Liiklus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

raja vahetus

rein150
13:27 13.09.2006
Juhtus selline lugu, et sõidan rahulikult mööda oma rada, vasakul rajal minust natuke eespool liikus üks toyota. Järsku see toyota vend hakkas lihtsalt rada vahetama, oleks peaaegu mulle sisse keeranud, sest ta ei näinud mind. Suunatuli ka vilksatas korra ja juba ta keeras. Õnneks suutsin reageerida, pidurdasin ja tõmbasin paremale kus oli ruumi.
Siit siis ka küsimus, kas te rada vahetades üle õla ka vaatate, et veenduda et
nn. pimedas alas autot ei ole. Minule autokoolis küll kunagi õpetati, et tuleb nii teha
vastus
13:48 13.09.2006
tom
14:06 13.09.2006
et toyota mees nii tegi, on uudis. ma tean, et bmw-del ja mõnedel autodel veel on suunatuled ülikallis lisavarustus ja seda ei jõuta lihtsalt osta
honda
14:16 13.09.2006
Ega see juhuslikult Tallinnas Paldiski mnt hipodroomi juures ei toimunud? Seal on "huvitav" lüke radadega tehtud.
kuu
14:23 13.09.2006
sellise teema tegemiseks küll klaverit ei maksa kulutada, seda juhtub ju linnas päevast päeva
R.K.
14:45 13.09.2006
üle õla??? milleks autol peeglid on?

ja tõepoolest, milleks sellline teema? sa vist elus esimest korda liikluses, et närv mustaks läks ja siis kaebama tulid.;)
Pets
15:10 13.09.2006
Seda juhtub pidevalt ja isegi pole sellisest patust päris prii. Nüd püüan ise liikuda nii, et ei asu teise masina pimedas nurgas ehk diagonaalselt taga ja vaatan seda kohta hoolikalt.
Haliseda ei maksa seda juhtub pidevalt ja jääbki juhtuma. Ise pead püüdma ka teha kõik, et ise nähtav oleksid.
Moskva taksojuht
15:13 13.09.2006
On kahte liiki autojuhte:
esimesed sõidavad nagu tahavad ja teised, kes vaatavad, et esimestele jalgu ei jää.
margus
15:22 13.09.2006
on tõesti vahest peegleid vaadates selliseid auke kust teist enda kõrval ei näe..aga üldiselt sinul oli sellejaoks pidur ja rool :) signaali võib ka anda üldjuhul siis lõpetavad oma ravahetuse kiiresti
Autojuht
15:36 13.09.2006
Kui ma ise mõned aastad Tallinna kolisin, siis vaatasin ka vanast harjumusest üle õla. Selle aga lõpetasin väga ruttu ära, kuna reeglina pole Tallinna liikluses niipalju aega kohmitseda. Pilk peeglitesse ja kui puhas, siis rajavahetus.
Mis mu jutu point oli: Ühel päeval sõitsin ühe inimese kõrval, kes samamoodi üle õla taha vaatas... kõrvalt oli ikka päris hirmus vaadata, kuidas ta peaga tipptunnil edasi tagasi vehkis :)
Trammijuht.
16:22 13.09.2006
Pilk peeglitesse ja kui puhas, siis kiiresti kõrval sõitva autole, külje pealt sisse!
Loomulikult tipptunnil vahitakse ainult enda ette, kui siis korraks vaid alla, et näha, kuhu hamburgerist pudenenud kotletitükike kukkus.
küünik
16:52 13.09.2006
moskva taksojuhile
olen vahel mõelnud, et mis saab, kui kaks "esimest" kusagil kokku juhtuvad või pimedas kurvis vastastikku möödasõitu teevad.

olen kuulnud linnalegendi taadist, kellel närv üle viskas ja kes sinusoidimehel mingil hetkel peatumise järel suunatulekangi ära murdis, et "nagunii ei lähe vaja". krt, järgmist vääriv eeskuju
lines
16:53 13.09.2006
Pimeda nurga kaotab ära väike kumer Lisapeegel. uskumatult tõhus asi ja 10 kroonine peegel võib teid päästa kallist autoremondist.

soovitan
enn
19:09 13.09.2006
linesele:

Uutel autodel on selline nö luup juba peegliservas olemas.
reiska
20:13 13.09.2006
See peegli jutt jumala tõsi,kuid paraku on tõsi see asi,et
kallimate autodel on suunatuli juba lisavarustus.Auto ,kalli
jõudsin osta aga suunatule kangi jaoks enam raha ei olnud.
Kuid ikkagi olen köva mees..............
teeröövel
20:33 13.09.2006
Jumal ehk teab mida neile autokoolis õpeatakse,kui üldse õpetatakse.Välisel vaatlusel puudub enamikul vahtralehtedel nii ruumi kui ka ohutunnetunnetus.Levib sõidustiil teenmida tahan ,küll teised mu lollused ära siluvad.
Jaan
22:31 13.09.2006
Tuletagem ajaloost meelde, et näiteks vanadel vene autodel standardina polnudki parempoolset peeglit (GAZ 51, VAZ 2101, ...) . Kui LE'd üldistada, siis paremale reastumiseks pole põhimõtteliselt vaja peeglisse või taha vaadata. Kui on reeglite kohaselt suunda näidatud, siis on paremal kõrval (parema käe reegel) või tagapool (reastumise võmaldamine) olija on kohustatud selleks piisava ruumi tekitama. See on teooria, nö ärge proovige seda kodus. Kordame üle - suunda tuleb näidata aegsasti, mitte vilks pärast pööret. Naljakas ongi, et inimesed kaebavad selgatrügimise pärast ja sellepärast ei ei mahu reastuma. Samas väldivad lausa vägisi suunatule lülitamist. Naljakas on see just sellepärast kuulata, et oma praktikas on nii, kui panen suuna vilkuma, siis mõne sek pärast peeglisse vaadates on seal vaba ruum tõepoolest olemas. Pole probleemi - toimib. Noh see jutt, et kiire, et pole aega suunda näidata või vaadata, pole mingi jutt. Kui juht ei tea või ei näe kolme sekundit ette, mis ta teha tahab kasutagu ühistransporti või liikugu kolm korda aeglasemalt (kiirus peab olema selline, et juht suudaks adekvaatselt reageerida liiklusele - seesama reastuminegi koosneb kolmes etapist - suunanäitamine, reastumine ja manöövri lõpetamine, ei ole mitte jõnks rooliga).
SSS to Jaan
01:44 14.09.2006
Muidu tubli jutt aga alguse osas, võiks siiski korra rahulikult maha istuda ja endale "parema käe" reegel selgeks teha - kui parem käsi kinni, siis ei ole eesõigust.

Loodan, et tegemist on siiski Sinupoolse väikse apsakaga :)
Jaan to SSS
08:34 14.09.2006
sfxw
10:27 14.09.2006
mulle kangesti tunub, et enamusel TLN's tähendabki parema käe reegel seda mida Jaan mõni postitus tagasi oma pikas jutus kirjeldas.
Samuti ei oodata seda 3 sek kuigi tõesti nii antkse teed päris hästi -tundub et paljudel on hirm olla korralik ja näidata suunda juba varem. Ilmselt arvatakse, et ega nii keegi teed ikka ei anna ja ma parem taban teda ootamatult ja keeran lihtsalt kui vähegi ruumikest eksisteerib.
Kolmas ja kõige hullemad on need kellest sa ei oota midagi(äkki ongi pime nurk aga ega ei usu kuna enamus olukordades läheb pärisuunas 2-3rida kõik ühtlaselt täis) ja siis lihtsalt vajutakse sulle peale(suunda asutakse näitama alles siis kui rattad juba kõrvaloleva eraldusjoone ületanud).
audi a4 V6
10:43 14.09.2006
Suunda tuleks jah näidata varakult ja manöövreid teha aeglaselt ja sujuvalt ehk suund sisse ja paari sekundi pärast hakkadki vaikselt sinna ritta vajuma ning kui keegi ees on , on tal piisavalt reaktsiooniaega, peaga ei soovita ka vehkida, sest kui sul keegi sel hetkel ees pidurdab....! loomulikult ei kehti eelnev siis, kui avastad reavahetuse vajaduse liiga hilja.
R.K.
12:12 14.09.2006
nii palju veel, mõni äkki ei tea. auto peeglid on selleks, et enda ümber toimuvat jälgida mitte iseenda vahtimiseks. nii et, reguleerige peeglid õieti, jälgige pidevalt enda ümber toimuvat ja mingit müstilist musta auku ei teki. vähemalt sõiduautol küll mitte.
R.K le
12:35 14.09.2006
jälgige. Autosõitu võta lõdvalt ja enesestmõistetavalt.
Kui koguaeg jälgida, piiluda, väriseda siis ei ole mõtet üldse sõita.
Peale selle võid suure peeglist piilumisega kellegile tagant sisse sõita. (magad ees sõitva auto pidurituled maha)
R.K.
13:08 14.09.2006
to nimetu:
ohoo, muna tuleb kana õpetama.;))))
ära pabista, ei sõida ma kellelegi tagant otsa. ega siis peeglite jälgimine nii palju ka aega võta.

kunagi aastaid tagasi sõpakal krusaga õppesõitu tehes lausus mu õpetaja sellise tarkuse: juht peab ühe silmaga spidomeetrit jälgima, et kiirust ei ületaks, teisega peegleid, et näha mis ümberringi toimub. minu küsimuse peale, et millise silmaga ma siis ette peaks vaatama, lausus mees, et see pole sinu asi, mina vaatan ette. vot niisugused lood.;))))
siiani pole tema õpetuse pärast mitte kordagi kellelegi tagant otsa sõitnud. tehke järgi.;)))
audi a4 V6
16:54 14.09.2006
kas palkasid sõiduõpetaja omale ettevaatajaks?
sdd
20:13 14.09.2006
olen "R.K le" -ga täiesti ühel arvamusel, et autosõitu ei saa võtta niimoodi pingeliselt, see kõik tuleb enesest mõistetavalt. Kui ma sõidan, siis ma üldse ei mõtlegi selle peale mida ma teen. Ma lihtsalt loomulikult jälgin teed, peegleid, kiirust jne. Mis aga pimedasse nurka puudub, siis minul küll sellega probleeme pole. nt. rada vahetades heidan pilgu küljepeeglisse ning samal ajal mu silma mingi osa näeb ka nn. "pimedas nurgas" toimuvat, ehk siis kas seal on mingi auto või mitte. Kui silm midagi tajub, siis ei hakkagi rada vahetama.
merss
23:30 14.09.2006
"et toyota mees nii tegi, on uudis. ma tean, et bmw-del ja mõnedel autodel veel on suunatuled ülikallis lisavarustus ja seda ei jõuta lihtsalt osta"

asi on tegelikult selles, et bmw või misiganes luksusauto on nii hea minekuga, et sellel pole suunatuld vaja, et mõni toyota vend seda näeks.
ise sõidan mersuga ja ei viitsi kah enam suunatuld näidata. vahetan lihtsalt sujuvalt sõidurada. kui sulle see ei meeldi, siis on see sinu enda mure juba.
UFO TO MERSS
01:42 15.09.2006
Sinusuguste idiootide pärast ongi meil lliklus selline nagu ta on. Loodame, et satud mõne omasuguse ahviga kokku, kes selle koralikult kerepeale annab. Ega sa muidu ilmselt aru ei saa.
SSS to merss
02:16 15.09.2006
Loodan, et Sinu postitus oli muheda irooniaga kirjutatud, aga kui mitte, siis loodan, et ühel ilusal päeval, satub Sinu ette samasugune sõrmuste raskusest vaevatud näppudega isik, kellel on raskusi sõrmekeste liigutamisega isegi lause algusesse suure tähe paigutamisel ning sooritab sirgelt teelt ilma suunatuleta ka pöörde kõrvalteele, mille ainukeseks hoiatuseks on pidurituled.

Peale avariid võite sõbralikult otsida sõidukite kasutusjuhenditest, kas erinevatel sõidukitel on olemas mingid jubinad oma manöövri tegemise soovist teadaandmiseks.

PS. Rõhutan, et süüdi ei ole auto (ei mark, ega liik), vaid sigadusi teevad juhid. Sõidan ise uuemapoolse maasturiga ning teinekord on valus lugeda, et ainult minusugused on kõiges süüdi.
Jaan to merss
13:23 15.09.2006
Sinusuguseid on palju: suunatuld ei näita - teistele pole seda niikunii vaja; pargid risti invakohale - niikunii oled olulisem inimene, kui invaliidid; praht käib metsa alla maha - võõras loodus pole ometi sulle oluline, ... , tunnen Su ära küll.
tln-trt
14:13 15.09.2006
Kuna küsimus oli, et kas vaatate üle õla rada vahetadest, siis vastu on "ei vaata". Et jälgida seljataga toimuvat, selleks on igas tänapäevases autos olemas peeglid, mis loomulikult peavad olema reguleeritud nii, et neist ka võimalikult palju näeb.
Kunagi algaja juhina oleksin peaaegu avarii põhjustanud, kui jäin liiga kauaks üle õla jällitama ja eessõitjale sissesõitmise vältimiseks pidin ülijärsult pidurdama. Sellest alates kasutan peegleid, mis muide, on tunduvalt mugavam, kui pea keerutamine. Proovige ka, kes te sinu pead keerutate.
merss
23:31 15.09.2006
Jaan:

1) ma ei pargi mitte kunagi risti
2) ma olen vist üks vähestest, kes vaevub parkimisasendit korrigeerima, kui esimese pöördega parkimine välja ei tulnud
3) ma pole kunagi visanud prahti aknast välja. kõik käib siiski prügikasti
4) suunatule näitamisega on tegelikult nii, et parklas oma parkimiskohast välja tagurdades ei näita ma tõesti suunda. ma usun, et seda teevad ainult mõned üksikud inimesed maailmas. tallinnas sõidurada vahetades ma tegelikult näitan alati suunda. ja suunda näitan ka õigel ajal, isegi ringteedel.

SSS:

iroonia tõesti.
tahtsin näha, kuidas reageerite.
üldiselt ma ei lähe endast välja, kui keegi reastub minu ette, nii et suunda ei näita. milleks vihastada ? mida vähem närvi lähed, seda kasulikum sulle.

ja veel seda kah, et vahepeal on endalgi apsakaid juhtunud seoses suunatule näitamisega või reastumisega. aga eks selliseid asju juhtu kõigil. vahe on lihtsalt selles, et mõni teeb seda meelega, teine kogemata.

jurss to merss
10:18 16.09.2006
Piisab vaid sellest, et "toyotsi" juht varakult ja raskema jalaga gaasi annab, ning mersu möödasõidu kiirus ning distants kasvavad selleni et ilma LE-d mitmekordselt rikkumata on võimatu möödasõitu sooritada.
merss
11:33 16.09.2006
"Piisab vaid sellest, et "toyotsi" juht varakult ja raskema jalaga gaasi annab, ning mersu möödasõidu kiirus ning distants kasvavad selleni et ilma LE-d mitmekordselt rikkumata on võimatu möödasõitu sooritada."

see peab ikka väga võimas toyots olema, mis tekitaks minu mersul ja toyotsil võistulusmomendi. mersu puhul räägin ma praegu 300 KW ja enamast.
ermees
21:05 11.07.2016
Kuidas suhtuda sellisesse soovitusse peeglite asjus...

https://www.youtube.com/watch?v=0EqglmE0r3o
looder23
22:10 11.07.2016
ja kui sa paned nüüd midagi suurt pagassi või tagumisele istmele ja siis on sul pime nurk, mis jääb su auto ja peeglist vaate vahele. ja sinna võib palju mahtuda. ise olen küljepeeglid sättinud niimoodi, et sisemisest servast näed oma auto tagumist nurka ja ülejäänust näeb juba piisavalt. ja kujuta ette, et sa võid liikluses pead ka keerata ja vaadata, kes on su kõrval. endal on salongipeegel suhteliselt vähetähtis asi ja nagunii rohkem keeratud nii, et jälgida, mida lapsed seal taga pingis teevad. samuti see video kehtib sellise lühikese punni kohta, vähe pikema universaali puhul hakkavad salongi peeglist vaadet külgedele varjama juba viimased piilarid.
karpaak
16:11 14.07.2016
Minu autol on peeglid sätitud nii, et oma auto külg jääb parasjagu vaateväljast serva taha. Nii on pimeda nurga tekkimise võimalus minimaalne ja see on tähtsam kui oma auto uksekäepidemete imetlemine.
Kui ma tagurdades tahan oma auto külge näha, küll ma siis vajadusel kallutan pisut pead. Siis on aega küll manöövriga.
LinnapoissAts
17:29 14.07.2016
Mina ka ei vaata üleõla mingisse pimedasse nurka. Selleks on peeglid, pimenurga hoiatussüsteem ja elu nagu lill.
Ja kui keegi mulle ette keerab siis las keerab. Sellejaoks on kindlustused.
Kallid kaasmaalased..... ärge põdege niipalju.

Lugupidamisega
Reixmees
11:24 31.08.2016
1. Vältida omalt poolt pimedas nurgas passimist.

2. Reavahetusel kiirendage, sellisel juhul ei keera sa pimedas nurgas passijale otsa, vaid kiirendad ette.

3. Peeglid reguleerige nii, et pimenurk on minimaalne ning ei imetle sealt kolmandiku peegli ulatuses enda auto külge.

Muudetud 31.08.16 11:25

ttyyuuu
02:20 01.09.2016
Ei hakka eraldi teemat tegema.

Kas kollase noolega tähistatud auto võib kohe pöörata vasakpoolsele rajale 2-realisel teel? Meil mõlemal roheline tuli.

Sellise pöörde puhul paljud ei hoia millegipärast enda poolsele rajale ja lähevad suvaliselt teisele poole.
Biglimon
06:22 01.09.2016
Loomulikult võib. Vasakule pööraja peab talle teed andma.
G60
09:34 01.09.2016
Parema käe reegel kehtib siin.
karvanejakole
11:29 01.09.2016
Kui kollasel ei ole suunatud nooli, millistele radadele võib minna (Sina teiselt poolt niikuinii seda ei näe), siis valib tema raja ja Sina annad talle teed. Igapäevaelus on see tegelikult selline viisakuse küsimus analoogselt kiirendusrajal kiirendava auto eest vasakule reastumine, kiirusepiirangu lõppedes kiirendamine, kui teine just alustas Sinust möödasõitu jne, selge on et viisakas on kollasel paremale rajale ja punasel vasakule rajale reastuda, laseb ristmik rohkem läbi ka, kuid avarii korral jääb süüdi punane.
Parem käsi
14:20 01.09.2016
Siin ei ole parema käe reegel, ristmik on reguleeritud.
maaks
15:08 01.09.2016
Tüüpiline Ehitajate-Vilde ristmik.
Punase auto juht OOTAB kuni kollane on oma pöörde ÄRA TEINUD ja seejärel valib sellise raja nagu talle meeldib :-) , et vältida olukorda, kus kollane auto on kogemata suuna paremale sisse unustanud ja hoopis otse sõidab.
Ka reguleeritud ristmikul kehtib parema käe reegel kui mõlemad juhid on ristmikule sõitnud lubava tulega.
Biglimon
06:33 02.09.2016
Parema käe reeglitest jahujatele:

§ 17. Tee andmise üldised kohustused
(5) Mitterööbassõiduki juht peab andma teed:
...
3) vasakule või tagasi pöörates vastutulevale liiklejale ja temast möödasõidul olevale juhile, kui liikluskorraldusvahendid ei määra teisiti
karvanejakole
08:13 02.09.2016
Vaata Biglimon, kollane ei tule punasele vastu, vaid keerab paremale, nüüd tekibki punasel paremakäereegli järgi kohustus anda teed kollasele, teinekord loe tekst mõttega läbi, mitte ära kiirusta seadusest lõike kopeerima :)
stammer
08:35 02.09.2016
Lihtsam (ja ka õigem) on antud olukorras punasel teed anda kui jääda lootma kollase juhi viisakusele. Sest kollase juhi "ebaviisaka" käitumise tõttu jääb süüdi punase juht.
maaks
10:36 02.09.2016
Unusta viisakus üldse ära! Sa sooritad vasakpööret ja kui teed seda samal ajal vastutuleva auto parempöördega pead korraks peatuma vastassuuna sõidurajal siis jääd ette sellesama "kollase" taga tulevale järgmisele sõidukile (näiteks motikas mida sa ei märganud).
Vahel on arusaamatu mida inimestele autokoolis üldse õpetatakse, tundub nagu raha maha viskamine :-)
Biglimon
14:12 02.09.2016
Karvanejakole, kurb kui sul on loetust arusaamisega raskusi. Kahjuks on samasuguseid igapäevaselt liikluses mingit oma loogikat taga ajamas näha.
R.K.
14:19 02.09.2016
Biglimoni jutust ei saa absoluutselt aru. Keegi äkki mõtestaks lahti?
...
14:53 02.09.2016
Mis seal arusaamatut on;

§ 17. Tee andmise üldised kohustused
(5) Mitterööbassõiduki juht peab andma teed:
...
3) vasakule või tagasi pöörates vastutulevale liiklejale ja temast möödasõidul olevale juhile, kui liikluskorraldusvahendid ei määra teisiti

Vasakule pööraja peab teed andma vastutulevale liiklejale ja pole vahet, kas ta pöörab paremale või sõidab otse.
petz1000
18:45 02.09.2016
Krt. Kui kollane teeb parempööret ja ta kõrval realt samuti võib parempööret teha,siis ta keerab ju ette kõrvalreal olevale,seega peab ta ikkagi esimesele rajale keerama, mitte ise valima kuhu tahab...aga punane peab igaljuhul teed andma
looder23
22:06 02.09.2016
jeerum küll, petz, sinu asi ei ole eeldada, mitmest reast ja mitmele reale võib keerata vastassuunas olev auto. sinu asi on juhinduda märkidest ja liiklusseadusest. punane auto peab, rõhk sõnal PEAB, andma teed kollasele autole, olenemata millisele reale keerab vastutulev auto. samuti võib keerata punane auto vasakule suvalisele rajale, kui tal ei ole muud moodi märgistatud, aga ta peab andma teed kollasele. ärge oletage vaid juhinduge märkidest

karvanejakole, kas vastutulev auto on ainult see auto, kes sõidab otse ja möödub sinust? kõiki muid manöövreid tegev auto, mis liigub eemalt sinu suunas ei ole vastutulev auto?

liiklusseadus ei ole ometi ju nii keeruline.

Muudetud 02.09.16 22:08

pimedast nurgast
10:17 03.09.2016
huviline1245
10:59 03.09.2016
Jah punase auto juht jääb süüdi kuigi tegelikult kollane auto rikub seadust.
Jeerum siin kirjutajad on vist kõik needsamad kes rõõmsalt Tallinnast välja sõites Pärnu või Tartu poole silmad grillis vasakus reas kulgevad ja aru ei saa miks neile signaali lastakse.
Aga kollasele autole kehtib tegelikult piirang Liiklusseadusest §45 (14) ja allpool veel lõik mis räägib et kui pööratakse siis kui märgistust pole tuleb käituda kui muutsuunaga teele pöörates.
_neeger
18:05 03.09.2016
Kus see muutsuunaliiklus seal sinu arust on? Muusuunaliiklusega tee on see, kus mõni sõidurada on näiteks hommikupoole ühtpidi ja õhtupoole teistpidi liiklusega.

Sinu toodud paragrahv reguleerib AINULT muutsuunaliiklusega teele pööramist.
avnum
22:30 15.09.2016
Tere ! Jah võib pöörata ja Eestis on paremakäe reegel ja punasejoonega auto peab andma teed !
kui ...
09:17 16.09.2016
§ 45. (14) Kui pööratakse teele, mille ees on muutsuunaliiklusega teele sõitu tähistav LIIKLUSMÄRK
-kui muutsuunaliiklusmärki ei ole (ja puudub 53 rühma märk), siis võib pööret lõpetades sõidurada valida.
parm...
23:48 25.10.2016
ma loodan, et need, kes parema käe üle siin nalja heidavad, teevad ka ise tegelikult nalja. Nii ei saa ju rallit sõita, kui ainult sellised tainad ongi liikluses. Nagu parklates - keegi ei saa aru, mis on parema käe reegel. See kus MINA sõidan, see on PEATEE! Ja perjoooood. No kui kaua võib.
Pildist ka - päris elus käib see ikka nii, et viisakus ja arusaamine käivad koos. Kõigil on vaja liikuda ja päris nii ka ei saa, et kollane juht võib valida näiteks 6nda rea (kui seal oleks nii palju neid) ja siis teised vaadaku ise. Ristmike läbilaskevõime kannataks päris oluliselt. Ei ole ise näinud veel sellist, kes ei saa aru, et kõik soovivvad liikuda. Seaduse järgi jah on süüdi punane, kui on kokkupõrge.
Ja palun saage aru, et parema käe reegel on AINUKE reegel, mis kehtib ALATI ja IGAVESTI. Sellele on enamus transpordist üles ehitatud - lennukid, laevad, autod jne. See on asi mida PEAB autojuht mõistma ja oskama kaustada!

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte