Kes on selle "läbi elanud", andke teada, kuidas see asi käib. Ostja kirjutas meilile, et on autost huvitatud, kuid ise siia ei tule, vaid on nö vist vahendajad,kes selle auto temani transpordivad. Kuidas see raha maksmine käib? Kas ostja saadab ülekandega mulle raha ja siis saan siin kellegagi kokkù?
Tema pakkus välja sellise variandi,et saadab mulle auto raha ja siis selle vahendajate raha üle, ning mina siis omakorda saadan nendele vahendajatele raha...jõle segane värk.Kirjutasin vastu,et mina ei tahaks küll enam mingit kolmandat vahendajat mängida, et mulle piisab auto müügihinnast... saatku ise oma raha vahendajale, sest tegelt ju see tema asi juba...
Tõsiselt tobe seis, kui ei ole seda enne niivisi teinud...andke nõu.
Ja kas tasub seda vanti üldse usaldada? Põhimõtteliselt ju ei tohiks probleemi olla,kui ta mulle raha ette saadab ja alles seejärel oma auto saab?
Ja veel siis, et sõiduk on üleval foorumis autonet.ee, mida pidid nägema euroopa maad ka. Vahendaja nö on siis autoscout.com ja .de
Nemad saatsidki mulle esialgselt meili, et ma võtkas selle "ostjaga" ühendust.
Kas jäi veel midagi mainimata?
Kui ostja sinu antud arvele kokkulepitud raha ära kannab, siis iseenesest tõendab ta oma sõnu just selle summaga. Nüüd jääb üle ainult kauba üle andmine. Aga müügikokkuleppe sõlmimisel tuleb kokku leppida ka kauba üle andmise koht ja dokumentatsioon sellel hetkel.
Bürokraatia erineb riigiti- näiteks Belgiast-Saksast ostes tasud raha ja müüja saab ilma sinuta asjad korda ajada, piisab ainult teatada transakompanii andmed. Samas müüsin autot Eestist Lätti- ARK keeldus ilma ostja või tema volitatud esindaja kohaloluta autot meie registrist kustutamast ja tuligi Lätist volitus tuua. Ja õigustused selle juures olid suht naiivsed- kuidas on võimalik et auto ostja ei olegi isiklikult kohal? Samas ei ole ma veel kuulnud et eurost oleks jäänud mõni auto treila peale panemata kuna Hans nõuab auto ostjat kohale- asi lihtne senine omanik teatab et müüb selle teise riiki ja võtab sellega seoses arvelt maha ja kui vaja siis ka ostjale transiidid. Ilgelt jabur on eestlaste poolt nõuda et sõiduki ostja tuleks isiklikult kohale või tuleks notari juurde ARKi ametnikule sobivat volitust tegema ( võib-olla on nüüd selline jama tühistatud ). Samas ära vaeva ennast võõraste probleemidega- ürita auto maha müüa nn oma õuest, las võimlevad ise edasi ja klativad ise pabereid ja transat. Kui sul raha käes ja auto fikseeritult üle antud siis ei ole sul eriti mõtet oma pead vaevata- miks ostab iirlane sinult sellise auto?( aga võib-olla näiteks Riiga armukesele?) - ärgem muutugem siin väikeses Eestis liiga paranoiliseks...
tegelikkuses on tegemist rahapesuga, kus sinu arve kaudu, pestakse raha puhtaks. osa sellest kannad sa mingi legaalse firma arvele - väidetava transpordi eest(tegelikkuses toimetakse see auto kuhugi võimalikult lähipiirkonnda, kus uuesti müüki pannakse), osa raha eest annad auto, mis samuti hiljem legaalselt rahaks tehakse.
mul endal oli kunagi pikem kirjavahetus inimesega, kes soovis mu vana S4 osta ühte Aafrika riiki meeletult kalli hinna eest. Sealt tekkis ka huvi teema uurimise vastu.
Siit tulebki soovitus: kandku raha sulle arvele täpselt niipalju kui sa soovid, võõraid rahasid kellegile edasi saatmiseks pole vaja. Kui raha arvel tegeled kauba üleandmisega- senikaua on lihtsalt tühi jutt.
Kui inimene sulle ostu eest tasub siis on nagu nõutuks tegev hakata arutama kas ta peseb raha või mida? Ja kui juhtub aus inimene olema mis mulje sust endast jääb? Igaüks mõtleb oma rikutuse piires. Ma müün ka ise sõidukeid ja tavalise eestlase jutt on tüüpiline- kindlasti keritud nagunii laksuline laibakas ja pealekauba uppunud kah. Ja kui mina müüjana küsiksin seepeale et kas sa viiesajased joonistasid ise või röövisid pangast siis oleks vant kohe solvunud...
Kaitske loomulikult oma huve ja õigusi aga ärge kohe paranoiliseks muutuge
PS Mulle meeldib sellistele spetsialistidele öelda et ka Sherlock Holmes kahvatub ühe keskpärase eestlasest autoostja järeldusvõimete kõrval...
Toonitan veelkord : senikaua kui raha sinu kontrolli all pole on kõik tühi jutt (aga samas on võimalik ka selle Western Unioni tsekiga raha kätte saada) ükskõik mida sulle ka ei väideta , vaata ainult et tõelist ostjat ära ei peleta. No money, no deal.
Aitäh nõuannete eest. Üritan teda natuke veel "peedistada" ja uurida, kas asi ikka kindel on või ajab niisama tühja loba.
Kuigi samas imelik oleks (või ei?) kui ta ise autot pole näinudki ja kannab juba raha üle?? hm.. või lihtsalt nii ausad inimesed? Ja kui talle auto ei meeldi, kas siis saadab mulle selle tagasi? On tal selles õigus? Kas oleks targem müügilepingusse panna sisse punkt, et ostja on tutvunud sõiduki seisukorraga ja edasisi pretensioone ei oma?
Nii. Nüüd ta kirjutas mulle, et "laseb sekretäril teha chekk paymenti". Mis see endast siis nüüd kujutab, ma ei saa päris hästi pihta... Keegi valgustaks pisut?
Kirjuta vastuseks et enne kui kogu ostusumma pole laekunud sinu kontole midagi ei toimu, märgi viisakalt et transa ja muude probleemidega ei soovi sa tegeleda ega nende eest ammugi vastutada.
Ära jama sellistega ja igasuguste tshekkidega...see lõhnab tünga järgi. Omal oli samalaadne kogemus, mingi tüüp meilis ja soovis autot osta ja tahtis tshekiga maksta saatsin ta üle tolle. ...Ja miks peaksidki eurooplased siit autot ostma kui saksas ja hollandis autod odavamad.
Jah, ega see normaalne ei tundu, nüüd oleme mingi nädala jagu juba meilinud, aga asi pole nagu kuhugi edasi ka viinud. Mõtlen siin just,et mida head talle vastu kirjutada, et saada teada,kas on äkki tal tõsi taga või mitte. Äkki oleks hea mingi ca kuupäev paika seada, et kui ta selleks x kuupäevaks pole raha arvele saatnud, siis deal is off? Või midagi seesugust? Andke ideid.
to ice1: see transiidi värk on niivisi, et ostja ei pea mitte ark-is kohal olema. Peaasi,et müügilepingule on alla kirjutanud ostja, ise või volitatud isik. Transiiti saab sõidukit vormistada ka müüja!
See on väga positiivne uuendus, sellistest mõtetutest nõuetest loobumine viitab sellele et ka ARK-s on hakanud elu normaliseeruma, kui mina vormistasin sõiduki müüki Läti residendile siis oli ARK kõigutamatu- lõppes notariaalse volitusega kuna kiluvargad ei soovinud sellega tegeleda, nemad soovisid üleandmise punktiks Riiat.
Aga seda küll et ela oma tavapärast elu edasi ja ära tee neist meilidest välja- tuleb raha siis tuleb ja kui ei siis on jälle üks tavaline kloun. Ega see kuupäev midagi ju ei päästa kui raha pole, ja kui ta paar päeva hiljaks jääb siis müüd ju ikkagi kui masin alles ja vaba.
Nii, mina siin jälle :) Seoses selle teemaga: Vend enam meilitsi ühendust ei võtnud ja mina ei viitsinud talle ka enam kirjutada. Leidsin mingi paar nädalat tagasi oma autole ostja ja auto tänaseks müüdud.
A suur oli mu täna hommikune üllatus, kui postiljon mulle kell 8 tähitud kirja tõi. Avades ümbriku, leidsingi sealt seest miski tsheki 6 000 eurole :)
Noh arvata võib,et see tshekk mingi vuhvel on... sest tsheki peal on kirjas miski deutch bank ja kiri oli postitatud Dubais???
Mis ma selle tshekiga nüüd peale hakkan? Pulli pärast võin ju postkontorisse sellega minna, aga olgu ta päris või mitte, mina seda "raha" ei taha nagunii...
Et kes on sellega kokku puutunud, mis oleks targem teha lihtsalt see puruks rebida ja ära visata või mis?
Mul naise õde pani oma Cherokee müüki läbi autoscoudi (vist), noh võttis siis temaga üks "mehike" ühendust, et tahaks ära osta. Ei tahtnud teada, mis autol viga või midagi, ostan aga ära. Saatis siis alltoodud kirjandusliku vahepala, mina igaljuhul sain omal tuju heaks sellise "teose" peale...
Kurat, ei ole vaevaks võetud isegi nende asjade (maad ja maili aadressid) kokku orgunnimist teha. Amatöörid.....
Hello,
Thanks for your response. I want to inform you that
the 3,900 eurs which is the cost for the car is accepted by me. I
equally want to inform you that the reason why I need the car is for
me to give it to my son as a birthday present.
Presently I am in Sudan in Africa on an assignment to take care of
war Victims this is because of the fact that i am a Doctor, so i will
not be present for the birthday ceremony of my son who is in Greece but I
want my gift which is the car to be there as a surprise for him.
I want to inform you that I will make funds for your
car which is 3,900 eurs available immediately through
direct bank transfer from our local corresponding bank
here in Africa which is STANDARD CHARTERED BANK OF Zambia .
You will have to send the following information to Miekede Roose,
she is a financial officer with our headquarters in Zambia, I am in
Sudan and it is far away from our bank and in Zambia, so she will
help me make the payment to your account. Please for international
transfer you have to submit to her email address, which is
(miekederoose01@yahoo.de) the following,
1) Your Complete name and address.
2)Your personal phone and fax numbers.
3)Your complete bank information which will include
your bank's name and address,your account number,
swift code and iban number.
Inform her that you are sending the information on request of Dr
Jozef Schreiner, she will contact me if she receives the information,equally
forward same to me for my perusal.I am a very busy man so as soon as
she calls me i will give her orders to effect payment immediately.
I have made contact with a shipping agent in europe who will be
coming immediately you receive payment within 3 to 4days to come and
sign all necessary documents and take delivery of the car.I will
equally make payment to the agent who will come to take the car for
immediate delivery to Greece as soon as you receive the money.
Please I do not need any delay in this transaction because the birthday ceremony is at the corner. If you know you will encounter any delay in this
transaction do tell me on time for me to look for another car
immediately for my son, because the worst thing i will do to myself is
not to make this present to him on his birthday.
I await your urgent reply.
You can contact me with this number
+234-802-330-1590.
Regards,
Dr. Jozef Schreiner.
No ja ütleme näiteks- et see ka on päris? Mida krdit ma sellega siis teeksin? Endale ei saaks jätta, kuna auto müüdud, tagasi ei oska saata, kuna aadressi pole.... ega vist midagi juhtu,kui selle ära lihtsalt viskan...
Nagu näha tehakse haarangut. Peale mõningast kirjavahetust tuli täna mullegi selline paljutõotav vastus. Tundus kahtlane ja otsustasin uurida, mille tulemusena leidsin tuttava sisuga kirja siit portaalist. Nagu näha on nimi ja e-posti aadressid muutunud aga muidu nagu kaks tilka vett.
Thanks for your response. I want to inform you that the 6,500 eurs which is the cost for the car is accepted by me. I equally want to inform you that the reason why I need the car is for me to give it to my son as a birthday present. Presently I am in Sudan in Africa on an assignment to take care of war Victims this is because of the fact that i am a Doctor, so i will not be present for the birthday ceremony of my son who is in Greece but I want my gift which is the car to be there as a surprise for him.
I want to inform you that I will make funds for your car which is 6,500 eurs available immediately through direct bank transfer from our local corresponding bank here in Africa which is STANDARD CHARTERED BANK OF Zambia .You will have to send the following information to Jan Demille, she is a financial officer with our headquarters in Zambia, I am in Sudan and it is far away from our bank and in Zambia, so she will help me make the payment to your account. Please for international transfer you have to submit to her email address, which is
(jan_demillesmind@yahoo.fr) the following,
1) Your Complete name and address.
2)Your personal phone and fax numbers.
3)Your complete bank information which will include
your bank's name and address,your account number,
swift code and iban number.
Inform her that you are sending the information on request of Dr.Jovan, she will contact me if she receives the information,equally forward same to me for my perusal.I am a very busy man so as soon as she calls me i will give her orders to effect payment immediately.
I have made contact with a shipping agent in europe who will be coming immediately you receive payment within 3 to 4days to come and sign all necessary documents and take delivery of the car.I will equally make payment to the agent who will come to take the car for immediate delivery to Greece as soon as you receive the money.
Please I do not need any delay in this transaction because the birthday ceremony is at the corner. If you know you will encounter any delay in this transaction do tell me on time for me to look for another car immediately for my son, because the worst thing i will do to myself is not to make this present to him on his birthday. I await your urgent reply.
You can contact me with this number
+234-802-330-1590.
Regards,
Dr .Jovan Jelic.
Tere rahvas. Aega palju möödas aga see variant toimib ikka veel. Siinkohal mulle endale saabunud kiri:
Hello ,
Your price of 7,240euros is OK. for me but i want you to know that currently I am in indonesia now to provide health care services to the victims of Java island that was struck from the terrible erthquake and want to pay you for the car from the allowance that was paid to us.
Actually i am a German and embarked on this trip with my daughter who works in the same organisation with me.I am a doctor while she is a nurse, so we are here to help people.I want to use the car when i am back to europe which is in a month's time but want to direct my funds which was paid to me here for the purchase of the car.Please provide the following for a direct wire transfer to your account;
1.Your complete account name and your personal address,
2.The complete name and address of your bank.
3.Your account number,IBAN(international bank number) and your bank swift code for a faster transfer.With swift, based on my previous knowledge of international transfers takes just 2 days.
4.your personal phone number.
Please submit the information to me immediately for an instant payment.As soon as i receive this information i will effect payment and then will arrange for all the necessary documents for us to sign i will equally send to you the transfer document for your perusal.The picking up of the car will be done by me immediately i am back to Holland where I have the next assignment.I just want to pay from my allowance here because i have already wanted to buy a car i will use when i am back to europe so this is just an opportunity for me to buy the car.
I wait for your urgent response for me to know the next step.
Please note i might give out my email account to one of my colleagues to help me respond because i might not be able to come to the city to check my emails or make calls for sometime because of the fact that i will be at the disaster ground where i am assigned to so our assistant who goes to the city to get our needs for us will help me, she can always reach me with a radio message once she reads your mail and i will tell her what to respond to.But do not worry i will take care of everything.
Have a nice day,
Dr. Jovan Jelic.
No sellest Dr. Jozef Schreinerist hoidge kohe kindlasti eemale !!!
Läbi eBay ostsin ma tema käest nn 9megapixlise digifotoka . Kohale saabudes oli karp küll ümber et 9megapikslit ja kõik uus ja nii nagu peab aga kui karbi avasin märkasin et tegu oli hoopis 6.0megapixlise ja tutikaga vähemalt ! Lihtsalt karp oli ära vahetatud ... Imelik oli veel see et algselt väideti et asub Berliinis aga kaup oli hoopis Hamburgist saadetud ...
Pärast mu kaebukirjadele ei vastatud ka !
Sinna mu raha läks aga vähemalt päris paljalt ei jäänud...
Esimene kiri siin:
Hello,
Good Morning to you,saw the advert for your car and would like to
know if you still have it for sale..Do get back to me with the
present working condition and also your final asking price in English
pounds or Euro..
Hello,
Good to hear from you..I am so pleased to know that you still have the car for sale..and also that the condition is still very okay and looks good as well..I would love to come for a view but right now i am in the UK where i would be all summer,cos of a new business office which i would like to open soon in the capital city of UK(London),i am originally from Ukriane where i run my little family and busines..So the car will be shipped to Ukriane after purchase and i would also arrange for that..After seeing the pictures,i would like to move on and finalize a deal with you..I would like you to know that i am so keen to buy your car,and for payment i am prepared to issue a cheque,So i would need your details listed below...
Full Name.......
Address........
City........
State........
Zipcode.......
Country.........
Phone Number......
So that i can instruct my secetary to issue and mail the payment...I am going to also arrange for the car to be picked from your location,so that will save the stress of shipping..The car is to be shipped to Ukriane and that will NOT be done until payment is fully done and verified..
Pls i would not want any delay hence,so do get back with all details required and lets finish this as soon as possible..
Thanks.........
Petruso...
You have been sent a request for more information from Kuldne Börs:
Dear Seller
I saw the advert of the car you want to sale for 94,900EEK and i want to know if is still for sale and are you the owner?i wait for your Urgent response.thanks
Dear max,
Am sorry for my late response,I agree with the price you want to sale the Car and thanks for the pictures, and concerning the shipping you don't have to bother about it i have a transporter that will ship the Car from your place to my Garage after i settle my payment with you,
And i will pay you via Cheque in your name and after you confirm it clear,you let me know and i shall inform my transporter to come for pick up arrangement if okay..send me your details..full name..address and phone number....for payment to be process..i wait your reply urgently.
I dont understand much what you mean..but i mean that i will pay you by cheque and after you clear your money in your account you let me know and i shalll inform my transporter to come to your place to pick up the car.
Do you want to sale your car or not?because this is my work and i know the car will get to me after you have your payment paid..
And i said if you send me your full name and address with phone number.. then i will make arrangment how the cheque will send to you. If you are not ineterested in selling i have other seller that waiting for me ..please.
Hoidke jah sellest Abel Wilfreyst eemale, ma sain analoogsed tekstid, kus tahab minu mitsu ära osta. Loomulikult, kuna ta juba tsekkidest ja vahendajatest hakkas rääkima, loobusin automüümise ideest ja torkisin niisama edasi... sportlikust huvist.
Kirjutasin mingil hetkel vastuseks , et kuna sul on vahendaja(trasporter) Eestis olemas, siis kanna raha tema arvele ja ta maksab mulle sulas auto eest, siis ta loobus mulle vastamast. Kirjutasin uuesti, et mis juhtus, et kas ei saand kirja kätte? vastas : et leidis juba uue auto, mis sest et minu oma oli isegi kallim, aga siiski otsustas ta teise kasuks.
Leidsin siit foorumist teise 99% sarnase kirja vahetuse, isiku nimi oli teine aga kiri oli lõikude kaupa sarnane ehk "copypaste" , kuid auto ostu asemel oli tsikli vajadus. Kopeerisin selle talle :D .
Tuli lõpuks ärritunud vastus, ma olen tola ei saa inglise keelest üldse aru ja eestlased on tohmanid.
Vb olen siis paranoiline tola, aga vähemalt ma välistan tüssata saamise võimaluse :D
tüüpiline nigeeria kiri. püüavad isegi neid, kes 3000 eegust fotokat kuskil netis müüvad. ikka seesama ukraina või maitea kus otsas paiknev lohh.. valus laks on ainult see, et kui selle tshekiga panka lähed ja oma käsitlustasu 15% ära maksad, siis pidi pank ajutiselt raha sulle arvelegi kandma, kuni 5 nädala möödudes selgub, et tshekk on feik. ja siis tahab pank oma papi tagasi;) või räägiti mingid aastad tagasi kunagi nii.
pole ise kusjuures kunagi lutti nendelt neegritelt saanud, aga sarnaseid juhtumeid kukub siiamaani nagu trikimehe varrukast , tundub nii.
Jah nii see on. Tahavad maksta tšekkidega tuues iks põhjuseid kuidas nendel raha liikleb jne. Tšeki eelnev kontrollimine pangas on vägakallis lõbu. Lihtsalt aktsepteerides tšekki pank küll nägematut protsenti summast ei võta aga siis ka ei tea kas tšekil katet on. Pank kannab küll alguses raha arvele aga selleks ajaks kui selgub, et tšekk on kehtetu on eeldatavasti nö. "õnnelik" klient masina üle andnud kuna raha ju arvel. Hiljem selgub, et tšekk kehtetu ja pank tahab raha tagasi saada. Oled ilma nii masinats kui rahast.
Müün autot mobile.de läbi ja on juba mitmeid ahve kirju saatnud, ühe tšekiga käisin samuti pangas küsimas, et kas ja mis, siis alles hakkas koitma. ühesõnaga, kui ostjapool väljamaal on nõus rahaülekandega, siis mis isikuandmete avaldamisel on võimalus mul endal külma saada? Küsitakse peale panga andmete ja konto ka isikukoodi .. "I will need your ID later to give it to my carrier " ,..autost väga huvitatud ei tundu olevat ja asukohaks on ülla-ülla, Aafrika. Kui tegemist võib siiski olla huvitatuga, siis mis maani oma andmeid anda või kuidas selgitada, kas tegu taaskord kelmiga?
päti tunneb ära selle järgi et räägib ja seletab imelugusid pikalt ja põhjalikult igast värki, aga varem või hiljem saabub 1 kahest olukorrast:
1. sa pead ise alustuseks midagi maksma kellelegi - a'la tal ei ole hetkel raha, mingi pärandi avamise või raske papi kätte saamise tasu jne jne jne jne, pättide fantaasia on piiritu; või
2. vannud ja tõotab jumalakeeli et on papi ära maksnud,s aadab igast kinnitavaid tõendeid ja värki ja palub , ähvardab, et auto ära saadaksid. mida aga ei ole on papp sinun kontol. ja kui jääd vabandusi, kinnitusi, skanneeritud dokumente jne uskuma ja auto teele paned, ei tulegi.
Aitame siis kirja koostada. Kirjuta nii, et www.aripaev.ee on hea portaal, et oled tänu äripäeva profiilidele sealt ennegi armastust leidnud; siis paku talle siniseid bille müüa ja ütle, et su onu naise venna tütre mehe kaksikvenna naise isa läks kasti ja sina oled ainus pärija ja sul on hetkel arvel 5 000 0000 000$ (it's true), aga papi kätte saamiseks on 5000 doltsi vaja. Veel võib talle hea uudise edasi öelda, et su lotomasin on kõikide maailma e-mailide vahelt just tema välja valinud ja peavõit on törts alla triljoni dollari, aga kätte saab kuues osas ja iga osa kätte saamiseks tuleb jälle 5000 dollarit köhida. Ja kui ostab lisaks sinistele billidele veel rohelisi, siis saab 50% odavamalt Microsofti tooteid.
ütleme nii et ära sa jumala eest seda autot siis müü sest iial ei tea mis võib juhtuda kui auto on ära antud laeva peale ja ostja ei tule autole järgi siis on jama lugu juu et jh las tuleb ise järele...
Selline teema siis....
I am happy to read from you and I want you to know that am buying this for Dad......I would have prefer to come and inspect the item and pay you in cash but I can’t due to the nature of my work. I'm an oceanist, I am at sea right now, i am willing to pay you your asking price, I can only pay through my bank online(bank of canada transfer) or paypal online secured at the moment as I do not have access to any other payment method,and this is why i will be insisting in paying via the bank transfer.....all I will need is your bank account details so i can log into my bank website online to transfer the funds.Also note that i will have a pick up agent that will come for the pick up after payment has been sorted.
N.B: I will need this bank details to transfer your money into your bank account
Minu autot soovib isklikult üle vaatamata ära osta toosama meremees :-) Igal juhul olge ettevaatlikud! Juhul, kui pangaüleanne on tekitatud panka pettes (nt varastatud krediitkaardiga või muu skeemiga), siis ilma kehtiva müügilepinguta nõuab pank teilt kogu raha ludinal tagasi. Sellisel juhul on võlaõiguslikult tagajärg teie jaoks katastrofaalne - pole autot ega raha (alusetu rikastumine). Kirjutas too vennike mulle siis järgmiselt:
"Hello,
thanks for your fast response ...... like i said i am interested in your car and i am willing to pay you your asking price, and i would want an immediate purchase for the car .i wouldn't be able to come for inspection as I'm an oceanist,and i work on the sea sailing,I can only pay through my bank online at the moment as I do not have access to any other payment method.....all I will need is your bank account details to do that, but first I will like to have new pictures of the car including the engine part(not the ones in the listing) so i can be sure i am buying a real car and then i can log into my bank website online to transfer the money in your account.
Also note that i will have a pick up agent that will come for the pick up after payment has been sorted."
Appikese, minu teemaalgatusest on möödas juba pea 4 aastat ja ikka "äri käib" :D
Algul olin unustanud, et mina üldse selle teema algatasin, nüüd aga lugesin algusest peale ja pidin ausalt öeldes ära minestama oma jutu peale :D Issanda püha püss, sellist asja üldse 1%ki uskuda oli ikka täis lollus minu poolt. Aga näe, elu õpetab, vanust juures ja mõistust vist ka.
Müün mõnda asja siin okidoki portaalis ja seal liiguvad ütleme analoogsed kirjad. Panin auto ostu kuulutuse müügifoorumi alla, ja mingi suva auto pildi. Ei läinud aka mööda kui kirjutas mingi vend kuskilt
Hello Dear Seller,
I saw your advert about the car you posted on the classified ads
site..I will like to know the total cost of the ride,and also if i may
ask you a question..can you make a shipment directly to nigeria
Thanks
Hope to read back from you soon
....
kirjutasin talle vastu:
Tead, ma ei viitsi isegi sellisele kirjale hakata inglise keeles vastama.
Loomulikult saadan ma sulle selle auto, kasvõi kuupeale kui soovi on :)
Nii,et saada aga papp teele, ma juba auto panin lennuki peale.
Homme peaksid kätte saama.
Lugupidamisega
auto ostja.
-----
tuli järgmine vastus:
Kas olete huvitatud või mitte? (just just, olete õigesti aru saanud, eesti keeles vastas seekord) :P
Rohkem ma talle ei viitsinud kirjutada ja oli näha, et antud kasutajanimi on blokeeritud, okidoki poolt siis vast? ;)))
Seega jah, ma ei kujuta ette, kes need vennad on kes viitsivad tõesti sellise juraga tegeleda päevast päeva... ulme. Nii igav saab vist küll aint nigeerias olla.
oeh, oeh oeh, ikka üritavad. Mul pole neid meile enam alles, aga ajal, kui oma autot müüsin, (peale koduste saitide ka mobile.de-s) siis sain poole aasta peale kokkuvõttes umbes 10 erinevat kontakti kokku, kes kõik mulle taevamannat, iraagi naftaraha, šoti pangatšekke ja õndsust lubasid. Kui ma oskaks, saadaks viiruseid vastu, aga ei oska, tavaliselt vastasin lihtsalt kuidagi vulgaarselt. No kätte saaks, küll juba käed sügeleks.
Aga kõigile teadmiseks, kes siia teemasse veel komistavad- kui asi on VÄHEGI kahtlane, on diil mäda. Potensiaalne omanik, kes ei taha tulla kohapeale autot vaatama on 99% susserdis.
Erinevad "ostjad" olid pärit või asusid omasõnutsi hetkel näiteks: Elevandiluurannikul Aafrikas, Iirimaal, Šotimaal, ja ka Inglismaal. Üheks reeturlikuks vihjeks oli üks kord ka asjaolu, et kui meilitsi oli suhtlus enamvähem ladus, siis ükskord helistades, tuli ainult mingi soss-soss - tüüp oskas vist ainult kopi-peistida oma regulaar-teksti ja laiali saata.
Sain ka analoogse kirja, aga ma lähen suht sportlikust huvist selle süsteemiga kaasa!
Omasin ka ise pangakontot välismaal ja kirjutasin enda nimele tšeki. Kui selle Swedbanka viisin, siis pank pidi ühendust võtma selle võõrriigi pangaga ja ülekande ära tegema. Kuskil nädala pärast nägin oma välismaa kontol, et raha on maha läinud ja Swedbangas raha juurde tulnud. Kui mulle peaks tšekk tulema, siis lähen käin pangas vestlusel, et mis tants on ja kuidas ma saan 100% selle legaalsuses kindel olla. Kui asi nii kaugele peaks minema, siis enne panga poolset kinnitust, et asi toimis ma mingit auto üleandmist ei tee.
Eks ma anna teada, kuidas mul läks :D
Teile on saadetud lisainfo päring Kuldsest Börsist:
Hi there, i am very interested in your listing,and i will like to make an offer of 5,200.00 Euro and i will also like to know if the car is in a very good working condition. Let me know if you accept my offer, i will pay through bank transfer and i will also arrange for the pick up after i have made the payment.
Cheers!
Eric.
Järgmine :D
Hi thanks for mailing back,I will not be coming to check the item because of my work and my dad will not be coming too because is a surprise gift,i am an marine biologist and i am buying this for Dad, i am at sea right now, and I will be glad if you sale this item to me with the asking price and i want you to know that i am from Canada and i live in Estonia,because i want this for my dad fast .I can only pay through bank at the moment as i have access to my bank account online,and this is why i insisted on using bank transfer to pay,all i will need is your bank account information so that i will transfer the funds into your bank account to make the payments,,i will be expecting your email.I have a pick up agent that will come for the pick up after payments.So get back to me with the payment information such as your bank info I hope this is alright,
i hope to read from you very soon.
Eric Campbell.
TÜÜP TABAS ÄRA, ET SAIN ARU JA EI OLE ERITI KOOSTÖÖVALMIS JA ENAM EI KIRJUTANUD :D (ütlesin otse, et ilmselt on see petuskeem aga kui ei ole siis palusisin helistada oma numbrile aga kõnet ei tulnudki kunagi ja kõik oli rohkem kui selge ja aega oli petisepeale kulunud kuigi võtsin algusest peale seda naljaga ja järgminekord tuleks sellistel vendadel ise ***** lohku tõmmata) Loodan, et on abi ja järgmised kirjasaajad ei hakka isegi mõtlema selliste inimestega mingist äri ajamisest. Kusjuures petised muutuvad aina targemaks ning see raha võib isegi hetkeks teie kontole ilmuda.... lõpptulemus ilmselt on aga autost ilmajäämine ja ka rahast.