju, kui praegune diisel...
.
12:36 20.01.2006
no vot . aga diisel land rover läks täna käima ja bensuka bmw ja audi omanikest töökaaslased võttis peale. ükski auto ei ole vanem kui 3-4a.
statoili diisel+karla auto kütuselisand ja nagu kellavärk senini ning ei tossa ka üldse rohkem kui bensukas.

kui on korralikult hooldatud diisel, siis ei ole mingit erilist vahet bensukaga, kuigi diislil rohkem võimalusi, et võib midagi juhtuda, kui ei hoolda, aga muidu, jumala mõtetut lahmimise juttu ajata siin. mis vahet kellele ema, kellele tütar. oleneb kuikauaks ja milleks, kuid see sõltub omanikust...
nii, et käige jala:)
.
12:46 20.01.2006
miks on see nii, et iga nädal, kui auto24 ma vaatan, leian mõne teema, kas peugeot, seat, käivitamine, vaba aeg, diisel...kus käib tuline vaidlus, mingitel teemadel ja alati on üks pool keegi KATSETAJA?

mis vajakajäämine või väljaelamine see on?

miks sa pidevalt erinevates teemades vaidlustesse satud?

katsetaja
13:46 20.01.2006
Ei satu;)
sest iseloom vist selline järeleandmatu... Ja töö on selline, kus pidevalt piisavaid pause tekib, et saab siin sõna võtta...
Aga tunnistagem, ma ei solva kedagi, ei lahmi, ja pea alati on miski argument toetamas mu väidet ja mul on ka arvamus pea iga asja kohta;). Tegelikult mulle lihtsalt ei meeldi, kui keegi ütleb, et talle lihtsalt ei meeldi- või talle lihtsalt meeldib; või et miski on lihtsalt parem, või mõni asi on lihtsalt sitem; ei meeldi, kui mõni on lihtsalt loll- mulle ei meeldi, kui midagi lihtsalt väidetakse ja tuuakse oma väide tõepähe- igal asjal on mitu külge. Vaidlus ilma argumetideta, ilma kogemusteta - lihtsalt ei meeldi- aga vaidlus mis põhineb korralikel argumentidel, ja vaidlus, mille teema areneb asjalikult meeldib lihtsalt väga, naudin vaidlust, kui tegu sellise asjaliku vaidlusega- Vaidlustes selgub tõde... -No enamikel juhtudel;)
VVV1
14:05 20.01.2006
Mis erilisi argumente või tõestusi saa püüad internetist saada. Varem oli ütlemine, et paber kannatab kõike, täpselt sama ka praegu netis kirjutatuga.
Siin saab ainult oma arvamust avaldada. Tõestamine, eriti täppisteadustega seotud tehnikavallas, tähendab midagi muud. Ükskõik, mida siin keegi ei kirjuta , arva või millele viita.
Üldjuhul veel mõni viitab mingile teisele taolisele foorumile või "jutukohale" ja peab seda eriti vingeks tõestuseks oma arvamusele.
jussike-pai
14:08 20.01.2006
mina olen vist ka niipalju tolerantne, et jätan absoluutselt igayhe otsustada, kes millega sõidab. eelneva 20a kogemuse põhjal ma vaevalt diisli kasuks kunagi otsustan-seda sellepärast, et justnimelt kogemused on need, mis annavad mulle alust arvata, et minu senine autode valik on hea ja õige olnud. aga vaielda ja asjaliku vaidluse arengut vaadata meeldib mullegi; niisamuti nagu katsetajalegi.
katsetaja
14:37 20.01.2006
VVV1 Arvamuse põhjendamine ja viitamine on kaks eri asja ma pigem olen põhjendaja tüüp. Ja kus on olnud juttu tõestamisest, sa jätad mulje oma tekstist nagu ma oleksin suur tõestaja ja nagu ma tõestaks siin midagi??
Peale selle püüad jätta mind sellisesse valgusesse, nagu ma viitaks mõnele teisele foorumile, pole seda vist kunagi teinud!
Samas mis muidu puudutab viitamisse, siis ei ole ma siin sugugi suur viitaja;) Kai VVV1 on sama mis VVV, siis VVV on olnud ka üks tubli viitaja;)
Sry, kui sa pole VVV
palun argumente
15:18 20.01.2006
katsetaja, räägi siis argumentidest ehk millistel luksmudeli tootjatel on tippversioon diisel ?
Katsetaja
15:58 20.01.2006
Rääkides Mu esitatud väitest, siis ei olnud seal juttu Lux tootjatest, vaid lihtsalt erinevate tootjate tippversioonidest, neeit paluks mu sõnu mitte väänata.
Näiteks volksul võib pidada tippmudeliks nii Touaregi, kui ka Phaetoni diiselvarianti, kuigi bensiin Phaetonil on vist see ülim..., rohkem maitseküsimus, kumb on kellegi jaoks see tippmudel..
Mitsul diisel pajero,
Peukaril 607 diisel
Toyol LC 100
Škodal superb
Misk mitte Alfal 166- kuigi ei pruugi tal olla see just see kõige kõige..
Nissanil patrol- kuigi on olemas sportmudel, aga kindaslti ei ole see tippmudel.
Renault´il Vel satis...
Hondal Accord
Opelil signum
Hyndail Terracan
... Küllap on neid enamgi..
.
16:11 20.01.2006
a minu kogemused ütlevad, et sellised mehed, kes enamus asjade peale vaidlema kipuvad, et nende arvates ei ole nii ja neil on õigus on ühed parajad turbiinid ise...
aga tore, kui katsetaja vastu vaidlema hakkab, et paljude arvates ta ei olegi vähe imelik vend:)
palun argumente
16:35 20.01.2006
katsetaja:
jälle lahmid ja midagi konkreetselt ei tule !
Kuidas sa ise aru ei saa, et see on kokkuvõttes tühi soigumine ?!

Kui väidad (nüüd juba sõna-sõnalt), et pea kõikidel tootjatel on luksusmudelitel korralikud diislid peal... Ja nii mõnelgi on juba see tippversioon just diisel, siis sellest veelkord konkreetset argumentidega vastust ootav küsimus:

millistel tootjatel on tippversioon diisel?

Eelpool paisatud nimekiri on suva loetelu olemasolevatest autodest aga küsijat huvitab konkreetne argument mitte mingi pla-pla jura lõpuga nagu "rohkem maitseküsimus, kumb on kellegi jaoks see tippmudel.."

Või on probleem aru saada, mis on argument ? Loe oma postitusi ja vaidlusi!! Kuskilt ei ei saa aru, et mingit tõde koorub?!
Igal pool muudkui arvad ja pakud ning usud... ja tagatippu maitse asi...
Sarnaned ise just nendega, kes siin tühja peksavad ja konkreetselt teab vähe. Muudkui vaidled aga argumente pole ja ise veel õnnelik, et igast asjast oma arusaam...(?)
Mille poolest sa neist nn. "teistest väitjatest", keda mainid siis etem oled?
Konkreetsust ehk kontrollitud ning kontrollitavaid fakte palun, kui astud vaidlema.
Willem0
17:00 20.01.2006
Suurem osa lennukeid liigub ikka petrooli peal edasi. Bensu peal lendavaid on nende kõrval kaduv vähe ja need enamuses väikelennukid.
Katsetaja
17:05 20.01.2006
Just nendel mudelitel on tippversiooniks diisel, kui tahad luksmudelite diisleid teada, siis võid ise netist otsida, pea kõigil luksmudelite tootjatel on diislid täitsa olemas!
Sa ära püüa mu sõnu väänata pannes kahte erinavat lauset kokku!!!
Just sinusuguste sõnaväänajate pärast ma vaidlengi, muud ei ole pakkuda, siis kukuvad lauseid kokku ehitama
///Eelpool paisatud nimekiri on suva loetelu olemasolevatest autodest aga küsijat huvitab konkreetne argument mitte mingi pla-pla jura lõpuga nagu "rohkem maitseküsimus, kumb on kellegi jaoks see tippmudel.."///
Kui see lause ei olnud pla-pla jura, siis mis on?
Sa oleksid võinud pigem mu pakutud faktilisele nimekirjale vastu gvaielda, mitte mind rünnata, need faktid on kontrollitavad!!!!
ja veel ära vääna mu sõnu, ega lauseid!
Ja siin kallid külastajad, üks ülim näide huvitavast vaidlusest ja sisutihedast vastuargumendist:
//Või on probleem aru saada, mis on argument ? Loe oma postitusi ja vaidlusi!! Kuskilt ei ei saa aru, et mingit tõde koorub?!
Igal pool muudkui arvad ja pakud ning usud... ja tagatippu maitse asi...
Sarnaned ise just nendega, kes siin tühja peksavad ja konkreetselt teab vähe. Muudkui vaidled aga argumente pole ja ise veel õnnelik, et igast asjast oma arusaam...(?)
Mille poolest sa neist nn. "teistest väitjatest", keda mainid siis etem oled?///

katsetaja
17:10 20.01.2006
Mitte "luksmudelite tootjatel on diislid", vaid "luksmudelite tootjate lipulaevadel-tippmudelitel on diislid olemas".- Nii mõtlesin.
palun argumente
17:24 20.01.2006
katsetaja:
argumente palun ! muud ei soovi, kui vaid argumente oma väidetele !

Kui Phaeton siis palun argumente, miks Phaeton Lang 5,0 V10 TDI on vingem ehk see väidetav tippmudel võrreldes 6,0 W12 ?

Konkreetsed argumendid palun ?
katsetaja
18:42 20.01.2006
Maitse asi, mõnele meeldib suur pöördemoment enam, kui 0,8sek parem 0-100-ni kiirendus. Mõni, kes sellise auto ostab ehk isegi mõtleb kütusekulule?
Ma juba ütlesin, et sel tippmudelil ei ole suurt vahet, kumma mootoriga see liigub ja ma pole ka kordagi ütelnud, et see diisel on faktiliselt see tippversioon, ütleisingi, et maitse asi.
Mis aga sina tegid?
-püüdsid oma postitusega aktiivset väitlust arendada, või mind lihtsalt kompromiteerida, mis sul nagunii ei õnnestu! -Teed ennast lihtsalt lolliks.
sass
18:54 20.01.2006
kahjuks on juba uued sportautod enamasti diislid
kuna pöördemoment omab ikka suurt tähtsust
palun argumente
20:03 20.01.2006
katsetaja:
ah sellel nüüd pole vahet ?! Milleks siis vaielda ja lahmida ?
Keda huvitab, mis on sinu maitse või, millise autoga sõidad jne. ?!
Eriline vajadus kuidagi välja elada? Kui ei siis on küsimus jätkuvalt üleval:

kas on olemas ka vastuse argument esitatud väitele, et tippmudel on just diisel ?
katsetaja
20:36 20.01.2006
-keda huvitab sõnakõlks, et härrasmees sõidab bensiiniga?
katsetaja
20:44 20.01.2006
Kus sa tead milline on minu maitse? ma pole kordagi rõhutanud, et see millega sõidan on ülim. Ma pole kordagi väitnud, et tippmudel on just diisel, ja seepärast ei ole mul midagi argumenteerida!
Lahmida? Mida? -Lahmib, või üritab lahmida siin keegi teine, kel vist mingi eriline vajadus ennat välja elada, kas oled nii pettunud, et julgesin sind jürmiks vuhfliks nimetata pärast seda, kui olid mind selle nimega kutsunud?
Mida sa üritad saavutada? Saa oma solvumisest üle!
palun argumente
21:20 20.01.2006
katsetaja:
just mõni postitus tagasi oli ka see su väide, et kedagi ei osata ega püüa solvata...
Nüüd aga lahmid, et olen varasemalt kuidagi isiklikuks läinud ja õiglustunne sundis kohe midagi tegema... !!?? See on muidugi kehva, kui luulud külastavad aga... kui midagi tunduma hakkab siis on tavaliselt juba hilja ja see pole minu välja mõeldud mõttetera.
Oled oma vaidlustega ilmselt puntras nii, et puhka välja.
tõelemb
23:29 20.01.2006
....IRW....dialoog käib mõnuga.P.S Ise ka diiski pooldaja,mööda on siiski parem sõita diisliga.
Pakane
23:54 20.01.2006
Pigem on ikkagi parem bensukaga diislitest mööda sõita ,sest sellise ilmaga nagu praegu on,ei lähe diislirondid käimagi ,no kui mõned erandid välja arvata.Peres 19 aastat vana bensukas ja 9 aastat vana diisel ning nagu arvata võis, siis sellise ilmaga nagu praegu on ,nii umbes -30 kraadi kanti siis, ei läinud diisel käimagi isegi kui bensukaga veetud sai.Ei loe need faking diisli ökonoomsus või mingine pöördemoment enam *****gi ,kui diisel käimagi ei lähe.

See teema on vastusteks suletud.