Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

.
17:02 23.09.2021
Samas on vaktsineerimatus tasunud ennast kätte, sest kõik kaheksa lahkunut, kelle eluaastad jäävad 77 ja 100 eluaasta vahele, olid paraku vaktsineerimata

https://lounapostimees.postimees.ee/7345090/pea-pooled-setom
aa-hooldekodu-asukad-surid-koroonaviirusse

Kas me teame raudkindlalt, et ilma nakatumata oleksid nad veel kaua-kaua elanud? Kas teame kindlalt, et enne nakatumist olid nad raudse tervisega, tegid igal hommikul tund aega tervisejooksu, sõid vaid tervislikku toitu, sest hooldekodus ju muud ei anta ning magasid igal öösel vähemalt kaheksa tundi kosutavat und? Ehk siis kas surid täies elujõus inimesed? Siis on küll kahju.
Aga mille põrgu päralt olid nad siis vaktsineerimata kui kogu aeg käis tige sudimine- hooldekodud esmajärjekorras, riskigrupid esmajärjekorras... Äkki nad ise ei tahtnud, tahtsidki lõpuks surra?
niizzama
17:13 23.09.2021
Alaealiste numbrid saate siit kokku lüüa: http://andmebaas.stat.ee/Index.aspx?DataSetCode=RV021&la
ng=et

Nagu ikka ei vasta lamemaalaste numbrid isegi reaalsusele. Iga asjaga nad manipuleerivad kuidas oskavad.

Huvitav on veel see, et ükski lamemaalane ei sea teise lamemaalase fantaasiaid või arvutusi kahtluse alla vaid jagab neid kindlameelselt ja kahtleb riiklikus statistikas, arstide ja teadlaste väljaütlemises. See on kummaline.
x3
17:13 23.09.2021
to niizama
Milleks jälle see inimeste sildistamine ja koheselt kellegi mingisuguseks vaktsiinivastaseks pidamine?!
Mida krdit sa tead minust ja minu elust?!
Ma pole mingi vaktsiinivastane ja olen ka vaktsineeritud ning hoia oma kräpp enda teada teinekord.
.
17:36 23.09.2021
Mägimaalastel lihtsalt puudub arusaamine, et on suur hulk inimesi, kellele see kräpp lihtsalt ei hakka külge, hoia neid või kolm päeva koroonavannis. Nemad mõistavad vaid ühte asja- kõigile nõel sisse ja siis saabub nirvaana, st viirused kaovad maa pealt igaveseks. Ja kui ei kao, siis topime neid nõelu senikaua, kuni vaja. Kui kaua vaja, ei tea keegi, aga peaasi, et kõik saavad süsti.
Aga nii huvi pärast tahaks teada, kui raskelt on niizama seda haigust põdenud? Olid ka voolikute küljes?
Kärss
17:47 23.09.2021
# Huvitav on veel see, et ükski lamemaalane ei sea teise lamemaalase fantaasiaid
# või arvutusi kahtluse alla vaid jagab neid kindlameelselt

No selles osas ei erine see teema ühestki teisest auto24 foorumi teemast. Kui on pealkirjas bensiin vs diisel, esivedu vs tagavedu, naast vs lamell jne, siis ikka on ühed lamemaalased ühel poolel ja teised lamemaalased teisel poolel, soovimata täiendada oma teadmisi vastaspoole seisukohtade mõistmisel või analüüsida seda kõike neutraalselt, et sellest enda jaoks ja enda oludesse maksimaalne kasu lõigata. Aga ega maa ongi lame näiteks ka kõigi jäneste, rebaste ja ahvide jaoks, kes seisavad tasandikul ja näevad ainult kuni silmapiirini, sest neil polegi rohkem vaja, kuna sõidetud saab iga kütusega, iga veoskeemiga, iga rehviga jne. Foorumi jututoas saab ka elada nii vaktsineerituna, mittevaktsineerituna kui ka totaalse usupõhise vaktsiinivastasena, sest need, kes ei saanud elatud ja kelle hauale nüüd lilli viiakse, ei osale enam siin jututoas enda religiooni pealesurumisega ega ka neutraalselt õpihimulistena uue ja pidevalt täieneva info analüüsimisel.
.
18:21 23.09.2021
Nonäed, kärsakene sai jälle surmakaardi välja käia ehk siis lamemaalastele ümbernurga vihjata, et surm tabab teid kui te ei vaktsineeri. Kunagi kindlasti, ära sina selle pärast muretse.
Aga vaata kärsakene, on olemas selline asi nagu hirm ja neid on mitmeid liike. On selline hirm, mida ei saa ühegi ratsionaalse selgitusega maha võtta ehk siis kui näiteks inimene kardab vaime ja peab üksi pimedas toas olema, siis ei aita jutt, et vaime ei ole olemas ja pole vaja karta- see hirm on temas ikka sees ja sellise hirmu kätte võib isegi surra. Või näiteks lennuhirm. Võime nid ka foobiateks nimetada, aga üks on ühine- inimene kardab.
Aga on ka hirm, mis aitab teha mõistlikke otsuseid ellujäämiseks- näiteks väga paljudelt ekstreemsportlastelt või teistelt potentsiaalselt ohtlike aladega tegelejatelt on küsitud, et kas hirmu ka tunnete ja vastused on jaatavad, sest selline hirm aitab vältida hulljulgust ning aitab ellu jääda vajalikke ja õigeid otsuseid vastu võttes.
Hirmu on võimalik tekitada pidevalt hirmujutte rääkides (meedia abil) ja paljudel lõpuks hakkabki katus sõitma ning hirmujutte hakatakse tõe pähe võtma. Teistmoodi on hirmu võimalik tekitada hirmutavas reaalsuses elades- kui ikka igapäevaselt oma silmaga näed, kuidas katkuhaiged inimesed kukuvad tänaval kokku ja surevad või viiakse viimasel hetkel haiglasse, kus on ehk veel lootust surma vältida, siis tekib üsna kiiresti hirm toimuva reaalsuse tõttu ning inimene hakkab ise abi otsima- ennast teistest eraldama, kaitsevahendeid kasutama, meditsiinilt abi otsima jne- sellist hirmu juba niisama ei nulli, ta on kõigil igapäevaselt silme ees ja paneb inimesed tegutsema.
Niiet millised on siis tänased hirmud ja kes on need, kes pole veel kartma hakanud? Hulljulged?
Deus
18:35 23.09.2021
Oh, kui sa vaid teaks, millise puu all sa praegu haukuma hakkasid... Muie tuleb näole lausa. Aga toetudes delikaatsetele isikuandmetele ei tohi ma öelda, mis muigele tõmbas.
Keda kotib Hispaania? Mind kotib, mul tüdruksõbral tehti elu ebamugavaks samal ajal kui ma sain nautida täielikult vaba liikumist koos maskiga, mis kaitses mind karmi külma eest metsas ja teisi tegelasi poes minu piiskade eest, kui ma kogemata aevastasin pipraletist möödudes. Temakene ei saanud minna isegi poodi mitte rohkem kui korra nädalas, koera ka pole, keda kolm korda päevas jalutama lubati. Et nahhui sa vingud ja kiunud siin endiselt, meil on vabadust küll ja veel ning demokraatia pole kuidagi ohus. Kas ma pean taaskord meie põhiseadust teile meenutama hakkama? Eriti seda punkti, kus igaühel on õigus oma tervise kaitsele ja kui riik ütleb, et nüüd maskid ette selleks, et hoida suuremat nakatumust ära, siis tuleb need panna täpselt nii ette nagu sõjaväes kästakse sul kätekõverdusi teha, muidu lähed kartsa või siis tsiviilelus vangi. Mul on hea meel, et sa pole pidanud tegelema sellise tüütu ja üheülbalise tööga nagu poodnik olemine, kahju, et Rimi, Prisma, Selver jne suured poed pole nüüd statistikat teinud, või kui on, siis mitte avaldanud, et kui palju töötajate haigestumus langes peale sirmide püstitamist kassade ette...
v6sa
18:43 23.09.2021
Miks nimetu punktikene kohe nii tigedalt isiklikuks läheb? Miskine puue? Tunnen kaasa...

Isiklik suhe tähendab seda, et kas ise või keegi lähedane on saanud matsu pihta. Ega võõras mure ongi võõras mure, kuniks endale lähedale satub. Täiesti inimlik käitumine. Paljud muudavad meelt, kui õpe teoreetilisest (keegi kuskil rääkis) muutub praktikumiks (keegi oluline kukub ühel hetkel kokku ja kiirabi ei tule...).

Kes saab aru, see saab. Kel empaatiavõime puudub, see plähvib edasi ja sõimab teisi.

Muudetud 23.09.21 18:44

.
19:11 23.09.2021
Ma vist püüdsin sulle selgitada erinevate inimeste erinevaid isiklikke suhteid erinevate haigustega, aga sa vist ei suutnud seda teksti mõttega lugeda.
Aga kui kellelgil on suhe hispaaniaga, siis mõnel kreekaga, teisel jälle albaaniaga, kolmandal tuneesiaga jne- kõigil meil on mingi suhe millegagi, kellegagi jne. Elu ongi üks suur ja pidev suhe.
jee.kim
19:20 23.09.2021
"Mägimaalastel lihtsalt puudub arusaamine, et on suur hulk inimesi, kellele see kräpp lihtsalt ei hakka külge, hoia neid või kolm päeva koroonavannis."

See on huumor kuubis....
v6sa
19:23 23.09.2021
Sain pihta küll, aga ei nõustu, eriti tatti pritsiva ja lugejat mitteaustava stiiliga.

Hispaania ja Portugal vaadaku ise, kuidas nad oma elu elatud saavad. Meil siin on vaja oma ukseesine puhas hoida. Asi, mida saamatu riik ja omakasupüüdlikud kodanikud kuidagi tehtud ei saa.

Samas - me võime siin rääkida, palju tahame. Lõppmängus aastate pärast selgub, kas meie seljatasime viiruse või seljatas viirus (ja kiirustamine vaktsiiniga) inimkonna. Tänane parim teadmine annab inimkonnale veidi lootust.

No ei ole vaktsineerimis- ega piiranguvastastel peale sooja õhu ja suure innu argumente.

Muudetud 23.09.21 19:23

Kärss
19:36 23.09.2021
# kõigil meil on mingi suhe millegagi, kellegagi jne. Elu ongi üks suur ja pidev suhe.

Ega nii ongi. Palju on toodud näiteid, et küüditamised puudutasid kõiki Eestis elavaid inimesi, sest kõigil oli tutvusringkonnas keegi, kes läks igavesti, kes tuli tagasi või kes pääses imekombel sellest. Aga see oli nii ammu, kes enam seda traagikat mäletabki... isiklik suhe küüditamisega on paljudel praegu elus olevatel inimestel selline, nagu seda poleks juhtunudki, ainult mingid õhupallid ja küünlad ja nimi hauaplaadil, mis pole kunagi väga kõnetanud, sest see inimene läks juba enne enda sündimist...

Estonia hukuga oli ju sama lugu, et igaühel oli tutvusringkonnas keegi, kes pääses või ei pääsenud.

Võrdleme nüüd numbreid korraks koroonaga. Mul on siiralt hea meel selle üle, et Eestis on veel inimesi, kelle lähedalt surm kedagi võtnud pole. Aga et sellega praalida... ei karda ära sõnuda?

Mulle meeldis väga punktikese oma sõnadega kirjeldus hirmu liigist, mille kohta eesti keeles polegi nagu õiget väljendit ja meditsiinis kasutatakse sellepärast selle kohta inglise keelset väljendit "anxiety" (tõlgitakse kui ärevus, aga tähendus on veidi teine). Eks see haakub kah teemaga - jalutad ringi, keegi ei köhi ega aevasta kusagil, aga puht matemaatiliselt võid arvutada välja tõenäosuse, kui kaua on niimoodi võimalik jalutada nakkuse saamiseni. Ja arvutada ka seda, kui kaua saab niimoodi jalutada distantsi hoides ja maskiga. Ja maski õigesti kasutades. Ja siis, kui kõik kasutaksid maske;)
niizzama
19:57 23.09.2021
#Hirmu on võimalik tekitada pidevalt hirmujutte rääkides (meedia abil) ja paljudel lõpuks hakkabki katus sõitma ning hirmujutte hakatakse tõe pähe võtma.
-------------

Millest sa räägid. Lamemaalased ja uhuud jms hirmutavad ju kordades rohkem, meediaga pole midagi võrrelda. Lamemaalaste gruppidest tuleb päris hardcore fantaasia + osavalt esitletud valeinfo. Vahel oli see nii kreisi, et mõtlen, et kas päriselt on ka need inimesed olemas. Mitmed liidrid neist väga kirju ja hämara taustaga, üks liidritest koguni eelnevate tegude pärast nime vahetanud. Aga fänne jagub päris ohtralt. Kusjuures kui julged kahelda nende väidetes siis saad kiirelt bänni. Sellepärast ka seal nii üksmeelne lamemaaline seltskond, et kõik teised ära bännitud.

Meil käisid 13 aastane ja 17 aastane vaktsineerimas. 17 oli täitsa hirmul, ta oli nende vaktsiinivastaste Facebooki gruppi kogemata või kellegi poolt suunatult sattunud ja kartis esimest süsti väga. See ka põhjus miks ma neist veidrike gruppides kolasin ja natuke selle seltskonna kohta uurisin. Õnneks ratsionaalsed seletused 17 aastasele mõjusid ja nagu selgus ei olnud kummagi süstiga ühtegi kõrvaltoimet kummalgi lapsel. Kuigi juba teda hirmutati ka peale vaktsineerimist, et hirmsad ained sees ja varsti hakkavad mõjuma ja siis surevad kõik vaktsineeritud ära.

Ja siis tuleb siia tegelane kes räägib meedia poolsest hirmutamisest? Teie enda relvad on hirmutamine, valedest läbiimbunud psüühiline vägivald sotsiaalmeedias!
mati1222
21:39 23.09.2021
to niizzama Peab ikka tõsine vigastus olema et lapsi süstima ajada. Kes tahab, torkigu end vigaseks. NB ei tunne ühtegi kes oleks seda kohutavat surmatõbe rohkemate nähtudega kui tava külmetus põdenud. Seda enam, mis valu sunnib end torkima, kui kahjustatuid on nagu putru juba.
x3
21:44 23.09.2021
"Alaealiste numbrid saate siit kokku lüüa: http://andmebaas.stat.ee/Index.aspx?DataSetCode=RV021&la
ng=et

Nagu ikka ei vasta lamemaalaste numbrid isegi reaalsusele. Iga asjaga nad manipuleerivad kuidas oskavad."

Siit lehelt tuleb kokku alaealiste arv koos 18-19 aastastega 281619. Minu välja toodud number oli 257044 last 2020a. seisuga vastavalt: https://www.stat.ee/et/avasta-statistikat/valdkonnad/heaolu/
lapsed

Millised numbrid siin reaalsusele ei vasta ja milliste numbritega on manipuleeritud?

"StatisticsDate "2021-09-22"
TargetDiseaseCode "219"
TargetDisease "COVID-19"
VaccinationStatus "Completed"
DailyCount 2985
TotalCount 594975
PopulationCoverage 44.769

StatisticsDate "2021-09-22"
TargetDiseaseCode "219"
TargetDisease "COVID-19"
VaccinationStatus "InProgress"
DailyCount 1068
TotalCount 750972
PopulationCoverage 56.508"

Millised on need meelevaldsed numbrid:
Totalcount 750972 inimest vs. minu välja toodud 751049 inimest ja seejuures täiesti selgelt juurde lisatud, et siia kuuluvad nii ühe kui ka kaks doosi saanud inimesed.

Lisaks tõin ka oma postituses välja:
"Loomulikult on nendes arvudes mingisugune ühisosa, kes on viiruse läbi põdenud ja on ka hiljem vaktsineeritud jne. Keegi teab, kui suur see arv on?"

Näiteks minu isa kuulub sellesse 1 vaktsiinidoosiga gruppi, kes on viiruse läbi põdenud ja on ka perearsti soovitusel hiljem ühe vaktsiinidoosi saanud. Kas ta läheb ka teist vaktsiinidoosi saama? Tõenäoliselt mitte, sest tal on immuunsus 100%-lt olemas tänu nii läbipõdemisele kui ka lisa vaktsiinidoosile.
Kas ta on nö ohtlik ühiskonnale ja potentsiaalselt koormav meditsiinisüsteemile? Äärmiselt ebatõenäoline.
Kas ta läheb statistikas arvesse kui täielikult vaktsineeritud inimene ja tegelikult immuunsust omav inimene? Minu meelest mitte.
niizzama
21:47 23.09.2021
Millistele andmetele teie väited tuginevad? Või olete sealt vaktsiinivastaste fantaasiaklubist? Ma ei tea tutvusringkonnas mitte ühtegi kahjustatud tegelast?
niizzama
22:08 23.09.2021
x3, läbipõdenutele tehakse reeglina 1 süst. Praegu on aasta 2021, mis mõte on sellisel arvutusel kui numbrid pole isegi selle aasta omad? Miks sa tegeled sellega? See on ju täitsa mõttetu tegevus. Oma aja raiskamine. Sa ei saa ju mingit adekvaatset statistikat nii. Statistikaametis töötab muide ca: 400 inimest. Las nemad teevad oma tööd nii hästi või halvasti kuidas nad oskavad. Fischer avaldab nädala epiidülevaate, saame sealt palju infot. Ise me seda isegi parima tahtmise juures ei oska paremini teha kui sa just ei oma ligipääsu põhiandmetele ja matemaatika magister ei ole?

mati, muide teeme perega ka gripivaktsiini kõigile. Ka 4 aastane laps saab selle. Muide mul lastel tehtud tuulerõugete vaktsiin (Eestis tasuline) ka ja pole keegi jäänud tuulerõugetesse. Teen sellepärast, et enamus arenenud riikides on see riiklikus vaktsineerimisprogrammis, Eestis kahjuks pole siiani. Ja muide tütar saab HPV vaktsiini ka. Austraalias (HPV enimvaktsineeritud riik) on 7 emakakaelavähi juhtu 100 000 naise kohta (Eestis ligi 23). Ma loodan, et sa saad öösel nüüd ikka magada. :))
mati1222
22:16 23.09.2021
Muidu nagu loogiliselt mõtlevad inimesed, kuid selles jamas kus igasugune loogika puudub, pilti ei näe ja usuvad vaid peavoolu pa ka. Aga hea on vaadata kui kerge on manipuleeida rahvaga, ja jooksevad veel või oimetuks suurest õnnest.
niizzama
22:56 23.09.2021
mati1222, keda ma siis uskuma peaks? Kas seda venda kes müüs enne Covidit toitumisgurudele suhkruasendaja pähe maisijahu ja tegeles püramiidskeemidega? Või seda venda kes tegeles kihlveopettustega ja hiljem nime vahetas? Ja fännidest neil puudus ei ole. Mõlemad näevad suurt pilti mida ei näe arstid, teadusnõukogu ja paljud teised. Veebilehed neil igasugu põnevaid linke paksult täis. Aga enne nende linkide avamist tuleks läbi lugeda see lastele mõeldud interneti kasutamise juhend.

https://noor.targaltinternetis.ee/valede-jaht/

Või usaldan ikkagi maailmakogemusega arsti Talvingut või viroloogiaprofessor Meritsat kellel pole hingel muud pattu kui räägib tõtt mida ilmselt paljud suure pildi nägijad kuulda sugugi ei taha.

Või usud sa tõesti Big Pharma vandenõusse? Ivangorodis saad Sputniku ja Valgevenes liigub ka Hiina kraami, need pole ju vihatud lääne Big Pharma vaid täiesti lääne vaenlaste omad? Iraanil ka ju oma vaktsiinid nüüd olemas kui Hiina ja Venemaa kahtlased ja müüdavad tunduvad. Tegelikult huvitav oleks kui Iraani ja Kuuba vaktsiini tuua siia turule? Kas saame siis lääne meditsiini vastaste poolset leebumist näha ja 80+% täis ning Taanit teha?
Deus
23:29 23.09.2021
Kässaril ei ole endiselt enne sõnaõigust, kui pole tunnistanud, et valetas või andnud enda väidetele tõestusmaterjali. Kommentaar kustutatud.
niizzama
00:45 24.09.2021
Kässar, kas sa üldse loed ka mida sa viitad?

Me ei ole ju probleemne Saharast lõunasse jääv Aafrika mida sa ise tõid oma tsitaadis välja?

Pneumokoki vaktsiin on Eestis täitsa laialdaselt kasutusel. Meil süstitakse riskigrupis lapsi. Paljudes riikides on riikliku immuniseerimisprogrammi sees, sealsamas allikas mida sa viitasid on ju näha palju on erinevates riikides seda vaktsiini süstitud. Rootsis näiteks on vaktsineeritud üheaastaste osakaal 97%. Lätis 84%. Enamus lääne euroopa lastest on lausa 90+ % vaktsineeritud. Ja sa võrdled seda Covidiga?

Minul tekib tegelikult selline küsimus, et millest sul üldse sellised veidrad teemad ja mõtted tekivad? Sa isegi ei loe läbi antud materjali, rebid kontekstist välja mingi lõigu ja teed sellest veidrad järeldused? See on see tüüpiline "isemõtlemise" tulemus mida me praegu näeme.
v6sa
09:19 24.09.2021
Huvitav tähelepanek: mul pole jällegi ühtegi identifitseeritavat tuttavat, kel oleks olnud vaktsiinist tõsisemaid kõrvalmõjusid, kui paaripäevane külmetus annab.

Ilmselgelt on mul kallutatud tutvusringkond....

Kusjuures paaril korral, kui olen mõne "oma peaga mõtleva" inimesega jäänud vestlema ja nende rohkete koledate järelmõjude kohta täpsemalt uurinud ning oleme jõudnud ühise tuttavani, keda mina tean peale vaktsineerimist rõõmsalt edasi elavat, siis keegi olla rääkinud, et ta olla kuulnud, et sama inimene koledate järelmõjudega maas lamavat. Keda ma siis usun: kas kodanikku, kes kätega vehkides ja tatti pritsides räägib kellestki, kes on kuulnud kellestki koledasti kannatavast või eilekohatud rõõmsat, kuigi oma igapäevamuredega koormatud inimest?

Pidage palun piiri oma valede levitamisega. Iseendaga tehke, mida tahate - meil on vaba maa ja see muu hulgas tähendab ka valikut oma elu lõpetamise viisi kohta. Aga teiste eludega mängimine läbi valede on labane sigadust!
ConnorFlint
12:07 24.09.2021
Väga hää tuttav oli pärast teist laksu korralikult mineku pääl. Pärast süsti, sama päeva õhtul tõusis palavik ja kõri oli valulik - nagu ehe hingamisteede tõbi. Järgmisel päeval lisandus väga "pinnapealne" hingamine ja paistes kael. Kolmandal päeval viidi hospidali voolikute alla - koos kõriga oli ka kopsud tursunud. Nädal haiglas aitas turse tagasi ja oli veel koduski 2 ndlat lihtsamal režiimil - põhiliselt vedeledes. Sõprade ringis käisime kordamööda elamisega aitamas ja muidu seltsi pakkumas.
Mul naisel oli pärast esimest samal õhtul vähe nõrk olla. Järgmine päev oli juba täitsa ok. Mul endal ei avaldanud need surakad mingit mõju.
v6sa
13:36 24.09.2021
Üks selge viide olemas kõrvalmõjule, tänan. Küsin juurde, kas oli tegu teadaoleva diagnoosiga inimesega või oli "terve, kut purikas" enne süsti? Igatahes loodan, et praeguseks on tal parem.

Kõrvaltoimed on. Tasuta lõunaid ei ole.
Kärss
15:04 24.09.2021
Esiteks, ma pole siin koroona kohta üldse mingeid seisukohti avaldanud, sest mul pole lihtsalt usaldusväärset ega piisavalt infot, mille põhjalt oma seisukohti kujundada. See on muidugi huvitav, et siin kõigil teistel on seisukohtade kujundamiseks vajalikku ja olulist infot rohkem:)

Teiseks, kui kässar näeb viirusi sellisena, et need on nagu kalad, millest ühed mahuvad ujuma läbi võrgu ja teised ei mahu ning jäävad võrku kinni, siis nii primitiivse lähenemise puhul pole ma suuteline aitama ega seletama lahti midagi sellist, mis kõigi õppinud ja teemasse süveneda viitsivate inimeste jaoks on elementaarne.

Kolmandaks kõrvaltoimed, neid on ikka. On kõigi vaktsiinide, rohtude ja isegi mahetoitude söömise puhul. Minu tutvusringkonnas on vaktsiinidega hullusti kahel inimesel, neist ühel juhul väga hullusti. Tutvusringkonnas on rohkem neid, kes on koroonasse surnud või kelle elu on selle haiguse (tüsistuste) tõttu jäädavalt rikutud. Tutvusringkond on praeguseks mõistagi enamjaolt vaktsineeritud, ei tohiks erineda väga statistilisest keskmisest. Statistika näitab paraku tõenäosusi ja statistikat ei saa kunagi kanda üle indiviidi tasandile, sest me kõik oleme erinevad väga paljudes asjades ja see ongi statistilise (bioloogilise) variatsiooni moodustumise aluseks. Sellepärast võibki lõputult spekuleerida teemal, et mis juhtus tänu vaktsiinile, mis oleks võinud juhtuda haigestudes ja milliste elutingimuste ja sotsiaalsete kontaktide puhul oleks end võimalik kaitsta nakatumise eest nii, et saada erinevalt koroonast kätte siiski kõik muud viirushaigused, mis on hädavajalikud immuunsüsteemi normaalseks toimimiseks;)

Sellepärast ongi puuduliku info tingimustes mõistlikum keskenduda sellele, mille kohta on info olemas - kuidas kaitsta end võimalikult tõhusalt nii üksikisiku kui ka riigi tasandil, et haiglas oleks ka tulevikus vabu kohti erakorraliselt abi vajavate inimeste jaoks. On ilmselge, et seda on võimalik tagada ainult üksikisikute õiguste osalise piiramise hinnaga.

Postitusele lisatud pilt on ajatu igal pool "lamemaalaste" teemades, kelle jaoks tähendab alternatiivmeedia midagi sellist, nagu vennalikult ALDEsse kuuluvate libarivaalidega poliitikas: keskerakonna valijate jaoks reformierakond ja reformierakonna valijate jaoks keskerakond - eesmärgiks on jagada omavahel ära võimalikult suur hulk valijaid, mitte teha olulist poliitikat. Niisamuti on ka vaktsiini/koroona teemades vähe neid, kes võitlevad uue usaldusväärse info pärast, kuna seda on palju keerulisem teha, kui kaitsta oma arvamust ja otsida selle peale surumise hõlbustamiseks netist linke.
Sull12
19:07 24.09.2021
Päris naljakas on lugeda nt delfi koroonateemade kommentaare. Üks osa kisab seal, et pikk koroona on riikidele kasulik, saab kehtestada piiranguid ja demokraatiat jalge alla tampida. Eee, aga miks siis mitte vaktsineerida ennast? Siis pole ju riigil enam põhjust piiranguid kehtestada, nt ka Norra kaotab homme, kell 16 kõik piirangud, mis siiani veel kehtisid. ja seda tänu sellele, et 90% on saanud ühe süsti ja 70% "valmis" vaktsineeritud ja pole koormust haiglatele.
Ja teine osa kisab, et vaktsiinid on mürk, mis loodi maailma rahvastiku vähendamiseks! Eee, enamus vaktsineeritud on täna siiski nn esimeses maailmas, miks on kasulik tappa Sorosel või Gatesil või ...(kirjuta siia oma lemmikkurjami nimi ise) oma kliente? Suurfirmad juba kurdavad, et maailm on väikseks jäänud, pole kuskile enam laieneda ja siis äkki kõrvaldaks omakorda veel sellest pool? Ja jätaks alles vaesema osa? Minu jaoks puudub selles arutluses loogiks. Äkki mõni seletaks lollile?
Ma ise, kõik sõbrad, kellega suhtlen ja suguvõsas kõik vaktsineeritud. On olnud kõrvalmõjusid, ehk siis peale 2 süsti kas palavik või väsimus õhtul, see ka kõik. Ja samas üks tuttava tuttav, kes on samasse klassi siin kässariga, jutustab alati, kus kõik tema tuttavad muudkui haigestuvad ja surevad peale vaktsiini saamist, aga samas kõik need surevad on umbisikulised.
Siin ühes kustutatud postis oli mainitud Eesti ülesuremust 2021a "tänu vaktsiinidele". Küsiks siis nii vastu, et riikides, mis on Eestist kõvasti rohkem vaktsineerinud, on normaalne või alasuremus? Kuna ma ise pesitsen Norras ja siin nagu mainitud 90% saanud sutsaka kätte, siis miks on siin tõsine alasuremus, mitte aga ülesuremus, nagu Eestis selle vähese vaktsineerituse juures, mis Eestis on? Pigem on see taas maailmavaateline numbrite painutamine.
registreeru2
22:00 24.09.2021
Nojah, Indias oldi ka vaktsiinide vastu ja nüüd on justkui see covid 19 sealt kadunud?
Kes seletaks mulle lõpuks, miks ma pean ennast vaktsineerima kui mul on juba läbipõdemisest antikehad sees?
Deus
22:18 24.09.2021
Küsimus pole mitte nende sisalduses vaid nende hulgas veres.
See nagu promill, mida suurem on, seda parem tuju ja lõbusam olek, mida vähem, seda rohkem naine näägutavana tundub ja tänava peal kõndivad seelikud kõveramate jalgadega.
Aga üks hetk sa kaineks saad, nii joobest kui ka vaktsiinist, küsimus on ainult, kui kiiresti.

Muudetud 24.09.21 22:19

registreeru2
23:13 24.09.2021
õnneks mai usu igast pläma. Haigeks jäin ka seetõttu, et maski kandsin kuna selle tõttu mu organism nõrgenes pideva ise enda süsihappegaasi sisse hingamise tagajärjel.
Marko
23:43 24.09.2021
Tavaline allavoolumeedia vaimusünnitis. Maski taha mahub paar-kolm kuupsentimeetrit õhku, kopsumahtu mõõdetakse liitrites. Vahe on u 1000kordne, aga nemad hingavad omaenda süsihappegaasi. Piinlik ei ole sellist iba kirjutada?
Kärss
00:05 25.09.2021
Need, kellel ei ole piinlik eksida foorumi reeglite vastu ja samas teemas erinevate registreerimata kasutajanimede alt süstemaatiliselt foorumisse iba kirjutada, ei ole piinlik ka selle pärast, mis iba nad kirjutavad.
mati1222
01:50 25.09.2021
Kas ja kes iba kirjutavad. seda teeb vaid pasameedia. avage silmad ja visake see eesati peavool aknast välja. See ongi puhas meediaviirus ja poliitika. Kaua veel läheb aega et sinnani jõuda?
Deus
07:47 25.09.2021
Milleni siis täpsemalt jõuda? Idiocracy tasemele? Ole rahulik, varsti.

Põhiseadusest pärisadvokaadi silme läbi, asi, mida ma olen korrutanud siin ilma juriidilist haridust omamata päris palju: https://www.err.ee/1608349577/rait-kaarma-inimoigus-tervise-
kaitsele-ja-riigi-vastutus

Muudetud 25.09.21 12:48

ConnorFlint
14:17 27.09.2021
https://reisijuht.delfi.ee/artikkel/94688831/soome-lennujaam
as-loodi-vaktsineeritud-reisijatele-roheline-joon-see-oli-va
jalik-kaose-murdmiseks

Mnjah... Pire halekoomiline on see kõik.
Seoses tööga kaasneb mul ka reisimine. Seda nii maismaad mööda, kui ka õhu kaudu. Olen läbi selle karuuna aja reisinud nii mõndagi sihtkohta üle planeedi. Kui 2020 a alul see kõik ka Euroopasse jõudis, olin märts alguses Austrias objektil. Objektile minnes oli juba siuke paanika eelne seis. Sealt tagasi tulles vaat, et saagi tulema. Kolleeg oli Aafrika mandri südames ja sealt tulek oli küll korralik ummisjalu põgenemine.
Olles ise nüüd vaksineeritud ja seda peamiselt tööga seotud põhjusetel ning reisides siin-seal, siis mõned (tegelikult enamus) nö ennetustegevused ajavad nukralt muigele. Need nö kaitsetegevused ei kannata mingit kriitikat. Jääb pigem mulje, et millegi v kellegi jaoks PEAB midagi tegema, kuid kui tegelikult süübida selle kaitsetegevusse, siis on pigem aru saada, et see nii ju ei tööta.
Korra käisin suvel ka perega K-Euroopas ja kui tol hetkel oli pikk nimekiri, kuidas riikidesse sisenemine käib ja mille alusel, siis mina ei näinud küll ühelgi piiril mitte ainsamatki karuunaga seotud tegevust. Nii minnes... Kui ka naastes.

Muudetud 27.09.21 14:18

niizzama
15:26 27.09.2021
«Tema on hetkel meie kõige noorem patsient, 25-aastane, sügava hingamispuudulikkusega. Varem täiesti terve noormees,» alustab Lääne-Tallinna keskhaigla esimese nakkusosakonna juhataja Nele Rasmann meiega koos ringkäiku koroonaosakonnas. «Noormehe kurioosum on see, et ta isa läks täna kolmanda astme intensiivi. See tähendab mehaanilist ventilatsiooni, kus toru on inimese sisse pandud. Selline perekondlik juhtum,» ohkab Rasmann.
---------------

https://leht.postimees.ee/7347165/koroonatusistusega-patsien
t-karjun-kogu-maailmale-inimesed-vaktsineerige-end
Pharm
16:06 27.09.2021
Olen 29 ja põdesin Cov läbi 2020 aasta juulis ehk juba aasta ja mõned kuud tagasi. Algselt ei uskunud, et mul covid on kuna sümptomid olid alla igasuguse tõsise haiguse. Neli päeva kerget kurguvalu, neist paar päeva ka veidikene väsimuse tundemärke - kui testima ei oleks läinud, ei oleks uskunud.
Hetkel saadetakse mulle sms-e, et tule süstima ja saad oma 6 kuud vabadust kätte.
Miks ma ei ole süstima läinud ja olen nüüd ka süstlasõltlaste arust lamemaalane?
Meie riigis ei loe naturaalset läbipõdemist ja naturaalseid antikehi.
Käisin antikehade testil ja 10 kuud peale põdemist olid mul veel antikehad alles, rääkimata haigusega kaasa tulevad mälurakud. Ma võin ka täna minna antikehade testile aga see paber kedagi ei huvita.
Kokkuvõttes kui ma iga 6 kuu tagant ennast süstida ei lase ei saa ma ühiskonnas osaleda, lisaks üritatakse mingi vaktsineerituse % täis saada laste ja noorte arvelt, kes tegelikult meie haiglasüsteemi nkn ei koormaks.
Ma ei ole mingil määral vaktsiinide vastane. Arvan, et inimesed riskirühmades peaksid ennast vaktsineerima ning kõik kes kardavad/tahavad. Lihtsalt see ei saa olla peale surutud kui me teame, et vaktsiin ei ole 100% päästev variant haiglast/suremisest ning ka vaktsineeritud suudavad antud haigust levitada.

Kokkuvõttes isiklikult ma seda haigust ei karda, on peale läbi põdemist olnud kahel korral mitmetunnist kokkupuudet positiivsega ning see "hull" haigus mu enesetunnet mingil määral ei ole enam kõigutanud. Kes tunneb ennast ohustatult, palun kaitske ennast vaktsiiniga ning mokk maha, varem või hiljem jõuab covid ka sinuni.
Oleks veel palju lisada aga olge rõõmsad ja nautige elu. :)
niizzama
16:39 27.09.2021
Mu abikaasa oli üks esimeste seast keda vaktsineeriti ja sai jaanuaris teise süsti (ei olnud eliitvaktsineeritud vaid eesliinitöötaja). Pole siiani kolmandat süsti saanud.
v6sa
17:35 27.09.2021
Pharm,miks kasutad vaktsineeritute kohta sõna "süstlasõltlane"? Mingi alaväärsuskompleks?

Kas vaktsineerimisteadetega võrdväärse viha tekitavad ka muud spämmsõnumid?

Läbipõdemine annab vaktsiiniga võrdse kaitse ka koroonatõendile. Milles kühvel? Kuhu või millal ei lasta läbipõdemistõendiga, aga vaktsineerimistõendiga pääseb?

Sellega olen küll nõus, et meie E-riigi hambutuse kohta räägib palju sihitu sahmimine, kus kõik saavad sama sisuga sõnumi, kuigi riigil on olemas teadmine, kellele seda päriselt saata vaja oleks. Aga ei, juristihirmu tõttu ei liigu andmed...
aga mina annan
17:58 27.09.2021
aastas 6x verd, rohkem lihtsalt ei võeta, seega olen hull vabatahtlik süstlasõltlane ja veri on 0 negatiivne , seega kõige rohkem vajatav vedelik
Vikatimjees
18:23 27.09.2021
V6sa, krt süst pepusse, ära mähi, pigem loe.
Mõte on antikehade tase kehas ja mälurakkude olemasolu. Antikehade tase tagab sulle 6 kuud vabadust. Ainult siis kui lased süstla otsa panna - saad 6 kuud juurde ehk kokku aasta. Ehk tavaline läbipõdemine ei anna sulle võrdseid võimalusi.
Isegi siis kui sul on peale 6 kuud, 1 aastat, 1,5 aastat antikehad olemas, rääkimata mälurakkudest.
Meie süsteem on ülesse ehitatud süstimisele, mitte sellele, kes on ohtlik, kes ohutu, keda tuleks süstida ja kellel seda vaja ei ole. Ning seda tehakse inimesi vaimselt survestades läbi piirangute ja meedia.
Mul tekib küsimus, miks meil ei ole üleüldist antikehadele toetuvat süsteemi?
Ma kolmandat doosi endale kindlalt teha ei lase, kui saaks siis annetaks selle raha v6sale, et ta saaks kuskil lugemist õppida.

Kärss
18:36 27.09.2021
# Miks ma ei ole süstima läinud ja olen nüüd ka süstlasõltlaste arust lamemaalane?

Sellepärast, et Sinu peas eksisteerib mustvalge maailm, mida Sa ise ei mõista, aga võtad omale ikkagi õiguse hakata kedagi sildistama süstlasõltlaseks, nagu iga süstal tähendaks kohe sõltuvust või maailmavaadet.

See, et Sina põdesid sel korral minimaalsete sümptomitega, ei anna garantiid, et järgmine kord sellesse ei sure või üldse asümptomaatiliseks levitajaks ei osutu, sest Sa ei tea põhjust, miks Sul sel korral "vedas" (nt kas geneetiline eelsoodumus või õnnestus saada korraga nii väike hulk viiruseid, millega paljude siiani koroonasse surnud inimeste immuunsüsteem rahuldavalt toime oleks tulnud, seda nimekirja võiks jätkata pikalt).

Hetkel näen ma kahte üsna suurt kitsaskohta:

1. Juba vaktsineeritud peavad end "surematuteks" ja piirangutest (nt maskikohustus, distants) kõrgemal seisjateks, kuid samal ajal on ka seadusandja niivõrd hambutu, et ei suuda ullikesi ohjata. Heaks näiteks on Lasnamäe või Maardu ühistransport, kus suhtumine riigivõimu on kantud sujuvalt üle reeglitele allumatusele. Ja kui busse juhivad sama suhtumisega inimesed, kes siis sellises olukorras üldse midagi kontrolliks?

2. Piirangud on täiesti meelevaldsed ja seetõttu on neid raske võtta tõsiselt igaühel, kuid see kujundab suhtumist piirangutesse ka seal, kus see on kriitiline.

Toon 2 näidet:

- õues väliüritustel (mitte ainult kontserdid-laadad-festivalid, vaid ka nt terrassiõllekad ja -restod) poleks vaja mitte koroonapassi/teste vaid distantsi hoidmist (sest ka vaktsineeritud nakatavad ja/või nakatuvad ja seejärel omakorda nakatavad) ja sellise kõigile suht ohutu õueruumi loomise ning külastajate poolse täitmise kontrolli võimekus on inimeste hulka piirates neist paljudel ka olemas. Praegune olukord on sama anekdootlik nagu lennunduses, et lennujaamas seisame kõik 3m vahedega, aga lennukis istume kõik küpsise-õlle-veini ettekäändel ilma maskideta tihedalt koos, peale ümberistumist järgmises lennukis, seejärel bussis/taksos/kiirrongis jne. Nii küündimatu juhtimise puhul on ülekohtune ka ainult inimeste süüdistamine, et piiranguid ei võeta tõsiselt.

- tänaste andmete järgi ei taga vaktsineerimine oluliselt suuremal määral paremat kaitset raske haigestumise vastu (ei pea silmas riskirühmasid, mille kohta neid andmeid pole piisavalt detailselt veel avaldatud), kui piiravad ettevaatusmeetmed, mis kindlustavad selle, et organismi satuks halbade juhuste kokkulangemisel korraga vaid väga väike kogus viirusi (mingi osa neist linkidest on käinud läbi ka siit teemast, lausa eesti keelsetenagi). Segades ära need inimrühmad (nt distantsi-maskita suured klassid või linnahallikatuse taolised massiüritused vs kõiki enesekaitsemeetmeid korralikult kasutavad inimesed), saavad lapsed-vanemad-vanavanemad kodus ikka kokku ja nullitakse ära neist ühe osa pingutused haiguse leviku piiramisel.

Iga keti tugevus sõltub keti kõige nõrgemast lülist. Mugav on näpuga näidata alati kellegi teise suunas, aga kui pooldajad ja vastased on ühepalju "lamemaalased", ei ole võimalik pidada diskussiooni ei omavahel ega ka teadlaste(pressiesindajate)ga. Eriti veel, kui täidesaatev võim midagi ei tee ja otsustajad käivad Teadusnõukogu poolt soovitatud ja põhjendatud otsuste tegemise asemel lihtsalt poliitilistes jututubades koos taskupiljardit mängimas.

Täna avaldati ajakirjanduses jälle tore mustabsurdihuumor sellest, kuidas Terviseamet nõuab õpetajalt (koolidelt) haigete lähikontaktsete nimekirju, kuid samal ajal ei tohi nad koolile öelda haigestunud isiku nime, kelle lähikontaktsetest üldse jutt käib. Kooli ainus võimalus on helistada läbi lapsevanemaid ning jääda lootma inimeste aususele...
https://epl.delfi.ee/artikkel/94684537/koroonakaos-koolides-
nakatunute-arv-teadmata-isolatsioonisonumid-tulevad-hilinemi
sega

Muudetud 27.09.21 18:40

kõik kanal2 le
19:41 27.09.2021
kohe tuleb peavoolumeedia reportaaz haiglast, uskuge kõik on seal klipis näitlejad
Deus
20:44 27.09.2021
Endiselt, kus te neid piiranguid näete... Ma elan täitsa tavalist elu va see osa, et kontoris ei pea käima. Saab linnas tina panna hommiku 5'ni, igale poole saab sisse marssida (pole kuskil küsitud isegi seda tõendit) ja maski kannan poes ja taksos viisakusest, ei häiri ega piina ega pane pead ringlema. Tallinn on palju hullemaid piiranguid teinud aga selle üle ei kiunuta väga...
niizzama
21:06 27.09.2021
Mis andmetel sa väidad, et siin on need inimesed näitlejad? Mis toimub inimese peas kui ta arvab, et haiglas on med. töötajad ja patsiendid näitlejad?

https://reporter.postimees.ee/7347997/reporter-noorim-koroon
apatsient-nakkushaiglas-on-hetkel-25-aastane
v6sa
21:22 27.09.2021
Ja vikatimehel viskas kohe nii mustaks silme eest, et ununes lugeda ja mõelda. Ainult tatti lendas...

Jah, antikehad... Need antikehad. Mis mõnel näikse tekkivat pelgast esimesest süstist kohe kuhjaga ja teine ei saa läbipõdemise järelgi (mis peaks just andma parima tulemuse) "üle lati".

Härrased ja prouased, kes te siin nii lahkesti sildistate - meil käib siin ja praegu inimkatse, millist varem pole tehtud. Mingi osa inimestest suudab aru saada, et "õiget" infot veel ei ole. Osa inimesi ei suuda. See häälekam osa. Mis ei takista neil oma "õigust" häälekalt peale surumast teistele.

Kus ikkagi on need suured piirangud, mis väidetavalt elu segavad? Mul on kolme kuu jooksul COVID-tõendit vaja läinud täpselt kaks korda. Igal pool on kõigil pohhui:(

Muudetud 27.09.21 21:23

jee.kim
21:57 27.09.2021
No mina näitan QR pea-aegu igapäevaselt, muidu ei saa trenni :)
Mitte, et see mult' tükki ära võtaks..
Et olla osa ühiskonnast, tuleb sinna ka millegagi panustada, mitte ainult MINA karjuda...
v6sa
22:18 27.09.2021
Vat eelmise postituse viimane lause mulle meeldis;)

Nagu ka ühe ägeda Minnesota papi meeldetuletus: Freedom is not free (vabadus ei ole tasuta).
registreeru2
23:59 27.09.2021
Kuna vaja tihti väljmaale lennata, siis esimene asi, mis küsitakse on antikehade olemasolu. Kuidas sa need said, ei huvite enam kedagi. ja viimased 36 tundi negatiivne test.
Ainuke negatiivne asi on siin, et lennujaamas 500 inimest järjekorras dokumendi kontrollis 2-3 tundi ühes ruumis ja mitte keegi ei vastuta viiruse leviku eest.
audimeees
07:41 28.09.2021
Muidugi näitlejad. Ise tundsin ühes haiges ära kadunud Ervin Abeli ja isegi Marilyn Monroe vilksas kuskilt valges kitlis läbi.
v6sa
08:33 28.09.2021
Ikka ja jälle peaks "keegi teine" vastutama... Lasteaed!

Viiruse levikut saab pidurdada vaid ja ainult iga üks eraldi. Mitte teflonkattega kahupea ega TA pealik ukaasiga. Viirus on kirjaoskamatu niikuinii ja ega tal inimeste antud seadustest-määrustest ilmselt lugu olekski.

Paar lihtsalt ja toimivat reeglit vaid. Ei tölla asjatult ringi, hõredamas rahvamassis hoiab paarimeetrist vahet kaasinimesega (ja seisab võimalusel pealttuule;) ning kui peab olema muu biomassiga koos, siis kannab tihedalt ette tõmmatud maski. Kord haigestununa ravib end kiiresti terveks ning käib rahva hulgas vaid TÕELISELT hädavajalikke käike, soovitavalt väljaspool tipptunde.

Kohusetundlikumad ja mõtlemisvõimelisemad mitteläbipõdenud ka vaktsineerivad.

Kergelt läbipõdenutel tundub vaktsineerimine praeguse teadmise järgi ka hea mõte. Raskelt läbipõdenutel ilmselt on piisav treening selja taga ja esialgu kiiret ei ole.

Ja polekski meil esimestki kohustuslikku piirangut vaja.

Aga selle asemel ootavad kõik, kael pikal "kellegi" suuniseid... Ime siis, et avantüristid säärase biomassi pealt hästi teenima hakkavad lihtsate lahenduste müügiga.

DISKLAIMER: kõik kokkulangevused on juhuslikud ja kui keegi end puudutatuna tundis, siis mul on natuke kahju nii madala enesehinnangu pärast.
x3
09:00 28.09.2021
Olen tähele pannud, et see maski kandmine on küll paras huumor inimeste seas ja seda eriti viimasel ajal.
Väga paljud inimesed käivad siseruumides ringi mingisuguse vana ja juba silmaga nähtavalt räpase nartsuga. Ja isegi kui see mask on ees, siis on see poole näo peal nii, et vaevalt katab suud ninast rääkimata. No milleks sellist jama sinna näo ette üldse panna.
Ja ega see distantsi hoidmine ka parem asi ei ole. Poe kassas makstes eile, pressis mingi vend nii kuradi külje alla, nagu tegemist oleks oma naisega. Kui ütlesin, et võiks vähe suuremat vahet hoida, siis oli vastuseks, et "tševo naada?!"
v6sa
09:45 28.09.2021
Ka "räpane narts" peab kinni külje alla trüginud jobukaku väljaköhitud piisapilve. Samuti peab see kinni minu aevastuse piisapilve. See ei peagi kinni pidama viirust ennast, vaid ainult piisad ja tolmu, mille seljas viirus ratsutab. Seda muidugi eeldusel, et mask katab nii nina kui suu ja sissehingamisel ei tungi nina kohalt sisse puhastamata välisõhku. Palju õnne vuntsikandjatele...

Distantsiga on nii, et mõne oinaga ei saagi rääkida, vaid tuleb enda tervise huvides taanduda. Ei lähe ju rüseluseni kodanikuga, kel silmnähtavalt tatti tilgub või kes pidevalt köhib. Kuigi seni on demonstratiivne köhahoog kohatult selgaronivad idioodid eemale peletanud;) Lisad veel juurde mõne sõna "neetud koroona" kohta.

Aga meil on vaba maa ja kui minu mõtted kellelegi ei sobi, siis neid võib rahumeeli ignoreerida.
63amg
12:42 28.09.2021
kui kehtestatakse mingid reeglid,siis tuleks endale aru anda kas on võimalik neid täita!mis kuradi moodi saab ühistranspordis 2 meetrist vahet hoida!!!nüüd on avastatud uus rahateenimis viis.enne sisenemist kuhugi tehakse sulle tasuline test.väliüritusel mis on taraga piiratud tehakse test,sest muidu oled liiga ohtlik.kui tara pole,siis on kõik ok
v6sa
13:29 28.09.2021
Kus tehakse test, kui on esitada COVID-tõend või negatiivne testitulemus?

Ühistransport ongi üks nutune erand. Teine samasugune on lift. Sellisteks puhkudeks ongi mask.

Või trepid ja isiklik transpordivahend.

Muudetud 28.09.21 14:31

Deus
14:19 06.10.2021
Mida aeg edasi, seda selgemaks asi saab.
https://novaator.err.ee/1608360600/uuring-kergelt-kulgeva-ko
roona-pandiks-osutus-vana-vaenlane

Siit tulenevalt saab öelda julgelt, et ei tegeletud valetamisega vaid lihtsalt õige asja rääkimiseks oli liiga vähe informatsiooni ning pidi tegelema tugevalt oletamisega. Asjaga oli kiire, et pandeemiat maha suruda, seega oli oletustele tuginemine igati õigustatud.
Kässar ei saa endiselt siin sõnaõigust enne, kui pole oma sõnade eest vastutust võtnud.

Muudetud 06.10.21 14:39

.
15:07 06.10.2021
Eks seda oletamist ole piisavalt olnud, kõik tahavad ju end tähtsaks teha ja natukene kopikat korjata.
Pange tähele liitri hinda (sõltub muidugi müüjast): 25,00 €1666,67 €/l

https://tervis.postimees.ee/7305525/eesti-teadlaste-loodud-k
oroonavastane-ninasprei-aitab-ka-delta-tuve-vastu

https://tervis.postimees.ee/7346482/eestlaste-valja-tootatud
-koroonavastase-ninasprei-tohusus-on-kusitav

Aga praegu oleme tegelikult väga huvitavas olukorras- keegi ei eita fakti, et vaktsineeritud levitavad viirust, samas ei pea vaktsineeritu isolatsiooni jääma kui positiivse testi saanud inimesega kokku puutub.
Niiet patiseis ja süüdistada vaid vaktsineerimata inimesi viiruse levitamises on alusetu- just temal võib see ACE2 hulk olla piisav mittehaigestumiseks ja vaktsineeritut aitavad antikehad, aga viirust levitavad mõlemad. Seega kuhu edasi?
Deus
15:11 06.10.2021
Pakun puusalt tulistades, et paari aasta jooksul tuleb leppida, et see jama on gripiga konkureeriv elukas ja lihtsalt viskame münti, et kumma talve jooksul saame või mõlemad ja kas ellu jääb või mitte. Loodetavasti leitakse ravim sellele siiski lõpuks.
.
15:20 06.10.2021
Sellega tuleks reaalselt leppida juba praegu, sest hoolimata vaktsineeritute hulgast ja maskide kandmisest on seis nagu ta on.
Ja loomulikult saate end veel korduvalt süstida, sest:
"neid on seniste ja ühe uue lepingu kohaselt Eestisse tulemas koguni 3,9 miljonit doosi – ehk ligi kolmekordse Eesti rahvaarvu jagu süste.
Kokku on Eesti endale seega tellinud uskumatu koguse koroonavaktsiine: enam kui 6,21 miljonit doosi. Sellest tuleb hetkesesiuga maha arvutada AstraZeneca 982 000 doosi, mis siia iial ei saabu. Seega kokku 5,24 miljonit doosi on kogus, mis meile reaalselt on tulnud või tulemas."

https://forte.delfi.ee/artikkel/94782861/eestis-on-tekkinud-
tohutu-vaktsiiniulejaak
Deus
16:26 06.10.2021
massvaktsineerimisega üritati ära hoida kahte asja, võimalikku meeletut surmade hulka, sest keegi ei teadnud, kui tappev ta on aga baseerudes varasemale tema sugulasele eeldati, et on ikkagi üsna tappev. Teine asi, mida massvaktsineerimine ära hoidma peaks, ongi globaalselt levimine nagu igasuguste lastehaigustega on, mis eksisteerivad mõnes üksikus kohas maailmanurgas, kus meditsiini sõna isegi ei tunta veel. Kubemetäid on näiteks väljasuremisohus tänu sellele, et piigadel kombeks ennast siledaks tõmmata paarkend+ aastat juba. Paralleele ja tagamaid, miks nii tehti, on väga väga palju aga üks hetk tuleb tõesti valge lipp ülesse tõsta ja leppida paratamatusega, et maakeral hakkab kergem.
ddig
21:16 07.10.2021
Err.is sama artikkel ning mul tekkis lüsimus, et mitut sellist uudist on vaja, et (siinsed padu-) usklikud püüaksid ka asja teist poolt näha ja ei esitaks oma arvamust tõe pähe?!

https://www.err.ee/1608362346/soome-peatas-moderna-vaktsiini
-manustamise-noormeestele

Tsitaat artiklist:
"Rootsi ravimiamet teatas kolmapäeval, et kõrvalmõjude analüüs on algusjärgus ja kestab edasi.

Euroopa Ravimiamet (EMA) andis Moderna vaktsiini teismeliste manustamisele erakorralise loa juulis."

Kas sellises olukorras on kohane kedagi antivaxeriks, lamemaalaseks või mõrvariks sildistada?
Deus
23:02 07.10.2021
Mis see usk siis on? Arusaam, et igal asjal siin maailmas on teatud protsendile inimestele kõrvalmõju nagu teatud protsendil on immuunsus millegi vastu? Kui puhtalt selle pealt võtta, kui suur mass meil on erinevat jama vereringesse saanud ja kui vähe on kõrvalmõjusid, kui perearstiga ka rääkida (näiteks kuulata ta soovitust vaktsineerimise ajaks beebipillid ära jätta) siis on elu hernes.
Kässar sai ban'i korduva ignoreerimise eest.

Muudetud 07.10.21 23:03

.
07:26 08.10.2021
Eestlane kui kokkuhoidlik inimene leiab alati lahenduse: "Tõhustusdoosid päästavad peatse aegumistähtajaga vaktsiinid mahakandmisest."

https://www.err.ee/1608362322/tohustusdoosid-paastavad-peats
e-aegumistahtajaga-vaktsiinid-mahakandmisest
niizzama
09:45 08.10.2021
Juhin tähelepanu, et müokardiidist keegi pole veel ära surnud ega jäädavalt kahjustatud.

Praegune möll Moderna ümber näitab kui tundlik on põhjamaade ja lääne meditsiin igasuguste kõrvaltoimete suhtes. See näitab kui ohutuid ravimeid me saame. Jah vaktsiin on ka ravim.

https://www.ema.europa.eu/en/news/comirnaty-spikevax-possibl
e-link-very-rare-cases-myocarditis-pericarditis

31. mai 2021 seisuga oli Euroopa majanduspiirkonnas antud umbes 177 miljonit Comirnaty ja 20 miljonit Spikevaxi annust.

Kõrvaltoimetena oli kirjas 145 müokardiidi juhtumit Euroopa Majanduspiirkonnas Comirnaty't saanud inimeste seas ja 19 juhtumit Spikevaxi saanud inimeste seas. Ohutuskomitee vaatas läbi ka aruanded 138 perikardiidi juhtumi kohta pärast Comirnaty kasutamist ja 19 juhtumit pärast Spikevaxi kasutamist.

Taani, Norra, Rootsi ja Soome esialgsetel registriandmetel on selgunud Spikevaxi suurem müokardiidi risk teatud vanuses kui seni täheldatud. Sellest ka see keeld, et vähendada võimalikku riski. Põhjamaade uuringu esialgsed andmed on saadetud Euroopa Ravimiameti kõrvaltoimete komiteele ja neid hakatakse nüüd hindama.

NB! Üheski põhjala riigis pole Moderna süstimine peatatud vaid seda ei anta noortele. Taanis näiteks peatatud alla 18 aastastele. Soomes ja Rootsis on see vanusepiir 30 kus tuleks Spikevaxi asemel Comirnatyt eelistada. Põhjala riigid ongi tundlikud, Taani ja Norra ei süsti ka Janssenit sest trombi oht 1:200 000 on nende jaoks liiga suur.

Juhin veel tähelepanu, et Covid19 müokardiidi või siis AZ tuntud trombi risk jms seotud autoimmuunhäirete risk on kümnetes kordades suurem kui neil vaktsiinidel. Covid19 põhjustab palju suurema tõenäosusega immuunsüsteemi ülereageerimist ja vastavaid protsesse. Intensiivis on kolmandik Covid19 patsiente trombidega. Ka Eestis juhtunud Covid19 põdenud lapse surm oli seotud just trombiga.

Eestis on olnud 4 vaktsiinidega seotud surma mis võivad olla seotud covid 19 vaktsiiniga (31,81,73 ja 63 aastased). Mitte ühelgi juhul ei ole olnud need seotud Modernaga. Kõik need surmad on seotud AstraZeneca Vaxzevria vaktsiiniga. 3 neist trombiga, üks on seotud minestamise ja kukkumisega.

Eestis on 14 täisvaktsineeritud inimest surnud Covid19 haigusesse. Comirnaty-ga 11 inimest, Vaxzevriaga 2 ja Jansseniga 1.
ddig
12:26 08.10.2021
Mina ei tea mis usk see on. Käitumismallilt meenutab kangesti ühtede ohtra karvakasvuga kitsearmastajate usundiga kaasas käivat nähtust - kui sa ei usu, oled järelikult vaenlane ning õiglane karistus on dekapitatsioon.

Paljud inimesed reaalselt kardavad või lihtsalt ei soovi mingit tundmatut manti lasta endale sisse süstida. Et, asi ei ole ohutu on ometigi avalik info. Riiklikul tasandilt toimuv komejant, kus vaktsineeritud võivad piiramatult viirust levitada ning vaktsineerimata inimestele peetakse nõiajahti, seda soovi kindlasti ei kasvata.
xil
14:23 08.10.2021
Kui vaktsineerimata inimesed on tervishoiusüsteemile=maksumaksjale lisakulu, lisaks jäävad mõned teisi haigusi põdevad inimesed ravita, kuna vaktsiinivastased on intensiivravikohad hõivanud, siis on loomulik, et neid kiusatakse.
Mulle on jäänud mulje, et mõne puhul on keeldumise põhjuseks kartus, et süst on valus ja et arsti juures hakkab hirmust pea ringi käima ning võib ära minestada, see vaktsiinide süüdistamine on suitsukate.
Deus
14:32 08.10.2021
„Ussakussa mussa filibussa,” ütles Savisaar ja kortsutas ähvardavalt kulmu.

„Oi, ta räägib vaktsiinivastaste keelt!” ütles Tommy vaimustatult. „Onu Edgar, mida see tähendab?”

„See tähendab: „Keegi veel ei tea, kuidas vaktsiin inimesele saja aasta pärast mõjub!”” seletas Savisaar.

https://epl.delfi.ee/artikkel/94782001/nadala-nagu-andrus-ki
virahk-kaks-kanget

Aga see koormus EMO'le on Lätis praegu näha päris hästi. Kiirabid ei saa väljasõite teha, sest EMO esine on nii umbes lihtsalt. Riik liigub või liikus juba täielikku sulgemisse jälle, pole viimaseid uudiseid lugenud.
Kärss
14:49 08.10.2021
# Paljud inimesed reaalselt kardavad või lihtsalt ei soovi mingit tundmatut manti
# lasta endale sisse süstida. Et, asi ei ole ohutu on ometigi avalik info.

Aga kuidas on lood tundmatu viirusega? Avaliku info põhjal pole see samuti ohutu;) Kumb on tundmatum, kas vaktsiin või viirus? Sa ei kujuta ette, kui lihtsalt on viirused manipuleeritavad, mille saab siis labaselt ringlema lasta. Ei ole mingit põhjust olemasoleva info põhjal arvata, et vaktsiin oleks ohtlikum kui viirus. Aga viirus on kindlasti ohtlikum kui vaktsiin. Lihtsalt mõlema väite kõrval on nii palju "miks" küsimusi, millele vastust ei ole ega niipea ei tule, et mingit argumenteeritud mõttevahetust sel teemal pidada polegi võimalik.

# Riiklikul tasandilt toimuv komejant, kus vaktsineeritud võivad piiramatult viirust
# levitada ning vaktsineerimata inimestele peetakse nõiajahti, seda soovi kindlasti ei kasvata.

Sellest ei ole võimalik mööda vaadata. Aga jällegi pole vastuseid "miks" küsimusele selle põhjuste kohta ning selleks, et inimesse viia nt mõni geenijupp, ei ole tarvis teda nõelaga torgata, kuna viirusvektori disainimine on sisuliselt lapsemäng seda õppinud inimese jaoks. Sama hea, kui väita, et vaktsiini eesmärk on midagi muud, võiks väita ka seda, et viirust ennast kasutatakse "kõigeskeptikute" likvideerimiseks (viiruse eest ei õnnestu lõputult ära joosta, kui ka vaktsineeritud inimesed seda levitavad) ja vaktsiin on kaitse neile, kes on "süsteemile" kasulikud ja valmis alluma;)
niizzama
15:24 08.10.2021
Misasi on tundmatu "mant"? Ravimi infolehel on ju detailselt kirjas mida vaktsiin sisaldab? Kas sa loed ravimite infolehti? Kui sul on allergiad ja hirm vaktsiini ees, tuleks konsulteerida perearsti või allergoloogiga kes aitab vaktsiini valida.

Samahästi võin öelda, et C või D vitamiin on tundmatu mant. Puhas keemia. Enamus neist ka BigPharma toodang. Või arvate, et BigPharma nii loll on, et nanoroboteid ainult vaktsiini paneb? Kõik teie vitamiinid ja toidulisandid on ka neid täis :)) Uskumatu mis ikka ühiskonnas toimub. Täitsa uskumatu. Siin nii mõnigi spordimees on Covid19 nohuks pidanud, tugev immuunsus ja siis kopsutrombiga intentsiivis olnud.
ddig
15:37 08.10.2021
Kui eksisteerib vaid kaks äärmust - vaktsineerimata inimene, kes pahatahtlikult levitab viirust ja vaktsineeritud inimene, kes heatahtlikult levitab viirust, siis saab paremal juhul koos vaid kivisõda mängida.

Kui tekib soov ja võimekus mõista ka neid kes mingil põhjusel nende kahe uue normaalsuse vahele jäävad, siis võiks juba proovida rahvaste palli mängida.
.
19:05 08.10.2021
Olen hetkel positiivne ja kodus isolatsioonis. Ülejäänud pere põdes kevadel ja hiljem tegid ühe süsti. Seega on nemad praegu isolatsioonist vabad ja ajavad oma igapäevaasju. Kas nad ka minu viirust kodust välja veavad, ei tea. Niiet absurdne olukord- haige on kodus, teised kodused liiguvad vabalt ringi. Milleks selline seaduslik tsirkus?
Tervisest niipalju, et tunne kui kergel nohul- nina ei tilgu, ei ole ka kinni, ei ole kõva köha, vaid mõni üksik köhatus päeva jooksul, palavikku ei ole olnud ja enesetunne üldiselt ok, st teen ja toimetan. Maitse ja lõhn olid mitu päeva kadunud, aga nüüd vaikselt taastub. Näha on, et viirus kübe teistsugune kui senised olnud, on teine pika vinnaga ja kiirelt ei kavatse lahkuda. Aga torude külge pole siiani ühendatud.
Plussiks muidugi see, et saan lõpuks oma valge varese staatusest lahti ning taas ristiinimeste hulka sulanduda, sest õige inimene on ju see, kes vaksitud või läbi põdenud.
xil
19:52 08.10.2021
"Kui eksisteerib vaid kaks äärmust - vaktsineerimata inimene, kes pahatahtlikult levitab viirust ja vaktsineeritud inimene, kes heatahtlikult levitab viirust, siis saab paremal juhul koos vaid kivisõda mängida."'

Kas joobes inimene istub rooli pahatahtliku kavatsusega kedagi alla ajada? Ja kui tal olid head kavatsused, kas siis ei tohiks teda karistada?

"Maitse ja lõhn olid mitu päeva kadunud, aga nüüd vaikselt taastub. Näha on, et viirus kübe teistsugune kui senised olnud, on teine pika vinnaga ja kiirelt ei kavatse lahkuda. Aga torude külge pole siiani ühendatud."

Mul oli esimesele süstile järgneval päeval enesetunne veits vilets ja uni, magasin pool päeva maha. Suve veetsin Vahemere ääres. Turiste oli tavapärasest vähem ja hotellid seetõttu soodsa hinnaga.
.
19:58 08.10.2021
Ma veetsin ka suve täitsa mõnusalt- vaksitud olid kuskil kauge mere ääres ja ei levitanud siin viirust. Nüüd paraku nad tagasi ja nakatavad neid, kes veel nakatumata. Endil muidugi uhke ilme näol- ma olen vaksitud ja võin kõike. Kuni nad ise haigestuvad. Aga mul siis juba loomulik kaitse olemas ja ei huvita.
Kärss
22:53 08.10.2021
# Endil muidugi uhke ilme näol- ma olen vaksitud ja võin kõike. Kuni nad ise
# haigestuvad. Aga mul siis juba loomulik kaitse olemas ja ei huvita.

Joogisena rooli istuda seadus ei luba. Haigust levitada on lubatud ja kui selle tõttu keegi sureb, siis vastutama ei pea. Ajuvabad ja mitte-eesmärgipärased piirangud ainult soodustavad "ei huvita" tüüpide lisandumist ja kuna ajuvabad piirangud kindlustavad pideva nakatumiste jätkumise, ongi lõpuks kõigil lihtsalt kõrini - mõtleval inimesel haigusest, biomassil piirangutest. Aga heatahtlikult/pahatahtlikult levitajate kõrval on veel need, kes oma südametunnistuse tõttu ei levita (olenemata sellest, kas vaktsineeritud või mitte). Lastetoas iga lusikatäiega sisse söödetud egoismi ei saa täiskasvanueas enam välja juurida...
xy
00:15 09.10.2021
Siin sa küll eksid. Läbipõdemine annab suurema kaitse kui süstid. Hoopis ajuvabam on selle taustal see, et süstlad saavad passi pikema tähtaja, kui läbipõdenud (6 kuud). Süstlad täna ilma tähtajata. Ise olen läbipõdenud ja pidanud lisaks ka süsti tegema kuna meie riigis sa enam ilma selleta inimene olla ei saa. Seega olen pidanud oma organismi kaks korda selle haigusega koormama.
.
07:09 09.10.2021
Sa kärss nimetad biomassiks neid, kes suudavad haigustega ilma keemiatööstuse abita toime tulla?
On sul arstiharidus või kolmanda kategooria purgija oma?
Inimene, kelle organism suudab iseseisvalt haigustega toime tulla, omab suuremat ellujäämisvõimalust olukordades, kus abi puudub või viibib ja seda nägime suurepäraselt mõnda aega tagasi, kui neid nn vaktsiine veel ei olnud- maakera ei muutunudki inimtühjaks.
Huvitav, miks?
Läbi inimkonna ajaloo ongi just see omadus taganud meile ellujäämise ja koos keemiatööstuse arenguga on ka nõrgemad oma kaitse saanud ning hetkel olemegi olukorras, kus kaheksa miljardit on maakera pe.se keeranud ja halame, et õhk ei paista läbi ja meri koosneb plastmassist.
Kärss on ehe näide keemiatööstuse esindusnäost, tema jaoks enam ei eksisteeri inimorganismi kui iseseisvat terviklikku süsteemi.
Kui praegu pühkida maakeralt kolmandik inimkonnast, saaksime hoobilt kõikidest reostusprobleemidest lahti.
Deus
11:58 09.10.2021
Tuletagem meelde, kui kaua on meil olnud laevad, kui kaua lennukid ja siis võrdleme neid viiruste peiteaegadega. "Läbi ajaloo" ei kehti tänapäeval. Kui miski pika peiteajaga tappev viirus tekiks, jääks ellu ainult jumala 8% ja tänapäeval eksisteerivad korilaste hõimud.
.
15:45 09.10.2021
Kõigepealt tõesta oma kaheksat protsenti.
Kui hetkel peaks see koroova muteeruma selliseks, mille vastu praegused nn vaktsiinid on võimetud, jäävad ellu jälle need, kelle looduslik immuunsüsteem toimib. On seda raske mõista- organism on võimeline viirustega võitlema ilma välise abita kui sa just oma mugava heaoluühiskonna elustiiliga oma kehafunktsioone pekki ei ole keeranud.
Täna juhtusin vikerraadiost kuulma vestluslõiku, et eestis on toimunud kohtuprotsess riigi vastu, kus läbipõdenud inimesed on vaidlustanud riigi nägemuse selles, et kuus kuud peale haigust on nad jälle ohtlike inimeste nimekirjas. Kohus andis õiguse "haigetele". Kogu see jama on hetkel puhtalt poliitiline, teadlased on tasalülitatud ja sõna saavad vaid poliitiliselt korrektsed kaasanoogutajad.
Deus
17:38 09.10.2021
Pole midagi tõestada, see on lihtsalt teooria, et 8% maailma rahvastikust on immuunne ühe surmava viiruse vastu, ühe, mitte kõigi või mitme. Kuna pole muhkkatku jne katkude lainet üle käinud, mis kiirelt hauda viivad, siis on suht raske seda teooriat ka tõestada.
See läbipõdemine vs vaktsineerimine on küll natukene tobe suhtumine tõesti, hea et kohus sellise otsuse tegi. Kahju, et ei vaktsineerimine ega ka läbi põdemine igavest immuunsust ei taga nagu tuulerõugete läbi põdemine näiteks.
Selle peale loota, et tugev immuunsus tagab ellu jäämise, on natukene vale lähenemine. Botulism, teetanus, marutõbi, borellioos, puukentsefaliit, nimekiri jätkub - ole nii tugev kui tahes, ära nad sind tapavad kui õigel ajal jaole ei saa, ise olen õnneks aind borellioosiga pidanud juba kolm korda kaklema, tüsistusena peale kolmandat korda aga sain kõrge vererõhu. Vb aastatega kaob ära, kui uut pauku selga ei saa, senikaua aga peab keemiliselt seda kontrolli all hoidma. Igatahes, mis ma siin ikka heietan, mullas ja murus peituvad asjad, mis sind tapavad, asi siis miskil ägedal viirusel su imuunsüsteemi peale vilet lasta.
.
18:17 09.10.2021
Ausalt öeldes võiks see kaheksa prossa teema käiku minna küll, sest kui meie arengutase on selline, et lõustaraamatu kokkujooksmine on globaalne probleem ja inimesed saavad seetõttu närvivapustuse, siis sellist tsivilisatsiooni siia küll vaja ei ole. Las parem linnud siristavad ja hundid uluvad ning põlismets mühab kui et jätkub praegune... ei oskagi sellele kohast nime anda.
.
18:38 09.10.2021
Siin see kohtuvärk on
https://forte.delfi.ee/artikkel/94811611/oluline-pretsedent-
tallinna-halduskohus-peatas-mitme-inimese-suhtes-valitsuse-k
oroonakorralduste-kehtivuse

Absurd, kuidas riik võib manipuleerida. Ime, et kohus nii otsustas, aga ju siis olid head advokaadid.
Kärss
23:31 09.10.2021
Biomassi all pean silmas manipuleeritavaid "lolle", kes ei viitsi süveneda ühessegi teemasse, käivad igal pool muudkui lahmimas ja arvamas nii, et see kattub kõige paremini nende endi kitsa silmaringiga. St on manipuleeritavad. Ühed valitsuse poolt, teised lamemaalaste poolt, kolmandatele piisab kirikust kogu maailma seletamiseks - sisuliselt pole neil mingit vahet, sest nad kõik on mingi manipuleerija sihtrühm ja mingi pinnavirvenduse pealt seisukohti kujundades polegi võimalik edasi mingit mõttearendust tekitada. Sellepärast kirjutasin juba esimese postitusena selles teemas, et kui kujundaksin ajakirjanduses avaldatava jama ja niivõrd puuduliku teadusliku info põhjalt oma seisukohti, oleksin lihtsalt üks mõttetu pealiskaudne inimene. Sellepärast pole ma ka kusagil toetanud ei vastaseid ega ka massvaktsineerimist selle praegusel kujul, kuna see, mida mina olen õppinud, ei lähe kokku sellega, mil viisil seda kriisi juhitakse.

# Kärss on ehe näide keemiatööstuse esindusnäost

Huvitav miks? Kui ma kritiseerin pidevalt ajuvabasid (põhjuslike seosteta) piiranguid, mis kägistavad majandust ja kindlustavad samal ajal viiruse edasise levimise, ning toon näiteid, mida tehes oleks tõenäosus haigust ära hoida suurem kui vaktsiiniga... nii jääks see keemiatööstuse haru ju puhta nälga! Aga mingi äraspidise loogika järgi on keemiatööstuse teenustest loobumine kellegi arvates hoopis keemiatööstuse esindamine... Mõnestki keemiatööstusest produktist võiks küll kasu olla, mis mõistust teravamaks teeks ja loetust arusaamist parandaks.

PS: kohtulahend oli üllatav ja samas väga hea! Ehk hakkab jää vaikselt liikuma.
.
09:13 10.10.2021
Võtan sõnad tagasi, sain loetust valesti aru. Kahjuks on manipuleerimine väga ulatuslik ja manipuleeritavaid liiga palju. Nüüd hakkavad juba ka need inimesed, kes varem valitsuse poliitikaga hoogsalt kaasa jooksid, mokaotsast oma mõtteid poetama. Ei ole ma keemiatööstuse täielik vastane, aga koroona alguses jäin esialgu äraootavale seisukohale, sest asi oli liiga uus ja tundmatu, et mingeid lõplikke emotsioone tekitada, aga kui asi hakkas vaikselt paika loksuma, kuid reaalsus ei haakunud hästi väljapaisatava infoga, hakkas tekkima vastureaktsioon. Just pidev hirmukülv ajakirjanduses oli lõpuks täiesti tülgastav- milleks niimoodi riiki sisemiselt destabiliseerida, inimestevahelist vaenu külvata ja miks teeb valitsus otsuseid, mis viiruse leviku piiramise suhtes täiest mõttetud.
reg.kasutaja juusturiiv
11:18 10.10.2021
Tean nüüdseks 5-6 inimest kes on läbi põdenud. Üks mees ütles, et oli kui grippp(palavik ja halb olla)
Tean aga päris mitut inimst kelle tervis andis fataalselt alla. Seda aga pole juhtunud, sest vaktsiini düsistusi meil ju ei ole ?
Iga mõtlev inimene saab aru, et ei klapi see kuradi valem.
Meil on pandeemia aga vallandame vaktsineerimata med.töötajaid. Vallandame vaktsineerimata kaitseressurside ametnike, loosime auhindu ja maksame preemiat, et surmava viiruse vastu vaktsineeritaks ? :D
Vaktsineerisin, sest siis saab reisile, peole ja kohvikusse. Veidi veider ei tundu ?

Vabandust, aga mida aeg edasi seda naljakam see teema tundub. Küll on aga piisavalt lolle. Rumal on see kes ei tea, loll on õppimivõimetu.

Olen rääkinud !
hlm
13:34 10.10.2021
Vaktsineerid, end sellepärast, et saaks peole ja kohvikusse? Ja teised on lollid?
:) :) :)
jee.kim
13:53 10.10.2021
Huvitav, kuidas saadi lahti rõugetest, lastehalvatusest?
Vist plakatite, meeleavalduste loosungite ja mobiiltelefoniga vilgutades.......
ConnorFlint
14:50 10.10.2021
Puht meelelahutuslikust aspektist: kas mõni kihlveokontor pole diili teinud, et millal võiks see karuuna teema läbi saada?
Kui nüüd ajalukku vaadata, matkas Hispaania gripp pisut üle kahe aasta maailmas ringi ning siis kadus. Vähemalt ühe dok.saate kohaselt, mida sattusin nägema, keegi saanudki täpselt aru, mille tulemusel Hispaania gripp äkitse ää kadus...
Nii, et pakkumised palun.... Mil see ää kaob? :) V vähemalt märgatavalt tagasi tõmbab.
v6sa
08:14 11.10.2021
Hispaania gripi leviku ajal võttis reis Pariisist Pekingisse mitu nädalat. Täna jõuad samal päeval kohale... Aga ega säärased pisiasjad vahepeal toimunud areng (või taandareng, kui siinsetki lõime lugeda) egoiste takista oma agendat ajamast.

Kõhklejad, vaktsineerige. Mittevaktsineerimise kasuks otsustanud - võtke oma väljakutse auga vastu, mitte ärge valige 112.

Eile õhtul sain teate, et ühe mu hää (ja sportliku) tuttava jaoks Jelgavas osutus viirus letaalseks. Ta ei jõudnudki kiirabi ära oodata, kuigi see jõudis kohale juba 14 tunniga.

Ühe Tallinna haigla hooldava personali (üllatus-üllatus, peamiselt pensioniealise) hulgas on haigestumus nii kõrge, et puhkusel olijal paluti puhkus katkestada. Seda kevadise ringi ajal ei tehtud....

Aga meil rõõmustatakse selle üle, et ühed hästi makstud juristid said kohtus üüratu töövõidu....

COVID ei kaogi ära. See teeb veel paar lainet, kuniks me kõik oleme ühe ringi seda läbi põdenud. Siis jääb sesoonseks tatitõveks, nagu seda on gripid. Üheks eriti tigedaks "gripiks"... Mille vastu end osa inimkonnast perioodiliselt vaktsineerib ja teine osa inimkonnast ei vaktsineeri, vaid laseb vaktsineeritute turjal liugu.
.
08:47 11.10.2021
Sa võsa üldse said aru, milles see kohtuvõit seisnes?
Püüa natukene veel sellesse süveneda.
Ja selgita veelkord ning hästi aeglaselt, et kõik lollid lamemaalased aru saaksid kuidas vaktsineerimata inimesed vaktsineeritute turjal liugu lasevad?
Kui sina oled vaktsineeritud, siis on ju sinuga kõik korras? Või ei ole?
Ja kui vaktsineerimata inimesed ära surevad, jääb üle väga palju töökohti, pensioniraha, toetusteraha ja igasugu muud raha, millega saab riik vaktsineeritute elu kordades paremaks teha.
xil
08:59 11.10.2021
Kui vaktsineerimata inimeste eesmärk on kergendada riigi olukorda, miks te siis omaette kodus ei sure, vaid kasutate kallist tervishoiuteenust? Ja miks te võitlete "keemiatööstuse" (üldiselt nimetatakse seda farmaatsiatööstuseks) kasumite vastu meetodil, mis toob Eesti riigile tuhandeid kordi suurema kulu, kui farmaatsiaettevõte kasum vaktsiinitoosi müügist?
.
09:55 11.10.2021
Ma ise mõtlen ka, et miks need vaktsineerimata inimesed kodus ei sure- mingil müstilisel moel elavad nad edasi ja pole neil ka haiglasse asja. Või sa pead silmas neid paarisada pensionieas inimest, kes hetkel haiglates? See on tõesti kohutav hulk...
v6sa
11:42 11.10.2021
Millest vaktsineerimise vastased aru ei saa (või ignoreerivad süüdimatult) : iga haigust kergemalt (ehk kodus) põdev inimene hoiab tervishoiusüsteemi kauem toimivana. Juba tänane paarsada (pluss viirusseire üsna kole prognoos) tähendab ettevalmistusi haiglatele. Et kiirabiautod ei peaks ootama...

Mu oma ema on praegu põlveliigese järjekorras. Sai eelmisel nädalal telefonikõne, et kõik järjekorrad on ootele pandud. Ei ole jah eluküsimus, kuivõrd saab toe najal ju täitsa liikuda, eksole. See on ju tühiasi nende meeletute vaktsiinide kõrvalnähtudega, mida väidetavalt laialdased on.

Ma tutvusin selle kohtukaasuse sisuga. Või õigemini, sisu puudumisega. Täpselt nii selgrootu riik meil ongi: kohusetundlikud ja empaatilised näevad vaeva, et enesekesksed saaks hõlpsalt läbi. Hästi makstud nutikatele juristidele säärane süsteem sobib.

Ma küll ei julge päriselt nõustuda dr. Meritsaga, et meil ongi vaid kuni paarkümmend tõesti vaktsineerimist mittetaluvat inimest, aga usutavasti on enamuse täna "tervislikel põhjustel" vaktsineerimata inimeste puhul hirm kohatu.

Sest vaktsiin on päris haiguse demoversioon. Keda murrab vaktsiin, seda murraks ka tõbi ise ilma vaktsiinita. Lootust, et inimene pääseb COVID läbipõdemisest, on vaid täielikel erakutel.

Ehk varem või hiljem selgub igaühel meist, kui hästi me suudame selle tõvega toime tulla. mida hiljem me seda proovime, seda paremini osatakse seda ravida. Ning tänaseks on selge, et vaktsineerimine vähendab haigestumist ja leevendab selle kulgu.

Aga meil on vaba maa ja igaüks võib enda tervisega mängida talle sobilikul viisil. Nii, nagu meil on täiesti normaalne end vigaseks juua või haigeks süüa, nii peame me ühiskonnana ka üle elama tervistavatele meetmetele vastu seisvate inimeste olemasolu. Just üle elama...
63amg
12:00 11.10.2021
tuttav on vaktsineeritud.ometi nakatus just praegu juba teist korda.kuidas see võimalik on
v6sa
12:43 11.10.2021
Sest vaktsiin ei kaitse sajaprotsendiliselt, vaid ainult 9x%. Ehk iga kümnes vaktsineeritu võib nakatuda ka statistika järgi.

Samuti kujuneb vaktsiini kaitse välja ajas - esimesed paar nädalat kaitse vähehaaval tugevneb.

Tänase teadmise järgi on vaktsineeritul (kui ta just ei nakatunud vaktsineerimisele vahetult järgnevatel päevadel) palju kergem läbipõdemine.

Kõige hullem on nakatumine vahetult enne vaktsineerimist: vaktsiini mõju (mis on alati ja kõigil, mõni lihtsalt ei tunne/tunnista seda) pluss haiguse mõju. Siit need COVIDissesurnud vahetult peale vaktsineerimist.
.
12:47 11.10.2021
"iga haigust kergemalt (ehk kodus) põdev inimene hoiab tervishoiusüsteemi kauem toimivana."

Ma põdesingi kodus ja kergelt, seega ilmselt tänu minule saab nüüd mõni vaktsineeritu haiglas voodit soojendada?
Ja ma pole ainus koduspõdeja- tean oma tutvusringkonnast mitut inimest, kes kergelt kodus põdenud ja ühes postimehe nurgas jäi silma küsitlus, kus 14% vastanutest oli haiguse läbi põdenud. Teeme laias laastus arvutuse ja eesti peale tuleks kuskil 150 000 põdenut. Kas haiglates on selline inimhulk olnud? Minu arust ei ole.
Kui aga kellegi jaoks on 200 või 500 inimest haiglates katastroof, siis ilmselt on süüdi meie meditsiini nõrk tase, alarahastatus või misiganes, mitte haiged inimesed- 200- 500 haiget miljonist ei ole kohe kuidagi üle mõistuse suur number.
Ja miks plaanilised ravid on edasi lükatud? Ei saa ka mina aru, miks 86 või 92 aastane koroonahaige on tähtsam uuest põlveliigesest, mis annab veel mitmeks aastaks elukvaliteeti juurde. Aga näed- prioriteedid on niimoodi paika säetud meie armsa ja targa valitsuse poolt.
Deus
13:13 11.10.2021
Vaktsiinide selline jäme keskine on ikka seal 80% ja alla olenevalt vaktsiini tootjast, täpsed numbrid on siia teemasse juba minu poolt antud.
---
«Spekulatsioonid, nagu poleks vaktsiinid tõhusad, on vesi vaktsiinivastaste veskile. See on ka murekoht vaktsineeritutele, et kas need on ikka piisavalt kaitstud,» toonitas Siigur. Ta soovitas neil, kes algallika viiteta valeuudiseid uskuma jäävad, lahti võtta Jeffrey Morrise artikkel ja teadlase mõttekäik läbi vaadata. Põhikooli matemaatikast piisab.

«Varem või hiljem hakkab Eestis olema samamoodi, et haiglas on vaktsineeritud ja vaktsineerimata patsiente enam-vähem võrdselt,» selgitas Siigur. «Oluline on silmas pidada populatsioonide suurust, kust need haiged pärinevad. Ükski vaktsiin ei ole sada protsenti efektiivne. Mida enam on vaktsineerituid, seda rohkem satub neid ka haiglasse ning suureneb nende osa seal võrreldes mittevaktsineeritutega. See ei ole kuidagi seotud vaktsiinide efektiivsusega.»
---
Hetkeseisuga on täielikult vaktsineeritute seas haiglakohti hõlmamas EESTIS 0,kohtadega inimest. Jumal aind teab, mis siis oleks saanud, kui nad oleks enne pärishaiguse kätte saanud, tõenäoliselt juba mullatoidul.
Aga tänu punkti immuunsusele selle konkreetse viiruse vastu mitte ei ole üks koht vaktsineeritule vaba vaid mittevaktineeritule vaba.

Muudetud 11.10.21 13:14

Päevanali
13:39 11.10.2021
Vaata punktile. Selles asi ongi, et sa ei saa aru. Kui loeksid vähem googli ravitsejad ja rohkem "tasa lülitatud" teadlaste juttu hakkaksid äkki aru saama.
See on muidugi õige, et kui haiglate ja arstide rahastust suurendada saab enamus haigeid ära ravitud, aga siis oleksid Sina esimene, kes kiirema hakkaks, et miks jälle minu palgast rohkem raha ära võetakse, et seda kõike rahastada.
Lisaks, kust on tulnud jutt, et läbipõdenul on suurem ja pikaajalisrm kaitse, kui vaktsineeritul? Paluks algandmeid, mitte fb linke ja juttu, et keegi kuskil rääkis, või otsi ise!
Lõpetuseks peaks mainima, et tänaste nakatumise näitajate ja vaktsineerituse taseme juures ei ole enam küsimus selles, et kas vaktsineerimata inimene nakatub vaid küsimus on selles, millel ta nakatub ja kui raskelt!
Sull12
15:28 11.10.2021
Lihtsalt küsimus, et vaktsiinid on halvad ja ei toimi ja muud 100häda, siis miks nt Norras ja Taanis , kus vähemalt 80% on oma sutsaka kätte saanud, on aind 81 (Norra) inimest haiglas? Arvestades, et elanike hulk on üle 3x suurem kui Eestis. Nakatunute hulk oli ka alles hiljaaegu ligi 1000, aga haiglasse ei sattunud eriti keegi sellise nakatunute hulga juures.
Miks? Vaktsiinid ju mõttetud...
Kärss
15:51 11.10.2021
Mis point on rääkida kõigest mustvalgelt või polariseerides? Tegelikkuses on see mustvalge maailm ju palju kirjum ja poolt/vastu asemel on inimeste peas X hulk pooltargumente ja Y hulk vastuargumente, millest emb-kumb on lihtsalt ülekaalus (ja erinevatel ajahetkedel võib ka see tasakaal olla eri suunas - uue info lisandudes peabki olema!!).

Kui üritada tõestada, et maailm koosneb peamiselt lollidest, siis vaktsiinipooldjate kõige silmatorkavam osa on need, kes on oma süstid kätte saanud ja nüüd on kõigist teistest pohlad, et oma viga, et ei süstinud, aga MINA tohin nakatada, distantsi ei hoia, maski ei kasuta jne, sest MINA ise põen edaspidi kergelt (kohati küll tundub, et nad saavutasid enda arvates lausa surematuse:). Ja vaktsiinivastaste kõige häälekam rühm ongi lamemaalased (probleemieitajad), olgugi et nad on tugevas vähemuses. Aga kuuldakse ikka seda, kes karjub kõige kõvemini, erinevates kohtades ja enda harimisele kuluva aja kasutab karjumiseks. Käib võrdselt nii pooldajate kui vastaste kohta.

Kui üritada tõestada, et kõik polegi veel hukas, siis ka vaktsineeritute hulgas on mõistusega inimesi, kes ei käi reisimas (või käivad tõesti ohutul viisil), teevad kõik endast sõltuva, et mitte teisi nakatada (needsamad mask-distants jne). Ja ka vaktsiinivastaste hulgas on neid, kes kasutavad vaktsiinist tõhusamaid nakatumise ennetamise meetodeid ja neid omavahel kombineerides.

Kui siin tekib eetiline küsimus, et keda peaks ravima või kes maksku ise oma ravi kinni, miks rääkida sel puhul vaktsineeritust/mittevaktsineeritust? Äkki oleks õiglasem rääkida nendest (sõltumata vaktsiinist), kes on käitunud vastutustundlikult ja kes ei ole? Samas on eri ametikohtadel erinevad riskitasemed ja sellepärast ma ei pane sugugi pahaks, et mõne töö eelduseks ongi vaktsineerimise/läbipõdemise tunnistus. See ei ole diskrimineerimine, vaid eeldus, et süsteem toimiks, mida on ühtviisi vaja nii lamemaalastele kui mõistuslikele olenditele.

Meenutan veelkord, et:
- vaktsiini(de) efektiivsus eraldi võetuna ei ole kõige tõhusam viis nakatumise vältimiseks
- haigestumise raskus on algusest peale olnud seotud eelkõige sellega, kui palju viiruseid nakatumise hetkel korraga organismi satub
- riigid on globaalselt oma reeglitega loonud olukorra, kus oluliseks ei peeta mitte nakatumise ärahoidmist, vaid raskekujulise haiguse ja tüsistuste vältimist (milleks on hästi lihtsustatult 2 võimalust: vaktsineerimine või kerge läbipõdemine, mille tagamiseks ongi piirangud)
- neid huvigruppe on palju, kes üritavad kriisi enda huvides ära kasutada ja seda tuleks vaadata alati eraldi haigusest.

Analüüsivõimet omav inimene suudab neist lihtsustatud sõlmpunktidest valida ehk ise enda jaoks kõige optimaalsema lahenduse või kui lihtsustatus häirib, siis harida end sel teemal (mitte googeldamine ja youtubes aja raiskamine, vaid füsioloogia, immunoloogia ja viroloogia õpikute läbi lugemine annab juba mingi pildi ette, kuigi tervikpildist jääb veel väga palju puudu alates geneetikast ja lõpetades eluslooduse (mitte ainult inimese) evolutsiooniõpetusega). Probleem pole mitte valikute vähesuses, vaid selles, et enamus inimesi pole võimelised tegema kaalutletud valikuid (ega peagi olema!) ning neid peabki suunama riik.

Järgmine küsimus on selles, kui palju me usaldame oma riiki? Ja kui ei usalda, on peeglisse vaatamise koht kellelgi muul, aga mitte sellel, kes korduvate usalduste kuritarvitamiste tagajärjel rohkem enam ei usalda. Haigustekitajat paraku ei huvita absoluutselt, kas teie tegevuse(tuse) põhjuseks on protestihääl valitsejaile, soov minna kinno või midagi muud.
x3
16:55 11.10.2021
Kärss pani viimase kommiga suuremalt jaolt kirja kõik sarnased mõtted, mis ka minu peast on läbi käinud.
5+.
63amg
18:31 11.10.2021
meditsiiniteema on väga libe teema.kunagi ei anta mingeid garantiisid.kuidas nii saab,et ei vastutata mitte millegi eest.