Suzuki

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Suzuki Baleno "Check Engine"

elen22
11:45 15.04.2006
Selline probleem, et hooldusest öeldi, et vigane on lamda andur. Käisin remondis, kuid armatuurlauas põles tuli check engine. Läksin uuesti diagnostikasse, öeldi, et viga lamda anduris. UUesti parandusse, pandi uus andur. Tuli check engine põleb ikka. Kütust võtab ka auto rohkem kui peaks. Raamat ütleb, et kui see tuli põleb, on viga väljalaske süsteemis.

Kel kogemusi, andke nõu. Milles võiks veel viga olla?
klemm
21:55 16.04.2006
viga on alates küünaldest-juhtmetest kuni vigase toitesüsteemini välja. vaheta esmalt odavamaid asju. peale mida see jama sul süttis.
elen22
01:06 17.04.2006
Asi selles, et suzuki esindusest diagnostikast öeldigi, et lamda katki. Püüdsin parandada seda autopartneris 2 x järjest, panid 2 korda uue erineva lamda anduri, kuid viga ikka küljes. Kumbki kord ei teinud autot korda. Ülevaatuspunktis põlemisnäidud ja co2 liiga suured, kütust võtab rohkem. Küünlad peaks olema uued. Huvitav, kas siis lamda andur ei sobi või vahetati seda halvasti???
klemm
22:16 17.04.2006
mis auto, mis läbisõit, mis kütet kasutad(liik-oktaan) ja mille järel juhtus(tankimine, väljasuremine, jne)
elen22
22:52 17.04.2006
142 000 km läbisõit, 1999 a auto. Kui selle auto jaanuaris ostsin, siis ülevaatuselt sain teada, et lambda on läbi. Ja nüüd siis üritanud seda korda saada. See ei juhtunudki peale tankimist ega midagi. Bensiinist on tavaliselt 98, 95 ei ole kasutanudki. Esialgu see check engine ei põlenud, see hakkas põlema peale esimest(ebaõnnestunud) lamdaanduri vahetust. Ja see tuli põleb senimaani. Kütust läheb ka u 10 l 100 km peale, ja need heitgaaside näidud on ka paigast ära, seda öeldi ülevaatuspunktist.Kaks lamdat ei ole senini sobinud masinale. Kas see on siis nii kapriisne detail, et sobib ainult originaal varuosana, mis maksab u 3x rohkem originaalist? või oleks pidanud kohe esinduses parandada laskma? lootsin ikka asja odavamalt ja kergemalt lahendada, aga võta näpust...
elen22
22:53 17.04.2006
st et kas sobib originaalosa ainult, mitte b-varuosa, mis oleks 3-4 korda odavam?
klemm
22:41 18.04.2006
asi pole originaalis, vaid selle sobivuses. vaheta andur ära ja mine lase baleno ajule restart teha, tuli kustub ära ja asi ants. peale anduri vahetust tuli ise ära ei kustu, kuna ootab aju surkimist, helista TOPAUTOsse ette ja küsi üle.
elen22
10:37 19.04.2006
Aga need heitgaaside näidud on mul ikka liiga suured ja kütust läheb palju. See pole ju ometi tule põlemise viga...st mis kasu oleks, kui ma tule kustutada suudan? Probleem jääb ju alles, st tule kustutamine ja aju kustutamine ei muuda ju seda heitgaaside ja bensukulu probleemi? Tuli pole ju põhjus, vaid tagajärg.
.
23:05 19.04.2006
Sinna ei sobi universaalne lambda andur mida Autopartner pakub. Ja ülevaatusel kontrollitakse lambda arvu mitte lambda andurit.
saabas
09:45 20.04.2006
Mootori kontrolli tuli süttib autol siis, kui on kõrvalekalded mootori elektriliselt mõõdetavates karakteristikutes, mida juhib auto aju. Viga võib olla alates kütusepumbast, kütuse ja õhu etteandest mootorisse, õigeaegsest kütuse süütamisest kuni väljalaske gaaside kontrollimiseni lamda anduriga. Sagedane on tõesti lamda anduri rike, kuid viga võib olla ka paljus muus. Kütuse suur kulu näitab, et küttesegu ja põlemisprotsess ei ole normaalne. Baleno puhul reeglina vea kõrvaldamisel ja normaalse tööprotsessi taastumisel kustub tuli ise. Kui ei, siis restarti tehakse peale rikke kõrvaldamist. Pikalt selliselt sõites võib rikneda ka katalüsaator. Soovitaks lasta teha mootori diagnostika firmaesinduses ja välja uurida, kus on täpne viga. Las panevad selle paberile kirja. Kui midagi lihtsalt umbes ei ole, on viga ilmselt mõnes klapis või anduris. Enne kui hakata kõiki neid asju esinduses kalli raha eest vahetama, mida seal tavaliselt soovitatakse ja mõnikord vahetatakse ka terved asjad, soovitan leida mõnel sõbral samasugune auto ja katsetada sealt asendades see jubin oma autole, et proovida, kas asi läks normi. Orig. lamda anduri proovimisega saaks sind ise aidata.
elen22
10:23 20.04.2006
to: Saabas

Kas peaksid siis enda autolt anduri maha võtma? Kas selle vahetamine ja proovimine keeruline ei ole? selle küljes vist oma 4 juhet ja need Autopartneri tüübid küll vajasid elektriku abi, st ühes filiaalis ei soostutud seda vahetust tegema, sest nad ei osanud... Või on Sul mõni originaalandur üle?
saabas
19:02 20.04.2006
Soovitaks enne siiski diagnostika läbida. Kui su autol on hiljuti andur vahetatud, s.t pole kinni roostetanud ja pole rikutud ühenduspistikut, on see paari minuti töö. Kirjuta saabas7@hot.ee
elen22
11:11 24.04.2006
Saabas, suur tänu lahke pakkumise eest. Kuid mul juba homseks esindusse aeg kinni pandud ja uus andur neilt tellitud. Loodan, et saan korda. Aitäh veelkord nõuannete-soovituste eest!
tom
22:37 24.04.2006
aga ole hea ja anna teistele ka teada kas said asja korda !
klemm
21:27 25.04.2006
mina neid juppe kohe ei telliks ja asendaks. sa hinnavahet olet vaadanud, asi on siiski kuskil minu ja saapa esimese kommi vahel. eks ise tea. kuid anna siiski teada. mul sama "saan". kunagi ei tea, mis kala ootab. samas ma ei tahaks uskuda lihtsat jama, õhufiltri lõdvik mõrane, see teeb korralikku kala.
elen22
10:01 29.04.2006
mul nüüd autoga kõik korras! vahetasid lamda ära , check engine kadus ja vähemalt esialgu tundub küll, et võtab kütust pisut vähem. Ma tean, et esinduses kõrged hinnad, uurisin paljusid kohti enne, kuid autopartneri andurid ei sobinud.algul olin esinduse peale ka pettunud, sest nad leppisid aja kokku, kuid unustasid varuosa õigeks ajaks tellida. Siis olin küll väga kuri ja lõpuks nad võtsid järgmisel päeval eelisjärjekorda. Ning korda igatahes sai. Maksis palju, kuid mure vähemalt selleks korraks murtud.

Aga see foorum on päris hea koht, kus oma probleeme lahendada ja nõuandeid leida. Aitäh veelkord!
saabas
21:57 01.05.2006
Ilusaid sõiduelamusi Sulle Elen22. Tore, et said auto korda. Ega me Klemmga kirja põhjal ennustades päris mööda ka ei pannud. Kui tulevad uued probleemid, kirjuta jälle.
Elen22
09:38 03.05.2006
Aitäh teile!:) Kena kevadet!
Matisk
15:25 11.08.2009
Mul sama jama selle mootori tulega juba aasta aega. Aga põlema läheb see just suvekuudel sooja ilmaga ja kui sõidetud on pikem ots nii ca 50 km. Ja siis sureb ka mootor korraks välja kui tule põlema lööb. Kui tuli põleb saab jälle sõita. Seda on juhtunud nii valgusfoori taga seistes kui ka kiirteel sõites. Teeninduses, kus aasta tagasi käisin öeldi, et kõik on OK . Talvel polnud probleeme, aga sellel suvel on jälle jamad samad. Auto on Susuki Baleno 2001 ja 140000 km sõitnud. Kas viga on tõesti lambda anduris??? Kahtlen.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte