On plaanis täna minna vaatama sellist autot nagu Citroen XM 2,1TD (96a.), universaal kere, käigukast on manuaal. Oskab ehk keegi oma kogemustest soovitada, millele tuleks selle auto ostul tähelepanu pöörata.
Kasuta otsingut, sellest siin palju juttu olnud. kindlasti lase spetsialistil hüdropneumaatika üle kontrollida.
Kui see on heas korras, saad mugavaima masina, mis eales olnud.
Kui vaadata juba selle auto rooli siis tekib küsimus, et miks see on ära vahetatud sest sellise mootoriga xm oli omal aja pea et kõige kallim variant ja näieks raadio juhtimine roolilt oli juba kindlasti standard varustuses sellel autol. Istmed on ka sellise läbisõidu juures kahtlaselt palju kulunud, taga katusel on (takso?)antenni auk, mõned hüdraulika torud vajavad ka korrastamist kuna hüdrovedelikku tilkus välja. Tõenäoliselt on auto kindlasti vähemalt 2x rohkem sõitnud kui hetkel näitab(või peremehed on hoolimatud olnud) aga ole mees ja tee kindlaks. Samas ega läbisõit pole kõige tähtsam, kui pakutakse korraliku hooldusajalooga autot, mis on 400000km sõitnud siis on see ju oluliselt kindlam ost kui olematu ajalooga 250000 läbi sõitnud masin. Eks kõik ole suhtumise küsimus. Kuna tegemist ei ole tavalise autoga vaid on tegu lux autoga siis tasub ka uurida, et mis maksab selle auto remont ja pealegi iga mees ei saa seal kindlati kõikide remontidega hakkama ka. Mõnda aega saab kindlasti sellega sõita nii, et remondile midagi ei kuluta aga kui on soov sellega pikemalt sõita siis tuleb olematu ajaloo ja mitte just hoolsate omanike pärast sinna autosse ikka raha kõigepealt investeerida, et saaks muretult sõita.
Sõidumugavus on loomulikult sellel autol selline, et kui see sind endasse haarab siis on ikkagi suur oht kohe ja mõtlemata see auto ära osta sest sõidumugavust hindavale inimesele on see masin nagu rusikas silmaauku, seega ettevaatust :)
Kulu- ja sillaosad ei ole(olnud) sellele masinale kallid.
Kontrollida KINDLAST pumba ja hüdropneumaatika tööd ja seisukorda!!!!!
Kui kunagi sellise ostsin, siis esimene käik oli Vehosse, ostueelsesse kontrolli.
Asi päädis paari palli vahetusega.
Aga masin on mugav, siiani on seda meenutades irve näol :-)
Veel mõned küsimused. Mootorid - kuidas see 2.5 vastu peab ja kas on mingeid tüüpvigasid. Ise kalduks 2.1 poole, aga 2.5 on paremate lisadega tavaliselt. Mainin veel niipalju ära, et tegelikult ma ei ole kunagi xm või xantiaga sõitnud, huvitama hakkas aga sellepärast, et jutu järgi pidid nad väga mugavad olema.
Samuti olen jälgima hakanud xantia kuulutusi ja soome lehelt on mõned odavamad HDI mootoriga silma jäänud. Kuidas xantia võrreldes xm on? Kvaliteedi ja mugavuse koha pealt.
XM'i mugavus ja suurus on klass omaette!
Kogu kompott oleneb sellest, millise generatsiooni hüdroaktiivne vedrustus masinal on.
Kvaliteeet: kogu elekter, mis masinal on, peab problemitult töötama!
Vedrustus: paraku ei mäleta neid aegu, kaua pidi pump töötama, et vastavat kõrgusrežiimi saavutama ja hoidma pidi-mida vähem pump töötab, seda "tihedam" on süsteem ja oli ka oma min. intervall. mil' pump hoiab oma vajalikku taset.
Mina mõni aasta tagasi kaalusin ka XM 2,5D ostu (see ei olnud see sama, vaid Belgiast toodud roheline). Lõppkokkuvõttes ma ei julgenud, sest 2,5D'il on halb maine XM'is võrreldes 2,1D mootoriga mis pidi hea olema. 2,5D mootori probleem XM'is on jahutus, mis kipub nõrk olema, ja seega võib mootori kaas ja kaanetihend kannatada saada, kui mootori koormus on suur olnud.
Ostsin selle asemel Xantia universaali, mis teenib mind praegugi, mugav ja väga odav on olnud pidada, rohkem kui kolme aasta jooksul ei ole ma eriti pidanud remondis käima sellega. XM'ide esimestel aastakäikudel 1990.aastate algul olid palju jamasid, aga viimastel aastakäikudel pidi vastupidavus olema Xantia tasemel, ehk hea. Hüdraulika süsteem ehmatab paljusid, kuid pallide vahetus ei ole üldse keeruline ega kallis, natuke suurem töö kui torud on roostes, aga midagi võimatut ei ole. Olen olnud äärmiselt rahul töökojaga nimega Citrol Mustamäel.
Nii XM'idel kui ka Xantiadel tasub kontrollida vedrustuse (esisilla) kinnitused ees kapoti all, sest need võivad roostetada nii nõrgaks et nad ühel päeval ei kannata auto kaalu ning tulevad lahti läbi kapoti.... See on küll harva juhtunud, aga muidugi ohtlik. XM'idel on need kinnitused uutena väga kallid, Xantiadel natuke vähem kallid. Saab vältida nende roostetamist kui nende peale kasutada roostetõrjet.
Vaatan , et teine samasugune ka müüki tulnud. Paistab, et raha on sisse läinud ikka korralikult. Foorumeid sirvides on samuti silma jäänud, et 2.5 on hea jõuline võrreldes 2.1-ga, aga kui peaks radiaatori vms rikke korral kuuma saama, siis rikub plokikaane ära( praguliseks). Varuosi ka raskem saada, kui 2.1, mis on levinum.
Ma küsiks nii, et kas xm peaks tallinna tänavad enam vähem sirgeks triikima? Sai ühega proovisõitu tehtud ja see luges teekonarusi küll päris korralikult. Üht värskemat C5 aastast 2007 sai ka proovitud ja see tundus praeguse vana corolla kõrval küll päris hea , aga ei midagi enneolematut. Kas mu ootused hüdropneumaatilise verdrustuse osas on liiga kõrged?
Võibolla tõesti! Ega mingit imet see vedrustus tõepoolest ei tee, suurimad "triikimised" avalduvad eriti kevadeti palju esinevates vajumisest tingitud põikivagudes, kus tavaauto oma vedrustuse tihti peaaegu põhja lööb. Seal on hüdropneumaatiline vedrustus tõesti klass omaette, mõnda kohta peaaegu ei tunnegi. Samas, eesti kehvadele teedele omane pikisuunaline kõikumine võib mõne haige peaga sõbra sinu autokest päris vihkama panna :-)
Aga reeglina saab seda hüdropneumaatilist imet ka nupust tõsta ja see on minu jaoks palju tähtsam. Talvel sügavas lumes, suvel maastikul (või siis kuumaastikul) liiklemine, kõik on kõrgele autole palju lihtsam ja muretum.
Tere
Mul on citroen xantia ja ma tahaks teada kuidas hüdro pump maha käib või siis kui palju maksab uus pump. Meil hakkas õli välja jooksma ja nüüd ei saa kuidagi pumpa maha, sest ei tea kuidas teda maha võtta.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.